-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
>Deego.. #70321 üzenetére
Az a passzív hűtő a 2 hőcsövével nudli, kb. mint egy notebook és azt is produkálja hűtés terén. Az intel gyári hűtő jó lenne de nem tudod kivonni a hőt adott idő alatt és sebességgel a házból, így első körben egy picit nagyobb házat javasolnék, ekkor a gyári intel hűtő is megfelel a célra.
Mondhatnám, hogy vegyél egy Alpenföhn Silvretta-at, de a keletkezett hőt akkor is ki kell húzni amire ez a ház kevésnek bizonyul. -
neutron23
csendes tag
válasz
>Deego.. #68601 üzenetére
Köszönöm szépen. Jó lista lett, tetszik. Utánanéztem és több oldalon is ezt a Cryoriget jobbnak írják a hyper 212-nél, ez elég meggyőző. Tetszik a Ben Nevis is, mert ezt tudnám a legkönnyebben beszerezni. Ez mennyire marad el a H7-től? A H7 egyetlen cégtől elérhető sajnos..érdemes a Cryorignél lettenem a voksot vagy nem számottevő a különbség a kettő között? Köszi a segítséget
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz
>Deego.. #51454 üzenetére
igen csak tuningnál jön jól sőt kell is, H-s lapra felesleges szinte semmit sem melegednek ezért sincs rajtuk gyárilag, az a pár forintos borda nem vágná gallyra őket de ha egyszerűen nincs értelme akkor nincs, de ha annyira kell akkor veszel Z-s lapot sima proci alá
-
rayoliviero
veterán
-
-
-
Lorand24
csendes tag
válasz
>Deego.. #49922 üzenetére
az a baj hogy nekem pcx-ről kéne, azok közül amiket lehet ott választani, mert előre összeszerelve kéne.
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=45087 erről mi a véleményetek?
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=22175 vagy ez?
(igazából csak random választottam 2-t, nem tudom hűtőknél mit kell nézni) -
TaylorXIII
őstag
válasz
>Deego.. #49901 üzenetére
Ez lesz elvileg: [Asus M5A78L LE]. Cooler Master Hyper T4 meg gondolom már biztos rálógna mert azt meg csak merőlegesen lehet felrakni a AMD lapra. A ramok egyébként ezek: Corsair 2x4GB DDR3 1333MHz CMX8GX3M2A1333C9.
-
bombibmw
veterán
válasz
>Deego.. #49718 üzenetére
Jaaa,mATX,ráadásul fektetve.
Így már érthető a választás.
Ez elkerülte a figyelmemet,mert már szinte nem látok a fáradtságtól.
Nemrégem fejeztem be a víz kiszedését a házból és annak tisztítását.
6-kor áltam neki,fullra lebontottam a házat,meg vissza.(#49719) Potzee : Én is.
Megint egy kis újdonság.
Egyébként most néztem a hőfokokat 4,5-ön IDLE.
A víz mind a négy magot 30 fok alatt tartotta,ez a valami meg 38-40 fokon skalpolt procival. -
bombibmw
veterán
-
bombibmw
veterán
-
speedydb23
senior tag
válasz
>Deego.. #49231 üzenetére
i3-ra minek víz?
hangban nehogy azt hidd, hogy jobb egy komoly léghűtésnél... ahhoz cserélni kell a ventiket a radin, hogy hangban is jó legyen.
Szerintem próbálkozz egy Silent Wings 2 ventis hűtéssel, esetleg Brocken 2 vagy Scythe Ashura elvileg tesztgyőztes új ventivel van szerelve!
-
bombibmw
veterán
-
sityu17
tag
válasz
>Deego.. #48470 üzenetére
Szuper!
Köszi a választ, akkor leadom a rendelésem!
Bár lehet, hogy azért is hangosabb a Xigmatek ventije, mert a házban nincs egy darab hűtő sem :S ezért ugye meleg lehet bent, kénytelen magasabb fordulaton dolgozni, de most beruháztam egy Fractal Design Define R4-es házra, itt már lesz "huzat", kiváncsi vagyok milyen lesz így
@ Syberia: Köszönöm!
-
KAMELOT
titán
válasz
>Deego.. #44752 üzenetére
Nekem egyszerű noname paszta van a procin. Talán 350ft volt.
(#44753) noby: Felesleges kompakt vízhűtő rendszer. Jobb értékeket kapsz sima hűtővel és főleg jóval olcsóbban. Scythe Mugen 3, Mine 2 aztán TR Macho és társai 10-15K között. Aztán ezeken a vizes rendszereken a venti elég hangos tud lenni főleg 1500-2000rpm környékén.
-
Potzee
addikt
válasz
>Deego.. #41913 üzenetére
A Nordwand jó kis cooler, de kell rá venti...akár a gyári vagy pl. egy Be Quiet! Shadow Wings vagy a másik kedvencem
Passzív üzemre a HR-02, Ninja 3 vagy Mugen 2/3...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged