Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
őstag
hol írta hogy a térképet meg akarja venni rá? ezt írta: "Könnyen lehessen frissíteni. Legyen megbízható."
30000 alatt nincs jobb gép ami felvehetné vele a versenyt, sőt még jócskán fölötte sem...
magyarországon kívül a topmap amúgyis is egy rakás trágya a nokia heréjével szemben -
Predator2
addikt
Helló
GPS vásárlásnál mit ajánlotok mire figyeljen az ember?
Nálam kb 25.000Ft a plafon. Topmap térképekkel használnám egy gépkocsiban főként Magyarországon.
Egy best buy vételt keresek.
Könnyen lehessen frissíteni. Legyen megbízható.THX
-
pootty
csendes tag
Sziasztok!
Navit szeretnék venni, ebben kérnék segítséget.
Elvárásaim:
-Magyarország térkép (lehetőleg frissíthető legyen, kivéve ha iGO rendszerű)
-stabil működés (télen, nyáron, hidegben, esőben, szélben, mindig menjen)
-30 000 HUF-ot szánnék rá (inkább 30 ezerért vennék jobbat, mint 20-ért gyengébbet)
Köszi a segítséget! -
madmike
őstag
Én a napokban vettem GPS-t, úgy érzem áttúrtam az egész netet
Térképes verzióból ennyiért szerintem ez a TomTom jó lehet. Itt ami számomra negatívum, hogy a jövőbeni térképfrissítések elég drágák.
Így végül egy Wayteq x980 mellett döntöttem térkép nélkül. 20.000Ft alatt hozzá lehet jutni. Hivatalos térképpel együtt viszont 30 fölött van.
A kütyüvel egyébként teljesen meg vagyok elégedve, bátran ajánlom. -
WuuWuu
tag
Sziasztok nem irtam még ebbe a topicba eljott az ideje
Ipadet hasznalok GPSként jelenleg amit elszeretnék adni es egy gpst venni de lovesem sincs hogy milyen lenne jo.
20-30 e FTra gondoltam. Lhet venni ennyiert olyat amin van terkep?
Europara lenne szuksegem. -
snowdog
veterán
Ha már Android. Mindent kipróbálok, aztán többnyire pár nap után letörlöm őket. Most éppen az OsmAnd-ot próbálgatom, egész jó kis program. Ingyenes is van (én megvettem a fizetős változatot, ebben nincs korlátozva a letölthető térképek száma), offline módon használhatók a térképek (országonként letölthetők). Akit érdekel próbálja ki bátran. [link]
-
LámaZ
addikt
válasz
whatnot #8762 üzenetére
„Igazából ha lenne valami google maps alapú”
Van ilyen, a neve waze.
Nem mondom meg, hogy menyibe kerül, de csak androidos gépeken fut, és kell neki mobilnet.
Én ilyet használok qualcommos cpu-s okostelóval, a mobilnet havi 100 ft, de nem vagyok kemény felhasználó (úm. kamionos, taxis stb.). -
krisz195
csendes tag
Sziasztok!
Faternak kellene egy GPS, kb. 25 ezer forint rá a keret. Semmit nem tudok ezekről a masinákról.
Fontos lenne neki, hogy több címet lehessen beírni, és a legrövidebb úton vezesse végig.
Mit tudtok ajánlani?
Lehetőleg több modellt is írjatok, mert kaksi utalvánnyal kellene fizetni, amit sok helyen nem fogadnak el. Ha nincs a megfelelő helyen olyan típus, legyen opció másikat választani.
Köszi! -
trance89
őstag
válasz
madmike #8780 üzenetére
egy x980 sokkal jobb vétel bármelyik cns-nél (8GB ROM + 256MB RAM / 4GB ROM + 128MB RAM), pl cns globe via plus 5col/480x272 felbontás - ez bizony vicc kategória 2014-ben
már csak a hatalmas RAM méret (szigorúan wince szempontból) miatt is sokkal inkább ajánlott, ma még elég a 128MB is de gondoljunk kicsit a jövőre is
szóval gyakorlatilag szinte minden szempontból jobb egy x980 mint bármelyik cns -
madmike
őstag
Közben fennakadt a szűrőn mégegy gép. TomTom Via 135. 25.900-ért egész jó vételnek tűnik, bár még sosem volt TomTom gép a kezemben. Ez legalább TMC képes. Azt tudjátok, hogy rendelkezik e kamionos funkciókkal?
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy egy Wayteq X980 lesz a befutó számomra.
Ha valahonnan sikerül szerezzek hozzá egy Wayteq RTA-3000-es TMC vevőt, akkor azzal fog működni a TMC?
Nem egészen világos számomra, hogy van ez a TMC, mert mindenféle előfizetésekről olvastam. Hogy van ez? Európa szerte szeretném majd használni, mi kell ahhoz, hogy működjön? -
goncvte
újonc
Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában.
Wayteq x980 GPS-t szeretnék vásárolni, de a neten eddig csak Sygic térképszoftverrel feltöltve, vagy üres készüléket találtam. Én iGo 8, vagy iGo primo térképet szeretnék telepíteni rá, de ezek ajánlólistáján nem szerepel a Wayteq. Ennek ellenére rátelepíthetem és jól is fog működni? Kérem aki tud segítsen.
-
whatnot
őstag
Egy szimpla GPS készüléket keresek, nem kell semmi extra, csak legyen normális navigáció.
Frissüljön sok évig és frissüljön gyorsan az adatbázis. (A jelenlegi kütyü, aminek a neve most nem jut eszembe, már nem frissül és emiatt használhatatlan is.)
Igazából ha lenne valami google maps alapú, az már jó lenne, wifin keresztül beállítanánk a navigációt. De nem ismerem a többi lehetőséget.
Mi a javaslatotok? -
VMatteo
őstag
ha veszek egy szoftver nélküli wayteq-et, akkor arra később minden gond nélkül tudok vásárolni legális térképet (memkarin) és futtatni is egyből fog sikerülni?
-
DM43
őstag
válasz
Luck Dragon #8756 üzenetére
Kicsit figyelmesebben kellene olvasni!
CNS Globe Smart 12423 Ft
CNS Globe Smart + CNSMap 8 Európa 31490 Ft -
Sziasztok, lenne egy nagy kérésem hozzátok, egy GPS- néztem ki magamnak de kiszeretném kérni a ti véleményeteket is, a neve CNS Globe Smart GPS ,többet a LInkre kattintva többet tudsz róla IGo 8 progit használ, 13,000ft, . a válaszokat előre is köszönöm.
-
nepszter1
addikt
Sziasztok keresek egy GPS-t ár/érték arányába a legjobb legyen akár több lehetőség is érdekel de sokat nem akarok rákölteni .
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Wayteq 7x-el kapcsolatban van tapasztalatotok? Navigációra mennyire alkalmas? -
zoli_1989
tag
Sziasztok!
A véleményetek érdekelne a WAYTEQ X980 BT-vel kapcsolatban!
Mennyire bírja a gyűrődést maga a gép és az aksi külön érdekel mennyit bír ki? -
gipsztigris
addikt
válasz
anonym1s #8750 üzenetére
1.- Amennyiben Murphy jól dolgozik, akkor a legnagyobb dzsumbuj kellős közepén, full ismeretlen területen, egy manőver előtt érkezik majd bejövő hívásod, és mire felveszed, és visszaáll a navi, addig faxxán túlszaladsz a manőveren, és mondjuk egy 40 tonnás vassal a segged alatt nem lesz olyan egyszerű az "újratervezés".
Persze, ha csak "úrvezető" vagy és ritkán használod a navit, akkor jó lehet. De ha napi szinten kell a navigáció, akkor százszor inkább bíznám magam egy húszezres PNA-ra, mint a legdrágább telefonra.
-
anonym1s
őstag
A galaxy s5 telefon kijelzoje hibatlan, nagy fenyerovel es kontraszttal, plusz bika hardware. Azt gondolom ezt gps-kent hasznalva jobb lehet barmelyik gps eszkoznel (tomtom, becker garmin).
Tudnatok ellenerveket mondani (persze az arat kiveve)? -
madmike
őstag
Sziasztok!
Kamionos célra milyen GPS ajánlanátok? navigációs szoftver nem szempont, hogy legyen rajta. Lehet kínából rendelős is, ha van valami nagyon jó vétel.
Előre is köszönöm! -
Ren Hoek
veterán
Amúgy sehol sem írják, hogy ezekben az átlagos 20-30 körüli gépekben milyen érintőkijelző van? Rezisztív, vagy kapacitív?
Sajnos emlékszem még az előbbire, amit körömmel kellett vésni, hogy érezzen valamit...
-
anonym1s
őstag
válasz
Prime110 #8744 üzenetére
Hali.
A hangvezerles nem erdekel, viszont a kijelzo, forgalom info es navigacio annal inkabb.
Leiras alapjan a garmin is jonak tunt, aztan a gyakorlatban derult ki, hogy megsem olyan jo mint amilyennek a leiras alapjan gondolja az ember.A becker active.5 geppel vannak szemelyes tapasztalataid is? Milyen a kijelzoje? Kelloen erzekeny? Lehet latni rendesen napsutesben is? Mukodik a forgalom info benne vagy abban is olyan mint a garminban?
-
Prime110
aktív tag
válasz
anonym1s #8734 üzenetére
TT-ra nincs összehasonlítási alapom mivel a drága TT-k idehaza meg sem jelennek.
Amit linkeltél az annyival több, hogy hangvezérléses a Becker-rel szemben. Jön amúgy ilyen Becker is, az új Professional.5 LMU néven, úgyhogy végül is ez a fronton is le lett dolgozva a "hátrány" (ha egyáltalán kihasználod a hangutasítás funkciót...).
Dizájnra nem szabad véleményt mondani, de maradjunk annyiban, hogy a Becker azért mutatósabb. LiveTraffic és minden ami egy High-end modellben benne van szintén megvan mindkét modellben. Ez a TT nem az Active.5-nek az "ellenfele" hanem az általam linkeltnek. A kettőt így kell összenézni. -
vlevi
nagyúr
válasz
gipsztigris #8742 üzenetére
Lenovo S750-em van, arra pont nem írja a Mobilaréna teszt a fényerőt
De az tény, hogy ennek a telefonnak a kijelzője valamivel jobban látható, mint a GPS-em (Mio C520). -
gipsztigris
addikt
válasz
anonym1s #8741 üzenetére
LG P880: 550nit!!!! (ez volt eddig a legerősebb fényerejű telefonom)
Nexus4: elvileg az is 550 körüli, de picit gyengébbnek tűnik mint az LG volt.
HTC Mini2: 471 nit
Motorola MotoG: 420nit
Sony Xperia M2: 484nit
Alcatel Idol2 S: 522nitEgyébként a Mobilarénás telefon teszteken mindig feltüntetik a fényerőket.
-
anonym1s
őstag
válasz
gipsztigris #8739 üzenetére
Hali.
Irnal nehany olyan telefont aminek 400 feletti a nit erteke? -
vlevi
nagyúr
válasz
gipsztigris #8739 üzenetére
Az a baj, hogy motoron tényleg teljesen a napon van a GPS, semmi árnyékolási lehetőség nincs.
-
gipsztigris
addikt
-
vlevi
nagyúr
válasz
gipsztigris #8737 üzenetére
"Az utolsó, napfényben is jól, látható készülékek pl. Mio Cx20-as sorozat,"
Ajjaj, ha az jól látható napfényben, akkor milyen a többi? Nekem MioC520-asom van
Telefonból van olyan, aminek nagy a fényereje? -
gipsztigris
addikt
válasz
anonym1s #8736 üzenetére
Legalább van aki le meri írni, hogy a Garmin sem hibátlan!
Mert lassan a Garmin is beáll abba a képzeletbeli sorba, ahol SOK PÉNZÉRT sz@r terméket gyártanak és árusítanak. De a vásárlók (úgy mint a zájfon vásárlók) jelentős része szégyelli bevallani, hogy átverték. Néhány éve még, a Garmin név a minőség és a pontosság szinonímája volt, de mára......(#8735) vlevi
"Melyik az az eszköz, aminek akkora fényereje van, ami napsütésben is rendesen látszik?"
A piacon kapható navigációs eszközök közül gyakorlatilag egyik sem! Az utolsó, napfényben is jól, látható készülékek pl. Mio Cx20-as sorozat, valamint az iPAQ316-os voltak......de ezek már nem kaphatók, és a Mio pl. a mai navi programokhoz gyengécske már.
-
anonym1s
őstag
Hali.
Sajnos azt nem tudom melyik latszik jol napsutesben is, de azt tudom hogy melyik nem, a garmin.
Mellekelek ket kepet a nuvi 2597LMT kijelzojerol.
Ez a kep esos idoben keszult, ilyenkor minden kijelzo jol lathato.Ez meg napsutesben. Nem allitom hogy hasznalhatatlan, de ennyi penzert ez nagyon rossz, a nem letezo forgalom info es felrevezeto hangnavigacio meg egy rohej. En mar arulom az enyemet, remelem mielobb megszabadulok tole.
-
vlevi
nagyúr
válasz
anonym1s #8723 üzenetére
"- Kijelzo"
Hát, igen. Engem is érdekelne, hogy milyen eszközben érdemes gondolkodni, akár telefon, akár navigáció. Mert a mostani GPS-emnek a kijelzőjét nem látom. Kocsiban, ahol nagyrészt árnyékban van, ott még csak-csak, de motoron szinte esélytelen, még a napellenzővel is.
Melyik az az eszköz, aminek akkora fényereje van, ami napsütésben is rendesen látszik? -
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Van itt valakinek Becker active.5 LMU plus, vagy ennek a BT nelkuli valtozata?
Ezt tervezem a garmin helyett, de nem akarok ugy jarni mint a garminnal, ezert informalodnek kicsit vasarlas elott.
Az is erdekelne, hogy az emlitett Becker active.5 LMU plusvagy a TomTom Go 5000 a jobb keszulek? -
VMatteo
őstag
én is 30e Ft-ig keresek GPS-t anyáéknak, semmi extra nem szükséges. Európa térképes kellene, és amit minél tovább lehet frissíteni. Esetleg warez módon is. Mi most a slágertermék?
-
Ren Hoek
veterán
Üdv!
A navigációk világában teljesen tanácstalan vagyok. Apámnak kellene autóba, valami ablakra cuppanós kiegészítővel. Teljesen el vagyok keveredve, mert kb nekem a navigáció az az androidos telefon szinten végződött (amúgy teljesen jó ez is, csak apámnak nincs okostelefonja és nem is akar)
Itt meg egy rakás különböző rendszer van, mások a szempontok mint egy tabletnél/telefonnál. Ha veszek mondjuk egy 20 ezer körülit (ahol nem is írja, hogy térkép lenne rajta) azon hogyan működik a térkép frissítése, ha mondjuk EU térképet szeretnék rátenni később?
Apám már unja ezt az egészet, és be akar menni a Mediamarktba megvenni valamelyiket, de én óva intem ettől, mert félek rábeszélik valami szutyokra. (sajnos nagyon sokszor megszívtuk már ezekkel a boltokkal, úgyhogy inkább netről rendelnék neki valamit)
Tehát a fő szempont: egy egyszerűen és könnyen kezelhető (pl ezeken még rezisztív touch van? Mert az borzasztó...), napsütésben is JÓL látható, autós kiegészítőkkel ellátott kütyü, (semmi extra nem kell hozzá, se rádió, se filmnézés...) 20-30 ezer ft közötti ár. Előre is köszi, ha segítetek tippeket adni!
+ warez nélkül, pl nem értem teljesen mennyire zárt ezeknek a rendszere? Hivatalosan több féle navigációt is fel lehet rakni? Pl iGO/Sygic stb?
-
Prime110
aktív tag
válasz
Tituszazeb #8728 üzenetére
Grat az új munkádhoz!
Ha csak Magyarországon mész akkor szinte mindegy, ezen az áron még a Garmin is belefér, az más kérdés, hogy ár/értékben (ha csak egy országos navigációt nézünk) egy Navon N670 is bőven megteszi. -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Magyarországra főleg, egyszerűen kezelhető megbízható GPS-t keresek, lehetőleg legyen benne FM transmitter is. Ki mit ajánl?
-
Tituszazeb
tag
Sziasztok!
Új munkám lett, ami miatt néha autóznom kell szerte az országban.
Úgy gondoltam, hogy egy GPS-el könnyíteném meg a dolgot.Tudnátok ajánlani valamit, ami lehetőleg megbízható, nem túl drága, és naprakész? (tudom, sokat akarok
Ha kijön kb. 30e Ft-ból az pláne jó.
Előre is köszönöm!
-
Velocity
aktív tag
válasz
gipsztigris #8722 üzenetére
Jó nekem a telefon, mondjuk a sim annyira nem fontos, pláne nem kettő
Szeretném olyan 30 körül megúszni, szóval most használt Note I, vagy új Note 3 klón van kilátásban... de még egy darabig rágódok a témán
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Milyen navit érdemes venni manapság? Csak navigálásra használnám. Megbízható 5" körüli méretű kellene. Én a Wayteq X980BT-re gondoltam. De ha van jobb alternatíva akkor szivesen venném az ajánlást.
-
anonym1s
őstag
válasz
Prime110 #8715 üzenetére
Hali.
- Kijelzo
- Forgalom info
- NavigalasA garminnal ez a harom bajom van.
Merolegesen kell neznem a kijelzot mert kulonben alig lehet latni ha egy kis napfeny jon a szelvedon. A mellettem ulo pl. semmit nem lat rajta, olyan rossz a nezesi szoge.
Masik a forgalom info, ami gyakorlatilag semmit nem er. Tobb ezer km-es uton egyetlen egyszer irt ki forgalom infot, ami az volt hogy 9 perc keses, de valojaban 2,5 orat kestunk. Semmi mas forgalom infot nem adott egesz uton, pedig tobbszor bekeveredtunk dugoba, vagy olyan utra ami le volt zarva utepites vagy baleset miatt.
A legrosszabb viszont az, hogy a hang navigacio rendszeresen felrevezet, folyton neznem kell a kijelzot, mert elegazasnal gyakran nem mondja hogy merre menjek, maskor meg mondja hogy terjek le a palyarol, vagy kanyarodjak le, holott esetenkent meg tobb szaz km volt hatra a valodi leterestol.
Az erdekel, hogy ezek a hibak jelen vannak e a beckerben?
-
gipsztigris
addikt
válasz
Velocity #8716 üzenetére
Miért nem jó neked telefon?
Ha akarod használod, ha akarod, nem. Méretben megfelelőt sokkal könnyebben találsz a dual sim-es szegmensben. Mondjuk, ott oda kell figyelni a GPS-re mert az MTK procis gépek nem igazán jeleskednek gps vétel terén.....de vannak ott is kivételek.
Milyen árfekvésre gondolsz? -
Gstyler
senior tag
válasz
Velocity #8720 üzenetére
Igen, ezen hallgatom a zenét a kocsiban, de pl. jövő héten megyünk nyaralni egy barátom autójával, így simán arra is rácsatlakozok transzmitterrel és szól a zene miközben még navigál is. Aztán a szálláshelyen rádugunk egy hangfalat stb.stb.
Szóval nekem igazából a zene+navi+mobilitás a szükséges. Ezen felül semmi luxusigényem nincs (se 10", se 10magos proci), szóval árban is az alsó kategóriát célzom
Hha ez a kis wayteq nem akadna zene közben, akkor nem is nézelődnék alternatíva után. -
Velocity
aktív tag
válasz
Gstyler #8719 üzenetére
Nemhiszem, hogy lenne... nekem egy ilyen f transmitterem van most a kocsiba [link], ha néhanapján hallgatok zenét telóról akkor ezt használom. Bluetooth-tal összekapcsolódik, de van rajta jack bement, USB (pendrivenak) és SD/MMC kártyát is fogad. De egyébként igen, a cél az, hogy közvetlenül a fejegységhez csatlakozzon.
Neked mire kell a transmitter funkció? Kocsiba? Mert bloetooth-os fejegységet már elég jó áron lehet kapni 25k körül, amibe pendrive-ot is dughatsz...
-
Velocity
aktív tag
válasz
Gstyler #8717 üzenetére
Lehet itthon is kapni millió helyen, persze nem reklámozzák, hogy nem eredeti, meg tényleg az utolsó milliméterig úgy is néz ki, de azért az ára elég sokmindent elárul...
Nekem arra kellene, hogy beépítsem az autó műszerfalába, van is egy gyári hely, ahova éppen beférne az 5,7". Szóval zene, gps, és az android fontos (ez utóbbi az obd II miatt)... akksi már kevésbé, mivel fix áramforrása lenne. Egyelőre ez a terv, meglátjuk mi jön össze belőle. Most az infogyűjtés szakaszában vagyok -
Gstyler
senior tag
válasz
Velocity #8716 üzenetére
Gondolom, hogy ez külföldi beszer lenne. ?
Egyébként a WayteQ xTAB-50-el szerintem nincs gond, kérdés, hogy te mire használnád.
A zenelejátszás szerintem egy minimálisan elvárható funkció egy ilyen géptől, de vmi szoftveres probléma miatt az újabb android verziókkal akad.
Ha ez nem lenne, akkor nekem tökéletesen megfelelne. -
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Van itt valakinek Becker active.5 LMU plus, vagy ennek a BT nelkuli valtozata?
Ezt tervezem a garmin helyett, de nem akarok ugy jarni mint a garminnal, ezert informalodnek kicsit vasarlas elott. -
Gstyler
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy androidos WayteQ xTAB 50-em van, aminek az adottságai tökéletesen megfelelnek. Gyakorlatban viszont gyakran használom zenehallgatásra (transzmitterrel) és sajnos ebben gyengélkedik a készülék. Nem recseg vagy ilyesmi, de gyakran megakad valamilyen szoftveres hiba miatt és így nem túl élvezhető.Tudtok ajánlani alternatívát?
- 4,3"-5"os kijelző,
- android,
- transzmitter.Szoftver igény nincs.
Nem egy drága csodamasinára van szükségem csak amivel rendesen tudok zenét hallgatni és simán fut a droid és a navigáció.Köszi
-
Velocity
aktív tag
Köszi mindenkinek a választ
Most annyiban változott a felállás, hogy 5" androidos pna-ból a WayteQ xTab-50-est találtam, viszont beszéltem olyannal akinek volt és nem sok jót mondott róla.
Szóval van újabb terv, az jutott eszembe hogy egy klón Note3 is jó a célra, kb olyasmi árban is van... -
DM43
őstag
válasz
gipsztigris #8700 üzenetére
Egy N800-ra annó én is feltettem - mint mondjak, a sebessége olyan volt, mint a hátramenés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest