- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobil flották
- Garmin topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
Nalam fel/le nappal 500/40 kB/s, este 500/80 kB/s. Lehet, hogy tobbet is vinne, de ha a letoltest nem korlatoztam fagyott, ha meg a feltoltest ne, akkor meg nem lehetett mellette normalisan netezni. Mondjuk akkor meg 8/0,5 Mbit-es ADSL-m volt. Es gyenge a World!
Majd beirnak, akiknek erosebb NAS-suk, netjuk van, hogy naluk mit bir.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Annal jobb lesz, de a 120-as netet ezekkel nem fogod kihajtani. Oda szerintem minimum egy Atom proci. Ha megelegszel a kisebb sebesseggel, akkor jo lesz a Live is, a Zyxel is, a Synology is. (Azert a Syno arahoz szamold a HDD arat is...)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Probald ki!
En csak annyit tudok mondani, hogy nalam a World 3 eve megy torrent-tel. Ami biztos, hogy be kell allitani jol, foleg sebesseg, peer-ek szama. Igy mar eleg stabil, de ido mire a sajat halojara megtalalja az ember.
24 oraban, megy, relative keveset fogyaszt es halk. Nekem bevalt erre, a Live meg mar eleve erosebb hardver...
-
-
Elemental
addikt
A gyári klienssel az aktív letöltések száma max 30, a feltöltés lehet több, de még nem próbáltam, hogy mennyi.
De ha nem jön be a gyári, mehet rá transmission is.Otthoni felhasználásra szerintem bőven elég a j-s verzió.
Nekem 212j van.
És a synonak magyar nyelvű szoftvere van súgó menüvel. Kb mindenre van válasz, leírás, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Ezekre szerintem ideális választás a WD. Én is pont erre használom, és kiszolgál pár gépet, meg a TV-t.
Csak egy lemezes, nincs RAID. Mondjuk én a fontos fájlokat, amúgy sem bíznám tükrözésre, mert ha leég vagy ellopják a NAS-t, akkor b-hatom a RAID akármennyit is. A torrentnek meg mindegy.
-
Criton
veterán
Árban még ez is beleférne, csak nem tudom, hogy torrentezésre (le illetve feltöltése sebességre milyen, vannak-e korlátok stb..)
-
Alex91
félisten
-
XTaki
tag
szevasztok!
Penteken elszallt az osszes vinyom, kb egyszerre. valszeg valami fasza kis hullam volt az elektromos rendszeren. Jah, az USA-ban uldogelek.
Hihetetlen kuszkodesek utan legalabb a csaladi fotoalbumot megmentettem...Ezt soha tobbe nem akarom megrizikozni, szoval gondoltam NAS...
de ha mar NAS, akkor legyen dofi, olyan, ami valami online tarhelyre is felmasolja a kijelolt elemeket.
tehat a torrenteket nem kell, de mondjuk a fotokat, sajat keszitesi filmeket igen...tehat, legyen olyan NAS, ami :
ami tobb diszket fogad, legalabb egy volumo-t lehet csinalni, amit tukroz, mondjuk 200G nagysagban, a tobbi mehet szabadon, nem baj ha megserul.
Ezt a 200Gb-t fel is tudja automatan tolteni egy online tarhelyre...termeszetesen ezt a helyet pluszban fizetem.
legyen halk, mukodjon ossze egy media lejatszoval, tv-vel, pc-vel, tablettel...
igen, tudjak beledugni egy USB-n egy kamerat, lerantani rola a cuccot...
van ilyesmi megoldas a vilagon?
XTaki
-
maestro_z
tag
Nagy fájlokat (8-12 GB) mozgatok és azoknál esett le a sebesség.
Sajátgép/Hálózat-ra gondolsz Win fájl megosztásnál?
Az most is működik, kb. 40 MB/s sebeséggel. A TC praktikus volt és gyorsabb is, amíg tolta rendesen.'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''
-
maestro_z
tag
válasz Elemental #4970 üzenetére
De TC nekem gyors volt, csak most lassú. A 3TB vinyót azon keresztül töltöttem tele. Inkább valami korlátozást állíthattam be valahol, lehet, hogy a NAS-ba, vagy a routerbe, csak nem jövök rá, hogy hol.
'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''
-
Celtis
veterán
válasz maestro_z #4969 üzenetére
A routernek nincs hozzá köze. Az a helyi hálózaton csak switchel, azt pedig gigabites sebességgel tudja.
Szoftveres a gondod. A TC-nek igen lassú a fájl átvitele. Illetve a jelek szerint eddig egy nagy fájl átviteli sebességét mérted, most meg sok kicsiét. Utóbbi sokkal lassabb.
Amúgy miért használsz ftp-t? Miért nem windows fájl megosztást? -
maestro_z
tag
A Tp-Link 1043 router topikjába is beírtam és ide is hátha tud segíteni valaki.
Van egy 1043 ND routerem és nemrég egy syno DS 213 tulajdonosa is lettem. Nagyjából sikerült beállítanom a NAS-t az igényeim szerint. A hálózati ismereteim hiányosak, de a NAS alkalmazásaival megoldottam ezt. Az FTP elérés is működik Total commanderrel 7.50 (Win7-en) azonban az írás sebessége tegnap mintegy tizedére esett vissza a korábbi 45-55 MB/s nagyságról. Próbáltam kideríteni az okát de eddig még nem jöttem rá mi a hiba. A NAS FTP beállításait már többször oda-vissza átnéztem (állítottam) de nem megy a korábbi sebességgel. Sebességi korlátok sehol nincsenek beállítva (felhasználók, csoportok, FTP).
Szimplán hálózaton keresztül Win 7-ben elérem a NAS-t és ott másoláskor az írás megy 45-55 MB/s-al.
Amit észre vettem a TC-nél másoláskor, hogy korábban a másolási folyamatjelző ablakban két csík jelent meg (a felső az aktuális fájl másolási állapotát, az alsó pedig az összes másolás állapotát mutatta %-os mértékben), a lassú a másolás óta pedig csak egy folyamatjelző csík jelenik meg. A TC beállítását is néztem, de nem jövök rá mi lehet a hiba.
Néztem Filezilla-val is, másik gépről is, ugyan ez a helyzet.
Volt router reset és újra konfig, de semmi.
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.[ Szerkesztve ]
'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''
-
-
Criton
veterán
Ez jól hangzik, az oprendszer már akkor rajta van? Helyileg merre van leírás, hogy mit merre hol? Értem itt a torrent kliens telepítése. Ez még belefér a keretbe, de akkor ezen gyárilag van Linux OS?
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Nálam szerintem olyan 100 simán futott, havi 1 terra feletti uploaddal. De megmondom őszintén, nem próbáltam, hogy hol a limit. Illetve az egy dolog, hogy hány torrent van rajta, az aktív kapcsolatok száma korlátozott. Ezt be lehet állítani. Nem tudom mennyi, nálam a default érték van beállítva.
Ja, Transmission kliensről beszélünk, amit utólag kell telepíteni. Az oprendszer természetesen Linux. -
Statikus
senior tag
Synologynál torrent feltöltésben, seedelésben van korlátozás?
Arra gondolok, hogy amiket letöltök és vissza akarom seedelni, hagyhatom a listában, vagy maximálva van és törölni kell?
Pld. 200 torrent seedelését támogatja? Nem uploadra gondolok, csak seed, úgysem töltik mindet egyidőben. -
Criton
veterán
Sziasztok!
Olyan NAS-t keresek ami 0-24 tudna torrentet letölteni valamint "jól" feltölteni. A letöltött filmeket hálózaton keresztül tv-n megnézni. Mit ajánlotok?
-
Alex91
félisten
válasz jozsi252 #4954 üzenetére
Ha csinalsz egy factory resetet, akkor visszaaall alap alapotba, minden megy a levesbe. De ha baxarik, akkor mar ugyse fogsz tudni vele mit csinalni...
WD honlapjan megkeresed a hasznalatijat, azt egy csomo kerdesre kapsz ott valaszt...
-
veterán
Az lenne még a kérdésem hogyha rakok transmission klienset a My Book Live-ra, akkor a gari ugrik róla? Vagy annyira azért nem nyúlok bele hogy a garinak annyi legyen? Illetve ebbe a NAS ba valahogy megtudom nézni a winyó kondícióját?
iPhone 13 Pro Max
-
Ed Parker
nagyúr
válasz daniel2121 #4952 üzenetére
Nekem is hasonló az igény, viszont azt nem tudom még felmérni mekkora tárhelyre lesz igény?
Mert 4terán igazából elférek, szóval ezért gondoltam arra hogy kell e 4-es nas? -
Ed Parker
nagyúr
válasz daniel2121 #4950 üzenetére
Komolyan nem tudom még.
Lehet hogy csak egy két lemezes lesz.
Még megálmodom, az a baj hogy az sem olcsobb. -
Ed Parker
nagyúr
válasz daniel2121 #4946 üzenetére
Nemigen van különbség részemről, ennek inkább hosszú anyagoknál van jelentősége, ami 1,5 óránál hosszabb es DTS HD master hangsáv van rajta, hogy ne kelljen agyon tömöríteni a filmet.
Nyilván van bd50-em főleg koncertek, de filmekben igyekszem a bd25-öt beszerezni. -
Celtis
veterán
válasz jozsi252 #4919 üzenetére
Nekem 3T-ás MyBookLive-om van. Abban van valami kis ventilátor, de nemigen hallani, a HDD hangja, ahogy a fejeket mozgatja, hangosabb.
Nekem 7/24-ben megy. Ha úgy van 60/6-os netet kihajtja fel-le, akár száz vagy több torrenttel. A transmissionben két sebességprofilt lehet beállítani és megadható, hogy melyik napszakban melyiket használja,
Nekem nagyon bevált csak ajánlani tudom. Ha teheted nagyobbat vegyél 2 vagy 3T-st. -
Ed Parker
nagyúr
válasz daniel2121 #4939 üzenetére
Pont ez miatt nem kell a bd50 mer sok helyet foglal
Beérem a bd25-tel,ha azt nézem pár éve még 1-2 lemezes avi-kat néztünk.
Én meg a WD-vel vagyok így,amióta volt egy csomó Green,amivel gond volt. -
bolha23
aktív tag
válasz daniel2121 #4940 üzenetére
Persze, nekem itthon gond nélkül megy a kommunikáció laptopon is wifin keresztül.
-
konyi79
addikt
Halihó!
Zyxel nsa 310-et szeretnék beállítani elérhető legyen a rajta levő tartalom saját hálózaton kívülről inzerneten keresztül. Tudom, aki használ nast így, annak ez nevetséges kérdés, de mivel én nem így nem ismerem még módját.
A nagyobb baj nem találok erre használható leírást, hogy kell ezt beállítani és használni jól meg biztonságosan. Tudtok ebben (is ) segíteni.Köszi
-
daniel2121
senior tag
Azt meg lehet oldani, hogy a nas gondolom wifis routeren keresztül kommunikáljon egy laptoppal?
-
-
tobias40
veterán
QNAP TS-212 vagy Synology DS212J?
Lehet hogy elsőre 2 lemezeset veszek és ha már beletanultam a NAS retelmeibe akkor veszek vmi komolyabbat!(ha kell )
Ha használtat vennék akkor mit kell rajta megnézni a garancián kívül?
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz daniel2121 #4909 üzenetére
Seagate Green 2tb, ilyen lemezeket vettem 4-et.
Szóval azt mondod ez a tuti ennyi pénzért?
Vagy inkább egy kétlemezes erősebb?[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Vannak ajánlott üzemi hőmérsékletek a merevlemezek vonatkozásában (is)... Az 50 fok már erőteljesen határeset. Az, hogy nálad gond nélkül megy (statisztikailag nem túl reprezentatív adat), szerinted garancia arra, hogy másnál is így lesz?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Alex91
félisten
válasz krealon #4927 üzenetére
Mar megy a World-om tobb mint 3 eve 7/24-ben torrentel. Telen-nyaron megy, volt 50 °C is a HDD... Ez a homerseklet figyelgetes egyebkent valami PC-s betegseg?
-
Egon
nagyúr
válasz Dewildoe #4928 üzenetére
Megértelek, egy csalódás után nyilván igyekeztéál biztosra menni (voltam én is így, pl. procihűtővel).
Az a helyzet, hogy némileg az is benne van a 320-as dícséretében, hogy pár hétig akcióban volt az edigitalban (25K-ért adták). Annyiért abszolút jó vétel volt (nekem is ennyiért sikerült vennem). Akkor még 42K volt a 325-ös (most nem láttam 45K-nál olcsóbban). Megmondom őszintén, a netes tesztek és tapasztalatok alapján, én nagyonmax. 40 megás írás- és 50 megás olvasási sebességre számítottam - és még úgy is jó vételnek tűnt ennyiért. De így, hogy majdnem hozza a nagytesó sebességét, nem győzöm dícsérni (még akkor is, ha bizonyos funkciók, pl. az USB-re mentő dedikált gomb paraméterezése, túlságosan le vannak butítva; más - ilyen cuccokban alapnak számító funkciók, pl. vpn szerver vagy ddns - teljesen hiányoznak).
Akinek "csak" egy viszonylag egyszerű, megbízható NAS kell, alap funkciókra, annak tökéletes ez a márka.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
krealon
veterán
válasz jozsi252 #4925 üzenetére
"Hogyha a 2 pc-ről elakarom majd érni a NAS-t akkor a routerbe kell nyitni bármilyen portot? Vagy simán a hálózaton látszódni fog hogy egy NAS van kötve a routerre?"
Portot nyitni csak a halozaton (LAN) kivuli elres eseten kell. A belso halon ugyanugy latszik a NAS, mint egy PC.
"A sávszélt gondolom nem kell korlátozni, csak azmiatt írtad hogy letöltés mellett is legyen használható netem?"
Ha nem korlatozod a savszelesseget, akkor a NAS annyi adatot pumpal az internet fele, hogy a kimeneti irany eldugul, ami kovetkezteben a kimeno adatcsomagok kesleltetest szenvednek, tehat no a ping (mert a teljes ut (oda-vissza) megtetelehez szukseges idot meri).
-
Dewildoe
csendes tag
Lehet hogy elég én azért vettem a 325-öst mert elötte Syno USB Station 2-es volt és abban 800Mhz a proci meg 128MB RAM van és annál a proci sokszor full-on ment ezért akartam jó erös vasat, nem az a 10-15MB/s döntött. De örülök hogy ezt vettem mert ha 4 lejátszón inditok BD50-es filmet akkor is simán birja + megy a feltöltés.
Üdv Dewildoe
-
krealon
veterán
válasz jozsi252 #4922 üzenetére
"Amúgy a mérete meg hogy passzív ez a my book live nagyon megfogott és nem is annyira vészes mint egy jobb Zyxel pl. "
A passziv mukodessel csak ovatosan. Nem non-stop torrentezesre van meretezve a passziv hutes.
A folyamatos, stabil mukodeshez 20 celsius fok alati homersekletu helyiseg kell az ilyen eszkozoknek. -
Alex91
félisten
válasz jozsi252 #4925 üzenetére
Ki kell kiserletezni, hogy mi a jo. A World-om gyengebb, a Live tobbet bir. Nalam letoltest is korlatozni kellett, mert ha nagyon jott a cumo, befagyott. Most eleg stabil, ritkan fagy be. Mondjuk van benne sebessegre utemezes, mondjuk 0 sebessegu letoltes lehet, hogy jo lesz.
Siman latszodik, portot esetleg Transmission miatt kell nyitni kifele.
Gondolom van top utasitas azon is...
-
veterán
Az a baj hogy játszok sokat és ott meg egy kis letöltés is megemli a ping-et. Akkor ezek szerint nincsen benne letöltés ütemező hogy mikor menjen a le meg feltöltés?
Azzal semmi gond, az sem baj ha egyszerre csak 1-et tölt le, aztán a következőt stb... Attól tartok/tartottam csak hogyha egyszerre megy pl 30 feltöltés, akkor az megakaszhatja a NAS-t. De akkor ezek szerint a letöltés akaszhatja meg inkább a NAS-t.
Hogyha a 2 pc-ről elakarom majd érni a NAS-t akkor a routerbe kell nyitni bármilyen portot? Vagy simán a hálózaton látszódni fog hogy egy NAS van kötve a routerre?
Illetve nem tudod véletlenül számszerűsíteni ezt a "korlátozni kell a peerek számát"? A sávszélt gondolom nem kell korlátozni, csak azmiatt írtad hogy letöltés mellett is legyen használható netem? Vagy azért nem tesz túl jót neki kihasználtság terén ha 2 megabájttal töltök le pl?
Amúgy WD-nél meglehet nézni a kihasználtságot a procinak?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Egon
nagyúr
válasz Dewildoe #4918 üzenetére
Szerintem nem éri meg a plusz felárat a 325-ös Zyxel, a 320-ashoz képest.
NAS-ról PC-re, én is 80 MByte/sec fölötti tempóval tudok másolni, PC-ről NAS-ra pedig csak egy kicsit lassabban (60 Mbyte/sec fölött). Mondjuk ehhez normális kábelezés sem árt (nekem egy 5 méteres, SFTP CAT6-os kábel van a router és a PC között), no meg a routeren is múlik a dolog.
Persze akinek megér +10K-t az a plusz 10-15 MB másodpercenként, annak a 325-ös is jó vétel."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Alex91
félisten
válasz jozsi252 #4922 üzenetére
Szepen korlatozni kell a fel es letoltest, valamint a peer-ek szamat, es akkor mehet 24 oraban is, es a neted se hal be. Alapban 5 letoltest enged ugyis a Transmission, ha lejott az egyik, utana kezd a kovetkezohoz, visszatoltes meg boven belefer amit irtal.
[link], innen lehet telepiteni.
-
veterán
Álltalában ha töltök akkor éjszakára berakom és akkor egyszerre 10-15 torrentet indítok el, és akkor töltögetem vissza ameddig kell. De 20-30nál több egyszerre soha az életbe nem ment. Annyit még kibírhat szerinted? Amúgy nincsen gyors netem.. 16 megabites a letöltési sebesség, feltöltési sebesség meg 1 megabit. Szóval 2 megabájtnál gyorsabban nem menne a letöltés. De így hogy lenne NAS így szerintem egyszerre maximum 5-10 torrentet raknék be egyszerre, aztán szépen lassan lejön, letudom a sávszélkötelezettségem, megnézem és törlöm. De ugye hogy beálljak úgymond ilyen forgóra egyszerre szerintem 20-30 torrentnek mennie kellene.
Amúgy a mérete meg hogy passzív ez a my book live nagyon megfogott és nem is annyira vészes mint egy jobb Zyxel pl. Amúgy az még plusszba jó lenne hogyha belehetne állítani a transmissionba hogy mikor mehet a le meg feltöltés. Még a fenti letöltési meg feltöltési adatok alapján is tudod ajánlani a my book live-ot?
Láttam hogy neked World van, te mennyit szoktál/tudsz futtatni egyszerre?
Amúgy összesen 2 gép van a hálózaton, egy TP-Link WDR3600 gigás routeren.
Dewildoe
Igen azt néztem én is hogy erős a hardver benne, illetve gondolom nem egyszerű megakasztani, így minden további nélkül lehet rajta futtatni sok torrentet is akár.dunkel
Gondolkoztam rajta hogy a 310-eset fogom megvenni, mert még talán az 500Gigás winyóval is el lennék, de minden attól függ hogy pl ez mennyi torrentet tud futtatni illetve mennyire stabil.De most amit Alex91 ajánlott My Book Live-ot az jó választásnak néz ki nagyon, a fent említett mérete miatt is meg hogy hangtalan is. Ha lerakom a földre akkor szerintem annyira vészesen nem melegedne fel. Már csak minden attól függ hogy mennyire lehet leterhelni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
dunkel
őstag
válasz Dewildoe #4918 üzenetére
A kérdező igényeinek valószínűleg a kistestvére, a 310 is megfelel. Árban feleannyi.
(#4916) jozsi252
Zyxel NSA-310
Western Digital Caviar Green 3TB (WD30EZRX)Ha elég 500G vinyó, akkor EZ elég jó vétel ennyiért
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A WD oldalán keresgéltem de így hogy NAS nem akadtam rá. Viszont az External Storage - - > Personal Cloud Storage -on belül vannak azok a külső winyók amiket NAS-ként lehet használni?
WDBACG0010HCH ezt a típust néztem ki, 35k környékén mozog az ára. Ebbe milyen proci van benne? Illetve erre milyen torrent klienst lehet felrakni, illetve azért is kérdeztem hogy milyen proci van benne hogy egyszerre mennyi torrentet tudok vele futtatni?
Köszi
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Dewildoe
csendes tag
válasz jozsi252 #4916 üzenetére
Heló.
Én azért választottam választottam a Zyxel NSA-325-öt mert az árához képest erös a hardware benne.
Másolás a NAS-ról 80+ MB/s NAS-ra pedig 75 MB/s.
A Transmission-t raktam fel rá torrentezni ami sztem nagyon jó program.
Én nagyon meg vagyok vele elégedve.Üdv Dewildoe
-
Alex91
félisten
válasz jozsi252 #4916 üzenetére
Másik kérdésem az lenne hogy milyen torrent kliensek járnak a NAS-okhoz, illetve milyeneket lehet rá felrakni? Mindenképp olyat szeretnék ami stabil.
NAS-ja valogatja. Van amelyikhez semmilyen, van amelyiken van valami, de hasznalhatatlan. Van amelyik hasznalhato. Van amelyikre konnyen hackelheto, van amelyikre nehezen, vagy egyaltalan nem torrent kliens.
Stabilitas is relativ, sok mindentol fugg.
Ha nem akarsz szenvedni, akkor draga Synology, ha kicsit akarsz szenvedni, akkor my Book Live, vagy Zyxel, ha meg nagyon, akkor barmi mas .
-
veterán
Sziasztok
Most jutottam el végre oda hogy rászánjam magam NAS vásárlására. Ebbe kérnék segítséget hogy most mi számít ajánlott vételnek. 1 fiókos bőven elég lesz. Letöltésre használnám nagyrészt. Winyót is kell vennem szóval mindegy hogy olyan NAS-t ajánlotok amibe van winyó, vagy olyat amibe nincsen winyó.
Nem azt mondom hogy 20k- ból szeretném megúszni, mert annyiért max 1 terás winyót kapok ami kellene nekem, de azért ne 100k körüli gép legyen .
Másik kérdésem az lenne hogy milyen torrent kliensek járnak a NAS-okhoz, illetve milyeneket lehet rá felrakni? Mindenképp olyat szeretnék ami stabil.
Köszönöm a segítséget előre is.
Esetleg egy ZyXel NSA325 ajánlott vételnek számít? Ha ezt választom akkor ezzel jól járok szerintetek? Ennél több pénzt nem nagyon szeretnék kiadni érte, mert ugye erre jönne még a 20k-s winyó ára is. Ugye ebbe a NAS-ba 2 winyó megy bele. Ha esetleg mégis 2-őt raknék bele akkor nem lenne túl melegük bent?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Dewildoe
csendes tag
válasz tobias40 #4910 üzenetére
Heló.
4lemezes NAS-t nem fogsza annyiért veni a 2 lemezes Synology-k vannak annyiért.
Annyi pénzböl egy 2 lemezes Syno vagy Q-nap-ot vehetsz.
A telepitési elképzelésed tökéletes én is úgy csináltam a 2 lemezes Zyxel-emmel.
Modjuk az enyémre rá lehet kötni még 3 USB-s lemezt abból az eggyik 3.0-s port ami elég gyors.
Nekem Zyxel NSA-325 van abban már 1.6-os proci van és elég gyors több müvelet végzéshez is.
Ez 140Eur volt.Üdv Dewildoe
[ Szerkesztve ]
-
daniel2121
senior tag
-
tobias40
veterán
válasz daniel2121 #4911 üzenetére
És többi kérdésemre is tudnál válaszolni?
Jónak néz ki amit linkelt de mennyi az ára?
Esetleg van más alternatíva?A Nas-t hová célszerű tennem?
Az emeleten a routerhez közel vagy a födszinten a popi közelében?
Milyen sorrendben kellene felfűznöm a rendszerben a Nas-t?Ès ha csak 2 lemezest vennék és cserélgetném benne a vinyókat ami nem annyira kell,akkor elég a 60 ezer?
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
HI all!
Nast szeretnék venni az adott dolgokra!
Adott 3 db vinyó.
Az egyik a popi a210-re van dugva usb-s külső házban.(saját tápos)
A másik a routerre van dugva(külső vinyó)ez itt is maradna...
Harmadik benne a popiban.
És még van egy üres 2tb-os is.Amit szeretnék:
A nas-ba belepakolni az összes belső vinyót és ezeket minden gépről elérni ami a saját hálózatomon van,és a popi-val lejátszani a filmeket a nas-ról.
A router az tp link 1043ND.Azt olvastam hogy a vinyókat le kell formázni a nas-ba helyezéskor,tehát az üreset tenném be először a nas-ba és leformáznám,és erre másolnám az 2. vinyó tartalmát pc-ről,
Utána a többit is így másolnám fel az éppen üres vinyóra.Milyen nas-t ajánlotok és jó-e így a telepítési elképzelésem??
Nem ártana egy magyar nyelvű leírás sem majd a nas (szoftverek)telepítéséről mert még sosem csináltam ilyet mert ez lesz az első NAS-m!!!
Torrent nem kell mert azt a laposról intézem!
Még annyi hogy a hálózaton 3 lapos 2 pc 2 tab és 4 telefon van,nem tudom ez mennyire számít?(mindről el kellene érnem a Nas-t!)
50-60 ezret szánnék rá![ Szerkesztve ]
-
daniel2121
senior tag
válasz Ed Parker #4901 üzenetére
Én is ezzel szemzgetek, mert szerintem ár-érték arányban otthoni felhasznlásra az egyik legjobb vételnek tűnik. Milyen merevlemezzel használnád? Én a WD redre gondoltam, bár most is van két darab két terás, az egyik egy Samu a másik egy WD 20EARX és ezeket egészíteném ki két reddel.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bolha23 #4907 üzenetére
nekem sincsenek nagy igényeim,egyedül használnám,torrent menne,zene és film stream.
ennyi.
a stora az sajnos leakad,viszont olcsó és 11W-ot fogyaszt,szőval nem rossz cucc az,csak nem multimédiára való,sokkal inkább biztonsági mentésekre,sztem én is erre meghagyom.de akkor látom a 1,6Ghz-es proci már elég jó,az én 1Ghz-es arm procimhoz képest
-
bolha23
aktív tag
válasz Ed Parker #4906 üzenetére
Ennél nem okoz problémát a BD50+ torrent.
Fut a Transmission, közben megy az Avatar BD50 ISO a lejátszón DTS HD hanggal, és semmi akadás. Gyanítom, még ki tudna szolgálni legalább 1 lejátszót ezek mellett is.
Igazából én eldöntöttem hogy Syno 4 lemezes NAS-t akarok, és az én igényeimnek ennek a tudása megfelelt, nagyon nem is nézegettem más típusokat. Ettől erősebbre nincs szükségem itthonra. -
Ed Parker
nagyúr
válasz bolha23 #4905 üzenetére
Nekem még nem dőlt el milyen legyen.
Tegnap kipróbáltam a netgear-t torrent es bd50 lejátszás együtt, hát nem volt akadás mentes.
Szóval lehet ez marad backup es fontos adatokra a másikon meg többi.
Nekem is ez a 413j szimpatikus árban, de ha tudsz mást, akár használtan is érdekel. -
spm
tag
Sziasztok!
Szerintetek lehet olyat összehozni valahogyan hogy egy filmet a Synology 212j-ről Android telefonon keresztül egy LG tv-re streamelek úgy hogy közben a telefonon fülessel hallható maradjon a hang és lehessen amolyan távirányítóként is használni? -
Elemental
addikt
-
Ed Parker
nagyúr
sziasztok,
második nas vásárlása elött állok,jelenleg egy netgear stora 2x2tb raid 1-et használok.
most egy erősebb gépet szeretnék nagyobb tárhellyel.
van itthon 4db 2tb-os lemezem,milyen raid az ajánlott ha mindent oda pakolnék és esetleg onnan is torrenteznék?
raid 5 vagy 6 10?
érdemes a 4bay-es doboz vagy vegyem inkább a kettest?eddig ezt a gépet néztem ki,van ezek között különbség 1 felhasználó esetén?
ami még fontos hogy külső ip cimről bárhonnan elérhető legyen.
tudna valaki segiteni hogy jót választottam,hogy ne vegyek hülyeséget?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest