Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
jamdom
üzenetére
Olvasót utólag tudsz rakni, HDMI-t ennyiből rendes gépen még nem kapsz. Dokkolót tudom ajánlani üzleti modellek mellé, ha így jó, akkor soroljuk.
kolbi79: Webcam is megoldható, opcionálisan azért elég sok gépbe lehetett kérni, nem nagy trükk olyat találni. Thinkpad és Dell E sorozat körül néznék körbe, nem tudom mennyire vannak viszonylag jó konzumerek ennyiből.
thomeef: 2év után én sírtam, mikor a Pavilion árakat néztem, bármilyen gépet veszel, az bizony irgalmatlan bukó.
-
Dhampir
félisten
válasz
_adaml21_
üzenetére
Vagy még jobb megoldás, ha vásárol egy HP Elitebook 8560w Mobile Workstationt erősebb processzorral.

Mondjuk én a magam részéről ragaszkodnék a Dellhez a remek garancia és a háttér világítású billentyűzet miatt, de ha kispénzű, akkor picit spórolhat.
-
válasz
spyduck
üzenetére
A 3dmark minnél régebbi annál nagyobb kamu. De persze ez igaz a 11-re is. Az a gond hogy a játékok jó részét az egyik féle videókarira optimalizálják. Tehát szerintem általános iránymutatónak jó, aztán meg kell nézni mit tud azokban a játékokban ami az ember fiát érdeklik.
De az sli-ket még mindig gyanakodva nézem. Egyszerűen nem hiszem el hogy a 650 sli erősebb mint az M8900.
-
thomeef
őstag
válasz
spyduck
üzenetére
Minden csak árazás kérdése
Nyilván nem 200+-ért fog elmenni, de szerintem jó ki konstrukció lesz még akkor is, akár garival.
Most mondanám azt hogy annyira jó hogy sosem válok meg tőle, de ez badarság, a legjobbra is rá lehet unni idővel, és én rá is szoktam tapasztalat szerint
Lényeg hogy sztem nem csináltam rossz vásárt hogy elsők közt lecsaptam rá a megjelenéskor
-
thomeef
őstag
Egész szépen beállt a Dell 7720 ára, így talán lesz valami értéke ha 1-2 év múlva búcsút veszek tőle

-
_adaml21_
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Vagy a legjobb megoldás, ha vesz egy M4600-at iponról, és kibővíti egy 128-as Samsung 840 SSD-vel a jobb oldalon található bővítőporton, meg vesz bele még 4 GB memóriát.
-
TurboDuck
csendes tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
A mai napon utána jártam az Y580-nak és nagyon tetszik. Főként az ár érték arány miatt. Nem nagyon nézegettem eddig Lenovo laptopokat, mert nem nagyon ismertem őket, de ma élőben kipróbáltam az Y580-at és tényleg baromi jó ebben az árkategóriában. Ami különösen tetszik benne, hogy van külön foglalat az SSD-nek, tehát az "SSD és HDD együtt tud majd működni".
Valószínüleg a héten meg is rendelem.
16 GB RAM-mal, i7-es procival és plusz 32GB SSD-vel.
Köszönöm a Segítésget.
-
jamdom
csendes tag
válasz
piRate_nEx
üzenetére
100e Ft
A fent említett két gépet 60e ft/db áron kínálják. -
jamdom
csendes tag
válasz
btudos
üzenetére
Ok,átsiklottam a kérdés felett.
Amire nekem kell egy laptop:
-főleg internetre
-Filmek nézésére(akadásmentes 720p fájlok,de lehet 1080p is)
-Elvétve játékra(régebbi játékok)
Legyen gyors(dupla magos,15 colos kijelzővel,a fenti kritériumoknak megfelelő videokártya,HDMI kimenet,Blu-ray meghajtó.A véges kereteim miatt,csak használt jöhet szóba.Ezért kérdeztem azt a két típust. -
piRate_nEx
aktív tag
Jéé, 125-re csökkent a G580 ára. Eddig sem volt, de így már végképp nincs jobb "gamer" gép ennyiért.

-
brumi1024
veterán
válasz
Árpád2
üzenetére
Akkor tisztázzuk mit értesz HD alatt? Mert a HD(vagy HD ready) 720 sor magasságot jelent minimum, és szélesvásznú kijelzőt. A Full-HD amire szerintem te gondolsz(és egy marketingszövegekből kialakult fogalom) az az 1080p(1920*1080 progresszív). Hivatalosan ennek a neve HD Ready 1080p.
-
_adaml21_
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szerintem Full HD-re gondolt.
-
jamdom
csendes tag
Üdv,
Szerintetek melyik a jobb gép:
MSI GX 600 - Sony Vaio VGN-FZ21M
Előre is köszi a választ.
-
Árpád2
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy energiatakerékos laptop konfighoz az alábbi útmutatókkal!1. Max 300000huf
2.17.3" hd matt
3. mind1
4.böngészés, video és online tv adás, alkalmi játék
5. Megbízhatóság fontos, minél késöbb romlik el, annál jobb.
6. OS nem kell
7.hdd: >=750 gb , ram: >= 4gb
8. Wi-fi, hdmi, bluetooth
9. -
10. TavasszalKöszönöm mindenkinek!
-
kolbi79
tag
Hello!
Teszkógazdaságos laptopot keresek még mindig, igaz 100 ezerre gondoltam az elején, de rájöttem annyi keret mégsincs rá (max. 60k körül).

Ezt néztem:
http://hasznaltlaptop.net/hu/ibm-lenovo-thinkpad-z61m-c2d-t55002x1660mhz-1gb-60gb-co-154-30Jó ez vajon? Vagy van ennél jobb ennyiért kb.? Használtan persze.
Általános böngészésre, filmnézésre, sykpe (webkam+beépített mikrofon!), mindenképp 15" minimum, alkalmas legyen kép (film) kirakására lcd-re hdmi-n! Nem kell nagy hdd, jó felbontás nem lenne hátrány (Anyukám szeme nem az igazi), de nem nagy baj ha alap. Túl sokat nem lenne mozgatva, max. a lakásban, súly nem számít.
Nézegetem alfa156 honlapján is, de tele van 14"-al.... :S
Köszönöm előre a segítséget.
-
spyduck
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, jol tudod!
brumi1024: melyik bolt arulja?
-
AxBattler
félisten
válasz
spyduck
üzenetére
Viszont a B-szériáról nem lehet igazi tesztet találni, ezért lenne jó, ha elővennél egy B580-at!
Még ha csak egy egy oldalas, részletesebb bemutató lenne a dologból, mint az Acer Aspire V3 esetében, az is okés!
-
spyduck
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Az a baj az ideapadokkal, h jók, mar teszt nelkul is megmondom. Szeretnek mar vmi zsakbamacskat is tesztelni

-
Borote
addikt
válasz
Orient84
üzenetére
Szerintem tavasszal megjelenik itthon is a GT645M-es verzió, nem kell emiatt a radium-tól vásárolni.
Az kimaradt, hogy a külföldről behozott IdeaPad-ek 2 éves helyi garanciája itthon csak 1 évre érvényes.(#23347) runner 125: ami háttérvilágításos billentyűzeteknél különösen jó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Orient84
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Ez a z500 tetszik,pöpec kis gép lehet

-
zimek
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
mibaj a radiummal? ipon elég drágának tűnt...
-
runner 125
nagyúr
Ezen az Y570-en úgy tudom még nincs USB3.0.
Y széria "jobb" kategória, de a G-vel sem jársz rosszul.
140k-ért van G580 GT635-tel, vagy i5-tel 160-ért, és az új.Ár/érték aránya jó annak a Z500-nak, de a Radium nem ajánlott bolt.
Úgy rémlik ipon-nál is vannak Z500-ak, nézd meg ott is. -
Orient84
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi,akkor inkább az FHD

-
Mikulásbá
nagyúr
-
Aba86
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni kb 100-120 ezer Ft környékén.
Igazából nincs szükség nagy teljesítményre, legfőképpen irodai munkára kellene, plusz netezés, filmnézés.
Lényeg igazából a megbízhatóság lenne.Előre is köszönöm a segítséget!
-
zimek
csendes tag
-
Orient84
aktív tag
-
válasz
Szepi1979
üzenetére
Ahogy én néztem a teszteket, pédául 3dmark11-ben még erősebb is volt a 650 sli mint az M8900 (vagy 20 %-al). Gyakorlatban azért kötve hiszem hogy jobb teljesítményt nyújtana. Az M8900 azért csak egy 6970-es. Nekem semmilyen játékban nem volt teljesítménygondom az utóbbi másfél évben.
Azaz volt
A COH blitzkrieg modjában. De azt valahol elbaltázták a mod gazdák, mert asztali ivy bridge quad 680-as videókari kombókat is elfektett 
Minőségben azonban nem kérdés hogy precision. Csúcs workstation vs multimédiás noti. Legaláb két kategória különbség. Ha még azt is belevesszük hogy a 17,3 neked egy plusz akkor nem igazán kérdés. És a dell gari is sokkal jobb.
-
brumi1024
veterán
válasz
TurboDuck
üzenetére
Hát hogy elég drága. Ezen az áron i7-el kapható Y580, sokkal erősebb gpu-val. Bár én ennyiért egy Precision felé irányulnék, 268k az M4600 az iponnál, sokkal jobb minőség, sokkal jobb gari, de az csak i5-ös. i7-es abból már sajnos 350k-nál kezdődik, de annyiért kapható már M4700 is i7-el.
-
TurboDuck
csendes tag
Sziasztok!
Mit gondoltok erről a laptopról: N56VJFőként Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign és Sony Vegas használok tervezései feladatokhoz.
Továbbá nem hátrány, ha néhány játék is elfut rajta jó grafikai beállításokkal (MW3 ; GTA IV ; MOH-Warfighter stb)Processzor: Intel® Core™ i7-3630QM, (6M Cache, up to 3.40 GHz)
Kijelző: 15.6" (1920x1080) FULL HD; matt, LED megvilágítás;
Memória: 16GB DDR3 1600MHz;
Merevlemez: 1000 GB SATA;
Grafikus kártya: Nvidia Geforce GT 635M 2GB;
Optikai meghajtó: DVD/RW SuperMulti Double layer;
Egyéb jellemzők: Wifi: 802.11b/g/n; 4 x USB 3.0; kártyaolvasó: 3in1; HDMI™; VGA; webkamera: HD; Bluetooth v4.0; LAN: Gigabit; Bang & Olufsen csúcsminőségű hangszórók; akkumulátor (cella): 6; üzemidő (óra): 4
Operációs rendszer: -
Billentyűzet: magyar289 990,00 Ft
-
Tikakukac
titán
válasz
brumi1024
üzenetére
Boltban és hivatalos Acer supporttól is azt kaptam, hogy az 522 2 giga ramot eszik és cső. Noticsekken is megnézték 4 gigával és ment, mit ad Isten, ahonnan rendeltem boltból, pont ugyanolyan sorozatszámos Kingmax ramok voltak raktáron. Azóta is vígan pöfög a gép. Már csak azt nem értem, hogy miért nem tudnak vagy beszélnek ezekről

-
brumi1024
veterán
válasz
Szepi1979
üzenetére
Ha van rá lehetőség M6600. Szvsz mindenképp. Az 650 SLi ideális esetben talán hasonló teljesítményt nyújt, mint az m8900, de ezt csak akkor, ha nagyon jó egy játék optimalizáltsága a SLi-re. Stabilabbnak mondanám a 8900 teljesítményét.
Borote: Én is inkább a Bios szintű letiltást látom egyetlen akadálynak, de olyanról még nem olvastam ahol ezt tették volna(ettől függetlenül persze simán elképzelhető). És a manualok sem mindig tökéletesek, pl az y570-nél is válltig állítják a max 8gb ramot és mégis tökéletesen megy sokaknak 16gb-al.
-
Szepi1979
senior tag
Sziasztok!
Lecserélném a G580-at. Játék, iroda, net, stb, de semmi CAD vagy programozás. Amiben eddig gondolkodtam:
Dell 7720 SE
Y 580újabban inkább az Y 500 felé kacsingatok, de nem tudok elszakadni az M6600-tól...
A 17.3-nak örülnék, csak fullHD-ban gondolkodok. Melyik az erősebb: M8900 vagy GT650 SLI? ( notebookcheck össze-vissza ír mindent )
Kell ezeknek a négy mag? Y500 vagy M6600? Kicsit sokallom az M6600 árát de talán rászánom magam. Végigolvastam ezt a topicot is, az Y500 topicot, az M6600 topicot de nem lettem okosabb... -
Borote
addikt
válasz
brumi1024
üzenetére
Olyat gyakran szoktak mondani, hogy a gépben lévő SSD cache nem használható boot partíciónak, de ez nagyon gyakran azért van így, mert valami ócska vacak kerül bele, amit tényleg nem érdemes annak használni.
De olvastam már olyat is (sajnos most per pill linkelni nem tudok
), hogy SSD cache helyett egy értelmesebb mSATA SSD-re szépen tudtak telepíteni.
Az Intel Robson (TurboMemory) az mini-PCIe slotba ment, és cache-ként volt használva - már csak azt nem tudom, hogy a mostani cache-es Ultrabook-okban is előfordul-e hasonló rendszer, vagy mindenhol normál mSATA csatlakozót használnak. (Persze aztán lehet, hogy BIOS szinten tiltják az adott port bootolhatóságát). -
brumi1024
veterán
válasz
Borote
üzenetére
Szvsz ez csak a manualek félreérthetősége miatt ilyen felkapott kérdés, akárhány fórumot találtam most, mindegyiknél az volt a probléma, hogy a manual(főleg a Lenovonál) azt írja, hogy nem használható bootolható eszközként, de a legtöbbször kiderül, hogy mégis, csak bizonyos esetekben nem(cache-es rendszernél pl.).
-
Borote
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Picimaci nagyon ritka. Új vagy használt gépet keresel?
ExpressCard nem opció helyette?(#23320) runner 125: a LifeBookok a legolcsóbbak, ahol már van EC
-
runner 125
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
EC is max üzleti kategóriában.
Latitude pl.
-
brumi1024
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Újonnan: kb semelyik. Express Card van helyette, de az sem minden gépen.
Használt: T61 pl? -
bajnokpityu
félisten
Meglepődtem, hogy a mai laptopokon nincs már PC MCIA aljzat. Vagy rosszul tudom?
Mi a legolcsóbb,amin már volna? -
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Még 2 hónapja akartunk a páromnak venni egy új lapost, de akkor elmaradt és most lenne ismét aktuális. Volt egy kiszemelt, ami viszont elfogyott mindenhol és nincs már új szállítmány (a gyártó durván akciózott, hogy kisöpörje).
Ez volt a Fujitsu Lifebook LH532. Ezek tetszettek benne:
- 14" matt kijelző
- Core i3 2370M 2.4Ghz
- GT620M
- 8GB DDR3 1600 Mhz
- 2kg
- 149.990 FtOlyan boltokra vagyunk korlátozódva, ahol megtalálható az egyik pénzintézet online hitele, így vásárolnánk. Sajnos ezeken a helyeken elfogyott, már csak bordó színben van, ami elég randa darab.
Szóval kéne egy alternatíva ami kiváltaná ezt. Anyagilag ennyi a keret, szeretnénk hasonló teljesítményt és súlyt (illetve fontos GPU is alkalmi játékhoz). A méret és márka mindegy, de 2kg vagy körülötte legyen a súly. A klasszikus 15.6"-os laptopok már túl nehezek cipekedéshez. ODD nem kell ha ezzel csökken a vastagság/súly.
Próbáltam jól körülnézni a boltok kínálatában, de nem nagyon találtam. Talán az Acer V3-471G akad, de az már kicsit nehézkes (a gyártói adatok is ellentmondásosak, hol 2,1 kg van írva, máshol meg 2,3 kg). Ráadásul drágább is tíz ropival.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Bármit kapok csak kérnem kell. Viszont olyat kéne ami a nép számára is elérhető anyagilag. Semmit nem érek egy MacBook Pro 15 Retina tesztel ha 15-en olvassák el, mert senkinek sincs rá pénze

Gergőke88: Szerintem brutálisan gyors lesz. A Mac amúgy is olyan gyors HDD-vel, mint a WIN SSD-vel. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz. 3 másodperc alatt betölt a rendszer?

-
spyduck
nagyúr
Mit teszteljek szerintetek?
-
penge111
addikt
Skacok a Dell Vostro 17 milyen masina? Felejtős vagy jó? 17 coll, core i5, hd 4000.
-
Erick68
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy a legfontosabbra még mindig nem válaszoltál, mennyid van rá?!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pyttawrx