Új hozzászólás Aktív témák
-
pc-user
senior tag
USB-s, pendrive kinézetű hangkártyáról érdekelne a véleményetek, hangfelvétel szempontjából!
-
ludsimon
veterán
Sziasztok ismét!
Az lenne a kérdésem, hogy felmerül a Milyen FEJhallgatót? c. topicban, hogy esetleg nem lesz elég a 240 MKII-es fejhallgatómhoz az Asus Xonar U1.
Ez ügyben szeretném a segítségeteket kérni!
A fejhallgatóm adatai: [link]
Nekem a célom, hogy jól ki legyen hajtva a fejhallgatóm, hozza a 100%-ot, ne múljon a hangkártyán a dolog.
undefined
-
titán
válasz EmperorDraco #2697 üzenetére
A Xonar HDAV egy kép és hangfeldolgozó kártya, és nem hangkártya. Hívjuk inkább multimédia kártyának. Az X-Fi Titanium viszont egy mezei hangkártya.
Ennek megfelelően a HDAV nem is támogatja az EAX-t. Ha EAX-es Xonart keresel, ami az X-Fi Titaniummal indul egy kategóriában (csak kicsit jobb hangminőséggel, és driver támogatással), akkor ezeket keresd: Xonar DX vagy D1, kicsit drágábban pedig a Xonar D2 v. D2X.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
EmperorDraco
csendes tag
És miben különbözik a Creative X-Fi Titanium az Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe kártyától?
Mert utóbbi 3x annyiba kerül.
Viszont a Creative leírásában ott van az EAX 5.0.Draco
-
EmperorDraco
csendes tag
Hali!
Az Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe nem ír semmit az EAX-ról. Nem hogy az EAX 5.0-ról. Akkor most mi van?
Draco
-
Peetr86
tag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség hankártya választásban. Játékra és filmezéshez kellene, zenét inkább Sennheiser fülesen hallgatok. Mi a legolcsóbb, de még jó 5.1 hangzást biztosító kártya? Xonar DS esetleg? Korábban volt Xonar D1-em és meg is voltam vele elégedve de akkor még az 5.1 nem volt szempont (nem is használtam 5.1-es rendszert vele).
OFF: Ha esetleg tudnátok 5.1-es hangfalrendszert ajánlani azt is nagyon megköszönném. Privátban is jöhet nyugodtan. Az árhatár a kártyára 15e körül a hangfalakra 20-25e. Kis szobába lesz szóval nem kell,hogy nagyon "hangos" legyen.
Előre is köszönöm mindenkinek! -
HANDO88
senior tag
jó lenne egy gyors tanács mert lejárnak a hirdetések
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
HANDO88
senior tag
HEEEEELP.Valaki segitsen,képbe került ez a kari is : Sound Blaster Audigy 2 ZS THX 7.1Gold ,a kettő közül melyik a jobb és mennyit érdemes rááldozni?
-
HANDO88
senior tag
Sziasztok.Mondana véleményt valaki a Creative Sound Blaster Audigy Platinum EX kariról,és hogy mennyit érdemes ezért adni ha csak maga a kari van meg,a többi cucca nincs.Win7 alatt működne?Abszolút idióta vagyok a dolgokhoz,mindig az alaplapit használtam,most gondolkodom a beszerzésen.Előre is köszi.
-
Osynho
addikt
Ez fizetős dolog ha jól tudom Ez már nem túl szimpi Viszont kipróbálnám Xp alatt, Audigy 1-el. Integrált is tudná ezt? Mekkora lenne a +proci terhelés DDL esetén? És mennyire terheli, ha csak sima passthrough van? Ha jól gondolom az erősítő végzi a DA konvertálást digit out esetén.
-
dalek
tag
Szerintetek érdemes megvenni az M-Audio Audiophile USB kártyát 80 euróért alig használt állapotban, vagy érdemesebb egy E-mu 0202-re beruháznom?
Jelenleg notebook mellé használnám külső hangkártyának, Sennheiser HD 205-ös fülessel és Creative I-Trigue L3800-as hangfalakkal.
Később lehetséges, hogy belefogok dj-zésbe is, ezért feltétel nálam a jó több ki- és bemenet. -
RM1
aktív tag
Én is mostanában tervezek hasonló kártyát venni, szerintem érdemes még idevenni márkaként az Esi-t is. A zaj oldalán olvastam egy mixvibes kariról (ez a név is először mint számítógépes dj program létezett), sajnos arról nagyon kevés infót találtam (umix 44). Specifikációban az ESI maya44-nél kicsit gyengébb, de közel 10 ezerrel olcsóbb.
-
Osynho
addikt
válasz dabadab #2681 üzenetére
Jah okés, azt hittem az EAX érdekesebb cucc Szóval akkor ha DDL-t használok játékok alatt, akkor mivel lesz jobb a térhangzás? Eddig sima stereo jelet küldött a hangkártya, ezt az erősítőm alakította PLII-be. DDL esetén eleve 5.1-es hangot kapna az erősítő. Ekkor gondolom a hangkártya számolja ki az 5.1-et, az erősítő meg dekódolja azt. A DDL minden játéknál képes valóban 5.1-es hangot generálni?
-
dabadab
titán
"Ez okés, de ha az újabb EAX-ot nem támogatja a játék akkor nincs mit átvinni"
A DDL az 5.1 csatornát viszi át SPDIF-en, viszont az EAX-nek semmi köze nincs a térhangzáshoz: az EAX erősen túl van marketingelve, tulajdonképpen csak egy pár meglehetősen hétköznap effektet (reverb, ill. újabb kiadásokban echo meg torzítások - csupa olyasmi, amit kb a legalapabb hangszerkesztőprogramok is ismernek és semmi 3D nincs bennük) nyom rá a hangokra.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
titán
Loopback kábelt használtál? (amikor a kimenetet 'line out' egy rövid jack-jack kábellel összekötöd a bemenettel 'line in')
Ennél valóban tökéletesebb megoldás egy referencia hangkártya használata, de az nem szokott heverni a fiókban
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Osynho
addikt
-
dabadab
titán
Ha a hangkártya támogatja a DDL-t, akkor támogatja, a játéknak ehhez nincs köze, ezt a kártya saját hatáskörben intézi.
"Tudtok-e vmi értelmesebb, kb 2 m hosszú digit koax kábelt ajánlani?"
Bemész a Tescoba és megveszed az a legolcsóbb kétméteres videókábelt (amin sárga RCA dugók vannak). De tényleg. (Egy időben direkt azzal szórakoztam, hogy teszteltem mindenféle legolcsóbb tyúkbeleket, hogy van-e olyan, amelyik képes átviteli hibát okozni: nekem nem sikerült ilyet látnom.)
DRM is theft
-
-
Osynho
addikt
válasz dudika10 #2670 üzenetére
Játszok, de eddig az erősítőt állítottam PLII Game-re, ha 5.1et akartam. Az EAX DDL, vagy DTS Connect segítségével jut át spdif-en, ha jól tudom. Ezt még sose próbáltam. Mi a módja? Mennyi játék támogatja?
Tudtok-e vmi értelmesebb, kb 2 m hosszú digit koax kábelt ajánlani? Nem túl drágát.
[ Szerkesztve ]
-
dalek
tag
Native Instruments Audio 2 Dj
90 euró körül árulják, igazából a gyártó elég jó nevű, a specifikáció sem rossz. Sajnos semmi többet nem tudok róla.
Gondolkodom rajta, hogy egy komoly kártyát vegyek, M-Audio, E-Mu, Native Instruments is versenyben van. Valami okos tanácsra várok
-
Osynho
addikt
Üdv!
Van egy Audigy1 hangkarim, spdif-el használom egy Yamaha RX-V457-re kötve. Xp alatt minden rendben, de Win7 alatt szopok a driverekkel. Creative-os driverrel nem tudom aktiválni a digit out-ot, kx driverrel már összejött, de csak a stereo... 5.1-nél vagy nem volt hangja, vagy csak sistergés. Mostanában meg rögtön kékhalált dob, amint elindítok pl egy 720p-s filmet MPCHC-vel.
Alaplapival sikerült összehozni, szintén spdif (koax kábellel). Kérdésem az lenne, hogy vkinek van-e ötlete, hogyan lehetne működésre bírni az Audigy-t Win7 alatt, vagy ha ez nem is megy, van-e minőségbeli eltérés a 2 hangkártya között, ha digitális kimenetet használok?[ Szerkesztve ]
-
EkSYS
senior tag
hello!
tudna vki utbaigazitast adni hogy merre lehet talalni egy x-fi vs. sonar osszehasonlitast?
kosz!
bEki - az eredeti
-
domesz
aktív tag
válasz dudika10 #2661 üzenetére
Sajnos ez az amit vagy nem találok vagy nincs is benne (szerintem a 2.)
Elég puritán ez a soundmax program win7 alatt Ez a fajta az, nemtudom ismered e
domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
dudika10
veterán
Lejátszó programban kell beállítani, hogy keverje fel a sztereo jelet 5.1-re.
Így a sztereo filmek is és a zenék is szólni fognak mind a 6 hangszóróból.Vagy ha olyan hangrendszert vettél amin van matrix gomb akkor azt be kell nyomni.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
domesz
aktív tag
Hali!
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy p5k premium SoundMax integrált hangkártya és windows 7
Driver fönt vanVettem egy 5.1et amin csak 5.1 kimenet van
Szépen rákötöttem
Az 5.1 film szól ahogyan kellDe minden más csak a 2 fronton szól
És amit szeretnék hogy ha pl zenét hallgatok szóljon minden, ne 5.1be de szóljon, legalább a mély isÖtlet?
köszi
üdv.: Domeszdomesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
dalek
tag
Sziasztok! van valakinek esetleg tapasztalata ezzel a termékkel:
-
scream
veterán
persze,egyszerű annak akinek sok a szabadideje... aki nem én vagyok...suli,edzés,bnő...semmi időm,csak annyi,hogy megrendeljem-e vagy sem.
Ezen elmeditálok holnapig,hogy inkább egy dSLR-t vagy egy DAC ot.HDD-t ,telefonelőlapot meg hátlapot meg még sok mást ami 100kbol kijön...
Szerintem a 2ik lesz a befuto...vagy nem -
dudika10
veterán
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Milyen hangkártyát tudtok ajánlani 10k körül?
SB X-fi Xtreme-et néztem, de ha van jobb választás, akkor nyitott vagyok.Elsősorban zenehallgatás és filmnézésre kéne. Játszani egyáltalán nem szoktam.
Leginkább fejhallgatóval hallgatom, illetve néha 2.1-es rendszeren.
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
silentx
csendes tag
Üdv! Videó kazettáimat akarom digitalizálni! A legtöbbről csak a hangot a lehető legjobb minőségben!
Erre a célra egy olcsó de nagyon jó hangkártyát szeretnék venni!
-
hatol
csendes tag
válasz dudika10 #2630 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
A hangrendszer egy Genius SW 5.1 (fadobozos, megtuningolva, kitömködve gyapottal, stb.)
Legyen bár perverzió én szeretem az mp3-akat 5.1-re felkeverve hallgatni, nem tudom ez ügyben az Asus mit nyújt szemben a cmss + Crystalliser-el (x-fi)?
''Különös kapcsolat van a nehéz és az értékes között...''
-
debut12
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb?
ASUS Xonar D1, vagy az Auzentech X-Fi Prelude 7.1
Nekem személy szerint az Auzentech szimpatikusabb, csak amit nem értek, hogy miért olcsóbb, mint az Asus( am nem egy nagy márka, számtech nagykerben dolgozok, és a toplistát a bekakilt Asus cuccok viszik!)?
Asus
Auzentech[ Szerkesztve ]
A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....
-
dudika10
veterán
válasz ludsimon #2635 üzenetére
Digital Analog Converter. A digitális jelet (ugye a zenéket is egyesek és nullák formájában tároljuk a gépen) alakítja analóggá ugyanis hangot csak analóg jelből lehet varázsolni.
Az X-fi egy termékcsoport neve. (Sok mindent nem mond el, mert pl: az Xtreme Audio is Xfi néven fut pedig köze nincs a többihez... )
Az U1 jelenleg talán az egyetlen egy értelmes USB-s hangkártya az alsó kategóriában. Elég jók a driverek hozzá, viszonylag olcsó és ahhoz képest elég jó hangja van.
Gyengébb mint egy Xonar D1/DX vagy akár egy DS, de ez az ára a hordozhatóságnak és az USB-nek.
DAC-ok közt elég nagy a szórás. Párat hallottam már, de nem igazán mondanék véleményt, mert nem fogja fedni a valóságot.
Az, hogy mekkora a különbség az meg attól függ, hogy milyen jó a füled.
Ez itt a hangtechnika, az elektronikai témák közt talán a legszubjektívebb.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
scream
veterán
válasz ludsimon #2637 üzenetére
nem olyan marha nagy ... pl amilyet én is szeretnék (StyleAudio Carat-HD1V) alig nagyobb egy cigis doboznál
-
ludsimon
veterán
válasz dudika10 #2634 üzenetére
Olvasgattam visszafelé, de nem sokkal lettem okosabb.
Tök hülye vagyok ezen a téren, annyira értek hozzá, hogy bedugom, kihúzom a csatlakozót.Azt se tudom mi az a DAC, meg X-fi, vagy mi a nyavalya.
Akkor érvekkel elmondanád miért ajánlod az U1-et?
Illetve egy PCI-oshoz képest milyen szinten van, illetve a DAC-hoz képest?[ Szerkesztve ]
undefined
-
-
dudika10
veterán
Attól függ min hallgatsz zenét. Profi rendszerhez nem árt a jó hangkártya, de ha alsóbb kategóriás rendszer van, nem kell még1x annyit költeni a kártyára.
A Xonar DX működik W7 alatt tökéletesen és elég jó hangja van. Mostanában jobb vásár mint a hasonló xfi-k szerintem.A nagyobb pci-e csatlakozókban is működni kell a hangkártyáknak.
-
hatol
csendes tag
Sziasztok,
Új gépet raktam össze, a régit megörökölte a család, így nem szedtem ki belőle az Audigy2 ZS-t. Bár kicsit örültem is, hogy megszabadultam tőle, elég sok driver gond volt vele.
Adott tehát a kérdés, mi legyen az utód, ami újabb jó pár évet kiszolgál majd.
-Az alaplapon a PCI és a PCI-Ex ×1 es hely is közvetlenül a vidkari mellett van.
- Távolabb csak PCI-ex ×8-as, ×16-os helyek vannak, bár egy PCI expresszesnek a szabány szerint ezekben is működni kellene, vagy ez csak az elmélet?
- 20-25e nél többet nem nagyon szeretnék szánni rá
- A felhasználás zene, játék, film kb. ebben a sorrendben
- Menjen rendesen Win7 x64 alatt
- Én az X-fi titanumot és a xonar d1(x)-t nézegettem, de más javaslatra is nyitott vagyok.
- A xonar d2x-et nagyon ajánlották, dehát az már egy más árkategória, nem tudom megérné-e, illetve olyan áron lehet, hogy van annál jobb is.Segítsetek!
[ Szerkesztve ]
''Különös kapcsolat van a nehéz és az értékes között...''
-
dudika10
veterán
Az általad említett egyik kártyát se vedd meg.
Extreme Audio-t nem szabad venni, az nem igazi xfi, az audigy se meg pláne nem.Én inkább az Asus Xonarok felé terelnélek. Asus Xonar DS/D1/DX. A topikjukban sokmindent olvashatsz róluk.
tr4nc3: az általam fentebb említett hangkártyákkal ezt már sikerült pár embernek elérni. De szerintem az integrálttal is meg kell tudni oldani. Ez csak szoftvertől függ.
-
tr4nc3
tag
Sziasztok!
Milyen megfizethető jó minőségű hangkarit tudnátok ajánlani Windows 7 x64 alá, ami támogatja a lejátszóprogramokban pl Winamp, Media Player az összes hangszóró megszólaltatását? A Gigabyte alaplapokba integrált Realtek hangkarik sajnos erre nem alkalmasak
Köszi!t[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Üdv
Hangkártyát keresek.
Erősítő lenne rákötve.Beszéd,kórus lenne felvéve mp3ba.
Olyan hangkártya kellene amivel a legjobb minőséget érhetem el 8-15 ezres árkategóriában.
mit tudtok ajánlani?
Vagy ilyen szempontból nem jobb egy
Creative-Labs Sound Blaster Audigy SE mint egy Creative-Labs Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI??? -
KMT
addikt
Létezik:
E-mu: 1212m (40k, használtan akár feleennyi), vagy 0404 (30k). Audiotrak Prodigy HD2 (30k), Esi Maya (35-40k).Ár-érték szempontjából a HD2 elég jó.
Szerk: Ja, hogy PCI-e. Azt nem hiszem. Asus-nak van ilyen kártyája, de túlárazott. Xonar Essense asszem.
Ha csupán a hangminőség a szempont, akkor belsőt vegyél. Ugyanolyan árból jobb hangot kapsz. Talán a játékos fícsöröket is jobban támogatják, de ehhez nem értek.
Ha a mobilitás, kezelhetőség (fejhallgató kimenet, potméter), laptoppal való használhatóság fontosabb, akkor külsőt.
[ Szerkesztve ]
-
RM1
aktív tag
Sziasztok! Hangkártya vásárlásában kellene tanács, a napokban nézegettem egy mixvibes márkájú kártyát, ha jól sejtem egy esi-ről van szó:
http://www.zaj.hu/aruhaz/1000566/mixvibes_dvs_umix_44_
Úgy hirdetik, mint a maya44 utódját, de olcsóbb annál. Hallott valaki erről a kártyáról?
Másfajta is érdekelhet, a lényeg az lenne, hogy két független kimenetet adjon, (pl. fejhallgató és erősítő), és usb dugalj legyen rajta. Az is fontos persze, hogy nagyon jó hangja legyen, minél olcsóbban. Max. 40 ezerig. -
Gabbana
aktív tag
talán ez jelenleg "A HANGKÁRTYA":
http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_hometheater_hd.php
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
Gabbana
aktív tag
Sziasztok!
Moziszobát építek az alagsorban. Van egy 7.1- es erősítőm (Denon 1908+ Dali C8 szett) amit öszekötöttem eddig alaplapi hangkarival SPDIF-en, dts, dolbíra váltott az erősítő, minden tuti.Azonban az erősítő nem ismeri a HD audio hangokat. Melyik az a hangkari ami tudja a DTS HD stb HD formátumokat és ösze lehet kötni 3 jack-es megoldással?
Xonar 1.3at néztem de azon csak HD kimenet van.
Creativnak nem lesz a közeljövőben új hangkártyája?Ez mi? http://www.elitebastards.com/index.php?option=com_content&task=view&id=613&Itemid=27&limitstart=2
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
KMT
addikt
-
scream
veterán
esetleg erről valakinek valamilyen vélemény,tapasztalat ?
ezeke a DAC-ok mit csinálnak ? jobban megéri egy DAC-ot venni mint egy hangkártyát ?
-
scream
veterán
Sziasztok!
Főleg zenére és filmre kéne hangkártya ,de játszok is ...
X-Fi hangkártyák mennyire jók zenére ? vagy inkább Xonar DX ? (de ezt meg nem tudom milyen játékra fejhallgatóval )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest