Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
QwErTy42
üzenetére
Mondjuk kezét felrakhatná aki akksit cserélget a gépében. Nem sok kar lenne fent. Dokkod nincs, 2-t használni így nem tudsz csak szopózva. Ha meghal az akksi akkor 2 évente mondjuk plusz 15 perc mire átcseréled mert bontani kell, brutális befektetés időben, ja. Kivenni meg nem kell, mert minek veszed ki, már az alap levonóhoz is kapod a töltésszabályozást.
Így már nincs értelme, régen volt, mert kifüstöltette a sok hülye elektronika őket.
-
szabonagyur
félisten
válasz
KiLo33
üzenetére
Akkor neked is elmondom: nem viccből ajánlottuk az adott gépet, mi is láttuk, hogy van ez a gép....
A laptopszalonos úriember biztos nagyon kedves, de neki is minden eladó...Tehát nem nem éri meg ez a gép.
@(#78099) QwErTy42: ezen nem kell meglepődni amúgy.. a memóriákat is sok gépnél már forrasztják, U végű Intel procikat is... Csere minek, mehet a kukára.
Amúgy ennél a konkrét típusnál cserélhető: [link]
-
KiLo33
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
köszi én is arra gondoltam, bár ott kicsit sokallom az árcédulát.
a laptopszalonos úriember egy gyors 5 perces eszmecsere során ezt ajánlotta:
http://www.laptopszalon.hu/kategoriak/asus?mode=search&order=price&by=desc&pg=2#pid_15615
kiemelve a proci, vga kombót. ssd-vel, memóriával kijönne kb. br 220-250-ből (ssd mérettől függően). Ez megérheti? Illetve a nagyobb testvére megér annyival többet? (eggyel jobb vga + fémház a plusz, ja meg alap 8gb ram?) -
QwErTy42
addikt
-
karirulez
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ne értsd félre, nem direkt szembemegyek Veled, csak egy céges belső rendelési felületen rendelhetek és csak azt, ami a listán van, hiába van a piacon jobb ajánlat épp, nekem ebből kell kihozni a maximumot. Köszönöm amiket eddig írtál, hasznos minden!
-
szabonagyur
félisten
válasz
hitman77
üzenetére
emag egyáltalán nem, de mi lenne ha a feletted lévő kva kommentet elolvasnád ha már a keresőt nem olvasod el??
Amúgy meg nem a bolt az elsődleges dolog, a bolt annyiban számít, hogy bolti vagy gyártói garit ad. A gyártói szintén lehet sz@r.
(#78095) karirulez: De szembe mész velünk, ha ott van a Hp Probook gép akkor meg kell venni és kész, ha nincs akkor meg ezt kell mondani.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
eMag, Bestbyte, Mediamarkt hármas közül melyik nem ajánlott a garancia miatt?
-
szabonagyur
félisten
válasz
karirulez
üzenetére
Na csak eljutottunk odáig ameddig nem szerettem volna....
Tehát ha leírjuk, hogy mi a lehetőség akkor az a lehetőség, ha itt egy gép van akkor egy gép van. Ha te ezek után is más gépet akarsz rendelni akkor hajrá.
De azért kifejtheted, hogy szerinted miért is jobb a Dell gépe? Meg, hogy honnan akarod rendelni? Mert ha nem olvastad volna elégszer emagról ne rendeld meg.
-
karirulez
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszönöm a hasznos infokat! Ezzel szűkült a kör ismét.
Ezeket tudom rendelni, nekem ebből az jön le, hogy a Dell a jobb választás. Mit gondolsz? -
szabonagyur
félisten
válasz
karirulez
üzenetére
valamint nem gond, ha az emailekre csak 1-2 hónap után tudsz válaszolni
==
A kinézett gépek olyan garival rendelkeznek aminél 1-2 hónap szervziben állás is lehetséges, ergo 1-2 hónap mire válaszolsz, ezért is írta, hogy nem árt mellé második gép.Vedd meg az ajánlott HP gépet azzal jól jársz, de a boltot mutasd meg hol akarod megvenni
-
karirulez
csendes tag
válasz
premete
üzenetére
valamint nem gond, ha az emailekre csak 1-2 hónap után tudsz válaszolni
Itt nem értem pontosan, hogy mire gondolsz?! Kifejtenéd kicsit bővebben?
Böngészőből e-mailezek és a Google Apps termékeket használom, illetve MS Word, Excel, Ppt, Visio a fő eszközeim a munka során. A mostani Vaio-mat néha meg tudom fektetni amikor a Chrome-ban 10 lapfül van nyitva, akkor már teker rendesen a hűtésem és erősen fogy a 4Gb memória... Ezért is kell az új gépbe 8Gb..
-
szabonagyur
félisten
válasz
karirulez
üzenetére
Tudom, hogy 5 percen belül szerkeszteni kéne de a sok hosszú hozzászólást nem akarom keverni, sorry előre...
Amit kinéztél gép hardveres szinte mindenben megegyezik azzal amit linkeltem, ha visszaolvasol volt egy elmélkedés a G1 és G2 között, ahogy emlékszem eget rengető nem volt a kettő között, kb az alja más, lekerekített élek ilyesmik. Én továbbra is ajánlom neked a g1-et is, de normális boltból vedd meg, ha nem biztos benne írd le azt is, hogy segítünk és nehogy pórul járj.
@(#78083) premete: így van emag gyökér gari... holnapi nappal vajon mennyien fogják megvenni őket és majd később szívni a fogukat..
Rendben akkor megnézem a teszet az XPS-ről.@(#78082) KiLo33: neked is csak azt tudom javasolni, hogy az igényeid picit nagyok. Ha tényleg játszani akarsz akkor 240 körül van az Asus gépe:[link] de ebben nincs SSD, minden másban asszem teljesíti az elvárásod.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Boborjan
üzenetére
Az a baj kicsi a költségvetés és a versenyző gépek nem túl jók.
Az biztos, hogy a FX-7500 meg az A8 között nincs nagy különbség CPU terén. Az intel megoldásai CPU erőben biztosan erősebbek, mint az AMD 2 lehetséges fajtája. Az R5 kb a HD4600 szintjén van, az R7 pedig erősebb mindegyiktől.
Ez alapján mivel a Lenovo gariban nem jó az erős VGA ellenére kiesik, marad a Fujitsu 3 gép vagy a HP gépe amik VGA-ban megegyeznek, CPU-ban erősebbek a Fujitsu gépek, de a HP gépe több garival fut.
Döntsd el mi a fontosabb. A gari a fujitsunak is jó meg a HP-nak is, csak a HP-nak több. -
karirulez
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi! Tetszik a javaslatod. Ahhoz hasonlót amit javasoltál, ilyet találtam a listában, amiből rendelhetek: HP ProBook 450 G1 E9Y42EA
Ez viszont nem a G2, hanem a G1 sorozat. -
premete
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Emag garanciával van az Inspiron 201 ezerért? Akkor nem ajánlanám.
XPS 11-ről itt a teszt, ilyen jól én nem tudnám leírni, korrekt cikk: [link]
A csomagolását nem írták, az olyan matrjoska baba-szerű: Sima doboz, benne XPS doboz, abban táp doboz+kicsi xps doboz, abban fólia és filc az XPS 11-en. -
KiLo33
csendes tag
sziasztok,
kérlek az alábbiakban segítsetek (lenovo g580AH-ról lépnék feljebb: i3, 8gb ram, g635m):
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? legkésőbb január, de mind1 (ha most van valami jó akció, akkor az a legjobb)
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? max. 250k, de inkább 200 alatt
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) net, film, játék, néha otthoni munka
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? igen, közepesen az új dolgok mennek az már bőven jó
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! szeretnék
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6"
(8) Notebook tömege? átlagos
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? mind1
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 8gb ram, dvd nem árt, tárhely mind1, minél nagyobb ssd+hdd persze annál jobb
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI, webkamera
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? játék?
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) most kezdtem nézelődni, rendelős móka is szóba jöhet, ha megbízható (amazon?)
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? újat preferálnám -
Boborjan
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Egyszer volt szerencsém kipróbálni a Dio3-at HD4400-on, egész tűrhetően ment, ebből azt gondoltam, hogy talán a HD4600 elég lenne neki, főleg dual channel memóriával. Az FX-7500 IGP-je ennyivel jobb lenne? A HP-ban lévő A8-7100 től tartok kicsit, de ha azt mondjátok bőven megfelel a fenti célokra, akkor valószínűeg a Probook lesz a nyerő.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Boborjan
üzenetére
Szia
A 2-3. Lenovo-t már a VGA miatt kis kizárnám mivel szerintem kevés lehet a diablohoz.
A 3 fujitsut ez alapján szintén, hiszen csak Intel HD van.Maradt az első Lenovo meg a HP, mivel a Lenovo gari nem túl jó jelenleg, a HP-ra meg 5 év van azt választanám.
@(#78078) premete: megtévesztő a dolog, mivel a Dell-re az emag szintén 2 év garit ad, ami nem mellesleg csak bolti.
-
Boborjan
csendes tag
Sziasztok!
Erre valaki? Melyik gép lenne a megfelelő?
-
premete
veterán
válasz
karirulez
üzenetére
Nem szóhasználati a különbség, persze attól is függ, hogy mi az "üzleti" része: ha csak email olvasásra, és hasonlókra kell, valamint nem gond, ha az emailekre csak 1-2 hónap után tudsz válaszolni, illetve van másik géped is, akkor tulajdonképpen bármelyiket veheted, a hosszabb garancia a Dell mellett szól.
-
karirulez
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szia,
köszönöm a konstruktív választ, visszatekertem korábban, de nem láttam hasonlót, de akkor újra nekifutok.
Lehet, hogy csak a szóhasználatban van különbség... üzleti, játék, stb.
Jelenleg egy SONY VAIO VPCEB3S1E-t használok, kiválóan lehet vele dolgozni, prezentálni, stb és amire nekem igényem van játék szinten (havonta kb. 2 óra kikapcsolni az agyam), arra ez is megfelel. Az utóbbi időben problémáim vannak vele, ezért cserélem hasonló vagy kicsit jobb vasra. A hagyományos értelemben vett business laptopok tudom, hogy más árkategória, nem kisvállalkozónak való
Így van esetleg konkrét javaslatod?
üdv -
szabonagyur
félisten
válasz
karirulez
üzenetére
Szia
Hogy ne az jöjjön le, hogy bunkó vagyok így légyszíves olvass vissza pár hozzászólást 100-200 hozzászólást mivel van egy kolléga aki ilyen felhasználásra keresett gépet.
Amúgy az igényeid túl nagyok. Üzleti gépen játszani nem fogsz az is biztos, legalábbis ennyiért nem.
@(#78073) premete: Dell XPS-ről írhatnál egy kis véleményt, akár privátban is.
-
karirulez
csendes tag
válasz
karirulez
üzenetére
Hasonló paraméterekkel találtam még ezt is:
Ezzel együtt már 4 gép van versenyben
Melyiket ajánljátok üzleti célokra?LENOVO IdeaPad G50-70 (59-431715)
HP Pavilion 15-p150nh (K6Y16EA)
TOSHIBA Satellite L50-B-1K4 (PSKTCE-029006HU) -
szabonagyur
félisten
válasz
redwhite78
üzenetére
Annyira jó lehet ha mindenképp új kell.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
A fiatalos nagyinak inkább egy ilyen kellene és bele egy SSD. Ez minden szempontból jobb lenne, mint bármilyen új gép 100k körül. Érdemes rábeszélni. (De ugyanígy jó egy Thinkpad, Latitude is)
#78062 szabonagyur: Azzal a celeronnal azért nem kínoznám a nagyit.

-
szinimini
senior tag
Sziasztok
Lenovo T530-hoz melyik laptop áll a legközelebb? Sajna nem találok eladót.
Árban max 170.
Beépített viedokártya min 1gb
Vigye a Solidworks-öt.
min i5
jó lenne a 8gb ramVagy ha netán eladná a T50át akkor pesten most elmennének érte

köszi
-
vasg
csendes tag
Sziasztok
Legutóbb sikeresen lebeszéltetek a lenovo yoga 2-ről, (az érintőképernyőről egyelőre nem), helyette ezt a kettőt néztem:
Dell 7347 3 év garival 238ezer
[link]Vagy Asus S301LA 2 év garival 192 ezer
[link]Megéri a dell a cirka 40k többletet? Az asus képernyőjéről nem a legjobbak a review-k, de azért az árkülönbözet jelentős!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére

-
karirulez
csendes tag
válasz
karirulez
üzenetére
Esetleg ez jött még be a képbe: LENOVO IdeaPad G50-70 (59-431715)
-
BeYourself
csendes tag
Sziasztok! Egy ismerosomnek veszek laptopot en PC-s vagyok igy e teren nics annyi tapasztalatom. Segitseget elore is koszonom!

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? November 28. (Amazon fekete Pentek)
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?200-250ezer ( Amazon deal fuggo)
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)internet, HD filmek
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? minoseg
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! nem fontos
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15" felbontas Full Hd vagy alacsonyabb filmet Tv nezni
(8) Notebook tömege? atlagos
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? win 8.1
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 1TB Hdd, 4Gb Ram, DVD iro
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI, webkamera
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Amazonrol rendelek es holnap akar 50%-al is olcsobb lehet ( Black Friday) ezert inkabb megbizhato tipusok jonnenek jol, en egy i3 as Procira gondoltam gondolom Pentium is eleg lenne de az idotallosaghoz.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Uj -
szabonagyur
félisten
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
Lenovo vehető. Gari nem túl jó, de hát valamit valamiért. Ha esetleg még a nagyi az unokáktól el tudna venni egy kis mikulás pénzt akkor ezt venném inkább: [link] Amire neki kell elég a gép, de a gari jobb lenne sokkal.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Első körben egy ajánlatot szeretnék kérni új laptopra 100K HUF környékén fiatalos nagymamának (saccra net, skype, email, film). Semmi extra kívánság nincs, bár webkamera azért legyen, SSD meg gondolom úgyse nagyon férne bele ennyiből. Oprendszer van. Kicsit visszaolvasgatva, keresgélve az iPonnál látok 100-ért LENOVO B590 59-422091-et Pentium 2030M-mel. Van ennyiért ennél jobb, vagy akár ehhez hasonló, szintén ajánlható típus?
A másik: Talált akciósan egy HP 255 G3 laptopot, 70-ért (most még 100, de majd mittudoménmikor..). Viszont vagy a weboldal, vagy az ismereteim pontatlanok, de a leírás szerint AMD A4-6210 APU van benne Radeon R2 ANYU-val
De ahogy én néztem apu és anyu nem járnak együtt, apuhoz R3 tartozik, anyu meg vagy E2-6110-zel (4 mag) vagy E1-6010-zel (2 mag) kavar. Ahogy elnéztem maximum csak akkor lenne érdemes foglalkozni vele, ha valóban a combosabb A4-6210 van benne, a kérdésem, hogy ez esetben jó vétel-e ennyiért, vagy annyira nem nagy eresztés az erősebb APU sem? Megkérdőjelezhető megbízhatóságú cpu összehasonlító weboldalak szerint kb azonos teljesítményre képes, mint a 2030M, viszont a TDP-je csak 15W vs 35W. Bár a beállítottságom miatt húzódozom az akcióktól, szóval én inkább a Lenovo-t (vagy egy hasonló kategóriájú alternatíváját) céloznám meg.Nagyon köszönöm előre is!
Üdv,
Fób -
karirulez
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - most
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? - br. 210e Ft
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) - irodai munka, MS csomag, felhő szolgáltatások (mail, drive, stb.) böngészőből
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? - igen: CoD, FIFA, NFS, GTA
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? - minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! - nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? - 15.6", min. 1366x768
(8) Notebook tömege? - sokat hordozom, ezért max. 2,5kg
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? - nélkül
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? - tárhely min. 1TB, memória min. 8Gb, telepítések miatt optikai meghajtó kell
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - HDMI és D-sub, mivel sokat prezentálok projektoron
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? - képszerkesztés rendszeres, egyszerűbb videovágás előfordul
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) - HP Pavilion 15-p150nh (K6Y16EA) vagy TOSHIBA Satellite L50-B-1K4 (PSKTCE-029006HU), paraméterek, amiket eddig néztem: Intel Core i7 proci, 8Gb RAM (a jelenlegi gépemben lévő 4Gb kevésnek bizonyul), min. 1TB tárhely, külső videokártya, ami ezekben nem tetszik, az a fényes kijelző, illetve hogy maga a műanyag ház is fényes, meglátszik rajta minden ujjlenyomat
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? - csak új, garis, számlásMinden ötletet köszönök!
-
Khelben
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
Oprendszerrel nincs 150-ért értelmes gép, főleg nem nagy felbontással. Esetleg Fujitsu A544, de abban meg nincs nagyfelbontású kijelző.
(#78057) karirulez : mindkettő kerülendő mg otthoni felhasználásra is, hát még irodaira. Töltsd ki az összefoglalót és kapsz segítséget.
-
karirulez
csendes tag
Sziasztok,
a véleményetekre lennék kíváncsi, hogy irodai felhasználásra melyiket ajánlanátok inkább?
HP Pavilion 15-p150nh (K6Y16EA) vagy TOSHIBA Satellite L50-B-1K4 (PSKTCE-029006HU) ?
Kb. ugyanaz a vas van benne, kb. ugyanazt tudják, árban közel vannak egymáshoz, mégsem tudom eldönteni, hogy inkább HP vagy Toshiba?
Köszönöm!
üdv -
archie17
tag
Sziasztok!
Kolleganőm keres otthoni használatra és hobbi szintű Photoshop és videovágás feladatokra laptopot (Sony Vegas Pro 9 - ennek a minimum gépigényét minden hozza bőven, ezért ha tudjátok, videovágásnál mi gyorsít sokat, az segítene). 200K alatt kellene, windows előny. Súly nem számít, méret 15.6 normál. Fényes és matt is jöhet. Inkább a minőség fontos, eddig kinézett gépek:
inspiron 3542 i7/8gb/1tb/840m és ugyanez i5/820m
probook 450 i5/8gb/1tb/amd r5 m255Új gép kellene.
Köszi szépen a tippeket előre is! Black Friday-es jó akció jöhet!
-
XFoxyX
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi a segítséget, tényleg nagyon kis szép gépnek tűnik és az 5 év garancia azért megnyugtató.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Digital
üzenetére
Fujitsu A544 (i5-tel)
Erre a felhasználásra viszont elég az i3 (150k-ból az A544-et megkapja i3 + win8-al, vagy i3 + SSD-vel.)
Nagyon jó választás még a Probook 455 is, ha jó az AMD és nem ragaszkodik az intelhez.
Milyen Lenovoja van? Ha valami normális üzleti, akkor inkább abba rakjon SSD-t.
#78025 Dhampir: ez (csak FHD)
-
XFoxyX
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jónak tűnik =) Köszönöm szépen.
Mennyivel gyengébb ez a gép amúgy? Vagy nincs nagy különbség?
-
yoee
csendes tag
válasz
redwhite78
üzenetére
Köszönöm!, nézem!
-
XFoxyX
tag
Sziasztok!
100.000Ft - 160.000Ft -ig szeretnék Laptopot venni főleg irodai használatra.
Jelenleg ezt néztem ki: [link]
Mi a véleményetek róla? Processzor mennyire jó? Nem láttam a leírásban hogy matt kijelzős-e de valószínű nem.
Esetleg tudnátok mutatni hasonló gépet matt kijelzővel? -
Digital
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősömnek gép kellene.
Böngészésre, szövegszerkesztésre használná. Intel i5-ös procival szerelt gépet szeretne, bár szerintem elég lenne az i3-is
4Gb DDR3-as ram legalább legyen benne. Mérete 15" legyen.
Milyen márkát, típust ajánlotok? Most egy Lenovo C2D gépet nyúz, jöhetne még egy ebből a márkából, bár nem ragaszkodik hozzá! Eszembe jutott még egy SSD upgrade a régi masinában, szerintem sokat dobna rajta!
A keret 150k! -
Tikakukac
titán
válasz
Giovanny
üzenetére
40-esből is vannak olcsított részek, nyilván. De azért amikor 2-3 perc alatt megbarátkozom egy notival és aztán alig akarom visszaadni az azért nem egy megszokott dolog felém. Ezt tudta az E7440, ha lenne egy kihagyhatatlan ajánlat 1 hónapra vennék magamnak csak úgy ismétlőnek.
-
Giovanny
őstag
Üdv mindenkinek,ThinkPad T440 (IPS M.2 ) és Dell E7440 (IPS mSATA III ) között kérnék segítséget a döntésben,leginkább az M.2 vs.mSATA miatt vacilálok...
-
nősember
csendes tag
Köszi a segítséget . mindenkinek akkor nem veszek ilyent

-
Khelben
nagyúr
válasz
nősember
üzenetére
Nincs közöttük különbség, csak hasonlóság: egyiket sem szabad megvenni.
(#78029) Blackhole13 : Probook 4330s, Elitebook 2540p
-
littlebunny
csendes tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Én a westendbe nézegettem egész jónak tűnt..bár ott nem volt belőle kiállított példány úgy hoztak ki hátulról... de kérdés hogy meddig tűnik jónak...

-
nősember
csendes tag
Sziasztok
valaki megtudná mondani hogy 90000 ft-os gépnél mi a különbség az N3530 vagy egy N2830 között vagy ebben az ár kategóriában melyik a legjobb ?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
littlebunny
üzenetére
ha az asust választod, arra figyelj, hogy ne az arénás media marktból hozd el, mert ott a kiállított darab palmrestje annyira meg van hajolva a touchpad előtt az első élén, hogy még a billentyűzetbe is hullámot vet
le akartam fotózni, de amint elkattintottam, rám vetette magát a biztiboy 
jó, nyilván ez egyedi eset, sérült darab, de hát na, ilyet miért raknak ki mutatóba?
-
reelc
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
Ehhez nem értek.
Ez a proci+VGA? Tetszik a ProBook, elolvastam a tesztet is róla a TechKalauzon, meg a Dell Inspiron 3542-ről is, ami szintén szóba jöhet nálam.
Súlyos érv a HP mellett az árcédula is.(#78024) redwhite78: nem akarom hordozni. A napi használat nálam az otthoni használat. Film, zene játék, stb. Nincs asztalim, helyette használom a T400-at is. Játék fronton akarok beleerősíteni, mert az Intel GMA 4500MHD nem sokat bír.
-
littlebunny
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem...
Kinéztem a media marktban ezt a laptopot, 206 ezerért tudnám elhozni ennyiért megéri? Vagy inkább gondolkodjak ebben? Nemtudom egyébként, hogy mennyi RAM-ra lenne szükségem.. Sims3-ra lenne használva a gép amit azért szeretnék majdnem full grafikán futtatni ha lehetséges illetve ezen kívül böngészésre, film nézésre és szövegszerkesztő programokra valamint egy kis photoshopra is. Ezek közül akár többet is tudjon egyszerre kezelni gyorsan (pl. Chromeban 10 lapfül+ szövegszerkesztő+ Photoshop). Ilyen esetben is elegendő lenne a 4GB RAM? -
flash-
veterán
igen ezeket a netes listákat én is láttam, bár szerintem ezeket csak hasraütésszerűen adják ki..
mert hát a 450 g2 manualjaban sem említik sehol hogy lenne msata,
és sajnos az alaplapon se látom a csatlakozót amibe bele lehetne "tolni" egy msata-t..
[link]de lehet az is, hogy van olyan változat(drágább) amin van..
az "olcsóbban" ami 160E körül van - azon háát szerintem nincs.... de ne legyen igazam.. -
btudos
nagyúr
válasz
Blackhole13
üzenetére
Thinkpad T410, Elitebook 8440p, Latitude E6410/E4310
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Megbízható, könnyen hordozható 13-14" körüli laptopot keresnék alapfelhasználásra. Semmi játék, 3d tervezés nem téma. Legyen egy jó billentyűzete és az akksi is bírja legalább 3 órán át.
Dedikált videókártya, ssd, hatalmas háttértár nem szükséges.
80E Ft-ig mit ajánlanátok ezeknek a kritériumoknak megfelelően? -
Hogen
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Karácsonyi ajándék lenne
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? hát minél olcsóbban legyen 40.000 a plafon
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) játék, net, film
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? 1366*768 közepes részletességgel ( Dota2, CS:GO)
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Teljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! igen de szerintem azt majd megoldom én
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15" tökéletes lenne
(8) Notebook tömege? teljesen mindegy nem lenne hurcibálva
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nélküle is jó
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? inem kell nagy tárhely de ramból ne gyengélkedjen 3-4 giga legyen
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? max a játékok
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) nincs kiszemeltem még
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? használt jó állapotban lévő gép is tökéletesen megfelel -
Dhampir
félisten
válasz
redwhite78
üzenetére
Milyen Latid van?
-
redwhite78
aktív tag
Ha a napi használat hordozást is jelent, akkor mindenképp a probook, de a gpu gyengébb benne. Neked kell tudnod, hogy elég-e neked az a játék, amit tud. Nekem még a radeon driverrel is fenntartásaim vannak, de ez én vagyok.
A 840M-nek elég lenne amúgy egy pentium is, de hát i7-tel szerelték, mit lehet tenni.
Azért nem gond ez most, mert ez egy alacsony fogyasztású 2 magos i7, nem fog sokat zabálni és melegíteni. Olyan i5 M-es szinten lehet, vagy kicsivel azok alatt.#78023 Khelben: Ezzel a logikával az én latimban sincs sok értelme az i5 M-nek az integrált kártya mellett, mégsem jön rosszul, amikor úgy 70 füllel böngészek.

-
reelc
veterán
válasz
redwhite78
üzenetére
Igen, köszi, a gari és a FullHD én sem tartottam jó ötletnek ezt a felbontást.
Arra a Dellre ráakadtam, de nem linkeltem, mert nem tudom, egy ilyen 840M-es VGA-hoz van értelme ilyen i7 procinak?(#78017) btudos:
Probookokból ez férne bele. i5-tel már jóval drágább lenne. Szimpatikus gép, üzleti, matt, és erre is 3 év a garancia, mint a DELLnél. Az AMD VGA gyengébb, mint a kinézett NVidia, de szerintem elég jó. Normálisan tudja futtatni a Skyrimot is. Bár nem tudom kivenni a szövegből, hogy milyen procikkal készültek a tesztek? Vajon i3-mal mit nyújtana?A T400-at eleve használtan vettem, van benne picit több, mint 2 évem, igazából nem lehet tudni, mennyi van még benne. Szóval játékra és napi használatra lesz az új.
-
d@minator
addikt
Sziasztok! Nőneműnek kellene laptop 150-200e között innen [link] 1-2 héten belül. Szempontok: fogalmam sincs.
Játék biztosan nem de amivel csajok játszanak menjen rajta. 
Gondolom egy nagyobb felbontású kijelző nem hátrány. Több is jöhet. Köszi! -
Boborjan
csendes tag
Sziasztok!
Magamnak kellene egy gép, otthoni használatra:
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2-3 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
155k
(3) Felhasználási kör?
Internetezés, filmnézés, néha filmkonvertálás
(4) Játékra használnád-e?
Az egyedüli játék ami érdekel, az a Diablo 3. Menjen natív felbontásban medium-high-on.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Is-is
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Nem baj ha gyárilag van benne, de lehet hogy csak később veszek majd bele a HDD helyett, vagy mellé (m.2 slot).
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15,6" - 17,3” , 1366x768 - 1600x900, lehet fényes de inkább matt.
(8) Notebook tömege?
Lényegtelen, nem nagyon lesz hordozva.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle, de ha belefér az árba a Win 8.1, az sem baj.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
4GB RAM, amit szeretnék majd bővíteni 2x4GB-ra, HDD 500GB-1TB, SSD esetén 128GB-256GB
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
A legerőforrásigényesebb feladat a konvertálás lenne, illetve menjen a Diablo 3. Ha lehet M-es processzor legyen benne, vagy U-s szériából i5, AMD esetén FX-7500, A10-7300. HD4600 IGP teljesítményén mennyit dob a kétcsatornás memória működés, érdemes bővíteni? A fenti AMD procik IGP-je hogy viszonyul a HD4600-hoz teljesítményben?
(13) Eddig kinézett notebookok?FUJITSU Lifebook A544 i5/HDD
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Lehet használt is. -
redwhite78
aktív tag
A Lenovoval nem csak a gari a probléma, de az FHD-n játszani natívban nem fogsz a 840M-mel, emellett az i3 u is gyenge proci. Nem is értem hogy lehet ilyen hülye konstrukciót összerakni. De lehet direkt ilyen...
A Pavilion simán csak silány.Ha 180k körül játék, akkor most inkább ezt a Dell-t mondanám. (840M / i7u / 3 év dell gari egész jó ajánlat ennyiért) Ha nem cipeled elleszel vele, arra úgyis ott a T400.
-
Ghoston
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Zárjuk le, én azért gondoltam hogy felesleges a 12. kérdés mert korábbi válaszokból logikusan adja magát a válasz, de igazad van, ha pontos segítséget várok akkor pontosan kell kitöltenem a kérdőívet.
Megjegyzem én pont azt szeretem, ha ennyire egyértelműek a dolgok, azaz hogy az egyes árkategóriákban majdnem 100%os biztonsággal lehet ajánlani "legjobb" terméket felhasználási körnek megfelelően.
Kukacoskodásom kérlek nézzétek el, panaszkodásom közben azért sokat tanultam a hsz-ekből. Végeredményben az ASUS N550JK nyert, de hogy meg lesz-e vásárolva az úgyis attól függ hogy tetszik-e a laptop külseje a lánynak
. -
reelc
veterán
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, hosszú lesz.
Jó 2 éve majdnem vettem egy Fujitsu A531-et, de (elsősorban anyagi okok miatt) egy itteniek által szintén javasolt Thinkpad T400-am lett Alfától, amit a mai napig használok. Szeretem, jó kis gép, de feltámadt bennem az igény, hogy játsszak. Asztali gépet nem akarok, és "gamer gépre" sincs keretem. Nem vagyok elvakult, nem akarok az én árkategóriámban Crysis 4-ezni, stb.
A játékaim jelentős része 2010 előtti megjelenésűek, vagy újabb indie játékok. 1-2 kivétel akad.
Pár napja olvasom a fórumot, és látom, hogy az Acer és az ASUS továbbra sem ajánlott az olcsó kategóriában. Ill. hogy a Lenovo hazai szervíze most elég bajos. Ebben nem várható változás? Egy ilyen nagynevű cégnek adnia kellene magára. Csak azért írom, hogy én ezalapján nem zárnám ki a Lenovót, lehet pár hónap múlva megszűnik a probléma. Bízom benne.(1) Talán 2 hónapon belül. Nincs kőbe vésve. Lehet később. Most elsősorban tájékozódom.
(2) Max. 180e Ft.
(3) Film, zene, játék, böngészés. Általános használat, nem munkára.
(4) Amennyire tudom, az Oblivion lenne az egyik leggépigényesebb, de ha elfutna a Skyrim is, jó lenne. Ez utóbbi a plafon, ha nem teljesül, nem halok bele. Minimum felbontással, minimális grafikai opciókkal szoktam játszani.
(5) A minőség, de úgy érzem itt kompromisszum lesz a teljesítmény javára. Jó lenne, ha matt lenne a gép, nem lakkos.
(6) Jelenleg nem fér bele az anyagi keretbe, nem tervezem.
(7) 15,6 - 1366x768, a kívánalmaimmal úgy látom csak fényes van, de jó lenne a matt.
(8) Nem számít a súlya.
(9) Operációs rendszer nélkül.
(10) 500GB HDD, 4GB RAM, szeretnék bele optikai meghajtót.
(11) Egyéb kívánság? Nem jut most eszembe semmi.
(12) Nem.
(13) Lenovo Z50 70 nem vagyok biztos benne, hogy a FullHD jó ötlet, és a procit sem ismerem, hogy mennyire illik ehhez a VGA-hoz. Ami mellette szól: az ára, 2 év garancia, a VGA, nagyobb HDD.
HP Pavilion 15-p051sh: szivem szerint ezt választanám. VGA, HDD mint az előző, garancia is 2 év. i5 proci, de még ez is U. Kérdés, megér +35e-et az előzőhöz képest?(14) Újat szeretnék. Elsősorban azért, mert hitelre venném.
Mi lenne az ideális proci+VGA párosítás?
Előre is köszönöm a véleményeket.
Meghallgatok mindenkit.
Ja, és bocs, hogy én vagyok a 20000-ik, aki játszani akar 200e alatt.
Írtam, hogy jó lenne ha matt lenne a gép és a monitor is. A T400-on hozzászoktam ehhez, tetszik és praktikus. De ha nincs, akkor nincs. -
Khelben
nagyúr
válasz
bbubby00
üzenetére
Ennyiért nem nagyon tudsz válogatni, szóval ha megtetszik egy gép és jó állapotban találsz belőle, akkor vedd meg, ennyi. Amúgy sem sok fehér gép rohangál a világban, szóval szerencséd van, hogy egyáltalán találtál. A Lifebook sorozat a FS üzleti szériája volt annó, jókat mondtak róla. Én jobban bíznék egy HP-ban, de abból meg nincs fehér.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Kicsit mindenkinek igaza van. Neked is, mert tényleg a szokásos körök futnak és olykor elfogy a türelem, másrészt kicsit neki is, mert sztem viszonylag érthetően kitöltötte az összefoglalót. Annyit azért írt, hogy a Dragon Age: Inquisition-nal játszana közepes beállításon. Ránézve a játék igényeire láttam, hogy ehhez kevés lesz a 840M, tehát a 200k keret is. Marad a szokásos N551 a GTX 860M-el.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Ghoston
üzenetére
Akkor meg most olvasd el egyszer amit írok:
Itt notebook téren nincs annyi választék, mint TV, mp3 lejátszó. füllhalgató, stb esetében.... Ahogy írtam szabvány kérdések hangoznak el naponta amire válasz is születik naponta, ez alapján 99% biztosságal lehet választ találnia annak aki gépet keres. A te kérdésed is ugyanilyen mivel szokásos 200k-s gémer gépet keresed amire mindeddig az volt a válasz, hogy nincs. Ha használod a keresőt egyből kiderült az a laptop nem ajánlott és ennyiért nem lesz gémer gép.Tudod miért rugózok rajta? Mivel nem te vagy az első aki azzal jön, hogy ugyan nem akar játszani nagyon erős dolgon aztán szépen kiderül, hogy de mégis. Másrészt ha te elvárod a szép választ mi is elvárjuk, hogy értelmesen legyen a kérdőív kitöltve, tehát ha eleinte odaírod, hogy játszani akarsz közepes minőségen (na meg elvárod az FHD-n) akkor végig erről legyen szó, hogy igen te játszani akarsz közepes beállításon, tehát kel a CPU meg GPU is.
-
Ghoston
csendes tag
(#78005) redwhite78:
Hát igazából írtam hogy kinek szántam a kis megjegyzésemet, tulajdonképpen a Te 5leteidet nézegetem jelenleg, N550JK és N551JM is befutó lehet de még nézelődöm, nem akarom elkapkodni, egyenlőre az ASUSos topicot olvasgatom, hogy megtudjam milyen a tulajok véleménye
. -
Ghoston
csendes tag
Ez mondjuk pont kapufa mert nem hiszem hogy egy tv kiválasztása vagy a laptop amiről gépelek kiválasztása egyszerűbb lett volna.
Sőt, ezidáig az egér, külső vinyó, mp3 lejátszó, fülhallgató, laptop hűtő, bridge kategóriás fényképezőgép és gamepad választás közben sem futottam bele eddig ilyen attitüdbe.
Szóval csak egy apró tanács (vagy megfogadod vagy nem), ha ki vagy égve a segítségadásban akkor egyszerűbb ha nem szólsz hozzá. Azért kérdezünk mert nem tudjuk, tényleg nincs szükség a kioktatásra.
3 éve amikor a laptopom vettem egészen képben lettem a végére és tudtam hogy a legjobbat vettem 330k-ért. Most utánajárás nélkül a formanyomtatványt kitöltve vakon azt hittem, 3 év elteltével reménykedhetek egy hasonló minőségben+teljesítményben 200k-ért szintén fullHD-s matt kijelzővel 17" helyett 15"-ban...
Mint kiderült nem, bár azt továbbra sem értem miért rugózól a 12. kérdésen, amikor a 3. kérdésre adott válasz tökéletesen lefedi hogy CPU vagy GPU igényes felhasználása lesz a laptopnak. -
szabonagyur
félisten
válasz
redwhite78
üzenetére
Biztos te sem voltál elég kedves....

-
Dreadloord
senior tag
válasz
premete
üzenetére
Látom a lényeg elkerülte a figyelmed: 1500 euróért még nem lesz az igazi az az aw, mire normálisan bekonfigolja 2000 eurónál jár. Az aw jó almárka, de ha fontos neki az ár/érték arány akkor felejtős, ennyi.
Persze ha csúcsminőséget szeretne 1500 euróért, akkor vegye meg, csak törődjön bele, hogy teljesítményben egy 1000 eurós gép szintjét hozza, és 500 euróért minőséget és logót vásárol. -
szabonagyur
félisten
válasz
Ghoston
üzenetére
Csak tudod míg más topikban egy-egy téma egyszer hangzik el, itt napi szinten jön a 100e Ft-ból mit vegyek, 150-ből mit, majd 200-ból és társai. Ha nem írunk semmit akkor az a baj, ha azt írjuk olvass vissza az a baj, ha megírjuk nincs ilyen az is baj.
Amúgy ha egyszer megkaptad a választ pár hete, hogy ilyen gép nincs akkor mi értelme újra megkérdezni? Nem változnak a dolgok max évek alatt.
(#78002) btudos: csak a kolléga játszani is akar függetlenül attól, hogy szerinte semmi GPU vagy CPU igényeset nem fog használni (de attól írta hogy játszani akar minimum közepesen).
-
hitman77
senior tag
válasz
Khelben
üzenetére
A méret jó kérdés.
Otthon monitorra kötném, amikor nem vagyok othhon akkor a kisebb súly és méret hasznos lenne.
Az akkuidő viszon nem annyira fontos mint a sebesség, többnyire otthon lenne használva.Igazából az tetszett meg nagyon a HP-ben, hogy számomra is elérhető áron van a Probook széria egy tagja az összes előnyével (max. 120eFt-ot szánnék rá). Ha esetleg a "fekete pénteken" még tovább akcióznák, akkor pedig kimondottan jó vételnek számítana szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-4790 4-Core 3.6GHz - LGA1150
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Rendben akkor megnézem a teszet az XPS-ről.

Melyiket ajánljátok üzleti célokra?

De ahogy én néztem apu és anyu nem járnak együtt, apuhoz R3 tartozik, anyu meg vagy E2-6110-zel (4 mag) vagy E1-6010-zel (2 mag) kavar. Ahogy elnéztem maximum csak akkor lenne érdemes foglalkozni vele, ha valóban a combosabb A4-6210 van benne, a kérdésem, hogy ez esetben jó vétel-e ennyiért, vagy annyira nem nagy eresztés az erősebb APU sem? Megkérdőjelezhető megbízhatóságú cpu összehasonlító weboldalak szerint kb azonos teljesítményre képes, mint a 2030M, viszont a TDP-je csak 15W vs 35W. Bár a beállítottságom miatt húzódozom az akcióktól, szóval én inkább a Lenovo-t (vagy egy hasonló kategóriájú alternatíváját) céloznám meg.
4Gb DDR3-as ram legalább legyen benne. Mérete 15" legyen.

.
Pyttawrx