- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM43
őstag
-
DM43
őstag
válasz
lukacspali #11080 üzenetére
Erre mondják, hogy ÜGYES!
-
DM43
őstag
válasz
lukacspali #11078 üzenetére
Ha a hardver nem tud ilyet (és emlékeim szerint a Wayteq nem tud), akkor semmit nem tudsz vele kezdeni.
-
DM43
őstag
válasz
vitezlejszlo #10999 üzenetére
Tudomásom szerint az A500 vásárlásával kapott NextGen nem tartalmaz TMC license-t. Ezt külön meg lehet vásárolni a naviexras.com oldalon. Ez kis hazánkra kb 30€,. Az már más kérdés, hogy ér-e valamit ....
-
DM43
őstag
Leginkább az MTK procis GPS vevőjére panaszkodnak - pontatlan, nagyon lassan tér magához egy alagútból való kihajtás után. A memóriakártya kezelése is lassú.
Hangsúlyozom, ez több ismerős véleménye, nekem nincs vele tapasztalatom. -
DM43
őstag
válasz
bebokbarni #10640 üzenetére
Tanács helyett két megjegyzés:
1. Több kamionos ismerősöm nagyon szidja az x995Max-ot
2. Minden androidos eszköznél csak online tmc van -
DM43
őstag
Majd egy screenshot-t tegyél már be ide légy szíves.
Amúgy ha tényleg látja ezeket a holdakat, akkor nyilván kiteszi az iGO (helyesebben Primo, vagy NextGen) is a sorszámával együtt. De csak ennyit tud róluk közvetlenül.
Javítás a #10624-hez: a Mediatek MT6595 chipset-es készülékek is (lehetnek) Galileo ready-k.
-
DM43
őstag
Álljon meg a menet! Maguk a navigációs programok nem tudják, hogy milyen holddal kommunikálnak, ugyanis ez a folyamat a GPS vevőn keresztül zajlik. Ha a vevő felismeri és használja a Galileo holdakat, akkor azok adatait továbbítja az adott program felé. Általában a navi programban meg lehet nézni a használt (látott) holdak sorszámát, de nem ezen múlik a vétel.
Azért arra a MediaTek-es chipset-re én is kiváncsi lennék, mert tudomásom szerint csak a Qualcomm 400, 600 és 800 szériás lapkakészleteire építő okostelefonok tudják (majd) venni a Galileo holdak jeleit.
-
DM43
őstag
-
DM43
őstag
válasz
customer114 #10318 üzenetére
Biztos van más is, hirtelen ezt találtam. Tapasztalatom evvel a készülékkel nincs, viszont a céget ismerem.
-
DM43
őstag
válasz
customer114 #10316 üzenetére
Például [link]
Aztán hogy milyen szoftvert teszel rá, az már a te döntésed -
DM43
őstag
válasz
nemcso #10307 üzenetére
Na akkor egy kis gyorstalpaló a memóriákról
Ezekben az eszközökben alapvetően kétféle memóriát különböztetünk meg.
1. Flash eprom ("tárhely") - ebben van a rendszer, ide kerülnek a felhasználói programok (meg még sok más, de ez most mindegy). Adott esetben ez "bővíthető" a memóriakártyával. Ez kb olyan, mint egy PC merevlemeze.
2. RAM - ez az a terület, amit a programok (a rendszer is az) futás közben használnak, magyarul ebben futnak, itt hozzák létre a saját belső adataikat. Egy program háttérbe helyezésekor (mert az androidon normál esetben általában teljesen nem lehet kikapcsolni egy programot) ez a terület nem ürül ki. Amennyiben egy másik programnak több területre (RAM-ra) van szüksége, mint amennyi éppen "üres", akkor az operációs rendszer felszabadítja a nem használt területeket és kiosztja az adott programnak.Az x995-ben az első összesen 8GB (persze ennyi nem áll a felhasználó rendelkezésére), a második az a bizonyos 1GB. Nyilván ez sem ennyi, mert maga a rendszer is használ belőle. Egy igazi androidos rendszernek (pl. okos telefon) ez éppen, hogy elég, ezért kérdezett rá Chocho01. Azonban ez egy célgép, így a válasz a kérdésre, hogy elég (persze ha nem tömi tele a tulaj mindenféle egyéb dologgal).
-
DM43
őstag
válasz
bluemirage #10086 üzenetére
A CNS-t én megbízhatóság szempontjából gagyibbnak tartom
Evvel nem értek egyet. Volt már több CNS gépem is, meg Wayteq-em is - megbízhatóság szempontjából sok különbség nincs köztük. Viszont a CNS supportja magasan veri a másikat.
-
DM43
őstag
válasz
pixelmester. #9799 üzenetére
Amúgy az iGO, hogyhogy ingyenes még mindig?
Hol találtál ingyenest?
-
DM43
őstag
válasz
szundybence #9656 üzenetére
Kinek a pap, kinek a papné - nekem az iGO
-
DM43
őstag
válasz
Prime110 #9593 üzenetére
Azért ehhez két pontosítás:
"a TopMap-nak pl nincs is ilyen térképe, amin akárcsak a magyarországi útviszonyok meglennének ezen a szinten, ezért kell várni általában a HERE (Navteq) térképre, aki ezt megcsinálja'
A TopMap garnitúrában is vannak ftr kiegészítők. A minőségükről nem tudok nyilatkozni, mert én személyautós vagyok.
Én nem azért ajánlgatok Becker navigációt, mert nincs jobb dolgom ...
A Beckereken is iGO alapú szoftver fut
-
DM43
őstag
válasz
bluemirage #9342 üzenetére
Ha nem Beckert-t használnék, akkor Primo alá nem lehet rakni NNG-s térképadatbázist?
Van az un. Local Provider kelet-európai csomag, abban a magyar és a román anyag NNG gyártmányú.
-
DM43
őstag
válasz
laszlohu #9309 üzenetére
Azért van néhány csavar a történetben:
– semmilyen online dolog nem fog működni benne
– csak a következő jellemzőkkel rendelkező készülékeken futtatható: 7’’-nál kisebb képernyő, Android 4.0-tól felfelé és iOS 6 operációs rendszertől vagy iPhone 4S-től fölfelé
(forrás: http://www.igonavigation.com/szulinapp)Szóval adnak is, meg nem is … (persze így is több a semminél)
ui: na meg az sem egyértelmű, hogy a későbbiekben frissíthető-e a térkép.
-
DM43
őstag
-
DM43
őstag
válasz
alex devil #9181 üzenetére
Külföldön is működik?
Kérdőjel helyett: külföldön (ez is) jobban működik -
DM43
őstag
válasz
-HajTömeg- #8890 üzenetére
Ezekre a mai eszközökre az a jellemző, hogy az egyik 19, a másik 1 híján 20
Mondjuk ez a 980 egy kicsit kilóg felfele a sorból, mert megemelték az órajelét és megnövelték a belső memóriáját. Sokan ezért azt gondolják, hogy itt a kánaán. Az az igazság, hogy egy jól összerakott program a régi 3,5"-os kijelzős, kis memóriás és lassú gépeken is csont nélkül fut. De ennek az ellenkezője is igaz: ezt a gépet is ki lehet fektetni.
Viszont egy dolgot tudni kell: a kijelzője egyiknek sem látszik rendesen napfényben. -
DM43
őstag
válasz
-HajTömeg- #8888 üzenetére
Ennyiért igo-primo-val nem kapsz gépet.
Kb. a duplájáért van a CNS-nek több eszköze is. Szoftver nélkül is ott a CNS és a Wayteq (ez utóbbihoz van a Sygic).
Linkek: http://www.concorde.hu/index.php?fk=navi, http://wayteq.hu/hu/gps -
DM43
őstag
válasz
-HajTömeg- #8886 üzenetére
Ezt a cikket egy igazán hozzáértő szakember írta. Olvasd el és dönts: [link]
-
DM43
őstag
válasz
Luck Dragon #8756 üzenetére
Kicsit figyelmesebben kellene olvasni!
CNS Globe Smart 12423 Ft
CNS Globe Smart + CNSMap 8 Európa 31490 Ft -
DM43
őstag
válasz
gipsztigris #8700 üzenetére
Egy N800-ra annó én is feltettem - mint mondjak, a sebessége olyan volt, mint a hátramenés.
-
DM43
őstag
válasz
Teodor52 #8173 üzenetére
Telepíteni szerintem nem igazán kell. Beteszed a memóriakártyát és a készülék menüjében betallózod róla az exe file-t. Frissíteni pedig egy speciális szoftverrel lehet: http://sygic.hu/hu/node/77
Amúgy magáról a programról itt mindent meg lehet tudni: http://sygic.hu/hu/sygic_gps_navigation_pna
-
DM43
őstag
Hagyjuk már ezt a dual core-t. Ez akkor baromság, mint ide Lacháza. Való igaz, van benne egy külön dsp, de ettől még nem két magos a dolog. Egyszerű reklámduma.
Itt egy tényleg szakember véleménye a dologról: [link]Globe HD vs Amber = 800x480, 500 MHz vs 480x272, 800 MHz
Bár nekem igazából sosem akadt egy HD készülék, mint sok embernek, de az előzőek alapján ma az Amberre szavaznék. -
-
DM43
őstag
Te nem értetted meg azt, amit írtam. Alapvetően a készülék a használható kategóriába tartozik. Én azt kritizáltam, ami le van írva - amit te mondtál róla, arról egy büdös szó sincs a hirdetésben. Miért is? Mert akkor biztosan sokkal kevesebben vennék meg és bosszankodnának esetleg a használata közben. Kívánom neked, hogy legyél vele boldog, vigyen mindig oda a célodhoz. De ha egyszer véletlenül pl. az osztrák hegyekben autóznál kis utakon evvel a felszereléssel, és hirtelen megszűnne rajta az út, akkor majd gondolj rám jó emlékkel.
De igazad van, hagyjuk abba. A témát egy másik (szerintem sokkal használhatóbb) navi szoftver szlogenjével zárom le: jó utat, vezess óvatosan! -
DM43
őstag
Nézd, én mindent elhiszek, amíg nem győződöm meg személyesen az ellenkezőjéről. De továbbra is azt mondom, hogy LEÍRVA más van.
Egyébként meg az OSM térképek (az sincs leírva, hogy ilyennel árulják) - amelyik navi szoftverhez léteznek, ahhoz ingyenesen letölthetők és használhatók, legalábbis tudomásom szerint ... Mondjuk a minőségük is olyan, legalábbis amelyiket 1 évvel ezelőtt kipróbáltam, az olyan volt. Persze azóta ez a technológia is fejlődhetett.
Ja, és ha tényleg jól tudom az OSM-ek "szabad" használatát (bár azért a fejemet nem tenném rá), akkor a hirdetésben szereplő ingyenes frissítés csak parasztvakítás. De hangsúlyozom, ebben nem vagyok biztos. Nyilván lesz itt olyan, aki ebben megerősít, vagy megcáfol. -
DM43
őstag
El vagy tévedve, én egyáltalán nem vagyok ingerült. Igazad van, ennyiért nem igen kapsz hasonló gépet, de mint tudjuk - általában - olcsó húsnak híg a leve. A linkedre meg rákattintottam, hiszen arról az oldalról idéztem. Viszont továbbra sem látom leírva, hogy teljes európa térkép van hozzá. Lehet hogy van, nem tudom, mert EZT a gépet tényleg nem fogtam a kezembe. De leírva más van ...
ui: egyébként a jelzett oldalon térképfrissítésről sincs szó, legalábbis én nem látom azt sem
ui2: abban is igazad adok neked, hogy az ATD helyett jó választás
-
DM43
őstag
Na ácsi! Yamoto volt már a kezemben, nem is egy. A vas minőségéről meg van a véleményem, a lényeget Gipsztigris már leírta. Szoftver oldalról meg csak azt idéztem, ami le van írva az általad linkelt honlapon.
De tudod mit? Ennyiért vegyél amit akarsz, én csak másokat akartam megkímélni a csalódástól. -
DM43
őstag
"Gyárilag előtelepített és aktivált ingyenes Be-on-road navigációs szoftver, ingyenes Közép- és Dél-Európa térképpel, teljes Európa térkép licenccel."
Magyarul, ha kell, akkor a kelet és nyugat eu térképeket meg kell venni hozzá. Ráadásul Be-on-Road ... Kedves egészségedre hozzá.
-
DM43
őstag
válasz
gipsztigris #7493 üzenetére
Csak, hogy megerősítsem Tigris barátom által leírtakat: a napokban mentem 600 km-t egy PD10-zel navigálva, sütött a nap rendesen, de azért látható volt.
-
DM43
őstag
válasz
gipsztigris #7336 üzenetére
Boldogok a lelki szegények ...
Csak azt nem értem - többek között - hogy a pna használtsága és a térkép régisége (már akinek régije van) hogy függ össze
LámaZ:
"De nem fogok én itt harcolni a téveszmék ellen. Nincs rá időm."
Ez nem így látszik (sajnos)
Egyébként megkérdezném: a csoda 40$-os kütyüdet használtan vetted?
-
DM43
őstag
Ha új készüléket veszel, nem biztos, hogy minden jól fog vele működni. Persze ez csak az olcsó kínai cuccokra igaz, amelyeket sokat kell buherálni
Lehet, hogy én vagyok szerencsés, de az a rengeteg "olcsó kínai cucc", ami megfordult a kezeim között, mind első rúgásra indult.
-
DM43
őstag
válasz
Apollo17hu #7021 üzenetére
Például: "Hangnavigációt nem tartalmaz!"
-
DM43
őstag
A kijelző képe kristálytiszta és tűéles. Értelemszerűen napsütésben még nem igen tudtam kipróbálni, de szerintem nem lesz vele nagy gond. A felbontástól én is féltem egy kicsit a 800x480 után, de nekem bevált.
Szerintem csak a "normál" műholdakat kezeli, de ez egy ideig bőven elég.
Az meg, hogy mennyi látszik belőle az autóból igazából autó és hozzáállás kérdése. Engem nem zavar a vezetésben.@Kbali: 2 napig szenvedtem vele, mire helyrehoztam rajta, amit a Gugli elrontott
Azért a Google magától nem ront el semmit, csak azt csinálja, amit megengedsz neki. -
DM43
őstag
válasz
Pakito0507 #6792 üzenetére
Remélem nem egy vasbeton épületen belül próbálod
Vidd ki a szabadba!
A három műholdból csak kettőt talál.
Azért háromnál egy picit több van -
DM43
őstag
válasz
olahmate1991 #6633 üzenetére
Amit linkeltél az a gps műhold vevő. Ennek semmi köze a tmc vevőhöz. Más a jelforrás, más a feldolgozás módja, a kettő fizikailag élesen elválik.
-
DM43
őstag
válasz
gipsztigris #6364 üzenetére
DM43 barátom által készített kezelőfelület alatt még több játék található
Így igaz. Nagyságrendileg: 800x480-as felületen kb 80, 480x272-esen pedig több, mint 100
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Battlefield 6
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest