Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Wayteq x960BT jó választás használtan?
Keveset használom, de pl. az FM transmitter akár érdekes lehet zenéhez. Van aki erre használja, mennyire jól működik, ha a 32gb sd kártyát megpakolom mp3al?
Igo működik rajta?
Köszönöm -
kolyok32
csendes tag
a kis képernyő zavar. a távoli szélvédőre még lenne megoldás... Ráadásul egyáltalán nem értek a telefonbuherához, legális megoldást szeretnék mindenképpen.
-
OldMike
őstag
válasz
kolyok32 #9892 üzenetére
Szerintem azért nem igazán jön válasz, mert valószínűleg alapból is kevés a Navon felhasználó, itt a fórumon pedig még kevesebb. Wayteq felhasználó több jár erre, de gyanítom hogyezen belül Sygic-et használó nem sok akad
. De ez már warez-gyanús.
A Navon-ok minőségével korábban elég sok baj volt, lehet hogy most már jobbak.Tudomásom szerint csak a Sygic Androidos változatához adnak ingyenes élettartam térképfrissítést, az x985-ös nem az, ahhoz legújabb térképgarancia van, esetleg egy éves ingyenes frissítés.
A Navon A500-at lehet kapni ingyenes élettartam térképfrissítéssel is, és egyébként IGO Primo Nextgen van rajta, ami a legújabb IGO. -
kolyok32
csendes tag
bár korábbi kérdésemre sem kaptam választ, azért megpróbálom még 1x, immár leegyszerűsítve: Ha semmi másra nem kívánom használni a navigáláson kívül a készüléket, melyik a jobb választás?
1. Wayteq x985 Sygic 3d
2. Navon N670 Igo Primo
3. Navon A500Megér pl. a navon n670 kb 15 ezerrel többet?
-
Dolphine
addikt
válasz
perempe #9889 üzenetére
Az a tervem, hogy az autóba teszem a szélvédő alá.
Jobb ha inkább azt süti a nap, mint a telefon hátulját!
Az ártól és a minőségtől függ. Eredetileg egy Holux M1000 néztem ki (gyakorlatilag új volt), de arról lekéstem.
Amit én találtam újakat, az megy 30e+ÁFA. Na azért az kissé sok! -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani külső bluetooth képes GPS vevőt, nem horror áron?
Előre is köszönöm! -
perempe
veterán
mennyit érhet ma egy Garmin Etrex VENTURE Cx?
miben különbözik a modernebb GPS-ektől? -
kolyok32
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 35 ezer forintig szeretnék navigációt venni. Nem érdekel semmi más funkció, kizárólag navigálásra szeretném használni. Sajnos egyáltalán nem vagyok képben e téren, így nem tudom mire érdemes figyelni. Nekem leginkább az a fontos, hogy egy műszakilag megbízható, és valóban jól használható szoftverrel ellátott készüléket vegyek.Mindenképpen olyan szoftver kell, ami a legalább akörnyező országokat (Ausztria, Szlovákia, Horvátország) tartalmazza. Nem tudom melyik jobb, az igo vagy a Sygic. A megadott ársávban az alábbiakat néztem:
1. WayteQ X995 Android GPS + Sygic Eu 3D Élettartam frissítéssel
2. Mio Spirit 7500 LM navigáció + Teljes-Európa térkép (44 ország) + Élettartam térképfrissítés
3. NAVON N670 Plus navigáció + iGO8 Európa térkép (40 ország)
Akár ezek közül, akár ezeken kívül mi mostanában a legjobb vétel? -
Prime110
aktív tag
válasz
meszarosrob #9879 üzenetére
Nincs mit, de el kell keserítselek: jottányit sem számít, hogy hol van használva, ha kamionos / teherautós navigáiót veszel, azt nem tudod lokálisan megtenni, egyben kapod egész Európát, úgyhogy amit írtam az úgy ahogy van állja meg a helyét (sajnos).
-
LógaGéza
veterán
válasz
laszlohu #9881 üzenetére
Valahol olvastam tegnap, hogy ha z eszköz támogatja az OTG-t, akkor megoldható. Pontos mikéntet én se tudok, de nem is vennék mérget rá.
Hirtelen nem találok egy Androidos FM-rádiós készüléket se kipróbálni sajna...Mondjuk nem is erre keresem a megoldást, hanem arra, hogy Milyen GPS-t vegyek?
-
Prime110
aktív tag
válasz
meszarosrob #9875 üzenetére
Az a baj, hogy a megbízható és az emberei ár nem mindig találkozik, ha kamionos készülék a cél.
Sokszor leírtam ezt is, hogy a kamionos navigációra - sajnos - áldozni kell.
Becker Transit, Garmin dezL sorozat, ebből a kettőből szemezgess, illetve Becker-ből már sajnos nem nagyon kapni idehaza, a Garmin meg ebben a szegmensben sosem volt olcsó. Arany középút lehet még a Navon is, de mondjuk annak a TMC-je úgy tudom nem megy külföldön, míg a másik kettőé igen. -
Prime110
aktív tag
válasz
johnny82 #9874 üzenetére
Szia,
Tulajdonképpen - ahogy sokszor írtam is - merőben más a navigációs szoftver logikája.
A Garmin alapvetően amerikai cég és mint ilyen a menüje és a funkciók is arra a logikára épülnek. Az iGO ezzel szemben magyar agyak munkája, a mi logikánkra szabva. Vagy lehet, hogy én magasztalom túl kicsit a dolgot!
A Navonnal alapvetően nem a szoftver a baj, hanem a HW. Voltak rossz sorozatok, mondjuk az utóbbi pár évben ezt némileg kiküszöbölték, bár Isten óvjon, ha garanciára kerül a sor, mert akkor sokáig nem navigálsz sehova.
A Garmin hazai szervize ezzel szemben példaértékű, besétálsz hozzájuk, mindegy, hogy hol vetted a készüléket és egy KV mellett kvázi megcsinálják neked az esetek 99%ában, míg a Navon-nál mehetsz Veszprémbe ha személyesen akarod intézni.
De én nem beszélek le senkit semmiről, mindenki azt vesz, amit szeretne, nálam a navigáció a Becker-rel bezárult, azt idehaza méltatlanul elfeledték, szóval ha lehetne javasolni, inkább azt tenném első helyre, de így nagyon már nincs választás. -
meszarosrob
csendes tag
Sziasztok!
Reszemrol is aktualis lenne a kerdes. Szeretnek az edesapamnak venni tehergepkocsihoz egy nagykepernyos, megbizhato navigaciot, emberi aron. Fontos lenne a megbizhatosag, es az egyszeru kezeles.
Elore is koszonom a segitseget. -
válasz
Prime110 #9870 üzenetére
Hali!
Egy ismerősömnek kéne ajánljak valamit 50K-ig. Itt olvasgatok mik az ajánlottak ilyen áron. Navont miért nem ajánlod? Eddigi 2 kiszemeltem a Garmin Nüvi 56 LM, másik a NAVON N670 Plus. Nekem főként az utóbbi tetszik, mert telefonon iGo-t használok már évek óta és nekem bejön. Szóval a kérdésem, hogy mivel több, vagy miben más a Garmin, mint a Navon? Esetleg van azóta más ajánlott 50K-ig?
Köszi!
-
perempe
veterán
válasz
Joccy88 #9331 üzenetére
én pl. S3 telefonnal túrázok, és arra a célra elég, hogy megnézzem a pillanatnyi helyzetemet vagy pár órát rögzítsek. teljes napra nem elég.
Nokia e50 + bluetooth GPS jó volt tracket rögzíteni is a túra alatt, bírta egész nap töltés nélkül. ha kellett, akkor megnéztem, hogy hol vagyok. (RoyalTek RBT-1000 -SiRFstar II- után Blumax GPS-4012 -MTK MT3318- vevőt használtam. utóbbi jóval érzékenyebb, a RoyalTek nem mindig talált jelet terepen. A Cserepes-kői-sziklaodúban se dobta el a jelet a Blumax, de ott kilengett pár száz méterrel.) szerintem ez a legjobb olcsó megoldás, bár kezelhetőségre jóval jobb a telefon a nagyobb felbontás és az érintő miatt.
Android telefonom (S3) szerintem nem bírja a rögzítést még kijelzőhasználat nélkül se, inkább csak az adott pozíció bemérésére jó, esetleg rövidebb track rögzítésre. (Bluetooth GPS-sel együtt még nem próbáltam a Samsungot.) az OruxMaps alkalmazás kiváló, ismeri a Garmin és a Mapsforge térképeket is. Powerbank használata ajánlott.
A bluetooth egészségre nem káros?
-
Prime110
aktív tag
Szia,
Gondolom Teljes EU kéne.
Akkor a Garmin most kiesik, Karácsony környékén szoktak akciózni, de most elvileg "szezon" van.
A Mio már van ilyen áron, de annak nagyon szokni kell a menüjét meg a használatát.
Navon-t én nem javaslok.
A többi amit kérdeztél, az meg nem téma itt. -
jocoka1848
tag
Tisztelt fórum társak ! WAYTEQ X995 GPS- típusú készülékem negyed óra használat után kikapcsol ez normális vagy van lehetőség tovább ébren tartani !
-
vasi89
őstag
Hello!
30-35 körül keresek navigációt. Mio, Navon vagy Garmin? Melyikkel járok a legjobban? Vagy esetleg a wayteq is jó megoldás lehet? Van egy a cégnél, azzal nem igazán vagyok megelégedve de lehet a navigációs szofver miatt. Sygic van rajta. Fentebb írtátok, hogy lehet rá igo-t is telepíteni. Mennyire komplikált? De első sorban valami olyan kellene amin gyárilag normális szoftver van. De ha azt mondjátok h 30-35 körül az első háromból nincs értékelhető akkor marad a wayteq.
-
apholyon
aktív tag
válasz
bluemirage #9865 üzenetére
Szia!
Elõször is köszönöm a választ!
Ajándékba lesz, kezelést megoldja az illetõ, telepítést / frissítést én intézem neki. Azért ragaszkodom az iGO-hoz, mert régóta használom (eddig kb. 6 országban) minden gond nélkül (igaz én telefonon).
A Wayteq-et pedig ismerõs ajánlotta.
A kérdés már csak az, hogy melyik éri meg jobban, de gyanítom a 985 elég lesz általános használatra... -
válasz
apholyon #9864 üzenetére
3. Bármilyen alternatív ajánlat hasonló árfekvésben, ami esetleg jobban megérné?
Szerintem nincs! De azért az alábbi kiegészítő infó szükséges.
A Wayteq-k már évek óta a legjobb megoldás nyújtják otthoni felhasználásra... akár a korábbi, megbízható Windows-os, akár az újabb androidos platformot vesszük alapul. Sokan használják, így mindenki, mindenhol tud segíteni, sok minden elérhető rájuk. ár/érték arányban verhetetlenek.. az alábbi megkötéssekkel:
- csak olyannak ajánlható, aki ért az IGO-hoz, főleg a telepítéséhez... tehát haladó ebben a témában...
- az előbbi pont miatt nem ajánlanám kamionozáshoz, buszra, áruszállítóknak... oda a márkás gyártók, kulcsrakész megoldásai biztosabbak, stabilabbak, könnyebben naprakészen tarthatóak. -
apholyon
aktív tag
Sziasztok!
Általános használatra keresek GPS-t. Wayteq 985BT-t néztem ki elsõ körben, ez SW nélkül 20k körül mozog. Kérdéseim:
1. iGO-kompatibilis elvileg, esetleg használta már valaki? Tapasztalatok?
2. 995BT 10k-val drágább, de jobb is annyival? Specifikációk alapján nem...
3. Bármilyen alternatív ajánlat hasonló árfekvésben, ami esetleg jobban megérné?
Elõre is köszönöm! -
laszlohu
addikt
Én is elolvastam a véleményeket a Beckerről, arra nem adnék,
pl. :
hogy sok címet nem ismer , az a kritika,
de az, hogy milyen címet ismer a térkép fájlban van benne, és mivel mind2 ugyanazt a térképet használja,
ugyanazokat a címeket nem ismeri, és ugyanazokat ismeri,
persze ez térképfrissítésekkel nyilván javul.A TMC - s ( dugóelkerülő ) nyilván jobb, de drágább is.
-
laszlohu
addikt
Beckeren olyan optimalizált igo van, amin a Here térképei vannak,
tehát gyakorlatilag mindegy, hogy Garmin, vagy Becker,
a szoftverben vannak eltérések, illetve ki- mire akarja használni,
pl. ha több köztespontot szeretnél megadni útvonaltervezéskor, akkor én speciel a Beckert venném,
nomeg a mágneses tartó, ami a Becker javára dönt. -
OTika
aktív tag
Sziasztok!
Melyik lehet jobb választás a Becker Active 5 vagy a Garmin 56 LMT?
A Garminon Here a Beckeren Igo van? -
maxika2004
őstag
Még egy kérdés felvetődött bennem:
egy Samsung galaxy S4-es mobil mennyire lenne jobb vagy rosszabb gps tekintetében mint a 995 ? -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Segitsetek lécci :
wayteq x985, vagy x995 közt vacilálok.....
kérdésem az lenne, hogy kizárólag a navi részét nézzük, akkor melyik jobb, és ha van külömbség, mennyire érezhető !
Mert egyrészt tetszik a wifis-androidos rész is, de első a navi ! -
kirusz1
őstag
válasz
maxika2004 #9855 üzenetére
Igen .jó rá a szoftver
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
egy wayteq 960bt-t szeretnék lecserélni egy 985-re
leginkább a fényereje miatt.....szerintetek érdemes? illetve elméletben felmennek erre is ugyanazok a navi progik, mint a 960 ra ?
gondolok itt a 3 betüsre ?elöre is köszi a segitségeteket !
-
Zenebohoc
tag
Köszönöm az infókat.
-
Zenebohoc
tag
Tisztelt Fórumtársak!
Kezdetnek annyi, amivel sok hsz kezdődik.....sötét vagyok, és milyet..:-)
Olvasgatva néhány hsz.-t, annyit megértettem, hogy túrázáshoz Garmint, a telefon nem bírja, valamint keressek túrás oldalakat a részletekért. Ott nem kaptam meg minden infót, ezért kérnék segítséget itt.Tehát Garmin. Az újabbak eTrex sorozat (drágábbak) beépített GPS vevővel szereltek, míg az árbarátabb Dakota "csak" nagyérzékenységű vevővel. Mit értsek ezalatt?
Előbbiek képesek útvonalrögzítésre, míg a Dakota "csak" helymeghatárpzásra. Tehát az utóbbival nem tudom "visszanézni" kóválygásomat, de ha adott ponton lekérem a helyzetemet és egy papírra, majd a készülékbe visszaírom, akkor vissza fogok találni. Jól okoskodok?Bármilyen infót köszönettel veszek a feltett kérdéseken kívül is.
Különös tekintettel arra, hogy miért érné meg a drágább eTrex a Dakota helyett.Köszi előre is
-
laszlohu
addikt
válasz
pkollar #9849 üzenetére
2 dolgot kell mérlegelni :
1. vannak DVD lejátszóval kombinált,
illetve DVD lejátszó nélküli verziók ( csak USB - s : MP3, Divx , stb )2. igazából a pontosság a GPS chip - en múlik főleg, viszont ezt, ahogy nézem, elég ritkán tüntetik fel
tízből pl. egy típusnál láttam (pl. Sirf Star III - as chip) feltüntetve.egyébként nincs ilyen kütyüm, tapasztalatom sincs.
Szerintem csak a pozíció találat sebességében térnek el.
A Sirf és a Mediatek chip - eknek a legjobb a
tracklog analitikája , vagyis a legpontosabbak -
pkollar
tag
Autóba melyik 2dyn gps-es rádió a legjobb?
-
Prime110
aktív tag
Hétvégén már láttam, hétfőn azzal jöttem haza Felvidékről, jól tette a dolgát. Ráfért ez a "facelift" erősen, az, hogy minden eseményt egy gombnyomásra elérhetek, hogy nem kell 140-nél azzal pöcsölni, hogy az milyen veszélyt is jelent, amit be akarok jelenteni az baromi kényelmes.
Ehhez jön az átszabott felület, smooth lett az egész rendszer, megérte most kiadni. -
zozo1982
csendes újonc
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék a témában járatos felhasználókhoz. Most tervezzük megvásárolni az első GPS-ünket. Elsősorban itthon túrázunk a családunkkal, illetve néha az Alpokban. Ezekhez a túrákhoz szeretnénk GPs-t vásárolni. Elsősorban használt készülékben gondolkodunk. Amit kinéztem az a Garmin GPSMAP 60CSx vs. GPSMAP 62s. A kérdésem az lenne, hogy a 60CSx mennyivel tud kevesebbet, mint a 62s? Nézegettem az adatlapokat, de olyan nagy különbséget legalábbis én nem tapasztaltam.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Laca0803
újonc
Sziasztok!
GPS vételi tanácsot szeretnék kérni. Van 1-2 kiszemeltem de szerintetek melyikkel járnék a legjobban?
Tomtom start 20, Wayteq x985BT, Mio spirit 7500. Nekem a legszimpatikusabb a Tomtom lenne de kíváncsi lennék a véleményekre. Előre is köszönöm -
LámaZ
addikt
Vazze, frissült a waze!
Most már tudja, hogy az útszakaszon mennyi a megengedett max. sebesség, és figyelmeztet a sebesség túllépésekor. Még nem próbáltam, de nagyon kíváncsi vagyok rá. -
Prime110
aktív tag
válasz
ruzsabazsa #9842 üzenetére
Itt egy lista.
Ebből már lehet válogatni (bár, ahogy nézem a Becker portfólió sajnos etűnt az oldalról.. -
ruzsabazsa
aktív tag
Sziasztok.Max 50ért szeretnék gps-t venni.A lényeg hogy nem igazán vagyok képben ezekkel.Telefonon belföldön waze-t és google térkép-et használok ami számomra tökéletes.A gps-es videókat elnézve nem igazán megfelelő a tempójuk ebben a kategóriában bár androidos-t már láttam ami egész jónak tűnt.
Köszi előre is. -
OldMike
őstag
Sajnos nem ismerem a Sygic szoftvert, bár láttam már működés közben. Nekem nem tűnt fel túl nagy különbség (biztosan van azért) ez és az IGO között. Tudomásom szerint a TomTom (valamikori TeleAtlas) térképeit használja, de nem tudom hogy mindig a legfrissebbet kapja-e meg.
Amit tudnod kell (de lehet hogy tudod is):
Ehhez a Wayteq-hez nem jár ingyenes élettartam frissítés, valószínűleg csak egy éves, vagy a legfrissebb térkép garancia. Az X995-höz adnak élettartam frissítést. Az már Androidos, mint a Navon A500.
Az A500-at lehet élettartam frissítéssel is kapni, de az 35000 Ft. A térképszolgáltató a HERE, valamikori Navteq.
-
vincur
csendes tag
udv!
30 ezer forint kornyeken miylen gps-t ajanlotok?
5 inch kijelzovel, jo volna az fm transmitter es a bluetooth kihangosito is mint funkcio.eddig 2 kiszemeltem volt:
1 - wayteq 985bt europa terkeppel Sygic terkeppel
2 - Navon A500 teljes europa IGO-vala ketto kozul en az igo-s verziot preferalnam, a sygic-et nem ismerem, errol esetleg velemeny?
ha esetleg ebben az arkategoriaban tudtok jobbat, akkor nyitott vagyok mindenre.
elore is koszonom!
Laci
-
Prime110
aktív tag
válasz
brobi76hun #9837 üzenetére
Dobj rá egy 5-öst, most akciós és nem lesz bajod sem a frissítésekkel sem semmivel. A Garmin ezen az áron nagyon jó vétel.
Üdv, -
brobi76hun
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy európai térképes, magyar nyelven tudó, készüléket, képméret 5"-ig, kb 40.000ft-ot szánék rá. Remélem ennyiért már adnak egy használhatót! Soha nem használtam egyet sem, úgy hogy nem tudom mit érdemes venni. Mit ajánlotok?
-
Dr.Ádám
tag
Üdv!
Kamionos GPS vásárolnék. Jelenleg egy wayteq x980bt használok (ami 9 hónaposan tönkrement) IGO primoval amit akár le is cserélnék/kipróbálnék mást, mert nekem nem igazán jött be. Ha tudása indokolja akár egy Garmin dezl 770lmt is beruházok de ha olcsóbb az nem baj.
-
Prime110
aktív tag
Szia,
Ebben az árban bármit vehetsz:
Becker Active.5 LMU
Garmin nüvi 56 LM
TomTom Go 500
TomTom Start 60
TomTom Start 50
TomTom Start 40
TomTom Start 25 M
TomTom Start 20 MEzek mindegyike Élettartam Frissítéssel rendelkező modellek, sok évig biztosított frissítéssel megtámogatva.
Én a Becker-Garmin-ra szavazok, a TomTom-ok menüjét szokni kell, de nem rossz választások azok sem.
Plusz a Becker-en gyárilag van iGO, így nem kell semmit telepíteni. -
Dzsolo
senior tag
Sziasztok!
max 60e ig keresek navit, ha lehet térképpel vagy egy jó alapot amire lehet IGO-t telepíteni. Vakon vagyok a témában, fontos a pontos navigálás.
-
laszlohu
addikt
Én ezt mondanám :
a sygic nyelvénél nem lehet svájcot választani, de attól még svájc térképe benne lehet, erről nincs infom.
úgy tudom, hogy a sygic - nál az első használatkor kell wifi kapcsolat, vagy otg - n keresztül mobilinternet,
amivel lehet aktiválni a programot.ui.: a gps - t lehet használni mobilinternet nélkül
-
TayRol
nagyúr
Sziasztok!
65e ft környékén, 95%-ban kamionos használatra, európai fuvarokhoz milyen navit ajánlanátok? Eddig ez a befutó, van esetleg alternatíva? Fontos, hogy a kamionos feature-nél Svájc benne legyen.
-
lac1
csendes tag
válasz
OldMike #9829 üzenetére
Igen ezt néztem is, de Android meg 512 MB RAM az nem jó párosítás.
Szóval akinek ha nem is régi, de olyan autója van, amiben nincs multifunkciós kijelző, az teleaggathatja az autója szélvédőjét ezerféle szarsággal, ha kényelmesebbé és biztonságosabbá szeretné tenni az autóját.
Az új autókból ezt az egyet irigylem, megyek előre, szól a zene, közben ha kell pofázik a navi, hogy merre forduljak, a kamera felveszi a huncutságokat, hogy ne maradjak a szarban, aztán ha megállok és be akarok tolatni valahová, akkor vált a kamera, hogy ne tiporjak el egy óvodáscsoportot az állatkertbe igyekezve.
Ez most három kijelzővel lehetséges minimum. A végén még kellene egy negyedik kijelző és kamera, hogy előre is lássak.
:-) -
OldMike
őstag
Sajnos az AV IN bemenet nem nagyon jellemző. Van itt egy friss eszköz a Navon-tól, nem drága, IGO Primo Nextgen van rajta, a leírás szerint van AV IN csatlakozó, úti kameraként is működhet. Androidos, de nem valami acélos a hardvere. Sajnos a Navonokra nem jellemző a magas minőség, de lehet jó is.
-
lac1
csendes tag
U, ez akár jó is lenne, de egy százast nem szánok rá...
:-)
Igazándiból ha lenne rajtuk egy külső antennás rádió, akkor még talán-talán, mert ebben az esetben a mostani 2 DIN-es rádió helyére beraknám, egyben lenne navi, tolatókamera és rádió, de zene kell, rádió meg nincs ilyenben, maradna megoldásnak a multimédiás fejegység, de amennyit még rászánok az a kínai vackok kínai alja, amit meg szívesen látok (és még nem is a legdrágább) az is elkerüli a 100 ezret.
Az ablakra tappancsos megoldást nem szeretem, mert unom állandóan fel-le rakni, ha meg otthagyom, tutira beverik az üveget érte, szóval egy beépített megoldás tutira jó lenne. -
lac1
csendes tag
Sziasztok,
olyan navit keresnék, ami HD felbontású és tolatókamera is csatlakoztatható legyen rá. Lehetőleg IGO legyen rá telepíthető. Az op. rendszere lehet Android, de nem volt még olyanom, elég gyorsan elindul azzal? Értem, hogy sok ilyen eszközön az van, de a gyártók így olcsóbb kütyüt csinálhatnak, szóval nem feltétlenül győz meg arról, hogy az legyen rajta, de persze nem kizáró ok, ha jó.
Esetleg ha TMC vevő és/vagy külső GPS antenna is csatlakoztatható, az sem baj, ezek gondolom kicsit drágábbak mint a legolcsóbb kategória, ezzel is tisztában vagyok, de csak bizonyos határig.Köszi az ötleteket!
-
Prime110
aktív tag
válasz
n_stolz #9822 üzenetére
Nosztalgia-faktornak kiváló, de készüléknek már aligha...
Ha a GPS-antenna jó is (és Mio esetében ez a legutolsó, ami elromlik), az 5 éves akkumulátor állapotáról semmi info. A térkép már akkor sem volt frissíthető, mikor 5 éve megvették, más utak járhatóak, de aki nem ért annyira hozzá, annak felesleges teher / pénzkidobás.
Még ha egy 720B lenne ennyiért, akkor arra azt mondom, hogy OK, persze a fenti nyűgökkel együtt kell számolni annál is, de az egykoron 140-160 ezer forintos készülék volt, a Mio csúcsa és még, akiknél működnek, ott zokszó nélkül teljesítenek.
-
n_stolz
tag
Sziasztok!
Láttam egy mio move 200 készüléket, 5000forintért hirdetve. 5éves gép, gyári térképpel. Nem használták. Frissíthető rajta a térkép? Érdemes ilyet még megvenni?
Köszi! -
Prime110
aktív tag
Szia,
A töltést természetesen mindegyik tudja, úgyhogy ez nem is lehet elvárás!
A 15-20 címet elvileg a most kapható navigációk tudják kezelni, akár köztes címbeírás, akár "kedvenceknek" kell elmenteni.
Költségkeret kérdése innentől igazán, a Wayteq-ből mire kaptál ajánlatot? Gondolom a SW nélkülire, ahogy szokták ajánlgatni... -
b4zsi-
őstag
Sziasztok!
A jövőben szeretnénk a céges furgonba GPS-t vásárolni és első körben a bolt, ahol vennénk Wayteq termékeket forgalmaz. Melyik terméküket ajánlanátok az alábbi célra?
-Hosszú üzemidő (vagy tölthető legyen szivargyújtóról) lehet ezt az összes GPS tudja
-Offline megbízható szoftver, 15-20 cím / nap ezeket kezelje. Sorrendet beütve vezényelje le a 15-20 helyet.
-Megfelelő szintű Európa térképVárom a válaszokat.
Üdv: Balázs
-
OTika
aktív tag
Sziasztok!
A Garmin-nál milyen különbség van a 2 és 4 számjegyű modellek között?
Tudom, h a 2 számjegyűnél az első az átmérő, a 4esnél pedig a 2.
A többinek van jelentősége vagy modellszám? -
dany27
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Wayteq X995BT-ről?
Wayteq-ból eddig csak Windows CE-st használtam, azokkal nem volt gond.
Viszont ez az Androidos nem tudom mennyire használható, Igo Primot barkácsolnék rá.Ebben az árketóriában láttam Navont gyárilag Primoval viszont abban csak 512MB RAM van.
-
Joe7676
csendes tag
válasz
Tappancs2001 #9810 üzenetére
Szia,nekem van egy karácsonyra kapottt Wayteq X995...Teljesen új sosem használtam,doboz,garancia...27.000-ért elviheto....Bp vagy DPD
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Android op. rendszeres gps-t keresek 35000 Ft-os árig, térképszoftver nélkül, mert rendelkezem egy legális élettartam frissítéses Sygic Európa térképpel. A Wayteq x 995 készüléket néztem ki, de a térkép néküli változata szinte teljesen eltűnt a piacról. Ebben tudnátok segíteni, vagy esetleg ajánlanátok egy másik hasonló tudású, akár más gyártó általi készüléket? Előre is köszönöm a segítséget
-
fules14
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy egy refurbished termék mennyire éri meg. Erre gondoltam [link] A válaszokat előre is köszönöm!
-
tonero
csendes tag
Jóestét!
Tudnátok ajánlani 45-50e ft környékén jó navigációs rendszert?Én ezt néztem ki.[link] Ha van jobb választás ennél max 50e ft ig akkor várom a javaslatokat. -
nemcso
őstag
Garminra hivatalosan nem tudsz ingyen, a meglévőtől eltérő térképkészletet feltenni, a gépen lévőt is csak úgy tudod frissíteni, ha "LM" -es (Lifetime Maps - élettartamon át tölthető térkép frissítéssel rendelkező) a készüléked, vagy veszel ilyen jogot utólag 25-28 eFT -ért.
-
Japep
tag
Sziasztok,
nagy különbség van iGO 8 és 9 között? Mert (értelemszerűen, mert újabb is) a 9 sokkal drágább. De megéri, sok hibája van a 8-nak?
Olyan 30e-ig szeretnék elmenni maximum, EU térkép és ha lehet élettartam frissítés.
Az iGO-t egyszerű frissíteni, PC-n keresztül kell, ingyen?Mert ezt a kettőt látom eDigital-on:
Vagy egy másik Navon N490 iGO Primo 2-vel. 44e-ről leárazva.
Nem tudom, ez a Garmin ingyen felfrissíthető a teljes EU-ra?
Illetve ezt a WayteQ-et látom még, de ez Sygic.
Esetleg Mio vagy TomTom van eMag-on.
Bocsánat, de navigáció terén egyáltalán nem vagyok jártad, nem tudom, melyik a jobb gyártó, melyiket kell elkerülni. :S
Tudtok véleményt mondani róluk?
Köszi előre is! -
Sziasztok!
Sok hozzászólást elolvastam, de még inkább bekavarodtam.Szóval, autóba szeretnék vásárolni egy GPS-t 30, nagyon maximum 40 ezres keretből hozzá nem értők számára.
Elvárások lennének:
-magyar nyelv
-M.O és Európa térkép, lehetőleg ingyenes frissítési lehetőséggel (mindenféle különösebb mókolás nélkül, ha lehet)
-Gyorsan találjon jelet, és lehetőleg stabilan.
-5" körüli kijelző (minél nagyobb, annál jobb)
-magasság mérési funkció jó lenne, ha lenne benne.Szeretnék kérni tőletek konkrét típus ajánlatokat, lehetőleg linkkel együtt, a fentebb említett ársávban.
Köszönöm előre is.
-
DM43
őstag
válasz
pixelmester. #9799 üzenetére
Amúgy az iGO, hogyhogy ingyenes még mindig?
Hol találtál ingyenest?
-
*H*
aktív tag
válasz
pixelmester. #9799 üzenetére
Mert hivatalosan csak 7’’-nál kisebb képernyő-átmérőjű készülékekre tudod telepíteni az ingyenes szülinapp-ot. Gondolom a tableted nem kisebb 7"-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen NAS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vicces videók
- Kingdom Come: Deliverance II teszt