Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Csápájev
üzenetére
En most mar jo ideje majdnem, hogy csak read only vagyok itt de ebbe mar belefutottam en is, hogy a mar hasznalhatonak mondhato “belepo” kategoria az ami a legnagyobbat dragult, igy hozza merek szolni. 50%-ot biztos de lattam mar modellcsaladon belul olyat is, hogy most az i3,8GB,128GB SSD -s valtozat kishijjan a duplaja annak mint amennyiert ilyen konfigot az akkori gerenacios processzorral par eve kapni lehetett. Egy baratomnak anno 2-3 eve amikor ajanlott volt a HP 250 (talan G5?) 120-ert vettunk ilyen alap konfigot, most ez biztos nem all meg 180 alatt.
Pedig lassan az is csere erett lesz de meg inkabb hagyjuk mert ez katasztrofa...
-
NB2
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Akkor megírom...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
ahogy kapok jó ajánlatot
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Látom sajna, hogy nagyon durvultak az árak, így azt mondom 250-350 között
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
net, gyakorlatilag átlagos otthoni felhasználás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nincs játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
A mostani 15,6, szerintem ennyi legyen, megszoktam
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Kevésszer
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Kellene a rendszernek egy SSD és egy másik HDD, szerintem 2021-ben 2 TB nem akkora igény
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI legyen, bár gondolom ez 2021-ben már alap, külön numlock billentyűzet is legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) igen, új gép -
Tikakukac
titán
válasz
Csápájev
üzenetére
Újak közül ennyiért semmit sem kapsz*.
*Vagy amit kapsz, az amúgy valójában legjobb esetben valami raktár aljából összesepert hulladéktároló sok-sok éves hardverrel, elképesztően gagyi minőségben és olyan ergonmóiával, hogy konkrétan újra fogod tanulni a billentyűzeten való írást is.
-
Csápájev
őstag
Erről mi a véleményetek? [link]
Csak online irodai munkára kéne. Google táblázatok, netezés. -
Tikakukac
titán
Na akkor öntsük ki a vizet a kádból, de ne a gyerekkel.
Első körben azt írd le mi a túróstészta is az álmok vágya. Méret, ár, kb elképzelés amit akarsz.
Ha ez pipa, akkor szépen már könnyen szűrhető. A felsorolt HP gépek 5%-a az egész bulinak, ugyanígy megkapod ezt a fícsört szinte bárhol. Most kapok egy nagy levegőt, egy full basic kotla A315-be raktam legutóbb a HDD mellé M.2 slotba SSD-t. Bumm. Most hadd ne kezdjek listába, mert ez több nap altípusokra bontva, találd ki mit vennél, aztán abból szűrd le, hogy miben van 2 slot. Problem solved.
-
NB2
aktív tag
Köszi srácok!
Gyakorlatilag 2 winyó kéne (SSD mérete nagyon pici önmagában), ha ezt szerelés nélkül megoldható lenne az lenne a legjobb...
4-5 éve a Fujitsu A544-el ez ment, azt hittem ez a módi még megvan sok gépnél. Rálesek ezekre a HP-kre. -
-
Tikakukac
titán
-
-
válasz
Dhampir
üzenetére
Annyiért jó lenne, de nekünk is csak 3 évet kínálgattak eddig. Ráadásul, a HP másnapi garanciája mostanában elég érdekes, NBD garink van egy másfél milliós switchre, ami már 1 hete nem érkezik meg. Na erről ennyit, igaz, kicsit más a vonal. Régebben egy AiO-t próbáltam garanciáztatni, az laza másfél (!) hónapig húzódott, mert nem volt készleten olyan gép itthon, én meg nem fogadtam el mást.
-
NB2
aktív tag
Üdv!
Laptopot cserélnék, de úgy, hogy lenne egy SSD és a dvd helyett egy másik winyó. Úgy tudom nem mindegyik laptop alkalmas ilyenre. Hol van olyan webshop, ahol ezt jelzik esetleg, melyik modell alkalmas erre? Nem szeretnék egyenként vadászni interneten. Köszi előre is.
(ha nincs akkor becummantottam, csak az ember spórolna magának időt
) -
CortezX
aktív tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Én eddig sehol nem láttam opcióként ezt. Sajna jelenleg úgy látom, hogy csak i5-10210U-val van új Probook 440 "jó" áron, komolyabb procival már 400 felett mennek. És mivel nekem is mindig ez lesz idővel a szűk keresztmetszet, nem is tervezek 1 notival 3-4 évnél tovább.
DGery köszi az infókat.
-
-
Mankó
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
3 napja bújom a teszteket, vidókat és teljesen igazat adok a "melyik kezembe harapjak" dilemmának.
7390-et akkor kihúzzuk. Dell XPS-ből max valami használtat 9365-ös modell tudnék most megengedni magamnak: Annál a modellnél, nem valami kecsegtető az i5-7y54-es proci, lehet aztán az alap dolgokhoz elég lenne. Ezt max egy tulaj mondaná meg, hogy mire elég. Aksi ki tudja mennyit bír, garancia hát az meg használt modellnél ugye... de hát a kecsességnek, hordozhatóságnak ára van...
Nézegettem a Yoga-kat, van ami tetszik, de van ami nagyon nem. A T420 széria elég magasra tette a lecet.
Esetleg Lenovo Thinkpad X390 Yoga? Már én is elbizonytalanodtam, hogy mi legyen.Már az is megfordult a fejemben, hogy elhajtom a T420 vevőjét és megtartom azt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Mankó
üzenetére
7390-ről stabilan tudom, hogy úgy melegszik, mint az állat. Az ki is húzható.
T420 után pedig könnyes szemmel fogsz erre a korszakra visszaemlékezni, mert mindegyik felsorolt gép egyszerűen... középszerű, mondjuk így. Hiába elvieleg felső liga.
XPS-nél a wifi antennázás meg az akku az, ami nem lett acélos, Yoga meg ezen a szinten, nem, én nem vennék, messze nem a megbízhatóságot mondanám sem a régi, sem a kicsit újabbakra.
Megint a melyik kezembe harapjak dilemma lesz itt.
-
Dhampir
félisten
válasz
Timer
üzenetére
Mérlegelni kell, hogy mi éri meg.
Például HP UK718E 5 év következő munkanapi helyszíni garancia ProBook 400 notebookhoz 63.689 Ft. [link]
(#166066) SeniorTilla
Lásd fentebb.
(#166061) CortezX
Végül is annyi előnye mindenképpen van, hogyha 3 évente cseréled, korszerűbb technológiára váltasz és még a kereskedelem is nyer vele.
Utólag vehetsz garanciabővítést, vagy eleve 5 év garival veszed, ha mostanában is van ilyen akció valamelyik ProBookra, mint amint régebben volt.
-
blue_23
senior tag
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
///itt is megkérdezem, ez a topik jobban pörög.///
2 in 1 laptop vásárlás előtt állok. A kinézett modellek, Lenovo Yoga C640, C740, Dell XPS 9365 és Dell Lattitude 7390
Kérdezném akinek van velük tapasztalat, hogy melyik modellt érdemes venni, időt állóság, sebesség, aksi idő, megbízhatóság stb szempontból? Esetleg van másik modellt amit jobban ajánlatnátok?
Bármilyen tapasztalatot szívesen fogadok. Egy Lenovo T420-ról váltok és hát nagyon elüt a két "kategória".
Köszi -
DGery
aktív tag
válasz
Timer
üzenetére
G1 és G4 az 1-1db volt, arról nem írtam, mert nem elég mély a merítési mennyiség.
ZBook... van a cégnél kb 200db G1-től a jelenlegi szériááig zömében 15.6", de akad 17" is.
Kérdeztük az IT-s srácokat, 1-1 db-al voltak gebaszok, de azok is javíthatóak voltak (memória és SSD hiba.
Igaz ez mind dedikált GPU-s, nem lényeg a munkánkhoz a nagy grafikai teljesítmény.
Tudom, lehet a pokolba kívánnám, mert majd 2x olyan nehéz, mint a 850G3, de valahogy csak kibírnám, ha a feladatát gördülékenyebben látná el.
Kocka EliteBook / EliteBook Workstation az tényleg brutál, imádjuk használni őket mérőgépnek
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Akkor a mi usereink gyilkolásszák őket, vagy nem tudom!
-
-
válasz
DGery
üzenetére
Akkor nálatok jobban teljesítenek, nálunk G1 / G4 vonal van és volt jellemzően, a G1-ek bírták még szépen, de a G4-nél vannak gondok, akku púposodás is megesett már, bár ott nem mernék megesküdni, hogy nem lett eldobva a gép is.
Zbookot ne kívánd. Három volt a cégnél, ebből két 15.6-os, és egy ultra méretű, valami kisebb dedikált GPU-val, a nagyok quadróval. A kisebb gép amellett, hogy folyamatosan throtlingol, 3 év alatt megevett egy memória modult, egy alaplapot, egy SSD-t, a kijelző meg úgy pattant el, hogy a kolléga felnyitotta mellettem ülve. Előtte 5 perccel csukta le, és akkor még ép volt. Múlt héten döglött be végleg, leállította, majd soha többet nem indult el. A két nagyban a kijelző vibrál, bekapcsolás után fél óráig, aztán többnyire megszűnik, de van, amikor nem. Friss telepítéssel is, nem szoftveres a gond. Cserébe jó bennük az akku, és a hűtés sem rossz. Az egyik mostanában úgy indul, hogy BIOS default értékekkel, elem cserélve, de így is. Három gépből három problémás, házon belül ez elég gáz arány. A régi tuskó elitebookok 7570W, vagy valami ilyesmi, na azok bírták.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Elég egy rossz HDD széria...
Olcsóbb HP-kben pl. ezek hullottak: Hitachi Z5K500-500 (E380-as végű széria )
-
válasz
DGery
üzenetére
A Privacy Screen tényleg felesleges, hacsak nem 007-es ügynök vagy
Kikapcsolva is sokat ront a kép minőségén. Nem tudom miért rendelnek ilyet irodai munkára, valszeg a beszerzéskor nem figyeltek oda.Ahogy olvasom, a hibák nagy részeháttértároló hiba, HDD, SSD, ami nem a gép sara, bármelyik notiban előfordulhat.
-
-
DGery
aktív tag
válasz
Timer
üzenetére
Ha már EliteBook a téma, én is leírnám a tapasztalatainkat (közvetlen környezetben kb 70 gép van "újabb" EliteBook-okból, így van miből meríteni)
Mint fentebb is írtam, nálunk van minden is belőle (G2, G3, G6, G7)
Tény és való, hogy a 84xx, 85xx széria sokkal időtállóbb volt (ezeket még nyúzzuk mérőgépnek illetve 1-2 kollégának még nem lett cserélve, mert nem engedik
)840 G2 (kb 15db): HDD-k haltak meg bennük a kollégálnak, SSD csere után nincs vele gondjuk. Nem akarják G7-re cserélni
850 G3 (kb 20db): egyik kollégának szalagkábeles lett. Az enyém gariidőn belül alaplapos (32 hónaposan, VGA kimenet jalt meg benne), majd a gari letelte után a hangszórók adták meg magukat (vagy az alaplap hangkártya része), de ettől még használom. Illetve ebben is volt HDD csere (valamiért kinyírom szegénykét állandóan) A többi G3-al semmi gond nem volt.
850 G6 (kb 20db): Ebben a baszott beépített privacy filter cseszi az agyunkat, de ez inkább bosszantó, mint hiba, hogy ezzel rendelték
850 G7: még nem sok vele a tapasztalat, még csak 5 van belőle, de nincs velük gond eddig.
Ezen kívül akad még Folio 1040(5db) illetve 820 G5 (5db). Ezekkel 1db SSD gebasz volt.
Aksi mindben még az eredeti és egész jól bírják a G2 G3 modellekben is.
Garis szerviz az ami nagy előnyük, 3 napon belül mindent megoldanak, így nem kell sokáig nélkülözni, ha megnyekkenne az eszköz
A használatról kicsit: Van benne minden. Van aki 6-7 órában dokkolón asztalnál használja, nekem általában 3-4 óra dokkoló a maradékban hurcolva, meg ugye mostanában néha full homeoffice gép... De kapnak hideget-meleget (szó szerint), oda vannak koccolva, hurcolva 1000el...
Többőnknek jobb lenne egy ZBook, de valamiért nem akarnak engedni az EliteBook-tól minket, pedig a munkánkhoz sokkal használhatóbb lenne.... -
Latitude jóval több van a cégnél, abból inkább az van, hogy vagy alaplapos lesz a garancia idő után pár hónappal, vagy bírja évekig. Annyira már abban sem bizom, pedig a Latitude nálam nagy szerelem volt mindig is (mert XPS-re soha nem volt pénzem!
).Lenovoról nincs infóm, van viszont itt egy Fujitsu Celsus, na az elég stramm jószág. Undorító a design (szerintem), de egy akku cserén kívül eddig más nem volt vele, pedig azt nem kímélik, szemben az EliteBook gépekkel, amik jellemzően irodai használatot kapnak. Ettől még lehet jó az EliteBook, csak már nem az az elpusztíthatatlan sorozat az sem, mint 7 évvel ezelőtt volt, például.
Dhampir, a CarePack nem épp olcsó mulatság,, szervereken és storage-en kívül még céges szinten se vesszük meg.
-
CortezX
aktív tag
válasz
Timer
üzenetére
Érdemes ide visszajárni, mire eldöntöm melyik lesz a befutó, mindig elbizonytalanít valaki.
No de viccet félre téve, pár hónapja járt le a Probook 430 G4 garija, az akku egyik cellája úgy tűnik kuka
(pedig 80%-ban desktopon dolgozom, a noti nem volt agyon használva). Szóval per pill megint ott tartok, hogy inkább egy zsír új Zenbook/Probook megbízható üzletből 3 év garival (és majd ennek lejárta előtt csere). -
Ruffian
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Én is úgy láttam, hogy el vannak szállva. Akkor várok, köszönöm!
-
-
tekozlo022
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi két gép lenne számomra megfelelő. A Pavilion inkább a videókártya miatt (videók vágása).
HP ProBook 430 G7 9TV36EA
HP Pavilion 14-ce3013nh 8BW75EAMinőségben, tartósságban van közöttük különbség?
Egyébként az igények:
(1) Most venném.
(2) 350-400 eFt
(3) Irodai programok, fotószerkesztés, videó renderelés, hobbi/tanulás szintjén
(4) Nem játszom.
(5) Kijelző mérete 13,3 max. 14, matt, IPS
(6) Napi szinten viszem melóba, elvétve használom utazás közben.
(7) Operációs rendszer - semmi
(8) 256-512 GB SSD, memória (8-16 RAM)
(9) HDMI, minél több USB, világító billentyűzet, web kamera, kártyaolvasó
(10) Elsősorban új gépben gondolkodom, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, ajánlásotokra.Előre is köszönöm!
-
Az már régen volt!
Nekem is egy 5 éves E7240-em van, használtan vettem. De ezek az ultrák (bár nem sok céges tapasztalatom van velük, de azért van) ritkán élik meg a garancia idő végét valami hiba nélkül, pláne az EliteBook 14-esek hullanak nálunk mint a szemét. Volt itt már SSD csere, alaplap csere, kijelző csere, és például ez még ugyanaz a 840 G4. Ezek után én nem nagyon bíznék bennük, hogy majd 5 évesen, második kézben hibátlanul mennek... -
.mf
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Hmm...
Nem tervezem sokat hajtogatni (ha egyáltalán), inkább a digitizeres input hangzik jól, fotó-szerkesztéshez kipróbálnám. Na meg gyanúsan jó az ára, annak ellenére, hogy 4xxx-5xxx Ryzen, IPS, alu ház. Ha a nem-hajtogatós 635 Aero is hasonló árban kínálná ezt a felszereltséget, nem is lenne kérdés, hogy melyiket válasszam - de ott sajnos csak a R3-4300-as van 1000 EUR alatt, az R5-4500 (vagy 5xxx) mégiscsak jobb lenne, amikor kell a kraft.@Timer: a 2-3 év elég szomorúan hangzik... Pár régi céges notim leselejtezés helyett megvettem és szüleimnek adtam, szóval bő 10 évet futottak/futnak.
-
Ruffian
tag
Sziasztok!
Páromnak van egy G5 15 5587 5587FI5WA1 típusú notebookja. Utóbbi időkben igencsak feltűnt, hogy kezd kevés lenni a hűtés teljesítménye, hiába kapott hűtőpadot, pasztát. Játék alatt beáll úgy kb. 80-90 fok közé és rendesen le akar repülni az asztalról, annyira visít. Nos, szeretném elkerülni a CPU/GPU leolvadását, így kénytelen vagyok valami vaskosabb hardverrel/hűtéssel szerelt típust keresni, melyben a segítségeteket kérem.
Köszönöm!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2021-ben. Nem olyan sürgős.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max. 500.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főleg játék.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Ark, Deep Rock Galactic, No man's sky
Lehetőleg FHD, közepes részletességgel.
Nem releváns.
Munkahelyre hetente 3-4 alkalommal, utazás közben nem lenne használva.
Nem releváns.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ez sem fontos, elvégre egyedileg alakítható. Optikai meghajtó nem kell.
A RAM azért legyen minimum 8 GB.
Nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Minden megoldás érdekel. -
adam3
aktív tag
Sziasztok,
egy ismerősnek keresek laptopot max 250ezer körül. Főleg irodai alkalmazásokra kell, részéről csak a fekete szín és a 15.6-os kijelző a feltétel, de én nem engedném el az SSD-t sem. Sajnos egyáltalán nem követem mostanában a területet, így a támogatásotok szeretném kérni mi az ami jó ajánlat mostanában ennyiért.
-
Nincs tapasztalatom, de szerintem finom kezelés mellett (márpedig a fotósok eléggé vigyáznak a technikára, többnyire) szerintem nem lehet ordas baja. Egyébként ezekkel a gépekkel szerintem amúgy is 2-3 évre számíthat reálisan az ember, mindegy, milyen szériáról beszélünk.
-
rozsi71
tag
Sziasztok!
Régi asztali gépemet váltanám, és notebookra gondoltam. Időtálló darabot szeretnék, aminek van teljesítménye is. Amire használnám:
Photoshop, Böngészés, Filmek lejátszása TV-n. (jeleneleg KODI-t használok erre az asztalin),
Office programok.
Játék egyáltalán nincs.
Ezt néztem: [link]
Megfelelő lehet ez? Vagy túlzás szerintetek?
Az is fontos lenne, hogy az asztali monitort és billentyűzetet tudjam használni vele.Köszi.
-
.mf
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
A NBC tesztjei alapján úgy látom, hogy a 13"-es HP-k, amiket teszteltek, a 400 nitből 350~360-at tudnak, ~90% sRGB, ~60% A-RGB - ez nekem már jó, ezért is néztem csak ezeket az újabbakat, nem a pár generációval régebbieket, mert azokban még gyengébb panel volt.
SD hiánya már rég terjed, egyre kevesebb a noti, amiben van - de mivel a fő gép úgyis XQD/CFe kártyát használ, ez most kevésbé szempont.
Ami leginkább érdekel, hogy mit hallottatok róluk, mennyire hajlamosak meghibásodni, mennyi garanciális gond van velük, az x360-asoknál (435) mennyire bírja a zsanér a hajtogatást, egyáltalán a 435 szintje ajánlott-e rendszeres hordozáshoz, az összeszerelési és anyagminőség nem megy-e a hurcolhatóság, strapabíróság, megbízhatóság kárára?
@Timer: a külső kijelző repülővel egy kicsit nehezebb
Néha hónapokig vagyok úton, távol az asztali géptől. Az Envy x360 nem tudom, hogy elég strapabíró lenne-e - ezért nézem inkább a 435 x360-ast, ha már forgatható (a toll input jó lenne szerkesztéshez); viszont az 1.46 kg-jával szemben a 635 Aero 1 kg-ja elég csábító... Főleg, ha pl. egy repülőn csak 7 kg a carry-on limit, és ebbe még fotós cuccoknak is bele kell férniük, pl. egy 1.5 kg-os 70-200 f2.8... -
Én is ilyesmit kerestem, végül egy olcsóbb megoldásként egy jobb külső kijelzőt vettem a notim mellé, de ha nem zavar a forrasztott RAM és az ebből fakadó bővíthetetlenség (engem mondjuk zavart), akkor HP Envy X360. SeniorTilla árul ilyesmit, elég baráti áron, én nála nézegettem, és a keretedbe is belefér így. Ez a modell azon felül, hogy glossy kijelzős, minden tekintetben jó lehet a célra. sRGB lefedettség, 300 nit, egyes modellekben asszem' 400 nit, Tilla majd konkretizálja. Nagyon felállt erre a gépre, pedig világ életemben a Dell-t favorizáltam, ezért raklap külföldi tesztet is megnéztem róla, de mindenütt dícsérik. Végül az döntött, hogy már van egy munkagépem, amellé kicsit overpowered lett volna egy másik hurcibálós, és 10-ből kilencszer az asztali gépen dolgozom ki a képeket amúgy is.
-
Thusor
őstag
Sziasztok utazáshoz keresek asztali gépet kiváltó laptopot. Kérlek segítsetek a kiválasztásban a lentiek alapján.
Az elkövetkező 2-3 hónapban.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Maximum 600.000 - 700.000 forint.
(3) Felhasználás?
Irodai programok, tartalom fogyasztás, programozás és játékok.
COD Warzone, Overwatch és Apex Legends. Az se hátrány ha a jövőbeli (2-3 év) játékokat fullHD-ban normális minőségben tudná futtatni.
Maximum 15". Felbontás minimum fullHD, maximum 1440p. Inkább IPS panel legyen. Ha belefér az árba akkor 144Hz jó lenne.
Utazás közben nem használnám. Hordozva sokat lenne, de mindig hátizsákban. Használata mindig asztalon.
(7) Operációs rendszer?
Windows 10-t szeretnék rá.
Tárhelyben jó lenne ha 2 darab NVMe SSD lenne rajta. Tárhely méretben ha belefér az árba akkor minimum két darab 512 GB-os. Memóra minimum 16 GB DDR4-es, de ha több is belefér akkor jobb lenne. Optikai meghajtó nem kell.
HDMI vagy DisplyPort legyen rajta. Ha létezik akkor thunderbolt megléte se lenne hátrány.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mindenképpen új gép. -
Tikakukac
titán
válasz
üzenetére
840-es HP nem egy gigaszörny, a 14"-os táska elég kell legyen. A méreteket sajnos érdekesen intézik mindig, gond a nagyon tömzsi 14" gépekkel szokott lenni csak, mint pölö egy 6430-as lati és társaik.
15" lötyögés miatt kellemetlen. Rohadt idegesítő ha viszed és megy balra-jobbra.
-
törölt tag
Megkérdezem itt mert van ugyan notebook táskás topic, de eléggé hanyagolja mindenki.
Szóval 14"-os HP Elitebook 840-hez ha 15.6"-os táskát veszek az nagyon rossz ötlet?
Mert nézegetem most ezeket, tapasztalatom nincs mert még nem volt notebookom, de most lesz, és pl. találtam egy táskát ami 14"-oshoz való, de azt írják belső méret 34 cm hossz, miközben a notebook meg 34.9 cm hosszú, szóval nagyon határesetnek érzem.
Nem jobb egy 15.6"-os táska? -
Tikakukac
titán
De mi az amit kerestek? Színhűség? Terepen lesz kint, egekig menő fényerő kell?
Amit tudok és trend: 14" majdnem kilőve, mert nagyon rosszak a kijelzők a nem prémium feláras szinten, a 13" viszont ebből a szempontból tutiság. Gond, hogy jellemzően ezeket herélik ki valami olyannal amitől falnak tudsz menni, pölö SD slot hiány
-
gonger
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ha 300-400 közé kellene belőni, akkor mondjuk probook 450-ből milyen felszereltséget javasolnál az általam írt otthoni igényekre? (sok ablakos netezés, office, youtube)
-
válasz
LukréciaBK
üzenetére
Felejtős ennyiért.
Ha nem hurcolja, akkor asztali gép!
-
.mf
veterán
Megpróbálom harmadjára is...
Összefoglalva: 13", kicsi-könnyű, hurcolászós, fotószerkesztős notit keresek 1000 EUR környékén. Jobb IPS monitor, >4 mag, > 8 GB RAM kell, Ryzen preferált.
Geizhalson nézve az árakat, Ryzenes kínálat inkább csak HP-ból van:
- 435 x360 G7 (4xxx) és G8 (5xxx): alu, lenne tollas input (+); viszont 1.46 kg
- 635 Aero G7 (4xxx): mindössze 1 kg magnéziumváz - utazásnál előny
- 735, de csak G6 (3xxx)
- 835
- Lenovo X395 (3xxx) és X13 (4xxx) van még néhány ajánlat - kár, hogy a RAM forrasztott.HP-ra hallok panaszokat mostanában, de saját tapasztalat egy ideje nincs; Dell, Lenovoval volt a cégeknél sok, Dellel nem volt bajom, de Levonónál, ahogy láttam a Thinkpad széria fokozatos elsilányítását, szomorú volt. Asus, Acer és hasonlók nem gondolom, hogy bírnák a hurcolászást.
Kell valamit a fenti HP-król tudni? Érdemes még valami másra ránézni? -
LukréciaBK
csendes tag
Sziasztok! Anyumnak keresek laptopot a következők szerint :
1. Az elkovetkezo hetekben szeretné megvenni
2. Kb 150-ért, ha kap ennyiért megfelelőt, ha nem, kicsit lehet drágább
3. Első sorban netezni szokott, illetve irodai programokat hasznalni (jo lenne, ha lenne rajta ms office, ha van ilyen), saját fényképeket es videokat nézeget, de nem szerkeszt
4. Nem jatszik
5. A kijelzo mérete annyira nem fontos, de lehessen rajta kenyelmesen szöveget szerkeszteni (ne legyen törpe gép)
6. Nem hurcolja
7. Windowst ismeri csak
8. 500gb, de kevesebb is elég lehet, ehhez nem értünk
9. 3-4 usb porttal elvan
10. Új gépet szeretne
Tudnátok segíteni?
Előre is köszi
E. -
válasz
DJZoliboy
üzenetére
Sajnos de, 30%-os drágulás van kb dec közepe óta, ami igaz picit már visszabb esett, de a 20% kb most is megvan. Persze kapsz 200 meg alatta ia notit, de ahogy írta sh4d0w kolléga, ilyen 2 magos meg celeron és társait kapsz, plusz az anyaga is borzasztó.... hajlik törik... stb.
El kell fogadni, hogy sajnos ez van most. A használt piac is árban hasonlóan emelkedett, de ott azért kapni ennyiért jókat -
sh4d0w
félisten
válasz
DJZoliboy
üzenetére
Akkor tegyük ezt helyre.
Felmész az arukereso.hu-ra, beírod, hogy notebook, beállítod a max árat és választasz egyet, ami szimpatikus. Elárulom: kínszenvedés lesz a használatuk és a tartósságuk is erősen megkérdőjelezhető lesz.
Meg kell érteni: ahogy a Covid miatt mindenki otthonra kényszerült, nem egyszerűen emelkedtek az árak, hanem megugrottak. Az a vadállat, ami két éve 1.5K font volt, most 2K fölött van.
-
Khelben
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
A kijelző a leggyengébb pontja, 60% körüli srgb, 200 cd/m2 gyenge fényerő. Esetleg az olcsóbb Zenbookokat meg lehetne nézni, azok ugyanazok, mint a Swift, de valamivel jobb kijelzővel.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Dolby
üzenetére
Az a 7480 rettentően beragadt készlet lehet, mert 4 éve jelent meg. 370-ért nem vennék 4 éves gépet. Annak a reális ára még ha nem is volt használva, valahol 200k körül van. A 3-as Latitude meg ugyanolyan, mint az L-es Thinkpad: csak nevében az, valójában egy jóval alacsonyabb kategóriás gép. 370-ből inkább valami jobban felszerelt HP Probook 440-450-et keresnék.
-
Dolby
senior tag
Sziasztok! Ismerős megkeresett, hog segítsek vásárlásban.
Új kellene számlával 350-380eFt max, 14-15 méret.
Windows legyen rajta, teljesen hétköznapi felhasználás: Office, net, esetleg filmezés, képek válogatása stb.
16+Gb ram és vagy ssd+hdd lehetőség, vagy minimum 512GB ssd.
Ami miatt jó lenne normális helyszíni garis, mert messze laknak és egyszerűbb ha intézik nekik az esetleges hibákat.
Latitude 7480at láttam 370 körül (igaz kisebb ssdvel de gondolom azt bővíthetik?) az mennyire ajánlható? Szintén latitude 3410 itt a topicban nem igazan fordult elő, okkal?
Köszi -
-
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel keresnék laptopot.
(1) Most vennénk laptopot.
(2) 110 000 Ft a max rászánt összeg.
(3) Home office-ra pörgős kis gép kell, régi játékok futtatás, intel HD bőven elég.
(4) Live for speed, red alert 2
(5) 15,4", ha belefér ebbe az összegbe akkor IPS jó lenne.
(6) Nem lesz hordozva, utazás közben sosem lesz használva.
(7) Win 10 lesz rajta.
(8) 250 GB ssd elég, SSD mindenképp kell.
(9) Gyors gépet szeretnénk, jó proci, 8gb ram, ssd.
(10) Csak használtat szeretnénk (igyekszünk majd HA-s garisat venni).Nagyon köszönöm!
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Barátnőm szeretne új laptopot venni. Első nekifutásra az Acer Swift 3 Ryzen 4500u processzorral, 8 giga rammal a befutó.
A kérdésem az ,hogy mi a véleményetek a laptopról? Mennyire megbízható? Mennyire ajánlható kategória? Hurcolászva amúgy nem nagyon lenne. Iroasztalon netezni, Sims4-ezni, ágyban filmnézésre lenne használva legfőképp.Van esetleg alternatíva a 350.000 ft alatti szegmensben?
-
DJZoliboy
aktív tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mik a lehetőségek 200ig bezárolag?

-
bako01
csendes tag
1-2 hét
Nettó 500.000
Tervezés, renderelés Corel , Photoshop
Nem.
Minél nagyobb (17")
Igen, lenne hordozva elég sokat.
Nem szükséges. De Win10 lesz rajta.
500gb + HDD vagy 1TB SSD.
Viszonylag "strapabíró" legyen.
Csak új. -
-
DJZoliboy
aktív tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
mennyitöl volna az ideális? árban.
-
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok!
Erre szeretnék ajánlásokat kérni
Köszönöm!
Még ebben a hónapban!
150e Ft lenne.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
anyukámnak internetezésre.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
anyukám max facebookon játszik.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
átlagos a 15.6 os kijelzö méret, az hogy fényes vagy matt mind1 meg hogy milyen panel az is.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
nem lesz hordozva a gép.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10 lesz majd rajta, de azt én meg tudom oldani, szval ha lehet free DOS, op rendszer mentes legyen.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500 Gb sima HDD elég lenne, nem kell SSD, RAM mennyisége is elég sztem a 4 GB optikai meghajtó ha van benne nem gond.
A lényeg a színe hogy fehér legyen
Inkább új legyen. -
törölt tag
Bár Dell topikba írtam ma, de valószínűleg ide kellett volna.
Minél előbb, legkésőbb jövő héten
120-150e Ft
Irodai munka ( word, excel, egyéb irodai szoftver ), netezés, filmnézés
Nem lesz játék.
14" alatt ne legyen lehetőleg, a többi nem annyira lényeges
Igen, lenne hordozva, de nem extrém sokat, csak városon belül.
Win10
256 MB SDD minimum, 8 GB RAM
Lehetőleg Dell vagy HP
Használt, mert szerintem újban nem kapok jobbfajta minőséget ennyi pénzért. Dell Latitude családról olvastam jókat, jöhet akár konkrét ajánlat is, persze HP is. -
-
tilbury
csendes tag
Sziasztok!
9 éves lányomnak szeretnék egy új laptopot digitális oktatás miatt. Jelenleg egy 10"-os huawei tabletet használ, de nem az igazi. 200k körüli összegben gondolkodtam. Ha már veszünk, akkor olyat szeretnék ami jópár évig kiszolgálja majd az igényeket.
Kinéztem párat:
Először ezt néztem: Asus Vivobook X509JA-BQ907 [link] a színe tetszik benne a legjobban, a kamerája viszont csak 0,3MP. Nem tudom ez milyen minőségű (főleg ,hogy online oktatás miatt vennénk)
Másik kettő: HP 250 G8 [link] , illetve kicsit drágábban: Dell Vostro 3501 [link] ebben +1 TB HDD is jár. Ez a kettő HD kamerával rendelkezik, illetve 8 GB RAM-al.
Ezek közül melyiket ajánlanátok? Kicsit keveslem a 4GB RAM-ot win10-nek, nem tudom hogy menne-e vele
-
Pano
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
Sajnos nem mindenhol engedik használni a céges gépet magán célokra is. Bár, egyre ritkább, de még mindig elég gyakori. Főleg ott, ahol kiemelkedő az adatvédelem: pl.: ügyfeles személyes adatokkal dolgozol stb. De igazából millió egy jogos oka lehet annak, hogy a kiadott céges gépeket korlátozzák.
-
gonger
senior tag
válasz
Graphics
üzenetére
Olyan helyen dolgozom, ahol egy belső hálózaton üzemelünk, és az IT felügyelet nagyon szigorú. Egyrészt a családi képeket, magándokumentumokat szerintem sosem szerencsés céges gépen tárolni, másrészt a fenti IT-s szabályok miatt egy külső HDD-t sem tudok csatlakoztatni, nemhogy saját programokat telepíteni. Eddig így is elvoltam, de tovább szigorodtak az IT szabályok és már akkor sem tudok pl. gmail webes fiókot kezelni vagy netán facebook-ot használni, ha csak az otthoni wifire csatlakozok, és nem lépek fel a céges hálóra tokennel.
Azt hiszem akkor meg kell várnom a lezárások végét, hogy boltban megtapogassam a jelölteket :-) -
-
-
gonger
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Oké, köszönöm.
Használtat nem szívesen vennék (főleg most), mert nem tudom ellenőrizni az előéletüket (kintről behozott, billentyű cserés, vagy akármilyen "raktáron ragadt" esetek nem tudom mennyire életszerűek.(850G5 i5 abból is 300 e körül mozog)Mivel nem ismerem egyáltalán a termékcsaládjaikat, de a céges gép mellé legegyszerűbb lenne egy másik hp, így kérdés, hogy ha nem használt elitebook, akkor mi lehet az ami megközelíti ezt a minőséget és üzemidőt? Pavilion pl hova sorolható?
Vagy ha nem hp, akkor mi a best buy 15" -ban 300 e körül? -
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Akkor van. Ilyet még nem láttam

-
-
novakalex
aktív tag
Holnap(2021.03.10)
Bruttó 650.000
Irodai munka(outlook, word, excel, böngészés, DWG nézegetés, teams, zoom stb..)
Nem.
IPS, 15,6", érintőkijelző
Igen, lenne hordozva elég sokat.
Nem szükséges. De Win10 lesz rajta.
1TB SSD.
Érintőkijelző, és kifordítható legyen a kijelző. Főnöki utasítás.
Csak új.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe SSD magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Fury 15 G8 - i7-32GB-1TB
- HP Elitebook 845 G8 - Ryzen5/16GB/500GB
- Katana HX B14WFK 15.6" QHD IPS i7-14650HX RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- iMac Pro 27" 2017, Xeon W-2191B 18 core, 64 GB RAM, 8 GB GPU, 1 TB SSD - 27% Áfás (0441AB)
- Asus TUF B760-Plus Wifi DDR5 (kis hibával)
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Pedig lassan az is csere erett lesz de meg inkabb hagyjuk mert ez katasztrofa...
És még ott úgy vagyunk, hogy húzom a szám szélét, hogy akarsz-e te amúgy 200k-ért amúgy eddig 100k-s laptopot venni.
Basszus, ez nem túl biztató...
(pedig 80%-ban desktopon dolgozom, a noti nem volt agyon használva). Szóval per pill megint ott tartok, hogy inkább egy zsír új Zenbook/Probook megbízható üzletből 3 év garival (és majd ennek lejárta előtt csere).