Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N91 - Elvis él
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Aktív témák
-
XMI
csendes tag
Nekem is kifejezetten katasztrófasújtott alaplapom van, egyébként MSI P43 valami, szintén Realtek audio vezérlővel. A szakaszosan jelentkező búgás ismert jelenség, főleg a front panelen lévő mikrofoncsatlakozó szedi fel ezt a zajt. Akkor van, ha a CPU üresjáratban van. Ha éppen dolgozik a CPU, akkor megszűnik. Feltételezem, hogy power saving mode okozza, hogy hallható tartományba csökken a CPU tápstabilizátor kapcsolási frekvenciája. Halkan füllel is hallani lehet az alaplapról ugyanezt a fütyülést. A hátsó panelen lévő csatlakozóba dugva lényegesen jobb a helyzet.
Esetleg ezt érdemes megnézni, hogy mit kísérleteztem egy preamppal. Anyagköltsége nincs 500Ft és ebben már a jack hüvely+dugó is benne van.
Végülis 3 alkatrész maradt a kapcsolásból, 1 tranzisztor (Q1) 1 ellenállás (R2), 1 kondenzátor (C1). Ezzel a rásegítéssel a HMD mikrofonja jelerősségben bőven megverte az electret mikrofonokat, zajszintben szintén. Egyedül a mélyek kevésbé erősek, mint egy electret mikrofonnál, ezért énekre, hangszerre nem ajánlanám, telefonra, skype-ra viszont remekül használható.
A füles részével nekem semmi probléma nem volt, más kérdés, hogy én eleve nem hajtom ki nagyon, mondhatni örülök, hogy nem kell nagyon hangosítani, mert a zárt kialakítása miatt jól szigeteli a külső zajokat.
-
dudika10
veterán
Csak azért nem írom, hogy vigyázz a füleid épségére, mert lehet, hogy tényleg kevés a hangerő. De általában nem a hangerővel szokott probléma lenni, így két eszköz után már valószínűnek tartom, hogy mégiscsak jóval hangosabban szeretnéd hallgatni, mint az egészséges.
Nem bántásból mondom, csak tényleg nem árt figyelni, mert könnyen kárt tesz magában (saját fülében) az ember.(#31377) Taximaxi: 50 felett sem nagyon. De a chat-hez nem is feltétlenül kell a hiperszuper minőség gondolom.
(#31379) schawo: összekevertem valakivel, aki chat-hez keresett. Vagy ezt csak hallucináltam?
Azt hiszem ma már csak rombolni tudok itt. Jó éjt mindenkinek.szerk sokadik: [link], még se vagyok teljesen hülye.
-
Deadzone41
őstag
nem ismerem a vásárlásod előzményét de akkor nem ez a fejhallgató való neked erre a feladatra, szerintem ha érdeklődsz a hajthatósága felől itt akkor biztosan mondták volna többen hogy nem a legjobb választás ha alaplapira van kötve. továbbra is hülyeségnek tartom a hangja alapján véleményezni egy alaplapot, nekem is p5q-m van de egy párezres hangkártya is lazán elveri.
-
Deadzone41
őstag
az alaplapi zajkeltőket el lehet felejteni, szinte csak muszájból vannak rajt. egy erősítés igényes fejhallgatóhoz meg főleg használhatatlan. szerintem elég nagy butaság ez alapján megítélni egy alaplapot (bár lehet más is közrejátszott a véleményedben, nem tudom). a helyedben vennék valami portable egybe erősítő/dac-ot amit tudnál a gépedben hangkártyaként és erősítőként is használni, valamint más analóg forrásokat is rá tudnál kötni amit erősíthet. ez mérföldekkel jobb lenne mint az alaplapi.
-
fi:zi'k
nagyúr
Most csak azért is kipróbáltam (sokadjára). Egy ilyen lapom van, kb 2 éve volt 11E HUF.
A hangerő maxra tekerve számomra bőven elégséges. Nyilván egy erősítő sokat dobna rajta, de ez tudtuk eddig is.
A mikrofon ~3 cm-re a számtól teljesen jól kivehető hangot produkál, suttogás hallható.Továbbra is értetlenül állok a probléma előtt.
-
dudika10
veterán
Meghallgatva a feltöltött fájljaid mind a kettő eléggé zajmentes. Tény, hogy a PC151 hangosabb, de torz is mellé.
Illetve a 660-as elején 3-ig van valami sípolás, nem tudom az micsoda, de utána elhallgat.Összehasonlítás kedvéért: nálam a fejhallgató 30%-on kellemes, 50%-on már hangos.
Mikrofon 50%-on gond nélkül használható. Ez egy Xfi HD USB-vel.(#31302) Yany: nem teljesen zajmentes, de egyáltalán nem vészes.
Az elején van egy sípolás, az nem tudom micsoda.
Melyikkel a 6-ból ami nálam van? Vagy a hangfalammal is probléma van? -
dudika10
veterán
A baj röviden tömören:
A csatlakozóba nem úgy van gyárilag bekötve a kábel, ahogy az az átlagfelhasználók számára jó volna. Ezt egy egyszerű csatlakozócsere megoldja. Már jópár darabon ki van cserélve a csatlakozó.
További probléma, hogy dinamikus a mikrofon, így a mikrofonbemenetre érzékenyebb (mivel kisebb a jelszint mint az átlag mikrofonoknál) mint az átlag. Egy normális mikrofonbemenettel semmi probléma, tökéletesen működik. Egy gyengébb mikrofonbemenettel be kell kapcsolni az erősítést, ami a zajszintet jelentősen növeli.
Szerintem beszéld meg Fizikkel, hogy lehet-e kölcsönbe kérni egyet.A PC330 fejhallgató része a közelében nincs a HMD660-nak.
-
dudika10
veterán
Ez most nem tudom kinek ment válasznak, de ha nekem, akkor:
Én a HD202-ről beszéltem és ott is van, hogy melyik postra válaszoltam.Ha nem nekem:
Azért a nyitott fejhallgatókat elég jól ki lehet hallani, nagyon nagy különbség van hangszigetelésben a zártakhoz képest.
De ez áll a fülhallgatókra is. Ezért félek előre ha felszáll egy fehér fülhallgatós ember a buszra, mert akkor nagy a valószínűsége, hogy egy Apple fülese van ami amellett hogy ritka gyenge minőségű, még remekül szól kifelé is.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest