- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Köszi!
A válaszodból arra következtetek, hogy XP alatt használtad, ugye?
Én "Windows7 64 bit" operációs rendszert használok. S ebben a témában visszaolvasva elég sok olyan beszámolót találtam, amely elbizonytalanít.
(S még mindig nem tudtam meg, hogy ez a DDLive tulajdonképpen hogyan is működik!?)
"Aquila non captat muscas."
-
betyarr
veterán
xonar ds-nek milyen spdif csatija van?az én digit koax zsinóromé nem jó bele...
-
Piftuka
veterán
Köszi a választ!
Az RCA ideálisabb lenne, de ahogyan elnézem, a D2X és D2 modellek sokkal drágábbak.
(Ha lenne annyi pénzem hangkártyára, akkor egy Auzentech X-Meridian-t vennék a hozzá való hátlapi panellel, mert utóbbin már van az a 9 tűs mini digital DIN csati, ami a régi dekóderemhez kell.)
A DDLive-os kérdésemre tudsz válaszolni? Ezek a kártyák milyen módon készítenek a PCM jelekből AC3-at?
Mennyire megbízható ez a technológia?
S mennyire megbízhatóak az ASUS kártyák szoftveres szempontból? (Film, játék, zenelejátszás, illetve lejásztóprogramok, játékprogramok alatti stabilitás, kompatibilitás.)
-
Zinho
aktív tag
Kösz Dave™ az opmapokat! Basszus tényleg sokat számítanak! Ami feltűnt rögtön, hogy sokkal részletesebb lett a mély és a középtartomány alja. Eddig kicsit összemosott volt, nem volt az igazi. Egyelőre hangfalakról hallgattam, meg kb. egy órát járattam, este meg majd fejhallgatóról nyúzom tovább! THX
-
Piftuka
veterán
-
Specter
tag
Van egy Sennheiser PC 350-es fejhallgatóm és elég gyengének érzem teljesítményileg :\ most Audigy 4 hangkártyám van és le szeretném cserélni olyanra aminek esetleg nem okoz majd gondot akár egy jobb minőségű fejhallgató sem mint ami nekem van.
Mit ajánlotok? -
zoltanz
nagyúr
Nézegetem a hangkarikat, az ASUS Xonar totyikba mindenki arra esküszik, nem a HDAV szintre gondolok most. (Audigy sem rossz csak már nem kapható és ugye Vista -n Win7 -en macerás)
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Bozont javasolta az "ASUS hangkártyák" topicjában: [link] , hogy itt tegyem fel a kérdésemet, hátha könnyebben kapok segítséget.
Tudtok olyan hangkártyát mondani, ami nem kerül egy vagyonba, stabil a működése Windows7 64 bit alatt, s tudja a DDLive technológiát?
Egy Cambridge Soundworks (Creative) DTT2500 dekódert használok, s az új Creative kártyák (konkrétan az X-Fi, amit vettem) nem rendelkeznek ehhez megfelelő csatlakozással, terméktámogatással.
A dekóderen van RCA digitális bemenet, ami AC3 jelformátumot tud csak fogadni, ezért van szükségem olyan hangkártyára, amely megbízhatóan működik a PCM hangok AC3-ra átalakításánál, így a DTT2500 dekóderemet és hangfalszettemet továbbra is tudnám univerzálisan használni. Tehát játékra, filmre, zenére, bármilyen hang lejátszására.
Egyáltalán mennyire kiforrott, mennyire megbízható az ominózus "DDLive technológia" manapság?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Piftuka
-
guni
tag
Hehe, na rájöttem a trükkre, rossz helyen állítgattam a csatlakoztatott eszközt. Amit én a beállításnak gondoltam az csak a valami teszt volt, hogy minden be van-e dugva, de magán a csatlakozón is meg lehet adni és ha ott rakom fejhallgatóra, úgy már tényleg hangosabb, így már használható.
Guni
-
guni
tag
Hát köszi, akkor majd körbenézek. Egyébként nem hiszem hogy hangosan hallgatnám, pont azért zavar, mert behallatszanak a környezeti zajok.
Guni
-
Dave™
nagyúr
Elvileg pedig erősít valamennyit, ha fejhallgatóra van állítva. Szóval közel max hangerőn van és halk? Az azért elég durva. Nekem is volt rajta (888-on) 64 ohmos füles és kb. fele hangerőre kellett tenni, teljesen jól meghajtotta (mondjuk annak elég jó érzékenysége volt). Tehát függ az érzékenységtől is. Hangkártyát (nagyon olcsót) ne vegyél, mert túl sok értelme nincs. Inkább a fejest cseréld le, még azzal is jobban jársz.
-
baluka26
nagyúr
Nekem a 300 ohmos Sennheiser HD540-et elég hangosan meghajtotta egy ALC888.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
guni
tag
Szóval igazából igazából a füles a probléma, mert ha a Pioneer SE-CL21M-J-K-mat dugom rá azt elég jól meghajtja azért, csak szeretnék valahogy hangosítani rajta. Meg nem is azt mondom, hogy használhatatlanul halk, de azért mondjuk legnagyobb hangerőn is hiányzik még 1-2 fokozat.
Guni
[ Szerkesztve ]
-
guni
tag
Szóval a füles egy Philips SHP2500 (32Ohm-os, szóval eleve maga is elég halk, bár ha rádugom a telefonomra ott hangosabban szól valamivel), az alaplap cd-jéről a Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio és a Realtek HD Audio Driver van feltelepítve, hátulra van dugva és fejhallgatóra van állíva, bár a sima 2ch-hez képest semmilyen különbséget nem érzékelek.
Guni
-
PuMbA
titán
válasz baluka26 #4755 üzenetére
Az lehet , de a DanielK driverrel elvileg jobban kellene működnie, mint a gyárival. Én nem tudom, mert nem Wint használok. Ubuntun tökéletesen működik az enyém, mert nem a Creative írja ehhez a drivert.
"Nekem az X-Fi XtremeAudiom jobban szólt, mint az SBLive!-om"
Ez lehet a szoftver miatt is (valamit a Crea-nak csak kell csinálnia, hogy jobbnak tűnjön) vagy a ~10-zel több kondi is beleszólhat a dologba.
-
baluka26
nagyúr
-
PuMbA
titán
Teszkó gazdaságos megoldás az SB Live! 24bit. 2-3k-ért már be lehet szerezni, ugyanaz az opamp és dac van rajta, mint az X-Fi-ken. Hátránya, hogy 44.1kHz-es hangok esetén a rossz újramintavételezés miatt sokat torzít és emiatt alapból rosszul szól. Ezt ki lehet küszöbölni Foobar2000 + SoX resampler kombóval. Filmeknél nincs baj. Nem mondom, hogy úgy szól, mint egy Xonar DX, de elég közel van hozzá. A kimenete erősebb, mint egy Realtek 889A-nak.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Milyen fejhallgató? Egyébként lehet elfelejtetted a realtek driverében beállítani, hogy fejhallgató van rákötve, és nem sima vonal kimenet. Fejhallgatóként erősít valamennyit. Ha sima win drivert használsz, nem a realtek-ét, akkor hátra bedugva nem lesz jó, csak az előlapi kimeneten, ott viszont automatikusan. Ha erről van szó, csere a realtek driverre. Egy olcsó sima alap hangkártyával nem nagyon járnál jobban, szóval annak nem sok értelme lenne.
Jobb lett volna ha több infót mondasz, mert akkor nem kell ennyi feltételezéssel élni.
Tehát fejhallgató típus, elől vagy hátul van bedugva, milyen driver, minek van beállítva a kimenet.
baluka26: szerintem várjuk meg milyen fejhallgatója van Gondolom nem egy 600 ohmos AKG, szóval itt inkább az lesz a gond, hogy másnak van beállítva a kimenet, és úgy tényleg jóval halkabb Bár úgyis elég erősnek kellene lennie, szóval nehéz elképzelni
[ Szerkesztve ]
-
guni
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy az integrált hangkártyámról (Realtek ALC888) használom a fejhallgatómat, de nagyon halk. Vajon megoldás lenne-e ha vennék bele valami olcsó hangkártyát? (Pl itt is sokan árulnak Sound Blaster Live-okat ilyen 1000-2000 Ft.-ért)
Előre is köszi!
-
AtHoS
nagyúr
válasz Master94 #4745 üzenetére
Itt megtalálod a Creative kártyák modellszámozását.
Az SB0090 újabb kártya, történetesen, ahogy Te is rátaláltál egy Audigy 1 és megy vele az ASIO
Elvileg az SB0100 álá SB Live 5.1-el is megy az ASIO, de az Audigy komolyabb kártya.
Az mondjuk más kérdés, hogy árban mennyit kérnek értük illetve miért e kettő közül kell választani?
read-only mode on the forum
-
beers
addikt
Sziasztok!
Van egy Asus III Maximus Gene alaplapom!
a kérdésem az lenne, hogy az alaplapra integrált SupremeFX-X-Fi hangárta és egy Xonar D1 között van-e lényeges diferencia!
Szoktam néha zenét hallgatni 5.1-es hangfalrendszeren és esetenként stereo fejhallgatóval játszani!
Előre is köszönöm !M&N
-
Master94
tag
Hello!
Nemtudjátok ez támogatja hardveresen az asio-t? tehát nemlesz vele szar a guitarrig?
SB0090 Creative SB0090 Sound Blaster Audigy PCI Sound Card w/ SB1394 Firewire
És melyik a jobb?
SB0100 Creative Labs Sound Blaster Live 5.1 PCI
I love Maluch!
-
Recon666
Közösségépítő
válasz molnarpeter #4738 üzenetére
Igazából annál a hangfalnál nem éri meg sokat költeni hangkártyára, mert nagy különbséget nem venne észre rajta.
-
baluka26
nagyúr
válasz deathtania #4741 üzenetére
Hangszórókhoz általában teljesen megfelelő az alaplapi hangkeltő
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
deathtania
senior tag
válasz molnarpeter #4740 üzenetére
tudom és tapasztaltam is, hogy a régebbi alaplapiak nem annyira jól szólnak, csak amíg egyetemista vagyok és nincs 200k-s fizetésem nem szenvedek azon, hogy jaj egy Xonar DS-sel egy picit jobban szólna a hangcuccom mint ezzel az alaplapival, ezért veszek egyet 7-8-10-15-25-30kért.
persze ha hirtelen valaki megdobna 100k-val, akkor elgondolkodnék rajta, hogy vegyek egyet, de egyelőre nem szakadt rám az nemzeti bank
egyelőre örülök ennek, aztán ha már azon agyalhatok, hogy veszek egy komolyabb hangrendszert, akkor majd szerintem elgondolkodom azon, hogy veszek egy komolyabb hangkártyát is.egyelőre beérem a 892vel. ha már nem egy kalap kaki. hanem megüti a "jó" kategóriát
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz deathtania #4739 üzenetére
A mai integráltak már tűrhető minőségűek, de nem audiophil fülnek valók
-
deathtania
senior tag
válasz Recon666 #4737 üzenetére
hát nem gondoltam volna, hogy ez az alaplapi egy elfogadható kártya. eddig pár ismerősöm azt mondta, hogy az alaplapiak felejtősek vegyek valami komolyabbat. most hogy nézegettem itt PH-n egy Xonar DS lenne 7k körül, most ha jobbat nézek az meg már 10-12. azt meg nem akarom, hogy a hangcucc árának több, mint 1/3ada legyen a hangkari ára. ha 150ezres hangcuccra lett volna pénzem, akkor már azon a 10-15k-n nem gondolkodnék, de így...
de ez azért megnyugtató, hogy ez az ALC 892es nem is annyira felejtős, és egy elfogadható hangkaris lapot sikerült kifognom
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz deathtania #4736 üzenetére
A minőségért fizetni kell... Szerintem vegyél azért egy komolyabb karit Használt esetleg? Olcsóbb, talán beleférne a keretbe egy így.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz deathtania #4736 üzenetére
Ha 7k nem akarsz kiadni érte ,akkor újonnan csak rosszabbat veszel az alaplapinál.
-
titán
válasz deathtania #4733 üzenetére
A 892 nagyon jó, esetleg Xonar Dg, az alatt semmivel nem jutsz előre.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
egy kérdésem van: jövő héten kapom meg elviekben az új, Edifier HCS2330as hangcumómat. szerintetek érdemes -e az alaplapi realtek ALC892-es hangkari helyett inkább egy másikat vennem és azzal használnom és ha igen kb milyet? olyan 4-5k-m lenne a dologra, +/-15%. -
-
Dave™
nagyúr
Próbáld ki az 5 ezres 2107-et poénból
Passzolom, szerintem egyszerűen nem a papírforma jön be. A TLE-k marhára nem audio célra készültek és lám, mégis milyen jók. Az árak itt kb. semmit sem jelentenek. Nekem pl. majdnem jobban tetszik az NE5532 az OPA2107-nél (de legalábbis túl nagy különbség nincs). Előbbi 70 Ft, utóbbi 5000
Amikor próbálgattam az opampokat, először a 2107-tel kezdtem (a gyári 5532 után), és azt hittem ez tényleg csak placebo, semmi érdemi nem lesz, mert alig éreztem bármi változást. Utána jött a TLE2082 meg a kerek szemek Szerintem is felér egy hangkártyacserével.
[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
Utánanézelődtem az áraknak és hogy lehet, hogy az ajánlott típusok 6-700Ft körül mennek, míg a OPA2107 és OPA2111KP 4-5k körül? És mégis az esetleg nem is az arra gyártott ketyere a megfelelő?
Megtaláltam a legjobb forrást is közben. Bear McCreary soundtrackje flacban. Vmi eszméletlen mennyit változott Nagy lépés volt Xonar DG-->Prodigy HD2, de ezzel a cserével megint kb ennyit léptem előre.
[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
Hát PCI-t nem tudom cserélni, amin már múltkor is felhúztam magam, hogy nem tudom bent tartani mellette a Xonar DG-t. Gigabyte EP45-DS4 lapom van, ami egyetlen PCI sínnel rendelkezik. Bezzegg a DS5, DQ6, DS3 stb. mind mind legalább 2-vel
De elmúlt a pattogás egyébként, vagyis más számokban nem hallottam. Most visszamegyek arra.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nem, a pattogás a kártya (ill. az opamp) miatt van. Nekem a TLE-k egyszer csinálták pár percig, utána elmúlt. Ráadásul ezt a problémás PCI-ban. Ha továbbra is lesz, cserélj PCI slotot. (Nekem a másikban semmi gond nem volt). Na a 2082 vs. 2142-re kíváncsi leszek, örülök, hogy rendeltél
szerk: ilyet találtam - "No opamps sound definitely better than LM4562, TLE2082 or TLE2142. I can’t say for sure, but I think TLE2082 and TLE2142 sound different from LM4562, at least I’ve noticed more details with them."
Ok, ne aggódj, nekem is hamar elmúlt. Kivéve az OPA2107-tel, az marha instabil volt Lehet erre a jelenségre értik, hogy az opampoknak is be kell járatódnia. Nyilván baromság a hagyományos értelemben, de talán az első pár perc számít. A jelek szerint a TLE2082 hasonló lesz a 2142-höz, de majd megmondod. A lényeg, hogy a JFET a király
[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
Igen. Na átváltottam diszkós számokra. Valami bámulatos, milyen dinamikus lett. Mint ha lüktetne, vagy felpörgették volna a számot. Na szóval megjött a dinamika. Holott azt hittem eddig is meg volt.
AKG K 242HD a fejhallgató.
Néha hallottam pattogást, ami vagy a szám hibája vagy nem tudom. De csak nagyon halkan, de eddig nem tűnt fel De mivel ütemesen csinálja, így azt gondolom a zene része lehet .
Szerk3: Biztos h a zene része Hát lényegesen javított. Ha ennyit hoz a megrendelt, akkor olyan mint ha 2-3 szinttel magasabb fejhallgatóm lenne.
[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
Na beszereltem. Teljesen átalakult a hang. A hegedű élethűbb lett, basszus sokkal pontosabb, nem olyan elkenődött.
Viszont a közepes tartomány más lett. Hosszabb hallgatást igényel mire pontosabb véleményt tudok alkotni. Részletesebb lett, csak most más részek halkabbak, mint voltak, míg más részek hangosabbak. Érdekes. -
RapUGround
tag
Tudnátok ajánlani valami hangkártyát, kifejezetten játékra? 5.1-es fejhalgatóhoz kéne.
Ár az lehetőleg legyen minél kevesebb. -
zenwalk
senior tag
sziasztok
alaplapon lévő hangkártya megadta magát. tudnátok ajánlani valami nagyon olcsó hangkártyát? köszi előre is -
malwy
senior tag
Na akkor remélem nem haragszanak meg, hogy harmadszor jön a futár először az említett típusokból jött 20db(nem dőlt el milyen kártya lesz, xonar essencés topikokban ezek voltak a menők), és ők(!)kértek elnézést, hogy a 2107est csak 2 nap késéssel tudják küldeni
Na most akkor még egy fuvar. Legjobb az volt, hogy companyhoz Károly Róbert companyt írtam, mint máshova szoktam. Jött a futár és zavarba volt h most a valódi nevem vagy robi az igazi? Természetesen a robit keresték
-
Dave™
nagyúr
Én nagyon sokat olvastam a témában, a listából csak a 2107-et próbáltam. Az egyik PCI-ban atom instabil volt, leállt a lejátszás szinte azonnal. A másikban működött, de alig változott valami (pozitív irányban), viszont jóval kisebb lett a tér (szűkebb). A 2111, 2132 és 2134-ről olvastam összehasonlításokat a TLE2082-vel, és ez utóbbit favorizálta mind, aki ezeket mind végigpróbálta. A 227 és a 2142-t passzolom, azok nem rémlenek. A TLE2082 a tuti, azt már sokan próbálták és általában mindenki jónak/nagyon jónak tartja.
A HD2 Advance verzióján egyébként a 2134 + 2604 kombó van, de leírások alapján a TLE2082 jobb. Az az ironikus, hogy olcsóbb is, és nem is direkt audio célokra van (mint a 2134).
Nem mindegy melyikbe rakod melyiket, az alsó-felsőnek (jobb oldaliak) illik egyformának lenni, mivel egy-egy csatornáért felelnek külön, és vicces lenne, ha máshogyan szólna a bal, mint a jobb A bal oldali lehet más, ott már sztereóban megy át a jel.
baluka26: tényleg nem gyenge ez a háromszöges leírás
malwy: rendelj, mert 1-2 darabokat általában csak elég drágán lehet venni (bizonyos helyeken legalábbis). A TI ezeket tesztelési célra szánja, te meg tesztelsz, nem igaz?
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
TLE2082
Az OPA2107-et hanyagold, mert nem biztos hogy stabil, a többivel nem volt dolgom.
Ha egy-kettőként rakod, akkor nem mindegy
Háromszögben vannak a foglalatok, vegyük egy egyenlő szárú háromszögnek, és az egy darabot kell a csúcshoz tenni buffernek, amiből kettő van azt meg az alapon fekvő szögekhez.
Úú, de bonyolultan írtam le[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
Adott egy Audiotrak Prodigy HD2-es kari. 3 db NE5532 teljesít jelenleg szolgálatot, amit lecserélhetek ingyen:
OPA2107AP
OPA2111KP
OPA2132P
OPA227P
TLE2142CP
típusokra. Mindegyikből 5-5db áll rendelkezésre. Vagy érdemes lenne egy ilyen párosra beneveznem: 2x OPA2134 + OPA2604?
+1 kérdés. Tök mindegy melyik foglalatba melyiket rakom? Vagy az OPA2604es melyikbe való? -
Lop!N
tag
Sziasztok.
Szeretnék külső , USB-s hangkártyát 5.1 támogatással.
Ezt néztem : http://szamitogepalkatreszbolt.hu/webshop/item/26768/valakinek van tapasztalat ezzel kapcsolatban? esetleg tudtok valami jó ár/értékkel rendelkező kártyát? előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest