Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Kozben rajottem, hogy az Au 4 negyedik analog kimenete kozos a digitalissal.
Igy ha csak analog csatlakozast hasznalsz, akkor megvan a 7.1, de ha digitalisan is ossze akarod kotni az erositovel, hogy atmenjen a filmek DD/dts hangja, akkor csak 5.1 hangszorot tudsz rakotni.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Dave™
nagyúr
A JP4 a módváltáshoz kell, ha be van nyomva, akkor megy Prodigy HD2-ként (Win alatt az ESI EWDM driverrel, ehhez kell flashelni is), egyébként meg VIA Envy24 audionak látja és az univerzális VIA driverrel megy. Tehát ha átnyomod, valószínűleg flashelni is kell. Itt egy boot CD a flasheléshez
-
malwy
senior tag
Még cserélgettem és a kártya úgy tűnt h kaputt. Lejátszáskor megakadt, recsegett. Gyorsan gép kikapcs, majd vissza a gyária 5532-eseket.
Helyrejött (kop-kop). Viszont vagy az egyik OPA2111est vagy az egy vagy több LT1361est sikerült tönkretennem, vagy hibás volt, vagy nem passzolt a kártyába. Majd próbapanelen vmivel letesztelem őket, melyik hibás vagy mi történt...[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
Kipróbáltam a 2X LT1364 + 1X LT1361es felállást. Bejön nagyon, dinamikus, minden rendben van.
1X OPA2107 + 2x LT1364 A magasból elképesztően sok van, már-már túlságosan harsány. De részletességben néha odaveri az előző kombinációt, de sajnos a zaj is nagyon sistereg HA olyan a felvétel.
2X OPA2107 + 1X LT1364 Hasonlít a hozzászólásban említett legelső konfighoz. De rosszabb nála.2X OPA2111KP + 1X LT1364: Megint visszakanyarodtam a 2111esekhez. Egyelőre ez a párosítás a legjobb magasak, közepek szempontjából veri az elsőt. Viszont basszusban minden szempontból alulmarad
1X OPA2111KP + 2X LT1364: Szintén hasonlít az elsőhöz, icipicit lassabb, de részletesebb cserébe. Basszusban ez is rosszabb, de már nem annyival, mint az előző.
1X OPA2111KP + 2X LT1361: Dinamikában az abszolút csúcs eddig. Remek párosításnak tűnik.
2X OPA2111KP + 1X LT1361: Minden király, hasonló a 2X OPA2111KP + 1X LT1364 pároshoz, viszont több a basszus. Talán a legjobb, de már nagyon össze tud zavarodni az ember Pláne hogy most egyedül végeztem a teszteket.
A basszus még mindig kevés. Olyat követtek el, mint még soha, rakok rá egy kis EQ-t. Meglátjuk sikerül-e optimálisra belőni.
Majd valamikor megnézem, hogy egyetlen egy 2132es bevetésével, vagy 5532essel, vagy vmi TLE-vel jobb alsó tartományt tudnék-e kihozni.[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Mihez képest
A külső erősítő/dacomhoz képest kifejezetten kukába való hulladék, de amikor már eladtam a Prodigy-t+Bravo V2-t akkor nagyon jó volt a K512-vel.
Ilyen szar forrásról egyébként is jobban szeretem a K512-t, mint akármelyik másik fejest, amim volt/van.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
-
-
Dave™
nagyúr
na de ha már, leírhatnád a tapasztalatokat vele
Archer: az E-MU-nál ugyanannyira szorgos a Creative a driverekkel, mint a Creative márkájú kártyáknál? Mert már hallottam rosszat az E-MU támogatásról. Viszont az M-Audio-t kifelejtettem amikor Piftukának írtam, pedig az is ott van bizony
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
lehet a Koss the Plugom miatt? más ötletem már nincs, régi fejhalgatóm mellett mintha nem lenne, meg ott az ellenálások melletti változtatások is valósan is erősebben szólnak de a Koss mindegyik mellett ugyan úgy szól, mjuk csak 16ohm nem is kell neki a nagyobb de elvileg akkor is több hangot kéne küldenie a kártyának
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Dave™
nagyúr
Szerintem az lehet a "gond", hogy az alapból elég világos hangzású TLE2082 találkozott a szintén inkább világosabb K242-vel, és együtt túl sok volt a hatás. A 2107 messze nem annyira világos karakter, bár a mai napig azt vallom, hogy semmivel sem jobb az NE5532-nél (legalábbis 3x felállásban). Ráadásul a hab a tortán, hogy baluka egy Sennheiser HD555-el én pedig egy Superlux HD668B-vel tartottuk a legjobbnak a 4 alap konfigurációból a TLE2082-t. Pedig az 555 ugye meleg tónusú színezett, a 668B meg színezetlen, inkább világosabb. A 2111-et nem próbáltam, de felkeltetted az érdeklődésem, lehet meg fogom nézni A 2132 viszont most sem csigázott fel
Mondjuk head-fin is megy a "vallási háború", hogy melyik konfiguráció a legjobb, pedig ahogyan a fejhallgatóknál, itt is elég keményen tud befolyásolni az ízlés
szerk: én próbáltam többféle 2082-t, és nem éreztem érdemi különbséget, de mindenképpen nézd meg, kíváncsi vagyok mit tapasztalsz
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nagyon szép részletes leírás, le a kalappal A 2082 szereplése meglepett, egyrészt ugye mert már csak itt a fórumon vagyunk hárman, akik többet végigpróbáltunk és ezt találtuk a legjobbnak, másrészt nemrég még te is jobbnak tartottad a 2142-nél (nem hogy az NE5532-nél ) Én próbáltam azóta a 2142-t, és kicsit sötétnek hat, illetve én is érzem azt a V-hatást, amit említettél. A 2082-eseket elég világos hangzásúnak tartják, és valóban ahhoz áll közelebb, lehet a K242-vel ez nem a legjobb párosítás, mert az is pont a magasakban a legerősebb (schawo leírása alapján). Ami a legjobban meglepett a 2107-es, se baluka, se amdfan, se én nem találtunk benne semmi kiemelkedőt, sőt, amdfan és szerintem szinte ugyanolyan, mint az alap NE5532. Leszámítva azt, hogy bizonyos PCI-okban instabil is lehet a fogyasztása miatt. A 2132-ről én is olvastam, hogy sötét, próbálni még nem volt szerencsém A THS kicsit meleg hangzású egyébként, bár bufferként nem tudom mennyire mutatkozott meg a valódi tudása. Nem azért, hogy védjem a 2082-t, de szerintem elég erősen befolyásolt jelen esetben a K242.
-
Dave™
nagyúr
Azt én is olvastam, de csak egy helyen írnak róla. Nekem van 3 átalakítós THS-es, abból 1 működik rendesen, egy recseg, egy meg teljesen kakukk. Az egyet bufferként használva bármelyik másik kettő előtt semmi extrát nem tapasztaltam, sajnos 3xTHS felállásban nem tudtam kipróbálni. Majd számolj be a TLE-khez képest milyen
-
Dave™
nagyúr
Próbáld ki az 5 ezres 2107-et poénból
Passzolom, szerintem egyszerűen nem a papírforma jön be. A TLE-k marhára nem audio célra készültek és lám, mégis milyen jók. Az árak itt kb. semmit sem jelentenek. Nekem pl. majdnem jobban tetszik az NE5532 az OPA2107-nél (de legalábbis túl nagy különbség nincs). Előbbi 70 Ft, utóbbi 5000
Amikor próbálgattam az opampokat, először a 2107-tel kezdtem (a gyári 5532 után), és azt hittem ez tényleg csak placebo, semmi érdemi nem lesz, mert alig éreztem bármi változást. Utána jött a TLE2082 meg a kerek szemek Szerintem is felér egy hangkártyacserével.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nem, a pattogás a kártya (ill. az opamp) miatt van. Nekem a TLE-k egyszer csinálták pár percig, utána elmúlt. Ráadásul ezt a problémás PCI-ban. Ha továbbra is lesz, cserélj PCI slotot. (Nekem a másikban semmi gond nem volt). Na a 2082 vs. 2142-re kíváncsi leszek, örülök, hogy rendeltél
szerk: ilyet találtam - "No opamps sound definitely better than LM4562, TLE2082 or TLE2142. I can’t say for sure, but I think TLE2082 and TLE2142 sound different from LM4562, at least I’ve noticed more details with them."
Ok, ne aggódj, nekem is hamar elmúlt. Kivéve az OPA2107-tel, az marha instabil volt Lehet erre a jelenségre értik, hogy az opampoknak is be kell járatódnia. Nyilván baromság a hagyományos értelemben, de talán az első pár perc számít. A jelek szerint a TLE2082 hasonló lesz a 2142-höz, de majd megmondod. A lényeg, hogy a JFET a király
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Én nagyon sokat olvastam a témában, a listából csak a 2107-et próbáltam. Az egyik PCI-ban atom instabil volt, leállt a lejátszás szinte azonnal. A másikban működött, de alig változott valami (pozitív irányban), viszont jóval kisebb lett a tér (szűkebb). A 2111, 2132 és 2134-ről olvastam összehasonlításokat a TLE2082-vel, és ez utóbbit favorizálta mind, aki ezeket mind végigpróbálta. A 227 és a 2142-t passzolom, azok nem rémlenek. A TLE2082 a tuti, azt már sokan próbálták és általában mindenki jónak/nagyon jónak tartja.
A HD2 Advance verzióján egyébként a 2134 + 2604 kombó van, de leírások alapján a TLE2082 jobb. Az az ironikus, hogy olcsóbb is, és nem is direkt audio célokra van (mint a 2134).
Nem mindegy melyikbe rakod melyiket, az alsó-felsőnek (jobb oldaliak) illik egyformának lenni, mivel egy-egy csatornáért felelnek külön, és vicces lenne, ha máshogyan szólna a bal, mint a jobb A bal oldali lehet más, ott már sztereóban megy át a jel.
baluka26: tényleg nem gyenge ez a háromszöges leírás
malwy: rendelj, mert 1-2 darabokat általában csak elég drágán lehet venni (bizonyos helyeken legalábbis). A TI ezeket tesztelési célra szánja, te meg tesztelsz, nem igaz?
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
TLE2082
Az OPA2107-et hanyagold, mert nem biztos hogy stabil, a többivel nem volt dolgom.
Ha egy-kettőként rakod, akkor nem mindegy
Háromszögben vannak a foglalatok, vegyük egy egyenlő szárú háromszögnek, és az egy darabot kell a csúcshoz tenni buffernek, amiből kettő van azt meg az alapon fekvő szögekhez.
Úú, de bonyolultan írtam le[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Celithrandi
addikt
-
BluEyes
őstag
Mivel tudnék elérni minél olcsóbban jobb hangminőséget?
Legolcsóbban pl. egy használt Aureon Sky is lehet a megoldás. ENVY csipp, Wolfson DAC, 192kHz stb, és ami a lényeg: füleserősítő! Win7 alatt megy jól. Ez hátha megvan még: [link]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
malwy
senior tag
Miután megpiszkáltam az EQ-t, drivert cseréltem, szebb hangot tudtam előcsalni a live!ból mint integrálttal. Most van basszus is meg mosott magas/közép. Azaz kaptam integrált+basszus egyedét.
Viszont figyelemre méltó, hogy a nokia 5610-es még mindig jobb mint ezek a szutykok.
Aztán azt sem egy ilyen fejhallgatóhoz találták ki...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gumi és felni topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Projektor topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Warships
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest