- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Piftuka #94345 üzenetére
Command Centerfog kellenei neked, viszont random eldobálja a beállításokat ujraindításnál (van akinél hibátlan és van akinél nem). Én ezért is vagyok a híve a biosban végzett beállításnak, de szerintem a Ryzen topikban segítenek beállítani én meg ezt találtam hirtelen (12 prctől).
Köszönjük a visszajelzést, örülök hogy bevált a lap -
válasz
Piftuka #93986 üzenetére
Próbáld meg a PCIE slot szabványát / sebességét fixálni 3.0-ra / x16-ra a vélhetően éppen aktív AUTO helyett. Nagyon úgy tűnik, hogy csak sokadjára ismeri fel a grafikuskártyát. Gondolom, azt már ellenőrizted,hogy jól áll-e a foglalatban a kártya, illetve ilyenkor én kivenném, és bele is fújnék a slotba levegővel, biztos ami biztos.
M.2 SSD van a rendszerben? Ha igen, a felső M.2 slotban?
Extra tápkábel a grafikuskártyán rajta van (ha kell)?
-
MZsoltee
veterán
-
MZsoltee
veterán
válasz
Piftuka #93706 üzenetére
Most akkor melyik támogatja a Ryzen 9-et, és melyik nem?
Tomahawk MAX támogatja 7C02v30.zip
Pro max támogatja 7B86vM0.zip
Gaming plus MAX szintén 7B86vH0.zip
Most akkor melyiken van VGA valójában, és melyiken nincsen? Mert még a saját honlapjuk termékfotója is ellentmond annak, amit a táblázatuk er...
Tomahawk: 1 x Realtek® 8111H Gigabit LAN controller
B450-A PRO MAX 1 x Realtek® 8111H Gigabit LAN controller
B450 GAMING PLUS MAX 1 x Realtek® 8111H Gigabit LAN controller
A B450-es lapokon sőt már egyik alaplapon sincs vga (intelnél se), csak kimenet. Csak a procikban, abból sem mindegyikben. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Piftuka #93513 üzenetére
Nagyjából annyi mint amit irtál. Felszereltség és a design, na meg a vrm hűtőborda. Ezen felül maga a táp rész felépítése ugyan az.
Igen azért a bios bakik inkább akkor jönnek elő, ha elkezdesz belemerülni, de egy stock felhasználás álltalában gond nélküli. Ha a Biostart választod akkor írhatnál pár sort akár priviben is, mert érdekel, hogy muzsikál (hőfokok, boost órajel, stb). -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Piftuka #93452 üzenetére
Sajna nem, e téren az MSI puritánabb, de ezért is mondtam a hangkarit hozzá.
Mivel nem akarsz tuningolni nincs olyan nagy különbség, de az MSI-hez képest az a Giga egy gyengébb és melegedős vrm résszel van megáldva (jobb minőségű mosfet mi?), faék egyszerűségű biossal. Mint mondtam arra jó, hogy berakod "oszt mén", de az MSI egyértelműen jobb eresztés. Viszont az tény, hogy felszerelés terén jobban megfelel neked az Aorus.
Mint mondtam az egész marketing maszlag...erősebb csatlakozó tűk? Gyááá...nem kell hajtogatni, nem is értem
Dupla forrasztás...really?
Hozzáteszem mivel nem pro user/oc üzemmódban használnád a lapot, így simán megfelelhet a Giga is, kiforrott lap, nem lesz gond a stabilitással. -
válasz
Piftuka #93452 üzenetére
X470 támogat SLI-t, meg néha adott fantázianevű X470-es lap hatékonyabb VRM hutessel rendelkezik. A felhasználók 90%-a teljesen jól elvan B-s lappal.
Az MSI A-pro kifejezetten jól sikerült, ajánlott lap. Teljes körű BIOS, felhasználóbarat, erős VRM hűtés. Tkp ott teljesít kiválóan, ahol a GB B450-es lapok elvereznek.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Piftuka #93434 üzenetére
Sajna a 400-as lapoknál már nincs pci csati így lehet azt a hangkarit elengedném.
Ha nincs oc tervbe akkor szinte bármilyen b450 megfelel, de én még is az MSI vonalon indulnék el. MSI B450 A-PRO MAX/GAMING PLUS MAX/TOMAHAWK MAX felszereléstől függően. Ezek stabil, megbízható lapok és egy esetleges proci cserénél se jönnek zavarba, simán lekezelik a Ryzen 3xxx palettát. Mivel alap szintű hangkari van ezeken a lapokon a maradékot hangkártyára költeném.
A felsoroltak nagy része marketing az ssd hűtő meg jó dolog (egyes melegedősebb típusnál), de én pl 2000ft-ért szereztem be külön. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Piftuka #73886 üzenetére
Szívesen!
Hát pedig úgy látszik ez már így fog menni. Pár év és egy platform kifut.
Bár talán jobb mintha helyben topogás lenne (pl. az AM3+ platform).
Azt nem tidom, hogy az Intel ..ög, vagy a lapgyártók ösztönzik így a vásárlást.
Azért nem csak rossz, használt lapot árulnak. Bár valóban van pár szánalmas fórumtársunk ....(#73894) TESCO-Zsömle
A P67 kicsit öregebb mint a Z68 -as chipset (a fő különbség a videokimenet), de az igazi előrelépés a Z77-es ami már az Ivy alá készült.(#73905) tatu9
A magas RAM feszültség nem a lapot nyírja ki, hanem a CPU-t.
A DDR3 szabványú memória megölheti a Skylake-et. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Piftuka #73855 üzenetére
Hi!
Szerintem esélytelen. Keressetek, lehetőleg kiskergaranciás lapot itt az aprón.(#73856) Gabe123
Szia!Esetleg a kettő között az MSI B150M NIGHT ELF?
De ha kell az ATX akkor egyértelmű az M3.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest