- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Új hozzászólás Aktív témák
-
somasz
addikt
válasz schawo #18953 üzenetére
Rendben, köszi!
Nekem nem teljesen világos, hogy hogyan kell majd összekötni a keverővel.
RCA->jack kábel helyett RCA->RCA kábel kell majd és a hátulján levő Preamp Line In csatlakozókba bedugni?
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
addikt
válasz schawo #18951 üzenetére
Jogos a kérdés, mint látszik, én nem értek ehhez. A szimmetrikus és kondis kérdésben remélem segít egy kép.
Így néz ki az eszköz:Ezt a laptopra dugva nem tudom line-in-ként felismertetni (csak headsetként, azt is csak spliterrel).
Az ebből kijövő hangot kellene felvenni Soundforge 9-cel.
Tehát valami olyan külső hangkártya kellene, amivel ezt meg tudom oldani, és van hozzá legalább annyi szoftver, hogy line-in-ként felismerje a gép és ne legyen zajosabb, mint egy ~8 éves Inspiron alaplapi kártyája.
Remélem így közelebb vagyunk.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Tim82
félisten
válasz schawo #18920 üzenetére
Köszönöm a tippet, utánaolvasok, illetve megnézem a mostani kínálatot belőle.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
zsoika
addikt
válasz schawo #18889 üzenetére
Szia! Az meg hogy a viharba lehet? Pont azt gondoltam, hogy mivel az Ohm az ellenállás mértékegysége, minél nagyobb az ellenállás annál nagyobb a terhelés....nem
Már a következő fülesen gondolkodva(ha ez tönkremegy) kiválasztottam a Takstar Pro 80-at (vagy annak variánsait) ami ugye 60Ohm-os ...ezek szerint az jobban illik hozzá nem kell aggódnom a füles erősítő hiánya miatt? -
jacint78
addikt
válasz schawo #18833 üzenetére
Bizonyos szempontból igen, a többi ment privátban.
Vizon
Az a régi bármi, egy elég jó kártya, amivel minden játék ki fog békülni és ebben biztos vagyok. Sokmindent ajánlanak ezen a fórumon, chieftec CTG tápokat is ajánlanak inkompetens emberek, majd amikor kiderül a laikusok számára is, hogy hoppá, mégsem volt jó döntés, akkor lekerült az ajánlott listáról... Már kifejtettem a véleményemet a meggondolatlan ajánlásról, a pénzed keretéről és sok másról is, csak olvasni is kellene, nem csak írni..
Lehet, hogy mostanában nem írtak a tpoikba, de ettől még bele lehet olvasni és ámulni, de szerintem már reménytelen vagy...
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz schawo #18829 üzenetére
A régi időkben a kezdeti drivereik valóban problémásak voltak, de mára az már nem gond. Amúgy nem hiszem, hogy annyira nagy gond lenne nekik a kimeneti impedancia és vannak ezekből jobbak is. Ha rendes cuccot akarsz, akkor magadnak csinálod meg a DAC-ot, én is így tettem. Ezektől a kártyáktól eleve nem kell csodát várni, mindegyik messze van a professzionális kategóriától, de szerintem nekik bőven elég lenne bármelyik, mivel az alaplapi zörgőktől így is mérföldekkel jobbak. A mi a fejhallgató erősítőt illeti, nekem nagyon bevált a sima műveleti erősítő tranzisztorokkal kiegészítve, persze csak kíváncsiságból, nem fejhallgatózok.
Vizion
Kaptál már javaslatot akkor is amikor először kérdezted, de letojtad, csak azt kérdezgeted, hogy az ASUS jó-e... Új kártyából a megadott keretből nem jön ki semmi más amit biztosra mernék ajánlani. Ha tényleg komolyan érdekel a minőség, vegyél valami egyszerű kártyát a többit pedig költsd rendes DAC-ra, az eBay rogyásig van mindenféle DAC-al mindenféle kategóriából.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz schawo #18825 üzenetére
A katalógus adatai valóban jobbak, de azok a cirrus DAC-ok eleve nem nagy durranások egy kaptafára készültek, semmi lényeges különbség nincs köztük, ne keverjük a felsőbb kategóriás kártyákkal amiken PCM DAC van. Ráadásul mivel mind kínlódik vele, helyből előnyben indul a creative, mert működik. És ez egy olcsó javaslat volt, hogy próbálják ki fillérekért, vannak lényegesen jobb kártyák is, lehet csemegézni belőlük. Vizion nagyon ragaszkodik az ASUS kártyákhoz, de meglepő számomra ha valaki nem tanul a saját hibájából..
RetepNyaraB
Igen és honnan tudod, hogy én mit tudok?
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz schawo #18820 üzenetére
Ha megindokolnád, érne is valamit a véleményed, de ez így csak klótyópapír.... Talán azért mert a neten ezt írják?
Mindkettőn ugyanaz a DAC van, technikailag nemigazán van különbség a kettő között csak annyi, hogy a creative-en értelmes processzor van ami nem bugzik összevissza és az xtreme audio bár nem támogatja hardveresen az ASIO-t, de nagyonjól működik és az ő igényüket tökéletesen kielégítené szerény véleményem szerint. Ráadásul az a pénz amibe használtan kerülnek nevetségesen kevés, ha megveszik és beválik, akkor a kártyára szánt összegből marad pénzük, hogy félholtra igyák magukat belőle, vagy valami drága kondenzátorokra és műveletierősítőkre, ha azzal akarják tuningolni! Egy ésszerű okot nem tudok elképzelni amiért ne lenne érdemes párezer forintot áldozniuk arra, hogy kipróbálják. Álandóan megy a hisztizés a driverek miatt, mégis az asus kártyákkal és különböző hibákkal van tele a hangkártyás topik, ráadásul rengeteg creative kártyát vettetem már a környezetemmel és mindegyik rendesen működik, ráadásul én is szinte mindet kipróbáltam már és gond nélkül teszik a dolgukat és ebben az alacsony (5ms@44100Hz és 10ms @96KHz) ASIO elérés is benne van egyszerre több szoftverrel, az ASIO-t hardveresen támogatott kártyák közül és soha nem volt szükségem a nem hivatalos driverekre amik nélkülöznek mindenféle hardveres gyorsítást.Szóval mondj valami konkrétumot, vagy halgass légyszíves.
Egyébként abszolút az ASUS cuccait preferálom minden másban (kivéve a notikat), de sajnos a hangkártyáik a fogyatékos c-média csipekkel egy kalap szart sem érnek, hiába használnak minőségi DAC-ot és buffert, szóval lehetett volna annyi eszük, hogy a processzorokat a creative-tól veszik..
crgriseus7
Igen. Most szerezted be és ilyen amióta megvan, vagy megvan már egy idelye és korábban ment rendesen?
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
ViZion
félisten
válasz schawo #18816 üzenetére
Xonar U5/U7 esetleg?
Vagy van vmi ajánlott lista? Film, zene, játék, de a játék a fontosabb, nem vagyok igazán audiob*zi, de sokkal jobb volt minden hang a DX-el (akkor is, ha csak belépőszint), de ez a driver dolog bebaszcsizott, már levelezek a supporttal, viszont kari csere egyszerűbbnek tűnik...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
jacint78
addikt
-
semetka
őstag
válasz schawo #18745 üzenetére
Köszi a választ. Megnyugodtam. Múltkor volt szerencsém hallani laptopról a hangcuccot, elborzasztott, szornyű volt.
Akkor eldontottem h nagyon odafigyelek milyen hangkari lesz az uj alaplapon==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
SenorGrande
senior tag
válasz schawo #18626 üzenetére
5k. Használt is jó nekem.
Aprón nézelődöm X-Fi-ket, nem tudom mi az ajánlott. Audio, Music, XtremeGamer? Vagy ezek egy kategória? Mire érdemes figyelni? Van nekik előforduló meghibásodásuk?[ Szerkesztve ]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
törölt tag
válasz schawo #18589 üzenetére
Lehet nem egy árkategória, de ez hogy szólna:
Asus Maximus VIII Impact -
törölt tag
-
nonozoom
tag
válasz schawo #18567 üzenetére
Ez mondjuk szimmetrikus és még bele is férne, csak nem tudom milyen lehet?
Presonus Audiobox USBIlletve a másik kollégája, ami látom értékek alapján jobb képességű, igaz drágább is, de láttam már 39-ért is.
Presonus Audiobox ione[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz schawo #18529 üzenetére
Jó lenne ez a Banggood-os mikrofon, csak sajnos, mint kiderült, nem érne ide időben.
A Conrad-nál lehet kapni Yoga EM 240 kondenzátoros mikrofont, az is alkalmas lenne a célra? (Elnézést a félig-meddig offért, de a mikrofonos topikkal már említettem azt a gondot, hogy részben halott, részben csak kérdeznek ott.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz schawo #18526 üzenetére
Jogos, gondoltam rá, hogy nem fogalmaztam elég érthetően.
Félreértés ne essék, nem beszólásnak szántam, mindössze a szituációban véltem felfedezni némi abszurd humorforrást - nagyon is értékelem, hogy segítesz.
A helyzet az, hogy a fent említett hangkártyákat nem keresem, hanem rendelkezésre állnak. Nem a felvételi képességeik miatt vettem őket, hanem az alaplapi hangkártyáknál jobb zenehallgatási megoldásokat kerestem. Ugyanez a helyzet az Olympus diktafonnal, rendelkezésre áll. Tehát a meglévő eszközöket szeretném alkalmazni a feladatra, illetve közülük a legalkalmasabbat.
Ezekhez gondoltam egy olcsó mikrofont, de a mikrofonos topik pang, illetve leginkább kérdések mennek ott, válaszok nem, a DAC-os topikban pedig emlékeztem, hogy az egyik fórumtagnak pozitív tapasztalata van az említett Trust mikrofonnal. Nekem nagyjából semmilyen tapasztalatom nincs mikrofonokkal, de a tanácsod mindenesetre elgondolkodtatott, hogy valóban azt kellene-e beszerezni.
A feladat meg tényleg annyi, hogy komolyabb háttérzaj nélkül, érthető és élvezhető formában fel tudjam venni, ahogy egy családtag verset mond. Valószínűleg csak egy alkalomról lenne szó ráadásul.
-
Tim82
félisten
válasz schawo #18524 üzenetére
Igazából most vigyorgok a két tanácsod totális ellentmondásán, pedig gyakorlatilag ugyanolyan igényekre adod.
-
Tim82
félisten
válasz schawo #18520 üzenetére
Érzek némi árkülönbséget a kettő között és egy alkalomnyi amatőr felvételért (amivel nincsen semmi komoly cél, nem publikálásra, kiadásra stb. készül) lehet, hogy nem érné meg kiadni 100+ USD értékű cuccra pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
adam520
tag
válasz schawo #18504 üzenetére
De érdekel. X-fi XtremeMusic kártyám van. Pont a tiszta hangzás miatt. El akarom adni, mert újabbat akarok venni és kivettem, most az alaplapi fut.
Tehát a "milyen hangkártyát vegyek" kérdésre a válsz:
Egy olyat aminek a DAC átalakítói magas minőséget biztosítanak, de semmi többet nem várhatunk a kártyától. Tehát, ami 10 éve is szépen szólt az ma is. Minden más feature csak csicsa.
[ Szerkesztve ]
Dr.Adam520
-
sirály12
őstag
válasz schawo #18488 üzenetére
Ezen is gondolkodtam, de nem egy szép megoldás, és nem is fejleszthető tovább.
Inkább maradnék az eredeti tervnél. Helyiségenként egy normális minőségű sztereo kimenet. elvileg 2 vagy 3 hangkártya elég.Akkori inkább az lenne a kérdésem, hogy olyan hangkártyát keresek, ami linux alatt is jól használható, és legalább 3-4 sztereo kimenete van.
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
sirály12
őstag
válasz schawo #18486 üzenetére
Nem a minden ponton más zenén van a hangsúly, hanem azon, hogyha egy adott szobában vagyok, akkor ott szóljon a zene, máshol nem. És persze bármilyen hang megszólaltatható lesz, ezzel így kiváltható több dolog. Például hallom bárhol is vagyok a kapucsengő hangját.
Kösz a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
sirály12
őstag
válasz schawo #18474 üzenetére
Ez egy ház komplett audio rendszere lenne. A hangminőség nem túl magas, lévén álmennyezetbe épített hangkeltőket fog kiszolgálni. Azért jó lenne nem dobozhangot létrehozni.
Nem kell feltétlenül 1 kártyában gondolkodnom, akár lehet 2 egyforma is. Most épp ezen gondolkodom, mert linux alatt elvileg meg lehet oldani, hogy a csatornákat külön kezelem.Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
ProdyG
őstag
válasz schawo #13707 üzenetére
Rászánom azt az összeget, aminek van értelme, 10-20-at akár. Ennél többet szerintem felesleges, mert ez csak másodlagos cucc, alapból nem ezen hallgatok zenét, nem ezen filmezek.
Tényleg csak az alaplapi hangkari leváltására szeretnék valamit, mert az borzasztó. Lehet érdemesebb lenne külső hangkariban gondolkozni? Ezekkel nem vagyok képben, usb-n kapcsolódnak ezek a géphez?
A music centeren sajnos nincs digit bemenet, ezért kell valami ilyesmi. -
RetepNyaraB
veterán
válasz schawo #13599 üzenetére
s bár az optikai nem preferált, de a 10k árkategóriában nem az lesz a szűk keresztmetszet, hogy majd jittertől sikoltozva tépi le a fejéről a fülest
(#13605) Dolphine@ valami összeakadt.
Jellemzően a lejátszó a win hangbeállításokkal, pl. vagy szimplán rosszul ül a kimenet, ha optikairól van szó. Restart.Bár félreértettem, látom a kép is zűrös. De akkor is kompatibilitásnak tűnik...[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
XXArcAngelXX
tag
válasz schawo #13541 üzenetére
A fülest 1 hónap csúszással fogom megvenni, először a hangkártya legyen meg.
Maga az elrendezés a nappaliban számít? A tv állvány, kanapék köré gyönyörűen el tudom rendezni a hangszórókat, àllítható atomstabil állvány van mind a 4-hez.The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210
-
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz schawo #13532 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom.
Egy dolog lenne még, amit nem értek. Erre a hangkártyára hogyan tudom rákötni a Genius 6000 szettemet 5.1-ben? Mert ha AUX-ra kötöm, akkor csak két chinch van, jobb meg bal oldal. Ha viszont DVD-re, ott két bemenettel több van. Külön van a két hátsó, és külön a center és sub, míg a hangkártyán nem. Más bemenet pedig sajnos nincs
Choose your destiny • http://africancichlids.webnode.hu
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz schawo #13530 üzenetére
Olyat lehet tudni, hogy alaplapi HD hangkarik mit tudnak általánosságban? Csak ad valami alap információt. A fejes érzékenysége 112 dB egyébként. Az van, hogy az ilyesmihez elég süsü vagyok, szóval ha ennél összetettebben, mélyremenőbben írsz le valamit, tuti, hogy nem fogom érteni
Choose your destiny • http://africancichlids.webnode.hu
-
hardverhaver
tag
válasz schawo #13419 üzenetére
Nos éppen ez a gondom ezzel az AKG fejhallgatóval. És nincs aki értékelhető segítséget adna a számomra. Tele van a PC-m audiophile zenékkel és kénytelen vagyok egy vacak Genius speaker fejhallgató-kimenetén hallgatni azokat, mert az alaplapi hangkártyám nem tudja meghajtani. Nézegetem az apróhirdetéseket, de azt látom, hogy az elfogadható hangkártyákat mindenki majdnem ugyanannyiért árulja mint amibe az új kerül a boltokban, ez nonszensz. Jelenleg nincs 20.000Ft-om arra, hogy vegyek egy normális fejhallgató-erősítőt és akkor még nem beszéltem arról, hogy illene az alaplapi hangkártyámat is egy jobbra lecserélni ami újabb 10-15.000Ft lenne. Ezért gondoltam azt, hogy a két költséget összevonva vennék egyetlen olyan hangkártyát amin már van fejhallgató-erősítő is és azzal megspórolnék jó-pár ezer forintot, de egyszerűen sehol nem találok.
-
hardverhaver
tag
válasz schawo #13368 üzenetére
"Ahhoz nem hangkártyát, hanem erősítőt vennék."
De mint írtam, szeretném kiváltani az alaplapi hangkártyámat, ami egy gyenge láncszem. Na mármost, ha veszek egy jó hangkártyát és veszek egy jó fejhallgató-erősítőt is az drágább lesz, mintha vennék egyetlen, de jó minőségű hangkártyát.
Ehhez kérném egy szaki-szaki segítségét.
Tehát a szerény kérdésem még mindig az, hogy egy ESI Prodigy X-Fi NRG, vajon elég lesz-e az AKG K-240 DF fejhallgatómhoz, avagy előfordulhat-e az, hogy nem tudja majd a kívánt hangerőn meghajtani?
A megtisztelő válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm! -
malagutif122
tag
válasz schawo #13410 üzenetére
ugyanilyenem van.
5ezer volt 2-3éve vettem.
Dj keverö és erösitö volt rákötve nem egy nagy minöség szerintem enyit birt. -
Kal-El
senior tag
válasz schawo #13362 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam, hogy lehet a felhasználók a ludasak. És ez igaz, mindennél lehet rosszat olvasni, de itt egyből 4-be belebotlottam kapásból, más alkatrésznél még komolyabb utánanézés után se lehet ennyit találni. Viszont másrészről meg feleslegesen kockáztatok, ha nincs pontos információm és ennyi negatív visszajelzés található.
De haverommal pont most beszéltem és mondta, hogy neki van egy fölös kártyája, amit kölcsön ad, tehát jegelem ezt a hangkártya témát. -
Kal-El
senior tag
válasz schawo #13349 üzenetére
Kicsit utánaolvastam ezeknek a kártyáknak és úgy tűnik van pár eset, amikben baj volt velük.
Az egyikben a D1-nél elektromos zajra panaszkodtak.
Szintén a D1-nél, hogy némelyik embernek nem ismeri fel a hangkártyát a gép.
D1 ~ elhallgat néha a jobb csatorna.
DS-nél nem volt hang, mikor a mikrofon rácsatlakoztatták.Tehát eléggé elbizonytalanodtam, hogy ennyi mindent lehet olvasni. És igazából külön-külön is olyan dolgok ezek, amik miatt leginkább meg se venném a hangkártyát.
-
Joshi
titán
válasz schawo #13333 üzenetére
Akkor a DGX a jobb? De hiszen a DSX drágább.
Időközben találtam egy tesztet de az angolom ehhez már kevés és most nincs kedvem fordítgatni. Itt mi a konklúzió? -
Vendu
csendes tag
válasz schawo #13326 üzenetére
Creative Sound Blaster Audigy 5.1-em elhalálozott. Az alaplapi hangkártyával megy most és az olcsóbb füleseket még így is durván maga mögé utasítja.
Az lehet, hogy egy nagyon drága hangkártyával jobban szólna, de én biztos, hogy nem fogom a fejhallgató árát elkölteni hangkártyára. Abból a keretből amibe az általam felsorolt kártyák kerülnek abból kell gazdálkodni. -
sepsi0
őstag
válasz schawo #13311 üzenetére
Én is ma vettem majdnem, de sajnos kevés a hely az alaplapon a videokártya és a pci-e port között. Nem szeretném ha melegedne valamelyik. Majdnem vettem egy U3-at....
Most találtam munka (nagyon ráérek ) közben egyből beraktam ide (remélem nem warez ).
Holnap után ki is próbálom... Ha valakinek sikerül irhatna, mert nem 100-as az angolom... (Realtek® ALC892 codec)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest