- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
Chaser #31242 üzenetére
Azt hiszem nem olvasol elég alaposan.
De az én panámnál sincs minimum csőhossz megadva.A klímaweb is azt írja,törekedni kell a legrövidebb cső hosszra.Persze ha a gépkönyvben ott van a minimum 3 méter az más eset lehet.Sajnos csak házi szilva és sör van itthon.Holnap feltöltöm a készletet,hogy ez ne legyen akadálya a szakmai vitának.
-
pjen
félisten
válasz
Chaser #31232 üzenetére
Sajnos nem, a hatásfok soha nem nő a csőhosszal, minden klíma manuáljában benne van a maximum csőhossz és hogy azt hogyan és miközt lehet szerelni. A hosszabb csőszakasznál ráadásul még több hűtöközeg rátöltése szükséges, ráadásul növeled az anyag és a munkadíjat, van egy kis tapasztalatom ebben (2 évtized a szakmában).
Minden split más és más, (típus, márka) rengeteg gép van a piacon, különböző átmérőkkel (rézcső) mm és col szabvány szerint is vannak szerelve. A szükséges hűtőközeg mennyisége, amivel fel kell tölteni, az is más értekekkel bír. Kevesen tudják, de ritka az amikor nem éri el a 2 méter távolságot maga a cső a beltéri/kültéri között, egyrész ráhagyással kell szerelni, mert nagyon megjárhtod, másrészt magában a beltériben is van fix csőszakasz (kivezetés) a rákötéshez ami 40-50 centi is lehet, harmadrészt 40-50 centi szintén be van fordítva a gép alá a rákötött csőből. Továbbá ritka az amikor nincs 50 centis fal legalább, a szigetelés meglétéről nem is beszélek, a minap a felköz 70 cm volt, az egyik szerelésünknél. A csövek hajlítási íve szintén növeli a csőtávolságot (bár nem sokkal), a tegnapi szerelésüknél 210 cm volt a csőhossz. Van még más szakmai rutin és meglátásom, de a lényeg a kérdésedre válaszoltam, hogy miképpen fogod szerelni az a te dolgod.
direkt Neked kerestem
-
-
gaben1117
senior tag
válasz
Chaser #31129 üzenetére
Nem akarok én senkit sem szopatni, de miért vegyek el helyet az erkélyből ha nem muszáj? A látványról már nem is beszélve, hogy nem akarom ezt a szart nézni állandóan a nappaliból vagy ha kiállok az erkélyre.
Az áramos tanácsodat szerintem megfogadom, ez volt az egyik terv az én fejemben is, hogy a holker mögött végigvezetem a beltériig, aztán ott már csak tud a szerelő kezdeni vele valamit.
-
törölt tag
válasz
Chaser #31085 üzenetére
Hát azért 11 óra után már nem nagyon lehet oly nagy hőmérséklet különbség a kinti és a benti között, úh. én is klíma leolt (igaz inkább éjfél után), ablak kinyit...működik is reggelig, aztán 7 körül újból kezdődik...
+ szúnyogháló nélkül már rég megettek volna a szúnyogok bennünket...
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Chaser #31018 üzenetére
Köszi, akkor ezt megejtem. Éves ellenőrzés alatt mit értünk? Egy éven belül biztos nem volt ránézve (mondjuk valószínűleg bekapcsolva sem, meg előtte se nagyon), nem is a főbérlőm szereltette be a klímát, hanem az előző tulaj, tehát ő nem is tud kvázi semmit róla, és embere sincs rá.
Tehát most a szűrőket kitisztítottam, befűtök ma éjszaka, holnaptól mondjuk ha hűtök vele (spray használata nélkül), akkor van annak valami jele, ha mégis kell sprayt használnom? -
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Chaser #30950 üzenetére
Csak, ha nem olyan jó hatásfokúak, akkor miért kerülnek kb. 90-110k-ba?
Az a baj, hogy sztem ezt is csak már vétel után, próba után derül ki, hogy mennyire jó és hogy elég e arra tényleg amire kell, jó lenne, ha valakinek lenne ezzel is tapasztalata nem csak a split klímával.Az a 3 év garancia meg szereintem kicsit furfangos lehet, mert van pl arukeresőn 1-2 olyan darab (és lehet több is persze, csak eddig azokról deült ki), hogy az a 3 év úgy 3 év, hogy 1+2 év, tehát a másik 2 év bizonyos alkatrészekre vonatkozik és magára a gépre már nem, ami így valójában csak 1 év garit jelent. Van olyan 90-100k-s mobil klíma gép, hogy alapból csak 1 év gari van hozzá, valamelyikhez pedig le se írja, hogy mennyi gari illetve mire vonatkozik, majd biztos rájön a vevő alapon van.
Jó lenne, megkérnék olyanokat, akiknek mobil klímájuk van, hogy legyenek kedvesen megosztani a tapasztalatukat, hogy mennyire vannak megelégedve vele!
Előre is köszi! -
AXisBOLD
addikt
válasz
Chaser #30941 üzenetére
igen, a "beltéri" azon az oldalon lenne, de a teraszon, ezért néztem ki a Fishert, egyrészt hogy a zaj kívül maradjon, másrészt, hogy egyáltalán ne kelljen csövezni.
(#30946) Daffni2:
hát köszi az észrevételt, nagyjából el is ment a kedvem a mobil klímától
Jó lenne pár tapasztalat a legnagyobb teljesítményű kültéren is elhelyezhető Fisher-ről...
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Chaser #30910 üzenetére
Az is érdekelne, hogy most akkor (volt egy elkedvetlenítő videó jutyúbon, arra léghűtőt mondtak) a léghűtő berendezés és a mobil klíma össze van e keverve arulistákban, és a leghűtőre is mobil klíma van mondva közben nem az, vagy tényleg meglehet e őket különböztetni, külön vannak választva?
És a mobil klímának nincs olyan mellékhatása, hogy bepárásítja a levegőt a hideg levegő fújása közben? (mert az nem lenne jó). Sokan mondjátok, hogy split klíma a jó megoldás, de nekem csak tényleg arra kéne (meg annyi keret nincs is rá sajnos), hogy egy 12-nm-es panel szobát lehűtsön még nem is nagyon, elég ha 26-ra már letudná nyomni, az már jó lenne, jobb lenne, mint a 30. Erre alkalmasak ezek a mobil klímák, persze párásítás nélkül?
Elég sokféle van, melyiket érdemes rendelni (tudom, említetted az aldit, de valamennyire megbízható szakboltból kéne házhozszállítással).
Illetve még annyi egyenlőre, hogy ezeket csapvízzel is vagy csak desztilált vízzel lehet tölteni, és milyen gyakran?Előre is köszi a segítséget!
-
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Chaser #30932 üzenetére
A főképernyő itt is hasonló.
Ha kikapcsolom a wind Sprayert akkor én is elég hűvösnek érzem most, pedig eléggé levettem a ventit is. Amúgy pont 10 napja érkezett meg a kutyám finnországból, szegényt most sokkolja az itteni klíma, a nappaliban is oda megy ahová a klíma fúj. Nagyon mákom volt ezzel a Júniusi klíma szereléssel, éppen akkor jött amikor kellett.
(#30923) Szaki2 én vagy Panasonic/LG/Mitsu/Daikin készüléket szerettem volna első körben, Aztán a szerelők a Panát és az LG-t sem ajánlották, Mitsu-ból az új gázas akkor még nem volt elérhető amikor döntenem kellett, bár az DM35VA is tökéletes lett volna, aztán valahogy képbe jött a midea és végül az lett, leginkább az extra funkciók miatt, Japán gyártótól hasonlót sokkal drágábban tudtam volna csak venni. Aztán majd meglátjuk mennyire lesz megbízható, most nagyon meggyőző.
-
Elektrosokk
veterán
-
Miklósbácsi
tag
válasz
Chaser #30914 üzenetére
Nem, nem használja. Ha döntésre jut, majd megveszi a Fisher mobilt és ha lesz tapasztalata, megírom szívesen. Főleg a tetőtéri kis irodája hűtésére használná. Érdekesség, hogy a tetőt napelemek borítják, így energia bőven jut erre. A SEER és SCOP értékek kevesebbet számítanak emiatt.
Jó ötletnek tűnik a gyártól, hogy kültéri kivitelben készíti ezt a mobilt. Már más gyártónál is láttam leírva ugyanezt a megoldást. A zaj csökkentése miatt azért egy jó pont jár ezeknek még akkor is, ha a mobilklímák használatának igencsak megvannak a korlátai.
Nem véletlen ugye, hogy ezeken az oldalakon is mindenki a split klímák használatát javasolja.
Ha egyáltalán van választási lehetősége az érdeklődőnek a split és a mobil között..
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Chaser #30914 üzenetére
itt szombaton belőttem a wifi appal a klímát 25 fokra, elmentem dolgozni barátnőm ismerőse meg átjött és szóltak hogy megfagynak. Hiába nyomkodták a távirányítót nem reagált semmire. Mivel abban van a belső hőmérő kikapcsolt állapotban is olyan mintha be lenne kapcsolva.
végül beállítottam nekik távolról.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Chaser #30900 üzenetére
Köszi a választ!
Esetleg van még valaki, aki tudna konkrét típusokat ajánlani és tudja, hogy milyen a kivezető csöve, szűkítője?
Lehet e szűkíteni valami ház barkács módszerrel vagy kapni hozzá szűkítőket? Mert jó lenne minél kisebb átmérőjűre szűkíteni a kivezető cső végét.Előre is köszi a válaszokat!
-
No.01
addikt
válasz
Chaser #30801 üzenetére
Kicsit keson reagalok, de igazabol az lenne a gondom (remelem nem az), h beallitom a kivant homersekletet 23fokra ugy, h a nappaliban 26,5 volt. Ilyenkor a belteribol kijovo homerseklete nem tunik hidegnek. Meg nem mertem, de erzesre olyan 20 fok korul lehet. Amivel nem is lenne baj, de igy nyilvanvaloan sokkal tovabb tart a hutesi folyamat. Kiprobaltam a powerfull modot, de erzesre ott sincs kulonbseg. Illetve de, mert pontosan 20 perc utan leall teljesen meg akkoris, ha a a homerseklet meg csak 25fok…
-
LanyUs
őstag
válasz
Chaser #30815 üzenetére
Én is gondolkodtam régen toldásban, de annyira megnövekedett volna a forró levegő útja, hogy nem lett volna hatékony a használat. Értem itt ezalatt: 2,6 kw hűtőteljesítmény mellé párosul a maga a készülék felmelegedett burkolata + a kivezető csövezés szintén meleg felülete. Ez minél hosszabb, annál jobban melegíti a környezetét. Nálam akkor működött a legjobban, amikor közvetlenül 0,5 méteren belül kivezettem valahová. Pl. kivágtam a fürdő ajtót és a tető ablakon kilőttem a forró levegőt. Cserébe nehéz volt a bejutás
-
Csabroncka
addikt
válasz
Chaser #30836 üzenetére
Chaser: úgy, hogy nincsen igazi kánikula, ott szerintem más is el van baszva... (az a szoba sem hideg ahol maga klíma van)
szimcsi: amikor beüt az igazi kánikula, akkor is reggelente mindig kell egy nagyot szellőztetni a légcsere miatt.
Mi a hálókba ilyenkor sokszor teszünk vizes törölközőket, mert extrém száraz lesz a levegő.
-
g947
tag
válasz
Chaser #30701 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. Meghallgatom mit mond a szakember, aki felmérni jön, de legalább némi betekintésem van már a dolgokról.
A köszönet Rollynak is szól.
A szerelő Gree Lomo 09QB-t javasolt látatlanban. Ők ezt a típust szerelik leggyakrabban.
A WIFI funkciója tetszik nekem, bár lehet, hogy sohasem fogom használni. -
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
Chaser #30688 üzenetére
Lehet, hogy minden esetben fel sem tuntetik. (2016-os keszulek, allitolag csak 17-ben hasznaltak egy evet)
En nem lattam elso blikkre egy leirasban sem, de egesz komoly cuccnak tunik szamomra.
De mivel total vakon vagyok, igy nem akarok beleugrani
Utoljara talan 12eve vettem klimat, akkor még az on/off ment.Male:
Fogalmam sincs hogy ezt hogy keressem :/
Ha valaki esetleg tud errol linket, infot, azt is megkoszonnem. -
abrax1
csendes tag
válasz
Chaser #30671 üzenetére
meglepne ha bármelyik líma tudna ilyet...
ahhoz tudnia kellene előre a pontos kinti hőmérsékletet h úgy kapcsoljon be, h a legrövidebb idő alatt adott időre elérje a kívánt hőmérsékletet bentre, ami szintén változhat, akár egy hűtőszekrény hőtermelése függvényáben, szóval elég utópisztikus, ahogy mondod
Nest termosztátom van, az tud ilyet, bár az is inkább csak elvileg
A fűtési tendenciák, illetve a külső hőmérséklet figyelésével idővel "megtanulja", mennyivel korábban kell bekapcsolni, és lehet úgy programozni, hogy ne a fűtés kezdetét, hanem az elérni kívánt hőmérséklet idejét add meg.
Persze ez a valóságban nem pont így van, mint ahogy az egész termosztát "learning" fícsörei több problémát okoznak, mint hasznot.Na de ez OFF volt, csak eszembe jutott, a Nestet elve csak fűtésre lehet használni
-
TeeJay
félisten
válasz
Chaser #30647 üzenetére
fotózok neked ettől 3x nagyobb gányolást
Havanna utca 1-ben pont windyék rálátnak a raktárról van fent a 8. emeleten egy klíma aminek kint vagy 3méter cső lóg így féloldalasan a kültéritől az átfúrt falig
na az visz mindent pedig nézegettem a telepen ki tud nagyobb hulladékot felrakni legbrutálisabb gányolással -
windy
tag
válasz
Chaser #30653 üzenetére
A görögöknél a tengerparton 3-4 évente cserélik a gépeket, mert egyrészt nagyon sokat mennek, másrészt tényleg megeszi a hőcserélőt a sós-párás levegő. Alig látni náluk mást, mint olcsó kínai gépet, ráadásul, kb. semennyire nem tartják be az uniós szabályokat, mai napig rengeteg fixfordulatos klímát csempésznek be és helyeznek üzembe. Így hát nehéz lenne Daikint, Fujitsut, Toshibát vagy Mitsubishit látni náluk, ugyanis ezek már évek óta nem gyártanak csak inverteres spliteket.
-
windy
tag
válasz
Chaser #30653 üzenetére
A Midea berendezésekről az én tapasztalatom - ami nem biztos, hogy jelenleg releváns, mert az utóbbi öt évben már tényleg nagyon kevés Midea fordult meg a cégünknél.
Régebben mindenki forgalmazott Mideát, mert a noname kínaiakon kívül ez volt viszonylag jó áron. A minőségéről az alábbi kép alakult ki : gyenge minőségű műanyagokból készített beltéri egység. Az akasztófülek rendszeresen letörtek újkorában is, de két három évesen már szinte tilos volt szétszedni a beltérit, mert utána képtelenség volt összerakni, elrepedeztek a fülek, a patentok. Akkor is sárgultak a műanyagok, ha egyáltalán nem érte nap a készüléket. Egy hároméves Midea beltéri egység úgy nézett ki, mint egy húszéves Toshiba. Terelőlapátok szinte kivétel nélkül letöredeztek az első öt évben, ez is a gynge minőségű műanyagoknak tudhatók be. A Multi berendezéseiknek a vezérlése gyalázatos volt, rendszeres panelhiba lépett fel. Most nem jut eszembe más jellemző műszaki hiba. Ezektől függetlenül egyébként vállalhatók voltak a Midea gépek egészen addig, ammíg a Gree előre nem tört. Sokkal jobb minőség, nagyobb készülékválaszték, profibb berendezések. A Gree még a csúcskategóriában is képviselteti magát, a U-Crown bármelyik japán gyártó csúcsgépével felveszi a versenyt mind kidolgozottságban, mind minőségben, design-ban, szolgáltatásban. Innentől kezdve nem tudnék érvelni a Midea mellett, mert a Gree többet, jobbat ad hasonló árfekvésben.
Az már csak a hab a tortán, hogy az utóbbi években a Midea gépek supportja is gyalázat volt, legalább öt cég importálta, és nem volt egyszerű kideríteni, hogy az adott, garidőn belül meghibásodott berendezéshez ki fog adni alkatrészt.Én ezért szoktam javasolni, hogy ha valaki kínait akar venni, mert az olcsóbb, akkor válassza inkább a Gree gyártót.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Chaser #30649 üzenetére
22 klímát teszteltek, és a micsu nyert: MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE 345K második a DAIKIN FTXG25LW / RXG25L 425K. szóval nem mindenben a midea lett a legjobb, viszont ha az árérték arányt nézed akkor felettébb jól szerepelt. 3. 4. helyezett toshiba.
(#30652) Male
Hogyan teszteltünk : Légkondi, klíma
Hűtés
A hűtési funkció vizsgálatát az EN14825 szabvány alapján végezték a szakértők. A készülékeket 27°C-ra állították és vizsgálták azok hűtési hatékonyságát 35°C, 30°C, 25 °C és 20°C-os külső hőmérséklet mellett.Fűtés
A fűtési funkció vizsgálatát is az EN14825 szabvány alapján végezték el a szakértők, ahol a külső hőmérséklet -7°C, 2°C, 7°C és 12°C volt, és 20°C-ra fűtötték fel a helységet.Párátlanítás
A készülékek párátlanítási hatékonyságát szakértők az EN810:1997-06 szabvány alapján végezték. 27°C-os külső és belső hőmérséklet és 58,5%relatív páratartalom volt a kiindulási állapot, innen hűtötték a levegőt a megengedett legalacsonyabb hőmérsékletre, és vizsgálták, hogy milyen hatékonyan csökkenti a készülék a levegő páratartalmát.Zaj
A teszt során vizsgáltuk azt is, hogy a készülékek mennyire hangosak működés közben. Ezt a tesztet az EN 60704-2-7 szabvány alapján végezték a szakértők. A készülékeket hűtési módban tesztelték, a mikrofont a készülékektől 1 méterre, 1,5 méteres magasságban helyezték el. A tesztet a szakértők maximális ventilálás mellett végezték el, a legalacsonyabb és legmagasabb fokozatban.Komfort
A szakértők azt is vizsgálták, hogy a készülékek milyen hamar érik el a komfortállapotot. Ezt a tesztet 35°C és 24°C kiindulási hőmérséklet mellett végezték el. Az volt a cél, hogy a belső helyiségben elérjék a 25°C és a 17°C léghőmérséklet, és megtartsák azt 2 órán keresztül. Emellett azt is nézték, hogy mennyi idő alatt hűti vissza a légkondi a szoba levegőjét 20°C-ra. A készülékeket maximum ventilálással és „swing” módban, ha volt rá lehetőség akkor „powerful” módban is tesztelték.Sokoldalúság
A készülékeket pontoztuk sokoldalúság alapján is, itt többek között azt vizsgáltuk, hogy van-e légáramlás szabályozás, távirányító, csak ventilátor funkció, gazdaságos üzemmód, öntisztítás és éjszakai üzemmód.Használhatóság
A teszt során azt is vizsgáltuk, hogy milyen könnyű használni a készüléket, pl. hőmérséklet és erősség beállítása, programozás, távirányító használata, tisztítás. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Chaser #30649 üzenetére
Nézd, én elhiszem hogy a Daikin a numero uno, de az hogy nem lehet kijelenteni hogy egy midea is jól teljesít vagy hozza a kötelezőt az nincs rendben!
de mindegy is, én nem szeretnék meggyőzni senkit, csak leírtam amit láttam, ennyi. Az is lehet hogy megkenték az ICRT hálózatát, nem tudom
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Chaser #30577 üzenetére
Januárban megoldottuk a szárítást egy hőszivattyús szárítógéppel, szóval ez a része oké.
Természetesen szellőztetünk, de attól alig jut be levegő a lakásba.
A klímaszerelő azt javasolta, hogy télen amikor fűtünk (távhő), akkor nyugodtan kapcsoljam be a klímán a párátlanító funkciót, mert ugyan hűt valamelyest, de ha megy a fűtés, akkor nem lesz annyira zavaró, továbbá úgy hatékonyabban tud majd párátlanítani a klíma. -
PainKiller13
őstag
válasz
Chaser #30508 üzenetére
30as ytong, 10-es szigetelés.
Köszi mindenkinek, akkor inkább többet rakatok fel, vagy egy 4kw a nappaliba aztán ha kevés akkor még rakatok a szobákba.
Egyébként a fő ablakok tehát a lenti oldal a rajz szerint délkeletre néz. A jobb oldali fal pedig a válaszfala a társasháznak (2 lakóteres).
-
-
LanyUs
őstag
válasz
Chaser #30473 üzenetére
A venti fokozat befolyásolja a kültéri fogyasztását. Tehát ha "kézzel" kényszeríti a legkisebb fokozatra pl. éjszakai mód, akkor annyira visszaáll a gép, hogy éppen tartani tudja majd a beállított hőmérsékletet ( feltéve ha valóban melegedne vissza a lakás ). Előnye lesz továbbá, hogy nem lesz annyira zavaró + kevesebb kapcsolgatás. Mindenki nyer, mindenki örül
-
TeeJay
félisten
válasz
Chaser #30463 üzenetére
oké csak pl a 2,5 vs. 3,5kW klíma között harmatos a különbség árban 10-20ezer felár ami 10év használatra lebontba semmi de cserébe ha kint tényleg gatyarohasztó meleg van vagy netán déli vagy nyugati oldalon vagy és a klímát egész nap égeti a nap biztos jól jön a nagyobb teljesítmény hűtéskor
vagy ha fűteni kellene a 3,5kW gép gondolom -10 fokban egy kicsit több fűtőteljesítményt tud miközben a kültéri és a beltéri rész mérete is azonos max kompresszorból van benne egyel jobb vagy nagyobb
de még lehet az is ugyanaz csak egyikben limitálják kisebb teljesítményhez -
TeeJay
félisten
válasz
Chaser #30455 üzenetére
keresd vissza windy is leírta tavaly hogy a Daikin is tudna közel nullára is leszabályozni
mégsem teszik csak 1kW körülig szabályoz mert ott még megfelelő kenése van a motornak és úgy lesz hosszú életű. leszabályoz minimumig aztán leáll inkább minthogy még lentebb tekerje magát, talán ez jobb megoldás és utána ha újra hűtenie kell akkor sem azonnal maxon röffen be hanem újra gondolom minimum szintre szépen felpörög és tartja magát. -
-
z123456z
őstag
válasz
Chaser #30449 üzenetére
Ok, ez világos, de ez miért zavaró? Romlik valamiért a komfortérzet? Nem tesz jót a készüléknek? Tudom, hogy egy hülye kérdést feszegetek, mert nyilvánvalóan alaposan túlméretezett, de próbálom előre kompromisszum kész állapotba hozni magam.
LanyUs, neked is köszi, de még mindig nem értem ezt az átprogramozást. A Daikin sem tegnap kezdte, valami oka biztosan van, hogy így müködik. Mint a Toyota sem használ start-stop rendszert ( legalább is a dízelek ), hiába használ minden más gyártó. Szerintük nem tesz jót a motornak. A Gree-m sem áll le teljesen ( nagyon ritka, inkább éjjel ), de nem tudom, hogy ez hiányozna e?
-
-
updog
őstag
válasz
Chaser #30404 üzenetére
Most újrainicializáltam a Controller appot, hogy nehogy hülyeséget írjak. Nyilván most ott volt egy tök új lépés, ahol kérte az otthoni wifi beállításait (eskü eddig nem kérte, háromszor próbálkoztam ugyanígy teljes resettel 0-ról
). Így már sikerült az out of home beállítás is.
-
canniball
nagyúr
válasz
Chaser #30402 üzenetére
Akinek már van klímája itt rápróbálhat.
-
abrax1
csendes tag
válasz
Chaser #30389 üzenetére
Köszi. Felvetem a szerelőnek ezt a két klímás opciót, értelmes embernek tűnik...
Azt meg tudjátok mondani, hogy konkrétan miben-mennyivel rosszabb egy Syon-Gree ha nem közvetlenül alatta ülök, hanem azért jópár méterrel odébb? És így pl. kicsit több zaj nem annyira paraméter.
Gari azokra is van 5 év. -
abrax1
csendes tag
válasz
Chaser #30383 üzenetére
(bocs, véletlenül privátba ment, bemásolom újra)
Köszi, hasonló diskurzust lefolytattam a második szerelővel (aki ajánlatot is adott), így ő is lebeszélt a multiról, hasonló érvekkel.
Két külső elférne éppenséggel, de mivel belső körfolyosóra lenne kihelyezve, és a házban nincs is nagyon máshol klíma, így is necc a szomszédok szemopntjából, két egység meg úgy érzem, ha nem is dupla, de azért méginkább necc, mint egy kültéri.
Abban maradtunk tehát, hogy mivel a dolgozó felé széles az ajtó (mint mondtam, polgári lakás, az ajtó is kétszárnyas, 2.5m magas) és még nagyjából beférne az irányítási szögbe, próbáljuk meg egy erősebbel az egész lakást hűteni, ha nagyon szar lesz a dolgozóban, akkor még mindig marad az az opció, hogy oda felszerelni egy 2.5-est pluszban.
Így gondolom abszolút indokolt lenne a 6-7 kw felé tendálni, kérdés hogy lenne valami hátránya a 4.5-5-höz képest? (persze, több áram, tudom)
-
abrax1
csendes tag
válasz
Chaser #30381 üzenetére
Köszi a választ.
Felmért már egy másik arc is, azóta várom az ajánlatát, több mint egy hónapja
gondolom abból a végtelen lesz.
Ő más felállásban gondolkozott, egy nagyobb az előszoba-nappalira, meg egy külön a dolgozóra, multi külső egységgel, de erről aztán lebeszéltek, baromi drága mulatság lenne. Egyelőre megpróbálnám inkább az egy nagy teljesítményű megoldást.
Mégegyet mérve, ha lezárom a hálót és a mellékhelyiségeket, akkor is majdnem 70nm * 3.5m belmagasság a hűtendő, ami rengeteg. Plusz oldalon annyi van, hogy 28-9 foknál feljebb nem fog menni a hőmérséklet a lakásban (ennyi volt tavaly július végén, kánikulában), és ha sikerül, akár folyamatos csapatással 25-25.5 környékén tartani, azzal én bőven elégedett volnék, a zaj se zavar, ha nem egy traktoréval egyenlő.
Egy dolog hogy akkor ez 200 m3 fölött van, de hogy viszonyul a hűtés mennyisége? (mármint hogy hány fokot szeretnék hűteni a várhatóhoz képest)
-
Doki16
addikt
válasz
Chaser #30368 üzenetére
Már többször próbáltam újraindítani és nem javult meg a helyzet. Tavaly ősszel is ezt csinálta amúgy. Hosszabb idő után bekapcsolva ameddig nem kapcsolom ki gond nélkül fűt. Amint másnap újból akarok meleg levegőt már nem jó. Egész télen nem nem ment, majd így fűtés szezon végén megint akartam használni a klímát próba alapon hátha most legalább egyszer megint jó lesz. Igazam volt mert simán nyomta reggeltő estig a 60 fokos levegőt. Majd másnap már megint nem volt jó. Ha mindig rossz lenne azt megérteném. De mitől lehet az, hogy hol jó hol nem?
-
Kroni1
veterán
válasz
Chaser #30327 üzenetére
Értem, csak arra lettem volna kiváncsi h van-e még valami haszna a wifinek, bár akkor ez, hogy jobban testreszabható az biztos nem rossz! Biztos van más különbség is, majd rákérdezek windy-éknél. Azt jól olvastam itt korábban h nálad is ők szereltek?!
Én a bekapcsoláson és egyszeri beállításon kívül amúgy nem vagyok híve a nagy klíma bűvöléseknek, a Fujitsu-t is beállítottam mikor megvettük és kész. A kocsiba is be van állítva auto-n a 22C, eldönti mikor kapcsolja ki vagy be a klímát, én így szeretem mert kényelmes.
-
Kroni1
veterán
válasz
Chaser #30325 üzenetére
Köszi!
Mondjuk engem ha benne lenne a wifi kipróbálnám, de amugy nem nagyon érdekelne ez a funkció pláne ha még pluszba kell érte fizetni (gondolom nem is keveset), bár ki tudja.. Mi a gyakorlati haszna annak, hogy wifi-n vezérlem?! Mire hazaérek már megy? Vagy hogy nem kell ugyanabban a helységben lenni? Ezeken kívül van még amikor jól jöhet a wifi? Komolyan kérdezem, mert ha így átgondolom nekem nem tűnik olyan fontosnak, de lehet van amire nem gondoltam..
Bekapcsolás után a másik lakásban a fujitsu-nk villámgyorsan lehűti a lakást, szóval a hazaérés előtti inditás nem annyira életbevágó dolog nekem.
És mivel nálam napelem fogja a klíma fogyasztását is megtermelni ezért az sem érdekel ha megy folyamatosan akkor is amikor nem vagyok otthon, sőt! Sok műszaki cikkem megy 0-24-ben (NAS-ok, TV Boxok, Routerek, stb.) amiknek jó lenne ha sosem lenne nagyon meleg a lakásban. Igazából azt szeretném, ha a meleg időszak kezdetekor beállítok egy fix hőfokot és nem is kell többet foglalkoznom a nyár végéig klímával. A Sensira-nak gondolom nem okozna gondot ez a 0-24, igaz?!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Chaser #30265 üzenetére
Értem, csak a használati útmutatóban azt írta, hogy "kijelző rész", és azért nem értettem.
Most csak párátlanítok, és bekapcsolás után a bal oldali LED világít, ami közvetlen az ON/OFF jel alatt található. Nézegettem ezt az E.O.SW/vészüzem leírást, de az elvileg akkor használatos, ha nincs távirányító. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Chaser #30231 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen!
Jól látom, hogy ez a HR a legújabb széria a Mitsunál? Amikor másfél hónapja megrendeltem a szerelést, akkor ragaszkodtam a márkához, és kb. egy hónapja hívtak, hogy ezt fogom kapni. Remélem majd pozitív véleményt tudok róla írni.
Hűtésnél kánikulában nagyjából milyen fogyasztással kell számolnom? Fűtésre szerintem sosem lesz használva, mert távhő van, és csak alul nincs szomszédunk, ráadásul a nyílászárók is csak 4 évesek, tehát alig kell fűteni. -
updog
őstag
válasz
Chaser #30215 üzenetére
Na nekem ilyen gond nem lesz, több mint 4 méter csövezés lesz a **** önkormányzati szabályozás miatt, mert csak adott helyre mehet a homlokzaton a kültéri egység (kb. 80k lesz a szerelés).
Soha, never ever nem hallottam még műemléki házaknál sem hogy bárkit megbüntettek / köteleztek volna leszerelésre. Ez meg egy sz*ros panel. Csak én ilyen tündér vagyok, hiszek abban, hogy én vagyok a változás, amit látni akarok a világban. Fckn Gandhi.
-
tutis
őstag
válasz
Chaser #30103 üzenetére
elnézést hogy választ írok, de mióta az új felület van, nem tudom hogy kell simán írni
200 ezer körül mit ajánlotok?
3.5-ös kellene, fűteni is szeretnék vele néha.
wifiezt néztem ki eddig: Gree GWH12ACC-K6DNA1D Comfort X
[link] itt 240-ért van szereléssel..
esetleg jobb ajánlat? -
törölt tag
válasz
Chaser #30033 üzenetére
Az FTFX-et nem ismerem
Az FTXB szintén matt.
A Perferám ( FTXM ) az is matt.
Az Emura az már létezik fehérben és ezüstben is.
Ebből fehéret még nem raktam, de szerintem az is matt.
A Stylish az fehér mellett már létezik ezüstben és fekete akác színben is.Ez a matt csontszín az új alap dizájn.
A 3 éves FTXB-m még fényes fehér.
Azóta nem kevés FTXB-t telepítettem, de mind matt volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest