- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz
f4cg80 #74140 üzenetére
Lenovo B590 i3-mal
De alfánál is találtam pár gépet, ami jó lenne (HP 8560p, Dell E5520). -
-
brumi1024
veterán
-
csubuka
addikt
válasz
f4cg80 #22859 üzenetére
Miért mi volt a baja a "teszkós gépnek"? Az a baj, hogy nekem ebbe a G580-ba muszáj volt a nvidia videokari, mert solidworks meg inventor jobb szereti azért a normál karikat, bár manapság tán nincs nagy opengl támogatottság különbség az ati és nvidia között, de az integráltakat, bármennyire is erősödtek hanyagolni akartam... olyanból meg ez volt normális árban...
Így maradt ez kulturált alu részekkel, nagyon bajom nincs vele a recsegéses illesztéseit leszámítva... a Lenovo még a 80 ropis B575e(Oké műanyag de a karácsony előtti 80ért kiárulás azért jó volt...)-be is korrekt billentyűt rakott pl... nagyon nincs ezekre panasz, gondolom mondjuk használtan hamar amortizálódnak és a javát csak akkor fedezed fel ha hazavitted a multimédiás agyonhasznált kütyüd (már ha nem újonnan veszed)... gariba meg majd rádfogják (nem tudom ez mennyire divat manapság) hogy te voltál a ludas lehet (MSI meg Lenovo gépeimmel mondjuk sose volt gari probléma korrektek voltak mindig)
Üdv
-
csubuka
addikt
válasz
f4cg80 #22857 üzenetére
Köszönöm, akkor az a vélemény áll, hogy nem üzleti hanem random multimédiás notebookot inkább újonnan szabad csak venni és a használtat felejtsem el?
Azt tudom, hogy minőség messze más, recseg-ropog a G580, de már elegem volt a kutakodásból és az újonnan egy korrekt vétel volt és nem kellett gondolkodni rajta semmit...
Szerinted a nem gyári/bolti, hanem személyes garancia az megfelelő biztosíték, illetve ha továbbadnám, akkor lehet, hogy nem mutatkozik meg az árban, hogy ilyen gari van rá...
-
csubuka
addikt
válasz
f4cg80 #22853 üzenetére
Köszönöm szépen! Azt mondjátok, hogy ez a legjobb vételek helye, mivel itt gari is van rájuk? Nekem mondjuk lehet olcsóbb is mint 90 (van egy lenovo b575e a családban az is tök jó lenne ezekre a feladatokra amire ez lesz csak úgy hogy lássátok hogy mire kell, jól vigye a win7-et meg a 8-at sem árt bár az nem jött be, ezen felül a lehető legerősebb legyen, de jelen esetben nincs semmi extra kitétel, ilyen netezős gépnek kell... van másik rendes vga-s notebookom a G580 szériából csak az ide tök fölösleg lenne)
-
Cidan
tag
válasz
f4cg80 #22665 üzenetére
Kösz szépen a válaszod, sokat segítettél. Így már eléggé leszűkítetted a kört.
Vegyes használatú lenne a laptop. Ahogy mondod modellezés, fejlesztői környezet futtatás, emellett persze szabadidőben mehet a móka..
Igazából hosszú távra vennék laptopot, nem állna szándékomban hamar megválni tőle, ezért is keresem a legjobb ár/érték arányút ebben az árkategóriában. Persze a minőség is fontos szempont.Erre bukkantam nem rég, de még kutatok tovább.
[link] -
Mauzes
addikt
válasz
f4cg80 #22593 üzenetére
Amit írsz, 2 GB RAM-mal. És Win XP alatt is ugyanez volt, szóval szerintem nem a Win 7 miatt van. Már 1080p-t sem visz, csak durván szaggatva, 720p-t még igen, de egyes sűrűbb részeknél azért meg-megakad. Én régebben körbekérdezgettem erről a témáról, és állítólag másoknak is ez volt, többen írták, hogy ne várjak többet ettől...
brumi1024: Igen, már rákérdeztem az eladónál, hogy milyen konfigurációban mennyiért érhető el. Még a refurbished géppel van annyi ellenérzésem, hogy esetleg látszhatnak rajta enyhe használat nyomai. Na nem mintha én dísznek venné, de azért mégis, még sohasem vettem ilyet.
A T430 is egy tetszetős gép, de élőben meg kellene lesni.Más:
Viszont az eredeti kérdésemre még senki nem próbált jósolni, hogy egy adott mostani modern konfig, mondjuk Dell E6430 bolti ára mennyit csökkenhet olyan fél év alatt.A képpontméretről meg annyit, hogy benéztem egy Media Markt-ba, ahol egyetlen egy 1600x900-as noti sem volt kirakva. Ha jól gondolom, egy 11,6-os 1366x768 felbontása felelhet meg nagyjából egy 14-es 1600x900-nak, de azokon is csak valami demo bemutató ment sajnos.
-
arnicode
tag
válasz
f4cg80 #22484 üzenetére
...Igen,ebben az árkategóriában.így gondoltam én is.
Lenovo párti lennék mindenféleképp de abban amit ajánlasz nincs optikai meghajtó,
és hát azért kellene.Filmet írni pl.
és a videókártya? nem értek hozzá,de annyit leszűrtem ,hogy dedikált videokártyákkal jobbak a gépek nem?
Mert szeretnék játszani is rajta régebbi játékokal. -
v_angelus
tag
válasz
f4cg80 #22470 üzenetére
köszönöm a segítséget, minden bizodalmam az asusban volt, mert az asztali gépben a videokártya, és az a alaplap is asus, de most nagyon elbizonytalanodtam, és ezt köszönöm, mert ez jó, és így a képbe került két olyan gép is, ami jó lehet: [link], [link]. Igaz kicsit több lett, mint 200k, de ez a pár ezer forint már nem számít
.
-
v_angelus
tag
válasz
f4cg80 #22467 üzenetére
köszi, közben Borote fórumtárs már megkeresett privátban, és ajánlott egy dell-t, de mivel szeretnék minél több véleményt meghalgatni ezért:
max 205000 bruttó
11-13 col
munka, játszani itt aza asztali gép
a megbízhatóság, anyaghasználat fontos
oprendszer mindegy
tárhely HDD tökéletes, nem kell kicsi SSD
USB3, ethernet
lehetőleg ebben a hónapban szeretném megvenniköszi még egyszer
ui: azóta van egy új versenyző: [Dell Vostro 3360]
-
Ferink
aktív tag
válasz
f4cg80 #22443 üzenetére
Igazából ő hajlana a kisebbre, én kampányoltam mindig a nagyobb kép mellett. Szimplán azért mert Word szerkesztésre vagy pdf olvasásra is kényelmesebb. A nagyobb képernyő az csak nagyobb.
A melegedés érdekes dolog. Az Asus is rendesen termelte a hőt, de én vettem hozzá egy coolert és a 3 év alatt folyamatosan azzal használta tesóm. Szerintem a por ellen is sokat védett. Szerviz előtt megbontottam, adatokat mentettem, és minimális porral találkoztam.
Ráadásul ez a K50AB eléggé szerencsétlen kialakítású volt ilyen szempontból. Ha nem volt semmi alá téve akkor a hő jó részét mag alá nyomta ki. Annyi embert látok aki semmit se tesz ez ellen és mégis megy a gépe. Lehet még tovább is... -
MornKapitány
tag
válasz
f4cg80 #22395 üzenetére
4-5 órát simán kibír az új akksi, hardveraprón meg olcsóbban találsz garisat. Az SSD upgrade meg mehet később, ha lesz pénzed rá. Egy 64 GB-ost beépítő kerettel 20 körül megvan. T400 kaszni vs. 8440p. Nem vagyok meggyőződve
. Szerintem az elitebooké nemesebb és nagyon masszív.
-
Terkk
tag
-
brumi1024
veterán
-
Borote
addikt
válasz
f4cg80 #22333 üzenetére
A G580 a fényes kijelző miatt esett ki (amit meg tudok érteni), az említett A532-es pedig a HD3000 miatt.
Na most vagy ráerőltetünk valamit, amit nem szeretne, vagy a B580-ast választja, ami amúgy szintén korrekt minőségre (bár én is inkább választanám az A532-t - bár nálam az olcsó garanciabővítés többet számít), matt kijelzős, kiváló billentyűzettel, és a kívánt HD4000 van benne.(#22336) f4cg80: HD4000 félúton van a GT630M és a HD3000 között... Ha a GT630M megéri a HD4000-rel szemben, akkor a HD4000 is megéri a 3000-rel szemben, nem?
+ a korábban említett rakat extra... -
premete
veterán
válasz
f4cg80 #22325 üzenetére
Arról nem is beszélve, sandy az az i3-as és nem HD4000. legalábbis ezen az áron a kereső ezt dobta ki a laptopszalontól
Nem, mintha sok különbség lenne a kettő között....legalábbis egyszerre volt nálam i5 2520-as és i5 3360-as gép, nem vettem észre nagy különbséget, leszámítva, hogy az Ivy bridge jóval többet fogyaszt alapjáraton. -
Borote
addikt
válasz
f4cg80 #22325 üzenetére
Azért a B580 műanyag borítását ne keverd a G580 GC és GL lakkos műanyag borításával.
Miben jobb a (hajszálvékony) alu borítás egy matt műanyagnál?(#22328) premete: van Ivy i3-as B580 is. Azért a HD4000 elég jelentős előrelépés, jó pár dologban több mindent támogat, mint a HD3000, és a nyers teljesítménye is jelentősen nagyobb.
-
sampe
aktív tag
válasz
f4cg80 #22172 üzenetére
Igen, tudom, sajnálom is, én is eléggé lehetetlen kihívásnak találtam az igényeit, de azért gondoltam hátha.
Köszönöm az ajánlatot, megmutatom neki az általad linkelt Samut hátha megtetszik neki.
Használtan nem szeretne vásárolni, bár én ős PH-s ként azt javallottam neki.
-
Chaser
legenda
válasz
f4cg80 #21631 üzenetére
Valóságban is gyorsabb akár egy i3 is. AMD cpu-ban nem az igazi. Főleg mert a játékok zöme még 2 szálra van kihegyezve. Nem jobb semmivel egy x4 amd mint egy i3 c2c. És nem azért, mert olyan fergetegesen jól sikerült az intel féle HT, hanem azért, mert 2 magon jóval erősebb az intel. Lásd pentium vs i3 esete, ahol is felhasználástól függően nincsenek akkora különbségek.
-
Borote
addikt
válasz
f4cg80 #21599 üzenetére
170k-ba kerülő Dell 5521-ben már HD7670M van.
"masszív váz/ház, minőségi anyagok használata és összeszerelés; lehetőleg fém(szálcsiszolt) ház legyen"
Mondjuk ez eléggé merész elvárás egy 180k-s géptől, a Latitude-ökre és talán a ProBook-okra még ráfoghatjuk , a többiek annyira nem.Ennek ellenére jó gép az 5521, de nem üzleti.
(#21600) Namiren: ahogy néztem, az túllóg a kereten
(#21602) Namiren: többi Inspiron is fényes
(kivéve az fHD darabok).
-
skristof
tag
válasz
f4cg80 #21594 üzenetére
köszi a választ, közben megdiskuráltam az illetővel, kiderült, hogy nem üzleti kategóriára gondolt, mivel az árban nem elérhető, hanem arra, hogy masszív legyen, jól összerakott, nem recseg ropog meg pattog le a festék
a 150k eléggé a felső határ, nyilván nem merev, és lehet belőle 155 is, de 200 már nem.
-
Borote
addikt
válasz
f4cg80 #21594 üzenetére
"1 év garancia is mutatja a Thinkpad Edge-k minőségét(még az általad említett Ideapadokra is ad 2 évet a Lenovo,ezekre nem,ez sokat elmond..)"
Még mindig bővíthető 3 évre, és még mindig árulnak külföldön is ThinkPad T-t 1 év garanciával. Azért ez az érv elég gyenge lábakon áll
Jelenleg az Edge-k nekem szimpatikusabbak, mint az idei ProBookok (kb egy kategória a kettő), a jobb billentyűzet és az UltraNav miatt. -
szabonagyur
félisten
válasz
f4cg80 #21538 üzenetére
Köszi a segítségeteket.
Átgondolom a Fujitsu-t, SSDt 14ért tudok ugyanilyet szerezni szóval már egész jó ár jönne ki. Gondolom az eredeti merevlemezt meg kell tartani ha garanciában kéne havíttatni
Emachine-t tudom, hogy Acer gyártámány, Acer akkor sem kéne ha ingyen lenne, akkor inkább a mostani ASUS F5SL
Na akkor nézem az árakat, aztán ha lesz biztos vevő a F5-re akkor válik csak igazán aktuálissá a kérdésem. -
szabonagyur
félisten
válasz
f4cg80 #21535 üzenetére
Hmm pedig G6-ból van 3 is a családban különböző felszereltségben és eddig egész jók. 1-1,5-2 éves gépek.
Sajna a 150 a nagyon felső keret a 160 már túllépi teljesen.
SSD-n gondolkoztam én is, asztaliban igen jó, csak nem tudom, hogy a garancia mennyire engedi SSD beszerelését a különböző gépeknél. :/
Dell Inspiron mennyire gagyi?
-
szabonagyur
félisten
válasz
f4cg80 #21531 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat.
Acer gép nálam is kilőve alapból, PB-n elgondolkodtam de nekem a márka még hangzásra sem laptop márka.
Játszani kb semmivel amivel meg játszok úgyis elmegy az Intel HD-n és tudom mire képes asztali gépben is csak az van és minden fut rajta ami kell (NFS:HP, FC3, stb.. ). Akkor a dedikált VGA-kat meg sem nézem.
Igen nekem az I3 a befutó, AMD-t nem szeretnék I5 meg nem ér annyit.
I3-nál mennyire van különbség teljesítmény terén a 3 generáció között? Valamint HP probook és a pavilion között mennyire van nagy különbség minőség terén? Sajna probookot nem nagyon találok boltokban.
A Lenovo még ami tetszik is, már csak a billentyűzet kiosztását kell megnéznem, mivel a HP G6 szériáról már tudom, hogy jó a kiosztás. (Í betű a helyén van a Y mellett).
-
Tikakukac
titán
válasz
f4cg80 #21310 üzenetére
Én sohasem fogtam fel, hogy mi alapján osztályoz, de hát ilyen ez a popszakma.
premete: Szépséges számadatok. Én a tablet képes kijelzést várom már nagyon az x200s-re, holnapra a minden jól megy be is kötöm
Chaser: Örülök neki én is, pedig van benne pár jó ötlet, de így nekem ebben a formában használhatatlan.
-
w.miki
veterán
válasz
f4cg80 #21082 üzenetére
nézegettem használtakat már, de ott is nehéz kiigazodni
itt valaki említette a ThinkPad T500-at, hogy majd az, hát...
egyrészt az sincs 80 alatt, másrészt alig lehet hirdetésben találni...most úgy érzem 80 alatt még XPhez sem lehet megfelelő gépet találni
-
Jamboo529
senior tag
-
-
sch_a
addikt
válasz
f4cg80 #18707 üzenetére
Ezen a gagyiműanyagozáson azért mosolygok néha.
Mármint ennyi erővel nagyon sok gép tartozik a gagyi műanyaghoz. Úgy gondolom aki ilyen áron néz gépet, nem is várja el hogy egy több százezres gép minőségét hozza. Gondolom nem mindenki cipeli, hurcolja, dobálja annyit, hogy egy atommasszív gépre legyen szüksége.
-
spammer
veterán
válasz
f4cg80 #18685 üzenetére
Amúgy attól függ, mire kell a gép, lesz-e hordozva, ütve-vágva stb., vagy csak egy asztalon lesz net-office-filmezésre, szóval otthoni átlag használatra.
Halkan jegyzem csak meg, hogy jelenleg is épp egy lassan 6 (!) éves Acer gépről írok, és az igaz, hogy a zsanér/ház műanyag (bár csak a zsanér alatti résszel volt gondom, de megoldottam...), viszont átlag felhasználásra még ez a 6 éves gép is a mai napig rendben van. Sosem volt szervizben
(*kopp-kopp*
). Egy barátomnál egy még idősebb Acer megy a mai napig (most már egyik családtagja használja), és ők egyáltalán nem geekek, nem is nagyon értenek hozzá, csak használják és megy.... Hangsúlyozom: átlag otthoni használatra, tehát nem játékra és kemény munkára, szanaszét hajtva, jó lehet, ha vigyáznak rá.
Lehet, hogy csak szerencsés darabokat fogtunk ki annak idején?
Személyes tapasztalatom nincs az újabb Acer gépekkel, főleg nem hosszabb távú, de nem hiszem, hogy az újabbak annyival szarabbak lennének, mint az 5-6 évvel ezelőtti széria.
Ennek ellenére én sem ajánlom, ha van jobb alternatíva, márpedig azért akad egy pár.
szerk: Egyébként van kb. egy ilyen korú Lenovo is a családban, na az viszont 2x olyan masszív, műanyag létére
Nem is volt vele gond, egyszer kellett HDD-t cserélni benne, mert az megadta magát...
-
natë
nagyúr
válasz
f4cg80 #18544 üzenetére
Nem kötekedésképpen, de kissé komikus, hogy a topik fölkap egy típust, agyondícséri (ilyen összeszerelés, anyagminőség ebben a kategóriában, stb..), aztán jön egy morcos vevő, aki szidja, mint a bokrot az említett nézőpontból, mit ad Isten, már nem is annyira tuti a cucc. Hardverileg még so-so, de már melegedős és műanyagflakon-feeling. Nem kifejezetten neked szól, csak úgy általánosságban írtam.
NO offense. -
oliver7777
tag
válasz
f4cg80 #18508 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Az intel B970 processzorának melyik AMD felel meg, csak hogy tudjam, hogy AMD-k közül melyiket érdemes nézegetni.
Én még ezt a HP-tnéztem 120e-ért, ennek nem integrált a videokártyája (bár akkor elmondásod szerint az Intel integráltja sem rossz).
Illetve felmerült bennem, hogy egy picit többért ezt a Sony-t választanám, nem tudom hogy megéri-e a 30k plusszot vagy csak a márkát kell megfizetni, mondjuk ehhez jár a win8 is.
Egyébként Sonynak milyen a szerviz szolgáltatása, ill vonatkozik a kérdés a HP-ra is.
Akkor Asus, Lenovo felejtős ebben az árkategóriában?Köszi!
-
ra^ven
senior tag
válasz
f4cg80 #18400 üzenetére
Több oldalon keresztül 120-150K-s kategóriában a Lenovo G580-as széria volt a javallott, a többi hasonló ebben az árkategóriában elérhető gépek vonatkozásában. Minőség szerint is inkább a lenovo felé billen a mérleg.
Eddig egy negatív tapasztalatot láttam ezzel kapcsolatban az pedig egy pixel hiba volt, valamint elmondása szerint nagyon melegszik.
Most őszintén van olyan ilyen árszinten ami hűvős, szerintem nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Direct One (műholdas és online TV)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest