Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
aclandiae
senior tag
Annyival egészítem ki az előző hsz-t, hogy körül néztem az Asrock istállójában.
Van 3 versenyző a 890-es lapkakészlettel.Egyes: 890FX Deluxe3 (katt) - argep.hu
Kettes: 890GX Extreme (katt) - argep.hu
Hármas: 890GM Pro (ide is) - argep.huAz első versenyző ára miatt ugrott, viszont a 2. és a 3. egészen baráti 24 és 26k árral rendelkezik. Érdemes lenne megfontolnom a cserét?
Mondjuk int. VGA nem kell, de mind3 típushoz van. -
aclandiae
senior tag
Szia!
Egyetértek. Nem éri meg a 11k.
A 890-es lapkakészlet még nagyobb bukta lenne pénzben, 50k-nál indulnak, és az USB3 és eSATA3 nem éri meg nekem ezt a felárat.
Némi infó a gyártótól.
(remélem megy a link) -
greenstone
csendes tag
Jaja tényleg, most nézem.
Amúgy osztálytársamnak lenne a gép, azért nem kell tuningra.
AsRock P55 Pro
Core i5 - 750
CSX CL9 1600Mhz DDR3 2*2GB
WD 320GB-os vinyó (azt mondta elég neki annyi)
Sapphire Radeon HD 5870
Corsair CX400
Raidmax Raptor Titanium házsztem nem rossz....mondom neki, hogy összerakom én, de oda nem adom.
-
Tubica
senior tag
És milyen alaplapot keressek/nézegessek, ami tud
4db ddr2-es ramot 1066mhz-ig legalább
3 v 4 magos procikat támogat
1 v 2 pci-e foglalat van rajta
sata és ide
8 csatornás audio
PS2 portok
és ne legyen baromi drága 10-18.000Esetleg még azt megmondanátok, hogy a gainward 9600gt-met, le kell-e cserélni.
-
greenstone
csendes tag
Oks köszi.
Akkor teljesen megfelelő lesz a P55 is.
És bocsi, még egy kérdés.
A különböző gyártók P55-ös alaplapjai között van valami lényeges különbség (itt főleg teljesítmény lenne érdekes - tuning az nem lényeg)? Vagy csak a csatlakozók száma meg az ilyen apróságokban különböznek? Igazából ez most azért érdekel, mert pl találtam egy AsRock P55 Pro-t és ahogy elnéztem, teljesen jó lenne az is. Csak 7 ezerrel olcsóbb, és nem tudom, hogy van-e teljesítménybeli különbség az MSI alaplapjához képest?
Köszi előre is a választ. -
KillerKollar
őstag
A proci egy Phenom II X6 1090T a VGA pedig egy Asus HD 5970 lenne,szerintem ennél jobbat nem nagyon tudnék beletenni
(Tudtommal az 1090T a legjobb AMD-s proci,intelt azért nem akarok mert jövőre váltani fogják az alaplapfoglalatukat én pedig nem akarok várni 1 évet de azt sem akarom hogy a most megvásárolt i7-es konfig 1 év múlva fejleszthetetlen legyen).
-
elfelejtette
veterán
"Röviden jo ban jársz egy 785G/790FX-es lappal, DDR3as RAMal, és pl egy PhenomII x4 940el!"
Már többször is ajánlottad ezt az összeállítást, csak az a baj, hogy a PhenomII X4 940 az nem AM3, hanem AM2+, tehát az nem fog DDR3-as ramokkal menni!
Inkább X4 945-öt írj, mielőtt valaki meg nem veszi ezt a konkrét összeállítást, aztán meg elkezd @nyázni...
Üdv. -
audi100td
nagyúr
Itt ha megnézed, csak 800MHz-et (=1600) lehet max. beállítani, szóval az 1800-at csak FSB emeléssel lehet elérni, szerintem ez minden AM3 lapnál így lehet, de előfordulhat, hogy egyes lapoknál 1333 a max. Szóval ez inkább csak marketinghúzás lehetett az Asus-tól, a Gigáról nem találtam tesztet, de nem hiszem, hogy másképp lenne.
-
elfelejtette
veterán
1333MHz cl6, vagy 1600MHz cl7 az ajánlott. Az 1600MHz cl9 már eléggé érezhető. Tehát nem csak az 1600MHz a lényeg.
(#15642) UdVi86: Spórold meg azt a 3000HUF-ut, és nyugodt szívvel vedd meg az X2 240-et. És ne várj a 880G-re, ha most akarsz gépet venni, akkor ne azt nézd, hogy mi fog majd kijönni...
-
-
UdVi86
aktív tag
Hello!
Én meg pont a DFI-ről is BioStarról nem tudok semmit. Milyen minőségű lapokat gyártanak? A Biostarnak van 785g-s lapja, itt a PH-n volt róla egy hír. Az hogy milyen paraméterekkel rendelkezik, nem tudom most fejből.
20000Ft körül lenne pénzem ramra, esetleg pár ezerrel több, ha a 240-es procit veszem. Olyan 50-55000-ből ki szeretnék jönni lap+proci+ram.
Az amerikai rendelés gondolata bennem is megfordult már, kint lakik egy ismerősöm. Csak nem tudom, h a posta mennyibe kerülne ha a rendelt cucc értéke ilyen árban lenne? És hogy ilyenkor mit kell még fizetni (vám, áfa stb.)? Na meg a gari kicsit macerás. Lehet ugyanott lennék.
Neweggen 90$ az MSI lap, 60$ vagy 76$ a proci és egy Muskin ram 2x2GB XP3 7-7-7-20-as időzítéssel 100$. Ezt a ramot most adták ki kimondottan am3-as procikhoz. Szóval tuti mennek a lapba. OCZnek is néztem a ramjait, de abból csakis az amd editiont javasolták. Úgy emlékszem annak rosszabb időzítései vannak,8-8-8-24, de kisebb feszen üzemelnek. Vagy nem tudom még melyik gyártó jó. -
UdVi86
aktív tag
Hello!
MSI 785GM-E65-öt szeretnék venni. Hogy honnan, azt még nem tudom. De lehet, h itt az apróban veszem majd audi100td -től, ha lesz neki vagy az árgépen feltüntetett boltokból. Mondjuk én még később fogom megvenni, addig pedig lehet lesz az ismertebb webshopokban is.
Azért venném az MSI-t (bár nem volt még dolgom az alaplapjaival, de úgy hallottam, h ott van a jó alaplapok között), mert Asusról azt mondják alsó kategóriában vigyázni kell vele, meg ha jól értelmeztem a tesztet elég sokat fogyaszt és jobban melegszik: [link]. A Gigánál meg a lassabb bootolás van megemlítve negatívumként, valamint az is elég melegedős: [link].) Az MSI viszont elég meggyőző fogyasztásban és hűtésben is (mofseten is van hűtés). És nálam inkább ez az első szempont, utána a teljesítmény. Na persze ebben nem lehet olyan nagy eltérés a lapok között véleményem szerint.Ez a lap csak OC-vel támogatja az 1600-at, de a sima ATX (785G-E65) valóban támogatja simán. Azt még nem tudom milyen ram lesz. Majd az dönti el, h mennyi keret lesz rá. Vagy 1333-as (ez alá nagyon nem akarok menni) vagy 1600-as, de visszavéve 1333-ra, kisebb időzítésekkel. Nem igazán tudom melyikkel járnék jobban. 2x2GB kit, az biztos.
A proci pedig egy Athlon II X2 lenne. 240 vagy 250. Itt sem tudom megéri-e kiadni +3000-4000Ft-ot a 250-ért. -
TomiLi
addikt
Húú, basszus téleg, erre pedig figyelni szoktam, bocsi Ez az AMD chipes dologra jött válasz??? (2D-3D) Azért kérdezem, mert én nem vágom, de szeretnék egy kicsit okosodni a témában
Azt tudom az NV chipes lapoknál Hybrid SLI-nek hívják ha van egy alaplapi VGA ami kiszolgálja a 2D.-t, és ezen kívűl lehet bele tenni egy komolyabb VGA-t , ami a 3D-re van....
-
TomiLi
addikt
Köszönöm szépen! Nekem is ez a kép alakult ki a két gyártó közti különbségről, de nekem sem volt tapasztalatom eddig Evga terén.... Asus-szal volt
(striker II Formula; Extreme - mindkettő elég problémás volt) Evga-ról eddig nem hallottam semmi rosszat.
Még egyszer köszönöm!
-
Blom
aktív tag
Hát a pénz az nem annyira lényeges,de vagyonokat sem szeretnék fizetni egy lapra.
Ha lehet meg tartanám a DDR2-es ramokat,ha nem lehet mennek azok is.Vagy jók az én ramjaim az M3-ba?Mer maradhatnának akkor.De azért egy jó lap kellene a jó procinak.
Csak melyik lap legyen rengeteg van nehéz döntenie annak aki nem ismeri a lapokat. -
Freeman2
tag
-
UdVi86
aktív tag
Mi a helyzet akkor ha a lap 1333-ig támogatja a ramot (pl. MSI-785GM-E65) és mint írtad 1600 alatt nem érdemes venni ramot? Bios frissítés ezen változtathat?
Én is az OCZ Gold 1600 Amd Editiont CL8-8-8-24 néztem ki 2×2GB kitben, mert azt olvastam, h az am3 nem komál mindenféle memót. Erről vélemény? Te milyet ajánlanál 20000Ft-ig?
Köszi. -
audi100td
nagyúr
A CnQ csak annyit takar, hogy visszaveszi a proci órajelét (pontosabban a szorzót) illetve a feszültségét, tehát "csak" energiatakarékossági célja vanl. A szorzózáras prociknak viszont sehogy nem tudod feljebb emelni a szorzóját illetve a CnQ-nak semmi köze a tuninghoz.
A probléma annyi, hogy ez a funkció tuning estén, pontosabban szorzóváltoztatásnál, nem minden lapban működik, pl. Gigabyte lapok közül tudtommal egyiknél sem.
-
audi100td
nagyúr
AM3-nál talán az MSI GD70 a legszebb: [link] illetve van még egy kissé elavult AM2+os DFI: [link] illetve ugyanez a Sapphire színeiben: [link]
...van AM3-as DFI is csak az nem néz ki ilyen jól.AMD-nél a 790FX a csúcs, így ahhoz a chipsethez készülnek a legkomolyabb lapok.
Amúgy azt már mondta Saiid is korábban.
-
audi100td
nagyúr
Úgy tudom Biostar-nak van egy igen ütős P45-ös deszkája, de olyan hogy legjobb kicsit nehéz lenne. A Giga olyan szempontból jó, hogy az legolcsóbb szegmensben is minőségi cuccokat gyárt illetve általában jók tuningban, viszont a BIOS-aikkal nem vagyok teljesen kibékülve, nem is a felépítésükkel van gond, hanem annak "minőségével", gyakoriak a különböző bug-ok ami miatt nem mindig úgy működik minden, ahogy annak kellene...
-
20TY4
csendes tag
Hello!
Nah hazaértem a munkából, látom a PÜ-vel senki nem foglalkozott
Nem probléma, végülis a topicnak ez a lényege
Akkor Giga OFF? És az MSI-vel mi a helyzet? DKA790GX Paltinum?? K9A2 Platinum? Vagy ASUS? Csakmert az a nagy igazság, hogy a keret szűkös (38e), meg hogy a chipset lenne lényeges (790GX/FX), mert HD4890-nél nem nagyon van szükség a CF-re, szóval ilyen árban a legfrankóbb AMD-s lap kéne!
Az eddigi segítséget mindenkinek NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM(szki, ko9), jó tudni, hogy más emberek is segítőkészek.
Továbbra is előre köszi mindenkinek mindentMentem is aludni, szép napot nektek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest