Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totomanda
csendes tag
Tudtok ajánlani bármilyen uj S-PVA monitort bármilyen gyártótol 22" -tól?
3d grafikára (XSI,Zbrush,PS) + video (animacio+film) nézésre kellene, szép mély fekete és nem csak szemből.
IPS glow -val a világból kilehet kergetni. Szóval IPS monitorok kiméljenek jeligére!!!EIZO S2233W,S2433W ill NEC P221W,P241W nézegettem használtan ha ujban nem találok semmi használhatót.
Előre is köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok!
Monitorválasztáshoz szeretnék segítséget kérni:
Jelenleg egy LG M2352-es monitort használok, javarészt netezésre, videóvágásra és minimális PC-s játékra. Viszont hébe-hóba rákötöm az Amiga 1200-esem SCART csatin és a C64-em antenna csatin. Ezeket a csatlakozásokat továbbra is szeretném megtenni, úgyhogy valószínűleg csak TV-s monitor jöhet szóba.
A jelenlegi IPS-es LG-vel nincs bajom, csak kicsi. Legalább 27-est szeretnék kb. 100k-ig a fenti felhasználásra.
Az eddigi jelölteim:
LG 27MS53S-PZ (ez valami hasonló lehet mint a mostani)
LG 27MS73S- PZ (ez ha jól látom csak pár csiribirivel több, okosfunkciók nem kellenek)
Samsung T27C350EW (ez csak TN paneles, de a 2ms válaszidő és a 2 HDMI mellette szól)Mit választanátok? Lehet javasolni a fenti 3-tól eltérő típust is, de külön set-up boxot és egyéb plusz hardvert nem akarok...
Előre is köszi!
-
muszty
tag
válasz South Velen #42597 üzenetére
Már így is 10-el többet költenék rá, mert eredetileg 30-at akartam rászánni.
-
muszty
tag
Üdv
Úgy néz ki, muszáj lesz vennem egy monitort, mert a mostani megadja magát. Ki is néztem egy benq-t és a véleményekre lennék kíváncsi:
http://www.edigital.hu/Monitor/BenQ_GL2450_24_LED_Monitor-p276141.html
Eléggé csodálkozok, hogy 40-ért 24"-os monitort lehet kapni, vagy ez más mértékegységben van megadva, és tévednék?
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz horvathpeter #42591 üzenetére
PWM-es monitor ne vegyél semmiképpen. Szemed valójában látja, de te nem regisztrálod. Fárad a szemed.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
titán
válasz horvathpeter #42591 üzenetére
Olvasol majd olyat, hogy az elviselhetetlenség totális gyötrelme, olyat is, hogy a probléma nem is létezik. Add össze, oszd el.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
PWM-el kapcsolatban lenne kérdésem. Ez mennyire zavaró? Észrevenni egyáltalán? Ha észrevenni mekkora fényerőnél? Konkrétan Asus VS239HR monitorral is szemezek. Tegnap már írtam, hogy Dell P2314H lesz de ez is megtetszett. Csak ez a pwm-es dolog aggaszt! Ha valakinek van esetleg vs239hr írna róla?
Köszönöm!
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
Goblin12
őstag
Üdv,
KAMELOT + Isual:
Kamelot te nagyon ellenzed ezt a Dell 29-es 21:9-et, Ha nincs legalább 7970, GTX780 kártyád akkor az amit Isual mondott. Na most én R9 290X-ről beszéltem eddig, és ez a kártya főlé lő az általad említett két kártyán szóval ezzel te maradsz a 27"-nál.
Isual te egyiket se ellenzed, de enyhén te is hajlasz a 27"-os fele, ugyan megmented a vga-kat a 29-essel, de Ha csak egy jó cuccot akarsz venni 150k-ból, akkor U2713HM ebből szintén 27-es jön le.
Szóval azért mondtam, hogy nem tudom eldönteni, meg kell, hogy nézzem őket és aztán.
Még 1 kérdésem lenne, 27"-osban érdemes TN+Film paneles monitorokat nézni? Ha igen ebből a szegmensből melyik az amelyiket ajánlanátok?nem nekem én maradok az IPS-nél
Köszi.
-
titán
válasz KAMELOT #42586 üzenetére
Itt viszont ugyanarról a termékről beszélünk, helyben, Magyarországon, áfás számlával és egy év (nehezebben érvényesíthető) garival. Ne keverjünk
Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy mindenkinek ez a legjobb megoldás, ezután mindenki csak a outletek ajánlatát figyelje, és ha jól összedolgozunk, és nem vásárolunk semmit, akkor az outletek tele lesznek jobbnál jobb ajánlatokkal (mert mindenki nyakán ott marad a készlet).
Hanem azt, hogy, ha valakinek szűkös a keret, akkor egy ilyent kifogva sokkal jobban jár, mintha ugyanennyiért egy roncsot vett volna, amin a gari sem segít.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz schawo #42584 üzenetére
Azért a gari legyen az első szempont, mert ha valami gond van visszaviszem és cserélik. Telefonból meg van annyi mint a kosz. Gyári garancia meg semmit sem ér. Amúgy meg igen lehet úgy vásárolni. Vásárolhatsz te 4 magos mobilt már jó olcsón csak kínából jön és gari nincs rá. 400euros telefont megveszed 150euroért.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
titán
válasz KAMELOT #42583 üzenetére
Szállítással együtt nézve 33%-kal olcsóbb. Ez valami, nem csak látszatkedvezmény.
(#42585) KAMELOT
Jelen esetre pontos a számításod, hiszen pontosan ugyanaz a termék, annyi a különbség, hogy 2 évvel kevesebb a gari, ami csak bolti, és nem gyári prémium, és cserébe 33%-kal olcsóbb így a termék.De szerintem rengetegen lemondanának a gariról egy 200-250k-s új mobiltelefon vásárlásakor is, ha 60-80k-val olcsóbban kapnák
[ Szerkesztve ]
-
TaylorPro
addikt
Szerintem jó üzletet csináltam. Az utolsó online rendelhetőt elvittem:
Még egy elérhető itt, de csak személyesen: [link]
A kép tudom nem jó nem az a monitor, de FULL HD IPS 21,5 col ez a lényeg. Remélem nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Isual
veterán
válasz fixer92 #42574 üzenetére
TV ügyben elküldelek a Plazma TV topicba, ott majd megszakértik, hogy filmezni (persze milyen filmek) és xboxhoz neked melyik a jobb, a 39"-es LCD, vagy a 42X60-as plazma, nagyjából egy árban (150k alatt ezek az opciók).
A linkelt oldal megbízható, mondjuk én valószínűleg a Fujitsut venném, ami olcsóbb és ugyanolyan panel van benne, mint a Dell-ben, csak +6 hónap gari és + HDMI bemenet. 1680x1050 nem sokkal marad el a Full HD-tól és szövegszerkesztésre valamivel jobb is szerintem. Jó áron vannak, 2209WA vagy Fujitsu P22W-5 ECO közül bármelyikkel jól jársz!
Játékra mindkettő bőven alkalmas - gondolom PC-s játékra gondolsz. A felbontásban meg kell egy kis kompromisszumot kötnöd, de azért nem hatalmasat.[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
fixer92
aktív tag
Köszi, lehet hogy pontosan ezt fogom tenni, ugyanis az a Pana TV nagyon bejön... Arról mi a véleményed jó választás lenne xbox + film kombóra? 39" 100Hz FHd, 3D és hasonló marhaságok nekem nem kellenek. Ez az oldal megbízható amit linkeltél? Tetszik ez a dell, ez mennyire jó játéra? Csak 1 bajom van vele :S nem fullhd
---
ment egy privi ha nem gond...
---[ Szerkesztve ]
"Victory loves preparation!"
-
silver87
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy van e valami lehetőség vagy tudtok e típust mondani 8" és 12" közötti monitorra. Nem kell touchscreen-es csak sima led esetleg modernebb lcd. A lényeg hogy könnyű legyen és hagyományos felbontásokkal bírjon.
Illetve ha már kérdezek akkor még az is érdekelne, hogy van e esetleg vezetéknélküli videójeltovábbítási lehetőség ha nem akarok kábelezgetni. Nem ismerem e téren a mai technológiákat és nem is tervezek nagyon drágán befektetni ebbe. Az, hogy mire szeretném használni mellékes a lényeg hogy kisi de jó minőségű képpel rendelkező könnyű monitor kellene nekem.
Eredeti tervem az a tableten való kép streamelése lett volna, de nincs olyan program amivel folyamatos képet tudnék küldeni tabletre, például filmnézés, játék terén tökéletes, folyamatos kép.
Szóval ki tud ilyet?
-
Isual
veterán
válasz fixer92 #42571 üzenetére
Annyira ellentmondásos az egész a felhasználás minősége miatt, hogy én a helyedben biztosan vennék egy TV-t filmezni, konzolozni és egy használt monitort 25-30k-ért, ami alkalmas képszerkesztésre, szövegszerkesztésre, videóvágásra. (pl egy ilyet, garival, vagy 2209WA, LP2275w, NEC 1990SXi - jó kis monitorok, mind 30k alatt, garival)
mod.: TV-nek ezt még ajánlom figyelmedbe.
[ Szerkesztve ]
-
fixer92
aktív tag
Értem a gondolatmeneted, épp ezért vacilálok én is amit írtál. "39" szerintem nagy PC-nek, meg úgy egyébként sem a legideálisabb egy LCD TV monitornak, a 24" meg nem játszani kevés, hanem inkább filmezni."
Játékra PC-n közelről nekem elég a 22" is akár. Filmet nézni a 24" is kevéske ugyanis azt nem székből hanem pl agyából szoktam ami meg már több mint 3 méter. A nagy kijelző jó xboxon gamelni meg filmetnézni, de ha odaülnék valamit melózni a gép elé kb fél-1méterre akkor a 39" nagyon nagy.
-
Isual
veterán
válasz fixer92 #42566 üzenetére
39" szerintem nagy PC-nek, meg úgy egyébként sem a legideálisabb egy LCD TV monitornak, a 24" meg nem játszani kevés, hanem inkább filmezni. Kitartok az ajánlásomnál, ha inkább konzol, mint PC, akkor TV, ha inkább PC, mint konzol (és filmezés), akkor egy 27"-es monitor - S2740L, P2714H, kompromisszumos megoldásként a egy AMVA-s BenQ GW2760HS (monitorból lehet neked ez lenne a legjobb, 75k alatt maradva).
[ Szerkesztve ]
-
fixer92
aktív tag
Üdv
Kösz a választ igen, vagy-vagy
Igazából mindkettőre lenne használva de talán valamivel több a pc nem sokkal. Ha monitort veszek abból nem szeretnék olyan drágát max 55k körül. Ha már ilyen 100k környékén nézelődök akkor megveszem inkább a panasonic tv-t, a probléma az hogy nem tudom melyik változat lenne életszerűbb (pl a 39" nem nagy-e pc-re, a 24" meg nem-e kicsi xboxozni) A 27" talán pont jó középút lenne de ennyiért nem."Victory loves preparation!"
-
Isual
veterán
válasz SirAlo #42551 üzenetére
Mert a 16:9 berobbant a TV-knél, a monitorpiac meg követte szép lassan. Aztán a 2:9 TV-knél, s jönnek a 21:9-es monitorok. Nincs vele gond, csak nem mindenre a legjobb. 16:10 szerintem is kellemesebb úgy általában, de én szeretem a 16:9-et, nem küzdök ellene.
(#42552) Zoltn: "Filmnézés off, arra van TV." - De jó ezt olvasni.
" ez meg nem rossz, csak LG " - Te most hízelegsz? Ezt is!Fotószerkesztésre a legjobb monitor "sajnos" egy U2412M lenne, viszont az lényegesen meghaladja a keretedet.
50k alatt szinte mindegy mit veszel, főleg ha _tényleg_ nem számít a glossy. Ha szereted az éles képet, nagyobb pixelsűrűséget, akkor az S2240L egy nagyon vonzó dolog, ha nem tetszik az U2212HM, akkor a P2214H-t ajánlanám figyelmedbe, s ha minél nagyobb monitort akarsz, akkor - ahogy ajánlották is - S2340L vagy P2314H.Esetleg használtan nézni egy U2311H-t, ha ez játszik nálad.
(#42557) Goblin12: Ha sok lesz a filmezés (mozifilmek, nem sorozatok) és játék, akkor szerintem jobb a 21:9-es 2913, főleg mivel abban van homogenitáskiegyenlítő elektronika is. Emellett még kisebb is a felbontása, kevésbe eszi a VGA-t.
Ha csak egy jó cuccot akarsz venni 150k-ból, akkor U2713HM. Szerintem.(#42563) fixer92: Vagy, vagy? Hát ha sok a konzol, akkor TV, ha inkább PC, akkor monitor és akkor már valami 27"-os. P2714H pl.
[ Szerkesztve ]
-
fixer92
aktív tag
Üdv
Monitor illetve TV vásárlása előtt állok, még nem döntöttem el.
Xboxra és PC re lenne kötve HDMI vel. Monitorból egy 24"-os LG 24EA53VQ-P típust néztem ki de jöhet más alternatíva is hasonló áron, TV ből pedig egy 39" PANASONIC TX-L39EM6E típusút. Főleg játékra és filmnézésre lenne. Szerintetek melyikre éri meg jobban beruházni?[ Szerkesztve ]
-
Djsaba
senior tag
Nem az én szememnek, hanem elvileg ugyan olyan a design alapból, az más, hogy különböző képek tudnak különbözőképpen kinézni, a háttér is beleszólhat. De igazából rajtad áll melyiket veszed. Nincs nagy difi. Itt az írás, ebben le van írva mind2 azt hiszem.
-
XXArcAngelXX
tag
A Dell P2414 lesz a nyerő. Rákerestem más helyeken is és szerintem a sokat ajánlott Dell U szériát is veri, ráadásul pwm mentes, azt kifogásolják sok tesztben hogy mért nincs benne usb2.0 helyett 3.0 de annyira senki sem lehet lusta dög hogy mindenhova usb csatik kelljen neki
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210
-
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz afrojack1 #42554 üzenetére
Lásd 42544-es hozzászólást ami szinte ugyanolyan mint a tied. Attól függ mire kell. Monitorként szerintem jó, meg olyan vegyes használatra is mint amit én művelek. Egyébként meg itt van egy teszt a 3d nélküli verzióról: [link]
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
afrojack1
senior tag
Hali
Mi a véleményetek az lg 22ma33d-pz tv monitorrol ?
A válasz gyorsan kellene mert vissza tudnám vinni!!!SC: Herczku_Death
-
Zoltn
senior tag
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok, egyre jobban kavarodok bele az olvasásba. Persze ezzel egyenes arányban nő az elbizonytalanodásom is, hogy mégis mit kéne vegyek.
Szeretném kérni a tanácsotokat, hogy mégis mit kéne vennem. Fő felhasználási vonal a fotószerkesztés, illetve az FPS játékok. Filmnézés off, arra van TV. Tehát szinhelyes, és gyors monitor kéne.
A márka nekem mindegy. 22-24 col közt, de inkább a kisebbik felé hajlok. Minimum FHD. Csillogós, vagy matt az is mindegy.három monitort néztem ki eddig:
Dell S2240L - ez nagyon tetszik kinézetre
Dell U2212HM - ez lenne a legjobb de csúnya
lg_22ea63v_p - ez meg nem rossz, csak LGVélemények, tapasztalatok az emltett megjelenitőkről?
50k körül szánok rá, abszolút nem vagyok elzárkózva semmi elől.
BUÉK mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
"Music is your only friend. Until the end!"
-
Isual
veterán
válasz Brekkk #42549 üzenetére
Újonnan Dell U2412M, használtan Dell U2709w. Volt róla szó a topicban, olvass vissza. Újonnan 24" felett, 16:10-es IPS monitor csak 30"-os van, 300k felett. Teljesen kihalt ez a kategória, nem ok nélkül.
-
Brekkk
senior tag
27-28" körüli 16:10-es képarányú IPS monitort keresek, ha van ilyen egyáltalán.
Azért ilyet, mert sokkal jobban használható, mint egy 16:9-es.
Volt 16:9-es monitorom, de a 16:10 jobban bejön.
Most egy 16:10-es Hannsg 28"-as monitort nyúzok, de sajnos lassan megadja magát így 5 év után.
Ennek keresem a méltó utódját.Ötletek?
-
Sinu
senior tag
LG 22EA53VQ-P erről mi a vélemyénetek? egty barátom most akarja megvenni, gondoltam előbb rákérdezek.
egyenlőre ≠ egyelőre
-
Isual
veterán
válasz horvathpeter #42541 üzenetére
Igen.
(#42542) XXArcAngelXX: Dell P2414H, U2414H, U2412M
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz TaylorPro #42538 üzenetére
Nekem egy LG DM2352D-PZ van október óta és meg vagyok vele elégedve. Én azért vettem, mert nálam háttérzajként megy egész nap a tévé mint másnál a rádió(általában hírcsatornák), és így monitor módban pip-en le van téve a jobb alsó sarokba, miközben a képernyő többi részén dolgozom, netezek stb. Nincs két külön fogyasztó csak egy, és a tuner sem foglalja le a számítógép erőforrásait.. A tv képe pip-en keresztül tökéletes, rendes tévéként nagyképernyőn már nem annyira. Kevés a beállítási lehetőség, elég csúnyán nagyit sokszor, sőt a dvb-c-vel akadtak is gondjaim (nem ismer fel egy olyan sávot, amit a beltéri simán). A DVB-T tunerje amúgy nagyon jó teljes képernyőn is szép képet ad sd adásoknál is.
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
TaylorPro
addikt
Nos, ez megér 30-at garisan két hónaposan?
Pixel 9 Wintergreen 256
-
XXArcAngelXX
tag
Én is a szokásos kérdést tenném fel: milyen monitort vegyek? Elsősorban hd felbontásban játékra lenne, meg némi film nézésre. Max 80K a keret és nem tudok dönteni hogy a sokat ajánlott Dell valamelyiket vagy Lg monitort vegyek. Jó lenne ha nem világítana be feleslegesen alul, illetve a PWM es monitorokat is kerülnèm ha lehet mert van úgy hogy gèp előtt ragadok vagy 4-6 órát is.
The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
A héten vagy jövő héten akarok monitort venni! Átnyálaztam rengeteg fórumot és itt PH-n is mindent amit a monitorokról tudni kell! a Választás: Dell P2314H vagy U2312hm! A P2314h jobban tetszik! Ahogy olvastam a 2 monitor szinte ugyan az, és lényeg, hogy mindkettő PWM mentes! Szóval a kérdésem, hogy vehetem nyugodtam a P2314h-t?
Köszi!
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
TaylorPro
addikt
Köszi mindenkinek! Maradok a seggemen egyenlőre a LG-mmel.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
El Kebir
őstag
válasz TaylorPro #42538 üzenetére
ha DVB-T-hez kell, akkor felesleges ilyen hibrideket nézni, mert 5-15k-ért lehet venni külön Set-Top-Box-ot (STB-t) hdmi-vel, amivel gyakorlatilag bármelyik monitorból (DVI-n vagy HDMI-n) jó kis tv-monitort lehet csinálni...
(DVB-C-s tunerek kicsit drágábbak és ritkábbak, de ugyanez vonatkozik arra is, kicsit nagyobb árért)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Isual
veterán
válasz TaylorPro #42532 üzenetére
Nem, de 35k-nál olcsóbban is lehet olyan használt monitort venni, ami már előrelépés lenne. Persze nem tuneres, tehát TV-nek nem használható, de hirtelen nem tiszta, hogy miért ilyet néztél...TV-zni is kell?
(#42535) TaylorPro: Ezek a megoldások mind TV-nek és monitornak ugyanannyira alkalmasak, mint alkalmatlanok. A fényerő-felbontás panaszolását meg nem értem, ki panaszkodott rá?
Sokkal inkább egy olyat vegyél monitorTV-nek, mint a linkelt TN viccet 35k-ért. Az mindkettőre alkalmatlan.
[ Szerkesztve ]
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Olvasgattam itt a méret-felbontás eszmecseréket. Full HD-n inkább egy TN panelos 22 colos mint egy 27 colos IPS? Vagy ez erős túlzás?
Mit gondoltok, ezt újként ennyiért érdemes megvenni? Jelenlegi monitorom egy LG Flatron L204WS. Lesz érezhető minőség javulás a váltás után?
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Goblin12
őstag
válasz old_artist #42525 üzenetére
Üdv,
köszi a választ akkor ezek szerint tök mind1, hogy HDMI 1.4, DP 1.2, vagy DVI-D.
-
old_artist
addikt
válasz Goblin12 #42524 üzenetére
Üdv!
A HDMI 1.2 szabványú kábel már ősrégi, ezzel nem valószinü, hogy natívban meg tudod majd hajtani a monitort.
HDMI-ből min. az 1.3a vagy az 1.4-es, a DisplayPort-ból az 1.1a vagy az 1.2 szabványú a megfelelő, viszont a monitorhoz adott dual-link DVI-D kábellel is max. natív felbontást és képminőséget kapnál. -
Goblin12
őstag
Üdv,
U2711-et esélytelen beszerezni
Akkor marad az U2713HM még annyi kérdésem lenne, hogy DP 1.2 és a HDMI 1.2 (?) közt van valami különbség a felbontás terén, vagy mind1 milyen kábellel csatlakoztatom a VGA-hoz?
-
Isual
veterán
válasz rozsdee #42517 üzenetére
Instant get - persze át kell majd vizsgálnod, hogy tényleg megkímélt és kifogástalan-e az állapota! (Talp mechanikája, karcok a műanyagon, panelen, egyéb sérülések, pixelhiba, sárgásodás, foltosodás.)
(#42516) gog : Ez jó, köszi!
-
törölt tag
válasz #67688960 #42485 üzenetére
folyt.:
Még egy kicsit kutakodtam az ügyben, és arra jutottam hogy a retina csapmérete 2mikron, ha valóban így van, akkor átszámolva az 0.404279...'(szögperc) lesz.
Tehát 0.4' lenne akkor ha tökéletes lenne a szem optikája.
Na igazából engem ez érdekelt az elején!1' (szögpercel) ami a hivatalos 100%-os látás, ezek jönnek ki(tizedek nélküli eredmény):
fullhd 22col 872mm, 23' 911mm, 24' 951mm, 27' 1070mm
4k 22' 435mm, 23' 455mm, 24' 475mm, 27' 535mm
8k 22' 217mm, 23' 224mm, 24' 237mm, 27' 267mm
dürván amit a kalkulátor is megad, tehát általánosan jó és van értelme0.4'-el átszámolva ami a legűberebb szemű ember pixelküszöbe
fullhd 22col 2180mm, 23' 2227mm, 24' 2378mm, 27' 2675mm
4k 22' 1089mm, 23' 1139mm, 24' 1189mm, 27' 1338mm
8k 22' 545mm, 23' 569mm, 24' 594mm, 27' 668mmde reálisabb inkább 0.5' szerintem, ezért ezzel is átszámoltam:
fullhd 22col 1744mm, 23' 1823mm, 24' 1902mm, 27' 2140mm
4k 22' 871mm, 23' 911mm, 24' 951mm, 27' 1070mm
8k 22' 436mm, 23' 455mm, 24' 475mm, 27' 534mm2k dpi: 22' 0.2537mm, 23' 0.2652, 24' 0.2767, 27' 0.3113
4k dpi: 22' 0.1268mm, 23' 0.1326, 24' 0.1384, 27' 0.1557
8k dpi: 22' 0.0634mm, 23' 0.0663, 24' 0.0692, 27' 0.0778Tehát elvileg szerintem is van értelme a 4k felbontásnak még 22colon is, de egy szűk rétegnek még a 8k-nak is.
Azért mondom hogy elvileg mert kellő méretű betűk és kezelőfelület is kell hozzá. )[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz rozsdee #42512 üzenetére
Jó cucc az! (Én még a Dell 2209WA-nál is jobbra tartom, jobban szeretem.)
[ Szerkesztve ]
-
rozsdee
tag
Sziasztok! Tovább nézelődve a monitorok között újra elbizonytalanodtam:
EIZO S2100 (S-PVA Overdrive, 5:4 arány, 8 ms...)
vs.
Fujitsu P22W-5 ECO (IPS, 16:10, 5 ms...)Árban nagyjából 1000 Ft volna a különbség köztük (Fujitsu drágább).
Amire használnám: Fotókat szerkesztgetek viszonylag gyakran, néha megy FPS game, néha filmnézés...
Az Eizo mellett szól a neve, Fujitsu mellett az IPS technológia. A képarány számomra érdektelen. (APS-C szenzoros DSLR gépes képeim amúgy is 3:2-es képarányúak (felszorozva 6:4, vagy 15:10, szóval mindkét aránytól ugyanannyira van kb távol...)
Mit javasolnátok?
-
Asbee
veterán
Köszi mindkettőtöknek, akkor vagy a Dell lesz vagy a nagyobb LG.
-
Asbee
veterán
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 4 monitort néztem ki. Egy samu 2243sw monitort váltana. Olyan sokat nem szeretnék rá költeni, főleg netezésre játékra használnám néha néha 1-1 film.
LG IPS237L Demo 38k
LG 24EA53VQ Demo 39k
Dell U2312HM 52k
LG IPS277L 65k --> erről a véleményét is kérném aki hasonló 21-22"-osról váltott 27-esre, mennyire megszokható a nagy méret? 1-1,5m ről nézem a monitort, félek kicsit nagy lenne nekem.Olvastam a Dell-ek amik igazán ajánlottak. Miben jobbak az LG típustoktól, amitől megérik a felárat? (Akár eltekintve a demo monitorok kedvező árától). Nem tudom számomra megérik-e azt a +pénzt, de ha tényleg észrevehetően lényegesen jobbak, akkor azt fogom választani. Köszi.
-
Tengri
senior tag
válasz Djsaba #42490 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Egész jó a Dell u2414h és csak egy kicsit több a keretnél.....lehet, hogy õ a befutó[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest