Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcll
senior tag
válasz
OldMike #8399 üzenetére
Köszi az infókat. Nekem eddig egy ősöreg Airis T920-asom volt, amivel meg voltam elégedve, de az aksija kuka lett, ahogy leveszem a gyújtást majd visszaadom kezdhetem a beállításokat elölről, mindent elfelejt. Ezt akarom lecserélni egy nagyobb kijelzősre. Több tudás nem kell, csak annyi hogy TMC-t tudjon és a megszokott iGo fusson rajta.
Tehát nekem megfelel a WinCE-s megoldás is, nem kell androidos.
-
OldMike
őstag
Hivatalosan portolt IGo csak néhány gyártó készülékén van. Ilyen a Becker, a Navon, a CNS, a Prestigio. Lehet hogy van más is, én ezekről tudok. Azt hiszem a CNS kivételével Primo (illetve annak valamilyen mértékben módosított változata) van rajtuk. A CNS a Map8 (lényegében IGo 8.3 változat) programot adja, de előfordult már Primo-val is. A Prestigio Geovision GV7777, valamint a Navon Platinum Explorer 7 Androidos tablet, előre telepített navi programmal, a többi WinCE rendszerű.
-
mcll
senior tag
Sziasztok!
Meghalt a régi navim és újat kell beszerezzek sajna. Viszont mivel nem figyeltem az utóbbi években ezek fejlődését, ezért nem tudom mi a jó. Ami lényeg hogy olcsó legyen, iGo menjen rajta. Nem fuvarozó vagyok, családi kirándulásokhoz kell, Magyarország és európa. Mik azok amik ajánlottak? Nem kell csúcsgép, semmi extra.
-
Hát nem tudom, nekem eddig a mobilos navigációval csupa sikerélményem volt: anno a winmo-s PDA alig talált jelet. Az első androidos telefonomban kevés volt a belső memória (HTC Desire), a következő (Desire HD) meg szoftveresen volt elég vacak, és hajlamos volt eldobálni a jelet. A jelenlegi S4-emen a csodálatos Sygic művel igen vicces dolgokat néha. Egyre kevésbé érzem, hogy a minőségi navi megoldás a mobilos vonalon lenne. Persze szórakozni, még néha-néha alkalomadtán jó. A mobilinternetre meg én is csak azt mondanám, hogy "külföld"...
-
-
Prime110
aktív tag
"A Média Markt honlapján 26 GPS van de ha odamész örülsz ha 12 találsz." - mert van az a pont, amikor egy termék EOL (End of Life) kategóriába kerül (mint ez a nüvi is) és mert a 20 Media Markt mindegyike önellátó így simán lehet, hogy az Eurparkban még van abból a modellből, amiből más MM már nem tart / nem kap már, stb de a készleten még valamelyik áruházban ott van azért lehet hogy 26-ot látsz, de fizikailag nincs annyi egy kiválasztott boltban.
+ Az online áruházban vannak dedikáltan online termékek is, amiket nem tart amúgy egy áruház sem, de online ajánlatként ott futnak, mint lehetőség.
Fogd fel úgy, hogy szerencséd volt, hogy találtál ilyen nüvi-t. -
d63g4
újonc
Segítségül elmondanám, hogy Budapesten az EURÓPARKBAN lévő Média Markt-ban van Garmin nüvi 50 magyar térképpel 30000 Ft-ért. Sőt van még nüvi 40-es is úgy 27000 Ft körül.
A tapasztalatom, hogy nem érdemes nézni az interneten az üzletek honlapját mert nem tudom hány évente frissítik.
Euronicsban 3 garmin van feltüntetve természetesen a legjobb áron, de csak néztek ki a fejükből amikor kértem.
A Média Markt honlapján 26 GPS van de ha odamész örülsz ha 12 találsz. Per pillanat nincs is a választék között a navi50 magyar térképpel és a nüvi 40 mégis ott figyel a polcokon. -
d63g4
újonc
Köszönöm!
Igazából csak kacérkodtam vele:-)
Kicsit attól ijedtem meg, hogy már nem lehet kapni a Nüvi 50-t mert kifutó készülék és ebből hátrányom lesz.
A térképet holnapig eldöntöm mert most inkább 30000 Ft tudok rá szánni.
Holnap elindulok és ha találok, megírom, hogy hol van, ha valakit érdekel. -
Kront
tag
a tmc szolgáltatás minősége évről évre javul magyarországon, ennek ellenére még nagyon messze van a nyugat-európai színvonaltól. és az egésznek pont akkor lenne gyakorlati haszna, ha nagyon megbízható lenne, különben egy téves vagy hiányzó akadály pont az optimális útról térít le téged.
demonak és "szórakozni" jó nálunk a tmc, de érdemben még alig használható. nekem egy 200 000+ -os készülékem van, ennek ellenére nem adnék ki plusz 30 000 forintot tmc-re. legfeljebb 3 000-et. nekem kb. annyit érne. -
d63g4
újonc
Köszönöm a gyors válaszod!
Akkor itt a térkép a lényeg és nem a készülék igaz? Magát a készüléket ajánlod.
Nyugdíjas vagyok és most meg tudnám venni a 30000 Ft-os nüvi50-et.
Nekem igazán Magyarországon kell, csak a gyerekeimre gondolva vennék EU-s térképest mert ők néha mennek külföldre.
Akkor igaza volt az eladónak, hogy nem érdemes venni 30000 Ft-al drágább készüléket, hogy a TMC benne legyen. -
Kbali
nagyúr
Érdemesebb eleve fullEU térképpel venni, mert az utólagos Eu térkép elég drága. A garmin.hu-n meg tudod nézni a külön térképárakat is.
A TMC érdekes téma, itthon tudomásom szerint kevéssé működik, ritkán frissül (ezt érthetik lassúság alatt), ill. egyes külföldi országokban fizetős a szolgáltatás. Én csak emiatt nem vennék TMC-s készüléket. -
d63g4
újonc
Elnézést még valami eszembe jutott:-)
Az Euronicsban az egyik eladó azt mondta, hogy a TMC magyarországon lassú nem működik valami jól.Aki használja, igaz ez? Vagy csak le akart beszélni a Garmin 2595-ről?
-
d63g4
újonc
Sziasztok!
Ha még tudok venni Garmin 50-t Magyarország térképpel akkor lesz belőle hátrányom, hogy kifutó termék?
Értem alatta a térképfrissítést. Tudok e Európa térképet venni hozzá frissítéssel. Ilyesmi.
Nagyon tudatlan vagyok ez ügyben ezért kérem a segítségetek.
-
Paul14
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a készülékről?
http://www.euronics.hu/NAVON-N670-PLUS-HU-p17241
-
Sonja
nagyúr
válasz
laszlohu #8369 üzenetére
Sajnos valóban kifutó széria a Garmin nüvi 50, és már nem is kapható sehol (csak európai térképes, 45eHUF-ért).
Szóval mi lenne a még ajánlott 5"-os GPS magyarországi térképpel (ingyenes frissítéssel, ha lehet legalább 2 évig), max 35eHUF-ig?
Az itteni boltban TomTom-ot ajánlottak, de nem ismerem, hogy jó-e vagy sem.
-
Prime110
aktív tag
30-ért? Az a sima európás frissítéses modell lehet, a lifetime-ok ennél magsabban indulnak ebben a kategóriában. De erre valóba bőven elég, hogy A-ból B-be (sőt, a köztes pontok miatt C,D,E...-be is) el tudnak vinni.
A rövidítések a BT az a Bluetooth, ami ugye a navigációt használja telefonos kihangosítóként jelen esetben, a TMC pedig a Traffic Message Channel, magyarul dugófigyelő szolgáltatás rövidítése, vagyis olyan rádioadás fogadása, ami nem az aktuális rádioállomás nevét vagy hallgatott zene adatait jeleníti meg, hanem forgalmi információval szolgál a navigáció számára, hogy merre van baleset, útlezárás, felújítás vagy bármi közeledésforgalmi szempontból érdekes információt tartalmaz. -
djyuri
őstag
válasz
Prime110 #8374 üzenetére
Szia
Köszönöm
. Most akciós az auchanban a kisebbik 30-ért.
Ne haragudj a kérdésér,de mi az a BT és TMC? Egy átlag usernek,akinek 12 éves telefonja van és A-ból B-be akar eljutni (esetleg a fizetős utak ki/bekapcsolása lehetőséggel) elég ez is?
Az fm transmitterre nincs szükségem,ha az egyik rövidítés az volna.Az élettartam dolog nem izgat...általában a mai műszaki cikkek közel se élik meg
-
djyuri
őstag
Sziasztok.
Végre eldöntöttem,hogy GPS-t akarok venni
40k körül gondoltam,amit kiadnék érte.
Most hasra ütve ezeket találtam:
[link]Ami nekem fontos...nappal is látható legyen
Szélvédőre NEM akarom felrakni.
3-4 órát bírjon ki.
Ha újra bekapcsolom,akkor adja elő az előző keresést,vagy álljon rá vissza. (pl egy 150km-es autópályán nem feltétlenül akarom bekapcsolva tartani) (esetleg standby üzemmód) (viccesen hangozhat,de nem egy ismerősömnél ez nem működik)
Legyen rajta térkép,ne ezzel kelljen bűvészkednem.
Magyar nyelvű legyen
Ha belefér az árba,akkor érintőképernyős.köszönöm
-
Kront
tag
válasz
hippo0315 #8365 üzenetére
a hőmérséklet semennyire. legfeljebb 30-40 fok körülire melegszik fel a szélvédő, függően a külső hőmérséklettől. azt meg bírja a tartó és készülék is. egy forró nyári napon fűtőszál nélküli ablak mögött is felmelegedhet 50 fokra a gép. az viszont előfordulhat, hogy a szélvédő fűtőszálai leárnyékolják a gps vételt (mondeosok szoktak rá panaszkodni) és gyengébb lesz a jelerősség, nehezebben talál holdat a készülék vagy szűk, fedett utcákban, ahol egyébként is gyenge a jel, egyáltalán fog jelet a gps.
-
Sonja
nagyúr
Melyik legalább 5"-os GPS ajánlott mostanában?
Csak GPS kell, egyszerű kezelhetőséggel, és minél részletesebb magyarország térképpel.
Garmin nüvi 50-t néztem ki, de állítólag már kifutott széria.
-
-
hippo0315
senior tag
GPS vásárlás előtt állok, kiszemelt a Becker Ready 50 LMU, kérdés a fűthető szélvédő mennyire zavarja a GPS-t?
-
OldMike
őstag
válasz
laszlohu #8363 üzenetére
Mókás egy készülék:
GPS - szoftver nélkül (a GoogleMaps nem az, ráadásul adatforgalmat is generál), a Sygic-et meg kell venni
GPS - tartó és autós töltő nélkülSzerintem ez egy nagyra nőtt telefon, GPS-Tabletnek álcázva, valószínűleg közönséges A-GPS-szel.
Tud valaki valamit erről az MTK8312 chipsetről? A neten csak noname kínai tableteknél találkoztam vele. -
laszlohu
addikt
Újabb gps - es tablet versenyző IPS kijelzővel :
-
LámaZ
addikt
Apropó, többször előfordult velem, hogy a GPS-tartó leesett.
Pedig a végén már egy vízszintes korongon volt, a műszerfalon, nem a szélvédőn, de egy idő után onnan is leesett menet közben. Nagyon bosszantó tud lenni az ilyen.Most azt találtam ki, hogy a vízszintes tartókorongba kivágtam és beletettem egy szilikonos tapadós lapot. (Így keresd: "silicone anti slip mat". Majd mutatok fényképet.) Erre – ha közvetlenül ráteszem – annyira rátapad a mobilom, hogy amikor le akarom venni a mobil hátlapja is leválik. Na, erről essen le a tartó, ha tud!
A következő lépés az lesz, hogy olyan univerzális tartót veszek, amelynek a tartófelülete is ragacsos szilikon, így bármely eszköz feltehető rá, nem csak egy adott készülékre van méretezve. (Így keresd: GripGo!)
-
LámaZ
addikt
válasz
anonym1s #8358 üzenetére
Sokat kell olvasgatni a fórumozók visszajelzéseiben.
Nekem sok kínai cuccom van, a zöme bevált. Van olyan is, persze, ami nem vált be, az kidobott pénzt volt, de még így is jóval pluszban vagyok, mintha itthon vásároltam volna. Minőségi cuccokat nem kínai shopokban keres az ember.Volt olyan USB-hubom, amely majdnem szétesett. Fogtam egy ragasztótubust, és megragasztottam. Most minden jó. :-)
-
-
anonym1s
őstag
Hali.
Tavaly 4 telefont rendeltem kinabol, amibol harmat vissza kellett kuldenem kinaba (sajat koltsegen) mert mindegyikkel volt valami baj. A negyedikkel is gond volt mert feher helyett feketet kuldtek, recseg-ropog a hatlapja, de parom azt mondta nem olyan veszes, ne kinlodjak a visszakuldessel, jo lesz neki.
Rendeltem 3 tabletet is, amik leiras szerint nagyon jonak tuntek.
Az elso kijelzoje embertelen szar volt, meg derekszogbol is alig lehetett latni rajta valamit, es legelso tolteskor megdoglott a toltoje.
A masodik kijelzojen 3 honap utan megjelent egy faltol-falig ero 2mm vastag csik.
A harmadikkal csak annyi gond volt (ami egyebkent mindharomra jellemzo volt), hogy ujkoraban is mindossze masfel ora volt a max akkuido ugy, hogy csak egyszeru logikai jatekokat jatszottak rajta.Ezek utan meg mindig nem adtam fel, es karacsonyra vettem paromnak egy kinai tabletet.
A gps mar nem mukodik benne, de amig mukodott is rettenetesen szar volt, nehezen talalt holdat de konnyen dobta el, a pontossaga meg rohejes, szinte hasznalhatatlan volt. Nem tudom mi lesz a kovetkezo, talan a wifi, vagy a 3g, esetleg ennel is a kijelzo.
Szoval a kinai vackokbol nekem mar elegem lett.Ja, es hozza kell tennem, hogy a parom karacsonyi tabletje ft-ra szamolva 75ezer volt, a nexus meg 90 lett volna, szoval alig volt olcsobb, cserebe egy rakas szar.
-
atos30
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új GPS-t venni. Eddig volt már pár eszközöm, de egyikkel sem voltam megelégedve. Jelenleg Wayteq x960bt van, ami nem rossz (a CNS Ambert után isten!), de valami olyat keresnék, ami 256MB RAM , HD és Sirf Atlas V-ös. Lehetőleg 600Mhz vagy nagyobb. A MediaTek-es eszközök nem jöttek be.
Kijelző minősége igen fontos, ne legyen fakó, lehessen azért nappal is látni valamit, legalább, mint a X960-asnál.Ha a háttérvilágítása megüti az X960-asét, akkor már jöhet is. Kínai is lehet (úgyis ott gyártanak mindent). Legalább 5" , de lehet 7" is. Androidos nem kell.
Próbáltam ezekkel a paraméterekkel mazsolázni a neten, de ami csábító lenne , azokról meg nincs bemutató videó. -
Kbali
nagyúr
válasz
#59070464 #8351 üzenetére
Itthonra a Garmin (amin csak hazai térkép van) TopMap térképet használ, a TomTom Teleatlast (ez utóbbi még szerintem nem annyira részletes, mint az itthon a Nav'n'Go által készített TopMap).
Azok a Garminok, amelyeken full EU térkép van, azok Navteq térképeket használnak. -
Prime110
aktív tag
válasz
#59070464 #8351 üzenetére
Szia,
Nem, TomTom-nál ez egyébkén is "csak" 4 év. De addig nem kell érte fizetni, benne van a készülék árában. Annyiban szerencsés a dolog, hogy egy kézben van a térkép és a HW, tehát a TomTom-é a TeleAtlas (amibe majdnem belerokkant a TT, mikor felvásárolták) így a támogatással nem lesz baj ezen idő alatt. -
törölt tag
Mit értesz részletesség alatt? Mennyivel jobb itthonra a Garmin? Most egy Asus R300 van ki tudja milyen régi térképpel (legalább 3 éves). A TomTom itthon nem lenne rosszabb, mint az az Asus? Próbálom belőni mennyivel jobb itthonra a Garmin, azért teszek fel ilyen buta kérdéseket.
Közben lenne egy TomTom Start 20 kérdésem. Ez hogyan működik?
Élettartamra szóló INGYENES térképfrissítések
Mindig a legújabb térképpel vezessen! Érjen célba még gyorsabban az Élettartamra szóló INGYENES térképfrissítésekkel. A termék élettartama alatt évente 4 vagy még több teljes térképfrissítést tölthet le eszközére. Ön minden frissítést fogadhat az úthálózatra, címekre és az érdekes pontokra vonatkozóan.Biztos nem kell később fizetnem érte? Biztos nem szűnik meg a támogatottság? 4-5 év múlva is hivatalos úton a legfrissebb térképem lesz?
-
törölt tag
Nem értek a GPS-ekhez, de kinéztem kettőt:
# TomTom Start 20 M Europe
# Garmin nüvi 40Elvileg elég lenne 4.3 inch kijelzőméret, főleg ha ugyanakkora a felbontása, mint az 5 inchesnek. 5 inch-nél nagyobbat semmiképpen nem akarok.
Szerintetek melyik? Nincs szükség extrákra, akár egy szimpla Mo-i térkép is elég lehet, ha az az eszköz összességében jobb. Kicsit túrtam a netet és sok Garmin vs TomTom cikkre bukkanok, de számomra nem egyértelmű. Legfeljebb az, hogy ez a két top brand GPS-es berkekben. Tudnátok ebben segíteni? Esetleg nem voltam elég figyelmes és érdemes lenne mást is szemügyre venni?
Délutánra gyűjtök még egy-két kérdést, főleg ha addigra érkezik válasz.
-
anonym1s
őstag
válasz
PLaci58 #8327 üzenetére
Hali.
Akkor magyarul addig tart, amig a gyarto ugy nem dont, hogy "na ebbol eleg", ami altalaban 2 ev, vagy jobb esetben max. 3. Szimpla atbaszas
Azt kivanom hogy a biologiai elettartama is ennyi legyen annak a kedves embernek, aki meghatarozta hogy mit is jelent az elettartam garancia.
Akkor ez el is dontotte nalam a kerdest, hogy nem fogok sok penzt kolteni erre.
A 3597-et tuti nem veszem meg de meg a 2597-en is agyalok a 2517-el szemben.
Ha jol latom csak a forgalom info a kulonbseg a ketto kozott.Hogy mukodik ez a forgalom info? Csatlakozni kell telefonhoz aminek radiojan keresztul veszi az adast, vagy bele van epitve minden a garmin keszulekbe es nem kell semmit trukkozni?
-
snowdog
veterán
Nem értem ezt miből gondolod. Ha lemásoltad az eredeti SD-t, akkor nem volt használható. Ha kiszeded egy PNA-ból a programot, akkor az sem használható. Mindkét esetben valakinek fel kell törnie a programot. Innentől kezdve tök mindegy volt, hogy eredetileg min volt a program.
Te meg a netről fogod letölteni, tehát neked is mindegy, hogy eredetileg min volt a program.
-
Kbali
nagyúr
Mert mindenki lopta, nekik meg egyszerűbb volt OEM-ként beállni egy-egy gyártó mögé, így még szoftvergaranciát sem kell adniuk (MS is elhajt, ha előre telepített oprendszerrel van bajod).
Sokunknak nem tetszik ez a policy, de ezen nemigen fognak változtatni.Közben kicsit megelőztek.
-
snowdog
veterán
Mert rájöttek, hogy nem üzlet, túl sok volt vele a macera. Véletlenül letörölték, meghibásodott az SD kártya, és hasonlók. Minden esetben az ügyfélszolgálatot kellett igénybe venni. Nem volt kifizetődő ezért fenntartani egy ilyen szolgáltatást. Ráadásul csak a PDA-kra volt SD. PNA-ra - egy kivételtől eltekintve - soha.
-
Dundy
tag
es meg egy kerdes:
Az IGO 8 fejlesztese leallt es az mar reginek szamit es csak a Primo az, amit fejlesztenek?
Csak azert kerdem, mert latom a Navon Platinum Explorereket, van IGO 8-as es Primos verzio is.
-
Dundy
tag
Van itt valaki aki Wayteq x960-on iGO Primo-t hasznal?
Roviden annyi a kerdesem, hogy a x960-as 800x480 felbontasban ugy hallom szaggat.
De ettol fuggetlenul elfut rajta a 480x272 -es felbontason a Primo?
-
gipsztigris
addikt
válasz
PLaci58 #8327 üzenetére
Ez így igaz! Van a másik garancia, azt úgy hívják, hogy teljes élettartam garancia. Ilyenek pl. a Leatherman multi szerszámok, a Maglite lámpák, és egyes kéziszerszámok. Tíz éves fogót eltörtem, visszavittem a forgalmazóhoz, elnézést kértek, hogy ugyanilyet nem tudnak adni cserébe csak újabb típust
és adtak egy másik fogót szó nélkül.
Ilyen garanciát sehol sem fog találni a júzer egy PND készülékre! -
Prime110
aktív tag
válasz
PLaci58 #8325 üzenetére
Ez a "Lifetime" is egy olyan dolog, hogy nagyságrendileg úgy számolnak, hogy a tartós fogyasztási cikkek (lásd PNA) életciklusa körülbelül ennyi. Villanykörte-összeesküvés, ugyebár...
Nagyon egy gyártó sem bízik abban, hogy a terméke ennél tovább bírja, ha mégis, azon vevők száma tényleg elenyésző lesz, akik X év után mennek ajtót döngetni frissítés miatt (már ha lesz hova menni egyáltalán...) ez sok összetevős elmélet. -
PLaci58
addikt
Amíg a cucc fel nem dobja a talpát? A "Lifetime" sajnos nem ezt jelenti!
"Lifetime – this is the useful life of the device, which is the period of time that TomTom continues to support your device with software updates, services, content or accessories. A device will have reached the end of its life when none of these are available any more. The useful life of the smartphone app means the period of time that TomTom continues to support the app with updates. ""Élettartam - a hasznos élettartama a készüléknek, az az idő, amíg a TomTom továbbra is támogatja a készülékre a szoftverfrissítéseket, a szolgáltatásokat, a tartalom vagy kiegészítőket. A készülék elérte az élettartama végét, ha ezek egyike sem áll többé."
-
Prime110
aktív tag
Ez így ebben a formában csak félig igaz, mert valahogy úgy szól a dolog, hogy ameddig a harmadik fél (jelen esetben mondjuk a Navteq a Garmin esetében) másként nem dönt úgy addig él a frissítés, mivel a Garmin nem tudná a Navteq térképet megoldani, ha a Navteq azt mondja, hogy over, akkor a Garmin sem frissül tovább.
TomTom-nál egy kézben van minden, ott nem tudom, hogy ez miként működik. -
csakb
őstag
válasz
nettyke88 #8322 üzenetére
Szia!
A Garminnak és a TomTomnak is vannak "Lifetime Map Updates"-szel hirdetett készülékei. Ha ilyet veszel, akkor amíg a cucc fel nem dobja a talpát, addig további költség nélkül frissítheted a térképeket hivatalos forrásból. A frissítés tipikusan a gyártó által adott szoftveren keresztül történik.
A warezos kérdésedre ebben a topikban valszeg nem kapsz választ.
Hogy melyik a jobb, az azon is múlik, hogy tipikusan milyen országokban fogod használni.
-
nettyke88
újonc
Sziasztok!
Új vagyok itt, és nem is igazán értek a gps-ekhez.
Szeretnék gps-t vásárolni, első nekifutásra Garmint és TomTomot néztem.
Arra lennék kíváncsi, hogy hogy tudom a térképeket frissíteni? Csak az adott gyártó honlapjáról tudom frissíteni(1-3 év után pénzért) vagy van esetleg ilyen torrentes frissítésre is lehetőség? Ha van torrentes az nem fog valahogy ütközni a gyártó oldalán a regisztrációval, frissítéssel vagy hasonlókkal? EBay-en fogom megvenni a gps-t, azt még nem tudom h konkrétan melyik típust, és h újat vagy alig használtat, de ez az információ is befolyásolja majd, hogy milyet vegyek. Kinek melyik márka (és típus) jött be?Előre is köszi a segítséget!
-
Neurotoxin
őstag
Ha ez megnyugtat, a legújabb TopMap sem képes rendesen kezelni az új déli szakaszt. Továbbra is "engedély kötelesnek" látja, nem hajlandó rá betervezni. Az előző verzió legalább akarta, igaz csak akkor, ha pl fel- vagy lehajtót adtam meg köztes pontnak. Nem tudom, hogy a térképgyártók miért vannak ennyire megakadva, egy a tranzit forgalom számára fontos szakaszról. Kész röhej
Mindegy, ha az M5 felől hajtok az M1 felé, a legelső "Győr M1" kijáratnál lehajtok, Szeged felé meg a "Dunaújváros/Szeged" lehajtónál ki....
-
Chapel
addikt
Üdv,
Cégesbe kell ilyen 20k körül gps,ezt találtam, hardver és kijelzőben jó ár/érték aránynak tűnik a Wayteq X960BT HD. Ajánlott ebben az árban?
-
snowdog
veterán
válasz
OldMike #8318 üzenetére
A verzió számozás gyakran nem azonos a kocsikhoz kiadott és az egyéb eszközökhöz kiadott verziók között, de én is úgy értelmezem, hogy a 2014-1 és a 2014 Q1 az azonos lehet, és az adatgyűjtés 2013 félévkor fejeződhetett be. De bízom benne, hogy pár nap/hét múlva már okosabbak leszünk.
-
OldMike
őstag
válasz
snowdog #8317 üzenetére
Ebben a csomagban van a magyar térkép: EASTERN EUROPE (NORTH WEST) GPS MAP 2014-1 EDITION
Amennyiben jól értelmeztem a honlapon leírtakat, akkor ennél ez a szöveg van:
Map data collected by HERE at the Q2/13.
Akkor most a 2014-1 megegyezik a 2014 Q1-gyel, és az adatokat 2013. 2. negyedévében frissítették?
(Az új M0 szakaszt júliusban adták át (3. negyedév), de gyakorlatilag már létezett a 2. negyedév végén is.)
-
snowdog
veterán
A Navteq meg nevet változtatott HERE-re.
Azért ez így nem pontos. A Navteq-et 2007-ben megvette a NOKIA, aki HERE-re változtatta a nevet. Valahogy így kerek a történet, de a lényegen nem változtat. Aki eddig Navteq-nek ismerte, az barátkozzon az új névvel. [link]
Beckeréknél mától frissíthetőek a térképek 2013 Q2-ről 2013 Q3-ra.
Ezt a térképcsomagot nem ismerem, de ha megegyezik a Navteq HERE 2013 Q3-al, akkor azt 2012 Q4-ben zárták le, ezért nincs benne az új M0-ás szakasz. Ezt meg onnan tudom, hogy a kocsimban is ez a Navteq HERE térkép van. Napokon belül (remélem) kiadják a 2014 Q1-et, és bízom benne, hogy az már rendben lesz. A terület specifikus térképcsomagok már megjelentek, a full EU-ra kell várni.
Ebben a csomagban van a magyar térkép: EASTERN EUROPE (NORTH WEST) GPS MAP 2014-1 EDITION
És még ez nem frissült: EUROPE GPS MAP + RISK AREAS 2013-2 EDITION [link] -
csakb
őstag
Beckeréknél mától frissíthetőek a térképek 2013 Q2-ről 2013 Q3-ra. Az emhullás új szakasz természetesen még nincs rajta. Röhej.
A Navteq meg nevet változtatott HERE-re. A TÖKÖM jobban illene hozzájuk. -
laszlohu
addikt
Ez a jeldobálás tipikusan akkor szokott előfordulni, ha frissül a navigációs szoftver verziója,
mivel minden szoftver buherálja a gps - t és annak érzékenységét,
de létezik olyan lehetőség bizonyos szoftvereknél,
hogy le lehet tiltani, hogy ne buherálja.A másik megoldás , hogy néha jó a gps - t resetelni, visszaállítani a gyári értékre,
már ha lehetséges.Utóirat :
Vagy csak egyszerűen el van pl. rontva az adott szoftver verzió. -
csakb
őstag
-
Prime110
aktív tag
"a térkép mindkettőnél Navteq." - mint a HERE Drive-ban, amitől most éppen szabadulna a Kolléga...
Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy "ez Magyarország, ide ló hát kell...", vagyis magyar utakra TopMap ami nagy hatékonysággal működik, ilyen adatbázis viszont zömmel Navon készülékeken van, cserébe nem csak Magyarország TM, hanem ugye Románia is, sőt, a keleti-EU-s országokra mind a helyi szolgáltatók biztosítják a térképet és mert minden országnak megvan a maga TopMap-ja feltételezhető, hogy igyekeznek ők is a legjobbat kiválasztani. De ha csak egy országos navigáció kell akkor pl. a Garmin kivérzett, Becker szóba sem jöhet ár / érték arányban.
Garmin Becker felhozatalban a garancia dönthet, ami az előbbi 1 míg az utóbbinál 2 év, nagyon ott nehéz nyertest hirdetni, az már az a liga, ahol a drágább kategóriában, mindent beletesznek, ami lehet.
-
csakb
őstag
válasz
hülyegyerek #8306 üzenetére
Ha van rá keret, akkor a Garmin és a Becker készülékekkel nem nyúlhatsz nagyon mellé, és mindkettőhöz van élettartam frissítés opció.
A Garminnak saját fejlesztésű szoftvere van, a Becker kicsit átskinezett iGO Primo 2-t használ, a térkép mindkettőnél Navteq.
Ha van a közeledben, akkor Media Marktban meg tudod nézni élőben is, hogy milyenek. -
hülyegyerek
addikt
Sajna nem lehet szerkeszteni az útvonalat se maps-el, se drive-al. Bosszankodtam már nem keveset emiatt is. Köszi az infókat, szerintem megpróbálok egy dedikált navit. Mostmár csak az a kérdés, hogy melyiket. (a Garmint azért nézegettem, mert ingyen adják hozzá a térképeket, a warez nem kenyerem)
-
csakb
őstag
válasz
hülyegyerek #8303 üzenetére
Nem ismerem ezt a HERE Drive-ot, de most olvasom, hogy köztes pontokat sem lehet beszúrni egy útvonalba, és speedcamet sem tud. Az utóbbi nélkül még lehet élni, de az útvonalszerkesztés hiánya elég nagy dafuq.
-
csakb
őstag
válasz
hülyegyerek #8303 üzenetére
Amiket írtál korábban (nem szól időben irányváltás előtt, és baromi pontatlan. A here drive eddig jó volt, de tegnap elkezdte a jelem kidobálni lakatlan területre, valamint nem olyan utakat mutatott, ahol éppen jártam), azt nekem még az ezer éves Asus A696 PDA + iGO8 páros sem produkálta, pedig megtettem vele párszor 10 e km-t kishazánkban is.
Szerintem sokkal kevesebb bosszúságod lenne egy normális céleszközzel, mint okostelefonnal.
-
Dundy
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest