- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarill
őstag
ezzel bárkinek tapasztalata, véleménye? [link] 9k-t megér újonan nem?
-
TaylorXIII
őstag
Jól tudom, hogy az Alpenföhn Sella AM3+ alaplapra is jó attól még mert a gyártói oldalon is AM3 van csak kiírva mert ugye AMD-nél socket 754 óta ugyanaz a lefogatás szóval tökmind1?
-
markionni
tag
Üdv, Az lenne a kérdésem, van értelme 20k -s léghűtőnek? pl noctua d14? vagy egy 10k körüli is megteszi?
Válaszokat köszönömAMD - The future is fusion
-
BenHans
addikt
válasz fortune #50095 üzenetére
Ha tuning lesz akkor inkább a Noctua, és mellé LowProfile RAM (Vengeance, Mushkin Redline LP) szerintem.
Hűtőből meg ha ennyit szánsz rá akkor van még pár lehetőség (NH-D14 22-26k-hoz viszonyítva.)
Azt kéne még tudni hogy a házadba mekkora fér be max.?
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
fortune
tag
Sziasztok. A processzorom egy 4670k lesz később talán fogom tuningolni szóval jó hűtő kéne Egy NOCTUA NH-D14 vagy egy BE QUIET! Dark Rock Pro 2 gondolkozok de lehet hogy a procira elég egy BE QUIET! Dark Rock 2 és akkor lehetne magas ramokat is beletenni
Ki mit gondol erről?
Előre is kösöznöm a válaszokat. -
fury71
aktív tag
válasz fury71 #50092 üzenetére
Csak annyit kiegészítésként, hogy a Merlin adatlapja hibás mert a Gaia magassága csak 159mm!
[ Szerkesztve ]
Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
speedydb23
senior tag
válasz kromatika #50088 üzenetére
Köszi.
Ma lefuttattam a Linx-et ismét, de most már 14-es venti forog rajta 1400rpm-en, így 12 perc izzasztás után 33℃ szobában 58℃ ment fel mind a két mag maximum.
Úgy fest nem egy rossz borda ez, már csak a winyómat kell hűteni, mert szegény kapja a HD4870-től az ívet rendesen, 42-44℃ körül mozog ezzel a kis 8cm-es ventivel, a 14-es amíg alatta volt max 40℃ körül volt terheléssel együtt.
Kiegészítés:
Tegnap játszottam F1 2012-vel, játék alatt maximum 48℃-ig melegedett a proci 32℃ szobában még félpasszív üzemben.[ Szerkesztve ]
-
fury71
aktív tag
Xigmatek Gaia esetleg?
Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
sejt
tag
Üdvi
Segítségeteket szeretném kérni a hűtő megvásárlásában. Fractal Design 3000-es házba - a gyári adatok szerint 160 mm-es hűtő megy bele - AMD FX 6350-et kellene halkan hűtenie. A gond ott kezdődik, hogy szeretem a garanciát és szeretnék aránylag olcsó ventilátort. Hát ha jól számolom akkor kb. 7000,- Ft-om lenne rá sajnos mostanában.
Előre is köszönöm a választ.
Guild Wars 2 Desolation
-
kromatika
veterán
válasz speedydb23 #50086 üzenetére
garatula.egyébként igaz,a hűtés magában így fél passzív,de az a lényeg hogy megfelelő.
-
Potzee
addikt
válasz speedydb23 #50086 üzenetére
Igen, egy jól szellőző, lehetőleg alsó tápos ház kell, hogy otthona legyen egy passzív konfignak!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
speedydb23
senior tag
válasz Potzee #50085 üzenetére
Én úgy olvastam, hogy jól szellőző ház kell a passzív hűtéshez.
Egyébként a teszt óta átvariáltam a dolgokat, most a 8cm-es került a winchester alá és a 14cm-es ami a winyó alatt volt felkerült a bordára, de igazából túllóg rajta mindenhol így nem a leghatékonyabb.
Nem is nyertem sokat vele, eddig úgy fest IDLE 1,5°C jelent, Linx-et meg csak 3 percig futtattam így 55°C ment fel.
Potzee
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz speedydb23 #50083 üzenetére
Ahol két venti pörög a házban, ott már nincs értelme a passziv hűtésnek...
én inkább a bordára tennék egy 120-as vagy akár 140-es ventit, amit alacsony fordulaton járatnék...szerintem jobb értékek születnének még halkabb üzem mellett.
Egyébként UPP![ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz speedydb23 #50051 üzenetére
Hűtés felszerelve, sok-sok káromkodás árán mert a gyári csavarokkal sehogy se tudtam lefogatni szorosan a kupakhoz.
Na de jöjjön egy kis teszt.
Passzív üzemben a borda jelenleg, elöl a 5.25" helyről Xilence 14-es venti tolja rá a levegőt háta mögött pedig egy 8cm-es venti szívja ki.
Core2Duo E8400 E0 3Ghz-en 1,120V
Szobahőmérséklet 32°C
IDLE hőfokok:
1. mag 40,5°C (40-41 között mozog)
2. mag 40,5°C (40-41 között mozog)Linx hőfokok:
1. mag 65°C
2. mag 64°CKépek:
borda helyére került
picit kilóg
tesztrendszer üzem közben
elölről kapja a szelet
LinxKiegészítés:
Házi készítésű pasztát használtam.
Egy noname hővezető paszta és hozzá adagoltam egy kis grafitport.
Nem tudom, hogy ez mennyit számíthat, de egyenlőre jónak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
gregus021
tag
A Corsair A70-el ezen az alaplapon mind a 4 RAM slotot tudom használni? (sima, low profile ramokról van szó)
-
kromatika
veterán
-
Potzee
addikt
válasz saby97 #50078 üzenetére
Ez a kuckó nem egy nagyszám...ezért cicereg...gyenge anyaghasználat, instabil szerkezet.
Tegyél vékony polifoam -ot (mint, amibe a monitorokat csomagolják...) a lemezfelületek közé!
A táp és a táptartó lemez közé, az oldallap és a váz közé, stb...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
saby97
tag
Lehet, hogy rossz topikba írok, de nem találtam megfelelőt és láttam már itt gépházzal kapcsolatos dolgokat.
Zúg a gépházam, de nem tudom miért és az sem, hogy hogy oldjam meg...
A házak alján általában szokott lenni műanyag vagy gumi "talp", na ezen nincs csak a gépház alján olyan talp formára alakított rész. (az egyik tippem ez, hogy ezért zúg)
A másik tipp, hogy mivel office cuccot tartalmazott fénykorában, lehet, hogy az illesztések nem túl jók.
Pl ilyeneket tapasztalok:
Ha ráteszem a kezem, akkor az olyan, mintha elvezetné a hangot, nem zúg...
Ha kicsit megbillentem valamelyik oldalra, akkor szintén csökken a zajszint.Szerintetek mivel lehetne csökkenteni a zajt? Esetleg tehetek alá valamit, ami nem adja át a szerintem rezgésből származó zajt. (lehet, hogy ez teljesen hülyeség, de javítsatok ki )
A ház típusa: Mercury KM81
-
gregus021
tag
7000-ért venném itt aprón, eredetileg Mugen 2-t akartam venni, csak megvették előlem és egy ideje nem ad el senki. Árban nem mennék e fölé, és minél elöbb akarok venni, mert kezd idegesíteni, ahogy nyáron a stock zúg.
-
Potzee
addikt
válasz gregus021 #50054 üzenetére
Mennyi a keret? Mennyiért vennéd az A70-et?
Íme, egy Merlin-féle teszt, amelyben szerepel az A70 is. Nem egy gyakori példány, az biztos...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Dadpool
aktív tag
Lenne meg egy kerdesem bar választ egyikre se kaptam:-)
Geminii m4 nek a felfogatasara lennek kivancsi. Asrock fm2 a85x itx lap . A kerdes a kovetkezo lehet kapni olyan felfogato cuccot hozzá ami nelkulozi a hatso merevito lapocskat mert az alaplapon nem lehet felszerelni ezeket a merevitoket millió kis kiálló chip van ami miatt komplikalt a felhelyezése.a masik hogy eme geminivel jobban jarnek mint az alpenfon silvrettaval? nincs kedvem mar ragodni a dolgokon es nem szimpatikus a 69 fok[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/cehaeries1 A játékban nem az számít, ki nyer vagy ki veszít.
-
guftabi96
addikt
Rendben, akkor marad a 12 centis cm.
Igen én is néztem, hogy passzos lesz, ha mégse fér be akkor meg jön a hegesztgetés (természetesen nem)#KeepFightingMichael
-
Potzee
addikt
válasz speedydb23 #50064 üzenetére
A Macho-nak 3,12 mm
Szerintem nem való passzívra, de kíváncsian várom a tesztet, hátha mégis rám cáfol...nem bánnám...
Viszont így első blikkre magasabbnak tűnik, mint 160 mm...nem egy DELL gépből szabadult ki ez a jószág?PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
speedydb23
senior tag
válasz speedydb23 #50064 üzenetére
(majdnem drágább volt a leves mint a hús, postázásra gondolok)
(#50067) Potzee
Valami szerverből való, és kb. 18cm magas.[ Szerkesztve ]
-
anjozs
csendes tag
Hali mindenkinek!
Milyen processor hűtőt ajánlotok? Magassága max 158mm lehet.
Adnak-e hozzá hűtőpasztát, vagy vegyek hozzá MX4et?
Most takarítottam ki a gépet, alapjáraton 52fok gyári hütővel
Comfig: Core i5 750, Gigabite P55UD3,WD 1TB, Asus 5770videókártya, Corsair VX450.
Elöre is köszi aválaszokat. -
speedydb23
senior tag
válasz Potzee #50063 üzenetére
Én úgy saccolom, hogy 2,3mm távolságra vannak a lamellák egymástól ez sűrűnek számít?
Súlyát pedig rosszul írtam csak 798 gramm.
Egyébként csak azért vettem meg, mert olcsó volt (majdnem drágább volt a leves mint a hús) és 4 csővel elég impozánsnak tűnik. Remélem annyit tud minimum mint a Silentmaxx full réz hűtésem.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz speedydb23 #50060 üzenetére
A mérete és a tömege OK, de passzívra nem lesz jó. A heatsink oldalról zárt; a lamellák nagyon sűrűn helyezkednek el; a hőcsövek szorosan, egymás mellett, nem pedig szétszortírozva a bordán...ezért nehezen tudja leadni a hőt a cooler. Megreked a lamellák közt a meleg ezért mindenképp kell venti támogatás. Nagyobb fordulaton kell járnia a ventinek, hogy átfújja a bordát, szóval szerintem alacsony venti fordulaton nem fog jó értékeket produkálni...
Az E6600-t (max.TDP 65W) pl. egy HR-02 Machoval lehet passzívan hűteni, de egy melegedős 95W-os D945-öt már nehezen...oda min. egy Heligon HE02 kell, de ez a borda biztosan nem bírja passzívan a D945-öt.guftabi96: Egy 125W-os procira kell egy 120 mm-es ventis cooler. Hatékonyabb és halkabb mint egy 92-es, de ha mégsem szánod rá azt a kis +pénzt akkor az egyik legjobb 92 mm-es ventis cooler az EKL Cold Tower Merlin Edition (3.5k +1.1futár), de ezzel is kb. 55 C fokra számíts a procidnál egy 1.000-1.200-as fordulatnál...
A Vaya-ba max. 155 mm-es hűtő fér be, a Hyper T4 153mm, szóval éppen hogy...[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Gépemben egy Amd Fx 4130 processzor van, de ennek a gyári hűtője hangos, még nem is hűt valami jól, főleg ebben a nyári melegben.
Coolermaster hyper t4-el szemezgettem, mert ennek már 12cm-es ventije van, viszont a ~7 ezres árat sokallom, főleg, hogy erre még jön a posta.
A 9cm-esek közül van olyan ami hozza azt a teljesítményt amit a t4, vagy érdemesebb azt megrendelni?
Nem tervezem húzni a processzort, bár később még lehet sor kerülne rá
Alaplapom: gigabyte 970a-ud3
Házam: sharkoon vaya
Táp: fsp 400
Válaszokat köszönöm!#KeepFightingMichael
-
Dadpool
aktív tag
[link]
szerintetek eme kis szutyokhoz ez a hőfok franko?
a10-6800k a processzor[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/cehaeries1 A játékban nem az számít, ki nyer vagy ki veszít.
-
-
kromatika
veterán
szia.én ezt passzív bordának nem neveznem,mert az oldala már eleve zárt.talán eg i3-at passzívan elvisz jól szellőző házban.bár fonos lenne tudni a hűtő súllyát.az hogy mennyit ér,függ attól hogy milyen felfogatások vannak hozá.
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz Kal-El #50056 üzenetére
A hozzértők nagyjából betudják lőni a csövek számából és a lamellák sűrűségéből, hogy milyen típusú és teljesítményű lehet.
Szerintem akinek a keze között megfordult már többféle hűtés az nagyjából tudja mihez hasonlítani és annak a teljesítményéhez mérni.
De persze nevezhetjük lottónak is ha így szimpatikusabb.
A lényeg, hogy ilyet vettem, és holnap jön meg elvileg, szóval tesztelés lesz.
-
Kal-El
senior tag
Ez most lottó, ki mennyire tippel?
Nem hiszem, hogy bárki is tudná ezt, mindenféle teszt nélkül. -
gt4r4
tag
válasz papasoft80 #50049 üzenetére
Amit te néztél ki hűtőt, ahoz adnak külön keretet ami úgy van kialakítva h ki tudja fújni a gépházból a levegőt a venti itt van egy videó [link] am2+ ra teszi fel de az am2 és am2+ ugyan az a felfogató rendszer, elmondja a csávó h milyen irányba lehet felszerelni, bár ő pont úgy rakja fel h a táp irányába fúja de úgy is fel lehet rakni h a hátul menjen ki a levegő!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz CoolBoy323 #50050 üzenetére
A max fordulat megoldva, nem szabalyozta a bios... pedig be volt allitva... Erdekes...
-
speedydb23
senior tag
Ez szerintetek mennyire lehet hatékony egy 12-es ventivel?
és mennyit ér meg használtan minden tartozékkal (venti nélkül mert elvileg passzív borda)?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz CoolBoy323 #49825 üzenetére
Vettem egy Arctic Freezer 11 LP-t
Vélemény: éppen hogy befért
hőfokra alig jobb, mint a gyári, de halkabb...nem is tudom, lehet hogy megérte azt a 4k-t, de saját használatra biztos nem vennék!!!
mondjuk maxon pörög, nem tudom miért
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz J Robi #50046 üzenetére
Tdp sem számít, hiába adják meg. A cfm sem, hiszen minden gyártó a maga szájíze szerint méri. A tesztek számítanak, meg a fórum. De tényleg. Elvileg minden procit elvisz a gyári is (hisz azért adják hozzá). Ha csöndesebbet, vagy hűvösebbet akarsz, akkor meg utána kell járni, hogy mik a lehetőségek, igények, anyagi keret.
-
J Robi
csendes tag
A hűtők TDP teljesítményét miért nem szokják feltüntetni a gyártók a többi adat mellett?
A légszállítás (CFM) helyett nem ez lenne a hasznosabb? Hiába van a ventilátornak bármekkora légszállítása, ha az a hűtő anyaga, vagy formatervezési hiba miatt nem tud érvényesülni.
A CPU foglalat típusa, fizikai méretek, TDP, és a zajszint. Ezek számítanak, nem az, hogy milyen színű LED-el világít a ventilátor, vagy milyen technikával polírozták fényesre a bordákat. -
jeni
félisten
válasz Tarill #50043 üzenetére
még annyit,hogy ha a kettő között vacillálsz akkor meg kell nézni,hogy milyen talpasak? réz vagy alumínium? egybe van vagy vannak közte hézagok a csöveknél a proci találkozásánál és milyen a felfogatása? rúgós-patentos vagy csavaros? ezeken sok múlik! talán még az is bele szólhat a döntésbe,hogy a ventik hogyan helyezhetőek fel? minden oldalára vagy csak a szemköztire és lehet-e kettőt is felrakni vagyis 2 ventit?
-
J Robi
csendes tag
válasz Tarill #50039 üzenetére
Miért akarod a duplaventist megvenni drágábban mikor a másik jobbnak tűnik?
És még kisebb is.
Tudtok linkelni, olyan tesztet ahol ezt a kettőt hasonlítják össze?
A Scythe Mugen 3 PCGH Edition Rev. B, két ventivel fele annyi légmozgást csinál mind a másik eggyel.[ Szerkesztve ]
-
gt4r4
tag
válasz papasoft80 #50034 üzenetére
igen fel lehet szerelni [link]
-
J Robi
csendes tag
válasz Tarill #50035 üzenetére
Parancsolj!
Scythe Mugen 3 PCGH Edition Rev. B, CPU hűtő
Cikkszám: SCMG-3PCGH
- Hátlapi merevítés
- Csavaros rögzítés
- 2db Slip Stream ventilátor
- Kompatibilitás:
Intel: Socket LGA775 / LGA1155 / LGA1156 / LGA1366 / LGA2011
AMD: Socket AM2 / AM2+ / AM3 / AM3+ / FM1
- Méret: 130 x 132 x 158 mm
- Ventilátor mérete: 120 x 120 x 25 mm
- Zajszint: 10.7 dBA
- Légszállítás: 40.17 CFM
- Ventilátor sebessége: 800 rpm(+-10%)
- Súly: 942 g
--------------------------------------------------------------------------------------------
Scythe Mugen 3 Rev. B, CPU hűtő
Cikkszám: SCMG-3100
- Hátlapi merevítés
- Csavaros rögzítés
- Kompatibilitás
Intel: Socket LGA775 / LGA1155 / LGA1156 / LGA1366 / LGA2011
AMD: Socket AM2 / AM2+ / AM3 / AM3+ / FM1
- Méret: 130 x 108 x 158 mm
- Ventilátor mérete: 120 x 120 x 25 mm
- Zajszint: 9.60 - 32.15 dBA
- Légszállítás: 14.7 - 88.11 CFM = 16,31 - 149,67 m3/h
- Ventilátor sebessége: 300(+-180 rpm) - 1,600 rpm(+-10%)
- Súly: 825 g[ Szerkesztve ]
-
Dadpool
aktív tag
hali kérdésem lenne
szerintetek egy 100w tdp processzor és egy 95w tdp processzorhűtő kiegyeznek egymással
a ház cm elite120 benne 2 db 12 cm es venti és egy 8cm ami kifelé fújja a levegőt
mini itx rendszer proci a10 6800k egy alpenföhn silvretta társaságába lenne
de ha tudnátok mondani valami jó kis hűtőt azt szívesen vennémhttps://www.youtube.com/user/cehaeries1 A játékban nem az számít, ki nyer vagy ki veszít.
-
Tarill
őstag
azt esetleg tudja valaki h mi a diffi a Scythe Mugen 3 PCGH Edition Rev.B Gyártói cikkszám: SCMG-3PCGH és a Scythe Mugen 3 Rev.B. cooler Gyártói cikkszám: SCMG-3100 között?
-
papasoft80
tag
Cooler Master Hyper 212 EVO felszerelhető bármelyik (kompatibilis) foglalt esetén úgy, hogy hátra-kifelé fúj a házból?
-
ZFZ
csendes tag
Sziasztok!
Én is a Scythe Ashura-t néztem ki 4670K hűtésére, viszont két helyen is azt olvastam róla, hogy magas fordulatszámon ugyan kiválóan hűt, de túl hangos, alacsonyon pedig csendes, de nem hűt jól. Mennyire igaz ez? -
jeni
félisten
válasz Tarill #50029 üzenetére
igen a réztalpas közvetlenül érintkezik a CPU-val a ,a nikkelezett nem de az egybe van és gondolom így jobb egyenletesebb a hűtése,nincsenek pazarló hőfelvételük mint a réz talp esetén,sőt a paszta sem mindegy,mintha olvastam,hogy a rézre kevesebb jó paszta van és kisebb a választék
akár mit nem lehet oda tenni,pl.:egyes paszták szétmarják a réz felületeket. -
-
papasoft80
tag
Cooler Master Hyper 212 EVO-ról nem találtam hivatalos szerelési leírást, de a képek szerint ezt is csak vízszintesen lehetne felszerelni AM2-es foglalatra, mint a T4-et? Vagyis vagy a tápba fúj, vagy a VGA-ra, nem pedig kifelé a házból. Viszont a 212-höz más felfogatásokat láttam, mintha le kellene cserélni az alaplapi keretet a felrakáshoz. Kérem, hogy akinek ilyen van, az írja meg, hogy fel lehet-e úgy szerelni AM2-re, hogy a házból kifújjon. Most egy T4-em van, amit az aqua elvileg visszacserél és van is nekik 212, de ha ez sem jó, akkor mást kellene tőlük választanom hasonló árban, kérem, tegyetek ez esetben javaslatot, hogy melyiket válasszam. A 12cm-es ventilátornál nem szeretnék kisebbet, mert csendet szeretnék, de vízhűtés nem érdekel, tuning nincs és később lehet, hogy intel platformra váltok, amin szintén kifelé kellene fújnia.
-
jeni
félisten
válasz Tarill #50023 üzenetére
néztem csak a Ninja 3 van ott ebben az esetben ha csak a Mugen 2-3 vagy a 4-s kell akkor érdemesebb azt az egyet máshol megvenni,pl. a hardverker boltban és ott van. meg a 4-s
esetleg az aprón is találni hibátlan Mugen 2-s hűtőt
esetleg más gyártótól Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2 . ez kapható és olcsóbb
Mugen 3
Mugen 4esetleg keressél vissza és van több más gyártói ajánlások.
másképpen az a 1% a CPU hűtőt azt máshol rendeld meg.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
" CPU cooler height: 148.5mm / 5.8 inch "
120 mm-es ventivel csak a Deepcool Gammaxx S40 (143 mm magas) fér be.
92 mm-es ventivel (kicsit gyengébb teljesítmény és kicsit hangosabb üzem) EKL Cold Tower Merlin Edition (3.5k+1.1k futár), Xigmatek Loki vagy Alpenföhn Sella (6-7k)
...vagy egy topflow cooler (138 mm magas), de azok 10-13k körül vannak pl. Be Quiet! Shadow Rock Topflow SR1, Scythe Grand Kama Cross RevB., stb[ Szerkesztve ]
-
Def26
félisten
Üdv!
Tudnátok ajánlani egy hűtőt phenom x4 945 -re? Tuning nem lenne. Cooler Master Elite Knight 350 házba menne. A lényeg, hogy minél olcsóbb legyen és halk. Max. 7k -ig
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Potzee
addikt
válasz kromatika #50016 üzenetére
Az i30-on már nem nagyon macerás a venti-csere...4 imbusz csavar ki - F12 PWM venti ki - venti be[link], és a felfogatása is klasszisokkal jobb, mint a Freezer 13Pro-nak, de én is inkább a Mattit vagy a Mugent venném...
Manson^: Igen, 1150 felfogatás megegyezik az 1155/1156-tal.
[ Szerkesztve ]
-
Manson^
tag
Még annyi kérdésem lenne -mielőtt hülyeséget vásárolok-, hogy jól tudom, hogy az 1150-es foglalat lényegében megegyezik az 1155-el a CPU hűtés rögzítésének szempontjából?
-
Tarill
őstag
üdv! errőla hűtőről mi a vélemény? kellene valami a mostani tx3 evo-m helyére ebben a 10-12k körüli kategóriában de mondjuk egy 212evo-t meg nem akarok nem hiszem hogy hatalmas előrelépés lenne... :/
-
bombibmw
veterán
válasz Manson^ #50012 üzenetére
Nem fogsz benne csalódni.
Nagyon jó cooler ez.Potzee: Hát szerintem elég csúnya ezzel a ventivel.
Legalább is én nem tudnám elhelyezni egyetlen konfigban sem a harmónia jegyében.
Olyan kínai hatása van,ráadásul miért Slim az a venti,mikor egy sima sem foglal sokkal több helyet?[ Szerkesztve ]
-
Manson^
tag
Köszönöm, mindenkinek a válaszokat. Azt hiszem az Ashura mellett fogok dönteni, az a kevés teszteredmény ami található róla, elég meggyőző.
-
Potzee
addikt
Nini, új márka született! RAIJINTEK
[link]
" A Raijintek egy teljesen új név az IT piacon, melyet a Xigmatek és Cooler Master csapata hozott létre..."Én inkább a Macho-val látok némi hasonlóságot...
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Nem vagyok benne buiztos, hogy a legjobb helyre írom a kérdésem de végülis CPU hűtésről van szó. Nem rég szereltem be egy Silver Arrow SB-E Extreme-t. Minden nagyon szuper, valóban remek hűtő (köszönöm az ajánlást!) viszont én nem raktam fel rá az antivibrációs kis pad-eket. Kérdésem az lenne, hogy azok a kis gumi pad-ek csak arra jók, hogy a zajt nyeljék el vagy inkább arra, hogy ne maga a CPU-n ülő HS nyelje el a rezgést amit a ventik okoznak ezálltal átadva a rezgést a CPU-nak, lapnak stb? Nem szívesen bontanám meg emiatt a hűtőt de ha ez egy lényeges elem akkor megteszem. A zaj az nem érdekel de ha azok a kis gumi pad-ek konkrétan a hűtőről "leveszik a rezgést" annak már nagyobb hasznát látom.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...