- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wasquez
senior tag
válasz
guftabi96 #96303 üzenetére
Tegnap meghajtottam a q6600-as procit, a mag felment 100°C-ig, külső hőmérséklete 68°C. A hűtő nem volt forró és a hőcsöveket sem éreztem túl melegnek! Lakásban 28°C
Paszta 10 éves!Felvetődött már bennem a kérdés, hogy egyáltalán ezek a hőcsöves hűtők mitől tudnának normálisan működni az általánosságban látható kialakításokban!?
Eleve nem is lehet olyan hőcsöves kialakítással találkozni, ami ideális lenne! -
-
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96 #96038 üzenetére
sgery
Jelentem működik
Itt a videón csak az fut, amit látszódik (youtube videó + potplayer (fhd koncertfelvétel)), nem tudom, hogy ez mennyire van közel ahhoz a terheléshez, ahol te minél nagyobb csendet szeretnél, de ha írsz, hogy mit nézzek meg, akkor szívesen segítek.
Nyilván ez gépházban van és egy forrófejűbb proci, de kiindulásnak jó lesz. Nálad csak jobb lesz a 3700X-szel. -
sfefe
addikt
-
válasz
guftabi96 #95805 üzenetére
Ha tetszik a Noctua, akkor vedd azt. Jó a D15. Könnyen szerelhető, a ventilátorokat is könnyű fel-le szerelni rajta, szép, igényes a kialakítása, van hozzá ingyenes support. Többe kerül, de ha akarsz rá költeni, akkor vegyed. Ott is kapsz valamit a pénzedért. Az a fontos, hogy elégedett legyél a termékkel.
-
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96 #95780 üzenetére
Kicsit agresszívabb vezérlést adtam a házventiknek (de még mindig elég halkra hangolva), illetve CU -20 offsettel próbálkoztam, így olyan 80-85 fok között mozog az 5800X + Brocken 3 Battlefield 2042 közben.
Ez már szerintem a rendben van kategória. Ettől függetlenül cserélve lesz és már úton is van az utód:A Thermalright dupla tornyos hűtéseivel szemeztem amazonról, de végül egy NH-D15 lett, szintén német Amazonról a Noctua profiljáról.
Nem teljesen új, leírás szerint (már amit fordító segítségével kihámoztam belőle) hibátlan, visszaküldött termék, teljes 6 év garanciával. Nem tudom ilyennel van-e valakinek tapasztalata. Ha nincs, majd leszek én az első
74€ volt szállítással, 27% áfával. Hétvégén rendeltem, már át is adták az osztrák postának.
(Tudom, hogy a Thermalright cuccai olcsóbban hozták volna ezt a teljesítményt)
-
válasz
guftabi96 #95776 üzenetére
Bevallom nem értek mélyebben az AM4 platformhoz, esetleg ott nem lehet a CPU hőfokra limitet megadni a BIOS-ban? Az AM5-nél én így fogom vissza a teljesítményt (gyárilag 95°C a 7700X esetén, ezt 90°C-ra vettem vissza, de játékok közben általában a 80°C-ot sem nagyon éri el).
-
válasz
guftabi96 #95771 üzenetére
Saját vélemény, hogy bár valóban magas, ez rendben van így, inkább a ház szellőzését támogasd meg.
Az 5800X eléggé forró fejű, a 85-90˚C szerintem nem túl magas érték, egy 240mm-es radival is 75-80 ˚C körüli, a Brocken 3 pedig inkább csendes, mint csúcs hűtő. Ha a több és erősebb ventit raksz rá, a hőfok picivel lejjebb megy, de a zaj megérkezik.
-
válasz
guftabi96 #95771 üzenetére
Fogós kérdés. A ház tényleg nem a legjobb, de a Brocken 3 emlékeim szerint 5 hőcsöves, direct touch kialakítású, ami teljesen jó. Ha halk ventiprofil van állítva, az is lehet gond. Légáramlás jó odabent? Meshes ház mindenképp jobb megoldás, pasztának arany középút egy MX-4, illetve alulfeszelés is segíthet.
A ventis topikban esetleg tudnak új ventit ajánlani, bár az meg lehet nem lesz halk. 140-es venti 120-as furathelyekkel. Erre a hűtőre azt kell keresni.
-
-
moon73
csendes tag
válasz
guftabi96 #90995 üzenetére
Jónak tűnik amit írtál, csak sztem drága.
Egy ilyet vettem a minap 4690 k-ra, 2400-ért. Mindössze a ventit cseréltem le rajta egy LGA 775-ös intel hűtő pvm-es ventijére. Jól tolja, bár én nem tuningolok, alap órajelen 41 C. -
válasz
guftabi96 #83671 üzenetére
Ha az segít valamit, akkor nekem 8600k delidelt 5ghz 1.34v-on 78fok volt prime95 small fft 2óra alatt (150w fogyasztást írt a hwinfo) egy viszonylag gyenge pasztával (1.5kw körüli).
Sajnos 2600 oc-t még nem tudok írni, mert még pár hét mire megérkezik a kit, mondjuk az sem egy kategória a 2700x-el.
-
-
guftabi96
addikt
-
Speed®
titán
válasz
guftabi96 #81631 üzenetére
105W TDP, azt hűvösen illene megfognia, hacsak az XFR nem viccel meg.
A Tctl (control) érték +20°C offsettel értendő, ha jól tudom, ez az X verziók sajátos hülyesége, ez alapján vezérli a hűtőt a rendszer agresszívabban, hogy jobban szaladjon a ló. Kérdés, az AIDA64 számol-e ezzel és offseteli-e az értéket a valósra. Ha igen, a HWiNFO is beállítható erre. -
jim bcs
nagyúr
válasz
guftabi96 #70674 üzenetére
(#70674) guftabi96
Annyiért jó.(#70675) Sebestyen01
Jól sejted, ez kb. olyan mintha egy térdig érő gumicsizmába beleállnál egy derékig érő vízbe.(#70676) RootRulez
Akasa Slimfan AK-FN078
Prolimatech Ultra Sleek Vortex 12
SilverStone FW Series FW121Scythe Slip Stream 120 PWM (SY1225SL12LM-P) Ez a pwm de 25mm nem 15 így ez nem lesz jó, a sima slip az 15-ös de csak 3 pines van belőle.
-
-
Biluxzsolt
aktív tag
-
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96 #62057 üzenetére
Na kb olyan 1130 környékén jár a venti a bordán, néha megugrik, de akkor sem éri el a 200-at, de ugye nem is sokkal menne tovább.
Nekem ettől fogva már mindegy, én megpróbáltam mindent a hőfokok javítása érdekében, új paszta stb, az értékek annyira nem katasztrófálisak, túlmelegedés veszélye egyáltalán nem áll fent, a gép nem hangos, szóval nekem most már mindegy. Ez van -
törölt tag
válasz
guftabi96 #62041 üzenetére
Valamit rosszul csinálsz, továbbra is azt mondom. Semmi köze a Haswell-nek a borzalmas hőfokjaidhoz. Ennyire nem rosszabb, mint az Ivy. Sőt, i3-ról beszélünk nem szénnétuningolt K processzorról. Szóval mondhatni semmi difi Ivy és Haswell között, amikor i3-ról beszélünk.
-
törölt tag
válasz
guftabi96 #62036 üzenetére
Akkor azok érdekes eredmények. Valami nem stimmel. Nálam a házventik, mint írtam elég lassan, a hátsó 7V-on, a felső 5V-on üzemel. Semmilyen más venti nincs a gépben. Majd a Swif2-ket cserélni szeretném két olyan ventire, ami kiváltja a mostani állapotot 5-5V-on ugyanolyan légelszállítás mellett, esetleg egy kicsit még halkabban is. Utána jöhet a passzív táp.
-
-
kromatika
veterán
válasz
guftabi96 #48702 üzenetére
szia.a házadba max 155mm magas hűtő fér.A Cooler Master Hyper T4 itt most nagyon jó áron van .[link] és a 152,3 mm-es magasságával be is fér a házadba.Jelenleg ez a legolcsóbb 12cm-es ventivel szerelt hűtés.És nem sok 12 cm-es toronyhűtő van,ami 155mm széles házba befér,főleg ebben az árban.Lásd Zyrius fórumtárs is elégedett vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Chrome
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Tőzsde és gazdaság
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest