-
Mobilarena
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy 2024.12.31-ig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snicky
tag
Sziasztok!
Telefonvásárlás előtt állok, és két telefon jöhet esetleg szóba:
- Lg BL20 Chocolate
- SE X10 mini
Akinek van tapasztalata ezekkel a telefonokkal kapcsolatban, melyiket érdemes, melyiket nem, miért, hasonlók....az kérem írja meg.
Köszönöm -
törölt tag
válasz SyntaxeError #27296 üzenetére
És az aksija is tényleg hamar merül?
Akkor a másik háromból melyiket tartod a legésszerűbbnek?
-
SyntaxeError
tag
válasz SyntaxeError #27282 üzenetére
Saját tapasztalat miatt mondtam hogy hanyagoljuk, nekem volt és hát azon kívül hogy szinte elkopott a zsebemben 3 hó alatt kijelzője is megadta magát, majd szervizben visszadobták hogy nem megfelelő használat...
A többi viszont ésszerű választás lehet...
▄▀▄ Az Apple egy életérzés
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
20K körül milyen wifi-s telókat érdemes nézni használtan?Előre is kösz
Beauty is pain
-
törölt tag
válasz korpicschess #27291 üzenetére
nincs még feltörve de Karma mondta hogy ne IOS t tegyek rá:S
kösz!
akkor ezeket megnézem!
-
Wictor
őstag
válasz szamoxi #27289 üzenetére
Értem. Mindegy melyik szolgáltató?
Most a legjobb ajánlat a T-Mobile-nál van, kártyásan 21.990 Ft a Samsung S5350 Shark, a kamerája elég jónak tűnik, a zenei rész egy normális fülessel (gyárilag csak egy gyenge jár hozzá) jó, fém a hátlap, eléggé egyben van, hogy megbízható-e, az majd eldől... Valamint ott van még a Sony Ericsson W595 27.990 Ft-ért, ami zenére jó, kamerája viszont kevésbé.
A Telenor drágán adja a portékáit...
A Vodafone-nál van 31.990-ért az LG Viewty Smile, ami szintén érintős, bár 5 megapixeles (ellenben nem a legjobb minőségű a kamerája). Van továbbá 36.990 Ft-ért (kereten kívül) a Samsung Monte, elég jó telefon, Wi-Fi-vel, jó zenelejátszóval.
Én vagy a Monte-t választanám, vagy a Shark-ot (esetleg a W595-öt).
Független áraknak mindjárt utánanézek, ha visszajöttem.
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
válasz #40835072 #27290 üzenetére
Légbuborék?
Az a baj az iPhone 3G-vel, hogy iOS4-el nem túl jó már.
Amúgy amiket nézz meg: térerő, ne legyen elrepedve a hátlap, kijelző érzékeljen mindenhol, ne legyen pixelhiba, próbáld ki a wifit és GPS-t, hívj róla, hogy működik-e a hangszóró, próbáld ki a nagy hangszórót és minden ilyet nézz meg. Működik-e jól a home gond és stb..Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
törölt tag
Elméletileg ma megyek megvenni egy Iphone 3g 8gb-t!
Miket kell rajta alapvetően megnézni?
és a légbuborék ha engem nem zavar akkor nem számít (legalábbis a működést, romlási gyorsaságát) nem gyorsítja?:S
-
törölt tag
Ez a hulladékság miben nyilvánul meg?
-
szamoxi
csendes tag
sziasztok, mobil vásárlás előtt vagyok de annyira nem értek a telefonokhoz, hogy teljesen vakon mozgok köztük...35 ezer környéke a maximum nálam többet nem igen adok ki értük, szóval az elvárásaim se túl nagyok. Egy megbízható telefon, elfogadható kamerával,zenelejátszással és kb ennyi...amiken eddig gondolkoztam nokia 5230, esetleg samsung u900, nézegettem LG,samu érintőseket is de elég sok rosszat hallottam róluk, előre is kösz mindenkinek
-
Wictor
őstag
Semmi gond nincs az U800-zal. Egy nagyon szép, minőségi telefon, ráadásul a tudása sem rossz. És az autófókusz mentes kamerával gyönyörű képeket csinál. Ezt ha kell, példákkal alátámasztom. Ráadásul a gyári headsettel nagyon jól szól. Lassúnak sem mondanám. És ami a legszebb, hogy az akksi 3G-n bírta 3 napig a nyúzást.
Neked mi volt vele a problémád?
Gwene: Samsung S5350 Shark? Most kártyásan 21.990 Ft a t-nél.
Ma a kezembe nyomtak egyet, körbenéztem és elég szimpatikus telefon.[ Szerkesztve ]
-
Edsdame
csendes tag
válasz korpicschess #27278 üzenetére
Köszi az up-ot.
Nem akarok össze-vissza postolni, szerinted dobjam fel a témát a "Milyen okostelefont vegyek?" topicba is, vagy itt is megtalálják az expertek, ha erre járnak? -
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni telefonválasztás ügyben, az alábbiak lettek eddig kiszemelve:
- Samsung C5130
- Samsung S3550 Shark Slider
- Samsung S5320
- Samsung U800Elsősorban rádió illetve zenehallgatásra és sok telefonálásra illetve smsezésre lenne használva. Az jó pont még, hogy minél tovább bírja az akksi, de nem elsődleges.
Ja és persze ha van jobb javaslatotok hasonló karakterű telefonokkal, azt is szívesen veszem, csak Samsung legyen. (Ez azért fontos, mert akinek lesz nem akar váltani)
Előre is köszönöm!
-
Edsdame
csendes tag
Sziasztok!
Jelenteg HTC Tattoom van, de jó pár dolog zavar benne, ezek egy része hardveres (hülye kijelzőarány, rosszul kezelhető érintőfelület), másik része inkább az oprendszerből (Android 1.6) adódik.
Szívesen váltanék, és jelenleg két telefonban gondolkodom.LG Optimus lenne az egyik, de őszintén szólva elbizonytalanított a kijelző érzéketlenségére vonatkozó sok hozzászólás itt-ott, meg a jelenleg 1.6-os Android (HTC-nél is ment a kamuzás, hogy lesz frissítés, aztán azóta sincs...). Páran panaszkodtak rosszul összerakott lötyögős házra is.
A másik a Samsung Spica, aminél csáberő a 2.1es oprendszer, meg a kapacitív kijelző, viszont elbátortalanít az, hogy azt írták, sokszor lassul a telefon, nehezen bírja a terhelést.
Akik jobban otthon vannak a témában, javasolhatnának nekem valami okosat, annak fényében hogy most mit használok. Android rendszer mindenképp kell, más kitétel egyelőre nem nagyon van (persze az ár mozogjon ebben a kategóriában, és legyen kártyafüggetlen).
Előre is köszi! -
tjb007
nagyúr
válasz korpicschess #27275 üzenetére
Az árlista 2. oszlopát kell nézni (24 hónapos hűségnyilatkozattal új előfizetéssel).
Spica egy tízessel több szóval az kiesik. (a "kalapban" bent hagyom azért, ki tudja)
Esetleg valami más ? -
korpicschess
veterán
Frisebb, kisebb, gyorsabb. Fényképezés ugyanaz kb. valószínáleg O2, SGS, Wave ugyanazt a kamera modult kapta, csak az oprendszerek miatt lehetnek különbségek.
Bada nem rég startolt, tehát alkalmazások jelenleg nincsenek túl nagy számban, de feltehetően lesznek.Rav3n02:
Ilyet nem tudok sajna, még winmoban lenne talán, de ott sem túl gyakori!tjb007:
Esetleg neked is egy Spica? Az a gond, hogy T-nél nem tudom, mi hogy megy, de ahogy a honlapon láttam készülékváltási árhoz be kell lépni, no azt én nem tudok.[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Rav3n02
senior tag
Sziasztok!
Sosem gondoltam volna, hogy egyszer nem tanácsot fogok adni, hanem tanácstalanul vetődök elétek...
20k környékén keresek telefont ami tud 3G-t van Qwerty billentyűzet és GPS. Lehetőleg ne Winmo legyen, kamera pl abszolút nem fontos... valakinek 5let?
-
tjb007
nagyúr
Körülbelül 1 hete használom elsődleges telefonnak a másodlagos telefonomat ami egy Samsung GT-E1080. Sajnos a hangminősége nem épp a legjobb, előfordul, hogy néha nem értem, hogy mit mond a másik fél ezért egy kicsit előrébb kell hoznom a telefonvásárlást.
Független vagy T -s (készülékváltás) telefont szeretnék, használt nem érdekel. Leginkább zenehallgatásra, filmnézésre (előny, ha nem kell konvertálgatni a filmeket), képregények olvasására (JPG) használnám a telefonáláson kívül. Wifi, GPS annyira nem fontos de az sem baj ha van. Ami abszolút hidegen hagy az a kamera, felőlem lehet akár VGA felbontású is.
Az összeghatár 40.000, max. 45.000 Ft.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Land
veterán
válasz korpicschess #27261 üzenetére
Nézegettem a Wavet. Miben jobb az? Fényképezés? Félek, hogy kevés ingyenes jóféle Bada alkalmazás van. Bár lehet, hogy alapprogramok is jók.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
norbee2244
senior tag
válasz korpicschess #27268 üzenetére
Használt a fő célpont amúgy
Okés akkor leskelődök,hogy mi jön be ennyire bár most találtam e75öt is picivel drágábban lehet bepróbálkozom vele
-
korpicschess
veterán
válasz norbee2244 #27267 üzenetére
E71-nél jobb kell és új 35-40ért? Olyat nem tudok. Használtan is nehéz, ott az E72 de az még drágább.. N85 is egész jó akku időben, de persze az sem 5 nap.
Ha jó telefon kell használtan ebben az árban akkor ott a Samsung Spica és SE W995 (használtan).Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
norbee2244
senior tag
válasz korpicschess #27265 üzenetére
Akár más telefont is mondhatsz még ha akku idő nem is fér bele(konkrétan nekem még e71 is kibírta) eléggé szépen bánok az akkukkal
-
meroly
veterán
válasz norbee2244 #27264 üzenetére
bírja az aksi fél óra telózással némi netezéssel és fél-1 óra zenehallgatással az 5 napot
Ezt egyik telefon se fogja bírni. Ilyen használat mellett 2 nap, az E75-ben ráadásul 1000mAh-s akku van. Tuti nem bírja addig. E71 vagy E72 talán 3 nap, mert abban 1500mAh van.
Megj: a 6230i-mben 1150mAh-s a tuningolt akku és napi 1,5-2 óra telefon, nyomkodás, sms, naptár, fényképezés, így 2 nap
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
korpicschess
veterán
válasz norbee2244 #27264 üzenetére
Hát szerintem így nem bírja ki az 5 napot! De mostani telók közül nem nagyon bírják... hát én nem tudok ilyet. Nézz körül a topicjában, ott kérdezz rá, ott többet tudnak az akkuidőről.
-
norbee2244
senior tag
Sziasztok
Nokia e75-öt szeretnék venni hosszú távra..a következők fontosak:hangos legyen telefonálás közben és bírja az aksi fél óra telózással némi netezéssel és fél-1 óra zenehallgatással az 5 napot meg ha lehet akkor úgy legyen össze rakva ,hogy ne maradjon egy idő után a kezemben(bár ilyen még sosem volt) megfelel ez a készülék ennek?Vagy ha esetleg tudtok valami jót ajánlani..35-45e forintnál többet nem szánnék rá és használt készülék a fő "célpont"
-
törölt tag
-
Land
veterán
Üdv!
Nekem Samsung Omnia2 i8000-em van. Érdekelne, hogy hasonló áron van-e értelmes telefon, amire ajánlott elcserélni. Fontos, hogy érintőkijelzős legyen, okostelefon, jó fényképezős, erős akksi, ne legyen rosszabb semmiben.
Köszi!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Tristis
őstag
válasz meroly #27258 üzenetére
Ha a Nokia nem képes megfelelő alternatívákat nyújtani, akkor nincs mese.... Én világ életemben utáltam a Samsung szoftvereket, de a Montéban van az első normális végre (zárt rendszerek közül persze). Nem véletlen, hogy a Nokia visszaszorul. A családban mindenki Nokiás volt, mára mindenki Samsungossá fog válni (én váltok utoljára). Egyszerűen azért, mert a Samsung olcsón gyárt mobilt és a T-nél különösképpen olcsóbban van tartva az áruk a Nokiához képest. A pénz beszél
Ott van pl. édesapám példája. Neki minek jó kijelző és 20e Ft-ért a Nokia, amikor 7-ért volt Samu 2100 és még lámpa is volt hozzá... Ez ilyen egyszerű, igényekre gyártani telefont. Most ez a C5-nél pl. nincs meg.... pedig jó kis tel lehetett volna belőle.
[ Szerkesztve ]
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
meroly
veterán
válasz dzsumandzsi #27257 üzenetére
Mondjuk jól le van akciózva, az tény, de én se érintőset se nem-nokiát nem vennék. Ez a privát véleményem.
Viszont amire neked kell (wifi, netezés, zenehallgatás, stb) arra ott a C3, az nem tetszik? Az is 17.990.
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
-
meroly
veterán
-
dzsumandzsi
csendes tag
válasz korpicschess #27251 üzenetére
20k szerintem nem sok érte, de ez csak személyes vélemény, nem értek hozzá. Függetlenül 40-50-ért nem venném meg.
-
korpicschess
veterán
válasz dzsumandzsi #27250 üzenetére
Még viszonlag friss és a Nokiák jobban tartják az árukat!
-
dzsumandzsi
csendes tag
válasz SyntaxeError #27249 üzenetére
Hogy érted, hogy nem értékálló?
-
SyntaxeError
tag
válasz dzsumandzsi #27247 üzenetére
Samsung Monte nem rossz, csak nem értékálló, nokia a komoly választás de ízlések és pofonok...
▄▀▄ Az Apple egy életérzés
-
meroly
veterán
válasz dzsumandzsi #27243 üzenetére
Nokia aksikról csak jót hallottam.
Na mesélj!Az összes akku nagyjából 5 évvel van lemaradva a készülékekhez, azok tudásához és felhasználási módjához képest.
Nálam minden telefon 1-2 nap, pedig a sok telefon mellett én csak nyomkodom, néha fénykép, de zenét pl nem hallgatok.
5310-est nézted már?Az 5130 elég gagyi sztem. Vagy 5630?
Impossible is nothing
-
dzsumandzsi
csendes tag
válasz Tristis #27244 üzenetére
Ha azt mondják, hogy jól bírja az aksija akkor nekem is egyértelműen Monte. Az oldalsó gombok a Nokián nem érdekelnek. A Monte viszont nagyon tetszik. Egyedül az aksitól félek, nem hallottam jókat. Nem volt még Samsungom. Szerintem Monte lesz. T-nél 20-ért már meg tudom venni.
-
pH érték
aktív tag
Olyan mobilon gondolkozok amin van ingyenes GPS, könnyű kezelni és lehetőleg legyen a T-mobile-nál kapható. Ami még fontos lehet az a video minősége. Nokia X6-ot néztem ki bár annyira nem értek hozzá.
Esetleg 5230 vagy X10?
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz dzsumandzsi #27243 üzenetére
A "dedikált gombok" miatt szerintem zenét hallgatni jobb lehet a Nokián, bár a Samsung hangchipje is jó. Én úgy olvastam (végigolvastam mind ) a Monte fórumában, hogy akár 5-6 napot is bírhat az aksi. A kisebb kijelző miatt a Nokia bizonyára persze tovább bírhatja egy kicsit. Lehet számodra jobb a Nokia, számomra szerintem a Monte, mert kütyü máriás vagyok
-
Tristis
őstag
válasz dzsumandzsi #27241 üzenetére
Szerintem semmiképp az 5230-as. A másik kettő pedig két külön világot képvisel. Mind a kettőnek jókat írnak a zenés képességeiről, egyikbe van wifi másikba nincs, és ezt meg is kell fizetni. Megjegyzem magam is 5620 felé hajlok a kettő közül, bár én előfizuba veszem meg és úgy érzem megér +13e Ft-t most a Samu. Nokia strapásabb és az akksija igazi erőbajnok, de a Samu se rossz bár az szerintem wifire van kitalálva. Nehéz ügy tényleg.
-
dzsumandzsi
csendes tag
Új telót szeretnék venni, de több között vacilálok. Ezért szeretném a segítségeteket kérni melyik lenne a legjobb választás.
-Samsung 5620
-Nokia 5230
.Nokia 5130Fontos szempont, hogy az aksit ne kelljen 2-3 naponta tölteni. Nagyrészt zenehallgatásra, telefonálásra, smsezésre esetleg minimális netezésre használnám. Wifin a netezés nem lenne olyan minimális, de nem ez a fő szempont. Az se hátrány ha minél strapabíróbb.
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
-
törölt tag
Minél jobban beleásom magam a telefonok kutatásába, annál inkább más telefont választanék.
Mivel valszeg telenornál vennék telefont, így ott nézegettem
HTC Touch 2 lenne 42 ezerért is, míg a Red Bull Mobile 2 pedig 1 ftért.
Ezekről tudnátok véleményt mondani? köszi
-
resetelek
csendes tag
Sziasztok!
Több mint 3 év békés egymás mellett élés után megadta magát a Nokia 6120c-m. Béke poraira.
Az utódlásával azonban meglehetősen bajban vagyok. A telefon amit keresek okos (S60; android 2.1), közösségi (3g vs wifi vs the world), játékos (a fiam 7 éves, és minden érdekli ami az enyém), és olcsó (hiába, az ember telhetetlen). A tapis telefonok valahogy nem hoznak lázba, de a nagyobb kijelző nem hátrány. Néha fotóznék vele, gyakrabban zenét hallgatnék (és nem, nem sennheiser fülessel, hanem csak úgy kedvtelésből).
Jó magam nokia c5-00 ra vagy e52-re gondoltam, mert azok most aránylag jó áron hozzáférhetők a t-mobile-nál. (flottás előfizetés)
Örömmel fogadom a jobbnál jobb ötleteket, légyszi segítsetekper aspera ad astra
-
törölt tag
Nos én Galaxy i5700 (Spica) és i5800 (Galaxy 3) között gondolkodom.
Amiben jobb a 3:
- van FM rádió,
- alapból 2.1-es OS,
- TouchWiz felület,
- valamvel jobb multimédiás képességek.Amiben gyengébb:
- a kijelző csak 240x400-as a Spica pedig 320x480,
- 667 MHz proci, a Spica 800-asa helyettArra lennék kíváncsi, hogy egy 3,2" kijelzőn ez mennyire pixeles, meg úgy ti melyiket választanátok?
[ Szerkesztve ]
-
Geffry
aktív tag
Üdv!
Remélem nem kérek túl nehezet: egy olyan mobil kellene nekem amin két dolgot lehet csinálni: telefonálni és sms-t írni. De feltétel még hogy pofonegyszerű legyen. Olyan embernek lesz aki sms-t per pillanat még nem tud írni
Előny még ha az akksija is sokáig bírja illetve egy nagyobb kijelző is mert az illető látása se a régi...Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
törölt tag
Nos azóta több tesztet is átolvastam, bár még egyik készüléket se volt szerencsém élőben kipróbálni, de még mindig a Spica felé húz a szívem. SE K850-emet szeretném erre lecserélni, de képben van a Nokia 5800 is.
A spica és az 5800 közül melyiket ajánlanátok?
Azt olvastam a spicáról, hogy a 3d-s játékok nagy része szaggat rajta :/
Valamint árban egy picit drágább, mint a nokia. Megéri annyival többet adni érte? -
Traxx
őstag
válasz madarasz92 #27231 üzenetére
Miben vagy mihez képest nem jó?
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
korpicschess
veterán
válasz Xtian9 #27228 üzenetére
Nokiában a legjobb a zenelejátszás? Xpressmusic telefon....!
Montában hiába van GPS nem tudod haszálni, mert nincs rá navigáció.Idézet az 5630 mobilaréna tesztből:
"Zenei téren természetesen nagyon erős a masina. "Javaslom átolvasni mind a 2 készülék tesztjét, az választ ad a kérdéseidre.
[ Szerkesztve ]
-
Xtian9
csendes tag
Sziasztok!
A nokia 5630 és samsung monte között vaciáláok? szerintetek melyik a jobb és miért? eddig csak nokiám volt, ezért kissé félek más márkától, viszont ha már wifi, akkor az érintőképernyő nem célszerű? A másik ami a samsung mellett szól, az a gps viszont nem tudok semmit a zenelejátszó képességéről, ami elvileg a nokiában sem a legjobb. Köszi a segítséget! -
Tristis
őstag
válasz sagesz93 #27217 üzenetére
Bevallom valahogy szerettem volna ha meggyőzöl, de nem is tudom... Én nem gondolom hogy bármelyik készülék wifije is jobb lenne, gps-t aláírom, de egy évben 3-szor használható abszolút garmin 5-ös térképekkel. Ledes fény köszönöm nem kell Szórakozásra meg ott a java, ami nem ugyanaz de szinte, vidijót meg sajna konvertálni kell, de az nem fontos annyira.
Azért még megnézegetem súlyra, szagra, fogásra, képélességre mind a kettőt és megnézem hogy kéne együtt élni. 20 a lélektani határ előfizuba sajna, ha a mini kerülne annyiba nem gondolkodnék.... De így, másfélszeres áron....
-
sagesz93
addikt
-
V.Stryker
nagyúr
válasz sagesz93 #27219 üzenetére
Persze,hogy lehet, tök gyors ahogy kipróbáltam,csak ugye az igo nem megy rajta vagy én nem találtam ilyen felbontásút rá. Ha tudsz, akkor dobj egy linket.
Köszönöm a stylus-os tippet, továbbadom.dedike - Azt néztem én is, mert elvileg az első gondolatom az volt, de mikor megláttam milyen pici, hát már látatlanban azt mondtam,hogy inkább a pulse, pedig azt sem tudtam,hogy néz ki. A másik, ami miatt nem erőltettem az SE-t annak ellenére,hogy kedvelem, ezelőtt is W890i-m volt,hogy rohadtul nem fejlesztették a szoftvert és amígy egy Huawei kiadja a telefonját 2.1-es androiddal és az SE ugyanakkor csak 1.6-al, mert elmondásuk szerint még nem tudták aktualizálni, hát az számomra kicsit óvakodásra ad okot az SE hozzáállásáról. Főleg nem bízok bennük, hogy az 5 évvel ezelőtti D750i-m szoftvere majd ugyanaz volt 99%-ban,mint a W890i-nek. Persze ettől még nem rossz egyáltalán, csak be vannak lassúlva.
-
-
-
sagesz93
addikt
válasz V.Stryker #27218 üzenetére
Félreértések elkerülése végett, a pulse minit is lehet gps-ként használni, kijelző mérete miatt kicsit kényelmetlenebb lehet, de a hang a lényeg
Fotóban meg nem hinném hogy sokkal jobb lenne a spica, az sem erre lett kifejlesztve.
Ja még1: ha veszel aktív stylust, akkor kapacitív kijelzőhöz is van "pöcölő"[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz dedike #27216 üzenetére
Na, akkor majd én. Nekem Pulse Minim van, ami igen közeli rokonságban áll a szintén Huawei által gyártott 845-el és após jelöltem pár napja vett Spica-t, így volt módom összehasonlítani. (Egyébként én is e kettő közt vaciláltam.)
Egy mondat elsőre, én nem adnám a Spica-ért a Pulse Minimet.
Szóval, ami elsőre nem tetszett a Spica-ban, hogy nem adnak hozzá pöcölőt és más pöcölővel sem tudod nyomkodni, csak újjal. Azért így az én nagyobb kezemmel, elég erős ötlet, bár nem érzékel rosszúl. A szoftver ugye ugyanaz. A Spica-n kicsit több a gomb, mert az én Pulse-mon a vissza, a Home és a Haza vagy mi a franc gomb érintős, ott pedig gombként van.
Anyagra a Spica jobb és nagy előnye, hogy nagyobb a kijelző és a felbontás is. És itt ki is fújt.De pl. a Spica-t rádugtuk usb-re aztán alapból a hozzá adott progi és amit a samsungtól letöltessz, egyszerűen nem látja a telót, csak a memkarit. Most küzdünk,hogy a névjegyeket le lehessen szinkronizálni és a topikjában is írják,hogy bizony ez van, fejlődés egyenlőre nincs a dologban, sokan küzdenek vele. Ehhez képest a Pulse Mini tökéletesen működik eddig minden szituációban.
Szóval mindkettő jó, de a pöcölő, az ár és a samsunggal ellentétben jó szoftvertámogatás miatt maradok a Pulse-nél. Ehhez hozzátartozik,hogy nem használom fotózni, navigálni a készüléket. Ha GPS-elni is használnám nap mint nap, akkor Spica...de nem.
-
-
sagesz93
addikt
válasz Tristis #27207 üzenetére
Nekem volt lg arénám, és felszenvedtem rá gps-t, (java alapút ugyebár), és szörnyű volt, én inkább azt nem nevezném navigációnak(a net alapúak még lehetnek normálisak). Androidon kicsit könnyebb a helyzet, sokféle navigáció van.
Wifi is biztos hogy jobb a pulse mini-ben, a böngésző(k) meg pláne.(itt gondolok a sebességre, gördulékenységre).
egy wm szerintem kicsit másabb mint egy android alapú telefon. Itt már nagyobb hangsúlyt kap a szórakozás, és a multimédia.
Üzemidő minden telefonnál lehet 5 nap, ha egy helyben áll. És a legtöbb telefont ki lehet nyírni 1 nap alatt, ha végig minden akkuzabáló funkciót bekapcsolsz, és használsz.
Egy előnye biztos van a mininek: ledes segédfényAz utolsó kérdése(i)dre, nagyon nehezen tudok válaszolni.
Mert szerintem ezek emberfüggő dolgok, valakinek más fontos egy telefonban, mint mondjuk nekem, és ami nekem hasznos, az lehet hogy számodra semmit sem ér. Egy biztos: a marketban biztos találsz olyan dolgokat, amik meg fognak tetszeni, és egy samsung monte-n olyat nem fogsz te csinálni.
Én nem akarok meggyőzni senkit, válaszd azt, ami szerinted neked meg fog felelni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz knorbert1992 #27208 üzenetére
A kérdés az volt, hogy Spica vagy Vodafone845?
Erre nem válasz az, hogy X10 mini!
Bocs..
Jó szerencsét!
-
mrlujoak
veterán
válasz tjb007 #27212 üzenetére
Azért azt ne feledd beletenni a képletbe, hogy a független, gyári 2 éves Sony Ericsson garanciás árak soha nem lehetnek versenyképesebbek a független Samsung gyári 1 évesnél...[link]
Ergo soha nem fogsz tudni reális modellválaszték esetén gyári SE garis telefont olcsóbban kihozni...
Azért a 2 évért fizetni kelllegiaap:Szerintem ezesetben nem feltétlen a puszta fizikai tudást kellene előtérbe helyezni. Inkább a kezelhetőséget.
Ha már megemlítetted a fénylesőt, bizony a spicán horror volt a fényképezés.
Azzal a fókuszos megoldással rendesen meggyűlt a bajom, amikor mozgó dolgot akartam fotózni.mrlujoak
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
legiaap
félisten
válasz knorbert1992 #27213 üzenetére
Meg azt is áruld már el miben jobb az X10 Mini a Spicánál, mert szerintem semmiben sem.
De itt egy kis összehasonlítás: [link]
Na jó a kamerában jobb.[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
tjb007
nagyúr
válasz knorbert1992 #27211 üzenetére
Akkor kérlek áruld el nekem annak az üzletnek a nevét és címét ahol 56.900 Ft -ért gyári független, vadonatúj, gyári garanciás X10 Mini -t lehet kapni
-
tjb007
nagyúr
válasz knorbert1992 #27208 üzenetére
Függetlenül ? Mert független Spica -ról volt szó ami nem ugyanaz az árkategória mint az X10 Mini
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz sagesz93 #27189 üzenetére
Nos, nem is tudom. Mit is kellene tudnia a telefonnak a számomra.
Wifi, Gps van, bár a gps nem annyira jó, de használható és egy évben háromszor szerintem teljesen rendben lesz. Az összeszerelése, a kijelző fogása, beállítása, hangerő, rezgés stb. tökéletes. Testreszabhatóság annyira nem, de azért csinos kis darab és widgeteket meg gyártok majd magamnak. Java programokkal tele lehet rakni játékkal, szótárral, bár kicsit problémás az előkereshetőségük ugye, bár ha van rács nézet és inteligens kioldás akkor megoldom majd gyorsan. Mit is kéne még tudnia? Elég könnyű és kicsi, a képei szerintem szépek és jobb mint a Pulse minié egy picit, és sokkal könnyebb is. Wifizésnél meg könyebb bepötyögni bármit, mert jó a kijelző érzékenysége.Nem is tudom mi másra lenne szükségem? Tudom hogy nincsen annyi tartaléka, és nem lehet úgy testre szabni. Nekem volt wm6-os pda-m, tudom milyen is az, de ha őszinte akarok lenni nekem nem is kell több program vagy jobbak, minek... Ha így nézem nem ér másfélszer annyit, főként a 20gramm súlytöbblet és a 0,8cm szélessége miatt... Üzemidejére is 5 napot mondtak. Persze vannak hülyeségei, de ennyi pénzért ha élőben is beválik együtt fogok tudni vele élni szerintem. Javara sok okos dolgot megírtak már.
Szerinted miért lenne jobb egy Android tel? Mi az a plusz, amit tud?? Nagyon érdekelne, hogy melyek azok a funkciók, amelyek főként hasznosak szerinted?
-
addikt
válasz knorbert1992 #27205 üzenetére
Nekem is az van, és én is meg vagyok vele elégedve, de ez most hogyan jött ide?
Jó szerencsét!
-
Rehno
tag
Mit gondoltok erről az új RBM2-es telóról a telenornál?
Megéri?Ádám
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest