- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Macrodroid
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
boost
addikt
Criton, végül mi lett a 112vel? Nem követtem nyomon a sztorit.
-
boost
addikt
Ezért kell vigyázni a fórumokkal. Találsz egy termékspecifikus fórumot, ahol néhány termékgazda, akinek direkt ez a termék a hobbija, rábeszél téged a legdrágább, és legjobb megoldásra. A legjobb az túlzás, mert nekem feltehetőleg nincs mindig szükséged a legjobb termékre, mert nem a termék a hobbid, te csak használni szeretnéd. Vettél egy céges felhasználásra kitalált Syno 112+-t elég drágán, és mint maga a termék az egy profi cuccos, de ennyi pénzből vehettél volna egy kétlemezes otthoni egyszerű DLink NAS-t, és egy egyszerűbb médialejátszót. Tanulópénz. Én 2004ben egyszer bekeveredtem egy Thinkpad fórumra, és vettem nettó 300ezerért egy TP laptopot. Ami akkor a világ legjobb laptopja volt, céges felhasználásra, de nekem mind diáknak nem volt rá szükségem. Simán vehettem volna ugyanilyen tudással, feleennyiért egy jobb Asus-t, meg egy digitális tükörreflexes gépre, valamint egy jobb telefonra is maradt volna zsé.
Igaz, a laptop azóta is megvan családon belül, és használják, frankón működik, de technológiailag elavult. Ha terméket keresel, nézz fel az amazon-ra, nézdd meg mit vesznek a leggyakrabban az adott termékcsoportból, nézdd meg az értékeléseket, és amit nem húznak le valami gyári hibával, azt nyugodtan megveheted. Ár/érték arányban jól jársz. -
boost
addikt
Amit én írtam, abban a logika a következő Először is nem DLNA, a Plex alkalmazás külön API-val csatlakozik a szerverre.
Szeretném használni a Plex alkalmazást, mert nagyon tetszik számítógén is a felülete, és a funkciói. De ehhez sem hagyományos szervert (Plex Media Servernek), sem HTPC-t nem szeretnék futtatni (Plex kliensnek) Sokat fogyasztanak, komplikáltak, nagy ronda, stb. Ezért találtam ki a következőt, hogy Syno NAS, mert fut rajt a PMS, és Samu okostévé, ami tud Plex kliensként is futni. Eredmény, alacsonyabb energiafogyasztás, egyszerűbb használat, nincs külön távkapcsolóra szükség, mint a médialejátszónál. Valamint ezek a médialejátszók általában valami baromi ronda felülettel állnak elő.
De ha nem működik eggyütt, akkor visszaküldöm, és marad amit írtál.[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Kérdésemre a választ sikerült tegnap elég jól kigyűjtenem a netről.
Szóval aki NAS+Plex Smart appban gondolkozik, annak Samu tévével nagyobb szerencséje van. A leírások szerint az LG TV gyakrabban szeretne transz-kódolni, mint a Samu. Talán a Samu több formátumot támogat.
A Syno DS-213 már elég jó gép egy PMS-hez Samu tévével. Ez a gép az egy évvel ezelőtti DS-212+, minusz egy E-Sata port. ( A 213+ PPC procis, remek gép, gyors, keveset fogyaszt, DE NEM fut rajt a Plex Media Server) Viszont ez a Syno nem is fog videót kódolni, mert ARM procis, tehát gyenge hozzá. ( A jelenlegi elérhető árú Inteles Syno-k is gyengék a HD kódoláshoz. ) A Samu alkalmazásba kikapcsolható, hogy megpróbálja-e a Plex kódolni az anyagot, vagy ne.
Az már biztos, hogy Samu tévét szerzek be, és ha megvan a tévé, akkor amazonon rendelek egy DS-213-at, és ha jól működik, akkor megmarad. Ha problémás, akkor küldöm vissza 30 napon belül, és marad a Samu tévére rádugott merevlemez. Másra nem is nagyon kell NAS.
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Sziasztok, Plex Media Server-t ki telepített már NAS-ra? Mik a tapasztalatok?
Valamint kinek sikerült már csatlakoztatni azt (NAS-os PMS-t) a Samsung Smart TV app-al (kliens) vagy az LG Smart TV-be épített Plex kliens-el? Mik a tapasztalatok, mit játszik le, hogy üzemel?Elvileg a QNAS, ReadyNas, unRaid, Synology, Asustor NAS-okra lehet telepíteni. Nekem egyelőre egyPC-n megy, és PC-n nézem, de tervezek beszerezni Smart TV-t ( vagy LG, vagy Samu) és egy Plex kompatibilis NAS-t, ha jól muzsikál a kettő együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest