Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nemcso
őstag
válasz
bluemirage #9727 üzenetére
Tudom, hogy be lehet pipálni az automatikus indítást, nem ajánlott, mivel ha fejre áll a navigációs szoftver, lehet gányolni, hogy ismét használható legyen az eszköz. (Én magam is Wayteq-et használok, a buherálás nem gond, és a Primo jobb, mint a Garmin szoftvere.)
És a kérdező a szüleinek akarja, akik nem biztos, hogy akarnak vele szórakozni. -
Darks!de
csendes tag
Sziasztok!
Látom sokan javasoljátok a WayteQ x985BT! Nekem az lenne a kérdésem, hogy erre hogyan tudok navi rendszert rakni mondjuk IGO-t? Gondolom letöltöm és feltelepítem rajta, de melyik kell ? Androidos ? pl.ncore-n amik fent vannak.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
Üdv.
Laci -
itt a navigáció indítását te magad teheted meg a navigáció ikonjával, nem indul el az a PNA bekapcsolásával automatikusan.
Dehogynem!
A Wayteq Win CE alatt be lehet rakni automatikus indításra akár az IGO-t. Nálam úgy indul. Ha bekapcsolom a navit, akkor egyből indul az IGO. Ha kilépek az IGO-ból, akkor az ikonos Wayteq felület jön be, de következő bekapcsoláskor újra az IGO indul.#s3toraph
A Wayteq-n Sygic van, ha nem üresen kéred. Használtam droidos telefonnál. Azért az életemet nem bíznám rá.
Klasszisokkal jobb az IGO... nem hiába piacvezető.
Az IGO Primo simán felmegy rá és tudsz hozzá aztán később térképeket is frissíteni, vagy letölteni és felmásolni.A Garmin vs Wayteq (IGO) összehasonlításba nem mennék bele. Csak annyit, hogy azoknak jó a Wayteq, akik nem boltban veszik az IGO-t és később így fenn is tudják tartani. Idősebb embernek, vagy hozzá nem értőnek én nem ajánlanék Wayteq-t. Az vegyen kohnyakész és hivatalos megoldást... Pl. Garmin-t.
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #9725 üzenetére
Kicsit visszaolvastam, látom hogy wayteq-et és garmint ajánlotok. Melyik mellett mi szól? Garminból melyik típust?
Valamint, nyilván minél olcsóbban lenne jó, meglepődve látom hogy ez a WayteQ X985BT térképpel 36 ezer, ez nem is rossz ár érte, szerintem. Térképből olvasom hogy iGO rárakható, de nem legális úton. Ebbe akkor nem is mennék bele csak az érdekelne hogy aki iGO-val használja, a jobb, pontosabb, megbízhatóbb térképprogram-e, mint ha térképpel veszem? Milyen fajta térképrendszer/program van rajta a térképpel szerelt verziókon? Van már valakinek bármilyen negatív tapasztalat vele?
Valamint olvasom hogy az elődjéhez a 980-ashoz képest több ponton javult, de még nincs vele túl sok tapasztalat. Érdemesebb lenne a régebbi, kiforrottabb 980-ast venni? Vagy jó ez a 985-ös? Árban gyakorlatilag ugyanaz mindkettőnek a térképes változata.
Szüleimnek kellene, ezért is keresek elsősorban térképpel szereltet amit nem egy ördöglakat frissíteni. Ők nem boldogulnak el térkép telepítéssel, nekik kulcsrakész, megbízható megoldás kell. Egyből tudják használni, és könnyű legyen megtanulni kezelni.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
GPS-ben kérnék tanácsot, mit ajánlanátok, max.40-50e Ft-ig. Konkrét márkát típussal kérnék, ha lehet. Most elsősorban az emag kínálatát nézzük, ha ezek között van ajánlott, a holnapi akció miatt (hát ha lesz benne GPS is). De olyan is érdekel ami nincs benne az emag kínálatában, ha van jobb.
Szempontok:
- Teljesen magyar nyelvű legyen rajta minden
- Könnyű kezelhetőség
- Gyorsan találjon jelet és mindig stabilan tartsa
- Teljes európa térkép benne az árban rajta a készüléken feltelepítve
- Frissítési lehetőség, ami ne legyen bonyolult és jó lenne ha ingyenesen lenne
- Időben jelezzen pl. autópálya lehajtónál hogy forduljak le, ne akkor mikor már csak 20 méterre vagyok, vagy elhagytam
- minimum 4,3"-os, de inkább 5" (nagyobb nem hiszem hogy árban beleférne)Üdv
-
nemcso
őstag
válasz
kacsento1 #9721 üzenetére
A garminjainkkal max képeket nézegethetek még, míg pl. a Wayteq x990 -cel filmet nézhetek, zenét hallgathatok, vannak rajta játékok. Ez utóbbin WinCE van, ezért is tud több szolgltatást, itt a navigáció indítását te magad teheted meg a navigáció ikonjával, nem indul el az a PNA bekapcsolásával automatikusan.
Nálam a garminok winXP, win7, win10 alatt is rendben kapcsolód(tak/nak) a PC-hez. -
kisguly
tag
válasz
huliganboy #9718 üzenetére
Talán inkább Wayteq 985
-
huliganboy
addikt
Üdv!
Miylen GPS készüléket érdemes most beszerezni? Ajándékba venném, főleg Budapesti használatra, tehát előny lenne az erősebb GPS chip melynek jobb a vétele, minimum 128mb ram. Térkép szoftver nem szükséges. A rászánt összeg 20-25 ezer magyar forint!
CNS Globe Amber-t néztem ki..... első körben
Köszi a válaszokat!
-
nemcso
őstag
válasz
kacsento1 #9716 üzenetére
A családban Garmin-ok vannak élettartam frissítéssel teljes Európára.
Vásárláskor már rajta van a navi szoftver (másra nem is lehet használni őket) és az előre telepített térkép, ami lehet "csak" Magyarország, de lehet Közép-Kelet Európa, vagy teljes Európa térkép is.
A Garmin.hu -ról le kell tölteni egy Garmin Express nevü programot (magyarul tud), amit elindítva, miután a PC-hez kapcsoltad a navit megnézi és felajánlja a navigációs szoftver és/vagy térkép frissítését interneten keresztül (persze csak olyan térképfajtáét, ami már a gépen van)
Nekem teljes EU térképek vannak rajtuk, amik most már kb 4 GB méretűek. Ezek frissítése gépenként kb. 30 perc 120Mbps neten keresztül.
Telepítéskor nem kell a felhasználónak semmit sem nyomkodni a klaviatúrán, a térkép, vagy szoftver frissítése automatikusan megy végbe.
Térkép frissítés évente négyszer, szoftver fejlesztéstől függően. -
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Szüleimnek keresek gps-t. Tudtok olyan készüléket ajánlani, ami valóban megbízható, és ami fontos, hogy ők nem tudják telepíteni, és frissíteni se, ezért gyárilag telepített szoftver legyen rajta, és élettartam frissítéssel legyen elérhető. És itt meg is kérdezném, hogy az ilyen frissítéseket hogyan kell elvégezni?
-
diagonal
csendes tag
Garmin 2689 LMT-ről mi a vélemény? Megbízható, jó? Most vettünk autót és úgy gondoljuk kellene egy GPS előbb vagy utóbb. Viszont tájékozatlan vagyok teljesen ebben a témában, annyit mondtak baráti körben, hogy legyen benne Európa térkép meg élettartam frissítés lehetőleg.
Még a Tomtom Start 60-as merült fel mint lehetőség. Nem tudom egyik mennyire ajánlott a másikkal szemben és viszont.
Amire használnánk: itthon elmenni kirándulni kisebb távokra, Balaton, Eger, Tokaj, illetve később Ausztriába szeretnénk járni időnként nyaralni, illetve esetleg Észak-Olaszországba is. -
nemcso
őstag
Nekem x990 van, de most "raktam össze" másnak x985BT -t.
A sajátom sem lassú, de a 985 gyorsabban betölti mind a winCE-t, mind a navi programot. A GPS jelet pedíg szintén gyorsan megtalálja és stabilan tartja.
Jó kis cucc. -
kirusz1
őstag
985 ről vannak infók.én is találkoztam vele.gyors.nem kell akkora hardver mint az android rendszer alá
-
válasz
VMatteo #9711 üzenetére
Nincs különbség. Az eszköz várható élettartam alatt nem kell félni a frissítéstől.
A térkép fájlok platform függetlenül ugyanazok.Win CE atomstabil volt a GPS-ek alá... A 980-as még Win CE-s.
Az Androidról sajnos még nincs tapasztalat, hogy mennyire lesz stabil a Wayteq alatt a GPS-hez és befárad-e' (ahogy írtad). Ennek ellenére én tennék vele egy próbát és már nem venném a 980-at... ami egyébként egy remek kis GPS, de hát haladni kell.
-
VMatteo
őstag
Az android nem lenne fontos, bár nemtudom egy GPSnél mennyire fárad el a rendszer.
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
GPS-t szeretnék venni szüleimnek most black fridayen.Fontos hogy frissíthető legyen, akár alternatív módon is. Jólenne a lehető legnagyobb kijelző, de nem kell tablet meg hasonlók. Csak egy GPS, de legyen üzembiztos. Olyan 25e ft a max amit rászánnánk. Csak is itthonról venném, létetik valami best buy? -
Lehocuki
újonc
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni,mert egy olyan GPS-t szeretnék vásárolni amin rajta van az "útvonaltervező optimalizáló program"(több címet összerendez),vagy ezzel a programmal bővíthető.Jelenleg egy TomTom-om van de az nem jó erre a célra.Amennyiben tud valaki ajánlani egy megbízható márkát illetve megoldást,várom válaszát!Köszönöm
-
Rudee80
csendes tag
Esetleg egy ilyet:
[link] -
Rudee80
csendes tag
Sziasztok!
GPS-t szeretnék venni. Angliában élek itt Tom tom vagy Garmin van, vagy esetleg ebayről kinai cuccok de azokat nem tudom milyenek.(sokkal olcsóbbak az biztos
).
Van valakinek tapasztalata Tom tom vagy Garminnal?Kiszemelt típusok Tom tom 500 vagy 510 Garmin 2599LMT-D.
Esetleg ha van valakinek más ötlete azt szívesen meghallgatom.
Köszi -
Tond
tag
Sziasztok!
Garmin Nüvicam lmt tipusú készüléket ismeri valaki és esetleg a hozzá párosítható bc-30 tipusú tolatókamerát?Lenne pár kérdésem.
Köszönöm. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest