- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
RevolutioN2
tag
Üdv professionelek!!!
Segítségeteket szeretném igénybe venni. Tudnátok ajánlani nekem egy monitort? Az alapelvek a következők:
-nekem mindegy milyen panel (jómi?) Ha nem ips viszont szép képe van felőlem lehet TN panel is
-elsősorban fps játékokhoz kéne (átlagben 50%-ban tuti erre használom, filmre ott a tv)
-plafonon de nagyon plafonon van rá 50.000Ft om, persze azért nem nagy baj, ha ennél olcsóbb
-22 és 24 coll között szeretnék, nem kell nagyobb (ismét ott a tv )
-képarányt nem tudom melyik a jobb (16:9, 16:10)
-natív felbontás 1920x1080 (ezt egy HD7970 nekem kiszolgálja)szóval nagyvonalakban ennyi lenne
köszönöm előre is a segítséget, aki boldogul velem az vendégem egy sörre vagy egy bambiraHalhatatlan vagyok. Egyelőre. Battlelog: TheGeniusHUN
-
Hexaa
aktív tag
27"-nál nem valami ideális a FHD . Én se vennék 27"-os 1920x1080-as monitort. Viszont teljesen felhasználó függő,hogy kinek mi ideális.Lehet,hogy a "laikus" felhasználót egyáltalán nem zavarja a nagy pixel méret vagy mondjuk filmre és játékra szeretné használni és nem muszáj egyfolytában közelről néznie. Ráadásul kevésbé kajálja a VGA-t is. Neked van szemed a monitorokhoz. Mondj egy jobb 27"-ost ebben az árszegmensben és elismerem,hogy igazad van. A 2713 biztos,hogy kiüti a piacról még ilyen árkülönbséggel is. Aki teheti inkább spóroljon a DELL-re. Viszont az LG-re is megvan a piac,mert sajnos már nem mindenki tud monitorokra spórolgatni vagy nem ad ki ennél többet monitorra...
http://www.monitorguru.hu/
-
vond
MODERÁTOR
válasz windlord #24093 üzenetére
Hát, kezd ott, hogy elolvasod el az első hozzászólást...
Ha még csak gyűjtögetsz, akkor meg vedd be a kalapba a Dell U2212HM-et is...
Igaz, hogy az ára 50k felé konvergál, de szvsz megérné bevállalni... Főleg, hogy 3-4 évre tervezel monitort venni...Kategóriájának legjobbja jelenleg...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
windlord
őstag
Beleférhet, persze.
Ismét 3-4 évre tervezek venni, úgyhogy jól szeretnék választani.
Egyenlőre csak gyűjtöm az ismereteket, tán a jövő hónapban válhat esedékessé!Amúgy mire érdemes odafigyelni vásárlás előtt?
Nem követtem nyomom mostanság a monitorokat, így vakon vagyok megvallom őszintén! -
Isual
veterán
Ha kihagyjuk, akkor már rendben van, igen, elvégre azok is ugyanúgy glow-znak mint minden más, csak legfeljebb más karakterisztikával a vélhetően más felületi rétegek miatt, amik ezeken van. Tudom, hogy az új Foris és a CX is IPS. LG-ről meg nem beszéltem, és a linkelt elégedetlenkedő is egy általános laikus, aki nem nézett utána az IPS hátulütőinek, ettől még szerintem 27"-en a Full HD - pláne úgy, hogy LG - egy életképtelen kombináció, senkinek sem ajánlanám meleg szívvel, csak nagy-nagy kompromisszumokkal...
(#24088) nuke7 : de, jelentkezik, és nem probléma, ez ilyen, legfeljebb van ahol még bevilágításos is hozzá és durvább hatást kelt.
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
Sziasztok!
Van egy LG L194WT-SF monitorom, amely csak 1440*900 felbontásra képes.
Lassan szeretném cserélni egy fullHD -s monitorra.
Tudnátok elfogadható alternatívát mondani nekem a harmincxezer forintos sávban, amelyre érdemes lenne cserélni?Előre is köszönöm!
-
Skillet
addikt
válasz Skillet #24041 üzenetére
ma megvettem a fujitsu l22t-3 monitort. meg vagyok vele elégedve. ami nekem kellett, megkaptam. falra szerelhetőség, beépített hangszórók, 3 év gari, szép a képe, keveset fogyaszt... nem bántam meg. remélem sokáig ki fog szolgálni
köszönöm
sziasztokMess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
nuke7
veterán
válasz soldier2 #23948 üzenetére
szerintem kontaktos a kábeled, így első tippre...
(#24073) Hexaa: az baj, ha nálam nem jelentkezik ez a fekete probléma 227L esetében..?
(vagy lehet, hogy annyira tn-hez vagyok szokva, hogy ilyen pici színelváltozást már/még észre sem veszek... )szerintem iszonyat jó vásárt csináltam ezzel a monitorral... 3év gari és volt kb. 75
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Hexaa
aktív tag
Bocsi ezt kihagyhattam volna: "kivéve CG,SX szériák" teljesen igazad van (kicsit sűrű napom van ma) amúgy az új Foris is és a CX széria is IPS.LG-ről szerintem többet ne beszélgessünk (legalábbis egymással),tudom,hogy utálod a márkát. Max majd akkor szólj ha látsz 27"-ban értelmesebb monitort ennyi pénzért -köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Hexaa
aktív tag
Csak egy pár darab volt szériahibás.Azok mentek vissza gariba.A többi kifogástalan volt,50-100órát futott max a doboz volt sérült.
-
El Kebir
őstag
válasz madgie #24081 üzenetére
hááát biztosan vannak, valameddig, jól működő példányok is, ha még venni akarsz mindenképpen jól nézd meg... (fotózott vibrálás azok a vízszintes sötét vonalak mozognak...)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
El Kebir
őstag
válasz madgie #24078 üzenetére
elég sok példánynál jeletkezik, hogy valamelyik alapszín 170-200 körüli fokozatai vibrálnak, túl sokról hallottam (és láttam ) már, és nem tudok ilyen hibáról más monitortípusnál... (szvsz, valamit alulterveztek benne, vagy félre )
szerk.: (ezért vannak az outletekben és használtpiacon 60-100k-ért ilyen újonnan 300k-s monitorok)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Hexaa
aktív tag
válasz d@minator #24056 üzenetére
A csalódott IPS vásárló sajnos nincs teljesen képben. A többszázezer Forintos IPS Eizoknál is fenn áll az említett probléma (kivéve CG,SX szériák) ha nem szemből nézzük a feketét (felfénylik,szürkül lilul,stb...). Az,hogy a TN panelhez képest gyenge azt nem is kommentálom...(vicc) Persze a 2713-as DELL mellett nem rúg labdában,de ez elsősorban 2560x1440-es felbontás miatt van (ugyanis a 277L csak FHD 1920x1080). Anyaghasználatban és elektronikában is a DELL erősebb. Árképzésben viszont tökéletesen igazodik a DELL-hez a 85k teljesen reális. Ezt ráadásul úgy jelentem ki,hogy teljes mértékben DELL párti vagyok.
-
fatallerror
addikt
-
vond
MODERÁTOR
válasz joci221 #24068 üzenetére
De van különbség... Pl. vezérlésben, elektronikában, bevilágításban, homogenitásban, színvisszaadásban... És még sorolhatnám...
Meg is kell ám korrektül hajtani azt a panelt...
Elnézve ezt a videót, ez egy rémálom... Dülöngél össze vissza már a legkisebb érintéstől is... Attól, hogy az asztalod stabil, a monitor tartása nem lesz az...
Tudod hol vannak ehhez képest a Dell UltraSharpok stabilitásban és összeszerelésben? A mennyekben, de komolyan... Semmi csavar, semmi szerelés... Csak egy kattintás, és kész... És utána oda forgatod, emeled, döntöd, tekered, ahova csak akarod... És mindvégig oda van betonozva az asztalra...
Ettől függetlenül persze vállalható ez az ASUS is, főleg ennyiért... De ezekkel a dolgokkal azért legyél tisztában...
Gondolom, Te sem pár hónapra veszel monitort... Ha leosztod azt a pár ezrest több évre, majdhogynem észre sem veszed... Megérné, hidd el...
-
Koga77
csendes tag
Üdv!
Végignéztem az összes ajánlott gyártót, de a kért specifikumoknak egyik monitor sem felelt meg. ( Gondolom, ezért nem reagált senki a kérdésemre.)
Végül is maradok az U2312HM-nél, és csak annyi kérdésem lenne, hogy ehhez a monitorhoz csatolható-e a Dell AX510-es 10W-os hangszóró, illetve, hogy mennyire elfogadható hangot ad ez a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
joci221
tag
Köszönöm a válaszod!
Az már nekem is feltűnt hogy nem túl stabil ,viszont az asztalom az ,úgyhogy nagyon nem zavar.
Viszont ahogy látom mindkét monitorban LG E-IPS panel van(DELL vs ASUS) elvileg olyan nagy különbség nincs köztük. Mármint laikus számára aki netezni meg játékra használja.
Persze ezt csak gondolom ,ettől még lehet hogy egész másképpen van...Megbízhatóságom.: https://tinyurl.hu/lX2w/ ---- http://t7.hu/ngl
-
vond
MODERÁTOR
válasz joci221 #24063 üzenetére
Ennyiért nem olyan rossz vétel...
Bár a talpa/állványa már innen is elég botrányosnak néz ki...
(Értsd ezalatt azt, hogy csak döntögetni tudod majd magát a képernyőt, és valószínűleg a stabilitás sem lesz az erőssége...)Ha teheted, akkor pár ezresel többért inkább Dell U2212HM, vagy U2312HM...
[ Szerkesztve ]
-
Sir81
aktív tag
válasz stranger28 #24062 üzenetére
"Kötekedjé' nyugodtan, úgyis én nyerek."
No comment...
-
joci221
tag
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok ,ezt néztem ki esetleg van valakinek tapasztalata a típussal?
Esetleg ha van ajánlatotok kb ebben az árban megköszönöm.
Üdv!
Megbízhatóságom.: https://tinyurl.hu/lX2w/ ---- http://t7.hu/ngl
-
Sir81
aktív tag
válasz stranger28 #24059 üzenetére
Ez így nagyon nem igaz, főleg az általatok ajánlott DELL típusokra... nem igaz?
-
fatallerror
addikt
válasz stranger28 #24059 üzenetére
nem igaz... olcsó húsnak nyögés a vége
don't tell me what i can't do!
-
d@minator
addikt
Csalódott LG IPS277L vásárló:[link]
"Most vásároltam,de már megbántam!Ha nem szemből nézed,hanem egy kicsit oldalról,a feketéből egyből sötétszürke lesz!Bal alsó sarka \"világosabb\"!Ahogy beharangozták,hogy HÚ meg Há,közben meg szinte semmivel sincs szebb képe,mint egy TN-nek.Számomra nagy csalódás,persze lehet,hogy csak én vártam tőle többet.Nem véletlenül kerül \"csak\"85e.-be.A konkurens IPS bőven 100e. fölött van!Olcsó húsnak híg a leve...!" -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz fatallerror #24052 üzenetére
Gondolom mer' a 720p-ket nézted
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
fatallerror
addikt
válasz Füleske #24050 üzenetére
akkor a nyugdíjas jó szar minőségű filmtrailereket mutatott bár a batman elég éles volt
mondjuk gondoltam h 1 mov trailer nem 1 nagy szám de azért tetszett az is
azon röhögtem h a 480p-s videó akár youtube-os is sokkal élesebb mint az én hiperszuper monitoromon fránya pici pixelek ^^
1 magasbitrátás jókis mkv-t megnéznék rajta na de majd 1x itthon[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz fatallerror #24049 üzenetére
Alig észrevehető, ja.
-
Füleske
addikt
válasz fatallerror #24049 üzenetére
Szerintem igen.
-
vond
MODERÁTOR
Minimális zaja van, de szerintem ez majd' minden monitorról elmondható...
(Talán a háttérvilágítás PWM szabályzóját hallani... Mintha úgy rémlene, hogy 100% fényerőn megszűnk... De így meg ne nagyon használd a monitorokat.)Egyébként én csak akkor hallom, ha tök csönd van a szobában, és ha behajolok az U2311H mögé, közel a hátulsó szellőzőnyíláshoz... Rendeltetészerű használat mellett egyáltalán nem hallható...
Az U2713HM nem PWM-es háttérvilágítás szabályzást használ, így az valószínűleg teljesen, vagy közel teljesen hangtalan...
[ Szerkesztve ]
-
Füleske
addikt
-
Sir81
aktív tag
Akinek volt, van DELL U szériája, tapasztal zúgó hangot a hátuljánál?
Olvastam pár helyen, hogy ez "előfordul". -
Predator2
addikt
Hello
Csak kíváncsiságból!
Miért éri meg/Miért van rá szükség? Monitor driver telepítése Windows 7 alatt
Jobb képminősége lesz tőle a monitornak? TN paneles monitorom van jelenleg.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
SOAD19
addikt
Régebben kiégett a Dell-emen az állapotjelző, vagyis azt hittem, de egy-két napja vissza-vissza jön sajnos. Jó volt nekem, hogy nem világított, hejj!
[ Szerkesztve ]
-
Sir81
aktív tag
Szerintetek érdemes a PCX-ről rendelni?
Azért kérdezem, mert az áraik nem is olyan rosszak és ahogy nézem jár alapból 1 hét pixelgarancia is hozzá! -
Skillet
addikt
válasz stranger28 #24035 üzenetére
Iagazából nem áldoznék rá sokat,mert tényleg alig használom. Azt tudom, hogy aoc-t meg hkc-t nem szívesen vennék, mert még sosem hallottam róluk. Az acernek meg van matt fekete monitorja, de nem hallottam túl sok jót a márkáról. Asust néztem még. Ve228t. És benq-t bl2201m. Van valami jó tipp amúgy? Mennyivel több a kiszemeltnél? Amúgy kb ennyiben gondolkodtam, 30e.
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Skillet
addikt
Kis segítség kellene. Beszart a monitorom. ( 17es lcd) Holnap vennék újat. A vesa falra rogzíthetőség és a beépített hangszórók ami igazán elvárás. Játszani nem szoktam rajta soha, filmet sem nézek. Csak böngészés. Ár/méret arányban a 22es monitorokat nézegettem. És ezt találtam: fujitsu l22t3 30e alatt van picivel.
http://m.grando.hu/fujitsu-l22t-3-22-s26361-k1419-v160-1526283120
Engem egyedül a lakk fekete káva zavar. De kénytelen vagyok elviselni, mert lassan már csak ilyet lehet kapni.
A kiszemelt monitor jó megoldás lehet? Vagy esetleg más ötlet? Köszönöm.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Tomi0703
addikt
válasz stranger28 #24031 üzenetére
Igaz. Most néztem meg. Tartozék szóval mindegy is. Köszönöm szépen. Ezt jól benéztem.
Karácsony körül lesz cserélve végre. -
Tomi0703
addikt
Üdv!
Kicsit off a kérdésem de fontos lenne. Szóval tervezek egy új konfigot venni viszont az új vga-n (HD7770) dvi van a monitoromon viszont csak d-sub van. Szóval egy adatptert vennék hozzá. Kérdés melyiket?
ezeket néztem:
[link]
[link]
[link]
[link]ez mindegyik szinte ugyanaz(mert valamelyikről hiányzik pár tű, vagy az nem befolyásol semmit)? melyiket válasszam?
Köszönöm szépen előre is és bocsánat az off-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Bal85
csendes tag
Szerintetek LG IPS224v-pn monitor alkalmas játékra(fps)?Köszönöm
-
Koga77
csendes tag
Sziasztok!
Próbálok egy olyan monitort találni ami megfelel a következő paramétereknek:
IPS panel
Full HD
LED-es
DVI, HDMI, és USB csati, ha lehet 3,0-ás.
Beépített hangszórók és web kamera.
21,5"-24"Frissülés 5-6 ms, de ez másodlagos szempont.
-
d@minator
addikt
válasz CrAck69 #24018 üzenetére
Ahogy Füleske mondja LG-ről beszéltem ASUS-ról nem. Az ASUS-ok drágábbak a többinél a fene sem érti miért. Lehet Benq-t akartál mondani?
1,5m nem kevés. Szövegre jobb egy 27-es, játékra elég lehet 23-24 de oda is egy 27-es lenne az igazi. Szóval olyan távról ahonnan te nézed egy 27 biztosan kényelmes.
Sajna azok zsebbe nyúlósak. IPS-ből 84ezer, AMWA-ból 64 ezer de utóbbi (GW2750HM) ott nincs ahol te vásárolsz. -
CrAck69
senior tag
válasz d@minator #24017 üzenetére
Akkor attól még jó monitor, a káva kérdést már átrágtam. Néztem videókat és láttam h nem olyan vékonyka az a rész. De az nem számít annyira. Ha jó az LG terméke akkor az lesz, mert az ASUS akkor fölösleges szted, meg hát annyira nem is jön be a kinézete .
Még egy kérdés, a 27"-t milyen messziről kellene néznem, hogy kényelmes legyen?
Kb 1-1.5m lenne a távolság amiről játszanék.
Akkor elég a kisebb 23" is?Egyszer fenn....
-
d@minator
addikt
válasz CrAck69 #24012 üzenetére
Az, hogy drága és semmi olyat nem tud ami neked kellene. De ha tetszik...elvégre nem csúnya...
A másik a gyári honlap...Azért írtam, hogy nézegesd a honlapokat, mert ott megnézheted milyen featureseket tudnak a monitorok, milyen csatlakozóra van szükséget satöbbi. A Cinema screen monitornál van pár becsapós kép. Úgy tűnik, hogy nagyon vékony a monitor kávája pedig nem. -
stranger28
addikt
válasz fatallerror #24015 üzenetére
Attól még átbaszás és valahogy biztos meg lehet őket szexuálni.
-
fatallerror
addikt
válasz stranger28 #24013 üzenetére
a bíróságon nincs hát de
#24016) stranger28 : fú az biztos h meglehet 1 olyan jókis ázsiai puncust
[ Szerkesztve ]
-
Füleske
addikt
válasz old_artist #24005 üzenetére
Már 8-10 éve is árultak olyan Xerox , AGNeovo monitorokat ahol egy üveglap volt a monitor előtt. Annyi a változás hogy ott még nem reklámozták hogy 0 mm káva.
-
Isual
veterán
Nincs semmi gond a Philips IPS-eivel. Csak nem olyan elterjedtek.
@d@minator: "újabb, drágább, szebb" - két - a (kép)minőség szempontjából - irreleváns és egy szubjektív információ. A gyári honlap meg ezen a szinten a legrosszabb fokmérő.
LG...sok a bajom veled[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz stranger28 #24000 üzenetére
Értelmezés kérdése. A káva tényleg annyi. A fekete "keretet" meg majd másnak nevezik el, és kész.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
old_artist
addikt
válasz stranger28 #24000 üzenetére
Üdv!
Igen, "szummázva" tényleg a "káva" annyi - itt (9/17) a képen valamelyest látni is lehet a "turpisságot".
-
d@minator
addikt
válasz CrAck69 #23962 üzenetére
1. Igen jók.
2. Játékra szvsz mindegy, hogy amwa vagy ips. Látom 5770-ed van némelyik game-nél lejjebb kell úgyis venni a látványjavítókat.
3. LG Cinema újabb, drágább, szebb. Tudásuk a gyári honlapon.
4. Igen mind LED-es. Ha nem alultervezett a világítás akkor jobb, mint a CCFL. Ez a jelen és jövő. -
Flow
senior tag
válasz stranger28 #23993 üzenetére
Okés, értettem! Pár review átnyálazása után teljesen meg vagyok győzve. Köszönöm a tippet! Azért holnap megnézem az üzletben, mert nyilván az a legfontosabb, hogy tetszen a képe, de a hallottak alapján ezzel nem hiszem, hogy gond lesz.
Még egyszer thx!
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Hunyus
senior tag
válasz stranger28 #23997 üzenetére
Akkor azt hiszem nincs több kérdés,irány a megrendelés
Köszi neked is az infot fatallerror
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- nVidia tulajok OFF topikja
- Otthoni időjárás-állomás
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...