Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FIREBLADE78
addikt
Muternak akarok egy netezős gépet. Több évre szólna. Legalább újabb i3, 256 ssd, min 8 gb ram, Windows.
Találtam ezt a dellt. Ez jó lehet? Vagy mely márka ajánlott 200-250k körül?
[link] -
gratzner
tag
válasz
Tikakukac #162097 üzenetére
Komolyan? Mármint meg lehet úszni gari vesztés nélkül egy ilyen kört?
Amúgy néztem 1-2 kijelzőket áruló oldalon, hogy lehet-e ebbe kapni rendeset, de kb semmilyent nem találtam hozzá
Most várok választ egy 5410 hirdetéssel kapcsolatban kijelző, tb3 támogatás és ram kiszerelés kérdéskörben. Ha pozitív, akkor elengedem az 5400-at. -
Tikakukac
titán
-
gratzner
tag
Hali!
Az létezik, hogy a Dell 5400-as sorozatából csak 220 nit-es panellal szerelt változatok kaphatóak? Dell oldalán nem találtam másik opciót, mondjuk magyar honlapot néztem, el tudom képzelni, hogy csak nálunk nincs.
Ez az érték azért a kertben már nem annyira faintos nem?
5410-ekben már van 300-as opció is, csak egyre megyünk feljebb az árralPersze 7400-asoknál is van fényesebb verzió...
-
Lionela
csendes tag
válasz
fortune #162089 üzenetére
Én ma délután vettem meg a Triton 300-as RTX 2060-as változatát. Eddig kellemesen csalódtam. Meglepően hűvös és csendes hétköznapi felhasználásnál. Játéknál azért bőven lehet belőle porszívót és kazánt csinálni, de ez ugye ilyen dimenziók mellett egyértelmű.
Villámgyors, nagyon jó anyaghasználat (nem is tudom mikor láttam utoljára pl. üveg tapipadot) és kellemes, visszafogott dizájnja van.
Szóval egyelőre én nagyon meg vagyok vele elégedve, de ugye kell 2 hét nyúzás legalább hogy teljes véleményt tudjak róla mondani.
Itt vagy egy nagyon jó review róla:
https://www.ultrabookreview.com/39374-acer-predator-triton-300-review/
UI: Amúgy érdekes a 120 Hz monitor az általad linkelt oldalon. Tudtommal, csak 144 és 240 hz-es változata létezik.
-
Paxker315
addikt
válasz
Farkassacred #162066 üzenetére
Lehet butaság, de ez használható lehetne? Az árát megéri, vagy abszolút rossz vétel?
-
kb7700
csendes tag
Köszi az infokat!
HP eddig bevált nekem abból munkára melyik család jó? Envy x360 esetleg? Vagy csak Pro/elitbook? Érdemes Asus rog fele mozdulni?
Koszi! -
ZackyVegans
friss újonc
Sziasztok!
A következő laptopról kérdeznélek titeket, hogy mi a véleményetek, van e vkinek tapasztalata?
https://www.digiprime.hu/laptop/asus-x571gt-54852-elado -
Tikakukac
titán
válasz
Dr.Zaius #162085 üzenetére
Most hadd ne kezdjem sorolni. A legtöbb ilyen nettó elírás. Mert nyilván nettó beker árban nem fog neked senki semmit eladni bruttó és haszon kombóval.
Hogy mi lehet a gond vele, tényleg bármi. Egészen onnantól, hogy a gép nem az lesz amire mész, mert tök hülyék voltak azt is leírni amit árulnak odáig, hogy leütnek a találkaponton.Felesleges időtöltés.
-
Dr.Zaius
csendes tag
Sziasztok!
A a fórum olvasása alapján már régóta vadászok egy jó probook akcióra, mivel az elmúlt párhónapban többször is volt ilyen egy-két napig.
Ma reggel észrevettem, hogy az árukeresőre felkerült egy új bolt kínálata, ahol I5-ös 450-es, 640-es probookokat 150 ezer körül kínálnak.
Nyilván ez nem kicsit gyanús.
Szerintetek milyen veszélyek lehetnek egy ilyen rendelésbe, személyes átvétellel, utánvéttel? Érdemes egyáltalán próbálkozni ilyennel? -
Paxker315
addikt
válasz
Farkassacred #162066 üzenetére
Koszonom! Mivel a tag jelenleg egy ósdibb Aldis (medion) gépet használ, SSD nélkül, nem túl "korrekt alkatrészekből", így, igazából a fentiek is hipertérugrásnak tűnnek. Majd jobb' egyeztetünk a keretrol, elvárásokról. Igazából az ár:érték arány fontosabb, mint a nyers ár, amíg tolerálható kereten belül maradunk. Ha többet tudok, visszanézek
Hálás koszonet a segítségért.
-
blue_23
senior tag
500k környéke belépő/közepes kategóriának számít gamer notiknál, normális hűtés jó minőségű hűtőpasztacserével (pl Noctua H2) és UV-vel érhető el. Hordozást kevésbé bírják, ha intenzíven használod leginkább garancia végéig +1-2 évvel számolnék. Teljesítmény/ár kombót teljesen elveszíted, ha nincs szükséged dGPU-ra, mivel az kidobott pénz és meghibásodási lehetőség.
-
tizenkettő
csendes tag
válasz
Farkassacred #162067 üzenetére
Köszönöm!
Felmerült még egy gép: a HP 250 G7 14Z54EA [link]. A HP250-es széria a topikösszefoglalóban az ajánlottak közt van ebben az árkategóriában, ezért hozom szóba. Az általad ajánlott Acer a jobb, vagy esetleg ez a HP, vagy minőségben egykutya? Vagy kerüljem a HP 250-et valamiért? -
GTV
csendes tag
válasz
Farkassacred #162080 üzenetére
Én most a teljesítmény/ár kombóra gondoltam. Azt írjátok "ha nem elég az u-s proci..." Stb akkor 2x-es az ár. És valóban, a normális munkaállomások 7-800-nál kezdődnek. Teljesítményben meg a fentiek amikre kérdeztem ugyan9tt lehetnek majdnem féláron újonnan. Persze ki tudja ezek is bírni fogják-e sok éven keresztül...
-
Farkassacred
őstag
válasz
kb7700 #162075 üzenetére
Új generációs I7-es processzor 4 maggal és 8 szállal szerintem már elegendő lehet a munkádhoz (az előző laptopodhoz mérve). Tehát 400 körül már nézhetnél újonnan elitebook laposokat. Persze ha az u-s processzor eleve kizárva nálad, akkor bizony zsákutca. A 17-es gép viszont felejtős újonnan munkára.. eleve nagyon drágák, max játékos kivitelben találni olcsóbbat..
-
GTV
csendes tag
válasz
kb7700 #162075 üzenetére
Srácok! Mármint hozzáértőbbek...! :P
Asus g14 és 15 szériával 4800-4900h/hs motyókkal mi a helyzet? Belőlük 500 környékén elég durva vasakat találni és az eddigi tesztek szerint egész jól bírják a terhelést.
Munkára/izzasztásra gondolok, mint felhasználás. Vagy csak az idő miatt nem ajánlottak még, mert nincs annyi tapasztalat? -
kb7700
csendes tag
Sziasztok!
Visszaporgettem a topikot és az lenne a kerdesem,
hogy ha nem használt munka állomást keresek hanem újat akkor honnét indul az ár, mi az első gép ami jó lehet építészeti szoftverekhez? Mennyire kell használatától félni? Egy év gari nem túl sokki tudja hány km van bennük...
10 éves a HP pavilion 6 17” notim, mindent vitt de elfáradt mostanság, az új programok megeszik...Amúgy az új pavilionok kerülendőék? Csak pró vagy elitbook. lehet?
Ha tudtok ajánlani új gépet(jövő heti vásárlással):
Minimum i5-i7 jó lenne, 16 ram, jobb vga HUN billenytyuzet és akar 17” monitor is.keret 350-400 lenne.
Nagyon köszi elore is! -
coro
csendes tag
Asus laptopokról mi a véleményetek?
pl. ezAsusX543ua
-
KöviLaci
csendes tag
válasz
Farkassacred #162069 üzenetére
Nem,
notit, amit dokkolóval lehet használni
-
Farkassacred
őstag
válasz
scarf #162064 üzenetére
Az a baj, hogy ha tényleg teljesen új munkaállomást szeretnél tisztán három év garival (nem pedig cirka egy évvel) , akkor 700 alatt még csak ezek az u-s processzoros zbook-ok jönnek elő.. ő például: Zbook
Valamire persze ezek a processzorok is bőven elegek lehet, de nyílván vannak azok a munkák is, amikre meg már édes kevés. -
Ádám16
addikt
válasz
Farkassacred #162067 üzenetére
Ennek van alternatívája esetleg 150ig SSD-vel? Az se baj, ha ezüst színű/kicsit uniszexebb.
-
-
Farkassacred
őstag
válasz
tizenkettő #162061 üzenetére
Itt egy laptop a számodra. Nem lesz egy leányálom (ahogy a többi se ennyiért újonnan), de legalább lenne tisztán három év garid. Acer
-
Farkassacred
őstag
válasz
Paxker315 #162058 üzenetére
Amikre gondoltam. Magyar: Hp
Külföldi: Hp
A következő kérdéssor a teljesítményről szólna. Energiatakarékos intel u prociban gondolkodtál avagy valami erősebben(az első ajánlható ilyen laptop egy gamer gép lenne, 270-280 ezres árcédulával) ?
Erősebb gép meg max egy munkaállomás lenne, persze szerencsére már azok is kaphatóak ennyiért. Viszont sokkal leharcoltabbak lehetnek az elitebook laptopokhoz képest. -
gabor20
tag
válasz
Farkassacred #162041 üzenetére
Köszi!!! Ránézek a probook-okra mindenképp. Végső soron amiket linkeltem, nagyon nem ajánlottak?
-
scarf
csendes tag
válasz
Farkassacred #161937 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget és az ajánlást!Esetemben a munkaállomás vonal lehet akkor az irány. Ha használt lesz, akkor az sem gond, a lényeg, hogy megfelelő legyen és tényleg legyen rá majd valamilyen hosszabb garancia - ez az általad linkeltnél mind áll, szóval mindenképpen megfontolom.
Most a héten felmerült, hogy lenne esetlegesen egy olyan lehetőség még, hogy bővíteni tudom a rászánt keretet, és így mondjuk egy 550-600 ezer körüli árra fel tudnánk tolni, ugyanezen kiindulási és felhasználási paraméterek mellett, viszont akkor ebben az esetben új gépben gondolkodnék. Hasonló, munkaállomás jelleggel, akár 14 colos kivitelben is.
Nem tudom, az új Ryzen-ekkel szerelt gépekkel van-e tapasztalat, és ha igen, akkor azok milyenek, de ha az újak között létezik ebben a tárgykörben jó alternatíva, és tudtok valamit ajánlani, amire érdemes odafigyelni, arra mindenképpen ránéznék. Ha van is, a magyar billentyűzettel gondolom nem nagyon lehet számolni, szóval azt akár el is engedném, az talán a legkevésbé fontos tényező.
Amennyiben inkább az Intel megoldásokkal érdemesebb számolni, akkor nyilvánvalóan az lesz az út, csak az asztali után kíváncsi vagyok, van-e ebben is érdemi változat.És még az lenne a kérdésem, nyilván hitvita indításának kirobbantása nélkül, de mivel tényleg vakon tapogatózom ezen a téren, az ajánlott Dell-eken kívül mely márkára vagy márkákra illetve szériákra jó tenni a megbízhatóság-garancia-szervizháttér háromszögben az ilyen munkaállomás jellegű felhasználással kapcsolatban?
Köszönöm!
-
KöviLaci
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék vásárolni egy gépet+dokkolót+monitort a következőkre
- munkára használnám office, autocad, irodai programok
- dokkolósat /usb-c-t szeretnék, monitor csatlakozás, egér stb
- ritkán lenne hordozva, akkor sem bekapcsolva
- keret kb 500.000 ft de ésszerű keretek között mozoghat
- méret 14-15,6.
- win nem feltétel
- ssd 512Köszönöm!
-
aerosmith
őstag
Help pls.
(1) Jövő hónapban vennék laptopot
(2) max 400-500k-ért
(3) irodai programok, net, játék, digitáblás rajzolás hobbi/tanulás szintjén
(4) minecraft, roblox esetleg Blizzardos játékok. ne legyen csirke de nem kell progamer gép se
(5) rajz miatt minimum 1080p vagy 2k, közepes-nagy méretű kijelző, fényes vagy matt mindegy, IPS talán a színek miatt?
(6) keveset hordozva, útközben nem nagyon használva
(7) win10
(8) SSD 200 giga elég rá? 16 giga ram, dvd nem szükséglet de jól jöhet
(9) esetleg firewire ha még létezik? (nem muszály), HDMI kéne
(10) Csak új gép -
tizenkettő
csendes tag
Sziasztok,
ismerősömnek kéne munkára egy új gép. Én sem vagyok otthon a témában, ő meg pláne, ezért kéne némi segítség.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 150-170e
(3) Felhasználás? átlagos irodai munkára lesz: word, excel, powerpoint, stb; videókonferencia; meg persze netezés és néha filmnézés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor... Nem.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15.6, 1920x1080, matt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? 10 naponta egyszer. Utazás közben nem lenne használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Semmi; ha win10 van rajta, az jó, de ha nincs, nem gond.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 256 ssd + 8gb ram alá nem mennék; optikai meghajtó nem kell, de ha van, nem gond.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- normál magyar billentyűzetkiosztása legyen (matricázott szóba sem jöhet)
- hdmi kell
- ethernet kell
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? újVan olyan gép, ami ezeknek a feltételeknek megfelel? Előre is köszönöm!
-
gratzner
tag
válasz
Farkassacred #162057 üzenetére
Oksa köszi
-
Paxker315
addikt
válasz
Farkassacred #162033 üzenetére
Köszönöm! Mik lennének az ajánlhatóak külföldi billentyűzet-kiosztással, & magyar kiosztással kicsit kitolt keret esetén? Nem vagyok benne biztos, hogy ragaszkodnánk az újhoz egyébként.
Asztali fronton én 4/8-as proc, 250-es SSD, 2x8gb fürge RAM alá nem adnám, nem tudom, notinál érvényes-e ez.
-
Tikakukac
titán
válasz
gratzner #162054 üzenetére
Az, hogy milyen a konfig, tehát, hogy HD vagy FHD, azt tudja a bolt, aláírom, legyen alap, sok helyen nem az. Hogy milyen vezérlős SSD, pontosan milyen a kijelző, ne adj' Isten még azt is, hogy abból milyen revízió azt rendszer szinten így bevételezni és tesztelni egy nem 30 darabos készlet fölött időgyilkosság.
HWinfo portable módban egy pendriveon nem árt neked és a boltosnak sem és ha van ilyen igény, nézze meg. Ez szerintem még azért bele kell férjen, de így felstockolni, nos, necces.
Azért mondtam WQHD-t mert a G3-ban az IPS volt, a HD meg FHD TN. Ne kérdezd miért, agyrém.
-
gratzner
tag
válasz
Tikakukac #162052 üzenetére
Bolt legyen a talpán? Figyu, elhiszem hogy boltként sokszor ki van az ember a sok érdeklődő hülyétől, de ez egy ilyen szakma. És nem.mindegy, hogy adott típusban épp 250 vagy 400 az a nit :D de Neked magyarázom? :P
Én eddig 1x küldtem vissza egy szégyenteljesen melegedő asus laptopot elállással, nem tartom jó bulinak az ilyen viselkedést, de nagyjából rákényszerül így az ember, hogy a tényleges specifikációk kiderítése érdekében szopassa a kereskedőt 2-3 visszaküldött modellelHwinfo-t úgy érted személyesen a konkrét gépbe? Az necces, nem tudok utazgatni ezért
Nem opció sajna, ez céges. Illetve nem a FHD a baj, hanem a tn panel.
-
Csandi
őstag
válasz
Farkassacred #162038 üzenetére
Westnotebook csak 0% os számlát tud adni, az XPS 13 9300-am 2 hete kb náluk vettem
Bementem hozzájuk, van bolt is, de ezek végfelhasználói árak
-
Tikakukac
titán
válasz
gratzner #162051 üzenetére
Bolt legyen a talpán aki ilyen szinten raktároz.
A bevált recept, hogy Aida64 vagy HWinfo és megnézed a konkrét gépet. Igaz ez minden olyanra ami érdekel róla.
Vagy ha mákod van, SN-t gyári konfigra kérdezel le és abban ott lesz a konkrét. Ezzel az a baj, hogy nem mindig marad ugye a gyári-gyári az összetétel és akkor ez félrevezet.
Amúgy nem opció a 840 G3-at WQHD-ra átrakni? Az egy igen igényes IPS kijelző, csak a felára szerintem újonnan akkora volt, hogy én szinte nem is láttam még olyat élőben. Ugye 840 G2-ben volt gyári IPS is, nem tudom mennyire fér az el az új fedlapban.
-
gratzner
tag
válasz
Farkassacred #162038 üzenetére
Nem biztos, hogy ez üzlet. Lehet simán webshop is, akkor nem feltétlenül kell annak lennie. De közben felvettem a kapcsolatot, talán alakul a történet...
Jó ez a hp is, most egy 840 g3-at használok, csak retek szar tn paneles és ebből elég volt. Amúgy nagyon szerethető gép. Utána is lesek ennek amit ajánlottál, ha ugyanolyan strapabíró, mint a g3, akkor nyerés van! :) Illetve a 14 colos verzió ezekből szintén ajánlott ha jól emlékszem az összefoglalóból, inkább olyant keresek.Kicsit más, vagy inkább mélyebb részlet:
Rohadt nehéz kisilabizálni a legtöbb boltnál, hogy a hirdetett laptop kijelzőjében a gyári lehetőségek közül épp melyik panel van (fényerő, színlefedettség stb). Erre van valami tuti bevált recept, vagy módszer? Egyelőre a boltosokat zaklatom, de sokszor ők sem tudják (néha azért igen). -
Lionela
csendes tag
válasz
Farkassacred #162048 üzenetére
Általános használatra kell a gép. Azaz mindenre egy kicsit. Tehát játékra IS. Nem vagyok überkocka. Azaz heti 1 napnál többet nincs rajta játszva. Emellett nem kell 800 FPS, ha erős közepes szintem mennek a legújabb játékok, az jó.
Emellett videóvágás miatt is kell egy ilyen "erőgép", de az se nagy mennyiségben és állandó jelleggel.Azaz a gép 90%-ban alapdolgokra lenne használva. (de a 10% miatt kénytelen vagyok erőre beruházni). Ezért is fontos hogy alapfelhasználás mellett mennyire hangos a masina.
Asztali gép sajnos semmiképp nem jöhet szóba, hurcolva van a gép A-ból B-be. (útközben nem használom)
-
Farkassacred
őstag
válasz
Thorizmund #161997 üzenetére
Ez most három különböző accról volt egy személy..
-
Khaosz55
addikt
válasz
Farkassacred #162039 üzenetére
Metróban nézte új ez most az akciós. Nem is néztem a billentyűt, hogy nem magyar. Informálom a kollégát.
135-ből gondolom nem nagyon lehet mást kihozni. -
Lionela
csendes tag
Megint fellobbant bennem, hogy nagyon kéne venni új laptopot.
Ezekről mi a vélemény?
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-predator-triton-300-pt315-52-754v-gamer-notebook-most-3-ev-garanciaval-nhq7beu003/13189/
vagy
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-predator-helios-300-ph315-53-770d-gamer-notebook-most-3-ev-garanciaval-ajandek-hatizsak-nhq7yeu004/13191/
15 éve csak Asus laptopjaim voltak, egyáltalán nem ismerem az Acert.
Mennyire megbízható? Mennyire csendes? Mennyire esik szét 1-2 év múlva? stb...
A csendesség nem játék közben mérvadó, akkor természetes, hogy minden laptop felszáll XDDD Hanem mindennapi használatnál (pl. 3 weboldal megnyitva, mellette egy office, meg egy videólejátszó, stb.)
-
Farkassacred
őstag
-
Farkassacred
őstag
válasz
olivia0505 #162027 üzenetére
Ezekre a célokra ő megfelelne szerintem. Lenovo
-
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
kollégámnak kérdezi, hogy a következő notebook jó vétel-e. Semmi különöset nem akar vele csak filmeket nézni netezni. Vagy esetleg mást kéne vennie?
HP 250 G7 6EC71EA - 135 000 FT
Intel core I5 1,6 GHz
8 Gb DDR4 ram
15,6" FHD
256 SSD -
gratzner
tag
válasz
Farkassacred #162035 üzenetére
Köszi, jó lenne, csak 0 áfás, nem jó :/
Ugyanez a helyzet egy Dell Lati 7400-al is sajnos, amit ugyanitt találtam.
Lehet lejjebb adom az igényeket a végén, csak tudnám miből engedjek...
Azért -
Farkassacred
őstag
válasz
dzsuhasz1 #162029 üzenetére
A tervezői munkára sokszor igen izmos gép kell. Újonnan ennyiért munkára csakis u-s (eneriatakarékos) processzorú lapossal fogsz találkozni a polcokon. Úgy hogy egyedül a használt munkaállomás jöhetne szóba nálad.
Pl: ő
Magyar billentyűzettel meg max gamer gépet lehetne még nézni.. utolsó kiútnak. -
-
Paxker315
addikt
Síkbuta vagyok Notifronton, egy ismerősnek keresnénk valami masinát, főleg grafikai alkalmazásokhoz (Adobe Illustrator, PS) kevés excel-PPT, némi lightos játék (sims 4 félékben gondolkozni).
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? --> Minél hamarabb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) --> nagyjából 222ezer Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) --> grafikai munkák, adobe termékek, fotószerkesztés, nagyritkán játék, irodai programok
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? --> nagyonritkán max. sims.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? --> nem számít, de a nagyobb-matt kijelző preferált
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? --> lesz hordozva, bár utazás közben nem használná
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) --> win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? --> ssd mindenképpen, min 250gb-os. RAM min 8gb, de 16gb időtállóbbnak tűnik
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) --> semmi
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) --> jó használt is, garival, számlával.
Érdemes lehet használtat nézegetni, v újonnan is megoldható kis kompromisszumokkal? : )Előre köszönet az észrevételekért.
-
válasz
olahmate1991 #162030 üzenetére
Inkább ide másold be : [link]
-
olahmate1991
tag
Üdv!
Kellene egy kis segítség!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
3 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Bruttó 600.000
(3) Felhasználás?
Játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Wow, Cod, Gta, Guild wars 2, Dota - Full Hd (a kijelző maximális felbontásán) maximum részletesség
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17.3, Full Hd, Ips
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz hordozva, nem használom utazás közben!
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Free dos, semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
i7 vagy i5 10.generációs, rtx sorozat, mininum 512 GB SSD, Ram 16 GB 3200Mhz, optikai meghajtó nem szükséges
Amd processzorokat és videókártyákat nem ismerem (de nyitott vagyok) eddig mindig Asus intel + nvidia gépeim voltak. Jelenleg egy Asus rog 752vm
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új
Köszönöm -
dzsuhasz1
csendes tag
Üdv!
Köszi előre is a segítséget !(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Napokban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
290-340k környéke
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Leginkább tervezés a munkához
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
15.6" IPS a lényeg
Havonta 2-3x alkalommal
Semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Jó lenne 2 foglalattal a gép, SSD min 240-es +akár 1TB HDD (de ezek utána is bovithetok, csak a foglalat legyen). RAM min 8gb, optikai meghajtóra nincs szükség
HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép.Mégegyszer köszönöm a segítséget !
Szép napot !
-
gratzner
tag
Hali!
Köszi előre is!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
450 a felső határ
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
1., 3., kis 4-es(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem
Leginkább 14" de lehet 15,6 is ha könnyebb típus.
1080p
Matt
IPS
Örülnék az elfogadható színhelyességnek
Sokat, közben nem igazán lesz használva, inkább lakáson belül lesz bekapcsolt állapotban is mozgatva, de ésszel...
Linux támogatás fontos
Szükséges minimum 2 hely opció (m2 és sata, akár bay-el is bármilyen kombó, csak legyen hely 1 db ssd-nek és 1 db 2,5-es ssd/hdd-nek). Kezdésnek csak a lehetőség fontos, az árba nem kell beleférnie a 2 drive-nak.
3-4 USB-A + Display port vagy display képes Type-C kellene (60 Hz 4k külső kijelzőhöz)
Vagy kapásból kell a 16 GB ram, vagy legyen bővíthető.
A lényeg, hogy 27% ÁFA-s számlás legyen. Sajnos itt bukom a legtöbb jó opciót :/ -
olivia0505
friss újonc
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni tanító szakos egyetemi hallgatóként, ehhez szeretnék tanácsot, segítséget kérni.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül
100-110 000 Ft
Óratervek írására ( Word, power point, egyszerre több is megnyitva, mellé interneten képek, infók keresése,) illetve szakdolgozat írás
Nem használnám játékra
Főként 13-14" érdekelne ( de nem zárkózom el a 15.6"-tól sem)
1 évig heti 2x, de utazás közben nem használnám(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Mindegy
Inkább az SSD, mondjuk 256GB, 4-8GB RAM, nem szükséges optikai meghajtó
Hordozhatósága miatt inkább egy könnyebb, vékonyabb gépnek örülnék
Mindkettő szóba jöhet, szívesen vennék egy jó használt gépet is, ha az tényleg megbízhatóElőre is köszönöm a segítséget!
-
gabor20
tag
Sziasztok!
Otthoni felhasználásra keresek laptopot (filmezés, szövegszerkesztés, online konferenciák tartása). Sokszor cipelném is magammal, ezért a 14".
500 GB SSD kellene minimum. i5-ös prociban gondolkodom (tudom, erre jó az i3 is, de "túlbiztosítom" magam, néhány évre előre tervezek). Ezt a két gépet néztem hirtelen, 250 ezer a plafon. Közülük, vagy mást ajánlanátok? Köszönöm!
https://aqua.hu/laptop-notebook/hp-14s-dq1004nh-laptop-termeszetes-ezust-8bq36ea-t858739
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lenovo-ideapad-c340-81tk0091hv-2in1-eszk%C3%B6z-14-fhd-touch-active-pen-2-core-i5-8gb-512-gb-ssd-win10h-1316554.html -
akkójóva
tag
válasz
Farkassacred #161998 üzenetére
Köszi!
-
Thorizmund
csendes tag
válasz
Farkassacred #162017 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
xundyingx
tag
Üdv!
150K magasságában szeretnék egy olyan notit amin azért zökkenőmentesebben lehet netezni, 'eldöcög' néhány játék mint pl: egy Dota 2, Pubg és mindenképp tartalmaz SSD-t és videókártyát is.
Úgy láttam, hogy Lenovo az ami a legjobb erre a célra, de persze más gyártót is szívesen elfogadok.
-Keveset lenne megutaztatva
-Vindóz OS
-Kijelző méret 15.6" megteszi (vagy ha kivitelezhető a keretből, kicsivel nagyobb), így a felbontás is az 1366x768 megteszi.
Remélem nem felejtettem ki semmit. -
vond
MODERÁTOR
Hali!
Használt (workstation) laptopot vennénk a cégbe. Számla mindenképp kell, és 1-2 év garancia se lenne rossz.
A cél, hogy minél stabilabb, erősebb, strapabíróbb legyen a gép, mivel kinti HD élő közvetítésekhez, illetve benti videóvágáshoz, képszerkesztéshez használnánk. Erős proci és videókártya, minimum 16GB RAM, jó IPS kijelző, nagy SSD, sok USB3 port, meg a szokásos dolgok kellenének, és az se baj, ha pár óráig még bírja az akkuja is. 250k+ÁFA a max. amit költeni tudunk rá.
Van egy ismerős helyi cég, ahonnan terveztük a vásárlást, ott jelenleg ezt a ZBook 17 G2-t látom a legjobb vételnek (sajnos most eléggé kifogytak). Megfelelne ez nekünk, vagy nézzek inkább máshol körül? Laptopszalon használt részén vannak Precision 7510-ek nagyjából hasonló áron. Ez jobb lenne, vagy valami más?
Köszi szépen!
-
z123456789
addikt
válasz
Farkassacred #162019 üzenetére
Köszönöm.
-
Farkassacred
őstag
válasz
z123456789 #162012 üzenetére
Újonnan 220-230 körül az első probook. Vagy max még egy 200 ezres acer jöhet szóba itt.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Thorizmund #162014 üzenetére
200-ból esetleg egy acer kijön újonnan, de mindennapi hordozásra megint csak nem ajánlanám..azokra a feladatokra egy használt üzleti az etalon.
Vagy 230-240 környékén megvenni az első hp probook gépet a kínálatokból. -
Fernet
senior tag
Üdv,
Internet, Word, Excel, esetleg filmek felhasználási területre az alábbi gép megfelelő lehet?
Esetleg más ajánlat?
150-200e környéke, SSD (min. 256GB), 8GB RAM, 15"- FHD, főleg otthoni használat, Win10 (de lehet oprendszer nélkül is), DVD nem kell. Csak új jöhet szóba, ajándék lesz.
Köszi.
-
douggutaby
tag
válasz
Farkassacred #161992 üzenetére
Csak magyar. Használtan se lehet beleférni? Vagy le kell adni az igényekből? Nagyobb méret olcsóbb ha jól látom.
-
Thorizmund
csendes tag
válasz
Farkassacred #161999 üzenetére
Épp ezért kérdeztem, hogyha elmegyünk 200-ig, akkor mit lehet kihozni?
-
csibe1
addikt
válasz
Farkassacred #162010 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen.
A 17-es a kijelző miatt nem ajánlott? -
z123456789
addikt
válasz
Farkassacred #162002 üzenetére
OK, köszi, továbbítom.
És mi lenne erre a célra az ami már ajánlott? -
FoothWith
csendes tag
Sziasztok!
Hétfőn rendeltem ezt a laptopot és a mai nap elérhetővé vált ez a laptop is
A kérdésem az lenne hogy lemondjam-e a rendelést és kérjem vissza a pénzt hogy megvegyem az új laptopot vagy inkább hagyjam?
Az Asus laptop 50 ezer forintal olcsóbb viszont 8gb rammal kevesebb és nagyobb kijelzővel bír.
UI:Egyetemre készülök és mérnökinformatikusnak tanulnék. -
csibe1
addikt
válasz
Farkassacred #162007 üzenetére
-
csibe1
addikt
válasz
Farkassacred #162005 üzenetére
A keret max 200 ezer, a 240-es nem játszik.
Nem mindenáron kell 17-es kijelző, lehetőségként írtam; a 15-ös is jó, de kisebb ne legyen.
A másikkal linkelt lapossal mi a helyzet? -
csibe1
addikt
válasz
Farkassacred #162003 üzenetére
Linkeltem két laptopot, azokkal mi a helyzet?
-
Farkassacred
őstag
válasz
z123456789 #161973 üzenetére
Ennyiért (vacak) új nincsen az ajánlott listánkon. Használtan egy újszerű lapos garival.
-
csibe1
addikt
Üdv!
Laptopvásárláshoz kérnék segítséget.
Egy ismerősöm kért meg, hogy segítsek neki új laptopot nézni, mert a 10 éves Acer laptopja kezdi megadni magát.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - pár napon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? - 150-200e
(3) Felhasználás? - Általános felhasználás, film nézés, böngészés, Skype
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem lesz játékra használva
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - minimum 15", de lehet 17" is
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Igen lesz hordozva kb. hetente. Kamionban lenne használva, álló helyzetben, ha ez számít.
(7) Operációs rendszer? - Nem kell.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - SSD min 256 GB, 8GB RAM, esetleg + 1TB HDD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - Jó üzemidő.
Körbenéztem még a javaslatok előtt, ezekről a laptopokról is kérnék véleményt:
- Acer Aspire 5 15,6'' FHD - A515-44G-R8952 - NX.HW5EU.0012 [link]
15,6" képernyő, 256GB SSD, 1TB HDD, 8GB RAM, Ryzen3 4300U proci- Acer Aspire 5 - A517-51G-319X [link]
17,3" képernyő, 512GB PCIe NVMe SSD, 8GB RAM, i3-7020U proci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Steam Deck
- Hálózati / IP kamera
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- ArchiCAD és Artlantis topik
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ gamer laptop , RTX 4050 , i5 12450H , 16GB DDR5 , 512GB NVME
- Dell Precision 7710 Workstation- Nagy kijelzős 17.3"- CORE I7 6820HQ - 32Gb rammal
- HP Zbook 17 G3 - Nagy 17.3" kijelzővel - CORE I7-6700HQ
- Hp Zbook 15 G3 Workstation- 15.6"- CORE I7 6820HQ- 32Gb ram- Quadro M2200
- Lenovo Thinkpad P51S - Workstation- Quadro M520 VGA - 15.6"- Core I5 7300U
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest