-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
Hát igen, az alulfeszelés kötelező lépés az FX CPU-k esetében (legalábbis ésszerű ).
Pedig a másik szükséges/ajánlott lépés az AMD oldalon a lap pontos beállítása (Intel oldalon lassan csak be kell kapcsolni és kész ...).
Azért remélem a kezdeti problémák megszűnnek.(#67133) perecKING
Hát itthon az Asus shop-ban, csak táblákat meg hasonló hardvereket/kiegészítőket árulnak ...(#67135) Bnorbu
Ezt is szívesen!(#67092) ádika86
Nem tudom hogy maradtál ki, bocsi!
A ATX méret, általában csak a hosszban tér el.
Ugye a mATX: 244 x 244, az ATX: 305 x 244.
Ami azt jelenti, hogy egyedül a PCI, PCI-E bővítőhelyekben szolidabb. Persze ez függ a pontos laptípustól is, hiszen vannak 2RAM slot-os deszkák, és ugye millió+egy különbség lehet.
Esetedben, a két Giga deszka közül pl. az ATX-es deszkán plusz 1db PCI, 2db PCI-E 1X slot-ot jelent, és ehhez jön még az M.2 foglalat, és SATA Express port is. Viszont a mATX-es GA-H97M-D3H (rev. 1.1)-es változat jobb LAN, és Audio szolgáltatást nyújt. mATX méretben talán az említett H97M-PLUS az arany középút, igaz nincs SATA Express port, de M.2 foglalatot már kapott a lap. Ha csak egy dVGA lesz a vasban akkor a mATX méret elég (még a mITX is elég lenne ha nem lenne drága ..). Persze nem kötelező!
Nem tudom mennyit szánnal maximum a dologra de én alapól I5-4590-el nyitnék, és alá a keretednek megfelelő lapot.
Sajnos most eléggé elszálltak az árak, esetenként +3-4K-val is drágábbak a deszkák.
A legdrágább amit alátennék a H97-PRO GAMER. Ebben az árszegmensben az MSI GAMING 3-as lapját nem lehet kapni, az ASRock Fatal1ty H97 Killer lapja a legtöbb helyen 2év garanciával, a Gigabyte meg a G1.Sniper H6, GA-H97-Gaming 3 lapjával megőrültek ... ~37K -ért ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Pl. a B85-ös chipset-el szerelt, Gigabyte GA-B85M-D3H, ASRock B85M Pro4.
Viszont a kinézett I5-4460 már Haswell Refresh CPU, csak újabb UEFI-vel kezeli a lap. Szóval nem árt érdeklődni az üzletben.(#66917) 3800+
Szívesen!Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
Hát úgy egyik sem. Legalábbis a későbbi FX fényében.
A legolcsóbb fapados, csupasz 970-es deszka is 19K felett van.
De nézz át az AMD Core Unlock / Mag feloldása topic-ba. Biztos tudnak valami régi használt deszkát javasolni, ami olcsóbb.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Olcsóbb 970-es deszka pl. a Gigabyte GA-970A-UD3P (rev. 2.0) ami képes a magfeloldásra (33. oldal), és akár egy FX CPU-nak is megfelel.
Mondjuk mint mindig a magfeloldás úgymond lutri. Nem egyszer a már sikeresen aktivált magot, az új deszkában már nem sikerült életre kelteni.
Az I5 alá akár 13K-s deszkát is tehetnél, de azért ~18K környékén nemárt rászánni ha esetleg mégis Intel lenne.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Van egy Asus P8Z77-M PRO 2017.10.28 -ig gari .... (áraztasd be ha gondolod). A többi deszkára amit néztem nincs gari ...
De újonnan (szolidabb ATX-es deszka) az egfyik legolcsóbb Z77-es deszkát az Asus Z77-A-t kb. 20K környékén megkapod.
30K alatt az ASRock Z77 Extreme4-et.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
theniel
aktív tag
Köszi!
Aha, a vga jobb. és csak 2 ezerrel drágább.
Szóval inkább vegyek amd chipseteset?
Valahogy az asus felé hajlok.
Mondjuk egyszer volt egy amd-s giga lapom (ami ugyancsak prémiumos márka) nforce os chipsettel és az is művelt fura dolgokat.
Szóval nem annyira a márkanév számít, hanem a chipset típusa.
Jelenleg az irodai gépben asrock lap van és 5 éve megy egy 7 éves p4-es procival. De az ugye inteles és amd téren nincsenek tapasztalataim az asrock-ról. -
gg72
veterán
Kösz, ez nagyon szimpatikus!
Néhány kérdés:
- Amennyiben a régi alaplapom is P35 volt, meg ez is az, akkor ha jól tudom, nem kell a rendszert újratelepítenem, ugye?
- Nem igazán tudom, hogy ezen az alaplapon hány sata van. A leírás 6-ot említ, de a specifikációk már csak 4-et, az alaplap fotója alapján valóban 6 van rajta, de ebből kettő aljzatnak más a színe, mint a többinek, vajon más vezérlőhöz tartoznak? Sajnos a használatiját nem tudom letölteni, így ez nem világos eddig.
[link]
- Milyen gyártó ez a J&W, még soha nem hallottam róla, megbízható?[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Nálam pl. játszik a tuning (E2160@3GHz, GEiL RAM 2,1V), de most hirtelen nem tudom, h a srác húzza-e... A saját procim és RAMom pl. nem tudnám ugyan-így járatni a P41 vagy P43 alaplapban?
AMDra váltás kizárt, mert miért vegyen új procit is, amikor van egy erős Intel procija, ami jó? Használt szintén kilőve.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
Köszi, de nekem inkább konkrét típusok kellenének, megvenni itt Pécsett is megtudom, csak a P35 és utódja az EP35 óta nem követtem figyelemmel az alaplapok világát. Ezek, amiket említettem tökéletes egyensúlyt képviseltek ár és teljesítmény között. Első gondolatom a P45 volt, de 27eFt-os indulóárról ezt nem tudnám elmondani.
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Balu027
csendes tag
A srác akitől a procit venném, felajánlott egy 1 gigás 667Mhz-es DDR2 memóriát is 4000ért (nekem most 1 giga 800-as van benne ha jól emlékszem), szóval esetleg úgy tudnék venni, hogy lassabban menne, de több lenne. Ebben a lapban csak SATA II csatlakozó van? Mert csak sima SATA vinyóm van, meg egy 20 gigás IDE őskövület.
-
CSiMi_
tag
Ja, és nem is beszélve, hogy van, hogy írnak egy topicba háromszor, négyszer, és senki sem válaszol rá, de még olyan is van, hogy egyáltalán nem írnak a topicba órákig, napokig...
Amugy ha megnézed több topicban már mennek a párbeszédek, és NEM válaszoltak. És még mindíg csak abban az egyben kaptam választ. Úgyhogy legközelebb is ha kell CPU, RAM és alaplap, akkor ugyan így beírom az alaplapos, processoros, és a RAMos topicba IS!!EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
CSiMi_
tag
Thx már láttam, de fontos volt a válasz, mert mar menne is érte a kollégám, amugy 4 helyre írtam, ha érdekel... és még mindíg csak 2 kérdésre van válasz ....
EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
Chaser
legenda
Nem kötekesdésképp, de ha nem tudod/nem nézed át a jelenlegi piaci kínálatot, akkor mért ajánlasz valamit? Azzal nem lesz kisegítve senki.
UdVi86: Amennyiben tuningolsz is majd, 240-esnél nagyobbat felesleges venni, de ha nincs tuning akkor is, ahova alapon kevés lesz a 240, oda 90-99% eséllyel a 245 és 250 is. Most 240, aztán majd egy 4 magos szvsz.
Lap passz, majd ha lesznek róla review-k többet tudunk, én a ddr2-es verziót vártam, 785gt-e63, pont a korrekt hűtés miatt, de még reset és power gomb is van a lapon, de csak beharangozták, 1előre kapni azt se lehet sajnos._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
De mért venne olyan lapot, mikor az ep35-ds4 országszerte 19-21k? Ha másban nem is, hűtésben sokkal jobb, E-s, kellék is több hozzá. Ha meg olcsóbb nincs is miről beszélni Én nem várnám meg, mikor rakják vissza megint 30k-s ársávba.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-RobertO-
csendes tag
-
ko9
addikt
Gondolom azért, hogy ne kelljen külön venni egyet.
Szerintem ha nem érdekel a játék, akkor azt vedd, amelyik olcsóbb, de én 780G párti vagyok
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ztoldy
senior tag
Mint írtam legelőször a lap támogatja a procit legújabb Bios-szal, ezt már rég megnéztem!!
Az alaplap nincs megvéve méghozzá azért, mert azt szeretném megtudni, hogy honnan tudom megnézni vásárlás előtt, hogy a vásárolni kívánt lapon már az a Bios van, ami támogatja 100%-ig a procit.Gondolom a dobozon lehet valami gyártási dátum, ami ha azutáni, mint a kompatibilis Bios kiadási dátuma, akkor már annak a legújabb Bios-nak kell rajta lennie és így 100%-osan támogatja a procit.
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
kisza25
félisten
-
Weres
csendes tag
Rákérdezek ott is, ahol javasoltad. Tápom Revoltech 600W, ha jól emlékszem. A gép sajna szervízben senyved.
A konzol dolog nem jön szóba. Mennyi pénzt kell elkötenem egy jól használható játékgépre? Tudnátok javasolni valamit, lehetőleg a realitások talaján maradva?
És köszönöm az eddigi hozzászólásokat![ Szerkesztve ]
Weres
-
-
Baboon
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Én annyira nem értek hozzá mint ti, ami hajtott a dd3 felé, hogy lapcsere nélkül lehessen hova fejlődni a későbbiekben. De akkor ez nem valós "veszély" a mai és az 1-2 éven belül megfizethető procik mellett
Még1x köszi.''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
Scobbyka
tag
Azért lett DDR3 mert sajnos sikeresen elnéztem rendelés közben
Ezzel már most nem tudok mit tenni, szerencsére akkor még lapot nem rendeltem hozzá, így lett az ASUS P5E3 (DDR3 miatt)
A kártyát amikor megvettem még ez volta tuti Most egy pár hónapos kártyát nem fogok lecserélni csak úgy, mert sajnos fizetésből élek (meg semmi bajon ezzel a Gainward 4870 512 MB GS-sel)
Az alaplap amiben meg ezek a cuccok voltak megpusztult egyik napról a másikra sajnos.
Így most lapot keresek a meglévő cuccaimhoz.
Ezért gondoltam kérek egy kis segítséget itt a PH-n.mod: a 8 GB RAM a virtuális gépek miatt kell, mert nem nagyon fértem a 4 GB RAM-ban!
[ Szerkesztve ]
Scobby
-
dunkin
csendes tag
Igaz bocs.
Csak itt az alaplapon van a hangsúly,hogy milyet vegyek és nem a vga-n,hogy mennyi és milyen van szerintem.
De még egyszer bocs ha valakit félrevezettem volna NEM akartam.De ettől függetlenül lene valaki akinek van személyes tapasztalata ezzel a lappal kapcs.
ASUS M4A79 DELUXE:)
-
audi100td
nagyúr
Én sem értem, azt hittem vga-t is akar...
dunkin:
"Meg minden rendes konfiguráci alapja egy jó alaplap. "
De amit én linkeltem neked az is egy jó alaplap, sőt 20e Ft-ért is tudok jó lapot, nincs mindenkinek 50e Ft-ja egy deszkára és aki kicsit megfontoltan vásárol az ennyiért nem is vesz.
Ha nincs még vga-d (feltéve ha így van, bár nem valami egyértelmű azokból amit leírtál), miért nem veszel egy HD4870 X2-t? Akkor nem kell 2x16 PCIe-vel ellátott alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
-
-
kriszbon
őstag
Igen én is tudnák mutatni 775-ösben is amin csak USB van, de amikről szó van, és amit döntő többségben vásárolnak azokon ott van a Parallel port! Ne gyere már ezzel hisz te is tudod!
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
A többin is ugyan úgy ott díszeleg a nyomtatóport! Ritka amelyiken nincs!
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
T 1000
aktív tag
Hát ezaz, a tuninghoz nem igazán értek. Az egyik infós haverom mondta, hogy Core 2 Duót vegyek, ne Dual core-t, mert nem melegszik annyira és jobb a teljesítménye, viszont az E5200-as már 45nm-es és dicsérik (viszont Dual Core),használtan majdnem ennyiért egy E7300-ast tudnék venni, mekkor a kettő között a különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Super jelzővel turbózza fel az Orint az NVIDIA
- Nyomtató topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Fényképen a Poco F7
- Játékmenet előzetesen a tavaly bemutatkozott EXODUS
- DIGI internet
- GTA V
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest