- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Liar
tag
válasz Dr.FantastiK #5699 üzenetére
Ahogy olvastam az értékeléseket más fórumokon is, a Zyxel hangosabb lehet? Nappaliban lenne a cucc.
-
Liar
tag
Helló,
szerintetek inkább
1) WD Live 2TB vagy inkább
2) Zyxel NSA-310 vagy D-Link DNS-315 + 2,0TB WD WD20EZRX vagy WD20EARX?Max. br. 50-em van szállítással, nem mehetek fölé, alá mennék, ameddig lehet, a live meglenne 43-45-ből... Ha ebbe más is belefér és jobb ezeknél, akkor olyan tipp is jól jön.
Ami kell: az 2TB, halk és megbízható működés, minimális torrent, és a lényeg: tudjak WR1043ND routerembe dugva ezt az androidos minipc-vel fullhd-s videókat lejátszani, ahol nem a hálózati sebesség a szűk keresztmetszet.
-
dani3l
őstag
válasz Dr.FantastiK #5693 üzenetére
Ezek ennyibe kerülnek. Biztos ugy vannak vele, hogy a ceg-et, amelyik megveszi a 713+-t (vagy egyeb hasonlo, vallalati környezetbe szant modellt), nem fogja fölhözb.szni 15k ha esetleg memoriabövitesre kerül a sor, mivel egyebkent a töredeke a nas aranak.. Vagy szerinted barmelyik mas ceg az üzleti szferaba szant eszközöket, kiegeszitöket is annyiert adja, mint a konsumer cuccokat?
[ Szerkesztve ]
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz Dr.FantastiK #5693 üzenetére
es akkor varjal Haver ,, mert a 412+ -ig inklusive) ,, az egesz haz olcso muanyag...
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Dr.FantastiK
őstag
Bar igaz hogy en is Synology tulaj vagyok, DE azt kell mondjam hogy ez a ceg is kimondottan az a 'borodet is lenyuzom rollad' tipusu !!!!
Ma reggel lattam egy webshopban hogy lehet venni 'eredeti Syno' 2 Gb -os upgrade memo't...Na de HOORRROR aron !!! kb 16.000 forint penzert . . .
>Tipikus 'alma' ceg.
Pofatlansag...A mai napig nem vagyok kepes megerteni mi a feszkesfene kerul egy micro 'alaplap+gyenge proci+keves Ram'-on annyiba ? soot tobbe mintha veszek egy komoly PC-t vagy egy kozepkat Laptopot ? ! ?
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
Melyik az az app amelyik netre is tud menteni és jó is?
-
-
Ed Parker
nagyúr
Ebben az a szar hogy onnantól fogva ha azt beszerelik, az használt, még ha egy órát is, nem tudod hivatalosan újnak eladni.
Ha meg új áron veszed akkor az ugye átverés.
Így ha beszerelik a használt vinyót: telepítettük, teszteltük, minden ok
A naiv vásárló meg: bakker ezek milyen rendesek. -
dani3l
őstag
válasz Statikus #5680 üzenetére
Szep is lenne, ha a mozgo lan csatlakozora hivatkozva csak nyomott aron szamolnak be, mikor pont ök azok, akik szerint ez tök normalis.. Az mar mas kerdes, hogy 99%, hogy utana valakinek ugyan igy el fogjak adni.. Bar lehet mast nem fog zavarni, igazabol ha mas baj nincs vele, csak az, hogy mozog a csati, akkor lehet mas nem csinal belöle ekkora ügyet.. Majd ha beszarik neki, akkor cserelhetik ugyis.
Egyebkent ez mekkora hülyeseg mar, hogy ha veszek egy vinyot is meg egy nast is, akkor összeszerelik nekem? Ertem en, hogy jot akarnak, de majd akkor csinaljak meg, ha en ezt kerem, különben ne piszkaljak a cuccaimat, egyaltalan honnan tudjak, hogy en azt a vinyot akarom abba a nasba tenni? Csak mert egyszerre rendeltem? Föleg ha utana meg pofatlanul benyögik, hogy nem veszik vissza ujkent, vagy nem modosithatod a rendelest, mert mar be lett szerelve..
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
-
-
3/5
csendes tag
Sziasztok!
Zyxel-325-re próbálom feltenni a Trasmission-t. Az SSH kulcs létrehozása sikerült, de a putty-val az SSH nem indul...
-
-
Gabor0310
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Vásároltam egy Zyxel NSA320-at, de már jópárszor újraindítottam, de a Starter Utility nem látja, hiába refresh-elem és a routerben sem látom hogy IP-t kapna :/
Viszont a hálózatoknál látom, kiírja, de nem tudok ott sem csinálni vele semmi. -
Ed Parker
nagyúr
válasz Statikus #5664 üzenetére
Beperelni?
Az hogy én elmondom pár haveromnak s negatív tapasztalatomat?
Mégis hogy bizonyítják?
Meg aztán szted mennyi esélye van annak hogy elegendő bizonyítékot szerezzen ahhoz hogy a biróság ne röhögje körbe?
Ahhoz azért durván kell valakit mószerolni és nyilvánosan és még akkor sem biztos hogy lesz belőle valami, ennél komolyabb dolgokért nem történtek perek. -
Criton
veterán
válasz Statikus #5664 üzenetére
Akkor ezek szerint most még én számíthatok perlésre üzletrontás miatt?
Mondjuk én egy szóval nem mondtam és nem is mondom senkinek, hogy itt ne vásároljanak, fentebb írtam is, hogy remélem másnak nem lesz ilyen negatív véleménye mint nekem. Lehet én vagyok problémás, ennyi.A synology.com hozzáállása viszont nekem nagyon pozitív.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Statikus #5661 üzenetére
Csak a marketinb bullshithez ertenek. Minden, altaluk nem forgalmazott termek xar, de amit ok forgalmaznak az az uber brutal cucc.
Ott volt a Venice lejatszo, ami verte szerintuk a WD lejatszojat (tobbert is adtak). Aztan ott is sorba jottek a hibak, hianyassogok a felhasznaloktol. Szoval szoveg volt, de a termek maga...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Statikus
senior tag
Ez egy sutyerák fiatal nem kereskedő beállítottságú boltos írása. Panaszlevélre nem így válaszolunk. Írtam már, hogy nem illik tegezni, itt olyan stílusban írja, hogy "Tudunk reagálni.", mint amikor már tele van a töke a vevővel és le..arja teljesen, nem érdekli.
Kaptatok már UPC-től, vagy másik nagyobb szolgáltatótól válaszlevelet? Hát köze nincs ehhez a tahó stílushoz. Még akkor is illedelmesen írnak, ha előtte elküldted melegebb éghajlatra, akár szóban, akár írásban.
Miért? Mert, ha nem az ügyfél az első, akkor a főnöke kirúgja, állnak sorban elegen munka nélkül, akiknek kötélből vannak az idegei és tud kultúráltan válaszolni.Örülök, hogy az anyaSyno így áll hozzá, remélem hamarosan csere lesz.
-
Criton
veterán
Természetesen megtettem, amire jött a válasz, hogy majd reagálnak. Egy hétfői levelemre is azóta reagálnak.
Tegnap rá is kérdeztem a hétfői levelemre, amire csak annyi válasz jött, hogy :Tudunk reagálni. Hamarosan megtörténik, egy kis türelmet kérünk. De ettől még természetesen ott szerzi be a kinézett eszközöket, ahol szeretné.
Persze azt is megírtam nekik, hogy jobban szeretnék náluk a későbbiekben vásárolni, mert ők a Magyarországi Synology, de azt is megírtam, hogy ha a mostani helyzet nem oldódik meg, akkor máshol fogok a későbbiekben vásárolni, amire írta, hogy De ettől még természetesen ott szerzi be a kinézett eszközöket, ahol szeretné.
Ez szerintem nem teljesen normális hozzáállás, innen is látni, hogy őket nem érdekli ez az egész...
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok, Nas-t szeretnék venni elsősorban filmek streamelése tv-re célból, ha lehet wifin, mivel most a laptop tölti be ezt a szerepet. Esetleg tudnátok típust ajánlani, vagy jobban járnék egy htpc-vel?
kösziASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
Criton
veterán
Synology.com válaszolt nekem a problémámra:
I have never seen any Synology product where the LAN port Connector was not fixed securely. To me it seems highly unlikely that this is normal.
I would take it back to the shop where I got it, and ask for a new DS, and try contacting Synology in Taiwan directly (open a support ticket with them).[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Core2duo6600 #5652 üzenetére
Nekem voltak dlink cuccaim,nem volt velük bajom,nyilván nem synology,de az ára sem.
-
Core2duo6600
veterán
válasz hosszug #5650 üzenetére
Hát szvsz a d link nem éppen a magas minpség képviselője, és tudásban sem a maxumum.
És megnézve a weboldalukat, nem is támogat kamerát.
Kamera támogatást én eddig csak a Synology nál, és a Qnap nál láttam.Annyit tudz tenni, hogy ha már megvan a cucc, és a kamera erre lehetőséget ad, akkor ftp én felküldi a photokat, de így bármire tudja küldeni, ez azért. elég fapados megoldás.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
hosszug
tag
Üdv Mindenki.
NAS szerver vásárlása előtt állok. A kiszemelt típus D-Link DNS-320L, tudom hogy a drágább típusok tudnak egyszerre több ip kamera képet rögzíteni. Leírásban nem találtam meg hogy ezzel lehet e. -
-
Criton
veterán
válasz Ed Parker #5644 üzenetére
Te a médiaszervert használod?
(#5642) Ed Parker :
Igazából nem mondtak semmit, hogy beszámítják-e vagy sem, nem reagálnak semmire.
Még az ügyvezetővel is felvettem a kapcsolatot, neki is írtam, de nekem nem válaszolnak.
A fórumon viszont nagyon aktívak..De nekem is az a gyanúm, hogy azért nem, mert ebben az esetben ők is elfogadják, hogy valami nem OK-és a NAS-al[ Szerkesztve ]
-
maestro_z
tag
Még két tippem van.
Az egyik, hogy a felhasználóknál van e beállítva sebességhatár?
A másik, hogy indítsd újra. Nálam az fordult elő, hogy bizonyos menük állítása után csak újraindítással véglegesítődött a beállított érték.'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''
-
Ragnar95
félisten
válasz Ed Parker #5625 üzenetére
Ja, amibe 2,5-es vinyó kell, csak 1 hely van benne, drágább jóval és nem éppen 0-24-es használatra találták ki... Ezen kívül sokkal nehezebb megosztani is vele a dolgokat...
DrFantaktiK: lehet kapni annyiért, énis most néztem meg a napokban az árakat...
dani3l: seedelésről, mint olyanról hallottál már...? És nem történik adatforgalom mindegyiken folyamatosan, mint azt már írtam, csak készforrásban vannak, így ha "kell", elindulnakPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
-
Ed Parker
nagyúr
Még mindig jobb választás, ha most míg új a nas ráfizetsz es veszel egy 4 lemezest, mint kétszer annyi pénzt adsz ki később.
Ugyanis a 4-es elég lesz es ott csak a többlet költséget es nyilván valamennyit buksz ezen.
De ha nyáron veszel egy másikat ott azt is ki kell fizetned es marad a drága egylemezes nasod is.
Csak egy ötlet. -
Core2duo6600
veterán
-
Criton
veterán
válasz maestro_z #5636 üzenetére
Még mindig ugyan az a modell. Sajnos semmire sem jutottunk a céggel és a fogyasztóvédelemmel.
Most marad ez a modell (működni működik).Nyár elején akarok venni majd egy többlemezes verziót, de már tudom, hogy nem itt fogom megvenni ahol a 112+-t. Gondolom a többi garanciális ügyet is így intézik, szóval inkább elkerülőm őket. Ócsárolni nem fogom őket, mondjuk eddig sem tettem, és továbbra sem fogom. Nálam minden esetre feketelistára kerültek. Lehet másnak több szerencséje lesz velük ha ott vásárol.[ Szerkesztve ]
-
maestro_z
tag
Üdv!
A sávszél korlátot a Downloadstation-ben a Beállítások/BT menüben állítottad?
Csak ötlet, de nem az átváltással van a baj. Itt kilobájt/s-ben kell megadni a korlát értéket, tehát 11.000 kB/s-t. Te mekkora értéket adtál?'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''
-
Egon
nagyúr
válasz #48967168 #5604 üzenetére
Az első nap próbaképp raktam bele egy 500GB-s vinyót tesztelési céllal. Azzal remekül működött. Amikor megjött a bele szánt 2 TB vinyó, azzal is jól ment. Ellenben most a 500 GB-osat nem látja a rendszerem (Win7). Pontosabban az Eszközkelelőben ott van, de a Sajátgépben már nem. Próbálnám újraformázni, de az Eszközkezelőben csak "Dissable" és "Uninstall" van...
Olyan (Linuxos) fájlrendszert használ a NAS, amit a Windows nem ismer. Ne formázni próbáld, hanem töröld a partíciót először, aztán partícionáld újra, és úgy formázd.
Ha a meglévő 2TB-shez rakok még egy 2TB-s vinyót akkor mind a 4 TB-t használhatom? Hogy alakul majd a file szerkezet? Mert ugye most a hálózaton csak az admin, music, photo, és public könyvtárakat látom, plusz a vinyó nevével ellátott könytárban ugyanezeket...
Négyféleképpen használhatod a NAS-t két vinyóval: Raid0, Raid1, JBOD, individual disk. Raid0-nak nincs sok értelme (a sebességtöbblet nem jön ki a hálózat relatíve alacsony sávszélessége miatt). Raid1 esetén tükrözi az adatokat, így csak a fele kapacitás elérhető, de az az egyik lemez elfüstöl, a másikon megmaradnak az adataid. A JBOD összefűzi a lemezeket: logikailag egyetlen nagy, 4 TB-os lemezként jelenik meg. Ha az egyik vinyó meghal, akkor elvileg megmaradnak azok a fájlok, amelyek fizikailag csak az épen maradt lemezen helyezkednek el. Individual diskek esetében, külön lemezként látszanak, és ha létrehozol egy könyvtárat, el kell döntened hogy melyik lemezen legyen. Az általad felsorolt alap könyvtárak automatikusan létrejönnek az első számú diszken, de természetesen további könyvtárakat is létrehozhatsz, bármelyik lemezen.
- A hozzáadott zMedia szoftver nagyon jó, de csak akkor működik ha a telefonom az otthoni wifi-n van a NAS-sal együtt. Megoldható, hogy valóban távoltól (mobilnet segítségével) lássam az otthoni cuccaimat?
A routereden kell portot átirányítani ehhez (port forwarding/virtual server menüpontot keress), illetve dinamikus dns is kellhet (az ehhez kapcsolódó lehetőségek alapvetően a routertől függenek).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Criton
veterán
Ti a letöltött filmeket meg adatokat a médiaszerver mappába töltitek le?
media/picture/music? -
BaLee
addikt
D-link DNS-320L vagy ZyXEL NSA320?
Hasonló árban vannak. -
Elemental
addikt
válasz Core2duo6600 #5628 üzenetére
"A torrent ha adsz - kapsz elven megy.
És azért kaptál kevesebbet mert le voltt véve a feltöltési sebességed."Ez hülyeség. Nekem a feltöltés a töredékére van beállítva, mégis max sávszélességen jön a letöltés.
Hogy ne lassuljon be böngészésnél, elég csak a feltöltési sebességet lejjebb venni, a letöltés mehet korlátlanul- ez a tapasztalatom.
-
dani3l
őstag
válasz Core2duo6600 #5628 üzenetére
De a feltöltesi sebesseg pont nem volt lekorlatozva (vagyis le volt, 9 mbitre, a 10 mbites netnel), csak azert allitottam be a korlatokat, nem sokkal a maximum ala, mert korabban irtak paran, hogy erdemes, hogy ne lassuljon be pl böngeszesnel. De mivel elötte sem volt gond igy visszaallitottam korlatlanra, aztan had menjen, többnyire ugyis csak ejjel töltök.. Mindenesetre akkor is fura..
-
Core2duo6600
veterán
A torrent ha adsz - kapsz elven megy.
És azért kaptál kevesebbet mert le voltt véve a feltöltési sebességed.
De amúgy a Tuzfalon kell QOS-t alkalmazni, és akkor nem kell bíbelődni korlátozással, mehet ahogy a csövön kifér.
én tűzfalnake egy Itx formtáumú atomos gépet használok, Pfsense társaságában.
Akárhány torrent is van bent a syno ban, a böngészésen nem éreuni.(#5618) Ragnar95
Nem sokkal drágábban, de drágábban van a Thecus nak 2 lemezes lehet érdems megnézbi utána olvasni.
Amúgy A Qnap, és a Synology meg a Thecus az ami nagynak számít a NAS ok közt.
Egy közepes Syno nak, nekem DS 410 nem okoz gondot a 300 torrent seedben tartása.
Bár néha azért nem ártana egy erősebb cpu ill több ram bele, de azért elboldogul.Thecus NASt haszznál itt valaki ?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
dani3l
őstag
válasz Ragnar95 #5623 üzenetére
Komolyan erdekel, mert mar nem ez az elsö, hogy ilyent olvasok. Miert kell 300 torrentet egyszerre futtatni? 30-at se nagyon ertem, de az meg hatareset, na de 300..
Mas: Ma eszrevettem valami furcsat (DS213): Nehany hete beallitottam 11 megabyteot letöltesi korlatnak download stationben, hogy azert megse az egesz savszelt rabolja le, ha veletlenül napközben töltenek valamit. Na azota max kb 3 megaval jött lefele minden összesen. Nem nagyon foglalkoztam vele, egyreszt nem erdekelt masreszt ugy voltam, biztos ennyi a torrent sebessege.. Viszont most betettem ket olyan torrentet, amik egyenkent tuti mehetnenek annyin es igy is 3 mega. Visszaallitottam 0-ra a korlatot es lass csodat, egyböl megindult a letöltes.. Ez mi? Mas tapasztalt hasonlot valamelyik Synon?
-
Dr.FantastiK
őstag
+meg az sem biztos hogy 30-ert kapsz majd NSA320 -at,, mostnezem nemkicsit ment feljebb az ara ! pfff..
-
Ragnar95
félisten
válasz Dr.FantastiK #5621 üzenetére
Mert nem mindegyik megy egyszerre attól még,h bent vannak várólistában és nem én döntöm el,h épp melyik menjen ugye...
Értem, akkor ez a kérdés megoldódott, akkor 1 férőhelyeset nem veszek, mert az kevés lenne.
-Zeratul-: értem, köszi a választ mindkettőtöknekAkkor már csak annyira lennék kíváncsi,h 30 000Ft körül a Zyxel NSA320 a legjobb vétel vagy mást ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
bpx
őstag
válasz Ragnar95 #5620 üzenetére
hat figyelj, kerdes mi a cel a 300 torrenttel
kelloen keves kapcsolatot konfiguralva, leszabalyozva, elbir annyit is szerintem
de ha ebbol beindul 10 darab full savszelen (fel+le) sok peerrel egy gyors netkapcsolattal, az mar erezhetoen megfogjaa gep belso HDD-jet nem fogja a NAS hasznalni, foleg nem ha az ki van kapcsolva
-
Dr.FantastiK
őstag
-
Ragnar95
félisten
Tehát akkor 300torrentet nem fog elbírni
Esetleg valami hasonló tudású és árú van, ami azért kicsit több torrentet elbír?
Gondolom, ha gépre van kötve USB-vel, nem csak wifivel, akkor se tudja a gép belső HDD-jét használni a NAS, ha a gép nincs bekapcsolva, vagy tévedek?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
bpx
őstag
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Egyszer már jártam itt és akkor ajánlottátok nekem a Zyxel NSA320-at, de csak mostanra jött össze minden a vásárláshoz és közben felmerült pár újabb kérdés bennem vásárlás előtt.
Itt írtam le az igényeimet, ezt még annyival egészíteném ki, hogy a torrent kliensben egyszerre kb 300torrent futna, tehát jó lenne, ha ezt elbírná
Illetve ezekre az igényekre az NSA310 is elég esetleg vagy megéri azt a plusz 10e Ft-ot a 320?Előre is köszönöm a segítséget
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Gtrial
csendes tag
válasz Ed Parker #5611 üzenetére
IP kamerákat, rengeteg félét. Nézd meg a Synology honlapján a listát, ill a surveillance szolgáltatásra keress rá. Igaziból ki kell próbálni, mert lehet, hogy nincs a listán, de valszeg tudja, mivel a legtöbb távolkeleti cuccban ugyanaz van belül. Nekem Foscam , Linksys, Cisco, és AVTech kamerák vannak.
mindent tud, amit kell...
-
Gtrial
csendes tag
Sziasztok!
Eladnám a szeretett SynologyDS210J-met, mert megjönn a 413j
Ez a kategória most cc 54eFt, én 30-at szeretnék érte.
Akit érdekel, írjon pü-t.Köszi
-
Core2duo6600
veterán
válasz #48967168 #5604 üzenetére
Ha a mostani 2 TB mellé teszel még 2 Tb ot, akkor 4 tb lesz összesen, de nem lesz védve a hdd hiba esetében, hogy a nas Automaikusan raid 1 nek vgy 0 nál veszi-e, vagy lehetőséged az 2 single /egyedülálló/ használatára az már az adott nas tól függ.
A torrentekkel kapcsolatban az tud segíteni, akinek van ilyen.
Utána kéne nézni, hogy hogyan lehet felvarázsolni rá, a transmission-t, ami legendásan jó torrent kliens.A win7 ben a korábbi particiót amit a nas csinált törölted ?
Azután létre kéne tudni hozni az új particiót és megformázni azt.(#5602) Ed Parker
Hát az biztos !Van egy Dlink dns-323 asom is.
Na a netről hamarabb lejött a dirber mint arról, annyira tetű a sebessége.Van egy Promise N4300 as is.
Anno azt 100 000 ért adták, ma is lehet kapni ennyiért, nekem ingyen lett, de a sebessége használhatatlan kategória, még a 100 Mbit et sem képes kihasználni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Az itt olvasottak hatására vettem egy ZyXel NSA325-ös NAS-t. Eddig nagyon jól bevállt arra amire nekem kell, de felmerült pár kérdésem:
- A Download managerében korábban hozzáadott (admin/torrentz-be másolt torrent file) ás aktívvá vált letöltéseket át lehet valahogy tenni az inaktívakhoz? Mert ha egy torrentet nem tud tovább tölteni, mert éppen nem aktív a seed-je akkor az szépen csücsül tovább, holott az inaktívoknál lenne olyan amit valóban tölthetne is... Eddig csak kitörölnöm sikerül az ilyen torrentet...
- Az első nap próbaképp raktam bele egy 500GB-s vinyót tesztelési céllal. Azzal remekül működött. Amikor megjött a bele szánt 2 TB vinyó, azzal is jól ment. Ellenben most a 500 GB-osat nem látja a rendszerem (Win7). Pontosabban az Eszközkelelőben ott van, de a Sajátgépben már nem. Próbálnám újraformázni, de az Eszközkezelőben csak "Dissable" és "Uninstall" van...
- Ha a meglévő 2TB-shez rakok még egy 2TB-s vinyót akkor mind a 4 TB-t használhatom? Hogy alakul majd a file szerkezet? Mert ugye most a hálózaton csak az admin, music, photo, és public könyvtárakat látom, plusz a vinyó nevével ellátott könytárban ugyanezeket...
- A hozzáadott zMedia szoftver nagyon jó, de csak akkor működik ha a telefonom az otthoni wifi-n van a NAS-sal együtt. Megoldható, hogy valóban távoltól (mobilnet segítségével) lássam az otthoni cuccaimat?
Bocs a láma kérdésekért, de csak most ismerkedek a NAS-ok rejtelmeivel...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Core2duo6600 #5601 üzenetére
a gigabites lan-t a hulladék popcorn-ra is ráteszik azt a tizedét sem éri el a sebessége.
igazából ez nem mérvadó, ma már a beültetőgépnek tökmindegy mit rak rá,aztán a marketing úgyis eladja. -
Core2duo6600
veterán
válasz Dewildoe #5599 üzenetére
Kérdés mit nevezünk középkategórinak ?
Azt birom, hogy van olyan gyártó, ami az "otthoni NAS " ra ráteszi a gigabites lan -t, holott a 100 Mbit et sem tudja a cucca.
Na ez az eset nálam nem alsó kategória, hanem a használhatatlan kategória.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest