Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Akit érdekelne egy ÚJ , Bontatlan Xonar DG az írjon privátot és megegyezünk!

-
-
NoOne1976
őstag
Már elég sok összehasonlítást olvastam különböző kártyákról, de érdekelne, hogy kinek mi a véleménye az Asus Xonar Dx/D1 vs. Xonar U1-ről hangminőség tekintetében, ha csak a sztereó számít, és semmi játék/film.
-
Ibituba
aktív tag
Helo. külső hangkártya vásárlás elött állok. a minimális feltételek ezek lennének. win7 64bit kompatibilis. tudjon legalább 24bit 96kHz-et. a legjobb a 24bit 192kHz lenne. csak is kizárolag jack kimenetes legyen az analóg része az asztali számitógépes hangfalam csatlakozása miatt(nem akarok átalakitózgatni) optikai ki és bemenete legyen, legyen egy vonali jack bemenete mikrofon bemenete, fejhallgató kimenete, és tudja a true és live kodolásokat a dts és dd mellett. távirányito nem feltétel. köszönöm ha valaki tud valamit. árat direkt nem irtam de a legjobb ár érték arány érdekelne ezen feltételek teljesülése mellett
-
cheatergs
senior tag
válasz
jaffa 2843
üzenetére
Az X-Fikkel nem is érdemes próbálkozni? A Creative drivereket sokan szidják, illetve a túlvezérelt mélyeket, de az 515-öst is zenei fejhallgatónak tartják, miközben szerintem nem az. Ezért gondoltam rá, hogy akkor talán megfontolandó egy X-Fi, hátha kiegészíti egymást a kettő.
-
válasz
cheatergs
üzenetére
ez az 515 sajátossága, hogy kicsit kevesebb a mély, valamelyest javulhat a helyzet az alaplapi hangkártyához képest, de vannak az 515nél "mélyebb" fejhallgatók is
Egy Asus Xonar D1(PCI foglalatú) vagy DX(PCI-express foglalatú) kártya tökéletes lehet, de az olcsóbb DG vagy DS is valószínűleg ellátná a feladatot. Ha nem sajnálod a pénzt és belefér a keretbe akkor DX vagy D1, attól függően hogy milyen fogalalatú kell neked. -
cheatergs
senior tag
HD515-höz X-Fi vagy Xonar jobb, ha keveslem a fejhallgató mélyét zenében? 15-17 körüli a keret.
Esetleg lesz mostanában új hangkártya, ami jobb alternatíva?
-
Tamás24
tag
Sziasztok!
Szeretnék valamilyen külső hangkártyát venni egy géphez. Megütötte a szemem ez a darab:
Delock USB Sound Box 7.1, tud valaki róla valamit mondani? Azért kell külső mert nem fér bele az alaplapba a hangkártya sehová. Egy SB Audigy SE-hez képest kellene valami viszonyítás ha lehet...
Köszi szépen -
malwy
senior tag
válasz
barca4ever
üzenetére
ASUS Xonar DG ha fejhallgató is lesz/van/fontos. ASUS XONAR DS úgy egyébként.
Ha feljebb akarsz lépni akkor pedig Xonar DX. Szigorúan azért ezek, mert 5.1-et használsz, és ez az árkategóriád.
Creative X-fi Music/Gamer ha előbbiek nem tetszenének. -
baluka26
veterán
válasz
barca4ever
üzenetére
Mennyi az elérhető ár?
Milyen rendszer alá kellene?
Mi számít Neked jó hangzásnak?
-
barca4ever
tag
Sziasztok lenne egy kérdésem,mégpedig az hogy hangkártya vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni milyen márkát vegyek!Mindegyikre amit eddig néztem megoszlottak a vélemények! Ti melyiket tudnátok ajánlani ami jó hangzást nyújt és elérhető árban van?
Segítséget előre is köszönöm!!
-
Dave™
nagyúr
válasz
NoOne1976
üzenetére
A HD2 csak sztereó, a másik kettő nem. A HD2 jóval fentebbi kategória, abszolút veri az egész mezőnyt olyan 30k-ig, szóval ha elég a sztereó hang, és belefér a költségvetésbe, akkor az a jó. De azt kalkuláld bele, hogy nagy esélye van annak, hogy ÁFA kerül rá a vámon, tehát +25%-ot számolj rá!
Amúgy a HD2-re is lehet egyszerre erősítőt meg fejhallgatót, és igen, szól mindkettő szimultán is.
-
NoOne1976
őstag
Biztos majd kapok érte a fejemre, de el kell ismernem, semmit nem tudok az alábbi kártyákról, ezért a segítségeteket kérném:
AUDIOTRAK MAYA 5.1 MK-II POS
AUDIOTRAK MAYA 5.1 MK-II ZENIAhogy próbálok tájékozódni az utóbbi időben, lassan képbe kerültem az Asus Xonarok kapcsán, de ez most teljesen új szereplőként jelent meg nálam a palettán.
Mit kell tudni ezekről a kártyákról? Milyen a minőségük? Főleg mondjuk egy Xonar DX v. D1-hez képest?
Vagy ha már Audiotrak, akkor PRODIGY HD2 ADVANCE DE???
A lényeg, hogy kizárólag zenehallgatásra kellene. (Az MK-II POS-ban szimpatikus, hogy egyszerre lehet hozzákötni erősítőt, meg fejhallgatót is. Amúgy ilyenkor szól mindkettő?)
Remélem, hogy nem gond, kicsit sok lett a kérdés, de szeretnék többet tudni...

-
nyunyu
félisten
Kozben rajottem, hogy az Au 4 negyedik analog kimenete kozos a digitalissal.
Igy ha csak analog csatlakozast hasznalsz, akkor megvan a 7.1, de ha digitalisan is ossze akarod kotni az erositovel, hogy atmenjen a filmek DD/dts hangja, akkor csak 5.1 hangszorot tudsz rakotni.
-
nyunyu
félisten
Miért kéne egyszerre a DDL és a DTS-I? Ha egyszerre két erősítőt használsz, és az egyik csak DD-t a másik meg csak DTS-t ismer akkor oké.
Eredetileg hangkartyat akartam venni, es a regi erositom nem tudott dtst, viszont a kinezett uj mar tamogatja.
Kozben megvettem az erositot, igy a kerdes targytalan lett, mivel a GTX460 "hangkartya" MC LPCM jelet tol HDMIre.
(Mas kerdes, hogy az Onkyo 508-nak sokkal melyebb a hangja, mint a regi 474-nek, K242HD-val zenehallgataskor mar elviselhetetlenul sok a basszus
) -
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
Az SB0610 támogatja a 7.1 hangfalrendszereket? Ha nem, akkor mit ajánlotok helyette?
-
Dave™
nagyúr
A JP4 a módváltáshoz kell, ha be van nyomva, akkor megy Prodigy HD2-ként (Win alatt az ESI EWDM driverrel, ehhez kell flashelni is), egyébként meg VIA Envy24 audionak látja és az univerzális VIA driverrel megy. Tehát ha átnyomod, valószínűleg flashelni is kell. Itt egy boot CD a flasheléshez

-
blackmarket
csendes tag
Sziasztok!
Sennheiser HD555-höz vagy SS siberia v2-höz (még nem döntötem) kéne valami hangkari, hogy azért ne csak egy gagyi alaplapi legyen.
Haverom ezt ajénlotta: Creative X-Fi Xtreme Gamer PCI Gaming Sound Card E-BAY-en 9k. Ha jól tudom itthon sokkal drágább. Viszont mivel nem vagyok jártas ebben a témában, ezért nem tudom megéri e. Ha esetleg tudtok jobbat max. 15 ezerért akkor írjátok le. -
gab1ka
senior tag
válasz
dudika10
üzenetére
Én analógon szeretném használni,ezért is lett a választás a D2.Az optikai kérdés egyedül azért érdekelt,mert nem nagyon látom át,hogy ha az ember vesz egy ilyen 50 körüli hangkártyát mint pl a Titanium HD,Essence stb,akkor ő gyakorlatilag nem tud házimozizni 7.1ezni stb, (kimenetek hiánya) HACSAK nem digitálisan köti rá a rendszerére,de akkor meg eleve felesleges az egész,mert azt egy alaplapra integrált dologgal is elérheti.
Rendes vagy hogy ajánlasz jó/célszerűbb megoldást,de mint fentebb is írtam,a Z-5500nál csak jobb rendszer lesz a későbbiekben,ezért nem szeretném majd a későbbiekben a fogamat szívni hogy ismét szűk keresztmetszetbe ütközöm.Egy webshopban az amúgy mindenhol hírdetett 37-40.000 forint helyett 30.500 forint a D2X,ez számomra elfogadható ár.
-
malwy
senior tag
Olvastam, hogy Prodigy HD2 megfelelő működéséhez ALSA-val (linux) a 4-es jumpert le kell zárni. Na most ennek a lezárásával csak a flashelésnél olvastam. Mit is csinál az a jumper? Ja és ha átrakom, attól még win7 alatt ugyanúgy működik ugye?
-
zsozso1012
csendes tag
Sziasztok!Nekem van egy hsp56 hangkártyám.De a számítógépet nem lehet kikapcsolni tőle akárhányszor kinyomom újra indul. Tudna valaki segíteni??Fontos lenne! Köszi.

-
nyunyu
félisten
Tonkrement a szeretve gyulolt Audigy 4-em.
Nem kellett volna akvariumot csinalni multkor a gepbol
Akartam kerdezni, hogy milyen modern PCI-E-s kartyat tudtok javasolni, ami tud Dolby Digital Liveot ES dts interacticeot, hogy egy szem madzaggal ossze lehessen kotni a gepet egy AV erositovel.
(Turheto aru Asus Xonar szeriakon altalaban csak DDL van.)Erre ma elmentem erositot venni, mivel az Onkyo 474-em "enyhen" elavult a Dolby Digital dekoderevel. (dts csak az eggyel kesobbi 484-ben volt
)
Marhahu vagyok, igy a 10 evjarattal kesobbi utodja lett megveve, mivel nemsokara modellvaltas van, es 100-110 helyett mar 85-ert osztogatjak.Radugom HDMIvel a GTX460-at, masik HDMI megy a monitornak hasznalt TVbe.
Nezem a Win hang beallitasokat:

24bit 192kHz-re van most beallitva, siman kimegy a 7.1-es PCM jel az erositobe

Asszem megsem veszek huszon-harmincezerert hangkrehacsot

-
Archer
őstag
Amikor a D2X kijött, még sehol nem volt az általad említett X-Fi, csak nemrég jelent meg. De nagyon kreatívan (haha) tettek rá műanyag EMI pajzsot, biztos sok haszna van. A legjobban viszont ez testszik a specifikációinál: ">600 MB of free hard disk space"

"A Z-5500 ugyebár szétbontja a DAC-ja segítségével" - igen de ahogy dudika10 is írta meg ha logikusan végiggondolod, szólni fog persze de ha lényegében a Logi DAC-ja végzi el a hangkártya feladatát, mi értelme van egy csomó pénzt kiadni rá? Optikára tényleg felesleges ilyesmi kártyákat venni.
-
dudika10
veterán
D2-nek Creative oldalról nincs "társa".
Igen, ami kódol DD-be vagy DTS-be az mehet optikain a z5500-ba. Viszont ezért teljesen felesleges 40k-t kiadni. A 10k-s DS is ugyan azt tudja optikain.
z5500 mellé egyébként is teljesen felesleges ennyit kiadni, de úgy látszik nem fogak tudni eltántorítani a vásárlástól. Pedig én igyekszem, hogy megóvjam a pénztárcád a felesleges kiadástól.
-
gab1ka
senior tag
Mondjuk az sem mind1 azért hogy a D2X ellenfele leginkább a sima Creative X-Fi Titanium,ami speciel olcsóbb egy 10essel.A Creative X-Fi Titanium HD pedig már a következő kategória lehet,párban a Xonar Essence-vel..Legalábbis nekem úgy tűnt.Mindenesetre a kért segítséget megkaptam,számomra konkrétan a játkékok miatt úgynézki alapfeltétel az analóg 5.1.
Bár azóta elgondolkodtam,hogy ezekbe a kártyákba a beépített DTS stb dekóder,az végülis meglehet hogy mindenféle fajta jelet képes DTS-be konvertálni,így viszont a fent említett csúcskategóriával is lehetne élvezni a sokcsatornát optikán.(A Z-5500 ugyebár szétbontja a DAC-ja segítségével).Ez persze csak felvetés,kíváncsi lennék hogy lehet e alapja.
-
Mezi1982
tag
köszönöm a válaszokat
-
malwy
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Szívesen, erre van a fórum

-
Mezi1982
tag
Üdv mindenkinek

egy Asus D2X-re milyen rendszert lehet épiteni ?
-
Archer
őstag
válasz
dudika10
üzenetére
Abból indultam ki, hogy azt írta, hosszú távra tervez és az általa említett X-Fi 43k-tól indul, ha már egyszer rászánta ezt az összeget hangkártyára, a D2X személyében olcsóbban vehet ugyanolyan jót vagy még jobbat mint az X-Fi. Persze a Te meglátásod is helyes.
Csak a csatolófelület különbözik meg a D2X-en van egy PCI to PCI-e fordító chip, a DAC ugyanaz.
-
gab1ka
senior tag
válasz
dudika10
üzenetére
Megnéztem bár ott csak a D2X-et találtam.Amúgy én is úgy voltam vele hogy akkor legyen inkább PCI-E-s,de szerintem amire eljött volna az ideje annak hogy egyetlen 1db PCI slot se maradjon egy alaplapon,addigra úgyis kiüti ezt a kártyát a helyéről egy villámcsapás egy überultraszuper újabb ésatöbbi.Mindenesetre a a jelölt megvan,egyedül a hétvége nem a barátom mert akkor nem hozza a futár
.Már nincs is kedvem az Audigy-vel filmet nézni 
-
-
gab1ka
senior tag
válasz
dudika10
üzenetére
Egy külföldi oldal tesztbevezetője indult némi összehasonlítással,amit a fórumban tovább taglaltak pár mondatig.Megmondom őszintén most keresgéltem vissza de nem találom pedig be akartam linkelni.
Hogy felesleges e vagy sem az végülis mind1,rossz nem lehet,az alsó és középkategóriát inkább most elkerülöm és letudtam a hangkártya cserét egy időre. -
gab1ka
senior tag
Köszönöm szépen a választ!Végülis ez érdekelt leginkább hogy esetemben teljesen felesleges egy audiophil kártya 50 ezrekért.A sztereó egyáltalán nem mozgat,a Logitech Z-5500 is csak azért alakult így mert egy kuponnal féláron jutottam hozzá a gyártótól.Ennél már csak jobb lesz idővel,gondolok itt egy sok.1-es THX erősítőre valami igényes szettel.Egyenlőre a házimozi és a játékok hangzása az első.Nagy bánatomra ez a Creative X-Fi gagyizás a driverekkel 2011 -ben ez számomra felfoghatatlan,valamint ahogy Te is írtad a Xonar igen jó vételnek tűnik.Az EAX x.0 illetve a +1 fps sem vonz.
Időközben meg is rendeltem egy D2-őt,gondoltam ha csak a csatoló felület különbözik akkor had ne kelljen a VGA mellé zsúfolni,jó lesz a gép aljában is,erre utánaszaglászva kiderült hogy a D2X DAC-ja fejlettebb újabb stb,most mondhatom le a rendelést
..+párezer forintot már csak kifizetek hogy nyugodt legyek 
Még egyszer köszönöm a felvilágosítást!
-
Archer
őstag
Rákötve bármit csillivilli nagyon szuperül szól,csúcsminőség stb - azért nem úgy van az, sz@rból várat (már bocsánat a kifejezésért) egy drága hangkártya sem tud csinálni, a műanyag "multimedia speaker" ezekkel a kártyákkal is ugyanolyan ratyin fog szólni. Ha megnézed, egy jobb sztereó hangfalpár újonnan (most ugye új árakról van szó, használtan persze van sokkal olcsóbban is jó) majdnem annyiba kerül mint kompletten a Z-5500 és ezek még csak az olcsóbb modellek. Meg akkor még erősítőd sincs hozzá, egy valamit érőbb megint verdesi újonnan a Z-5500 árát. Persze nem objektív az ár alapú összehasonlítás valahogy össze kell. Egy sztereó rendszernél van két hangdobozod és azoknak kell minél szebben, a hangszerek hangját minél hitelesebben visszaadniuk. Ezeknek a sok.1-es hangcuccoknál inkább a "dögös" hangzásra mennek rá, az effektek a különböző filmekben, játékokban minél ütősebben szóljanak. Ha esetleg gondok vannak a magas vagy közép tartománnyal az sem annyira gond, filmeknél, játékoknál nem annyira feltűnő, ott úgyis a falbontó mélyek a fontosak.
Én a helyedben vennék egy Xonar D2X-et, pci-e-es, így később sem lesz gondod a csatolófelülettel, spórolsz egy kb. egy 10-est és még meg is kíméled magadat a Creative 100 gigás drivereitől, amellett nagyon jó kártya.
-
malwy
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
kx driverrel 100%, hogy működik.
itt kX Audio Driver
(Full version) Version 5.10.0.3550 -
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Remélem jó helyre írok.
Csak azt szeretném kérdezni, hogy creative sound blaster live digital 5.1- működik win7 64 bit alatt, mert én keresgéltem hozzá drivert, de nem találtam sehol.
Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni.
-
dudika10
veterán
Analóg összekötésnél a hangkártya alakítja át a jelet, ettől függ a jel minősége.
Digitális összekötésnél a hangkártya nem nyúl hozzá, az erősítő mellé épített DAC alakítja át a jelet, ettől függ a végén az analóg jel minősége.Az, hogy mi a jobb az a beépített DAC (lényegében nekünk most ez egy hangkártya) és a hangkártya függvénye.
5.1-ben filmek szólnak vagy játék. Itt nem számít annyira a hangminőség. Zenénél sokkal inkább lényeges, mert ott csak az van (nincs képi hatás mellé, koncentrálsz nagyon a minőségre). Ezért szoktak nagyon jó minőségű (és nagyon drága) hangkártyákat/DAC-okat készíteni a sztereo szerelmeseinek.
-
gab1ka
senior tag
Sziasztok!
Ugyan az X-Fi topicban már feltettem egy kérdést amire kaptam is választ,viszont ahogy itt visszaolvasgattam feltennék itt is párat

Tehát a kérdésem az lenne hogy egy Z-5500at mivel célszerű összekötni ha a hangminőségről van szó optikai/coax kábel vagy RCA ?(jójó ez van majd lesz később jobb is)
A lényeg hogy minden szóljon ahogy most is,gondolok itt játékra filmre zenére (Audigy 4).
Ez azért izgat mert nem látom át ezt a Titanium HD illetve az Asus xxx modelljeinek a mikéntjét,azaz hogy ez az audiophil dolog ez most végülis csak a sztereó zene szerelmeseinek javallott?Ugyebár ezeken a hangkártyákon van egy RCA kimenet,ami sztereó.Rákötve bármit csillivilli nagyon szuperül szól,csúcsminőség stb.Ha viszont az ember többcsatornás hangot szeretne,akkor erre a kimenetre dugja az optikai kábelt..Ez azért zavaros,mivel talán itt,talán máshol meg azt olvastam hogy ha digitális kábelen vezeti az ember ki a hangot,akkor egyáltalán ésvagy minimális a külömbség pl egy alaplapi hangkártyához képest.Tehát nem értem hogy akkor egy 50.000Ft-os hangkártyával egy 5.1-et élvezni "csak" úgy lehet mint bármely más standard hangkeltővel,a sztereó viszont pöpec?
Konkrétan a Titanium HD megvételén gondolkodtam,gondolván a jövőre is,hogy ez majd megállja a helyét 5-6 évig,csúcsminőség stb,de erre csak annyi választ kaptam hogy ez nem nekem való.
Nos szeretnék tisztán látni ezzel a digitális összekötősdivel kapcsolatban,csakmert ha pl egy sima Titanium,Xonar x.x az analóg kimeneteivel JOBBAN szól 5.1ben mint az spdif, akkor már le is van tudva részemről a zavar
Minden segítő választ előre is köszönök!
-
PuMbA
titán
Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, de szerintem alapvetően nem lehet rámondani a DTS-re, hogy jobb. DTS Connect előnye, hogy ingyenes; hátránya, hogy kiemel kicsit a mély tartományban. Dolby Digital előnye, hogy hatékonyabb és nem emel ki semmit; hátránya, hogy díjköteles.
-
PuMbA
titán
válasz
Krissz80
üzenetére
"A DTS Connectet azért használom, mert az erősítőm nem eszi meg az összes HD filmbe csomagolt DTS hangsávot"
Akkor ott valami gond van. AC3Filtert próbáltad már?
"3.ik indok, a DTS HD Master és Dolby TrueHD hangsávokat DTS Connectbe kódolva le tudok játszani DVDs hangsávokénál jobb minőségben."
A DTS-HD magjában lévő 1.5Mbites DTS-nél nem hiszem, hogy egy felesleges újrakódolással jobb minőséget kapsz.
"És még egy 4.ik indok X-FI tulajoknak, a Cristalyzer-t tudják filmekhez is használni."
Crystalizer nem ér semmit, olvass utána. Semmilyen normálisabb hangkártyán - pl. ESI Juli@, LynxTwo - nincs ilyen.
-
NoOne1976
őstag
Próbáltam visszaolvasni, meg nézelődni, de én lassan már elveszek a kártyák között...
Mi a különbség az Asus Xonar DX és a D1 között? A pci-e és a pci csatlakozón kívül? (már ha van)
-
Krissz80
senior tag
"És a mai HD rippeknélis megfigyelhető, hogy a 24 bites DTS után a 16 bites hangsáv tompábban szól."
Én ezt az eredeti sávokat hallgatva tapasztaltam.
A DTS Connectet azért használom, mert az erősítőm nem eszi meg az összes HD filmbe csomagolt DTS hangsávot és ezért nem fogom lecserélni, ráadásul egyes filmek spdif passtroughtt módban laggolnak.
Másrészt a DVD audiót még az X-FI sem játssza csak analóg kimeneten.
3.ik indok, a DTS HD Master és Dolby TrueHD hangsávokat DTS Connectbe kódolva le tudok játszani DVDs hangsávokénál jobb minőségben.
És még egy 4.ik indok X-FI tulajoknak, a Cristalyzer-t tudják filmekhez is használni.
De még van pár apróság amire nem térnék ki.
-
PuMbA
titán
válasz
Krissz80
üzenetére
"Itt nem csak a tömörítés a lényeg, hanem hogy a hangkártya a 24 bites jelet lerontja 16 bitessé."
A DTS Connect arra való, hogy PCM-et alakítson DTS-sé. Ha filmet nézel akkor felesleges a DTS Connect, hiszen simán kiküldöd a DTS adatfolyamot és nem lesz semmi sem lerontva. Játékokban meg nincs 24bites hang.
"És a mai HD rippeknélis megfigyelhető, hogy a 24 bites DTS után a 16 bites hangsáv tompábban szól."
Ugyanazt tudom mondani, mint előbb: filmekhez nem kell DTS Connect.
-
Krissz80
senior tag
válasz
Madn!ght
üzenetére
A Dolby Digital vs DTS témához hozzászólva.
Ezt a cikket újra meg kellene írniuk a DD Live és DTS Connect eket vizsgálva.- DDL ugyanis 640kb/sec 16bit 48khz
- míg a DTS Connect 1536kb/sec 24bit 48khz
És szerintem ebben az esetben a 16 bit vs 24 bit is mérvadó ebben a tekintetben.
Személy szerint ezért preferálom a DTS-C-t.Itt nem csak a tömörítés a lényeg, hanem hogy a hangkártya a 24 bites jelet lerontja 16 bitessé.
És a mai HD rippeknélis megfigyelhető, hogy a 24 bites DTS után a 16 bites hangsáv tompábban szól.
-
Madn!ght
addikt
válasz
Madn!ght
üzenetére
A problémát sehogy sem sikerült kiküszöbölni.

A kártya utódja úton van egy X-FI titanium személyében. Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26
üzenetére
igen, ide is beírtam, hogy válaszolt a Gyrocom, discontinued, csak az Advance DE maradt.
-
schawo
titán
válasz
dudika10
üzenetére
Én olvastam olyan véleményt is a pc360-ról, hogy teljesen máshogy szól, mint a hd5x5 sorozat. Se magas, se mély, csak durván kiemelt középtartomány. Professzionális szintű fps játékra kiváló, zenére pocsék. Még szórakoztató játékra sem ajánlották. Ki kell hangsúlyoznom, hogy nem saját vélemény (én még nem hallottam), hanem nem 100%-ig megbízható forrásból származik.
-
dudika10
veterán
Van rajtuk egy erősítő.
De persze minden attól függ, hogy mennyit szánsz rá, mert akár vehetsz direkt fülesekhez kitalált DAC + erősítő párost is. Ez egy kis külső doboz amit USB-n dugsz pl a gépre (vagy coax, vagy optikai kábel, esetleg firewire).
Hangminőségben elég jók, de olyan 200dollár körül vannak.(#5225) schawo: én se hallottam, de elvileg elég hasonló a HD-khez. Ha a PC350 hibáit kijavították (amit elvileg megtettek) akkor szerintem elég jó játékra. Most kivételesen nem játszik a zene a kérdező szerint, ezt azért vegyük figyelembe.
Tudom, egyeseknél a hang=zene és semmi másra nem kell drága cucc.
-
RtK
tag
válasz
baluka26
üzenetére
Ertem, hat vegul is nem olyan fontos nekem a mikrofon... webcameraba amugy is van beepitve, dumalni meg boven eleg azzal. Nem ragaszkodom a PC360-hoz, AKG-hez mar volt szerencsem, nem rossz marka, bar nem ehhez a tipushoz. A fuleshez valo hangkarik miert jobbak amugy mint a nem fuleshez valok? (lehet hulye kerdes, de hang temaban nem vagyok otthon) Creative-ot nem ajanljatok?
Egyebkent volt mar szerencsed PC360-hoz? -
baluka26
veterán
Az ára legfőképpen.
46ezer forintért én teljesen biztos, hogy thomann-ról vennék AGK K601-et.
Én sem gondoltam volna, hogy ennyire jó ez az AKG fejes, de azóta teljesen beleszerettem a hangjába.
Dead Space 2-zni pl nem is merek vele, mert annyira félelmetesen jól képzi le a teret
(Nyakban tartom kicsit emelt hangerővel
)
+Egy asztali akármilyen mikrofon a 360-on sem nagy durranás a miki
-
RtK
tag
Hali! Kineztem a Sennheiser PC360 fulest, milyen hangkarit ajanlotok hozza? Fokent jatekra es filmekhez hasznalnam, szoval semmi komolyabb zenei dologhoz.
-
toM517
aktív tag
Sziasztok!
Milyen VGA-t erdemes venni egy Phenom X2 555 BE es 2x2GB 1600Mhz DDR3 melle? A felsohatar ugy 25kp, hasznaltaron is merhetunk! koszonom

-
Piftuka
veterán
válasz
zoltanz
üzenetére
"Cambridge Soundworks -nek is vannak olcsóbb gyengébb és drágább jobb cuccai is."
Abban az árkategóriában, amelyről beszélünk (Logitech Z-5500 ára) nem nagyon vannak "gyengébb" cuccai.

Még a 30 dolláros darabáron megvásárolható hangszórói a legolcsóbb mélynyomójukkal párosítva is jobb hangminőségben a 20.000-40.000 forintos, átlagos, 5.1-es PC-s hangrendszerekhez képest.

(#5192) sti10p válasza Piftuka (#5190) üzenetére
"Gondolom azért ezeket a Cambridge cuccokat nem túl könnyű beszerezni..."
Manapság, az internetes vásárlás, és az eBay korában nem is túl nehéz.

Egyébként használtan jó áron lehet vásárolni még Magyarországon is ilyen hangfalszetteket. (Itt a Prohardver-en is előfordulnak a hirdetések között.)
-
sti10p
senior tag
Szóval még mindíg vacilálok
, most arról kéne infó milyen DAC-ot és stereo hangfalakat vegyek 40-50-ért, ami rendesen megröffen...
Javaslatok?! -
sti10p
senior tag
Akkor már biztos, hogy Xonar DS-lessz, de a hangfalakban még bizonytalan vagyok.
Amúgy a notimhoz is nézek, mert 2 héten kb 3 napot vagyok otthon és ez a notikhoz való külső Xonar elég érdekes, szerintetek megéri ilyet venni, vagy nem lessz nagy a külömbség az -azt hiszem Realtech-es- alaplapihoz képest ami alapból van a notimban? -
PuMbA
titán
"Ha fontos a basszus akkor a Z4 tökéletes,"
Ezt egy kicsit hülyén fogalmaztam meg, szóval az Edifierben is van basszus, de közel sem annyira túlzó, mint amit a Z4 előállít és nem is megy le olyan mélyre. Ha neked tetszik az irdatlan mennyiségű mély akkor érdemes csak a Z4-nél maradni, amúgy a Z4 kifejezetten rossznak számít.
-
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
Ha fontos a basszus akkor a Z4 tökéletes, de egy jó sztereó rendszer pl.Edifier R1600T sokkal szebben szól. A Z4-gyel alapjában véve az a baj, hogy nincs benne szinte semmi méyközép/közép alja és ezért nagyon vékony a hangja.
Egyébként ingyen javíthatsz a hangkártyád hangzásán, ha a foobar2000-hez berakod ezt a plugint és 48000Hz-re rakod az újramintavételezési frekvenciát.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Ruckus ZoneFlex R310 - Beltéri Access point - Több db - Hozzáférési pont
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- iPhone 13 128GB gyári független gyári 94% akku számlával
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)