Hirdetés
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Megjelent a OnePlus 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Gunar
aktív tag
Ha valakit érdekel, eladnám az egyik Samsung Active 2 tabomat, 8 collos, 3GB RAM, 16GB memória, LTE, Android 9. Navigálni vettem régebben (Waze és a többire is tökéletes), de közben beszereztem egy 10,26"-os szintén androidos (Android 10, 4GB RAM, 32GB memória) és LTE-s kütyüt, amit meg beépítek fixre és ez leváltotta.
(Első teszt, még beépítés előtti, készül a 3D nyomtatás hozzá)
A párom meg áttért egy CarPlay-s kijelzőre (11,3"), emiatt felesleges 2db Samu tabot tartanunk még.
35e-ért vihető, a gyári gumitokja megvan, cerkája nincsen, nem is kellett. -
Buszos Peti
friss újonc
Én is ezt néztem ki. De nem tudok róla semmit. Viszont a Román Facebook oldalon nagyon dícsérik
-
gyapo11
őstag
Nekem elég régóta a GeoNet a kedvencem androidora is meg iOS-re is. Ingyen tud térképet frissíteni OSM alapon, és van fizetős térkép is amit még nem próbáltam. Viszonylag gyorsan tervez (csak országon belül használom), rettentő vastag a route, néha sokat is takar ha nagyobb területet tekintek át viszont szemüveg nélkül is látom, be lehet állítani hogy ne legyen autozoom, észak mindig fönt, nekem ne forgassa összevissza mert akkor nem tudom merre megyek. Ahogy Đusty idézett egy kommentet, nem szeretem ha vakon kell követni a gps-t.
Egy dolog hiányzik, a pc-n tervezés aminek az eredményét át lehet tölteni a gps-re, ha ilyenre van szükség akkor garmin pna-t használok. Próbáltam via pontokkal kikényszeríteni azt az utat amit szeretnék, de babra, másrészt ha nem pontosan teszem le a via-t, nem zoomoltam rá eléggé hogy az úthoz nagyon közel legyen, akkor egy adott távolságon túl úgy érzi, hogy nem érintettem, és onnantól állandóan visszafelé akar vinni, meg kell állni és törölni, csak akkor fog tovább navigálni. -
Đusty
addikt
Ez a teló melegedésen nem segít ráadásul ez most az első komment alatta
"Visszatettem az 1.1.10431 verziót. • Az új (legújabb) grafikája borzalmas, áttekinthetetlen, szürke alapon szürke utak. A régi térképszerű, áttekinthető piros, narancs és sárga utakkal. Ez beleillik a tendenciába, hogy a szoftver nem segíti a tájékoztatást, hanem átveszi az irányítást, a user minél kevésbé lássa át azt. Szokjuk az engedelmességet. • A kép 1/5-t kitakarja egy popup ablak."
-
gyapo11
őstag
Egy telefon biztosan bírja, klíma nélküli autóban, nyáron melegben, ablak lehúzva, kb. 1 órát ment egyfolytában, de a kijelzőt le szoktam kapcsolni olyan helyen ahol nem kell kanyarodni sok km-en át. Iphone 6s+. Esetleg a rokonság miatt lehetne próbálni az ipad mini tabletet, a wifi+cellular modellekben van gps.
-
-
Đusty
addikt
válasz
AndrewTdi #11412 üzenetére
Nyáron tablet, mobil tökéletesen használhatatlan lesz a melegedés miatt beadják a kulcsot a szélvédő mögött ha csak nem tudod rájuk fújatni a klímát ezerrel. Strapák esetleg bírhatják de azt nem tudom. Net nélkül mondjuk talán valamivel nagyobb az esély de nem hiszem, hogy számottevő. PDA-k, PNA-k bírják nekik nem árt a meleg.
-
gyapo11
őstag
válasz
AndrewTdi #11410 üzenetére
Tablet árakban nem vagyok tájékozott, de biztos van olyan, ami belefér a 80-ba kettő. Ingyenes program és térkép van sok, de nem igo és nem google, hanem leginkább OSM és turistautak meg egyéb garmin kompatibilisek. Wifi van.
A másik pl. a Navitel E707, tapadókorongos mágneses rögzítéssel és elektromos kapcsolattal, 7 colos, wifi nincs, kicsivel 30 fölött van az ára/db. Néhányat megnéztem, nem láttam ingyenes térkép frissítésre utalást, ennek utána kell járni, mert a legfontosabb a friss és pontos térkép. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
A gödöllői mentőautóinkba keresnék navigálás céljára valami eszközt:
- android oprendszer
- mivel autóba kellene, így kb 6-8 colkörnyéke lenne optimális
- elérhető hozzá masszív tapadókorongos tartó
- legyen benne wifi
- IGO és google térképek tudjanak rajta futni
Most jön a fekete leves. Hazai beszerzés kellene garancia miatt (számla nem feltétlenül fontos), és összesen kb 70-80K lenne 2 darabra. Jól gondolom, hogy egy olcsóbb tablet is megfelel erre a célra?
mennyire lehetetlen feladat ilyet találni? -
gyapo11
őstag
Megint csak a számítógépből tudok kiindulni, amikor idő után elkezd hibázni, az leggyakrabban az elektrolit kondenzátorok miatt van, az elektrolit kiszivárog a tömítés ellenére, kiszárad a kondenzátor, elveszíti a kapacitását. Alaplapokon, tápegységekben gyakori hiba. A gps meg egy számítógép és egy gps chip, a kettő között meg egy rs232 adatátvitel. A gps chip komplett mondatokat ad ki magából, a koordináták mellet még sok adat van. Amíg ezek a mondatok nem jönnek, addig nincs pozíció. A gps chip egy rádió vevő és egy processzor, ezekhez kevésbé kell elektrolit kondi, inkább a számítógép részével lehet a gond, de az is lehet, hogy a közös tápellátásban, és akkor bármelyik tévedhet. Az ic-k többnyire vagy 5 V-ról vagy 3.3 V-ról műlödnek, a beépített akkumulátorok meg nem ilyen feszültségűek, tehát a feszültség átalakítása elkerülhetetlen, az ilyen inverterekben meg gyakori az elektrolit kondi. Ha csökken a kapacitása, akkor a tápfeszültségen egyre nagyobb zavarjelek keletkeznek, amik megzavarják az ic-k működését.
-
dik
őstag
válasz
gyapo11 #11405 üzenetére
IE beszélsz hé...
386 ha kell van itthon nekem még működő...
De az érdekelne ezeknek a GPS melyik része ami hibázhat vagy hanyatlani kezd a műhold fogás tekintetében. Ez a 920 kiírja őket mennyit lát de egyszerűen nem akarja befogni vagy mi a t.k.met csinálni. Ezt nem értem ez miért van és az utódnál is egyre lassabb ez a folyamat az évek teltével. Tehát ezt szeretném megtudni valahogyan, hogy mi az ami felelős ezért... -
gyapo11
őstag
Láttam számítógépes cégnél 386-os alaplapokat javított egy srác, a másik arcnet kártyákat, a harmadik wincsi vezérlő kártyákat, szóval kellő ismeretekkel, műszerekkel és gyakorlattal simán. Commodore 64-eket is javított több ismerősöm. Pl. a ram ic-k néha elszálltak. Lehetne szkópozni, kiforrasztani, sokcsatornás jelanalizátorral mérni a lábakat, de mi volt a bevált módszer? Egy jó ram ic-t ráfogott a beforrasztottakra egyesével, és amelyiknél jó lett a gép az volt a hibás, azt kellett cserélni.
Olyan mint autónál a koppintás a megfelelő helyre mert fölakadt az úszó.
Szóval vannak esetek, amikor a bonyolult dolgokat is egyszerűen lehet javítani és akkor megéri, de én is kaptam már egy 100 ezer Ft-ot érő öreg autó küszöbére 350 ezres ajánlatot csak anyagra.
Gps-re visszatérve, egy wince-s cucc sem egyszerű, ha bit szinten ki akarjuk deríteni hogy mit csinál, és miért lassú, nem éri meg. De ha valaki jól ismeri a rendszert, könnyen elképzelhető, hogy megtalálja a registryben a hibát, vagy hogy melyik driver miért nem töltődik be stb.
A sebességről megint egy saját tapasztalat. Apró cikkeket árusító bolt hívott, hogy baromi lassú a gép. Ez még a dosos időkben volt. Az volt, hogy minden egyes file írás után lezárta a program az adatbázist, aztán újra nyitotta, és ehhez lassúak voltak az akkori winchesterek. Annyit csináltam, hogy beállítottam egy cache-t, ami a ramba dolgozott és kötegelve írta ki a wincsire az adatokat. Nem győztek hálálkodni, mert tényleg baromi lassú volt a közvetlen írással. -
gyapo11
őstag
válasz
gabor_01 #11397 üzenetére
Általában 1 percet szoktak írni a hidegstartra, amikor a műhöldról kell leolvasni a táblázatot, hogy melyik hold hol van éppen. Az A-gps (assisted) az úgy kezdi, hogy valamilyen csatornán megkapja a táblázatot, és ettől hamarabb lesz pozíciója. De nagyon sok függ a gps vevő részének érzékenységétől, milyen épületben, milyen terepen, milyen rálátással, milyen visszaverődések vannak stb. Mivel mi az északi féltekén vagyunk, érdemes úgy helyezkedni, hogy dél felé szabad rálátás legyen az égre, habár a műholdak nem geostacionárius pályán keringenek.
-
dik
őstag
válasz
gabor_01 #11397 üzenetére
Akkor kb. 1-2 év után érdemes új készüléket venni. Akkor tudja azt a tempót. Jó progit találni hozzá na az már bajosabb. Az első óta nem tudtam találni olyat ami annyira profin lett volna megcsinálva amin annyi infó volt egy képen mint azon. Valami riks skin neve volt valaki csinálta annó rá. Egy profi volt azóta sem találtam hasonlót jót amiket próbáltam. Én jobban szeretem ezeket a hagyományosokat rá mint az okostelókat az tény...
Na mindegy akkor ez projekt így járt... -
dik
őstag
válasz
gyapo11 #11396 üzenetére
20+ év alatt kb. mióta van gépem ha oda jutott a történet nem volt kép. Amit rövid úton ki lehetett próbálni mi a hibás mindíg az alaplap döglött meg. Ekkor valóban a csere volt a megoldás mert azt javíttatni az kb. gtk. Nálam ez volt a tapasztalat. VGA javítása az más történet. VGA doki pl. kifogástalan megoldás rá manapság. Persze egy bizonyos értékhatár felett. Persze én soha nem jártam úgy VGA döglött meg.
Olcsó kártyái sosem volt igaz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Jó áras PC! , i7 10700 , 1080 8GB , 16GB DDR4 , 512 GB NVME , 500GB HDD
- 8TB WD RED PRO! WD8003FFBX (NEM RECERTIFIED) 8TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- Philips 27" 275S1 QHD IPS monitor 4ms 2560x1440
- Újszerű iPhone 16 Pro 256 GB Black Titanium Garancia: 2026.04.21.
- Újszerű Xiaomi Redmi Note 13 pro 8/256GB éjfekete eladó
- Nintendo Switch OLED Model Játékkonzol dobozában
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest