Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
Igen, jókat írnak róla és biztatóak a tesztek is. Alza azért nem jó nekem, mert akarok kalibrálást és pixel garanciát is. Egyelőre alzán kívül máshol nincs.
-
HookR
addikt
válasz PiszokAlfréd #102085 üzenetére
"Most azon gondolkodom, hogy 4k felbontáson az 1080p tartalom gyönyörűen skálázódik, kvázi úgy néz ki mintha natív felbontáson futna, lehet hogy a tervezett fhd 144hz helyett egy 4k monitor lenne jobb választás, ha hosszú távra tervezek?
De mekkora méretben? Én nem szeretnék 32-est, max 27"-ban gondolkodom, olyan kicsiben meg lehet elvesznek az ikonok az asztalon.."
Igen, az 1080p szépen skálázódik, ezért nem probléma, ha nem elég erős alatta a vas 4K játékhoz. Win10-ben 150%-os nagyítással ikon, menü, szöveg is rendben van (lényegében 27" 1440p-nek megfelelő), a képet, videót meg natívan jeleníti meg.
Én is ezeket a köröket futom és 27"-os 4K monitor előtt ülve is vegyesek az érzéseim. Egyre inkább az a benyomásom, hogy a 2160p érdemi kihasználásához kell a 32". Míg 27"-ra elegendő az 1440p. 200e Ft-on innen lényegében azt kell eldönteni, hogy 32" 4K 60Hz, vagy 27" 1440p 144Hz.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Qtya123
őstag
válasz KAMELOT #102092 üzenetére
Már volt, ment is vissza 14 napon belül. Soha többet a feláras g-sync modul. Egyrészt semmi pluszt nem tapasztaltam vele a FreeSynchez képest, másrészt én is belefutottam a gsync modul hibájába.
Monitor márkától független, elég sok felhasználónál előfordul, már évek óta fenn áll, az nvidia persze semmit nem tesz ez ügyben.
[link]
[link]Ezért várok az LG monitorra.
-
Chaser
legenda
válasz PiszokAlfréd #102087 üzenetére
Pontosan nem tudom, keress ra, elmeletileg nincs akadalya, a tv-m 4k 120 hz, kisebb felbontason is 120hz
Tivi103
Nekem annyi mazlim van, nem "mindenes" monitor kell, 90% jatek, maradek munka, netezni, filmezni van egyeb eszkoz
Azt tudom mekkora elmenyt volt forzazni az 55" 4k oleden, mar 40"-on is sokkal kisebb az elmeny - nem csak azert mert bena a panel, pl autoshoz "jol illik' a nagy meret -
Fps-hez mar 40" is sok lenne nekem, azt latom, 24" viszont nagyon kicsi, legutolso monitorjaim akkorak voltak, de meg a klasszik' 16:10 1920x1200, azokat viszont nem hasznaltam jatekra -
Lattam itt is mashol is felbukkanni 4k@fhd skalazast, ezert forza marad is a tv-n, egy gonddal kevesebb
Szoval kifejezetten fps-hez es tr szeru jatekhoz keresek monitort, de meg igy sem egyszeru ( ;
En leginkabb maradok alzanal, es beleugrani nem fogok semmibe, kis tulzassal naprol napra jobb ajanlatok vannak nalukEs sajnos az ips sem tokeletes, a va sem, elobbinel a ghosting jelenseget nem toleraljak sokan es a szurke-feketer, utobbinal a "racsosodast", es nemi ghosting ott is van
Es ha meg is talalod ami tenyleg ugy nez ki, kifoghatsz egy hitvanyul osszeszerelt darabot
Ha programoznek hajlitottat es va-t kilonem, es 27" korul nezelodnek legalabb, sik ips vonalon, fhd v 1440p neked kell tudni
A sync lenyege az, ha nem tudod a jatekod csak 50-100 fps-t, akkor is tudod 144hz alatt hasznalni, majd a sync intezi h ne toredezzen a kep, viszont ha van olyan jatekod ami megy 100-150 fps-sel nyilvan a megjelenites is sokkal szmuszabb' lesz
Azert annyira nem kell felteni a cpu+vga kombodat - az en velemenyem az, h gar nelkul ilyen erteku vga-t nem tartok meg, hanem eladom meg par honap garral es veszek ujat, szoval mindenkepp cserelem, azt azert egyszerubb mint egy monitort -
Es celszeru megnezni a kulonbozo merwteket, felbontasokat, na ez meg nekem sem jott ossze_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tivi103
tag
válasz 3psilon #102084 üzenetére
Tényleg, nem figyeltem és azért is furcsáltam. Igazából nem tudom 75hz mennyivel látszódna simábbnak mint egy 60-as, ezt talán úgy tudnám tényleg eldönteni hogy egymás mellett van a két készülék. Viszont nagyon elgondolkodtató a te Acer Nitro VG270U -d is választásnak, az Acer Nitro VG240YP mellett. Igazából egyik se egy rossz választás szerintem, szóval muszáj lesz valamiféleképpen döntenem. Nagy a kísértés az ívelt 23,6" MSI Optix MAG241C iránt, tetszik a design is..egyedül az nem, hogy hajlított - emiatt is valószínűleg a két Acer között fog eldőlni a választás...
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz Chaser #102083 üzenetére
Nekem jelenlegi 22"-es mérettel sincs igazából nagy problémám, használható, gondolom megszokás kérdése is a dolog. Persze már érzem rajta, hogy nem mai darab. LG 27GL850-B nagyon szép lenne, csak igen a borsos ára (+jelenlegi konfiggal meddig tudom kihasználni) nem biztos hogy jó megérné, pedig itt ha jól látom van belőle raktáron is.
-
Chaser
legenda
válasz PiszokAlfréd #102085 üzenetére
lefelé lehet állítani általában
ha hosszú távra tervezel 4k/144hz sync ( :
most játszottam kicsit a 40-es tv-n, az is biztos már h nem veszek 27" alatt monitort, jó is h lecsúsztam a 24gu-ról
mintha másikban topikban írta volna valaki h 27" 4k monitort használ, sync nem sync azt nem tudom_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz Chaser #102083 üzenetére
Most azon gondolkodom, hogy 4k felbontáson az 1080p tartalom gyönyörűen skálázódik, kvázi úgy néz ki mintha natív felbontáson futna, lehet hogy a tervezett fhd 144hz helyett egy 4k monitor lenne jobb választás, ha hosszú távra tervezek?
De mekkora méretben? Én nem szeretnék 32-est, max 27"-ban gondolkodom, olyan kicsiben meg lehet elvesznek az ikonok az asztalon..
Gyártanak egyáltalán ilyen kicsiben? Gondolom a 4k 144hz csillagászati áron lehet, van-e esetleg olyan megoldás, hogy csak mondjuk 1080p-ben tudná a 144hz-et, 4k-ban meg 60-72-t?
Nem egy egyszerű dolog ez a monitor vásárlás -
3psilon
aktív tag
válasz Tivi103 #102082 üzenetére
Itt irtam le, de vigyazz, te nem az U-sat linkelted, hanem a sima full HD-t
Nekem bejott, az IPS szineit nagyon szeretem, es a 144 Hz-et el tudtam engedni. De ezt azert, mert foleg bongeszgetek rajta, neha valami jatek, heti 1-2 home office nap programozassal. Tehat vegyes felhasznalasra kellett.
De lehet, hogy te boldogabb leszel egy 24" FHD 144Hz-cel....
Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102081 üzenetére
ezzel nem vagy egyedül, 10 éve nem volt asztali gépem kb, hát kénytelen voltam belevetni magam némi utóképzésbe ( : - de a tn már akkor is "legalja" volt -
1-2 hete én is azt nézem mit vegyek, mit ne vegyek, mekkora legyen, milyen felbontással - az viszont már biztos, h 144hz-es lesz -
nagy/kicsi, kevés ppi/sok ppi, el kell menni megnézni, teljesen egyéni
32-re én is azt hittem kicsi, napokban láttam 35"-ös hajlítottat, hát nem tűnt túl nagynak ( :
a 40" tv amit átmenetileg használunk, az már kicsit nagy
sok 27" fhd-nál láttam h photoshopra is használja a delikvens, szóval ez tényleg egyéni
összességében erről olvastam a legmeggyőzőbb teszteket:
LG 27GL850-B csak ennek már szép ára van és jelenleg nem is lehet kapni, de kvázi egy "álom monitor", a 27" 1440p-vel, 144hz-cel, sjk ips panellel - és a tökéletestől még ez is nagyon messze van -szerk:
sztem nagyon nem akarsz te ívelt va panelen programozni[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tivi103
tag
válasz 3psilon #102078 üzenetére
És az általad vásárolt Acer Nitro VG270U hogy szuperál? Említetted hogy neked is egyrészt munkára kell, és ahogy látom ez is egy 27" FHD 75 Hz képfrissítéssel..vagy ez 1440p, csak elírták/más típus?
Lehet bevállalok egy ívelt kijelzőt, akkor az 23,6" MSI Optix MAG241C jöhetne talán szóba..vagy az Acer Nitro VG240YP az IPS lapos kijelzőjével, bár erről nagyon nem hallottam még véleményt, de mindenesetre nem tűnik rossznak. .sőt.Köszi a válaszokat
-
Tivi103
tag
válasz Chaser #102077 üzenetére
Sajnos nem mostanában volt dolgom monitor vásárlással, ezért mondhatni nem vagyok nagyon jártas a témában..de próbálok a utána járni a lehetőségeknek.
32" méretet személy szerint már túl nagynak érezném a monitor elhelyezkedése miatt, ezért szívesebben maradnék akár 24" méretnél. -
Exom
tag
Tudnátok segíteni nekem, melyik monitor a legjobb választás 31-32" méretben, WQHD felbontással? Nincs szükségem gyors képfrissítésre. Elég a 60 - 75 Hz, nem játékra, hanem munkára lenne. Árban jó lenne 110 eFt környékén, v. alatta maradni.
[ Szerkesztve ]
-
3psilon
aktív tag
válasz Tivi103 #102076 üzenetére
Nincs kompromisszummentes valasztas monitoroknal, en is hetekig agyaltam.
En szemely szerint a 144Hz-et engedtem el hasonlo okokbol mint amit mucsácsó irt es egy Acer Nitro VG270U-t vettem. (Nem Alzabol, mert egyreszt magyaroknal akartam vasarolni, masreszt ott asszem nem 5 ev az Acer garancia, 10.000 Ft-on meg nem akartam rugozni)
A 90 alatti DPI engem biztos zavarna munkara, de ez az a pont, ahol pl Oazis bemutatoteremben erdemes korulnezni, hogy lasd, neked mi jon be.
Ha <100k a keret es kell a 144Hz mert sokat jatszol >100 FPS jatekokkal, ahol szamit a reszponzivitas, akkor 24" 144 Hz FHD valoban, max melohoz rakotod a masodik monitort is. Ha a melo fontosabb a jateknal, en mindenkepp 27" WQHD-t ajanlanek, mert sokkal kenyelmesebb lesz rajta dolgozni - es a jatek felbontasa is nagyobb lesz persze.
Ha meg 90% melo, akkor meg ahogy KAMELOT irta 32" 4k, mert ha neha jatszol, akkor max felskalazod az FHD-t.
Itt neked kell a szivedre tenni a kezed, hogy milyen felhasznalasra mennyit kell a monitor, milyen funkciokra (meret, felbontas, szinvilag, Hz) van valoban szukseged, es mit tudsz elengedni, hogy a budzseben benne maradj.
Ha visszakeresed a posztjaimat (nincs sok) egyebkent lathatod a gondolatmenetemet es a tapasztalataimat.
[ Szerkesztve ]
Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102076 üzenetére
látom alapfogalmakkal kezdesz megbarátkozni ( :
stimmel a táblázat, de ha tényleg "időtállót" akarsz, és költenél többet is, ezt meglesheted
32"@1440p@144hz/sík panel, de nem ips, hanem va, kb olyan ppi-t ad mint a 24"@fhd
32'' LG 32GK650F
a rossz hír az, erre csak két év gart ad alza, a jó hír, h 50e-rel olcsóbb a többi boltnál és ebből még lehet faragni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tivi103
tag
válasz mucsácsó #102075 üzenetére
Akkor együtt tudok érezni veled. Igazából én már szinte leraktam a LG 27GL650F-B mellett a voksom, viszont átgondoltam a dolgokat (#102067) 3psilon hozzászólása miatt, szóval tényleg lehet a tuti befutó nálam a 24" 144hz FHD lenne..viszont szó szerint az esetek többsége ívelt kijelzős ami hát..már előzőekben leírtam.
Találtam egy ilyet, nem tudom mennyire valid..de..:
27 1080p: ~81.5 ppi
27 1440p: ~109 ppi
24 1080p: ~92 ppi
24 1440p: ~122 ppi
21.5 1080p: ~ 102.5 ppi
120 ppi felett tulajdonképpen már minden ultraéles, ~85 alatt pedig már elkezd "pixelesedni".Szóval igen, talán a 24" 144hz FHD. De még mindig nem jutottam dűlőre, remélem a többiektől kapok egy kis támogatást az előző hsz.-ekben leírtakra. (A legutóbb említett 23,6" MSI Optix MAG241C vagy a AOC G2590FX , Acer XF240Hbmjdpr , Acer Nitro VG240YP -
melyekkel szemezgettem - legutóbbi Acer Nitro: IPS, 144 hz , 24"..nekem jónak tűnik elsőre.)...köszi mindenkinek még egyszer a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
mucsácsó
tag
válasz Tivi103 #102074 üzenetére
én most nagyjából hasonló - talán picit jobb - konfiggal (Ryzen 3600 + RTX 2060Super) szintén hasonló cipőben vagyok; QHD menne _EGYELŐRE_ ultrán legtöbb játéknál olyan átlag ~70-90 FPS-sel (nyilván RTX nélkül) így youtube videók alapján (valami meg persze bőven 120+, játékfüggő) - de úgy meg annyira nincs sok értelme a QHD@144hz-nek sztem, ráadásul eléggé le merném fogadni, hogy 1+ év múlva ilyenkor már jó esetben ha maximum high-on elfutnának az aktuális gamek, hasonló értékek mellett..
COD: MW-t próbálgatom mostanság multiban, hogy felcsavarom a rendering scalet 1440p-re, úgy megy ilyen 90-100 FPS körül, de FHD-ben meg 140-150 között... kinek mi
úgyhogy én nálam már kosárban volt tegnap este az AOC 27G2U - de ma megint változtattam a dolgon a hülyee fejemmel (miért is ne, végülis csak 1,5-2 hete szenvedek ezen......), és most inkább az LG 27GL650F-B-vel szimpatizálok jobban talán, még ha drágább is egy 20assal
viszont programozásra nálad meg lehet jobb lenne a QHD, mert ott mégiscsak fontosak a betűk élességei.. :\ szal bírni bírná a konfigod sztem, csak meddig..
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz 3psilon #102067 üzenetére
(előzőhöz még hozzá szerettem volna írni) Ciccuka által linkelt 23,6" MSI Optix MAG241C
se tűnik rossznak első ránézésre, bár tudom hogy ívelt - és nem nagyon szeretnék olyat, de lehet muszáj lesz ennyi kompromisszumot kötni..vagy maradna a 27" IPS FHD ami nem ívelt. Őszintén nem tudom melyik lenne jobb. Vagyis igen, talán az LG 27GL850-B
- de ez meg +60k -val több mint amennyiért nézelődök. (ráadásul azt se tudom, egy 2060+i5-9400f kombó egyáltalán elbánna-e vele.) -
Tivi103
tag
válasz 3psilon #102067 üzenetére
Hali! Köszi a segítséget. Igazából én is kifejezetten az ívelt kijelző ellen vagyok ahogy írtam valamelyik hsz.ben, hogy ez szerintem csak parasztvakítás . Úgy gondoltam programozásra elsődlegesen a jelenlegi monitoromat használnám..(vagy fele-fele arányban) de még át kell gondolnom így. Valóban annyira használhatatlan lenne a FHD 27"? Igazából lehet maradnék a 24" 144Hz FHD irányban akkor inkább. Nézegettem az AOC G2590FX és az Acer XF240Hbmjdpr monitorokat is, de ezek mind TN panelosak - viszont nem íveltek. De még találtam egy Acer Nitro VG240YP elnevezést ami figyelemre méltó lehet, ez IPS-es, viszont picit drágább. Ezek közül véleményed szerint melyik lenne a legjobb választás? + ha tudnál ajánlani 24" 144Hz FHD kategóriában bármit ami jó, megköszönöm!
szerk.: a legjobb lenne, a monitor mind játékra és programozásra is ideális lenne. Valami arany középút.
[ Szerkesztve ]
-
3psilon
aktív tag
válasz KAMELOT #102068 üzenetére
Persze, kinek mi.
Nekem pl. szerintem a szemem zavarna a 32". A 4k franko, de jatekra nem lehet kihasznalni, es a kedezonek az is szempont volt. Kerdes, mire mennyire kell - FHD 4k-ra jol skalazhato, csak 32"-en megint az effektiv DPI lesz igy alacsony. Tehat nem mindegy, hogy napi 8 ora jatek es 1 ora programozas, vagy napi 8 ora programozas es 1 ora jatek.
Van, aki kodolashoz szeret 600 ablakot megnyitva tartani, van, aki egyet-kettot max, mert ugy tud fokuszalni. Vagy devopsos es nem dolgozik rendesen, ha nem nez egyszerre 6 db SSH terminalt, logokat es dashboardokat.
Ellenben ha csak 1 db vim (emacs? ) terminablak kell neki, akkor a 80x25 monokrom kijelzo is eleg.Jatek-munka szempontbol a WQHD, esetleg az UWHD (van, aki azert rajong...) kiegyensulyozott kompromisszum lehet.
-
Ciccuka
veterán
válasz Chosen #102065 üzenetére
MSI Optix MAG241C monitor 24" 144Hz VA 1ms
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
3psilon
aktív tag
válasz Tivi103 #102062 üzenetére
Tivi103
protip: progamozok en is - a hajadra kenheted az ivelt kijelzot, a *sync-ket, a szinvilagot es a 144 Hz-et ha a) keves a hely a kijelzon b) kicsi a DPI. Persze mindketto szubjektiv, de a 90 DPI (FHD 24") a standard munkara es egyuttal szerintem az alja is - ennel kisebb (FHD 27") es lehet, hogy idegbajt kapsz az oriasi, megis pixeles, agyon-elsimitott/hintingelt betuktol.Ugyanigy, ha HD/FHD reszponziv weboldalt hegesztesz, a WQHD-n boven marad hely a kodnak, es 27"-en 120 DPI-vel (ami meg messze nem Retina vagy akarmi!) valaszthatsz a kisebb, de eles ill. a kicsit zoomolt, de nem pixeles betuk kozt. Mindketto szemkimelobb.
Gondoltam, ova intelek, mielott leulnel programozni egy 27" FHD ele es vinned is vissza az uzletbe. Ha ez teged (is) zavarna, akkor a keretbol a) 24" 144Hz FHD b) 27" 75Hz WQHD (IPS/VA persze, az iveltet te tudod, en nagyon orulok, hogy nem valtottam iveltre, haveromnal probaltam es nem sikerult megszokni)
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102059 üzenetére
nem, a tn nem hoz ips/va szintet, a legtöbb tn jóval elmarad ips/va mögött - vannak jobb tn-ek, de nem olyan jók, és nem ebben az árkategóriában , és azok is már törzulnak alul felül, akkor is ha tökéletesen szemben ülsz velük -
mutattam mit érdemes, de elnézést, nem fogom minden jelöltedet véleményezni, mikor alap fogalmakkal sem vagy tisztában sajnos_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
19ati93
senior tag
válasz Komplikato #102046 üzenetére
3 alapból és vehetsz 3-at hozzá pluszba ha minden igaz.
-
Tivi103
tag
válasz Chaser #102057 üzenetére
Úgy látom ebből van egy 24" os változat is LG 24GL600F-B néven. Picit olcsóbb is, azonban ez TN paneles csak ha jól nézem, ami nem hoz IPS szintet?
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz Chaser #102057 üzenetére
Köszi a segítséget! Úgy néz ki ez a LG 27GL650F-B lesz a nyerő. Nem nagyon találok jobbat. És az LG termékekkel szerencsére még nem volt problémám se, jó lenne ha a lehető legtovább kibírná. Az űrlényes oldalt láttam árban a legjobbnak, viszont ott a 3 év gari + 15 ezert, vagy van egy basic 3 év, és azon felül lehet még venni hozzá? Kuponokkal nem hiszem hogy tudnék játszani, mert ez lesz az első rendelésem tőlük.
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102055 üzenetére
tudja mindkét syncet - pár véleményben azt írják, nv-nl max 120hz-ig, viszont lehet user error, minden monitornál megadják melyik kimeneten milyen felbontás/képfrissjtés kombót tud, hdmi-nél ez általában max 120hz, dp-nél 144hz+ is lehet, tehát simán lehet, h hdmi kábellel használja az adott delikvens
tuner nincs benne ha erre gondolsz, hdr papíron ott van, gyakorlatban nyilván csodát nem kell várni tőle, viszont aocvel ellentétben sokkal kisebb eséllyel futsz bele pixel hibásba/későbbi meghibásodásba
és ne az ipontól drágán 1 év garanciával, az alzától sokkal olcsóbban 3 év garanciával ami még olcsóbb is lehet "kuponozással" - ahhoz viszont bestbuy topikba bújj bele -
bármelyiket veszed, olvass luk sok tesztet, véleményeket, árukereső, newegg, amazon, tesztnek pedig ritings elég kritikus, de ott van displayninja is - na ő már kevésbé kritikus -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Ciccuka
veterán
Alza-nál most egész jó vételek vannak
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Tivi103
tag
válasz Chaser #102054 üzenetére
LG 27GL650F-B ez a monitor lenne az amit linkeltél? Első ránézésre nagyon megfogott, jobban is mint az az AOC. Lehet hogy ez lesz a tuti befutó. Viszont mondtad hogy lehet gsyncest néznél, ez meg ahogy nézem nem az. Mennyire számítana ez gondnak? (+ ezt lehetne TV-ként is használni?)
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102053 üzenetére
jól gondolod, 27"@1440p@144hz más árkategória, és nagy eséllyel ha sjk panelest akarsz nagyjtóval kell keresni, a 144 hz-esek 90%-a va paneles, aminek 90%-a ívelt, a maradékban van sík ips és sík va, és tn, de azt nyilván nem szeretnéd, hc gamereknek való, képminőségben előzőektől elmarad, ellenben a leggyorsabb paneleket azokból lehet gyártani
szerk:
27g2u-nál nem tudok alternatíváról, ha jó a hajlított va panel van sok más megoldás, ha sík kell kb csak az - ebben az árkategóriában legalábbis -, viszont ez ips, ez megint egyéni kinek mi jön be jobban, va-ból is vannak nagyon jók, de mindkettőnek vannak gyerekbetegségeiszerk:
ez az lg ami még 27" sík ips, 144hz, fhd, ez minőségre jobb, több dolgot tud, viszont drágább is[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz Chaser #102052 üzenetére
Az ívelt kijelzőt kicsit parasztvakításnak tartom, és ahogy te is mondod..Akkor talán a legjobb megoldás egy aoc 27g2u -hez hasonló lenne csak, 24"-ban - vagy maradhat a 27" csak 1440p. De gondolom az már egy más kategória, ha 144hz -es is emellett.
szerk.: Jelenlegi monitorom 60hz-es, és szerintem is érdemesebb lenne elmenni a nagyobb képfrissítés mint res. irányában..Lehet megfontolom akkor ezt a 27"-eset.bár a legjobb talán ahogy mondod a 24"-es lenne - esetleg ha van rá valami más márka alternatívája ami jónak tünik.. Jelenleg 22" 60hz (1680*1050) -est nyúzok, szóval minőségre is szerintem előrelépés lenne ez az 27"-es, a ppi ellenére is. Szerintem.
Válaszodat köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102051 üzenetére
ilyen kombóval én 144hz free/gsyncest néznék, ha melóznál is rajta sztem ívelt nem feltétlen válna be, főleg va panelesből, de a legtöbb az sajnos olyan
ami ips és sík, fentebbieket is tudja, aoc 27g2u, ez 27" viszont csak fhd, itt meg lehet a ppi-t éreznéd már kicsinekszerk:
sőt, most néztem, kuva' jó ára lett, eddig 86e volt, most 75 ufósoknál, és abból még lehet faragni
sajnos a 24" fhd verzija az jött és ment, nem tudni mikor lehet megint kapni és mennyiért
rmegosztó a 27"@fhd esete, rengeteg ember szerint pocsék, rengeteg ember szerint remek, ezt neked kell tudni melyik csoporthoz tartozol
viszont a 144hz-ben mindenki egyetért, h remek - már aki olyat használ -[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
Sziasztok!
Most lett egy új masinám (2060+i5-9400f) és arra gondoltam, hogy a régi TFT 22"- 60hz-es Fujitsu Siemens L22-1W monitoromat leváltanám.Az igények: Multi/Single játékok egyaránt, programozás, multimédia..De legfőképp az hogy időtálló legyen, és az se gond ha 22" -os méretnél nagyobb picit.. Nem szükséges hogy ívelt legyen.
A keret rá 70-80ezer Forint lenne, de ha lenne ami kicsit több és best buy, megfontolom.
Ha valakinek van bármi ötlete, vagy most vett monitort / tudna ajánlani valamit ami nagyon megéri, szívesen meghallgatom.
Segítséget köszi![ Szerkesztve ]
-
david_97
senior tag
Sziasztok, vettem egy AOC C27G1 monitort, a backlight bleed - et még elviselném, de bekapcsolt freesync mellett brutálisan villog a kijelző,amolyan világosabb villogások, alacsonyabb fps-nél jobban látható. Amit edsig próbáltam :
*minden fajta kábelből másikat ami nem gyári, és nem gagyi.
*CRU-val lejjebb, illettve feljebb venni a minimum freesync ranget.
Nem sikerült megoldani. Valakinek ilyesmivel tapasztalat? Már feltúrtam az egész internetet, mindent próbáltam amiket javasoltak, sikertelenül. -
Komplikato
veterán
-
19ati93
senior tag
Alzán 75k az AOC 27G2U. [link]
-
KAMELOT
titán
válasz gerisonsan #102042 üzenetére
Mielőtt vásárolsz, tftcentral nézd meg a monitort.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
gerisonsan
újonc
válasz mucsácsó #102026 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Nem, egyáltalán nem ragaszkodok, egyikhez sem, csak ezeket az alternatívákat találtam, sőt örülök neki, hogy van ilyenből IPS paneles, ráadásul király válaszidővel
Nekem a vásárlás az valószínűleg November közepe környékén lesz aktuális, ha esetleg úgy döntenél, hogy megveszed ami írtál, szívesen fogadnám a véleményedet, hogy milyen is ez -
félisten
Sokat segítene, ha megadnád az alaplap pontos típusát, vagy a HDMI csati szabvány szerinti verziószámát.
De az 1440p@60Hz-et nagy valószínűséggel tudni fogja...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
gg72
veterán
Sziasztok! Gépet állítok össze és most szembesültem az alábbi problémával, miután már megvan a monitor és az alaplap is...: a monitor egy AOC Q2790PQU/BT típus 2560x1440 60Hz felbontással, van rajta DP és HDMI csatlkozó is. Az integrált GPU-t szeretném majd használni (i7-8700 CPU), az alaplapi HDMI kimenet (csak ez van rajta, DP nincs) azonban nem tud 60Hz-et, csak 24Hz-et (HDMI™ port, supports a maximum resolution of
4096x2160@24Hz). A kérdésem az, hogy milyen hátránya lehet ennek? A gépet alapvetően csak irodai célokra fogjuk használni, nem játszunk rajta.[ Szerkesztve ]
-
monchichi20
aktív tag
válasz monchichi20 #102032 üzenetére
Na szerintem marad a BenQ EX3203R 156720-ért ha eltudom hozni, de ha onnan nem akkor is ez marad én szerintem.
Azért kérnék egy bizonyosságot hogy biztos jót választottam-e. -
Csápájev
őstag
Aoc monitorom állítólag nem pixelhibas volt,hanem valami kosz került a kijelzőre gyártáskor.
Hétfőn legalábbis ezt mondták, illetve elkezdték ütögetni, hátha leesik, eltűnik,nemtom 😁
Azt mondták kapok újat, talán még aznap este. Na, azóta várom, tegnap annyit írtak várják a beszállítótól.
Úgy tűnik az ünnepek alatt nem lesz monitorom 🙄
Pedig állítólag van raktáron. Oázis.
Lehet azóta ütögetik.
Hát botrány ez a monitor vásárlás 🤨 -
Gomisan
tag
Erről a HDR400-ról csak azt találom, hogy milyen szar mert nem is igazi HDR, és hogy töröljék meg irgumburgum. De mit jelent ez, pl. szarabb, mint a sima sRGB? Ne is használjam? Vagy ha nem szarabb, és tényleg több színt megjelenít, akkor miért baj, hogy tudja a monitor?
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok.
Ezek közül a monitorok közül melyikkel járnék jobban?
Filmezés/Anime és játék lenne leginkább, de esténként a jigsawplanet-en puzzleznék.BenQ EX3203R
LG 32GK850F
AOC AG322QC4
Samsung C32HG70
ASUS ROG STRIX XG32VQ
MSI Optix MAG321CQR
Viewsonic XG3240C. -
félisten
válasz pendre54 #102024 üzenetére
Köszönöm az infót!
(#102023) Exodius
Ebben az árkategóriában nekem a LG 32UK550-B és a BenQ EW3270U tetszik a legjobban, de ezek ugye már 32"+4K méretűek...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
OgreImre
senior tag
válasz Dabsol5 #101938 üzenetére
Egy jó SPVA-ról nehéz a váltás Én is ebben a cipőben jártam.
A 16:9 27" minimálisan lesz nagyobb a mostani monitorodnál
Ha bevállalod a 32"-t akkor én az LG 32GK850F-B-t ajánlanám."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
mucsácsó
tag
válasz gerisonsan #102025 üzenetére
Szia!
Én is monitor vásárlás előtt állok, és nekem egyelőre nincs személyes tapasztalatom, de esetleg ha FHD 27"-ben gondolkozol, akkor - szerintem - még érdemes megfontolni az új AOC 27G2U-t is, ami IPS paneles - már ha nem ragaszkodsz a VA + hajlított kijelzőhöz
árban ugyanott van a dolog (egyelőre...)Én is ezen vacillálok, de lehet az lesz, hogy megrendelem, aztán max ha tényleg nagyon nem jó, vagy csalódás, akkor visszaküldöm..
QHD-s monitoron ha FHD-t futtatsz, akkor elvileg eléggé mosottszar képet ad, ahogy így utánaolvastam - gondolom ahhoz hasonló, mintha FHD-n 720p-t futtatnál :\
De javítsatok ki, akinek van tapasztalata persze : ) -
gerisonsan
újonc
Sziasztok!
Jelenleg egy Dell SE2416H monitorom van (FHD, IPS, 60hz, 24"), de szeretnék egy 144hz monitort játékhoz, és itt kezdődik a dilemma:
- Szóba jöhet a 2560 x 1440 felbontású 27", mivel bár nem ragaszkodom hozzá, de szeretnék kipróbálni egy nagyobb monitort, viszont az aktuális gépem nem tud mindent kihajtani amivel játszok 144fps-el ezen a felbontáson, ezért ennél a pontnál az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen monitor képe mennyire csúnya, ha esetenként FHD-ban használom? Illetve ez egy hosszútávú jobb befektetés lehet, hiszen egy esetleges későbbi PC upgrade után tudnám mindenhol használni a nagyobb felbontást. Jelölt: Samsung C27JG50QQU
- Opció lehet a FHD felbontású 27", itt szintén felmerül a kérdés, hogy mennyire gázos ekkora méretben a FHD felbontás, illetve van e különbség az alapból csak FHD-t tudó 27" és a többet tudó 27" FHD-n futtatása között? A monitort egyébként eléggé közelről nézem, tekintve hogy játékokról van szó. Jelölt: AOC C27G1
- A harmadik lehetőség, hogy csak képfrissítésben javul a dolog, marad a FHD 24", ez a leggazdaságosabb megoldás, és alapból efelé hajlok, viszont csábító a nagyobb kijelzőméret és az, hogy vannak játékok, amiket tudnék jobb felbontásban futtatni. Mellette szól még, hogyha jól tévedek, ez a monitor a saját ligájában elég jónak számít, míg a másik kettő inkább budget megoldás a kategóriájában. Jelölt: Zowie XL2411P by BenQ
A keretem a Samsung 85.000 Ft-os árával nagyjából ki is merül, minimálissal tudnék feljebb menni.
Összességében az lenne a kérdésem, hogy melyik megoldást javasoljátok és miért? Illetve nagyon szívesen fogadok akár konkrét típusokat akármelyik kategóriában.
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
addikt
válasz AxBattler #102022 üzenetére
Én ezeken az elérhetőségeken érdeklődtem, a kiterjesztett garancia ügyében, tel: +36-1-555-5200 , illetve email : info.hu@acer.com , és minden esetben add meg a monitor SNID azonosítóját, és a gyártási számot.
Én azt gondolom, hogy a komolyan vehető netes áruházaknál, ha ott 5 évvel hirdetik, akkor annak annyinak is kell lennie, csak érdemes a vásárlás után pár hónappal ellenőrizni."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
félisten
válasz pendre54 #102019 üzenetére
És honnan tudhatom meg, hogy az adott monitorra bejegyezték? Levél, vagy létezik vmilyen lookup felület serial-ra?
Egyáltalán van olyan bolt Mo-on, ahonnan vásárolva nem él az 5 éves gari?
(#102020) Exodius
Ízlés, egyéni preferencia kérdése. Előbb jobb lenne, ha eldöntenéd, mit akarsz, mennyire vagy igényes, és mennyit költenél a monitorodra.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz AxBattler #102010 üzenetére
No, akkor én elmondom okulásként, talán másoknak is hasznos lehet. A történet 2017 novemberében kezdődött, amikor egy Vörös péntek-i akcióban vettem a Media Marktban ezt a monitort [link] . Amikor megkaptam a számlát, és a gar jegyet, nekem is azonnal feltűnt, hogy azon csak 2 év gari van, holott 5 évvel vásároltam.
Itt kezdődött a levelezgetésem, érdemes a dátumokat is figyelni. Első levelem az MM-nek ment, mivel ott vásároltam, erre jött egy válasz onnan, majd ezt tovább küldtem az Acernek:Azután havonta telefonálgatás, levelezés az Acernek, de több mint fél év elteltével az Acer nyilvántartásában továbbra is csak a 2 év garancia szerepelt.
2018 júniusában már tele volt a legnemesebbik szervem ezzel az egésszel, és ezt írtam nekik:Megjegyzem, hogy ténylegesen a fogyasztó védelemhez fordultam volna, ha a levelemet követően, nem hívtak volna fel személyesen telefonon, és letették a nagy esküt, hogy most már aztán tényleg, de isten bizony.
Figyelem, 2018 november 15-én!!! kaptam meg azt az értesítést, mellékelve a kiterjesztett garancia dokumentum másolatát, hogy ténylegesen bejegyzésre került az 5 év garancia.Szóval, én azt javaslom, hogy mindenki alaposan nézzen utána, ha ilyen 5 éves garis monitort vesz, nehogy 2 év elteltével jöjjön majd a pofáraesés.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
félisten
válasz Exodius #102011 üzenetére
Valódi 10bit-es megjelenítéshez szerintem FirePro, vagy Quadro kártyára lenne szükséged.
Szerk.: úgy tűnik az asztali Radeon-ok tudják már, sry.
Szvsz ha átlag felhasználó vagy, akkor amúgy sem érzékeled a különbséget, ezért nem éri meg felárat kifizetni.
Ízlés kérdése, ha téged nem zavar az Ívelt kijelző, akkor vedd azt![ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
válasz Fransico #102013 üzenetére
Nézz be a Bestbuy topikba, már hetek óta főként erről megy a csevej. Csak vigyázz mert a kuponozás függőséget okoz. Az én pénztárcám is eddig megrövidítette kb 200 eFt- al, de hát ami kell az kell.
Itt egy példa hogy is néz ki: [link] , [link] , [link]
Lényegében egy kategóriából csak egy kupont használhatsz fel. És azt akkor fogadja el, ha hozzá teszel valamit, bármilyen olcsó tétel megteszi. A végén pedig ha megvagy ONLINEFIZETES, ezzel 25.000 Ft felett ingyen lesz a kiszállítás. Ezzel a módszerrel akár 6-7 kupont is össze lehet vonni, persze ez esetben csak akkor, ha 120-150 eFt- értékben vásárolsz.[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
-
félisten
-
Fransico
tag
válasz hajnerk1337 #101988 üzenetére
Az XV272UP nagyon jó cucc, ma vettem meg Alzánál. Kuponnal 124k nélküle130k. Szerintem nagyon megérte.
[ Szerkesztve ]
-
Diniboy
aktív tag
Üdv. Megvettem az ACER NITRO VG240YP - t az Acershopban, 80k volt. Kicsomagolom, összerakom, minden ok, szipiszupi. Aztán raknám át 144hzre, de nincs a listában, csak 120 Hz. A csomagolt HDMI kábellal használom, de a régit is megnéztem, dettó. Használtam, próbálgattam, FreeSync nélkül az 1ms MPRT módban, nem rosz de nem is éreztem hogy fhuu dupla annyi Hz, na mindegy, okés minden. Aztán mondom megnézem FreeSyncel, erre játék alatt 10-20 percenként pár másodpercre sötét képernyő. Gép megy, játékban mozgok, hallom, nem fagy, cska éppen kép nincs. Mint amikor bekapcsolja az ember a FreeSyncet. Rákerestem neten, nem ritka probléma : [link] csak nálam HDMI kábellal. Van valakinek erre valami fix? Meg a 120hz is zavar kicsit. Radeon r9 290 vga van. Windows 10 naprakész , minden meghajtó friss.
-
félisten
válasz Exodius #101951 üzenetére
Kontrasztarányt és normális színtér lefedettséget néznék... de ezek csak számok, irányadóak, ezektől függetlenül még lehet jó/rossz is egy adott modell.
27"-ra valóban 1440p-t vennék, ív nélkül... csak ilyen nincs nagyon VA panellel."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest