Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy 2024.12.31-ig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
meroly
veterán
válasz Viktor0610 #53785 üzenetére
Képek alapján úgy tűnik hogy ezen nem Kaios van. Meg akar jó is lehet
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz Harbinger85 #53782 üzenetére
Szia! Egy napos tapasztalatom van a 6300rol. Hotspot miatt vettem, arra nagyon jó.
Akku viszont 3 napot bírhat ha állandóan aktív a hotspot (nagyon keveset neteztem). Menü borzalmas lassú. Tele van szemet játékokkal. Csalodas volt nekem sajnos.Impossible is nothing
-
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Akasztják a hóhért, de nyugodt vagyok mert látok itt pár ismerős arcot, akit nem vitt el az okostelefon hullám.
Most viszont keresek egy "buta" telefont az alábbi paraméterekkel:
1. gombos
2. wifi-hotspot-ot tud 4G-n
3. erős akkuval
4. ne fél tégla legyenOpciók:
5. strapa a hétköznapi értelemben (tudom üti a 4-est)
6. ha tud wireless töltést leadni, az eszméletlen jó lenneHát remélem létezik valahol.
Köszi előre is
szerk: [link] erről valami vélemény?
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
-
meroly
veterán
Talán Philips X1560 vagy a Samsung E2370. De csak is kizárólag a specifikáció miatt, tapasztalatom nincs.
Szerk: Samsung B550 újabb jóval, bár nincs írva de szerintem mennie kell annyit mint a fentieknek.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz anonymus89 #50196 üzenetére
Ez érdekes, mert az antennát a műanyag alá rakták, nem fogja a hátlap a jelet
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz mulatosdj #50160 üzenetére
Arra teljesen jó, Nokia 222 is. A képnél a rögzítés hangot nem lehet kikapcsolni, de teljesen vállalható fotókat készít szerintem, ahhoz képest hogy csak 2 megapixel.
Ha még látsz valahol Samsung S5611-et, az már sokkal szebb képeket csinál és hasonló árban van.Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz Eastman #50152 üzenetére
Régi gombos telefonok közt néhányban van ugyan wifi, de hotspot csak ezekben: [link]
GSMarena szerint legalábbis.USB porttal rendelkező TPLINK-es routert ajánlok, kollegám is így használja. A mobilnet stick-je van rádugva és wifin osztja szépen kollegánál. Ilyen pl.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
Igen, látom ebben is S30+ rendszer van, így néhány dolgot hiányolsz régi nokiákból, néhány dolgot alapból.
SMS-eket soha nem lehetett sim kártyára menteni, max nagyon régen még a mono kijelzős korszakban (akkor talán csak oda lehetett) nokiáéknál.
BT butítás szintén az S30+ rendszer "vívmánya", ahogy a képnézegető és a stopper/számláló kihagyása. Számomra is érthetetlen egyébként.
Alcatelről egész szép írást rittyentettél, érdemes lenne a topikjába is legalább belinkelni.
Impossible is nothing
-
-
meroly
veterán
válasz buca84 #50119 üzenetére
Az oldalt nem ismerem.
A C5-00 egész jó készülék, a képernyője azonban erősebb fénynél már nem látszik. Nekem még az összeszerelés se tetszett annyira, de minden benne van ami kell(ett akkor).
A C7-et nem ismerem túlzottan, egy darabig osztogatták nálunk cégesnek, nem lehetett túl rossz akkor.Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz quailstorm #50042 üzenetére
És mi a véleményed a 6300-ba faragott BL-5C-ről? Én is csináltam anno
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz DeFranco #50022 üzenetére
Szerintem is jók a képek, vagyis vállalhatóak. Azért érdekes hogy a vaku nem tűnik olyan erősnek mint a 3720-amban. Youtube-on már van fenn pár video, érdemes megnézni.
Az USB nem elírás, a Microsoft oldalán is ez van: [link]
(#50028) cocka: bár szerintem még jobb is a fekete-fehér kombó, mint a totál fehér, de ízlések és pofonok.
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz DeFranco #50020 üzenetére
Több szín a 225-ből van csak, a 230 és a 222 fekete és fehérben kapható. Egyébként felnőtt ember nem venne úgyse mást, a pink, zöld stb színek elég gyerekesek.
Az összehasonlítás alapján a 230-asba e szerint legalább valamiért 1.1-es USB van, ami azért nem előny.
Lényegében tök ugyanaz a három telefon szerintem, csak a külső más. A kamera hót' biztos hogy ugyanaz a modul mind a háromban.
A 230-asról találtam ezt a tesztet már korábban: [link] A végén vannak mintaképek.Szerk: ha kell a villantó, akkor nem is kérdés melyiket ezek közül.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz DeFranco #50009 üzenetére
A szerintem igen tré 2610-es után jó választás az új S30+ rendszerű
NokiaMicrosoft mobil. A 230-as alumínium hátlapjától nem kell hanyatt esni. Nézzétek meg, szerintem a 222-es se rossz, főleg a különálló gombok miatt. A 225/230-ban nagyon egy síkban vannak szerintem.Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz quailstorm #49897 üzenetére
A 301-ből láttam olyat, aminek a belső matricáján Microsoft gyártás díszeleg, igaz Fancy-boy?
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
Megvette a márka jogát is 2016 év végéig. A Nokia mint cég adhat ki bármilyen eszközt, kivéve a mobiltelefon. Az N1 az egy tablet. Bármi ami nokia néven jön, azt a microsoft csinálja az eladás óta. A türelmi idő letelte után a Nokia újra adhat ki Nokia néven telefon. Na én ezt várom.
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz Burt1793 #49867 üzenetére
Mindenképp nézd meg!
Olyan érzésem volt, mintha egy játéktelefont fognék, meg élőben máshogy hat, mint a képeken. De ez szubjektív szóval előtte mindenképpen nézd meg. A 222 ráadásul fényes zongoralakk is, a 215 legalább matt meg a 225 is asszem.Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz proradeon #49808 üzenetére
Elméletben a Nokia 301-en is működik meg az X2-00 és az 515-ösön: [link]
Nézd meg egyéb paraméterben megfelel-e a három közül valamelyik. A többi a listán vagy touch&type vagy qwerty-s, azért nem mondtam.Viber nem megy sima telefonon, ahhoz minimum symbian kell, az meg nálam már az "okos" kategória: [link]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz FerNandor #49526 üzenetére
Hát ezek az új "nokiák" (ami egyébként microsoft) minden csak nem épp a jó kategória. Sokan csalódtak benne.
Más viszont ilyen kijelző méretben nem nagyon van.
A 2,4MB-ra rengeteg SMS elfér egyébként, ha informatikai szemmel nézem, hisz sima szövegfájl, ami 2-3kb-nál nem lehet nagyobb.
Az más kérdés, mekkora szelet van erre szánva a 2,4-ből, illetve ha már egy-két kép is van a telefonon, akkor a telítődés miatt nincs-e lassulás, stb.Egy 208 vagy 301-el előrébb lenne, az még Nokia volt.
(megj: előző véleményem ellenére alig várom hogy a 222 megjelenjen és minden eddigi információt cáfolni tudjak majd )
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
-
meroly
veterán
-
meroly
veterán
válasz kokuszdio01 #49443 üzenetére
Ha Nokia párti akkor messze kerülje a Microsoft égisze alatt kiadott vackokat.
A legutolsó Nokia készülék a kollega által említett 208-as volt, így az azt megelőzők között lehetne keresgélni. Nokia 301 is jó például, az kérdés hogy újonnan ezek mennyire elérhetőek, de régiónként és típusonként változó.Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz petyus_ #49414 üzenetére
Akkor marad a fapados megoldás. SIM kártyával és áthelyezéssel. Akkor mindegy hogy abc vagy sem. 1000 névjegy 4 körben átmegy, nem olyan vészes.
(#49415) b4zsi-: amire Te gondolsz, az a dual active, abból nagyon kevés a gombos. LG-GX200, Philips Xenium - X100.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz Klepti #49380 üzenetére
Nem egy nagy konstrukció az E52, főleg összerakás minőségében gyenge. Ettől még a gép maga jó, viszont a symbianra régóta nincs fejlesztés, így való igaz, az már nem "okos", mert szinte nincs mivel felokosítsd.
Én nem vennék E52-t.515-ös Nokiát nézegetted már? Olvasgass róla itt (és itt)a topikjában.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz Chuck Norris #49247 üzenetére
4-5 nap készenlétet ilyen felhasználás mellett max az S5610 tud, de abban nincs állapotjelző led, ez egészen biztos. E-mailezés terén se lehet túlságosan ellátva.
A 215 egészen biztosan kilőve.
515 rendszerét nem ismerem, de ha egyezik a 301-el akkor abban azt a funkciót próbáltam már hogy fb üzenet esetén jelezzen. Gondolom e-mailre is működik.
Viszont állpotjelzőről ezekben sem tudok.
Linuxos működésről nincs infóm.Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz Fancy-boy #49236 üzenetére
A 2710 nagyon egyedi készülék, annak idején sokat agyaltam a 3720 és a 2710 között, végül a 3720 is elég ritka lett.
Akkoriban S40-es készülékek közül egyedüliként abban van GPS. Érdekes lehet mondjuk végignavigálni vele 2,4"-os kijelzővel.A kollega helyében lehet nézegeték 6700-kat, nem tudom milyen áron van, de minőségibb mint a C5, nekem volt, nem túlzottan jött be.
Ha nem kell a navi és árban is megfelel, a 301 talán az utolsó igazi Nokia készülékek között van, azóta talán nincs újabb S40-es, és ahogy nézem nem is lesz, csak ezt a vacak S30+ fut.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz quailstorm #48540 üzenetére
Ja igen, láttam, jó tudni, már majdnem vettem, de így kizárva.
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
-
meroly
veterán
Egy korszak lezárult: A Lumia váltja a Nokia nevet
(#48454) TCSZ: több mint egy éve tesztelte Rusi, biztosan nem emlékszik rá.
Érdemes a topikban kérdezősködni.Bocs látom írtál augusztusban, de nem érkezett válasz.[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
-
meroly
veterán
-
meroly
veterán
válasz quailstorm #48415 üzenetére
Ezeket nem tudtam, sosem volt SE-m és most nem is a tudásról volt szó igazából. Meglep a multitask, java háttérben, bár erre szinte minden nokia képes, kérdés hogy miért van letiltva. Az én 3720-am is multitask lett, amíg a memória bírja, ami azt jelenti hogy két app után a számológép már nem indul memóriahiányra hivatkozva.
Nálam az elegancia a 8xxx szériánál kezdődik egy telefonnál vagy pl a 6700, ha már nagyon SE-zni akarunk, megnéztem a régebbieket és tényleg van pár szép példány.
Dehát ízlések és pofonok ugye. A szépség meg elegancia nagyon szubjektív.
(#48416) Fancy-boy: jó persze a 6300-hoz képest minden lassú, ellenben kollegámnak 2-3 ezer névjeggyel már a 6300 is lassú volt, meg ha tele volt pakolva a memória mindenfélével és nem volt újraindítva hetek óta.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz Piftuka #48413 üzenetére
Na jó, ezen a képen valóban elegáns, de számomra egy SE sosem lesz az, mindig is úgy tekintettem rájuk mint egy játéktelefonra, köszönhetően a walkman szériának.
2 másodperc azért durva lenne, de ha pl mappákban mászkálsz, főleg a memóriakártyán, az elég lassú tud lenni. A tapasztalatomat azonban nem az 515-ről írom, mert amit meg tudtam nézni MM-ban benne, az nem volt lassú számomra. Szokványos nokiás nyögése volt, de semmi extra.
Szerintem nem lesz gondod vele.Ha C2-01 annyi ideig bírja akkor az 515-re is rátehetsz még 1-2 napot
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz Piftuka #48411 üzenetére
Sony-Ericsson v640i konzervatív és elegáns?
Én nem vettem észre hogy túlzottan lassú lett volna, vagy már megszoktam a 3720-ban. Ügyesen kell témát beállítani és a névjegyzék szigorúan a telefonban legyen, simről lassan olvas. Témából van egy teljesen egyedi, amiben minden beállítás szinkóddal megy, semmiféle képfilet nem használ, 4kb, de a gyári alap 60-70kb-ossal is ugyanolyan gyors.
Ha a 10 perc telefonáláson kívül tényleg nincs nyomkodás, sms, fénykép stb és jó lefedettségű helyen laksz, akkor 3-4 napra tippelek.
(#48410) St3ven: érdekes különben hogy én tableten is útálok netezni, azon sincsenek gombok Így a harmadik X-be lépve kezdem úgy érezni hogy k...ára leragadtam.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
Elég nehéz kérdés, megértem hogy ragaszkodsz a régebbi nokiákhoz.
A mostaniak közül egyedül az 515 jöhet szóba: [link]
Érdemes megnézni, megnyomkodni valahol, mert nem minden tekintetben ugyanaz mint a korábbiak. Sem menü, sem összeszerelés. Nem strapa, de gorilla glass üvege van.B variáció, hogy keresel a kimondott strapák közt, evolveo, sonim, stb.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz .Szaki. #48388 üzenetére
Hát sajna nem ismerem a C3780-at, de az elődöt, a C3010-et se. Itt többeknek van S5610 és bejött, de ha nem hát nem.
Pedig hidd el még mindig a nokia gyártja a legjobb gombos csodákat.
Érdemes lenne a C3010-ból kiindulva valami hasonló tudásút keresni, az pedig az S30-as kategória. 112 pl egy kimondottan jó telefon szerintem, van pirosban is.
Ha nem Nokia meg nem is samsung, mert annak is már tapis a többi újabb készüléke, akkor marad valami nevenincs gyártó, amivel még többet szívtok. Nem elfogultság, de én tényleg nem tudom mást ajánlani.301-nek mi nyűgje amúgy?
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
Nálam telefon még 2 naptál tovább nem bírta, de én nyúzom rendesen mert céges sim van benne.
Nap 1-2 óra telefon, sms-ek, net, e-mail, fénykép, lámpa, játék stb stb. Így eleinte elment két napot,most már csak másfél.
Gyakorlatilag átlagos használattal 3 max 4 napot tippelek.Impossible is nothing
-
meroly
veterán
....bocs....bocs.... megcsúsztam Fancy-boy megint beelőzött
A készülék papíron csak cseppálló, hisz IP54-es besorolást kapott:
5 Por elleni védelem. Bár a készüléktestbe bejuthat por, de nem olyan mennyiségben, hogy akadályozza a készülék működését
4 Védelem a csobbanó víz ellenEnnek ellenére van pár youtube video, amin gyakorlatilag vízállónak tűnik:[link]
Én nem mertem még direktben tesztelni és most már nem is fogom, mert az alsó védőburkolatot elhagytam így közel év után és a sok eséstől már gyengült az összetartás, tuti befolyna a víz.
A zuhanást viszont meg tudom erősíteni hogy nagyon jól bírja. Utóbbi időben kezdett csak szétnyilni előtte még az se történt, se akku elmozdulás, se darabokra hullás, semmi.
(#48369) Fancy-boy:
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz Cheesy #48360 üzenetére
Meglévő előfizetés mellé is tudsz kérni adat sim kártyát. Nem tudom lakosságinál milyen díja van vagy hogy számlázzák, de a cégesnél nálunk elvileg nem számoltak külön költséget, max a kártya díját de azt sem szerintem.
Na megtaláltam közben: [link]Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz #00784640 #48348 üzenetére
Nokiának nincs dual active telefonja, legalábbis gombos biztosan nem.
Azért nem csak az a különbség: [link]
- memória
- 3G
- bt
- kamera
- java
- akku
- lámpaS30+ van rajta, azért szerencsére nem sima S30. Elsőre totál olyan mint az S40, csak mikor testre akarod szabni koppansz, hogy a navigyűrű és a funkciógombok fixek, a menü sorrendje fix. Téma nincs. Hirtelen ennyi jut eszembe. 225-ös topikban próbáltuk összegyűjteni.
(#48347) Cheesy:
Biztos ragaszkodsz a dual active-hoz? A dual standby is beállítható hívásátirányítással úgy, hogy lásd keresnek és a hívó se higgye hogy nem vagy elérhető.
Pl: ha az A kártyát a B-re irányítod és bekapcsolod a hívásvárakoztatást a B-n, akkor ha a B-n beszélsz és közben az A-n hívnak akkor az átirányítás miatt nem fogja azt jelezni hogy ki vagy kapcsolva (alapból azt jelezné) és mivel a B-n van hívásvárakozás ezért még látni is fogod online hogy ki hív, nem csak utólag értesítő sms-ből. A hívó meg annyit értesül róla, hogy várakozóba került.(#48345) St3ven: tanúsítom. Ha a telefonban vannak a névjegyek akkor az indulás és az utólagos keresés is fényévekkel gyorsabb, és nem csak a 112-n van így.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet