Hirdetés
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
LNx
tag
(#56092) vjozsef
(#56093) bombibmwköszönöm!
-
LNx
tag
sziasztok, kérdésem a következő lenne:
Noctua NH-U12S vs Scythe Ashura Shadow
A scythe 3e ft-tal olcsóbb, és fekete, de a a zajszint elég fontos lenne, főleg idle/net/film közben. Előre is köszönöm
-
NoOne1976
őstag
Kérlek segítsetek! Van egy Asus M2N-E (AM2-es) és egy Athlon 62 X2 6000+ procim. A hűtő rajta még mindig gyári. Azonban lassan már az idegeimre megy, mert hangos a gép. A legelviselhetetlenebb torrent alatt, mintha fel akarna szállni. (Gondolom ekkor van nagy terhelés a procin.)
A gépet csak netezésre használom. Se játék, se semmi más. Még filmezés se.
Milyen hűtőt tudnátak ajánlani, hogyha a minél halkabb működés a prioritás?
-
ryori
senior tag
Olajozás helyett kicserélném egy halk ventillátorra inkább.
olajom nincs, és nem csináltam még.
Amúgy jó öreg venti már, egy új jobb lenne neki.Amúgy azt nem mondtam hogy ez a dell optiplex 755 SLIM, szóval kb 3db 3,5" méretű ház.
Ezért laposabb, kissebb hűtők férnek bele. kép: [link]Esetleg ez: [link]
Ötleteket várom még

amúgy egy dual core 2160as 1.8ghz. most gyárijával 39-40c. töltés,net amire használva van. nem kell brutál hűtő. azon gondolkozom egy jó házhűtővel a passzív hűtés is elég lehet neki. kitudja

-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
CM SILENCIO 650 házba I7-4770K hoz milyen léghűtőt ajánlanátok?
Csendes és hatékony legyen, max. 30 k ig.Közepes tuning van tervezve.
162 mm a max. magasság a gyári leírás szerint ami befér.Köszi
-
GBoy01
csendes tag
Sziasztok!
Egy 1155-ös konfigot szeretnék összeállítani. A kép nagyjából összeállt, már csak az Intel Core i5-3570K proci hűtőjét illetően vagyok bizonytalan. Ebben kérném a segítségeteket.
Az alábbiakat néztem ki:
Thermalright True Spirit 120M BW
Raijintek Themis
Zalman CNPS 10X OptimaEzek mind beférnek a Thermaltake házba (a gyártó honlapja szerint max. 160 mm magas lehet a hűtő), és úgy vélem a teljesítményük is megfelelő. A csendesség pár százalékkal másodlagos a teljesítmény/ár-hoz képest. A RAM-ok nem magas hűtőbordásak lesznek.
Beleolvasgattam az előzményekbe, és azt is olvastam, hogy a Raijintek Themis hűtőt csak úgy lehet az alaplapra szerelni, hogy fentről le, vagy fordítva nyomja a ventillátor a levegőt. Ez csak az AMD-nél van így, vagy a 1155-nél is? Ha igen az a hűtő már ki is esik, mert nekem mindenképp a ház eleje-hátulja irány kell, mert ott vannak ventillátorok a házban.
Szerintetek melyik hűtőt vegyem? Esetleg más ötlet?Előre is köszi!
-
newclass
tag
Scythe Kotetsu-ról pár sor ha valakit érdekel:
Processzorterhelés: 5-20% között (internetezés, internetes játékok, másolás, stb...)
CPU hűtő fordulatszám: kb 600 RPM
CPU (i5 2500K (alap órajelen)) hőmérséklet: 33-34 fok úgy hogy a pasztázást alaposan elrontottam. Szinte a hűtőhöz adott összes paszta kifolyt a processzorra én meg elkentem ahelyett, hogy inkább szedtem volna le belőle. Szóval nagyon vastagon került alá. Ez nem tudom mennyit jelent fokban (jelent e valamit).
800-as fordulatnál 31-32 fok volt a CPU.20 perc Crysis 2 után: CPU: 38 fok
A ventilátor halk, nem éreztem sehol sem tolakodónak a hangját (magasabb fordulaton sem), inkább csak szélzajt hallottam, de az sem volt zavaró.
Szoba hőmérséklete: 21,2 fok
A házam: CM Elite 430
Elöl van egy 12 cm-es gyári ventilátor, illetve a GPU ventilátora dolgozik még.Egy kis videó róla működés közben:
[link] -
2500K CPU-t nem tanácsos passzívan hűteni, még ha nincs tuningolva akkor sem ugye? Mi a leghalkabb hűtő rá manapság, mit ajánlotok? Noctua? Zalmant nem nagyon látok régen pedig az volt a sláger. Silverstone LC10B-E házba menne.
-
-
goya999
tag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Köszönöm!
-
salieven
aktív tag
válasz
bombibmw
üzenetére
Megoldottam a problémát. Win 8.1-nél nem jó a program maga és kicsi turkálni kell a regeditben aztán már működik is. Hál isten most már jó és tudom szabályozni a programból magából.

+ jönnek a ventik a H80i-re kedden be is üzemelem és meglátjuk mennyit dob a hűtési teljesítményen.

-
marquuard
veterán
CPU hűtés választásakor figyelembe kell venni az alaplapot, hogy "rámegy-e" a hűtő? Vagy elég, hogy AM3+ foglalatra is rámegy? A RAM az alacsony, 2x Kingston HyperX Black, a hűtőbordái keskenyek és nem magasak.
Akkor Brocken és Matterhorn között választok. (Tuning FX8350-re.) -
Eduardo89
aktív tag
Ha már összehasonlítgatósdi!
Scythe Ashura vs Coolermaster H412 slim ?

-
marquuard
veterán
Mégegy összehasonlítgatósdi

Alpenfohn Brocken vagy Matterhorn? Nagyon ugyanaz az áruk. -
válasz
marquuard
üzenetére
HOlhol? Lehet hogy eliras, rengeteg esetben mar bebizonyosodott pl Aerocool ugyanazon oldala lent az fent meg ez van..

Szerintem merd le, ha tudod, vagy kerj meg hogy merjem le, van nalam par ilyen haz.

Egyebkent ezt irjak:
"Chassis Dimensions Chassis only:405mm(H) x 180mm(W) x400mm(D)"
Aerocoolnal az Advance es sima kozott max a ventik szama, usb3-as loszar meg ilyenek a kulonbsegek, nalam csak GT sima van, lemerjem hetfon?
-
marquuard
veterán
Üdv.
Processzorhűtő vásárlás küszöbén állok. 3 hűtés közül valamelyik:
-Alpenfohn Brocken
-Scythe Ashura
-Scythe Mugen 4A 3 hűtő közül melyik a legjobb egy tuningolt FX8350 viszonylag halk hűtésére? (Ne legyen AMD hűtő hangja, 5625RPM
)
Fontos, hogy ha húzom az FX8350-et normális keretek között (4,2-4,5GHz), rendesen tudja hűteni terhelés alatt.
Elöre is köszönöm a válaszokat.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig:
Alaplap Asrock 1150 H87M Pro4
Processzor Intel Core i5 4570 Boxed 4x3.2Ghz
Memória Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB (2x4GB kit)
Vga kártya Gigabyte PCIe GV-N760OC-2GD R2.0 - GTX760 2GB
Merevlemez Western Digital 3,5" Caviar Blue 1TB 64MB 7200 SATA3
Tápegység XFX Pro 550W 80+ BRONZE
Ház Xigmatek Midgard IIAz illető Battlefield 3,4 meg ilyen komoly játékokkal játszana. Ehhez mérten kérek segítséget jó CPU hűtő terén max 10e ft értékben!
Előre is hálás köszönetem.

-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
goya999
üzenetére
Ha hiszünk a gyártónak és a dobozának ( TT contact 21 ), ott a maximális TDP 140W (kettő ventivel 150) jelez. Az FX-6300 max 95W hőt termel, szóval matematikailag elég lenne. A valóság attól lehet más. Nekem véletlen ilyen hűtőm van és egy 77W-os Intel processzorral viszonylag sokat nézegettem az eredményeit. Szintetikus terheléssel 61 C° volt a max. hőmérséklet nyáron. Az AMD processzorok kicsivel nagyobb felületűek, úgyhogy lehet jobb lenne a hőátadás. Szóval kipróbálhatod terhelés nélkül és látod, hogy mennyire melegszik és kell-e cserélni.
-
-
Tengri
senior tag
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
Eduardo89
üzenetére
Ashura..rommáveri..mondom itt humajd nekem lesz kis radis egybevizem és mennyivel jobb lesz

Na megsúgom de csak h mások ne hallják!
Nagyjából semmivel nem jobb a kis 120as radis vacak..mint egy 15ezres kategóriában lévő lég..sem hőfokban, és sok esetben a pumpa is simán hoz olyan zajokat mint egy szokványos gyári venti amit rápakolnak egyes hűtőkre. Ha teheted NE vedd meg
Hamár nagyon beleéled magad h mindenképp kell egy egybevíz én Eisberg-et vennék mert az bővíthető, mivel a blokkba már egy kis tartály is helyet foglal...feltöltő nyílással stb, az más kérdés h ez már nem 13
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
vjozsef
üzenetére
Engem nem a zaj érdekel hanem maga a teljesítmény. Azért hasonlítom össze mert ha levegős verziót veszek akkor Ashura lesz, viszont ha megéri ez a kompakt víz akkor pedig ezt veszem.
Egyébként kicsit félre értetted amit írtam. Nem az Ashurával kapcsolatban kételkedem, hogy bestbuy vagy sem hanem a 120V -vel.
Pont azért mert vízhűtés létére túl olcsónak találom. -
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
COOLERMASTER Seidon 120V -ről mik a vélemények / tapasztalatok ?
i5 4670K mellé lenne ami húzva lesz viszonylag szolidan.(Nem szándékozok 5 Ghz körüli értéket kipréselni belőle egy ilyen laza 10-15 max 20% os overclockot kapna) Elsősorban az élettartam érdekelne, hogy kb mit lehet várni tőle ( üzemóra ?). Sosem volt még vízhűtésem és nem tudom mit várhatok el tőle teljesítményben és élettartamban.
A levegős alternatívája egy Scythe Ashura lenne. Egy árban vannak és gondolom a víz valamivel hatékonyabb lenne plussz nem húzná a dögnehéz torony az alaplapot.
13ezerért kicsit szkeptikus vagyok a dologgal szemben mert a többi vízhez képest ez baromi olcsó.
Nem tudom, hogy bestbuy vagy olcsó hús híg lével...
Valaki használ(t) ilyet hosszútávon ? Várom a tapasztalatokat, véleményeket !Köszi !
-
Tengri
senior tag
Sziasztok!
Egy lga 1150 i7 4770k cpu coolernek jó választás (elegendõ, csendes és hatékony?) lenne a Scythe Ashura Shadow? Corsair Vengeance rammom van és a leírás szerint beférne "alá".....nem kellene LP rammot vennem.
A ház Fractal Designe R4.
Ha nem lenne megfelelõ akkor melyiket ajánlanátok? Max 15k a keret.
Elõre is köszönöm a segítséget!
-
smiti
veterán
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
5V-ra lelassítva sem lesz melegedési gondja még akkor sem, ha a 120 mm-es ventit leszedi róla. Nálam 1-2 fok különbség volt az 1 és 2 ventis üzemmód között.
-
stratova
veterán
Hmm. Az oldalukon is van pár hasonló
Positivo 1U - 1155/1156/1366
Lunar II - LGA775
RackSper III - 478A másik delikvens a Zalman HTPC hűtője.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
mateoo
üzenetére
A D-14 gyári ventiei állandó fordulatúak. Csak a lassító ellenállással változtathatod, ha beiktatod. ( a fekete a 14 cm-re, a kék 12 cm-re) Szóval vagy lassabban megy vagy teljes fordulaton. Az a toldalék nagyon nem szerencsés, nem kimondottan praktikus, mert szét kell szerelni a házat ha fordulatot váltanál. Én egy másik ventilátor vásárlásával oldottam meg. Szóval a lappal, Biossal, ventivel semmi gond nincs, ezek ilyenek. Akárhogy is használod, legfeljebb 20 dB hangos és 150k óra múlva várható meghibásodás ami 17 év.
-
goya999
tag
Üdvözletem mindenkinek!
Jelenlegi AMD Phenom II B55 (4x3,2)-es procin egy Thermaltake contac 21-es borda van kettő AC PWM-es 9 mm-es ventivel.
Ezt a processzort fogom most cserélni egy FX 6300-as procira. Az lenne a kérdésem,hogy ez a hűtés jó az FX-nek is vagy szerezzek be komolyabbat?Tuning nem lesz. -
marquuard
veterán
Scythe Mugen 4 vagy Alpenfohn Brocken jobb egy FX8350 hűtésére? (4,2-4,5GHz)
-
Lazika
senior tag
Sziasztok?
Melyik hűtőt javasoljátok a kettő közül? CM TX3 Evo vagy Xigmatek Loki 2? Köszönöm!
-
MM
őstag
válasz
woodstock323
üzenetére
1156, 1155 és 1150 hűtők megegyeznek, ami bármelyikre jó, az mindegyikre jó.
AM2, AM3, FM1, FM2-nél ha jól tudom ugyanez a helyzet a "ráklikkelős" hűtőknél.
Itt a furattal rögzíthetőkben nem vagyok biztos, de gyanítom, hogy ebből a szempontból sincs különbség. -
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Scythe Ninja 3 , passzivan.
-
woodstock323
tag
Sziasztok!
Van nekem egy hyper 212 plus-om és gépet fogok újítani ami lehet hogy lga 1150 lesz,de lehet hogy fm2+ vagy AM3+.
Természetesen egyik sem szerepel a támogatottak között a hyper-nél.
Ezért érdekelne tapasztalat,hogy ezt most szépen dobhatom ki vegyek újat,vagy annyira nem különböznek ezek felfogatási pontoban és fel tudom tenni annak ellenére hogy nincs a támogatott listán egyik sem. -
Coccolino_O
őstag
Sziasztok!
I3-2100-as procira milyen hűtőt tudtok javasolni? Köszi.
-
mateoo
csendes tag
mi lehet a gond , a proci ventik 100 % pörögnek megállás nélkül semmi szabályzás nincs

alaplap ASUS P8Z68-V PRO/GEN3
hűtő meg Noctua nh-d14 -
Csövy
tag
Sziasztok,
Konfigomban szereplő procimhoz keresek hűtőt.A gyári már kezdi feladni és iszonyatosan zúg. A keret max 10k. Nem kell hogy új legyen, lehet az apróról is.
Mit tudnátok ajánlani? Tuningolni nem nagyon szoktam, bár egy jó hűtő esetén bármi megtörténhet.Köszönöm a segítséget.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Potzee
üzenetére
Inkább újat vennék...
Egy Hyper 212 éppen befér a házamba, ami ugye fél mm-el magasabb a Mattinál
- tehát kicsit aggaszt, ha mégse pontosak az adatok...
Viszont ahogy nézegetem a képeket, az nekem furi, hogy méretre (tömegre) a macho 120 kicsit nagyobbnak tűnik. Elvileg mind a kettőn 12 cm-es venti van, és ahhoz viszonyítva nem tűnik szélesebbnek a matti, pedig az adatlapon 138mm-t írnak, míg a Macho-nál csak 120mm. Igaz a Macho-n látszik, hogy alacsonyabb, viszont jóval vastagabb...
Jó lenne látni a kettőt egymás mellett élőben!
No mindegy, köszönöm a segítséget, még alszom rá egyet!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

- tehát kicsit aggaszt, ha mégse pontosak az adatok...
Rowon