Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mobil flották
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosszfiu18
tag
Alkatrészeket keresek a készülékhez (4GB), első sorban alaplapot. Ha tudna esetleg valaki segíteni benne, az szuper lenne. Egyébként eladó készüléket is keresek.
-
Pheaper
csendes tag
Va valakinek eladó 4 vagy 8 gbs verziója müködőképes?
-
AAAKEEE
tag
Szerintem ez egy jó telefon.
Konkrétan két gondom van vele:
Kijelző.
Külső hangzás.
Szóval ha zenét szeretnék mutatni valami társaságnak, akkor mindenkinek oda kell hajolni mert alig lehet hallani. (lányoknak azért szívesen mutatok zenét)
De alapjáraton egy nagyon jó telefon, fülhallgatón szerintem verhetetlen, wifi és még egyéb okosságok. Kb. 1/2hónapja van meg és nagyon megvagyok vele elégedve.
Ajánlom mindenkinek. -
lulu09
csendes tag
Sziasztok!
SMS írásnál a teló (N91), alapból csak 60 karaktert enged írni és legalább 3 sms-nyi pénzt vesz le a kártyámról..:S:S
Hol tudom beállítani, hogy 160 karakter legyen 1 sms??és még annyi kérdésem lenne, hogy rátettemén mini oerát meg a gyári cuccával is próbáltam behozni oldalakat WIFI-n keresztül, de az istenért sem találja..miért lehet?
U.I A kijelzőjével nekem semmi bajom nincsen, szerintem tűrhető..mondjuk azt én sem értem, hogy khozták ezt a 8 gigás verziót és még csak kicsit sem szabták át semilyen téren..
Ha valaki tud, légyzsi helpeljen!
-
palm treo 75
tag
Nagy baj hogy a kijelző nem méltó az N-széria mobilcsaládjához de ha ez javulna a következő frissitésekel akor akár etalon is lehetne a zenfonok terén.
-
spedyboy
senior tag
sziasztok!
van valakinek ilyen telefonaj még ? mert teljesen kihalt a topic!! ha van kéremírjon!
valószinüleg beszerzek én is egy ilyen készüléket!
sziasztok -
gege71.hu
addikt
Nahh,
örülök, h segíthettem. A zenére tökéletes. Ha esetleg autóban akarod hallgatni javaslok egy transzpondert (vagy hogy az ördögbe nevezik) Ez egy kiállás a jack kimenethez, így rá tudod kötni az autó hifijére. Hosszabb úton nem fog ártani a telóhoz az autós töltő, mert szerintem folyamatos zenehallgatással nem bír ki egy teljes napot az aksi.
Nekem is 2 év mo.-i teljeskörű gari van a cuccra ami viszonylag megnyugtató. Az első készülékemnek szar volt a kamerája. Pixelhibás képeket csinált. Valszeg az objektívben volt valami szemét, vagy mikrorepedés, mert a kép mindig ugyanazon részén volt a zavaró rozsaszin pixelsáv. Kicserélték pár nap tökölődés után.
Ja még 1 negatívum, bár ez inkább legelső alkalommal lesz idegesítő:
A zenék áttöltése adatátviteli módban a legalkalmasabb ugye. Ilyenkor a windóz egy sima meghajtóként látja az N91 vinyót.
Viszont. Az USB nem 2.0 hanem csak 1.1 így sok sok zene áttöltése el fog tartani egy darabig.
A vicc az egészben, hogy még a teló dobozán is USB 2-ként hivatkoznak az adatkapcsolatra, de ez nem igaz. 1.1 az akárhogy is nézem
[Szerkesztve] -
amanoba
őstag
válasz
gege71.hu #173 üzenetére
köszönöm szépen
nagyon sok fontos dolgot mondtál el!
igazából én a zene miatt venném meg,sokat hallgatok zenét,hosszabb utazások során,igy nekem ez a legfontosabb.és ezért hunyok szemet a kijelző és a mérete felett...és nekem nagyon is tetszik ez az egész,ugy ahogy van,bejön ez a fémes külső,szeretem,ha nem sporolnak az anyaggal!
szóval ha összejön a dolog,beruházok egyre,de csak teljes garival,mert félek picit a vinyó miatt,szeretem biztonságban tudni a dolgokat!
mégegyszer köszönöm a segítséget, sokat nyomott a letba...NEKEM KELL EGY ILYEN!!! -
gege71.hu
addikt
Szevasz,
Na akkor reszemrűl pár észrevétel kb fél év használat után:
Akksi:
közepes használat mellett 2-3 nagy ritkán kitart a 4. napig is, ami szerintem egy ilyen vinyós, symbianos cucc részéről egész jónak mondható.
Kijelző:
vsz elég gyatra a felbontása egy ilyen tudású telóhoz képest. Kár hogy ezen spóroltak. Egy E65öse van a nejemnek és amellett nézve kimondottan ronda a képe az N91-nek az E65 tűéles képéhez képest.
ZENE:
az korrekt, semmi probléma nincs vele, Jack kivezetésen hifire vagy autórádióra kötve szépen szól. Egész jól alakítgatható a mélyhang kiemelés stb beállítás. Persze mp3 ugye a vájtfülűeknek szentségtörés kategória, de én ebben nem vagyok olyan atom-szenzitív, igényeskedő.
Video:
Divixplayer letoltheto ingyenesen hozzá.
Mókás dolog, kisebb poénos videokat érdemes rátenni, esetleg el lehet szórakozni, hogy egy teljes flmet, de a kijelző korlátai miatt inkább csak bohóckodás. Sok értelme nincs, hacsak nem az unaloműzés meg a tesztelgetés, kipróbálás.
Ami nagyon zsír:
WiFi. Wifi kapcsolat mellett használható érdekes/hasznos progik (ingyenesek és egész jók):
Spodtronic (streaming alapú netes rádió)
Internet Radio for S60 (szintén netes, shoutcast listát kezelő netes rádió, sima mp3 acc fileokat is lejátszik.)
FRING - [link] (ez mukodik normal GPRS vonalon a szolgáltató által nyujtott kapcsolattal, ami az elofizeteseden mulik. Pannonnnál az 50 megás csomag havi 1300 körül van és 10 kbyetonként 1-2 forint).
A fring kezeli a Skype-ot az msn-t a goggleTALK-ot és a SIP-es szolgaltatasokat, meg még vmit ami nem ugrik most be..nem hasznalom azt ti.
Bar van még 1-2 bugja, de nagyon patent kis szoftver. Nekem szemely szerint a kedvencem.
HA gyorsan akarsz uzenni skypeon vagy msn-en akkor ahogy irtam a wifi sem kell, olyankor persze nemi koltseget jelent, de az minimalis.
A SIP mukodik, bar eleg nagy a kesleltetése és halk is. (en a voipdiscount-tal hasznalom idonkent) inkabb csak jó, hogy van vész esetére, de nem elég jó a hangereje mindennapos hasznalatra. Ha a hangerő problemát orvosolják van/lesz benne potenciál. Szerintem csak idő kérdése. Sip-pel kapcsolatban ha kell majd infózok, de azt hosszu lenne it begépelgetni.
Email, böngészés (opera is megy rajta, tök jól) stb a kijelző méretei miatt nem egy vizuális orgia, de amire kitalálták azt teljesíti. Operát érdemes feltenni az korrektebb mint a gyári böngésző.
Több email fiokot is be lehet állítani az üzenetek felhasználó felületén, hibátlanul teljesít. Elsőre csak a mailek fejléceit szedi le természeteen. Aztán nyitható az esetleges csatolmány is.
Ofiice dolgokat is elkezel:
wrd, excel stb cuccokat meg lehet nyitni, de gyarilag nincs rajta progi (mint az e65ön pl) hanem magad kell telepits egyet a számos office alkalmazas közül. Azok fizetős cuccok, de probaverziók közül megnézheted melyik a tetszetős.
Pdf fileokkal hasonló a helyzet. A megfelelő reader telepítése után nyithatóak az egyszerűbb pdf fájlok. Sok értelme mindennapos intenzív használatra egyiknek sincs vsz (office, pdf stb) a már említett kijelzőfelbontás korlátai miatt.
PC-s szinkronizálása a PC SUite-tal és azon felül az outlookkal egész korrekt, oda vissza frissíti a névjegyzéket, naptárbejegyzéseket és gyors is. Nem árt az outlookban első alkalom után átnézni a névjegyzéket és itt ott formázbi ha igényes vagy a szépen rendezett név/telefonszám/emailcím dolgokra.
Általánosságban elégedett vagyok a cuccal, bár időnként 6-8 naponként x nem árt kikapcsolni es ujrainditani, mert van hogy instabillá válik a symbian. (Ilyenkor pl nem akar wifire csatlakozni, vagy elofordul nagy ritkan, hogy lefagy. Olyan szinten hogy csak az akksilevétel segít.
A kamerája nem rossz 2MB (1600x1200).
A vakut kispórolták és a videohivashoz elég hasznos front-objektívet is, bár a videohivast meg csak 1x probaltam ki. A hívó olyankor lat teged ha magad fele forditod, ekkor csak te nem latod őt. Esetleg tükör előtt lehet ilyesmivel bohóckodni. Hogy mindkét fél lássa a másikat.
Jelenleg a magas percdijak miatt inkabb csak Úri huncutság és a hangminősége is elég ótvar.
Elég nehéz a telefon, de hát ugye acél ház, meg a 4GB vinyó...
Kinézete az inkább oldschool nokiak vilagat idézi, de nekem épp ezért tetszik.
Ha nem ragaszkodsz a jack csatlakozohoz és tul nagy az N91, akkor az ujabb E65-öt ajánlanám, kb ugyanekkora a tudása fele ekkora tömeggel, szebb kijelzővel. 2GB-os miniSDvel bár feleakkora a tárhelye, és nem tamogatja a sima FM rádiót valamint a lifeblogot sem (ami egész jópofa üzenet/kép/video rendszerező ami a pcn is joj fest es nemi tököléssel webes blogozó szirszarrá is alakithato ezzel nem szarakodtam még mert vmi regelt tárhely kell hozzá meg egyéb jedi dolog)de egyéb tudásban kb megegyezik az N91gyel. -
amanoba
őstag
Sziasztok!
N91-ről szeretnék minél többet megtudni.Nem olyan adatok érdekelnek,amiket elolvashatok bárhol (már megvolt) ,hanem a mindennapi használat során (hosszútávon is) szerzett tapasztalatok...pl akksi,kijelző olvashatósága,zene, stb stb...egyszóval minden!
előre is köszönöm a segítséget! -
kepi09
csendes tag
új most lett cserélve
-
kepi09
csendes tag
Sziasztok eladnám nokia n91esem ha vkinek kell írjon .köszi
-
kugli81
aktív tag
Van egy eladó winyo ha erdekel valakit 3gb os ugy tudtam de lehet 4gb .Akit erdekel kuldjon privit...
-
eddie17
addikt
válasz
gege71.hu #164 üzenetére
Viszont könnyen letakarható ujjal a hangszóró, és nem is klattyan akkorát.
Már azt hittem, hogy senkinek nincs ilyen telefonja
Még egy kérdés ha már itt vagyok: Letöltöttem egy divx playert, és nem tudok hangot állítani rajta. Müködik rajta minden megy a film is, csak ordít, és nem tudom lejjebb venni a hangerőt, mert nem reagál az oldalsó hangerő gombokra. Valami megoldás? -
eddie17
addikt
Csak nem hagytam annyiban a dolgot, megtaláltam mindent ami nekem kellet.
A kamerahangot nem lehet valahogy kikapcsolni? Némán is prüttyög itt nekem. -
eddie17
addikt
Üdv mindenki!
Keresgettem a neten, de nem igazán találtam kifejezetten Nokia N91-hez dolgokat
Nos tudna nekem segíteni valaki, hogy merre kellene keresgetni? A nokiaprogramok.hu-n elég gyér a felhozatal, még témákat sem találtam. Bár lehet én vagyok a béna. Amugy a telefon nagyon jó -
gege71.hu
addikt
A legújabb fring már támogatja az ékezeteket is N91en és a többin is. Az imént tesztelgettem otthoni wifi kapcsolattal az msn és a skype hangminőségét. Az msn szaggat, kihagy. A skype viszont teljesen jó. Még lenn a kertben is cigizés közben tök jó hangminőségben hívogattam online skype kontaktokat, picit talán halk a normál telefonbeszélgetéshez képest, de azontúl teljesen ott van a cucc.
Ja és úgy is kipróbáluk, h a vonal másik végén egy n93 volt szintén fring-gel és azzzal is nagyon jó a minőség. Természetesen egy minimális késleltetés van a hangban, de nem zavaró módon.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
-
gege71.hu
addikt
Sziasztok.
A SIP-pel [link]kapcsolatban lenne kérdésem a készülék ezen beállításai miatt.
A telefonbeállításokon belül ugye elvben van lehetőség, hogy SIP profilt hozzunk létre. Ehhez ugyebár kell legyen egy (nekem pl VOIPDISCOUNT.com-os) vmilyen nettelefonos szolgaltatashoz account. Nekem van is a voipdiscounton regelt nevem, van is rajta vagy 10 eurónyi kredit szoval elvileg nem kéne akadálya legyen a hívásnak ezen keresztül.
Miket és hogy állítsak be a sip profil kialakításánál ugyanis van pár 2-3 attribútummal rendelkező változó a beállítási lehetőségeknél, ahol fingom nincs mire kéne állítani.
Kicsit más:
A fring legújabb verziója ([link]) támogatja a SIP-et. Annál viszont elég volt megadjam a sip.voipdiscount.com-ot mint proxyszervert, a felhasználónevet és a jelszót és élő wifi vagy akár 3g-s (gprs) pannoninternet kapcsolattal müxik is jól kicsi késleltetéssel a hangban.
A készüléknél viszont önmagában (fring nélkül) nem igazán jövök rá, hogy lehetne életet lehellni a SIP-es telefonálásba. -
-
gege71.hu
addikt
válasz
Dj SägaL #152 üzenetére
Ha fontos a nagy tárhely akkor n91 (4GB!), Ha a szebb kijelző és jobb fényképminőség kell akkor n73. Igazándiból a fényképezést jómagam lexarom. ha mnőség kel arra ott a digitfotógép. Ha meg csak vmi kocsmában, buliban vicces pillanatot akarsz elkapni ott meg nem a minőség a fő, hanem, hogy elkapd a pillanatot. Arra jó az n91 is.
Más:
Milyen ingyenes office alkalmazást ajánlotok N91-re? xls és doc nyitogatásra/nézegetésre kéne.
Thnx
üdv
gege -
Dj SägaL
csendes tag
Szerintetek meik a jobb teló???
Nokia N73 ME vagy Nokia N91??
Segítséget előrre is köszönöm!!! -
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu #148 üzenetére
Senki más nem próbálta még ki ezt a fring-et?
Kiváncsi lennék mások véleményére is.
Nekem nagyon tetszik. Múködik GPRS-sel és WiFivel is. Skype és MSN kliens és voip-ként is üzemel mind2. Tamogatja GoogleTalk-ot is és van egy saját voip része is maga a fring.
[link]
szerk
N91 -re egyelőre csak egy un preview verzió van és ezért a fejléc GUI-ja kicsit el van csuszva mert leginkabb N80-ra van belove, de irtam nekik es mondtak, h a frissitesekkel heteken belul orvosoljak ezt. Orvosolandó probléma az unicode karakterkészlet hiánya. Sajna magyar ékezetes karaktereket nagyon csunyan jelenit meg és ha irsz pc-s online skype partnernek ekezetes betukkel akkor azt a post-ot nem jeleniti meg a partnernel csak ... pontokat.
ekezet nelkulieket simán megjelenitit.
A beszéd hangminősége mind skype mind skypout (mobil, vezetékes) vonalakra elfogadható bár kicsit halk és van némi (1-2mp) késleltetés ami megszokható.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
szamovar #147 üzenetére
VAN MÁR ILYEN!!! 2 hete jelent meg a szoftver. Ingyenes és szerintem direkt ez ellen a lóvélehúzásossá váló skype stb monopolhelyzet ellen írták meg valszeg lelkes fiatalok.
Tök jól müxik pedig még csak BETA.
[link]
Tegnap találtam. Részletek a symbian topikba írt post-omban!
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
szamovar #143 üzenetére
nna..végül csak kicserélték, bár közben elutaztam így csak pénteken jutottam végül a telóhoz, hogy végre használni is tudjam.
Naszóval. Párkérdés:
Milyen MSN klienst ajánlotok? Ma felraktam egyet vmi java-s cucc. Fel is települt, a nevét már el is felejtettem mert miután 2x fagyasztotta le a telót, hogy csak aksilevétellel tért magához le i szedtem gorsan a gépről.
A másik:
Skype voip protokollt ez ugyebár nem támogat, de van e mód arra, hogy a skype chat részét használni tudjam? van e vmi ilyesmi progi? -
[xlt]
tag
valakinek ( n91 tulaj ) sikerült már bármilyen formában word documentumokat megjelenitettni telón ?
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
szamovar #141 üzenetére
Nos hát...
leadtam a boldban a telót. Nagykerbe/szervízbe megy vissza...megnézik jól...
Mivel 3 napon belül vagyok milyen jogok illetnek ha esetleg ma azt mondják, hogy izé...optikában van hiba..javítható de....1-2-3---100 hét ..mittomén.
Lehet ugatni ilyenkor, hogy márpedig cseréljék vagy mi van ilyenkor?
üdv
gege -
szamovar
tag
válasz
gege71.hu #140 üzenetére
Minden kezdet nehéz ... De majd mikor frankón fog működni és ráérzel a belső értékeire, akkor már nem ereszt! Én 2 havonta cserélem a telóimat, még itt is hírdettem, de aztán úgy döntöttem, hogy nem adom el mert kiválló telefon(kamera kivételével
). Úgy hogy fel a fejjel!
Anno a w800 és a P850 nálam elég magasra rakta a mércét képek terén, úgy hogy azokhoz viszonyítok!
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
szamovar #138 üzenetére
Nem a minőséggel van a bajom(abban nem is számítottam nagy durranásra), hanem azzal a kurva kékes csíkozódással.
Fax kivan...Nincs szerencsém ezekkel a drága ketyerékkel.
Októberben egy FujitsuSiemens N560as gps-es pda-m adta be a kulcsot 5 nap után(még szerencse hogy a bekrepálás után pár nap féligmeddig anyázás után kicserélték)
..most meg ez is szar...a fene essen ebbe a balszerencsébe
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
gege71.hu
addikt
Szasztok.
2 napos N91em van
Most néztem PC-n a képeit amiket lőttem vele(nem sokat..8-10et csak próbaképp).
Mindegyiken van a kép bal harmadában egy hosszanti liláskékes hosszanti csík.
Egyet felraktam a tárhelyemre (klikk):
[link]
Ez mi a p*cstől van?
Vigyem vissza gariba a gerelybe?
Fax kivan.... kiad az ember egy valag pénzt és ilyen gyökér hibái vannak a cuccnak. -
szamovar
tag
Valaki tud kurblis töltőt hozzá?
-
Pompi
nagyúr
''50 ezret kértek érte. Én innen gondoltam mert az már mondahatni aranyár...''
Az igen, de nem véletlenül linkeltem dolgokat... de ezek szerint felesleges volt.
''Amúgy összehasonlítva ezt egy pdas navigációval amin például iGO van ahhoz képest mien ez a fajta navigáció?''
A kisebb kijelzőtől eltekintve szerintem ugyanolyan. -
Ck.
addikt
válasz
tupacamaru #124 üzenetére
A winyó csak addig pörög fel, amíg adatot olvas/ír, pl. zenelejátszásnál ha számot váltasz akkor a winyóból beolvassa a file-t a RAM-ba és így nem pörög végig a winyó, rendkívül hasznos dolog. Lassulás ez miatt nem tapasztalható számváltáskor, csak olyan számoknál, ahol albumképet is rendeltél hozzá, mert olyankor eltelik 2-3 mp. megnyitásig, de ezt leszámítva korrekt, gyors. Én nagyon meg vagyok vele elégedve!
-
retes
aktív tag
Az valóban kellemes, de tény, hogy mikor én akartam 9500ához vanni ilyet akkor nokia oldalról néztem majd márkaboltba és most nem akarok butaságot mondani mert nem tudom, hogy ez az a típus volt e, de tény hogy 50 ezret kértek érte. Én innen gondoltam mert az már mondahatni aranyár...
Amúgy összehasonlítva ezt egy pdas navigációval amin például iGO van ahhoz képest mien ez a fajta navigáció? -
Pompi
nagyúr
Ingyenes MSN kliens: HIER [link] vagy [link]
Egyéb - fizetős - kliens programok, ezek viszont tudnak más szolgálatást is, nem csak MSN:
Agile Messenger [link]
IM+ [link]
Navigációhoz mindenképp szükség lesz egy külső bluetooth GPS vevőre, pl: Nokia LD-3W [link]
És szoftverre. Ezek közül ami elérhető Symbianra és Magyarország térkép is van hozzá, az a TomTom [link] és a Navicore [link]. -
retes
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy Nokia N91-es telefont és szeretném 100% ban kihasználni. Msn és gps ami csak megoldható vele! Mit tudtok mondani mi a legjobb megoldás és mien programokat tudnátok ajánlani ehhez?
Előre is köszönöm a segítséget! -
tupacamaru
veterán
Azt szeretném kérdezni a tulajdonosoktól hogy a MicroDrive mindig pörög, vagy csak akkor ha zenét hallgatunk?
Elolvastam a fentebbi cikket, mostmár tudom.
[Szerkesztve] -
Ck.
addikt
Rusi letesztelte a 8 GB-os változatot: [link]
Jó kis gép, lehet hogy ez lesz a következő telóm... (Habár van másik 2 esélyes is, az N95 és az N93i személyében.)
[Szerkesztve] -
szamovar
tag
Hááát, nagyon kihalt ez a topic! Senki nem tudja megosztani a tapasztalatait!
A kérdésre választ kaptam máshol, fölpakoltam pár hasznos progit és egy szoft. frissítést is elvégeztem! Ha kérdése van valakinek szívesen válaszolok!!! -
szamovar
tag
Ha volt már a kérdés, akkor bocsi mindenkitől! Word dokumentumokat akarok megjeleníteni a telón és ehez kéne valami okos kis progi. Ami fontos lenne, hogy rátudjak keresni szavakra és a progi egyből kidobná a keresett kifejezést. D900 láttam ilyet és nagyon frankó volt!
A válaszokat előre is köszönöm! -
Ck.
addikt
Nagyon meg vagyok elégedve vele, a legjobb minőségű telóm, ami valaha volt. Zenében mindent űberel, az eddigi Walkmanek elbújhatnak mögötte (kivétel a W950, mert azzal nincs összehasonlítási alapom).
Valóban nincs benne Quick Office, de sztem ez utólag bármikor pótolható, ez a legszebb az oprendszerben, számomra különösen a Symbianban.
Az akksi is meglepően jól teljesít, ha nem hallgatok állandóan zenét és nem telefonálok éjjel-nappal, akkor simán kibír 4 napot, aktív használattal pedig simán viszi a 2 napot.
Én csak ajánlani tudom! -
Zoltanfi
senior tag
Az N91 álmaim telefonja lenne, ha az N90 kijelzője figyelne benne.
-
[xlt]
tag
Úgy látom mindeki erőszeretettel fikázza az n91 est és úgy közvetetten maga a Nokiát . Távól áljon tőlem hogy bármilyen oldalra is felsorakozzak mert kb 3 hónaponta cserélem a telóimat ( van aki erre költi a pénzét cigi , pia és esetleg más pc cuccok helyett, tehát nem vagyok valami kis gazdag akárki ) tehát gyakran cserélem a telóim és még egyedül a Nokia volt képes olyan anyagokat felhasználni a telókban ami nem recseg-ropog ,és tényleg érzi a juzer hogy minőséget kapott ilyen tére , tehát aki a w800 al van elvakulva , minden tiszteletem de anyag téren szerintem meg sem közelit az n91 est .És persze szerintem ez a teló más kategoriát ( úgy elegancia mint életstilus téren) képvisel mint egy w800 as vagy esetleg amit emlitett valaki egy w810i ( ami szégyene a S.E nek hisz ''butább'' mint elődje ) Azhogy pár dolog kiamaradt a telóból , azt saját magunkat ( fogyasztókank ) köszönhetjük ugyanis majd kijön egy frissitett verzió, amit majd persze megveszünk ( nem csak ebből a modelből) , tehát ha a Nokia ezt megteheti akkor tegye is meg - én szerintem - Ha valaki n91 es tulaj az legyen szíves és irjon pár tapasztalatott aksi és joystick ügyben ( vagy én legalábbis annak néztem ) amugy meg igaz az hogy semmilyen üzleti alkalmazás( pl document viewer stb) nincs ebbe a kütyübe . Előre is köszi
-
Roooger
tag
Szevasztok ha valakit érdekel egy vadi zsír!! 93-ért privizzen!!
-
-
Ck.
addikt
Na mi van, rajtam kívül nincs senkinek ilyen telója? Nagyon kihalt ez a topic...
-
Ck.
addikt
Megvan ez a remekmű!
Nincs jobb szó rá, egyszerűen csúcs! Elsőosztályú minőség, tökéletes, precíz összeszerelés, pontos illesztések, rendkívül masszív felépítés, kiváló anyagok...
[Szerkesztve] -
szamovar
tag
Holnap hozzájutok eme nagyszerű készülékhez, és emiatt lenne néhány kérdésem:
1.hogy tudom megnézni, hogy mikori a telefon valójában? (használtan veszem meg )
2.milyen tartozékok tartznak hozzá pontosan?
3.otthon tudom frissíteni a szoftot?
Válaszokat előre is köszönöm! -
TeOMo
csendes tag
Nemtudja valaki, hogy mikor lesz kapható a Pannon-nál ez a telefon? Vagy lesz-e egyáltalán valamelyik hazai szolgáltatónál?
-
Digital
addikt
Ma láttam egy gsm kereskedésben egy N91-et 125k-ért.Nagy volt a kísértés
-
BeLucZ
addikt
Vicc ami itt van!Mért nem hivják a mobilarenát fikazas.hu-nak?
Mindenki a Nokiát baszogatja,sztem ő gyártja a legjobb telefonokat,elbújhat a többi gyártó mellette!Mindig is Nokiám volt és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve!
Egyszerűen nem bírjátok elviselni hogy jobbak mint a ti telefonjaitok!(Tisztelet a kivételnek)
-
Jégkokó
veterán
válasz
Sirandrish #102 üzenetére
Hát igen , és a zenék mellet még vagy 390 nagyfelbontású kép is kerülhet, ami már nem is olyan rossz
-
Jégkokó
veterán
Sztem is fölösleges 4 gigánál több memória bele , én még az 512 t se használom ki teljesen, pedig van vagy 70 mp3 a telefonomon.Meg egyébbként egy I Pod is csak 3 4 gigás tudomásom szerint és az se kevés pénzbe kerül
-
zool11
csendes tag
Én már 2 hete vettem meg ezt a telt és meg vagyok vele elégedve. Mint minden telefonnak ennek is vannak hátrányai és előnyei. Fentebb olvastam, hogy valakinek nem elég a 4 giga hely zenehallgatásra. Ugye ez csak vicc!!!!
-
Lest4t
aktív tag
válasz
Sirandrish #97 üzenetére
8 giga sztem azért jó, mert nem kell mindig zenét másolnod rá, ha megunod a fent lévőt. Max. , ha új zenét raksz rá. Valamint pen drive- ként is hasznos. Valamint, ha igaz , hogy vga videot tud, akkor annak is kell hely. Sztem 8 giga még reális. Mit szólsz a 60 gigás ipodokhoz?
-
Sirandrish
legenda
ezt igy is fel lehet fogni..de mondjuk ugy is hogy szerintem mondjuk van egy telo...128MB a belsőmem..abba veszel egy 512es vagy 1gigás karit...akkor már legalább 512+128 helyed van..de legyen csak 512...egy átlagos mp3 album 35MB-70MB...nah ha azt kiszámolod akkor minimum 7-8 album ráfér..optimális esetben legalább 12album..szerintem az kitart mondjuk egy magyrországi körutazásig amit ha tegyük fel csak arra használsz hogy busszal elmenj valahova akkor legalább egy hétig hallgathatod..és szerintem mondjuk 30percet mindenki tud arra szánni hogy ha esetleg megunta a telon a zenéket akkor ráraksz ujakat.
a film...8giga? tegyük fel csak 4 giga...mondjuk egy dvd....egy dvd kb 10perc mire megirod...nah már most mire adatkábellel vagy bt-vel felküldessz egy 4gigas file-t telora 20dvd-t megirok...vagy mondjuk avi..egy avi film kb 5perc...hát kb ennek a 20*osa mig felküldöd telora...ugyhogy erröl ennyit..... -
Lest4t
aktív tag
válasz
Sirandrish #95 üzenetére
kihasználás relatív: van vagy 20 giga zeném, tehát így se fér rá az összes. Pl raraksz filmeket, és lejátszod tv-n ( tv kimenet), ha így alakul).
-
Lest4t
aktív tag
Ha kijön a Samsung i310, akkor ki veszi meg ezt a telót? ( csak egy érdekes kérdés )
(i310: 8 gb, 320*240 es kijelző, AF es kamera, meg valahol azt olvastam , hogy vga videó , de ez nem biztos) -
opr
nagyúr
Jó, vaze ebben igazad van
de akkor is...
egyébként nem igaz h te enm érzed h kicsit túlzott volt a rajongás, kicsit azt sem árt csillapítani(nem csak a nokia-nál, másnál sem)... pl. én nem tudnék sonyericssonokat tesztelni, mert csak jót írnék róla, akkor is ha szar... ugyan így AS nem tudna samsungot tesztelni... tudod, ízlések és pofonok -
csiga997
őstag
Még ha a miérttel egyet is értenénk a hogyan messze nem mindegy. Pl. ha a szerzőnek tetszett az elcsúsztatható előlap, akkor miért kell beleírni dőlt betűvel ''szerkesztői megjegyzésként'', hogy márpedig az szar. Ha már kukacoskodásról beszélünk, akkor ez az. (Pláne, hogy a cél deklaráltan az ''elhajló rajongás ellenpontozása volt'', vagyis, hogy nehogy már...!)
Különben, most végig olvastam a cikk maradék részét (ami már viszonylag mentes volt a ''humorbombáktól'', vagy mondjuk így: ''száraz szöveg'') de nem éreztem egyáltalán az elhajló rajongást, vagy bármit benne. Jobb lett volna, ha az egész cikk ilyen. Szerintem.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Tiszteletben tartom a véleményed. Nem azért lazítunk a szövegen, mert a Nokiáról nem lehet jókat írni (ugyanis szoktunk, ha megérdemli), hanem hogy ne legyen túl sűrű az információmennyiség. Egyeseknek bejön, neked nem, fogadjuk el egymás ízlését. Az N91-be egyébként azért pofáztam bele ennyit, mert huzamosabban nyúztam én is a telefont.
-
Noncsi
tag
válasz
Sirandrish #87 üzenetére
A nokiák ára nem szokott rohamosan esni...
-
Sirandrish
legenda
nah..szerintetek érdemes megvenni vagy várjak még vele pár honapot mert sokat fog esni?
-
Noncsi
tag
-
Zoltanfi
senior tag
Bog, a kijelzőt szemből és 30-45 fokban elforgatott fényképezőgéppel kellett volna fotózni lehetőleg teljesen kizommolva és sokkal jobbak lettek volna a screenshotok.
-
csiga997
őstag
-
csiga997
őstag
Hát, elkezdtem olvasni a cikket, de az ötödik dőltbetűs szerkesztői jópofáskodós beírás után abbahagytam. El kéne döntenetek, hogy most ki is írja a cikkeket, és, hogy megbíztok-e benne annyira, hogy nem javítotok bele a dolgozatába, mint valami kisiskolásnak. Ez egyszerűen szánalmas.
-
ByB
addikt
Aki sokat hallgat zenét telefonon, az általában (van kivétel) sokat is fotózik! (Saját felmérés!) Ez ugyanis valamilyen szinten összefügg, egy életstílusba tartozik, a kamera nélküli fónok sokkal inkább az olcsó, vagy üzleti darabok sajátjai! Kéne egy jó kamera a W950-be!
-
marcee
addikt
''Amikor megkaptam a készüléket erősen gondolkodóba estem, hogy megszabadulok az iAudio zenelejátszómtól, pendrive-omtól, 6680-asomtól, eladom a saját mobilomat is, és megveszem az N91-et, ami mindezt helyettesíti''
Én is valami hasonlót tervezek, csak én a kompakt fényképezőt is nyugdíjazni szeretném egyben. Szóval nekem ezek a funkciók egy 3x-os optikai zoom-os pár megapixeles kamerával egybeépítve kellenének. Ha lát valaki ilyet, sikítson! -
törölt tag
Mint ahogy te is tudod, az N91-et mar eleg regen elkezdtek fejleszteni. Akkor gondolom egy ''zenefon''-ba nem tunt szuksegesnek jobb kijelzö - mint ahogy a ''kamerafon''-ba (N90) szuksegesnek latszott. imho
Amugy szerintem a kijelzövel semmi gond, jol nez ki, persze ''pixeles'' a nagyobb felbontasuak mellett. -
DarkByte
addikt
Huh.. kb. 15 perce huppantam le a gépem elé, és gondoltam rásasolok az egyik kedvenc infó/mobil oldalamra, és lámlám, új mobilteszt. Szeressünk ilyet olvasni, gyorsan rá is böktem.
Nos, a képaláírásból nem erre a Nokia telefonra számítottam (nem mintha másik ilyet tudnék most hirtelen), de ezt a telefont amikor már máshol láttam, akkor sem nagyon tetszett. Ezek az előlapon lévő szerintem aránytalanul nagy lejátszásvezérlő gombok nekem valahogy nem jönnek be (a tesztben ki is derül, hogy mivel alatta van a számbillentyűzet, lehúzott ''ajtóval'' is könnyű megnyomni valamelyik zenelejátszó gombot.. erre a teszt nélkül is számítottam mikor először láttam). A formája és a mintázata bennem nem kelltett mély benyomást.. ehhez képest a 6230 sokkal elegánsabb. A kijelző pedig ebben az árban, ráadásul egy okostelefontól tényleg eléggé piciny. A HDD viszont egy érdekes téma. Nagyon kíváncsi lennék hogy fogyasztásban mekkorát dob az egészen. Nameg, 4GB.. khm.. mikor hallgat az ember ennyit végig egy feltöltéssel?
No igaz, most ebbe bele lehetne kötni, mert én is 1GBos kártyát veszek a k750i-mhez, és ennek az az oka, hogy ha valamelyik szám hirtelen nem gyere be, akkor ne kikapcsolni (vagy átkapcsolni rádióra) kelljen (a la 5510), hanem mondhatom hogy ''a következőt kérem.''
A fémes külső viszont egészen jó ötletnek tartom, ha tényleg fokozza a strababíróságot.. ilyen pénzért én ezzel a telefonnal félnék utcára menni.
Amúgy a saját fülese (amit csomagolnak hozzá), meg mondjuk a k750i gyári fülese között mekkora külömbség vanMárcsak azért, mert az szerintem határozottan jól szól (igaz nem nyomja el a környezetei zajokat). Az hogy nem tudnak egy normális fülest mellé csomagolni sztem eléggé szemkiszúrós dolog (szintén az ár véget). Még ha nem is sajátot tettek volna bele, hanem megkérték volna a Sennheisert, hogy valamelyik olcsóbb modelljére dobja már rá a Nokia felíratot, sztem nagyott szakíthatott volna vele.
A teszt viszont nagyon okés! Jó volt olvasni. -
DaveNo1
veterán
szerintem igen, mivel mindkettő zenelejátszásra összepontosuló okosteló...Wifi tényleg nincs benne de MO-n még ritka a wifi...3G-s mindkettő ráadásul w950-ben uj opera böngésző lesz+e-mail terén verhetetlen+rss hírolvasó...szerintem a 3G inkább = a gyors mobilinternettel mind a videohívással...jelentkezzen az aki itt videohívásokat csinál pesten
kamera meg minek bele? én w800i-mel kb 30 képet csináltam elmult 4 honapban..és azokat sem töltöttem fel gépre...felmérések is mutatják hogy ritkán használják az emberek a kamerát a mobiljukban..ráadásul a n91 kamerája sem v.mi kuriózum...+walkman szoftver+SBH támogatás w950ben...
-
Ste
addikt
nagyon ronda lett, és szerintem ez a lenyíló gombsor... alatta meg a használhatatlanul pici billentyűk sem javít rajta túl sokat
eddig sem szerettem a Nokiákat, ezután sem fogom megkedvelni őket
szerintem csak üldözik a többi gyártót az ilyen szörnyetegeikkel (nem el, hanem utól akarják őket érni)
-
mrlujoak
veterán
válasz
Dare2Live #46 üzenetére
este msn-en konzultáltam haverral, és ahogy elmotyogta, valami kábel csúszott le - gondolom táp lehetett - és a szervizdíjért meg is csinálták neki helyben.
Huh egy gonddal is kevesebb neki. Szegénynek nem volt hétvégéje, mert azon aggódott mi lehet a gondja.
Nem is szidni kívántam az mp3 lejátszókat, csak nem illik egy bőven 100 ezer feletti - főleg zenehallgatásra tervezett - kütyünél egy kacattal kiszúrni a vevő szemét. Illetve fülét.
Egy hatezres mp3 lejátszónál ne is várjunk csodát!
És ellenpélda: SE a W-szériához minőségi fülest ad! Használni azt sem kötelező, de ott van, használható. Ez a nem mindegy!
Mérleg:
SE kisebb presztízs, W800i 80E forint minőségi és használható (profi) füles mellékelve
Nokia presztízs (!) N91 160E forint gyatra minőségű és hangzású füles mellékelve
Döntsön mindenki de mielőtt döntene ne feledjük ezek a telefonok a zenehallgatásra (SE esetében képalkotásra is) lettek kihegyezve.
A hangzással meg nem vitát kezdtem, álláspontot írtam le. Jeleztem is a hozzászólás elején, hogy no vita, hisz mindenkinek van egyéni véleménye, stílusa és ízlése.
Bár mérni azt lehet!
Kimeneti értékeket bizony lehet rögzíteni és hasonlítani...
mrlujoak
[Szerkesztve] -
atus
senior tag
Csípem a nokiát, eddig csak az volt, de valahogy nem tud mostanában meggyőzni. Pedig lassan váltanom kellene, lehet SE lesz belőle. Telefonba vinyó nem kellene semmi pénzért. Mert csak. 240×320as kijelző, meg VGA videó sehol.
Jah, és nem olcsó. Meg ehhez az árhoz adjátok hozzá a PXC füles árát, ami 26k+ HUF.
(Igen, kiderült, hogy nekem se való ez a telefon, köszönjük Kalandor!)
szerk: Szerencsétlen DJ-vel jól kibabráltak Nokiáék! ;D
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Hát azért ezt én max a legelső képre merném rámondani magabiztosan, de szerintem ott a fényviszonyokkal babráltak, mivel a többi képnél nem látok kékülést a SE javára, sőt... Mindamelett ha megnézem a havas képet, ott meg a hó bepirosodik, és kétlem, hogy Oroszországban piros hó esne, ugyanakkor ezt a SE szépen hozzá, aránylag hű színekkel.
-
m@xsys
senior tag
Nekem nem jött be. Ez van!
Az ára nagyon sokkkkk Ennyiért SOHA nem venném meg!
Már probáltam és nagyon méretesnek találtam, a gombjai gagyik, a fém külsőtől többet vártam. A kijelző szép volt és a 3,5 jack a legjobb benne szerintem.
Még a nagy Nokia fan-oknak sem jött be annyira, mint én reméltem -
kaller1
veterán
Ha valakinek nagyon hiányzik a képernyőfotó,itt talál egy raklapravalót...
[link]
-
-
Digital
addikt
Valakit értesítettek már N91 teszt ügyben Nokiáék?
-
csakaloki
csendes tag
livescore.com
wapon én is csak ezt szoktam nézni
-
joshua7
veterán
Szóval akor miért is fotózhatatlan a kijelzője?
-
tomcs
őstag
pontosan ugyanezt erzem en is.
6230am van vagy masfel eve, zenehallgatasra hasznalom egy sennheiser cx300al (meg egy altalam barkacsolt atalakitoval, amikor csinaltam meg nem volt gyari, de azota sincs semmi baja akkor meg minek vegyek meg egyet)
messze nem tokeletes, de nem is igazan gazos, az egyetlen szamomra komoly baja az, hogy korulmenyes es lassu rajta a zeneket cserelgetni.
winyosat nem igazan mernek venni, sokallom a fogyasztasat meg ugy egyaltalan jobban tetszik a flashes koncepcio. ami meg nagyon tetszik ebben az n91ben, az a femhaz de a merete meg nagyon nem. tetszik meg a 3.5os jack meg az usb2 kapcsolat.
egyszeruen amiota megvan meg semmi olyat nem hoztak ki amire igazan nagyon le akarom cserelni.. ha mar vennek ujat, olyan kene amiben vmi vallalhato kamera van, meg nem is ekkora batar es turheto uzemideje van. tudom nyugos vagyok, de pl az ilyen szethajthato-csusztathato-forgathato nyeklo-nyaklo izek sem jatszanak, ennel a flipnel nagyobb mozgo resz mar problemas.
w950 mondjuk tetszik, bar az se kicsi de legalabb vekonyabb, viszont annak is vannak boven hianyossagai. lehet akkor mar inkabb a cybershot mobil, nagy kartyaval.. -
orbano
félisten
Komolyan nem értem, miért lenne olyan nagy király ez a telefon. Nézzük mit tud jobban mint a w800? Jobb kijelző? Nem. Jobb kamera? Nem. Jobb mp3? Hány ember mondja meg a különbséget ugyanazzal a fülessel? Jobban néz ki? Szubjektív, szerintem a közelébe sem ér a w800-nak, még a 810 és 900-nak sem. Esetleg kisebb/könnyebb, mint a w800? Hát nem éppen, mindkét irányba ráver egy centit kb. Az egyetlen amit elmondhat, hogy gyárilag több benne a hely és talán értelmesebb kicsit a lejátzó program. Ettől én még nem avatnék királyt...
Persze csak SZVSZ!!! -
Dare2Live
félisten
Érdekes ez az ipod leesett hdd nemmegy dolog, PH!n anno sokáig(kb nanoig) figyelemmel kisértem az IPOD topicot és IPOD sokmindenért meghibásodott de hdd miatt egysem. Pedig jópáran igencsak extrem körülmények közt használják.
''De bizony egy ilyen mobilnál, pláne ennyi pénzért a júzer elvárja, hogy minőséget kapjon.''
Ballgaság ilyen alapon szidhatod az ipodtól elkezdve az iriveren át a szerintem legjobb hordozható mp3player iaudion keresztül mindent mert mindnek sokkal szarabb a fülese mint a SEé.
és jóis az, hogy mindhez alapfüles jár... pl barátnőm írtózik az SE fülestől, én soha nem használnák utcán egy px-100-200-250... ot mert lehet sokkal jobb mint Sony LP de nagy..... és mindenkinek más az igénye
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
Ez az a nagy csoda ami mindent ver????
Na azért ez talán egy kicsit túlzás és HDD van benne vagy microdrive?? akkor nem igazán bír6ja a strapát ezzel nem kelll kocogni menni, vagy majd futtatunk scandisket? vagy ez hogy van
egyértelmű hátrány szerintem egy flashmemoval szemben. Ja és ugye egy ms sd tf fele annyi kraftal elmegy mivel nincs benne semmi mozgó alkatrész. Design??? szerintem 8850 egy az egyben. ja és 160 ezer??? ki vesz ennyiért telefont?? Majd a DJ-k
-
DaveNo1
veterán
válasz
Polacheck #41 üzenetére
persze, én se akarok előre ''károgni'', de nekem igy elsőre sokkal jobban bejön a w950...viszont itt az árával lesznek gondok kb ez is 160 rugo körül lesz, persze meglátjuk mit hoz ki belőle az SE, hiszen híresek a korrekt áraikról. Nokia N series két dolog miatt nem jön be...ár+méret...+mindenki isteniti a kategoriát...előbb olvastam n80 tesztet (remélem nemsokára ti is előálltok eggyel), és kicsit tul lett rajongva...ja és persze áráról nem írtak a teszben (sajnos MO-n mindig az árakkal jönnek az emberek hisz egy ilyen teló 2* annyiba kerül mint az átlagfizetés...de hát ez van, marad nekünk a kirakatbámulás
)
-
Agostino
addikt
Hát lehet, hogy akár az inget is rádadja, de valahogy elveszett a fene nagy tudás mellett az elegancia szerintem. A gombok kifejezetten gagyin hatnak nekem, régebben voltak ilyen kulcstartós bizbazok amik minden gombra más zenét nyomattak, na azok emlékeztetnek erre a telefonra engem.
-
DaveNo1
veterán
Szerintem azért ennyire nem kéne isteníteni ezt a telót...főleg az ára miatt is...hiába jobb mindenben egy W szériás SE-től ha a célközönség nem veszi meg. És az ilyen telefonoknál a célközönség a fiatalság. Viszont közülük kinek van pénze egy ilyen ''monstrumra''? Szerintem mérete,kinézete alapján sem kedvelnék. Ami tetszik benne az a Wifi+4GB HDD de egyet ne feledjük SE w950i ---> 4GB Flashmemoria...drágább de jobb techonológia. Sztereó Bluetooth Headset hiánya is fájdalmas. Ami viszont nagyon negatív az a kijelző...fényképező sem v.mi jó, de ez a teló nem fényképezésre van kihegyezve. Nem azt mondom, hogy egy rossz teló, hiszen sok remek funkciója van, de kérdés, hogy felveheti e a Walkman kategoriával a versenyt főleg ára és mérete miatt. Ráadásul ne feledkezzünk meg mégegyszer a w950i-ről amiben sztereo bluetooth headset támogatás is van (kiváncsian várom az SE DS970-es Stereo Bluetooth Headset tesztjét), RSS hírolvasó, uj Opera böngésző, szebb-nagyobb kijelző, kisebb méretü és szebb is, okosteló, zenelejátszója már az uj fajta walkman szoftver ---> 8 equalizer, megjeleníti szintén az album képeket stb...
Most lehet kicsit elfogult vagyok SE-vel kapcsolatban, de kár kimondani így április végefelé,hogy az idei zenetelók királya az.
(Nokia buliján lehet a DJ két n91-el nyomta, de hát az nokia buli volt...máshol még nem láttam bulin n91-et)
-
bobace
addikt
Tudom elfogult SE rajongó vagyok, és én is szívesen húzom a Nokiát. Jó kis telcsi lett ez meg kell hagyni, de ahhoz képest hogy Pola kollega hogy áradozott róla szerintem rengeteg apró hiányosságot írt le, és eléggé alárendelte a dolgokat a zenelejátszásnak. És szerény véleményem szerint annyira nem hú de innovatív a cuccos, bár nem mondom egy két alkatrészét szívesen látnám az én telcsimben is (HDD, wifi), de ennyi, minden másban láttam már jobbat, ez a szoft.támogatás meg horror...egyelőre.
Persze könnyen beszélek, úgy se lesz ilyen telóm pénz hiányában. -
ByB
addikt
válasz
Polacheck #34 üzenetére
Miközben megfogalmaztam a kérdést, közben jött a válasz is, csak nem volt kedvem moddolni a hsz.-om...
TayRol - kerekítve 160k LOLLL(az 2 darab W800i vagy 1 darab W800i + 2GB MS DuoPro + Sennheiser PXC 250 + egy jó sörözés valamelyik belgánál... - ki melyiket választaná???
)
-
TayRol
nagyúr
Már kapható : [link]
-
mrlujoak
veterán
válasz
Polacheck #32 üzenetére
Milyen számot hallgattál, hogy a hangszereket ennyire kiemelted?
Nem kötekedem, távol álljon tőlem, de a Sony és a SonyEricsson hangképzési rendszere híres arról, hogy a mély és mélyközép hangokat nyomja meg, a magasakkal együtt.
Ezért olyan szép, szonis a hangzás.
Az sem mindegy hogy milyen hangzásbeállíttással hasonlítasz.
Az egyéni hangsávokat be lehet állítani közel azonosra, úgy talán a leghitelesebb a megmérettetés.
A BT headset miatt bocsi, később visszaolvastam és láttam előttem valaki már jelezte - kicsit furán - de mindegy.
A fülesekre visszatérve, viszont nem értem miért feltételezi valaki is, hogy leírsz valamit, és ki sem próbálod...
Szerintem tisztán lejött, hogy összehasonlítottad őket, ráadásul kipróbálva.
A hiperszuper fülhallgatók pedig mindig csodát művelnek a hangdobozokkal.
Egy 6.000 HUF-os noname mp3 lejátszó is meglepően jól szólt a Sony fülesemmel.
mrlujoak -
ByB
addikt
Szerintem elkésett a Nokia ezzel a telóval - (ebben a kategóriában már nem számítanak különleges extráknak) - stereo BT, 3G, jobb kijelző, AF kamera és még sorolhatnám, nem is beszélve az árról ami több, mint biztos, hogy magas lesz! A Sennheiser PXC250-es fülessel pedig nem érdemes mást összehasonlítani, annyira jól sikerült (borzasztóan drága) füles! W800i-t hallgattatok ezzel a fülessel? Összeségében amíg a telefon egy kompromisszum (márpedig még sokáig az lesz), addig a W800i jobb választás, a tudást, az árat és a hangulatot figyelembe véve! De várjuk meg a K800i Walkman változatát...
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
A Bluetooth-os elírást javítottam, az ilyesmit elég egyszer megjegyezni, amint gép elé kerülünk, javítjuk, köszönjük.
A fülesről. A hozzá kapott Sennheiser fülessel meghallgattam ugyanazt a számot egy W800i-n, és tapasztaltam eltérést, az N91 javára, a hangszerek tisztán, külön-külön felismerhetőbbek voltak. Ez viszont szubjektív, hiszen mindenki másképp szeret zenét hallgatni.
Ha nem próbáltam volna ki, nem írtam volna bele az összehasonlítást. -
KrAt
veterán
Jó kis teló, és jó a teszt, grat hozzá
-
mrlujoak
veterán
A nem szólal meg a zene lejátszására vonatkozik.
Hisz az nem szól... A gép maga bekapcsol, próbálkozik, aztán lekapcsol.
Örülnék én is ha csak szimpla elektronikai hiba lenne... Hát még haver mennyire
A sztereo BT már igenis elkelne egy ilyen kategóriájú telefonban, pláne azért, mert egy éven belül viharosan elterjednek a st BT headsetek.
A fülesben teljesen igazad van. Mindenki használja azt amit szeret, kényelmesnek tart.
DE. Mint írtam egy ilyen presztízzsel rendelkező gyártó, egy ilyen komoly modelljéhez bőven, sőt kötelezően mellékelhetett volna egy minőségibb - akár más gyártótól - fülest.
A keresztapám pl csak gyári termékeket, kiegészítőket használ.
Ő Nokia elkötelezett, és a gyárit hallgatná, akkor is ha az nem jó.
Neki a Nokia feeling, ami nem hiányozhat.
''nevetséges azon fanyalogni hogy szar a gyári füles.''
De bizony egy ilyen mobilnál, pláne ennyi pénzért a júzer elvárja, hogy minőséget kapjon.
Pont hogy emiatt kell fanyalogni.
Ha ez egy 30-40 ezres modellnél fordul elő, akkor van az, hogy nem éri meg fanyalogni, mert ezért a pénzért nem fért bele egy jobb füles...
mrlujoak -
mrlujoak
veterán
javítanom kell magam:
''A mono BT viszont egy ilyen volumenű modellből nem hiányozhatott volna.''
Helyesen:
A mono BT már kevés, a Sztereo BT viszont...
Bocsi
mrlujoak -
Ck.
addikt
Kérdés:
Az SE-Walkman telókat is kipróbáltátok ugyanazzal a Sennheiser fülessel, vagy csak a hasatokra csaptatok és leírtátok, hogy az N91-en minőségibben szól a zene?
[Szerkesztve] -
Den
veterán
''Csak a lépcsőn huppant le, onnan meg a járdára.
Külső sérülés nem esett rajta, mert textil tokban volt, viszont azóta nem szólal meg''
és ehhez mi köze a hdd-nek? ha meg sem nyikkan az elktronikai hiba, nem a vinyóé.
a sztereó bt füles profilért miért kár? van ilyen fülesed?
hozzáadott füles.... nincs olyan füles ami mindenkinek jó, van aki agtybadugóst szeret, van aki hátulkeretest, van aki fülreakasztóst, stb... egy normlis füles 2-3k max 5k
nevetséges azon fanyalogni hogy szar a gyári füles. -
Gerzsonx
csendes tag
gyenge kijelző, nincs sztereó kékfog hedszet de azért nem rosz
a wifi teccik -
mrlujoak
veterán
N91.
láss, hallgass, érezz. Ez igaz.
Zenei oldala nagyon fejlett, és szolgálatra kész. A mobil HDD pedig szintén technikai csemege, nem is vitatható.
Okosteló? Igen ez alap.
Külső anyagválasztás tökéletes, a minőséggel egyetemben.
A forma már vitatható, nekem kicsit ''nagyfejűnek'' tűnik, bár emiatt a fogása jobb.
Az oldalsó menügomb, ennyire már nem állt kézre.
A sokat vitatott kijelző élőben nem is annyira szörnyű, bár - ha az alkalmazott oprendszer támogatná - egy QVGA display-t elbírt volna a gép.
A színek, a pixelek ellenére szépek, minden jól látható rajta.
A kamera? Szerintem a képek mindent elárulnak. Nekem hiányzott a SE-nál megszokott AF, ami a képek finomságánál bizony visszaüt. Videórögzítés még nem igazán a mobilok világa...
A zene:
A tesztben sokszor ráncoltam a szemöldököm, mert szerintem - annak ellenére hogy a W800i A Walkman mobil - már nem ezzel kellet volna hasonlítani, hanem a W810i-vel.
Azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a W800i már mióta a piacon hódít. Azóta meg minden - a Nokia is - fejlődik.Namindegy.
A Nokiának miért is okoz egy minőségi - a telefonhoz illő - fülest mellékelnie?
Ha csak szigorúan a gyári tartozékokat használom, és nézem, akkor a Nokia - N91 ide vagy oda - nálam csúfosan megbukott a minőségi zenehallgatás terén. Miért kell ilyen ostobasággal elrontani a szépen felépített marketing terveket.
Mellesleg a W800i-t én sem az egyébként bombajó gyári SE fülessel, hanem a Sony mp3-lejátszóm minőségi, és szerintem jobban fülbesimuló, és ezáltal szebb hangokat produkáló fülhallgatójával hallgattam. Annál szebb, észrevehető hangkezelést már nehezen tudok elképzelni. RDS rádióra lenne szükség, de ezt ott a Nokia szakemberei nem tartják fontosnak, hisz nekik már van Visual Radio. Minket meg nem igazán néznek...
A zenehallgatás közbeni hívó nevének bemondása - itt ugye minden hívó nevét bemondani képes, mert nincs szükség külön felvenni hangparacsot - nagyon hasznos és okos dolog, csaképp már 2004-ben is használtam ezt az F500i telómon, hisz ő is tudta. Továbbmegyek, ott az én hangom, magyar kiejtéssel mondja a fülemre, ki hív, persze a technika akkori állása szerint ezért a funkcióért nekem előtte fel kellett venni a hangokat.
Már több Nokia telótesztnél olvastam, hogy mennyire odavannak, hogy ezt is tudja...
A videóhívás hibáját nem kell külön kiemelni, hisz mindenki láthatja, gondolhatja, eldöntheti.
A mono BT viszont egy ilyen volumenű modellből nem hiányozhatott volna. Nagyon kár érte. Ja itt villan belém:
''Sztereó Bluettoh támogatás viszont nincs.''
Javítani kellene...
A memóriakapacitása szép, de. Ugye megjelentek más modellek is merevlemezes háttértárral, és van ami standard 6GB-os.
Napvilágot látott már a 4GB-os MS-is a nem HDD-s technológia körében.
Tapasztalatok hiányában viszont kíváncsian várom/juk majd a vincsi tartósságára vonatkzó adatokat.
Egyik haverom iPod-ja most adta be a kulcsot. Épp szállt le a 4-6-os villamospótló autóbuszról a Nyugatinál, és kiesett az ingzsebéből a kicsike.
Csak a lépcsőn huppant le, onnan meg a járdára.
Külső sérülés nem esett rajta, mert textil tokban volt, viszont azóta nem szólal meg.
Majd fél-egy év múlva úgyis jönnek a tapasztalatok, annyi viszont biztos, hogy nem lehet majd annyira szabadon ''dobálni'', használni ezeket mint a kevésbé igényes, de strapabíróbb elődjeit.
Összességében az N91 ott van a topon. Nem mondanám annak, aki ezzel akarna megajándékozni, hogy vigye a sunyiba...
mrlujoak -
kovsol
titán
nekem valahogy nem jön be a külseje
nekem nagyon forcsán hat ezekkel a lejátszó gombokkal -
AS
félisten
Én azt olvastam nokia 100 * vágta földhöz és semmi baja nem lett.
-
Athos07
senior tag
Sajnos konkrét számokat nem tudok mondani, mert nem találom a cikket, de egyszer olvastam, hogy végeztek egy ''töréstesztet'' összehasonlítandó az N91 (protó) és egy iPod (meg talán az i300-as) ütésállóságát, és míg az Apple tizenvalahány esés után bemondta az unalmast az N91 nagyságrendekkel többet bírt ki.
Ha valaki megtalálja a cikket szóljon. -
a_tesz
Korrektor
4. oldal közepe: Sztereó Bluettoh támogatás viszont nincs.
-
opr
nagyúr
ok, köszönöm
ezek szerint vaksi vagyok
akkor már csak a füles meg az autofocus hibádzik, és kész az utóbbi időek egyetlen valamire való nokia-ja
(bár a füles könnyen megoldható, az autofocus meg megbocsájtható, csak ha már ekkora a készülék akkor simán belefért volna...) -
AS
félisten
Jó kis lol (nagy tela) Most képekröl nem jön be, de én csak aakor itélek ha már volt a kezembe.. Na azt hisuem felnézek a nokia-ás boltos ismerömhöz
Készülék sokat csuszot, 2005 télre volt kitüzve a dátum.. hát ez nem jött ösze...
Nekem egy negativ kritikám van a kilező, azt igazán lecserélheték volna...
Viszont video amikor miég be volt jelentve akkor QCIF volt, na ezen szerencére változtatak.
Ja igen meg nagy drága .. akkor inkább Nokia N80 -
opr
nagyúr
csak én nam vettem észre vagy tényleg nem írtatok semmi konkrétat az akkuról? Mennyit bír zenével, mennyi a tényleges készenléti idő(nem az amit megadnak
), stb. stb...
Egyébként nem rossz, de azt a töltőt nem értemvan hozzá sima, régimódi vezetékes töltő is? Erről a régi alcatelek jutottak eszembe, attól is frászt kapott mindenki aki használta... ha töltés közben jön a hívás, akkor
a.) iszonyat idiótán néz ki ahogy állványostól fogja a telót és telefonál
b.) még hülyébben néz ki ahogy pózol az asztal mellett miközben próbál közel hajolni a telóhoz
c.) felkapja, beleszól h majd máskor,visszarakja a töltőre...
Az meg h nem képesek egy normális fülest mellé adni az már vicc...
ezeket kivéve tetszik, bár a kamerába még elfért volna egy autofocus -
Goose-T
veterán
Egy dologban biztos vagyok. Mostanában divat a Nokiáról rosszat mondani.
A hozzászólásokat elnézve van alapja a cikkben tett kijelentésnek. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
Nos, a képeket Bog készítette, megvallom őszintén, hogy nem gondoltam volna, hogy ennyire fotózhatatlan a kijelző, majd ő elmondja, ez miért van így.
A kijelzőket ahol tudjuk, mindenképpen screenshotozzuk, azonban a tesztben is kb. 15x írtam le, hogy az új operációs rendszer visszafelé nem kompatibilis (csakúgy, mint a 3250 esetében), az erre írt alkalmazásokból 0, azaz zéró darabot leltem a neten. De, ha tudsz valami jó programot, ami működik rajta, és alkalmas screenshotok késítésére, küldd át, és szíves örömest lecserélem a tesztben lévő kijelzőképeket.
Ha pedig egyszerűen csak megírtuk volna, hogy a kijelzőképek bizony semmit nem mutatnak, nem hittetek volna nekünk. -
harsd
csendes tag
tommá'
engem egy ilyen digitális diktafonra emlékeztet a külseje. -
Pompi
nagyúr
''ennél még a L7-es kijelzője is jobb''
Láttad élőben? Csak mert szvsz ezekből a tesztben bemutatott képekből pont semmi következtetést nem lehet levonni.. nem is értem miért kell ilyen atom moarés képet mellékelni.
Kérdés a szerkesztőkhöz. Ezekkel a kijelzőképekkel mit szeretnétek bemutatni? Ha az ikonokat, meg, hogy az egyes oldalakon kb. mik vannak akkor miért nem jó a telefonnal készített screenshot (már persze ahol lehetséges, és itt az mert hát Symbian) ?! -
nem semmi hogy a nokia záróbuliján két ilyen telefonról nyomta a zenét a DJ
wow -
blueMerle
veterán
''azonban belső kamera nincs rajta''
szerintem ez lehetne inkább '' azonban a telefon első részén nincs kamera''
a telefon nekem nem jön be, ennél még a L7-es kijelzője is jobb, és az árához képest nem egy nagyágyú. A wincsi kíváncsi lennék milyen eséseket bírna ki -
rumos14
nagyúr
rakhattak volna bele 4 giga flash memóriát is. ettől csökkenne a méret, a súly és a fogyasztás is. persze 1 éve, amikor először bejelentették, még nagyon drága lett volna 4gb flash.
a 113 mm összezárt állapotra értendő gondolom, hát elég nagy darabocska, egy kisebb pda szintjén van. -
kaller1
veterán
Nem rossz...Nekem csak az nem világos,hogy a fele annyiba kerülő 3250-hez sokkal jobb minőségű fülest adnak...
Az meg nem lehet válasz,hogy úgy is lecseréli a gyárit aki már ilyet vesz...Sztem a Nokia azért odafigyelhetne az ilyen apróságokra is...
(A Nokiának ez apróság,a vevőnek nem biztos...)
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
Hú már nagyon vártam ezt a telefont, kiváncsi vagyok arra, hogy vajon teljesíti a várakozásaimat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Gamer laptopokat beszámítunk vagy felvásárolunk magas áron! bolti ár 80%-ig
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest