Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tequila86
tag
Sziasztok!
Három éve építettem egy config-ot, amihez hosszas válogatást követően vásároltam egy Samsung C24fg73fq monitort. Akkor elégedett voltam, de ma már inkább lecserélném, aminek egyedüli oka a képpont sűrűség. Túl éles a szemem és néhány játéknál nagyon zavaró tud lenni. A lényeg, hogy a config-hoz nem szeretnék nyúlni, maximum akkor, ha normalizálódnak a vga árak. A proci egy i5 8600, mellette 16 Gb ram és egy RTX 2060 6GB OC videokártya. Mivel méretben nem szeretnék visszalépni, 1440p 27”-ra váltanák. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek vágjak bele, vagy túl sok kompromisszumot követelne meg mondjuk AAA kategóriás játékok esetén?
Előre is köszi a véleményeteket!
i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor
-
goli2hun
csendes újonc
Sziasztok,
Az alábbi monitor vásárlásán töröm a fejem:
MSI MAG 251RX [link]Esetleg bárkinek van ilyenje, milyenek a tapasztalatok a monitorral?
És legfőképp egy olyan kérdésem lenne, hogy a monitor natív 240Hz - es.
Nem valószínű hogy azokkal a játékokkal amivel játszom meglesz a 240 fps+, jelent ez
bármilyen gondot és keressek inkább 144Hz-es monitort?
Ez a monitor G-Sync compatibilis lenne és egy 3060 Ti kártya szolgálná ki.Sajnos ez a része (natív frissítési frekvencia vs game framerate + Gsync) nem igazán tiszta nekem. A monitor specifikáció, tesztjei meggyőzőek kérdés h lesz e bármilyen problémám, ha csak kb 100-120 - as frameratekkal futtatok játékot. Nem kompetetív játékok, a felbontás részletesség maradjon, inkább kevesebb frame .
Előre is köszönöm,
Krisztián -
Celithrandi
addikt
válasz IreN!CuS #122097 üzenetére
régebbi portokkal vigyázni kell. Egyrészt ha több kijelző van akkor gond lehet (én pl azért cseréltem monitort mert az egyik régebbi hdmi porttal rendelkezett ami esetében még a win nem érzékelte ha ki van kapcsolva, így ha kikapcsoltam a fő monitort áttolta a másik kikapcsolt monitorra a fő asztalt.) Másrészt pedig meg kell nézni, hogy az adott régebbi port mi az amit nem tud. Felbontási korlát? Hz korlát? HDR korlát? Tehát nehogy olyat ne tudjon amire szükség van vagy szükség lehet az elkövetkezendő időben, mert baromi idegesítő amikor egy port szabvány miatt kell eszközt cserélni.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
IreN!CuS
őstag
válasz IreN!CuS #122066 üzenetére
Ismerőnek átadtam minden infot + linkeket aztán visszatért azzal, hogy a keretet kicsit túllépve szóba jöhetne az MSI Optix MAG274QRF-QD - rtings erősen dicsérve van.
Megéri a felárat az ajánlott M27Q-hez képest?
Ami nekem feltűnt, hogy az MSI ~2 éves modell régebbi portokkal.[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Celithrandi
addikt
-
-=RelakS=-
veterán
válasz shagy #122094 üzenetére
Ez szerintem személy és méret függő. Van, aki boldogan veszi a hajlított monitorokat, és elvan vele (főleg a 49" ultraszéles fajtánál), engem meg ki lehetne kergetni vele a világból...
Rendelj egyet online, és ha nem nyerő, 14 napon belül vissza tudod küldeni[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
shagy
tag
Sziasztok! Hajlított vagy nem hajlított monitor?
Eddig mindig IPS panelt használtam. Jellemzően közelről, kb 60-70cm-ről.
Felhasználás módja tördelés és filmnézés. (ez utóbbi kb 1-1,5 méterről)
Belemenjek hajlított VA paneles megoldásba, vagy ne kísérletezzek, sík IPS-nél maradjak?- shagy
-
bobalazs
nagyúr
Acer AOpen 24MV1Y P hez egy mérést el tudna végezni egy olyan ph tag akinek van hozzáférése?
Rgb szinskála, hány százalékos, milyen beállítások kellenek kalibráláshoz? -
Rent
senior tag
válasz Celithrandi #122089 üzenetére
Próbáltam és nem jött be
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Érdeklőnék, hogy az általam kinézett két monitor (igazából egy, a másik inkább tartalék versenyző ár végett) mennyire jó vétel, illetve lenne pár kérdésem a képfrissítés és Freesyn végett.
Asus TUF Gaming VG249Q
Asus VP249QGRIPS, HDMI, DP, hangszóró, gamer mód(ok) és a szemkímélő mód nálam priorítás. A többi extra, emiatt van a lsitán a msáodik model. Nincs spéci talp és annyi extra ficsőr. Őszintén ha a LG-nek lenne szemkímélő módja gondolkodás nélkül megvenném a LG 24MP59G-P modelt, de akárhogy nézem csak valami 'olvasó mód' állítható be.
Érdekelne még a 144 Hz képfrissítés előnye egy gyengébb gépnél (lásd lent) mennyire venném hasznát vagy van-e hátránya, de ha jól tudom midnen ilyen monitor mehet 60-90-120 Hz-en is.
Egyébként a monitor többnyire játékra, fórumok és cikkek megtekintésére (ezért is fontos a szemkíméló mód) és filmnézésre használnám. A jelenlegi 27" FHD Samsungom pixelsűrűsége egyre zavaróbb és a gyenge VGA-m végett reálisabb egy kisebb méretű ,de FHD monitor vásárlása, mintsem egy nagyobb felbontású, de hasonló méretű monitor vásárlása. A monitor úgyis amolyan 40-50 cm nézem. -
Celithrandi
addikt
-
Celithrandi
addikt
ok, abból indultam ki, hogy nekem az van és kb 60cm-es távból még sokszor úgy is kapkodom a fejem hogy görbített, de nagyon jó hogy az. Próbáltad már 21:9 nél is? Mert azt aláírom, hogy 16:9nél értelmetlen és zavaró a görbített.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Sima irodai munkára keresnék 34", 21:9 képarányú szemkimélő pwm mentes monitort.
Mik az ajánlott darabok?
-
Rent
senior tag
válasz Celithrandi #122086 üzenetére
Nekem nagyon nem adja a görbített, sőt kifejezetten zavar.
-
Biga123
addikt
válasz hoto4320 #122083 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni akkor az nvidia oldalát nézed!
De ha megnézed a linkelt tesztet ott láthatod h letesztelték és működik.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Komplikato
veterán
válasz Biga123 #122081 üzenetére
M32Q alig drágább, pár link boltban meg még olcsóbb is, ugyan az a panel tech, de RGB-s. Persze ha túl nagy, akkor nem játszik. Amúgy Rting teszt szerint fejjel lefelé lehet RGB módban használni, de erősen megnő az imputlag ilyenkor.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Biga123
addikt
válasz hoto4320 #122080 üzenetére
Gigabyte M27Q - Rtings -es teszt alapján megy neki a G-sync
Viszont BGR -es :/[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Rent
senior tag
válasz Komplikato #122078 üzenetére
Köszi az infókat! Saját állványom van, a két bemenet meg pont elég (pc nek a dp, hdmi meg vagy mbpronak vagy nintendonak). Köszi, lesz időm tesztelni. Árát tekintve 205-215 között látom árukeresőn, alzában sikerült 166 ért lefoglalnom az utolsó raktáron lévő bontatlant.
aoc-m is megjelenéskor, amikor vettem lutri volt, az elsőt visszavittem egy pixelhiba miatt, második azóta is tökéletes
alzában flottul megy az elállás, még céges vásárlásnál is pozitív tapasztalatom van, pedig ott sehol nem lehet elállni.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
A legolcsóbb IPS paneles 1440p wide monitor.
Elolvasva a vásárlói vélményeket, a legnagyobb panel lutri jelenleg. Attól függőben, hogy sikerűlt rárakni a polarizátor réteget, vagy nagyon jó képről és jól olvasható betükről írnak... Vagy ezek ellenkezőjéről meg hatalmas backlight bleedingről. Ja az állvány nem állítható, nincs USB hub, összesen csak két bemenete van.
Mondjuk ha játszik a 14 napos visszaküldés, akkor lehet próbálkozni."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
magyar895
csendes tag
üdv!
szeretnék monitort cserélni, jelenleg egy samsung LS22E45KBSV "business" monitorom van (TN, 60 HZ , 1080p, 5 ms, ).
Amihez kellenne:
-játszani a gyerek játszik ez kb a 30%-t teszi ki a használatnak (nem nagy címek: Forza H. 4-5, jurassic W ev. 1-2, age of empires 3-4, ark)
- 20% filmezés
- 10% speciális 3d modellezés és térképezés (agisoft főként)
- 40% általános office és nezetős felhasználás
A gép elég jó mellé (10700k, 3060 ti).Az elvárások nagyjából : 1440p, és ne legyen 27"-28" nál nagyobb, képfrissítés min 144 hz, ne legyen ívelt, lehessen állítani legalább a magasságot, de ha forgatható is az még jobb.
A max keret az 150e de nem feltétlen akarok 150 ért venni a ha mondjuk a 110-125 körüliek is tudnak annyit (a villágítás, meg design , és usb portok megléte számomra nem igény abszolut).
Nekem mindig samsung monitorjaim voltak (egyszer volt egy LG de azt 3 nap után visszavittem), így nem tudom, hogy milyen az élet azon túlEzeket néztem:
Samsung Odyssey G5 LCD [link]
Lenovo G27q-20 LCD monitor (66C3GAC1EU [link]
AOC AG273QXP LCD monitor [link]
Gigabyte Aorus FI27Q [link]
LG 27GN850-B LCD [link]
AOC Q27G2U/BK [link]Van esetleg bárkinek ezek közül valamelyikkel nagyon jó vagy nagyon rossz tapasztalata, melyiket ajánlanátok? Van esetleg bárki akinek volt lehetősége ezek közül többet is kipróbálnia ?
Ha esetleg van bármi egyéb javaslat ami nem ezek a fentiek azt megköszönöm!!köszi a segítséget előre is
-
Rent
senior tag
Hali! HP X34 ről vélemény?
AOC 27G2U-t váltana.
Specifikációk alapján nagyon bejön.
1080p 27" 16:9, 1ms, IPS paneles 144 hz, 250nit fényerő helyett 1440p 34" 21:9, 1ms, IPS paneles 165hz, 400nit fényerő.
Számok alapján egyedül a színhelyességben van egy hangyányival az AOC alatt (kb 110% vs 99%).
Egy ideje szemezgetek a 21:9 monitorokkal, de magas képfrissítés (min 144hz) mellett nem találtam eddig IPS panelest elfogadható árban semmit, ami tud min. 1440p-t (1080p-ben találtam többet is, vagy VA panellel).
Most lecsaptam az alzában egy ilyenre (utolsó készletes HP X34) és 40-el olcsóbb, mint árukeresőn bárhol. Ha nem jön be maximum elállok tőle.
Azért ha valakinek van valami tapasztalata, vagy látott valami normális tesztet róla és megosztaná, előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Safranek
aktív tag
Segítséget kérek hogy a 3-as vagy 4-es kategóriából mi lenne az ajánlás a következő feltételekkel:
- Home office (hp 3005pr port replikátorra lenne kötve a céges laptop HP ProBook 440 G6 )
- régi PC -t is rákötném de nem játszom PC-n, illetve a VGA sem vmi acélos (Digital max resolution :2560 x 1600)
- irodai alkalmazások illetve sok ssh terminal(putty)
- Állítható magasság , dönthető , szemkímélő (éjszakai munka)
- D-sub/DVI,hdmi,displayport vagy 2 hdmi , displayport
- matt kijelző 27",2k
- legyen elsőkörben 100e ft a max vételár ,használt monitor is szóba jöhet HA-ról
Köszönöm„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
kchris78
veterán
válasz d3tox1c #122072 üzenetére
hát vagy csere. 100 alatti ppi. 32" esetén az 1440 az kevés. az 27"-hoz passzol, 32 már 4k, ha szép karakter rajzolatot szertnénk. Nekem notebook esetén 14" FullHD a 12' után és hasonló a gondom. Nem retina display, és látható a cleartype, de a kikapcsolásához viszont már nagyon picik a pixelek. Ez van..
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Sok nap keresgélés, nézegetés, olvasgatás után a választásom egy Asus rog strix xg32vc-monitorra esett.
Szépek a szinek,játékok is gyönyörűek rajta, viszont a betűk (netezés,word, stb) olyan furák. Mintha "recések" vagy nem tudom milyenek lennének.
Szerintetek pucoljam le az nvidia drivert, és tegyem fel újra, vagy valami Windowson belüli beállítás lehet?
Esetleg valakinek van ez a típus közületek?
Előre is köszi. -
veterán
válasz Csandi #122056 üzenetére
Én meg az ellentéted vagyok ebből a szempontból, 8 órát 60 Hz előtt irodában, majd az itthoni 144-re váltva szinte észre se veszem bár az egy nagy tényező, hogy ott nem a fórumot/twittert görgetem, nem olvasok annyit a betűk "gurulása" közben, mint itthon, szóval azért örülök, hogy kiadtam érte a felárat.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
saen
veterán
válasz Steady74 #122067 üzenetére
Ha sport akkor mindenképp valami gyorsabb panel kell, szerintem. Ha netezel is mellette akkor a 2x27" mindenképp jobb, mint az 1x32". VA szerintem kuka, ilyen méretben viszont a TN se az igazi, így marad az IPS.
Felbontásilag elég a FullHD, de azon meg netezni nekem nem az igazi ilyen méretben, inkább WQHD, bár abból a gyorsabb változatok már lehet kereten kívül lesznek. 4k meg felejtős ennyiért, meg ilyen méretben nem is kell. -
Steady74
addikt
Mielőtt döntök, megkérdezlek Benneteket, ki mit javasolna. Otthoni használat, falra szerelhető kivitel, nézési távolság 60-65cm. Netezés, yt, sorozatok (ha kiszorulok valamelyik TV elől, heti 1-2 alkalom), tök átlagos dolgok. Minimum 27"-ban gondolkozom, a 32 sem riaszt vissza, de a 2x27" felálláson is gondolkoztam, mert többször van/volt, hogy pl. focimeccset nézek/hallgatok, mellette meg neteznék. Milyen felbontás javasolt, milyen panel javasolt, milyen frissítés, milyen modell javasolt Részetekről? Költségkeret 80-120k (két monitor esetén nyilván ennek duplája). Köszi szépen.
-
IreN!CuS
őstag
válasz -=RelakS=- #122063 üzenetére
Igaz, ha ilyen extrém példát nézünk akkor jogos az extrém felár
Amerigo57: Köszi, meglesem ezeket is.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
-=RelakS=-
veterán
válasz IreN!CuS #122062 üzenetére
Van az a méret és felbontás, amikor a 120Hz-et kb dupla áron mérik.
Most egy 42"-os 4K monitor előtt ülök, de ha le akarnám cserélni, akkor Oázis Computernél pl 433ezerről indul a kínálat.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
IreN!CuS
őstag
válasz mad823 #122054 üzenetére
2022-ben én már nem vennék 60 Hz-s monitort. Sima használat mellett is sokkal élhetőbb egy 120+ Hz-s és felárban sem érzek nagy különbséget főleg ha megnézzük átlagosan hány évig használunk egy egy monitort.
Gigabyte M27Q mellett van bármi egyéb vagy ebben az árkategóriában a megadott paraméterek mellett ez a legjobb?
-
enzahobi
aktív tag
Sziasztok!
Monitort keresek, alábbi paraméterekkel:
- felhasználás:
CAD, egyéb grafikai tervezés, modellezés, filmnézés (jó kontraszt előny), pici játék szökőévente
- 21:9 képarány, ~34 inch
- IPS esetleg VA
- 80-120k huf
- min 75-90hz, de nem kell 144, nem gamelek és egy 1070 hajtaná
- felbontás:
Egy 27ich 16:9 1080p monitor pixelsűrűsége még pont okés (használtam élőben egy ideig), egy 34 inches 21:9 2560*1080 felbontású monitor kb ugyan ezt a pixelsűrűséget hozza DE: érdemes lehet-e egy 1440p felbontásút keresni 120k felett, ha CAD ill grafikai tervezése, filmnézésre szeretném használni?Alábbit szúrtam ki a médiában:
LG 34UM69G [link]
-IPS, 34", UWHD, 2560 x 1080, 5ms, HDMI, DisplayPort, USB-C, FreeSync, 75hz
Ár-érték arányban mennyire jó?Jelenleg egy IPS 21.5inches LG 22MP65HQ-P [link] teljesít szolgálatot, 74hzen használom. Ezt kinőttem, nem férek el rajta, nem elég széles, nincs hely a toolbaroknak, vagy két párhuzamosan megnyitott programnak. Másodlagos monitorként számítok rá a jövőben.
Előre is köszönöm a tippeket tapasztalatokat!
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]^2 . . . . RN10Pro: Miui14.03 & Mi9TPro: 10.3.4
-
Csandi
őstag
Irodaban dolgozom, itthon meg évek óta 240hz-es monitorom van. Olyan keveset járok be az irodába amilyen keveset csak lehet, főleg az ottani 60hz-es monitorok miatt. Egyszerűen már zavaró a használatuk. A saját gépem erőssége vs. céges laptop tejesítménye és az itthoni eégr+bill-ről már ne is beszéljünk. Egyszerűen netezni, és office progikat használni is zavaró és idegesítő ha rosszabb perifériákon kell mint amiket itthonra vettem és a gép pont annyival gyengébb, hogy ha valamire klikkelek nem azonnal történik hanem várni kell bármennyit is. Szerintem a 100+hz ma már alap, gombokért is adják full hd-ban. Az a kifejezés meg, hogy "irodai monitor" szerintem elég vicces, egy IPS paneles gamer monitor is használható irodai munkára, csak még jobb is. Egy grafikus monitor mindjárt más, ott van értelme a különbségnek, de az "irodai monitor" egy kisebb tudású gamer monitor. Ha pedig a csatlakozási opciók adják az "irodai" jelzőt rá akkor egyrészt gamerből is van amin sok csati van, másrészt dokkoló. Ha pedig a talpa adja az "irodai" jelzőjét, akkor egyrészt gamerből is van aminek jó a gyári talpa, de amúgy meg 10-20 ezer ft egy kar ami jobb lesz mint bármelyik talp, mert nem veszi el a helyet az asztalból.
Persze 60hz-es full belépő mintor még mindig olcsóbb mitne gy 144--es belépő gamer, de akkor ne irodainak nevezzük hanem alsó kategóriásnak. Ugyanígy pedig, a Dell pl. 60hz-es "irodai" monitorait sem értem, persze szépek, de többet kérnek érte mint egy gamerért ami ugyanaz csak többet tud.[ Szerkesztve ]
-
-
IreN!CuS
őstag
Sziasztok,
Általános/vegyes felhasználásra keresek egy ismerőnek monitorit.
25-27"
1440p
Legalább 144 Hz
IPS
Ne legyen ívelt
Keret 120-150k körül +- pár ezer belefér.
Nincs semmi extra megkötés a felsoroltakon kívül.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Dromi #122049 üzenetére
Én ezt rendeltem most meg 50K Euronicsban, VA paneles, bár élőben nem láttam gondolom ennyi pénzért nem lesz 150 ezres kijelzője.
BlueLightShield TM Technology & Flickerless Technology
ír a weboldal, gondolom ez azért ezmiatt szem kímélő lehet. -
Dromi
tag
Sziasztok! Kb. egy hónapja tönkrement a monitorom (C-PVA, 23", Full HD, 300 cd/m², 3000:1) , amit x évig használtam. Sürgősen kellett egy másik (hasonló paraméterekkel / 50-60 ezer között). Ebben az árkategóriában kinéztem a lehető legjobb ips monitort (ASUS VY249HE). Szép színes volt, viszont irtó erős volt a megvilágítása (még 10-20%-on is). Már 1-2 nap használat után elkezdett fájni a szemem & a fejem. Utána kipróbáltam mindent. De nem lett jobb. A kékfény szűrőtől olyan sárgás lett az egész. Amin lehetett volna egy kicsit javítani, csak rossz volt a menü. & Minek az ips, ha nem lehet élvezni a színeket?
Akkor legyen VA, mert ott mégis jobb a fekete (Philips 241E1SC). Ennél normál beállítások mellett (fényerő 50-35% között) két napig bírtam. Ezután jött a kékfényszűrő, fényerő 10%, kontraszt 30% & gamma 2.2.-2.6 között. Ezzel kicsit jobb lett, a szín is elmegy. De ettől is fáj a szemem. Azt szeretném kérdezni, hogy ebben a kategóriában van ennél jobb alternatíva vagy nincs? Van olyan (VA) monitor amit kékfény szűrő nélkül is simán lehet használni?
[ Szerkesztve ]
-
Lavar
aktív tag
-
Lavar
aktív tag
Köszi a válaszokat.
-
Lavar
aktív tag
Hali,
Excel munkához 27" 1440p 16:9 monitor, vagy 34" UWFHD (2560x1080) 21:9 lenne a jobb szerintetek? -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Keresnék valami használható 24"-os monitort.
Ami min. elvárás lenne:
-FullHD felbontás
-VGA és HDMI csatlakozó, ha 2 HDMI az sem baj és akkor nem kell VGA, de nem tudom ilyen van-eHa belefér:
-magasság állítás
-elforgatható kijelzőAmire használnám:
Leginkább irodai felhasználás, esetleg egy kis játék de semmi komoly játékkal. Menne róla egy asztali illetve néha HDMI-n laptop. A játékról csak annyit, hogy i3-4xxx proci külön VGA nélkül.Ár(ha kevesebbért ajánlotok nem haragszom meg )
-ha új, garis akkor max 50k. hardverapró nem kizárt
-hardverapró használt sem kizárt, de ott inkább 40k és jó lenne ha garis lenne mégHardverapróval annyi elvárásom lenne, hogy BAZ megyében tudjam átvenni személyesen bár ha van valami kiemelten jó ajánlat és megbízható az eladó akkor mehet.
Előre is köszönöm a javaslatokat.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Komplikato #122036 üzenetére
A fentebb említett Aopenbe hogy kerül HDR? Vagy miért van benne, ez amolyan velejárója a gyártásnak?
Egy tévénél megértem a HDRt de gamer monitornál, van itt értelme, ad valami pluszt? -
Komplikato
veterán
válasz KaiotEch #122035 üzenetére
A fene tudja, de a 80-250.000 közötti gamer monitorok (144Hz-360Hz) jó részénél dominának ezek a panelek, általában jók a színeik és talán a kontraszt is jobb mint LG Nano IPS esetén. Persze sok minden múlik a vezérlés, háttérvilágítás és a polarizátor réteg minőségén, az meg a gyártón múlik. Egy ismerős anno belenyúlt olyan Dell típúsba ami PWM-es volt, neki meg attól lett baja.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
nagyúr
válasz Komplikato #122028 üzenetére
Hát nemtudom ezek az AUO panelek mennyire jók, de nekem a korábban írt MSI nem jött be, szétverte a szememet. Azóta visszatértem a régi DELL-hez és látok is...
-
kistusik
tag
válasz Komplikato #122031 üzenetére
Nekem a driver felismerte, hogy amd freesync, és rá is kapcsolta. Szóval elvileg működik.
-
Komplikato
veterán
válasz ttfgyb10 #122029 üzenetére
Hááát 50-80.000 között 6bit+frc IPS és VA panelek vannak.
PANDA IPS-és Asus VG249Q (vagy QM?*) monitorral nemrég valaki nagyon elégedett volt. Vagy itt felettünk kitárgyalt AOpen VA paneles mütyür is jó lehet ha nincsenek túlzott igények, bár nem tudom megy e rajta a Gsync kompatibilitás, cserébe ugye 50e az ára.
(*VG249Q1R, amit írtam az VA paneles.)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Végül mivel IPS paneles a monitorom, Acer Nitro xv340ck, ezért nem mertem bevállalni a VA paneles LG-t. Megvettem LG UltraGear 32GP850-B-t.
Nagyon jó, egy Alzaergo "oszlopon" van mindkettő, az LG van az Acer felett. Így a Series X arra van kötve. Asszony szerint olyan a környezetem, mint egy lottózóban, ott van így kint a monitor "hogy felvelé kell nézni" -
ttfgyb10
csendes tag
válasz Komplikato #122028 üzenetére
Szeretném minél olcsóbban megúszni a vásárlást
-
ttfgyb10
csendes tag
Sziasztok. Rtx3060 karihoz melyik a gsync monitort ajánljátok amit érdemes megvenni 60-80e ft értékben? Ha ugy látjátok,hogy nem létszükség a gsync,akkor melyik más legyen? Nem nagyon vagyok képben a dologban,nézzétek el nekem tudatlanságom
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Acer AOPEN 24MV1YPbmiipx
1080p 144 Hz VA
van 50 ezerért Euronicsban, ha valakit érdekel. -
törölt tag
válasz Komplikato #121975 üzenetére
akkor ezek közül valamelyik ajánlott esetleg?
- Samsung S27A600UUUX
- Dell S2722DC
Mindkettő csak 75 Hz, de a többi paraméternek megfelelnének. -
kistusik
tag
válasz bobalazs #122022 üzenetére
Köszi. Igen Windowsban kellett. Hát én legtöbbet éjszaka gépezek, munka után, szóval esetek többségében a kékfényszűrő be van kapcsolva. De linkelek egy képet. Konkrétan testre tudod szabi az RGB-t benne. 4 színprofil van benne. "Normal" "warm" "cool" és a 4. Persze az user, ahol testre tudod szabni.
-
Komplikato
veterán
válasz kistusik #122019 üzenetére
A Windows beállításokban és vagy a videókártya driverben látszik az AOpen monitor? Mert ha nem, akkor nem is fogod tudni beállítani. Lehet vga drivert érdemes frissíteni, meg ha van a monitornak, azt is feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz kistusik #122021 üzenetére
Elvileg mind a három bemenet, hdmi 1.4, 2.0, Display Port, tudja a 144 hz-et.
Nézd meg a windowsba 144re van e rakva, aztán lehet még a monitor menüjében is el van valami opció rejtve, nem tudom. Hát ha ninc sösszehasonlítási alapod akkor nem tudod megmondani milyen a panelja.
Egy jobb tévével összevetve, mondjuk sárga, zöld kék piros stb mennyire élethű stb ilyesmire gondoltam. -
kistusik
tag
válasz bobalazs #122020 üzenetére
Kb fél órája van bekapcsolva, szóval nem sokat tudok róla mondani. Elég sok beállítási lehetőség van rajta, én is folyamatosan finomhangolom. Egyenlőre azon szenvedek, hogy előhozzam a 144hz-et. Besétáltam a boldba, nekem 3 szempont kellett. 1ms, 144hz, Vesa felfogatás Én játszani fogok rajta. Bocsi, de nem vagyok egy nagy monitor guru.
-
kistusik
tag
Hali. Most vettem, egy Acer Aopen 24MV1Y monitort. Elvileg 144/165 hz-tud. HDMI-n van összedugva, elvileg sem játékba, sem pedig videokártya driverjében nincs korlátozva az FPS. A monitornak van saját fps megjelenítője és fix 60hz-van. Létezik, hogy csak display porton tudja a 144 vagy 165 hz-et? Kiskönyv szerint hdmi1.4-en is tudnia kéne.
-
Daert
őstag
Üdv urak!
Elgondolkodtam a jelenlegi Samu 27" VA monitorom cseréjén.Mivel kissé tanácstalan vagyok,gondoltam előbb megkérdezlek titeket.
Az elképzelés:
- LG - 27GN850-B
- AOC - AG273QXP
- BENQ - MOBIUZ EX2710Q
Elsősorban játékra és filmnézésre használnám,úgy 70-80cm távolságból.
A lélektani keret kb 150000Huf
Gondoltam most kipróbálnék egy IPS paneles játékost de nem kizáró,lehet VA is ha szép képe van és elég gyors.Jelenleg egy AMD VGA-m van igy Freesync a preferált,tudom,IPS+Freesync nem olyan egyszerű kombo.
Szerintetek melyik moncsi lenne jobb választás?Esetleg alternatíva?[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Acer AOpen 24MV1Y P 23.8" 144 (165) Hz.es monitorról mi a vélemény?
Látom olcsó, volt már 50K alatti áron, VA paneles, és nem hajllított.
Színskála lefedettség, fakóság ha van, ilyenek érdekelne. -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Lg ultragear 27gp850 quad hd 27 monitorhoz szerintetek elég lenne az rtx 3060 videokártyám, vagy inkább gondolkozzak egy fhd monitorban?
Segitsetek legyszi,konzolról jöttem át pc-re, és még nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz....
Előre is köszönöm. -
DFB
tag
Sziasztok
Nagy nehezen kiötlöttem milyen monitort vegyek.(Úgy néz ki rosszul, viszont kiderült a 27" FHD nekem nem lenne jó)
Dell S2722DC lett.
A másik mellette P2414H.
A P-nek jobb a képe.
Igaz, hogy a P-s kalibrált, de ami inkább zavar, hogy az S-nek kisebb a betekintési szöge.
Oldalról nézve "homályos".
A P nél nincs ilyen bajom, még laposabb szöbgöl is jobb.
Ez valószínűleg a különböző panelek miatt van, csak azt nem tudom, van-e ekkora különbség a panelek között a két sorozatban, vagy a régi p-s az még jobb panel volt?
Van valami infó, tapasztalat erről?Szerintetek a P széria megoldaná a dolgot?
Nem szívesen vinném vissza, de hajlok rá.Lehet akkor maradna alternatívaként a P2421D vagy P2422H.Esetleg P2720D, de az régebbi és van aki jót ír róla van aki rosszat.
Köszönöm. -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Konzolrol jöttem át pc-re.
A konzolhoz hasznalt tv-t használom monitorként (lg bx), de gondolkodom, hogy lehet jobban járnék egy monitorral.
Csak nem tudom, milyen legyen.... Full hd, 4K? Kb 200ezer forintig, főképp játékra lenne,néha photoshop, videó vágás.
Rtx3060 kártyám van.
Előre is köszi a válaszokat -
Phvhun
őstag
Sziasztok,
Vettem egy 21.5"-os IPS DELL P2219H monitort, Oázisos kalibrálással, vannak grafikai munkáim, színhelyesség fontos.
Egy bajom van vele, még egy tök random TN paneles monitor feketéje, és kontraszt aránya is jobb annál, amit ez produkál.
Pl.: sok Sci-Fi-t nézek, ahol azért az űr jólenne, ha nem szürke lenne...
Az a baj, hogy túl olcsó IPS-et vettem, vagy a IPS ilyen, és valami más kell nekem, ha tényleg jó feketét és kontrasztarányt akarok?
[ Szerkesztve ]
-
bolygo
friss újonc
Végül két "játékos" maradt, ahol számomra a következő a kérdés: IPS vagy VA?
Az IPS oldalán a GIGABYTE M32U áll, a VA oldalán pedig a GIGABYTE AORUS FV43U.
Elsősorban munkára lenne használva, kisebb részben pedig filmnézésre, játékra.
Ezért kérem a segítségeteket abban, hogy melyik lehet a jobb választás.
Előre is köszönöm a reakciókat. -
-
malagutif122
tag
27Coll Ips Sik képernyőbe milyen tipust tudnátok ajánlani?
-
Komplikato
veterán
Most szeretnék venni egy Dell S2522hg monitort, (IPS, 1920x1080, 240Hz, 1ms, 4ms input lag!) mivel beszélnétek le róla?
Eredetileg MSI MAG301RF lett volna, de teljesen elbizonytalanodtam, mert van ahol már annyiért adják mint egy nano IPS-és 27"-os monitort."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Need for Speed: World Online
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest