- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
3.Aragorn
addikt
válasz
regener #60639 üzenetére
Éppen a minap gondoltam, hogy a sok fekete meg piros-fekete lap között mekkora feltűnést keltene egy fehér deszka. A népek biztos harapnának rá. Erre tessék.
Mellesleg az én színvilágom a fekete lenne, mind házban, mind lapban. Arról nem tehetek, hogy mára mindenhol ez lett a mainstream. Csak ezért nem fogok fehér lapot venni... -
bluyoo
nagyúr
válasz
regener #60639 üzenetére
Szerintem így tök jól néz ki!
Az MSI-nek ez az ECO szériája nekem igazán tetszik. Már mint az energiatakarékosság újra elővétele.
Érdekes hogy ere egy új lapcsaládot csináltak. A konkurencia ad egy programot .... (ugye elsőnek az ASUS EPU).
De mondjuk az a AM3+-os MSI Gaming lap is jónak ígérkezik! -
Zsivaagoo
őstag
válasz
regener #60313 üzenetére
Amit írtam Gigát, na az a minimum. Az EVO R2.0 az Asusból a minimum.
Nem mondom azt, hogy 20K-s lapban nem mennének az FX-ek, de FX-6300 fölött igencsak ajánlott a muszklis alaplapi tápellátás.
Asus lappal pedig valamivel jobb tuning eredményeket lehet elérni, mint a Gigával (100-200 MHz).
FX-eket pedig 4-4,4 GHz között kell minimálisan járatni, akkor jön ki az erejük.
4,5GHz a választóvíz, ott már sok esetben hirtelen nekiállnak nagyon melegedni és sok feszt követelni. (De ez meg proci és alaplap függő minden esetben.) -
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
regener #58239 üzenetére
Hát jóval jobb választás! Vagy 1000X ki lett ajánlva elég jó ár/érték arányú lap. Egyértelmű hogy a +800Ft-ot megéri.
(#58240) BomiBoogie
A magas labdát le kell ütni!(#58241) cyber86
"1. Mennyit szánsz az alaplapra?"
Igen mehet a 16X -os slot-ba is de laptól függ hogy jó döntés vagy nem. Vagyis ha a 2. 16X-os PCI-E slot-ba teszed jó eséllyel az első slot nem fog 16X módban menni. -
Mahrenburg
őstag
válasz
regener #58196 üzenetére
A "J"-sorozatra utaltam, mely "Atomként" indult, de az Atom elnevezés "lejáratódottsága" okán az Intel az utolsó pillanatban bevetette az "adu ász" Celeron és Pentium neveket, persze ezek a megoldások alapvetően a mobil-piacra készültek, de "asztali" alaplapok is megjelentek. Például a J1800I-C, a GA-J1900N-D3V, a J1800I, de természetesen csak tréfáltam, nem gondoltam komolyan, hogy ezen termékek az Intel "mainstream" termékei sorába tartoznának, amire a Vezérigazgató Úr utalt...
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz
regener #58076 üzenetére
Hát legtöbb esetben ugyan annyiba kerülnek a CPU-k, talán minimálisan drágábbak (de annyival nagyobb is a teljesítményük) persze nagy általánosságban. A G2020 és a G3220 között sincs talán egy ezres sem. G2020 vs G3220
A lapokkal kapcsolatban a B75M-DGS R2.0 sem igazán jobb választás mint pl. a H81M-DGS. Mindkettő erősen belépő szint, és ugye kb. egy árban vannak. -
5000watt
aktív tag
-
rayoliviero
veterán
válasz
regener #47589 üzenetére
Tegnap talan 35 vagy 36 volt meg az Extreme 4 a Pcx-nel. Es ott legalabb er is valamit a gari. Az Asus P8Z77-M Prot is jo aron adjak, en azt nezegetem.
Ismered a boltot, ahol a Sniper van 37-ert? En meg nem hallottam rola... Ha gariztatni kell, nehogy problema legyen. Vagy 3 even belul tonkre me menjen a bolt es akkor annyi a garinak. A Lambdaval igy jartam. -
regener
veterán
válasz
regener #47575 üzenetére
Majdnem elfelejtettem hogy a PCX-nél is olcsó szokott lenni az Extreme4.
Tehát utolsó kérdés:
Z77 Extreme4 (33,5e) vagy G1.Sniper M3 (37e)?Tudom hogy ATX és mATX a két lap de azt a 4 ezret most még kiadom érte ha megéri, máshol 41-ről indul az ára a Snipernek.
Elsőnek sima Ivy i5 lesz, utána K-is Ivy később. -
bluyoo
nagyúr
válasz
regener #46821 üzenetére
Szívesen!
Az utóbbi időben elég rendesen lement az ára az egyik legolcsóbb komolyabb Z77-es lap.
MSI Z77 / H77 / B75 (LGA 1155) Alaplapok -
bluyoo
nagyúr
válasz
regener #46818 üzenetére
Talán az Asus P8Z77-V LX2 , MSI MSI Z77A-GD55 vagy a Sonja által ajánlott Z77-A.
Mondjuk kétségkívül az ASRock Z77 Pro4 van a legjobb árfekvésben. -
Sonja
nagyúr
válasz
regener #46818 üzenetére
Egy picit drágább, mint 30eHUF, de ASUS Z77-A.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
regener #46814 üzenetére
"Az meg már szerintem nagyon drága, a legolcsóbb helyen is 30ezer, ...." Mivel a 6db SATA3 porton kívüli SATA portok a jobban felszerelt csúcslapokon találhatók így a többi gyártónál sem hiszem hogy találsz olcsóbban.
Nincs haver akinél van annyi szabad hely hogy pár percre átpakold a cuccokat a HDD-ről? Legalább a fontosabbakat .....
Samsung F3 and F3EG Firmware Patch/UpdateAz Intel platformmal kapcsolatban .... Ha nem ódzkodsz a használt cuccoktól szorzózáras Sandy Bridge I5-öt már 30K környékén kapsz ami azért az I3-nál jobb választás még ha Ivy Bridge is.
Lap terén meg a pénztárca szab határt ha spórolsz B75 ha nem annyira H77 ha meg azt a kis tuningot is ki szeretnéd használni amit enged a szorzózáras I5 akkor Z77-es chipset. -
bluyoo
nagyúr
válasz
regener #46808 üzenetére
Vagy válasz olyan lapot amin van külön vezérlőchipes SATA2/3 mint az M5A99X EVO -n 2 db 3 Gb/s SATA-csatlakozó JMicron JMB362 vezérlővel. Szerintem úgy nem lenne gond vele.
(#46810) SPeti1984
Szia!
A legolcsóbb 970-es chipset-el szerelt lap 2év garanciával .... Persze nem fog felrobbanni az első percben.De azért nagy elvárásokat nem támasztanék vele szemben.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
regener #46808 üzenetére
"Benéztem a topicba és rákeresve a HD103SJ kifejezésre elég sok embernek van gondja" Mivel az egyik problémás típus "Előbbiben konkrétan a HD323HJ, HD502HJ, HD503HI, HD103SJ és a HD105SI jelölésű termékek, míg utóbbiban a HD153WI és a HD203WI típusok érintettek."
Csak idézni tudok a cikkből: "Mellesleg a beavatkozás megkezdése előtt, a biztonság kedvéért érdemes lementeni minden fontos állományt, mert a technika ördöge sosem alszik." Mást én sem merek írni.
Vegyél Intelt nincs ilyen gond. -
bluyoo
nagyúr
válasz
regener #46805 üzenetére
Szerintem ezt halottad: Samsung F3 merevlemez probléma Szóval csak firmware-t kell frissíteni ha szükséges.
Én nem tudok más hibáról. Az Asus M5A alaplapok topic-ban kérdezz rá ha gondolod. Viszont a SATA3-as portokat az AMD SB950 vezérlő kezeli ami minden 900-as sorozatú lapon megtalálható.Szóval nem márkafüggő ..... -
bluyoo
nagyúr
válasz
regener #44467 üzenetére
"Értem, pedig ha belegondol az ember akkor néha jóljön egy tartalék LAN az alaplapon" Nekem még soha nem kellett ....
De tényleg szükség van rá lehet kapni külön hálózati kártyát .
-
bluyoo
nagyúr
válasz
regener #44464 üzenetére
Nézőpont kérdése melyik a "stílusosabb" valakinek az Extreme 4 tetszik.
Na meg egy lap nem attól lesz jó hogy milyen színű!
"Illetve miért csak a felsőkategóriás lapokon van 2db gigabites hálókari?" Mert az ilyen extrákat kevesen keresik és azok sem 20K-t akarnak a lapra költeni. Magyarul a gyártók gondolom nem látnak üzletet az olcsó 2 LAN-os lapokban ..... sokan még a SATA3-at és az USB3-at is feleslegesnek érzik .....
(#44459) BomiBoogie
Nehéz lenne abban a nagy ködben játszani!
(#44465) Gery0505
Ott van még a P8Z77 WS is -
miresz
veterán
válasz
regener #44036 üzenetére
Mindenképp AM3+ -ba gondolkozz. AM3-ast már nem szabad venni. Ha tervezed majd a jövőben lecserélni a procidat FX-re,és azt nem szeretnéd húzni,vagy csak lightos tuning (~4Ghz) lenne akkor ezek egyike a te lapod:
Ha stabilabb,tápellátást szeretnél proci terén,amibe megy egy erősebb OC is akkor pedig ezek között nézelődj:
Gigabyte GA-990XA-UD3 (bár a Giga nem a szívem csücske...)
-
gyulank
addikt
válasz
regener #35086 üzenetére
Az úgy is kiderül, mert biztos kikapcsol, ha melege van, és kiírja, hogy mennyire melegszik.
De ez más téma.
Engem az érdekel, hogy Inteltől csak az NM10+D525 ilyen-e, ezzel szaggatna-e az 1080p stream? És AMD-től mik vannak amik ennyit fogyasztanak, és nem kell hozzá venti, és 64-bites, és amiket írtam? -
gyulank
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest