Hirdetés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenHans
addikt
Üdv
Adott egy MSI Pro 2412 VA paneles monitor.
A képeken látható függőleges pár sáv szerintetek hiba? [kép] [kép] Egy ezek közül kicsit erősebb.
Pixelhibám nincs egy darab sem, csak ennyi ami látszik ahogy nézegettem, és ez is csak homogén szürke vagy zöld felületeken feltűnőbb, van hogy akkor is csak gyors oldalirányú kameramozgásnál, pl foci.Elállási időn belül vagyok, de ha technológiából fakadóan nem lesz jobb akkor nem vinném vissza.
Köszi ha valaki tud segíteni
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
Blaise
veterán
Sziasztok,
Lehet tudni, hogy az Alienware AW3225QF itthon miért nem elérhető sehol jó ideje? Külföldön mindenhol van raktáron. Nagyon köszi!
-
hunking12
csendes tag
Sziasztok. Az új videókártyámhoz jött az ötlet, hogy már kellene egy újabb monitor is, ezért kérném a segítségeteket.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100 000 Ft
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27 colos, 2560 x 1440 (2k), 144 hz minium
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Általános, játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Rtx 4070 Super
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, DisplayPort
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
igen
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Magasságban állítható, és dönthető. A forgatható csak jó lenne.Már én is nézegettem, és láttam, hogy van pár lehetőség, viszont nem tudom. Egyáltalán van értelme 100 000 alatt 2k-s minimum 144hz-es monitort venni? Vannak ez az ár alatt is értelmesek, vagy felesleges?
A választ előre is köszönöm szépen, ti vagytok a királyak.
-
Peddy789
őstag
Sziasztok, 2 monitor kozott gondolkodok, talan itt valaki jobban ert hozza mik a kulonbsegek.
Dell 27 USB-C Monitor - S2722DC 194 pounds
Dell 27 Gaming Monitor - G2724D 199 poundsA jelnlegi 34-es ultra wide monitorom melle szeretnek egy pivot (elforgatott) masodlagos monitort. Foleg programozas kozben szeretnek tobb helyet, ileltve interjukra hogy legyen tobb hely a cheat sheatre . Jatek kozben valoszinuleg discord / vagy valami youtube menne rajta. Tehat nincs nagy elvaras miniosegben, lehet hogy egy 24es fullhd is megfelelne, de mivel ennyire olcson latok 27es QHD monitort, ugy latom nem erdemes ennel olcsobban vennim de lehet tevedek.
Nemtudom hogy mi masra kellene meg figyelnem?
A G2724D fele hajlok, mert ugyan nem jatekra akarom hasznalni, ha barmi tortenne a fo minotorommal, akkor azert hasznalhato lenne jatekra is mivel na 165hz-el, plusz talan a hdr miatt szebba kep ?
Vagy pont hogy a gyoirsabb Hz es HDR miatt inkabb szaarabb lesz a szinvilag?
A masiknal ahogy latom a hangszoro (ami vszeg borzalmasan szar) meg az usb C szol, de az usb c-t jelenleg semmire se hasznalnam.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 100-300 font kozott
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? passz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Talan VA panel lenne a legjobb de nemtudom, mivel a fo monitorom is VA
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sik, mert pivot modban akarom hasznalni
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Foleg programozas, neha valoszinuleg valami video is megy majd rajta jatek kozben
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? 7900xt
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) Hdmi vagy displaypoprt
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyomanyos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Pivot mindenkeppen[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
Ne haragudjatok, hogy ide írok, de talán itt kapok rá választ. Fontos lenne tudnom.
Érdeklődni szeretnék, hogy vihar-villám-áramszünet-folyamatos áramkihagyások következtében jelentkezhet pixelhiba(deadpixel)?
(ips panel)
Előre is köszi!
-
SzekeresPeti
tag
válasz omfgk #136723 üzenetére
Én azt szeretném, ha az új monitorom minél jobban kitöltené a látóteremet, és minél szebb, színgazdagabb képet adna. Leginkább filmezéshez kellene. Játszani is szoktam, de csak régebbi, 2012 előtti programokkal, gondolom azokhoz kár lenne túlságosan magas kategóriás monitort venni. Az eddigiek alapján akkor a számomra fontos paraméterek: képátló, felbontás, ppi, statikus kontraszt. Van még egyéb, amit érdemes figyelembe vennem a kiválasztás előtt?
-
elektrotank
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat! Végül egy 28" modellt választottam, főként a helytakarékosságot szem előtt tartva. Ettől függetlenül a tanácsotokat mindenképp megfogadom. Ha a jövőben ténylegesen 32"-re fogok váltani, mindenképp 4k-s felbontásban fogok gondolkozni, bár remélhetőleg, akkor már oledet fogok vadászni. Még adok neki pár évet, hátha jobban kiforr a technológia, illetve pénztárcabarátabb lesz.
Még egyszer köszönöm!
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
Ijk
nagyúr
Benq PD2706U vagy Dell UltraSharp U2723QE?
Karcos PD2700U helyett kellene. Vajon mennyit jelent gyakorlatban a 2000:1 vs 1200:1 kontraszt. Kérdés még Dell és Benq quality controll, mennyire jellezmő felhősödés, bleeding./人◕ ‿‿ ◕人\
-
gborisz
tag
Sziasztok, találtam egy kis pénzt, elkölteném monitorra (jelenleg 1080p/60Hz)
150-170k között kb
27" 1440p 144Hz(ha több, nem baj, ha kicsit kevesebb, gondolom az se)
passz
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
single player játékok (elden ring, cyberpunk, jedi survivor, ilyesmik), böngészés, sorozat/filmnézés (kb. fontossági sorrendben)
4070 Super
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
gondolom DisplayPort, de HDMI is van
ha van ebben az ársávban, gondolom jó lenne
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
szerintem megvagyok ezek nélkül, ha eddig megvoltamElőre is köszönöm
(AOC Q27G3XMN amit láttam több helyen is ajánlani, érdemes ennek utánamenni?) -
nuke7
veterán
válasz Celithrandi #136773 üzenetére
miért van mindig kitiltva amikor nézem a fórumot..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
Khelben
nagyúr
válasz elektrotank #136783 üzenetére
27" 1080p-ről váltottam 32" 1440p-re, akkor nagy előrelépésnek tűnt, de most már engem is kezdenek zavarni a pixelek. Ha teheted, 4k legyen inkább.
-
Ijk
nagyúr
Nincs aranyszabály felbontásra, két tényezőtől függ, az egyik a távolság, a másik a szemed. Vannak kalkulátorok amivel ki tudod számolni mi az amit láthatsz különbség és mi az amit nem. Ha 27" közel van akkor bizony jó a 4k, ha a 32" elég távol (~90cm) akkor elég a QHD.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
MODERÁTOR
Volt 32” 1440p-m es most 4K, utobbinak azert joval pengebb kepe van. Ujabb nv kartyaknal nem kell a felbontast visszavenni hanem a dlss-t kell megfelelo allasba bekapcsolni. Tavolsagfuggo, de en siman elvoltam 32”/qhd-n, mast meg zavarnak a pixelek.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
elektrotank
aktív tag
Sziasztok!
Leginkább csak érdeklődni szeretnék. Egy 32" monitor beszerzésén gondolkodom, viszont 2k-ban. Van valakinek tapasztalata ezzel a felbontással ebben a méretben? Érdemes beruházni rá, vagy inkább 4k ekkora panelnél? Ismerős körömben van olyan ember, akinek ilyen méretű, 2k kijelzője van, neki megfelelt. Vagy persze marad a jó öreg 27". Mi a véleményetek?
Jelenleg még egy 1080ti-t nyüstölök, amit karácsonyfele szeretnék leváltani.
A másik amire gondoltam, hogy egy 32" 4k (144hz), és max. egyes játékok 1440p-ben futnak majd, amiket jelenleg nem vinne el az 1080ti, illetve jövőbeni 4070 super (vagy 4080), esetleg 7900xtx. De attól félek, hogy akkor a játék szarul fog kinézni. Bár vannak egyes emberek, akik szerint alig észrevehető ez a megoldás és némi élsimítással megoldható a problematika (ebben a témában külföldi fórumokat böngésztem).Előre is köszönöm a választ!
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
vegesm
csendes tag
80k
22", helyhiány miatt. Jó lenne 60 Hznél több
IPS, de VA is jó
sík
Programozás
nem
HDMI és displayport
nem
hagyományos
Dönthető, forgatható és magasság állítható. Pivot nem fontos. -
Wayne
aktív tag
Sziasztok, játékos monitort keresek a következő specifikációkkal:
27", 1080p, IPS, 144hz, állítható talpmagasság, lehetőleg kevés backblight bleeding. Használtan tervezem megvenni, ezért lehet régebbi model is.
Szeretnék pár konkrét modellt tőletek, amire rákereshetek a használt piacon. Konfigom az aláírásomban, szerintem kevés a QHD felbontáshoz, nem tervezek upgradelni. Most egy 27es ips Dellt használok 60hz-en. Semmi gondom a FHD felbontással, viszont kicsit tartok az erősebb háttérvilágítástól a játékos monitoroknál. -
levi.s_a
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel keresnék monitort (kölyöknek építendő budget géphez). Leginkább játékra (Fortnite, Overwatch ilyesmi, nem annyira hwigényes címek) lesz használva.-50-60k környéke
-24 inch, 1080p
-játékra
-képfrissítés: Nincs különösebb igény. Ryzen5 5600+ rx 6600 hajtja majd. Nem tudom, hogy létezik-e épkézláb monitor ennyiért ami tud 60-144 hz (Freesync-kel jó is lehetne).Amit néztem Rings.com alapján az az AOC 24G2 (amit ők a kategóriájában az egyik legjobb vételnek tituláltak), de félő, hogy a megjelenése eltelt pár év alatt, már eléggé változtattak a típus különböző mutációin.
Előre is köszi!
-
Jazz
veterán
válasz Celithrandi #136773 üzenetére
Nem mindegy. Ha csak böngészik és scrollozik függőlegesen, már óriási a különbség a 60 és 120 között.
funk648: szerintem mindenképpen a magas képfrissítési frekised válaszd.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
kozmy
őstag
Csak hogy vissza találjak
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kigston 32gb
-
Duwad
tag
válasz Celithrandi #136775 üzenetére
Alza drága, árukereső alapján a másik 2 bolt számomra ismeretlen, egyiknek elég rosszak az értékelései is, ezért fogalmaztam így.
Köszi a linket, pont ezen az oldalon írták a AOC Q27G3XMN-ot a legjobbnak.
Még nézegetem őket, de akkor lehet ebbe az irányba fogok menni. -
Celithrandi
addikt
válasz Duwad #136774 üzenetére
az aoc alsópolcos márka. Az említett lg nem rossz.monitor, itt a tesztje: [link]
Én nem látom furán olcsónak, egy normális 27es monitor kb ennyibe kerül. Ami vacak az harmad vagy fele ennyi manapság. Érdektelen képarány és méret ezért egyre olcsóbb.AOC Q27G3XMN hogy értve nem kapható szinte sehol? Az a 3-5 bolt nem elég ahol van?
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Duwad
tag
válasz Munkas #136767 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes leírást
Monitorokat minden panel típusra tudnál esetleg ajánlani ?
Találtam több fajtát is, de mindhez bőséggel írtak negatívot is, így sajnos elég bizonytalan vagyok, hogy melyiket is kéne :/
AOC - Q27G2U/BK - meglepően olcsó lenne, de ghostingot és annál több negatívot írnak hozzá
AOC Q27G3XMN - ez lenne tesztek szerint elvileg az egyik legjobb, de szinte már sehol nem kapható
LG 27GP850-B - ha ez annyira jó, akkor furán olcsó, bár kicsit erősebb és más, mint amit írtál
ASUS TUF Gaming VG27AQ1A - ez is elvileg kicsit erősebb, nagy terhelésnél melegszik meg elvileg ez is és a többi is nem kimondottan G-Sync monitor, csak támogatja, ez nem tudom mennyire jelent problémát.
-
Celithrandi
addikt
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Néhány nappal ezelőtt érdeklődtem új monitor vásárlásával kapcsolatban.
Akkor ezt az LG-t ajánlottátok, viszont ennek a talpát így képek alapján nem találom túl stabilnak.
Megnéztem más típusokat is, az LG mellett a következő monitorok jöhetnek még szóba:
MSI PRO MP251
ASUS VA24EHFAz LG mellett szól a 144 Hz-es képfrissítés, az MSI mellett az ára, a legszimpatikusabb számomra mégis inkább az ASUS, ráadásul utóbbihoz háztól házig garancia is jár.
Az ASUS-nak számomra egy hátránya van, a 100 Hz-es kijelző.Eddig 60 Hz feletti monitort még sosem használtam, így nem tudom, hogy a mindennapi használat során mekkora az eltérés a 100 Hz, illetve a 144 Hz között.
Akinek van tapasztalata, meg tudná mondani, hogy van -e észrevehető különbség a kettő között?[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
Ahogy nézem alig van monitor ami.tudja a gsync-et, kb. ez az egy nornális árban sűrőkkel: [link]
Ennek mi az oka? Hogy 10-től felfele az nvidia karik tudják a freesync-et is? Régebbi kari csak g-sync-el.fog működni? pl. gforce 980m.free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Munkas #136765 üzenetére
Nekem a VA-val nagyon rossz tapasztalataim voltak. Inhomogenitás,szürkés fátyolos színek, foltok a fekete és sötét szürke átmeneteknél, fakó színek...igaz nem dell volt.
21:9-ben és 34"-nál már illik az oled használata nem? Mert hogy a sarkok már nagyon lapos szögből láthatóak csak, és a glowing így sokkal dominánsabb.
Ha az 1mrd szín a cél, adobe rgb 90%+, akkor csak ips vagy oled jöhet szóba? Az ips black mennire zavaró? Ez az ami lokálisan csökkenti a háttér világítást ezzel emulálva a feketébb feketét?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Celithrandi #136762 üzenetére
Szerintem ő magas színmélységet akart írni, magas dinamika tartományt, nem színhelyességet.:)
free your mind
-
2XP
csendes tag
válasz jookomak #136761 üzenetére
Csatlakozom @sztivo-hoz, en nemreg vettem meg a Dell U2724DE-t hasonlo felhasznalasra (Dell U2724D ugyanaz a panel kevesebbert, ha nem kell Thunderbolt), es nagyon meg vagyok vele elegedve. Gyarilag kalibralt, es a normal IPS paneleknel kontrasztosabb (IPS black), illetve 120hz-es.
[ Szerkesztve ]
-
Munkas
aktív tag
válasz Duwad #136766 üzenetére
A grafikus teljesítmény igény alapján nem on- vagy off-line függő, hanem attól függ, mit kíván az adott program grafikus motorja. Persze online PvP-ben nyilván kell az fps, mert ha kicsit megúszik a kép, akkor lecsúszol a folyamatos érzékelésről:a szemed nem veszi észre, de az agyad lassabban rakja össze, és nem tűnik valóságosnak a hirtelen mozgás (emiatt kis hátrányba kerülsz a többiekhez képest). Off-line PvE-ben ez nincs annyira kiélezve, de néha ott is zavaró lehet.
A legtöbb játék most jó megy 3060 Ti-vel, viszont 10700K kicsit erős hozzá. Ezért pár év múlva a 3060 egyre gyengébb lesz, miközben a 10700 még mindig vidáman kiszolgálja majd a 8/16 szálon. Ezért célszerűen minél kisebb lesz a felbontás, annál jobban tudnak majd jól összedolgozni.
A 4K monitor már most is túl sok lenne ehhez a setuphoz. Semmi értelme a 4K-nak, ha amiatt vissza kell venni a játékokban grafika minőségét, mert az összhatás általában rosszabb lesz. Szerintem maradj a 2K-nál és 120-144 Hz körül.
És ha inkább játszol, akkor az IPS panelhez sem kell ragaszkodni. Szemkímélésre (ahogy az előbb írtam) VA panel az ideális. Akkor 12 óra gépezés után sem fogod azt érezni, hogy fájnának a szemeid. Az jobb a játékokhoz is, és olcsóbb is. Ha meg fotózol vagy videót vágsz, estleg a haver/ügyfél oldalról nézi a moitort, akkor IPS vagy OLED; de akkor pár óránként szünetet kell tartani a gép előtt, különben estére az enyhe fejfájás mellett érezni fogod a szemeidet is 😊 -
Duwad
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy ASUS TUF Gaming VG289Q1A Monitorom van és emellé szeretnék egy másikat. Videókártyám egy 3060 Ti, neten azt olvastam, hogy játékokhoz necces már a 4k és érdemesebb lenne úgy a felállás több fps reményében, hogy online játékokhoz egy 2k monitor, single gamekhez pedig a 4k monitor használata. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy ez az állítás mennyire valós, egy 3060 Ti elég ahhoz, hogy 2k monitoron mmorpg-ket(ffxiv) és egyéb online játékokat elvigyen max grafon, fix fps-sel?
Ha igen, akkor kérlek ajánljatok 2k monitorokat, állványon lenne idővel mind a 2 monitor, de abból is keresem még a megfelelőt.
Ár: 150k körül
Felhasználás: Többségében játék, általános használat, netezés, filmek
Proci: i7-10700K CPU @ 3.80GHz 3.79 GHz
A legfontosabb az lenne, hogy hosszútávra legyen még egy olyan monitorom, amit bír a videókártya fixen, stabilan, jó a képe, lehet élvezni a grafikát, játékot és a szemet sem erőlteti meg annyira, mert azért elég sok idő eltelik előtteElőre is nagyon köszönöm a segítséget,
Duwad -
Munkas
aktív tag
Minőségre az utolsó a legjobb, de ár-teljesítményben nem hiszem. Én Dell monitorokat és laptopokat használok már legalább 15 éve. Szinte mindegyik jó. Az IPS és OLED marhaságokról egy éve váltam le, amikor egy hétre cseréltem a lányommal monitort. Azóta desktop gépen VA (mert majdnem ugyanazt tudja és nem fárasztja a szemet), a normális laptopokat meg úgyis a legújabb trend szerinti panellel látják el (mert ott több a szerepe van a színhűségnek, betekintési szögnek és hasonlóknak).
-
Ijk
nagyúr
32" 4k-ból tudtok párat ajánlani nem profi fotószerkeztésre, képnézegetésre?
Pl. BenQ PD3205U Oázisból?[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Celithrandi
addikt
válasz jookomak #136761 üzenetére
fele ennyiért nanoips? LG 27GP850P-B
Azon az áron már kb oled is van amit belőttél.
Színhelyességhez pedig kaiibrálás, de a kontraszt miatt azért oleden vagy jobb va panelen jobb lehet a fotószerkesztés mint ips en[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Minő meglepő, monitort vennék. 24-27 col fullhd felett lehetőleg, és lehet 16:10 is.
Anno volt egy Dell u2311-em, legalább olyan kategóriájút.Felhasználás: munka és hobbi. Munkában szinte csak email/pdf lenne megnyitva rajta, ezért talán az oledet mellőzném. Hobbira böngészés, amatőr fotószerkesztés lehetőleg minél színhelyesebben. Filmre van oled tv, játék playstationön szintén a tv-n.
Jelenleg win-es laptopokkal van használva, céges és a privát is az, jövőben tervben van mac-re váltás.
Állvány nem lényeg, falikaron van a jelenlegi
Összefoglalva talán az ideális monitor. 27 col, 1440p vagy 4k, színhelyes, esetleg 120hz.
Egyik kiszemelt: Dell U2723QE
Anyagi keret kb ez, 200k környéke, de nem bánnám olcsóbban.Előre is köszi mindenkinek
-
demmer123
őstag
Két monitor között van képminőségben eltérés? Melyik monitornak van szebb képe?
ASUS ROG Strix XG27ACS
AOC Q27G4X
Megéri asus +30k felárat?
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, nagyon világos szobába keresek monitort programozói munkára. Fontos lenne a nagy fényerő és a nagyon jó tükröződésgátlás. 27-től felfelé, 1440p vagy több, 75Hz vagy több. Panel, méretarány mindegy. Forgatni nem akarom. Árat nem tudok, nem követem mostanában a piacot, ha írnátok olcsó és középkategóriás választást is, megköszönném, mert ha lenne valami olcsó megoldás, akkor kettőt vennék belőle.
-
őstag
Sziasztok!
Tervezek monitort váltani, és akkor már több paraméterben is feljebb lépnék.
Amiket nézegetek: 34-es méret, VA panel, 21:9 képarány, hajlított kijelző, min. 100Hz firssítés és 300nit fényerő.Pl. az egyik kiszemeltem az ASUS TUF Gaming VG34VQL3A típus, de az LG ULTRAWIDE 34WP75CP-B is jó lehet.
Ahogy néztem 90-160ezer Ft között elég sok márkát és típust lehet kapni a fent leírt paraméterekkel.
Ti melyiket javasolnátok? ASUS, LG, AOC, Samsung, MSI,stb? -
Munkas
aktív tag
Sziasztok!
Nem belépő szitű 32' körüli VA paneles monitorokból mi mostanában a bestbuy?[ Szerkesztve ]
-
CMR
tag
Kérdés: touchscreen-es monitor touch jele csak USB-n tudja a gépet elérni vagy van más megoldás is?
In Code We Trust
-
Jazz
veterán
válasz Celithrandi #136740 üzenetére
Köszi, de az oled a lényeg. Meguntam a játszadozást a kontraszt, a betekintési szög a színhűség, a glowing effekt körül.
free your mind
-
Rick4
félisten
Akkor te minden bizonnyal bukóban sétálsz ilyenkor is az utcán, hiszen elég egy kis résen látni a világot..
Amúgy már most is kb 2500 játék ismeri és kezeli ezt a felbontást- képarányt, én meg amúgy se játszom, szóval hogy épp milyen jó, vagy milyen rossz játékok alatt, és ez mennyire hiteles vélemény egy tesztelő, fix szempontok alaplyán értékelő felhasználó szájából, vagy esetleg másvalaki pont az ellenkezőjét állítja, de ő se tesztet, se komolyabb okokat nem fogalmaz meg, csak fotót látott ilyenekről, nekem pont lényegtelen, még ha súlyozni is akarnám a véleményeket, akkor se tudnám ezt a kettőt egyformán kezelni, de igazából nem is számít más véleménye, mivel én már negyedik éve munkára használom, és tökéletesen elégedett vagyok vele, ellenben nincs időm játszani, de ha lenne, akkor se hiszem, hogy rémesen érezném magam, ellenben egy kis 27-es, WC ablak méretű monitor előtt tuti előjönne valami klausztrofóbia- szerű érzés.
Komoly tesztelők dícsérték, mivel tőlük ennél komolyabb érveket hallottam, én inkább nekik hiszek, ha nem haragszol.
Sok sok videó- cikk született már ebben a témában, ezek közül csak egy: [link]Ja, és senkit se szerettem volna se meggyőzni, se rábeszélni, hogy ilyet vegyen, amikor azt írtam, hogy csak egy jobb van, nyilván a saját szempontjaim szerint kialakult véleményemet írtam le..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
funk648
aktív tag
válasz KAMELOT #136737 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Megnéztem ezt az LG-t, a gyártó oldalán a villódzásmentességet megtaláltam, viszont úgy látom, hogy nem rendelkezik TÜV tanúsítvánnyal.
Önmagában a villódzásmentesség is garantálja, hogy a fényerőszabályozás nem PWM alapú? A "szemkímélő" mód lenne számomra a legfontosabb. -
Rick4
félisten
válasz Celithrandi #136742 üzenetére
A 21:9-nél már csak egy jobb van, a 32:9..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
MODERÁTOR
válasz Celithrandi #136742 üzenetére
Nem szereti mindenki a 21:9 képarányt. Másrészt erősebb vga kell.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
27-es az azonos pixelsűrűséggel csak 21:9-ben ami ezerszer jobb mindenre ha ugyan az az ára. A 16:9-nek az egyetlen előnye, hogy lényegesen olcsóbb mint a 21:9
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Celithrandi #136740 üzenetére
Valamint nem 27-es és nem 16:9-es monitor, a márka stimmel.
-
MODERÁTOR
Filmnél nincs gond, szövegolvasásnál problémásabb ha nem natívban megy. Nekem a szemem valahogy nem tudta megszokni a betűket, fura volt a kontúrja. Visszamentem inkább a jól bevált IPS-re 32"/4K-n és itt semmi iylen gondom nincsen.
Sztem 229-ért ez az LG nem tűnik rossznak, van rá 14 napod, hogy kipróbáld. Az Asus rog monitora közel 2x ennyibe kerül...Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy több mint 12 éves BenQ GL2240M monitort használok, amit azért szeretnék lecserélni, mivel mostanában a használata egyre erősebb szemfáradtságot okoz számomra (tv-nél, telefonnál, illetve laptopnál ilyet nem tapasztalok).
Utána olvastam a lehetséges okoknak, azt találtam, hogy a PWM-es fényerő szabályozás okozhatja ezeket a tüneteket. Ráadásul mivel alacsony fényerőn használom (kb. 20%), így még inkább előjön ez a probléma.Ennek megfelelően a következő feltételekkel szeretnék új monitort vásárolni:
Ár: max. 50k
Felbontás: Full HD elegendő, jó lenne, ha 60 Hz-nél azért többet tudna
Felhasználás: Általános, böngészés, szövegszerkesztés, nagyon ritkán játék
VGA: GTX 1660 ti
A legfontosabb számomra a PWM mentesség, a topikban visszakeresve azt találtam hogy „flicker free”, illetve TÜV minősítéssel rendelkező monitort kell keresnem.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Nobbigstein
tag
Sziasztok!
Egy 27-es 1440p monitort szeretnék, nem lenne rossz ha pivottal lenne, de most láttam anélkül a LG 27GN800P-B 66e-ért (amazon.de). Ez ennyiért jó vétel? Mit jelent pontosan, hogy új a tápegység? Jobb vagy rosszabb?
Köszi!
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
ezeréve nem foglalkoztam monitor témával, vártam az oled-re és most látom van elérhető áron.
1.: [229k] (nekem nem kéne gamer, de ez olcsó, meg ártani nem árt ha néha játszanék)
Van egy másik is,
ez 2.: 300k, de ha megnézed a véleményeket....hát, a negatívban írt kommentek nem túl meggyőzőek.Amit a 2-esnél írnak a véleményben, az vajon érvényes az 1-es típusra is? Ezek az oled-ek tényleg ilyenek?
Érdemes ezekbe beruházni, milyen fekete leves várható?Az 1-es típus igazából tudja amire nekem kell:
- fotók (kérdés ez a sötét-világos effekt mennyire van jelen amit az említett kommentben írtak)
- filmek
- g-sync (de játék csak ritkán)
- hangulat-háttér világítás (nem feltétel de jó ha van)
- display portHa FHD filmeket játszok le egy ilyen oled-en (1920x1080 vs. 2560x1440) mennyire lesz "csúnya" hogy nem natív a felbontás?
Köszi
free your mind
-
nuke7
veterán
válasz omfgk #136723 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor tűnik nagyobbnak az adott kijelző, ha a horizontális látószög nagyobb..?
#136724 sztivo : win11 érezhetően jobban kezelte a 109-110ppi-t mint a mac os Sonoma... trükközni kellett a sub-pixel aliasing-al vagy már nem is emlékszem...
#136726 2XP : én egymás mellé téve az ipad pro-t meg az iphone 12 minit nem vettem észre különbséget a használatukban, maximum ha nagyon figyeltem néha egy kicsit mintha más lett volna...
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
2XP
csendes tag
válasz Celithrandi #136712 üzenetére
Én ezekkel egyetértek, ha effektív felbontásról beszélünk. 27"-ra szerintem is 1440p a legjobb. 4k-t eszembe sem jutott 100%-on használni 27"-on, a 150%-os skálzás viszont nekem nem jött be (és ugyanezt tapasztaltam 125%-nál a 1440p-s monitornál is), de ez lehet egyéni érzékenység is.
-
2XP
csendes tag
válasz sztivo #136714 üzenetére
Igen, egy Dell P2418D lett erre lecserélve. Érezhetően jobb, de azért nem egy OLED, inkább csak egy fokozatos előrelépés A 120hz jobban meglepett, pedig nem is volt fő szempont. Ez is olyan, mint a telefonnál, hogy addig nem zavar, amíg csak 60hz-et használsz, de utána nehéz visszamenni.
-
Celithrandi
addikt
válasz SzekeresPeti #136718 üzenetére
32 colt 80 centiről nézni nem hogy nem lesz élmény, de szopás annál több. Van aki ezt szereti, de rendes munkára ez halál. 27 col 16:9 vagy 34 col 21:9 szvsz kényelmes 80 centiről. 60 ra meg ne ülj monitortól mert nem frankó a szemnek és a fejnek. Mindkét javasolt méret alapja az 1440p., tehát a 27 és a 34 is borzalom 1080p ben.
-
sztivo
Topikgazda
-
addikt
2 dologra jó.
Egyrészt arra ,hogy kiszámolja az ember ,hogy az adott monitor méret, adott távolság esetén mekkora részét teszi ki az ember látószögének.
Vagyis új monitor vásárlás előtt is ki lehet számolni ,hogy a nagyobb monitort mennyivel lehet messzebb tenni ,hogy még pont nagyobbnak hasson mint az előző.
Pont mint a TV-knél.
Tehát veszünk egy 77 colost a 65 colos helyett és ki fog jönni ,hogy ha csak 50 centivel is hátrébb tesszük a kanapét, már nem is lehet észrevenni a kijelző méretnövekedését.Másrészt arra jó ,hogy a PPI-t is távolság szerint korrigáljuk. Mert a PPI önmagában még nem határoz meg mindent.
Hiába 140 PPI egy 4K 27 colos monitor, ha 20 centiről néznénk (extrém példa nyilván) akkor az is pixeles lesz.
És a 27 colos 1080p monitor meg nem lesz pixeles, ha 2 méterről nézzük (nyilván másik extrém példa).Egy példa.
27 colos monitor, 1440p.
110 PPI.
Erről váltunk 32 colos 4K-s monitorra.
140 PPI.Kijön az ,hogy ha a 27 colos monitort 70 centiről bámuljuk,
akkor a 32 colost akár 55 centire is tehetjük és az észlelt pixelsűrűség (nagyobb PPI, de közelebbről nézve) pont nem fog változni.
Vagy, a 32 colos monitort tehetjük 83 centire is és akkor pont ugyanazt az FOV-t kapjuk. A látóterünk ugyanazt a százalékát fedi le a monitor.Az Anti-aliasing részt hagyjuk figyelmen kívül. Ott egy kicsit túlpörgött az aki csinálta, ezért vannak ilyen 20/4-es elméleti látóélességek.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
KAMELOT
titán
válasz SzekeresPeti #136720 üzenetére
Nem kell semmit megindokolni. Itt leírták, ez a jó párosítás!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
MODERÁTOR
válasz SzekeresPeti #136720 üzenetére
Indokoljam meg miert jobb egy 32” 4K monitor mint egy 24”?
Menj el egy media marktba aztan nezd meg egymas mellett.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MODERÁTOR
válasz SzekeresPeti #136718 üzenetére
Ha a 24"-ost nézem 60 centiről nem ugyanakkora élmény, mint a 32"-ost 80-ról??
Nem
Ívelt kijelzőnek 34" (21:9) felett van értelmeEladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
SzekeresPeti
tag
2008-ban vettem egy 24 colos monitort, ezt. Teljesen jól kiszolgát 16 éven át, nem vágytam másra. Aztán most megjelent egy függőleges kék vonal a közepe táján. Úgy tudom, az ilyen vonalhibákat körülményes javítani, drága is, gondoltam oké, veszek egy újat, legalább haladok a korral. Nekiálltam nézelődni tájékozódni.
Csodásak ezek a hatalmas 32"-ak, de mint ahogy írtátok is ezen a fórumon, minél nagyobb a képernyő, annál távolabbról kell nézni, h ne kapkodjuk a fejünket. De akkor meg mi értelme a nagy monitornak? Ha a 24"-ost nézem 60 centiről nem ugyanakkora élmény, mint a 32"-ost 80-ról??
Aztán itt ez a másik újdonság, az ívelt képernyő. Jól gondolom, hogy ezzel közelebb húzhatjuk magunkhoz a monitort, hogy nagyobb felületet fedjen a látóterünkből, anélkül, hogy a fejünk is mozgásba kezdjen? -
Celithrandi
addikt
áhh:
24 - 1080p
27 - 1440p
32 - 2160pÉn 1440p nél is 125%-ot használok 27 nél. Mondjuk 130colnál is csak 2160p-t, de ennek sajnos a vasaknak a korlátja szabott határt.
[ Szerkesztve ]
-
2XP
csendes tag
válasz KAMELOT #136710 üzenetére
Nekem a 27" és 2560x1440 a tökéletes méret, 32" már sok lenne. A 4k-t azért próbáltam, mert sokak szerint 150%-os scaling mellett (ami effektíven 2560x1440-es felbontást eredményez) jobb lesz, mint egy QHD 100%-os scaling mellett (kevésbé látszanak a pixelek). A homályosság a fractional scaling hiányosságaiból adódik.
-
2XP
csendes tag
Dell U2724DE vs. U2723QE
Néhány hete kértem véleményt a Dell U2724D monitorral kapcsolatban, és gondoltam megosztom a véleményem a megvásárlása után, miután első körben a U2723QE-t vettem meg
Bár első körben kizártam a 4k-s monitorokat a fractional scaling Linux alatti gondjai miatt, végül a Reddit és a Youtube meggyőzött, hogy ha a keret megvan rá, akkor mindenképp 4k kell 27"-os monitorhoz, így végül megrendeltem a Dell U2723QE monitort.
De ez hiba volt, és nem a Linux hiányosságai miatt. Bár a pixelek tényleg alig látszanak, a betűknek van egy bizonyos homályossága, amit belegondolva nem is véletlen, hiszen nem lehet egész pixelekre skálázni a tartalmat. Néhány óra olvasás után már kezdett fáradni a szemem és megfájdult a fejem. Lehet csak én vagyok erre érzékeny, de egyszerűen nem tudtam használni. És ugyanez volt a helyzet Windows alatt is, igazából a KDE (Wayland) ugyanazt a teljesítményt hozta Linuxon. Próbáltam különböző ClearType beállításokat Windows alatt és Anti-Aliasing/Hinting beállításokat KDE-n, de semmi sem segített.
Végül megrendeltem a U2724DE monitort (U2724D lett volna, de egy akció miatt ugyanannyiba kerültek), és egymás mellé téve elég nagy a különbség. A U2724DE sokkal élesebb, nyoma sincs a homályosságnak, és a színei is jobbak a U2723QE-hoz képest. A pixelek persze látszanak, de nekem fontosabb, hogy hosszú időt tudjak eltölteni a monitor előtt.
Szóval végül visszaküldtem a 4k-s monitort. A tanulság, hogy nem kell mindent elhinni a Redditen Remélem ez segít majd vkinek a döntésben. A U2724D / U2724DE egy kiváló monitor, eddig a legjobb, amit használtam.
-
Kobe
veterán
hi
erősen foglalkoztatoa gondolat hogy lecserélem a monitort egy 42 colos LG C4 tvre, VRR-ben már az is tud 144Hzet, ami nekem kooperativ, nem kompetitiv gamekre bőven elég
de előtte futnék egy kört, hogy azért van e jobb tudású oled alternativa, ekkora vagy hasonló méretben? -
Komplikato
veterán
válasz Celithrandi #136653 üzenetére
Nekem rémlik régről 40"-os 4K Philips monitor, de az nem tudom milyen minőségű volt. Ha most rákeresek akkor az új 21:9-es monitorokat dobja ki, ami nyilván nem 4K.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Véleményetek szerint a három közül melyik a leginkább jó, annak fényében, ha szeretnék egy kifejezetten játékra használt, mindenféle képi anmáliától a leginkább mentes, megbízható monitort.MSI G321Q Monitor
MSI Optix MAG321QR-QD
Acer Predator XB323QUNVbmiiphzxElőre is köszönöm!
-
phain
tag
Sziasztok !
Van bárkinek tapasztalatal az Acer Predator XB273UV3 - al ? Ez és az LG27GP850-B között vacilálok, de az Acer - ről semmi infót nem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest