Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyenesb
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok.
A vas körülbelül megvan, de hogy, melyik gyártó illetve termékvonal megbízható abban egyáltalán nem vagyok képben (összeszerelés minősége anyaghasználat,billentyűzet, hűtés, tapipad)
-15.6" matt előnyben
-intel i3 3110m
-4gb ddr3 1600mzh
-igp
-hdd mindegy ssd re cserélem
Netezni, letölteni, filmet nézni fullhd felbontásban hdmi-n tv-re kötve, képminőség fontos (jelenlegi ati-t rendesen megizzasztják az 1080p videok), illetve néha webes játékok.
Ami fontos ne melegedjen és gyors legyen, egy lenovo ideapad u550-et használok és megörjít a lassúsága és hogy, ha nem hűtöm 2 youtube video után annyira felmelegszik hogy, kikapcsol. Elgondolkodtam még az amd a8 4500m megoldásán is arról mi a véleményetek?
És természetesen az ár sem mindegy ha 150 körül kijönne az jó lenne. -
Dhampir
félisten
válasz
Baszics
üzenetére
Elsősorban építőmérnöki munkákra a drágább, de 3 év helyszíni garanciával rendelkező Dell Precision M4600 professzionális munkaállomást ajánlom. Több helyen lehet kapni 270.000 Ft körüli áron, operációs rendszer nélkül.
-
Baszics
csendes tag
Sziasztok!
Egy új laptop vásárlását tervezem, ehhez kérném a segítségeteket.
A laptopra a keret kb 200.000 HUF
Elsősorban építőmérnöki munkákra használnám (AutoCAD, AutoCAD Civil3D, Axis), viszont az a baj, hogy nem vagyok teljesen biztos abban, hogy mennyire erős hardverekre van szükség ahhoz, hogy a programok jól fussanak. Memóriára van szükség legalább 4 GB-ra, de inkább 8-ra vagy többre. A nagy kérdés az, hogy vajon videókártyából mennyire van szükség komolyabbra. Már úgy értem, hogy a játékok videókártya igénye mennyivel komolyabb mint mondjuk a tervezőprogramoké.Fontos, hogy megbízható legyen, de azért ugye a teljesítmény sem elhanyagolható.
OP-rendszerre nincs szükség, kényelmi funkciók nem számítanak.Kinéztem eddig egy párat:
Lenovo 1: [link]
Lenovo 2: [link]
Lenovo 3: [link]
Dell: [link]
Asus: [link]Érdekelne a véleményetek ezekről a gépekről, de nem feltétlen ragaszkodom ezekhez, csak eddig ezeket néztem ki.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
-
W1
senior tag
válasz
premete
üzenetére
Bocsánat, hogy most reagálok. Szóval a kidudorodás az mitől is van akkor? Későbbiekben kamerát lehetséges, hogy rakok bele, természetesen kerettel, de a kidudorodás nagyon nem tetszik, ismerősöm gépén is sima volt a fedél, és volt benne kamera. Az akkor a 3g? Kicsit megkevert, vagy van olyan kamera+3g-s modell, amiben nincs a kidudorodás? És, hogy ne kelljen visszakeresgélned, Dell E4300.
-
theooracy
aktív tag
Na, megvan a kicsike, nagyon szuper. [link]
-
kacsa04
csendes tag
Helló!
Nemrégiben vettem egy Lenovo G580-as laptopot, de sajnos valószínűleg a dedikált videokártyája nem működik megfelelően benne, van hogy fel sem ismeri...
A kérdésem az volna, hogy esetleg valakinek szervizzel van-e valami tapasztalata, problémás lehet-e ha nem jogtiszta oprendszerrel adom át a futárnak...? -
Sayen
tag
válasz
Orton96
üzenetére
Köszönöm a válaszodat , én is a PB felé hajlok , runner "ajánlata" alapból nem játszott hiszen kettő közül kell választanom és ahogy Te is írtad "netezésre mind2 jó "(még sok is), ahhoz nem kell erőgépet venni...
Sajnos a rokonok még nem tartanak ott , hogy drágább laptopot tudnának ajándékba adni .Ennek is nagyon örültünk !
Köszönöm a segítőkész válaszokat és utólag is Boldog Új Évet ! -
Attila_26
aktív tag
Szevesztok! most egy y580-al szemezgetek
i5-3210m,6gb,gtx660m,full hditt a tesztben azt mondják melegszik és hangos szar
de nekem nincs 350ezrem asusra, 220ért jobb megoldás a lenovo y580 nem?
-
btudos
nagyúr
válasz
GLevi91
üzenetére
Lenovo Ideapad Y570-et érdemes lehet megnézni azok kb. ilyen árban mennek használtan. Ez pl. jó vétel lehet
-
GLevi91
csendes tag
Sziasztok!
Nemsokára notebookot szeretnék venni, úgyhogy elkezdtem szétnézni milyen lehetőségeim vannak. 170 ezer forint a keret, leginkább játékra (már amennyire ennyi pénzből lehet
) és netezésre használnám. Már ki is néztem magamnak egyet, ez lenne az:
[link]
Tudom, hogy egy Lenovo G580AH-val olcsóbban kijönnék, de sajnos az nem tetszik, úgyhogy kiesett nálam. Igazából azt szeretném kérdezni, hogy hardverapróról tudtok-e ennél jobb gépet ajánlani a pénzkerethez igazodva? Tehát leginkább játékra használnám, különösebb extra igényem nincs, még talán jó lenne, ha windows is lenne rajta
Előre is köszi a válaszokat! -
gilfoyle
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ez van sajna, ez már kifutó/kifutott típus. A tiéd majd jövőre lesz az

-
premete
veterán
Ez se lenne rossz, alfa156 T400-asai mellett például.
-
sampe
aktív tag
-
premete
veterán
Csatlakozva az előttem szólóhoz, próbáld neki elmagyarázni, hogy 100 ezerért kaphat egy használt üzletit, esetleg még belefér egy ssd is, és azok még akkor is működhetnek, amikor a samu már rég a bontóban végezte (és a többi madarasteszkós notebooknak nevezett eszköz is, ebben az árfekvésben).
Vagy belenyúlunk mélyebben a bukszába, vagy nem finnyáskodunk.
-
sampe
aktív tag
válasz
f4cg80
üzenetére
Igen, tudom, sajnálom is, én is eléggé lehetetlen kihívásnak találtam az igényeit, de azért gondoltam hátha.

Köszönöm az ajánlatot, megmutatom neki az általad linkelt Samut hátha megtetszik neki.
Használtan nem szeretne vásárolni, bár én ős PH-s ként azt javallottam neki.

-
f4cg80
tag
100 ezerért új laptop 3 év garanciával,jó anyaghasználattal? Esélytelen.
130-ért van Fujitsu Lifebook A532,ami ezeket teljesíti(+garanciabővítés).
Ez a Lenovo egy fényes verziójú,teljesen más anyaghasználatú verzió,mint a 130-ezres szálcsiszolt fémes(hatású) verzió.
100-ért a Samsung NP300-as ajánlott vétel,b970-es processzorral. De 100-ért nem kell minőségi anyaghasználatot várni,inkább úgy mondom,hogy jobb,mint a PackardBell,Asus,Acer,Lenovo B gépek ennyiért.
[link]
Lenovo G580 fényes verzió sem sokkal rosszabb,de a minőségi gép kritériumot nem igazán teljesíti annyira.100-ért minőségi gép használt van. Üzleti laptop 70-80-ért Dell Latitude,IBM/Lenovo Thinkpad,és még marad is akkor kis összeg
Sajnos valahol engedni kell a kritériumokból. -
sampe
aktív tag
Sziasztok!
Egyik cimborám asszonykája megkért, hogy ajánljak neki egy laptopot 100 ezer ft környékén.
Elsőre egy Lenovo IdeaPad G580GC keltette fel az érdeklődésemet.
Itt kérném ki a tanácsotokat, van e jobb alternatíva.
Mivel egyetemista a leányzó, így elsősorban iskolai dolgokra használná, tehát "munkára", játszani nem szokott, de szeretné ha egy film is becsülettel elfutna rajta.
Amit szeretnék szem előtt tartani, a jó anyaghasználat, 3 év gari, és tartósság, és persze, "Csajosos" legyen.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Oprendszert megoldom
Extra portokra, kivezetésekre nincs szükség
Kijelző nem számít hogy matt-e avagy fényes.
Méretben 15 col legyen.
4 giga ram elég, 500 giga vinyónál nem kell több.
A vásárlás valamikor e-hónapban történne.Köszönöm.
Üdv.
Sampe -
Faterkam
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
"szerk: Faterkam: Jó választás ha játék is lesz.
Vagy ez a verziója 10k-val kevesebbért, maradékot meg befekteted ssd-be."A 2 proci között érzésre mennyi a különbség? Mennyire lehet érezni használat közben?
Nem 1 évre venném a 2 kölöknek
1, - Intel® Pentium B960
2, - Intel® Core™ i3-2328M 2.2GHz -
AxBattler
félisten
Asus G46VW - az Asus gémer gépei mindig is a méreteik miatt nem tetszettek, ez viszont - bizonyos korlátokkal - még hurcibálni is lehet.
-
tween
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Dell-ekről jut eszembe, egy ismerősöm egy 5521-est akar venni a fémház miatt... jól jár vele?
-
tween
őstag
170ezerig bezárólag lehet kapni fullHD paneles gépet?
-
pergabb
senior tag
válasz
piRate_nEx
üzenetére
2.kepen latni

jobb oldalt -
BigBlackDog
veterán
Akkor most lehet, hogy most szentségtörés lesz, de én egyiket sem. A kettőből hoznék ki egy normálisat. Minőségre talán a PB gyengébb, de az Asust sem lehet dicsérni. A PB teljesítményre valóban erősebb proci oldalon.
Egybéként meg Boldog Új Évet minden kedves topiclakónak!

-
-
Orton96
aktív tag
Netezésre mind2 jó, viszont a PB-nek erősebb a procija és a videokártyája, legális Win7 van rajta, viszont valszeg az akksija nem bírja olyan sokáig (pont az erősebb hardver miatt), mint az Asus-é.
MOD: Én a PB-t választanám, ha mindenképpen a kettő közül kellene választani, és runner ajánlata nem játszik.
-
Sayen
tag
Sziasztok !
Laptopot kértünk karácsonyra , de kettőt is kaptunk
Ti melyiket tartanátok meg és miért ?
Első laptopunk , nem ismerem a típusokat...1 - ASUS
[link]
2 - Packard Bell
[link]Próbáltam utána olvasni , az írják a Packard Bell 15.6'' HD LED EASYNOTE TK81-SB-465HG kifutó modell , de jobbnak tűnik mint az ASUS X53BE-SX016D ami újabb tipus .
Megbízható , tartós , viszonylag gyors , netezésre (játék nem)kellene...
Aki ért hozzá lécci segítsen
-
brekes
tag
Nemsokára itt az új éve meg minden, szeretném vásárlással kezdeni, új lapi, új tv stb....
Milyen lapit ajánlotok? 250000ft a keret rá. Apple kizárva. És csak is bolti garis érdekel.
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Innen indulva, most ide érkeztem. 6Gb ram Gf 635m stb... Innen is lehet részletre venni. Ebbe érdemes lenne beruházni, mint a Samsung Series 3-ba gondolom!
-
Borote
addikt
-
tatabánya
senior tag
sziasztok!
tudnátok nekem ajánlani egy leginkább 14"-os gépet amin játszani tudnék magas textúrákkal diablo 3 , starcraft 2, dead space 2-3 játékokkal?! ár az elsődleges tényező
-
MornKapitány
tag
Ez még egész elfogadtható. 50 fok alatt alaphőmérsékleten, és a throttlingtól is távol van. Mondjuk hiányolom ilyenkor, hogy kiírják, hogy hány fokon volt a szobahő. Bár gondolom nem Bikram jóga közben tesztelik a gépeket, hogy alapon 35-40 fok van a szobában.
Szerintem az igények a lényegesek. Netezéshez i3 is bővel elég. Az i7-et meg 15" alatti notebook kategóriában nagyon okosan kell választani, főleg ha valaki nem díszbikának tartja a négymagos procit, hanem ipari mennyisben mondjuk renderel. De akkor lehet már érdemes más összeállításon gondolkodni
. -
bakeliteee
csendes tag
Heló! Nagyjából benne van minden a válaszokban. Előre is köszönöm az észrevételeket!
Ahhoz, hogy tudjunk segíteni a következő kérdésekre kéne válaszolnod:
(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
200 - 230 Brutto(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
15" -re gondoltam(3) Notebook súlya?
ne legyen különösebben nehéz, de ez nem a legfontosabb szempont(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
főleg munka, hangtechnikai programok futtatása. néha játék is. a fifa azért menjen rajta 2 év múlva
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
megbízhatóság(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
nem kell op. rendszer. DOS(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
750mb - 1 tb körül, de minimum 640 és 8 GB memória!(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, kártyaolvasók, Bluetooth, minél több USB(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
nem néztem még ki egyet sem(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Pár hónapon belül. -
válasz
Brian_GT
üzenetére
Alapvetően neked kell tudni mire van szükséged, hardverben nyilván nem lesz olyan erős egy csúcs üzleti gép mint egy consumer. De strapabíróbb, halkabb jobb hűtésű és minden tekintetben jobb gép lesz ha nem csak a tiszta teljesítmény/ár értéket nézed.
Amit linkeltem arról azt kell tudni hogy a dell kifutó csúcs üzleti workstation gépe. Ezért most nem igazán fizetnéd meg a név árát. Szerintem ebben itt elég nagy egyetértés van.
-
czakoD
csendes tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék nézni egy gépet, látott egy pc tabletet 25e ft ért, hogy az neki elég. Megnéztem, szerintem az használhatatlan bármire. Neki elég lenne egy note-/net- book amivel internetezni tud, képeit rendezgetni meg office-t használni. Legfontosabb a megbízhatóság lenne. Ti erről mit gondoltok? Mennyiből lehetne a lehető legolcsóbban kihozni? Érdemes esetleg használtban gondolkozni?
-
Bsony
tag
válasz
MornKapitány
üzenetére
Az a teszt 15" volt. Itt egy 17-es de ez meg sandy-s. [link]
Termeszetesen letezik 8bites panel is. Annal ez nem problema.

-
Borote
addikt
válasz
Zodicus
üzenetére
Ha nem játszanál, akkor miért egy játékra való gépet néztél? Miért nem veszel egy üzletit, az sokkal komolyabb minőségben, mint egy consumer.
(#22082) Zodicus: ez milyen bolt már? Se ThinkPad, se Latitude, se EliteBook, de még egy ProBook sem. Ez a consumer gépek mekkája, én innen nem vásárolnék, főleg, ha nem játékra kell...
(#22113) Bsony: szerintem az a panel 8 biten is szép lenne, nem értem, hogy miért nem opcionális az Optimus. Akár mint a ThinkPad T430-ban.
Annyira nem egyértelmű, hogy kizárja az Optimus az IPS-t, tudok mondani Optimus-os (és HD4000-es) IPS-es gépet. -
Bsony
tag
válasz
MornKapitány
üzenetére
-
takidj
csendes tag
válasz
_adaml21_
üzenetére
Jogos, a legfontosabbat hagyja ki mindig az ember

250.000 körül gondolkodom, többet nem szívesen adnék egy gépért.
A vidkarinál inkább a játékok lennének a lényeg, az SW-t viszi a mostani laptopom is (HP nc8430, Ati Mobility Radeon X1600
)Én a Lenovo y580-al szemezgetek, de olvastam, hogy elég sokat kell vele szöszölni, mire SSD és 5GHz képes WiFit tud csiszolni hozzá az ember.
-
MornKapitány
tag
Jó írás lett, semmi hevenyészettség.
Pont hogy ágyból is lehet használni az új elitebookokat (de egy 17"-os, 3 és fél kilós monstrumot lehet nem szeretnék az ágyban használni
), mert a billentyűzeten keresztül szívja be a levegőt (valahol olvastam ezt egy tesztben, de nem találom már, hogy hol, ezért mérget most nem vennék rá
)Optimus támogatás mondjuk engem nem érint, mert nincs szükségem dedikált videokártyára, ezért workstation nem játszik, viszont az IPS panel előnyös tulajdonság, ha nem akarja az ember feltétlen dokkolni. Egy 17"-os monitort talán nem is olyan fontos.
A workstationok hűtése nagyon jó, a tesztek tanulsága szerint az új 8570-esnél 38 fok felé nem ment a burkolat hőmérséklete maximális terhelés alatt. Alapon pedig hangosabb nála a HDD, ha a fan always on-t kiiktatjuk biosban. Nekem egy 40-es szériás elitebookom van, annak a hűtésével voll und ganz meg vagyok elégedve.
-
Bsony
tag
válasz
MornKapitány
üzenetére
Nos atnyalaztam a netet, amikor is a dell mellett dontottem, mert mindenhol azt irtak jobb/halkabb a hutese.
A dellben 2 darab huto venti van, az egyik (nagyobb) huti a cpu-t es a gpu-t is. A gpu hutese csak a gpu-t, igy van nemi redundancia, ami nem rossz, a masik, hogy konnyen szetkaphato, ha takaritani kell. 2 venti mindig jobb mint egy, ezen kivul mindenhol azt olvasni baromi halk.
Ezen kivul, ahogy nezegettem, az 8770w-hez nincs optimus tamogatas, ami igencsak nagy problema. (Eddig legalabbis ilyen hireszteleseket hallottam.) jo nyilvan ips panel mellett nem is lehetne, de tn panellal sincs, legalabbis ezt tudtam meg eddig. Aztan ahogy elneztem eleg keves "legbeomlo "Van a notin, szal ha agyba probalkozna az ember, lehet bajos lenne. Mindenesetre nekem a dell biztosabbnak tunt.
Ezen kivul dell-t szinte mindenki szerel itt Mo.-n.
Sorry ha hevenyeszetre sikerult az iras, telorol irok

-
Brian_GT
őstag
válasz
btudos
üzenetére
Hát ha tudsz valami jót akkor 140es elég, nem vagyok telhetetlen csak menjen rajta amit akarok
Ha valaki tapasztalatból mellétudja írni melyik játék hogy ment az nekem nagyon nagy segítség pl.Tom1939: Köszi a linket, de ennyi pénzért én már azért 16GB ramos gépet is láttam, corei 7el...úgy érzem itt a nevet fizetném meg.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszönöm a segítőkész válaszokat és utólag is Boldog Új Évet !
De hardverapróról is ajánlhattok én is szétnézek ott hátha találok valami jót 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ti melyiket tartanátok meg és miért ?

Pyttawrx