- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egzee
őstag
-
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #74291 üzenetére
Hali!
Hát sajnos (vagyis annyira nem) egyre kevesebb időm van fórumozni, lassan ritka vendég leszek itt.
Most is két munka között futva válaszolok. Mondjuk te tényleg eltűntél. De jó újra látni.
Van már Alaplap OFF topikunk ahol nem a mennyiség, hanem a minőség számít! -
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #62860 üzenetére
Mondjuk én kapásból egy jól felszerelt mATX-es deszkát írtam.
(#62859) kisbancsa
Szívesen!(#62853) Suprax
Hát DP port csak a viszonylag drágább deszkákon található (legalábbis amit egy I5, I7 alá tennék).
Pl. az MSI H97 GAMING 3, Gigabyte GA-H97-Gaming 3.
Mindkét deszka 30K környékén. Munkára lesz használva? -
roberto211
őstag
válasz
miresz #62841 üzenetére
Uhhh. Ez mar brutal. De mondjuk az ara se gyenge azt is hozza kell tenni
De mondjuk ha nem támogatja majd a broadwellt akk hiába vettem 40k-ert egy lapot ugye. Bár gondolom azért a haswell se lesz meg egy jo ideig elavult tehat nincs ez kőbe vésve ,hogy váltani kell majd broadwellre.
Ez a lap meggyőzött valószínűleg ez lesz ,ha kijövok a keretből. Meg annyi a kerdes ,hogy ehhez egy ideig (kesobb kicserélem k-s ra ) eleg lesz egy ideig a 4570es proci? Kesobb lecserelnem 4670 k ra csak ugye nem végtelen a pénztárca
-
roberto211
őstag
válasz
miresz #62832 üzenetére
Hat akkor lehet erdemes lesz majd akkor gondolkodni broadwell lapra es akkor váltani mégegyszer lapot ha kijön a broadwell
Es például z87be mit ajánlasz? Mert gondolom fölösleges meg z97et venni ha nem gondolkozok úgy ,hogy most azért veszek z97et mert valószínűleg támogatja majd a broadwellt. De gondolom akkor meg megint kijön egy csomó uj lap.
Tehat z87be mik a jo lapok 30-35ig ?
Nem feltétlen gondolkozok asrockba,amelyik jo meg amelyiket javasoljátok abba gondolkozok mert ahogy látom msi se gyenge most haswellnél.
-
lugabor01
csendes tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #62757 üzenetére
+1
Alapból a legtöbb normális hardverre 3év a gari (HDD néha kevesebb a RAM meg több). Ők nagylelkűen vállalnak belőle 2évet ...
És micsoda extra pl. az elállási jog megadása ("amennyiben nem elégedett az asztali számítógépével, úgy azt 15 napon belül visszaküldheti hozzánk")! -
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #62754 üzenetére
Pont az ilyen üzletek miatt kényszerültem jobban megismerni a hardverek világát ...
Beleolvastam egy-két részbe, de inkább hagyom ... Eléggé röhejes maga a konfig is. Úgy látszik még mindig ezeken az összetákolt, szedett-vedett konfigokon akarnak meggazdagodni ....
Egyszerűen átba..ák az embereket!
Az FX-9370-as vas: Veszélyes táp, alul méretezett lap, gyári CPU hűtő, nincs SSD, gagyi ház. Egyszóval úgy ahogy van ...
Szerk.: Na igen az a konfig sem jobb!(#62755) jim bcs
Én jobb szeretem ha mindig a megfelelő fordulaton üzemelnek a ventilátorok, persze mindezt egyszeri beállítás után teljesen automatikusan.
Kevesebb zaj, por és talán nem is használódnak annyira a ventilátorok. -
nofear2t
csendes tag
válasz
miresz #56753 üzenetére
Értelek! Megfogadom a tanácsodat..
köszönöm a kielégítő válaszokat,még annyit had kérdezzek hogy akkor ram al mi legyen? maradjon ami van ,vagy azért vegyek ennél jobbat? pl 1866Mhz cl8 hoz mit szólnál? vagy kérlek ajánlanál valamit...de ha nem fontos annyira akkor.. marad ami van.. ty előre is.. több kérdés nem lesz így is sokat helpeltél..
-
nofear2t
csendes tag
válasz
miresz #56749 üzenetére
Ne tőlem kérdezd, itt prohardveren szakértő írta h az 1333Mhz hurka lesz "extrém cpu tuninghoz" persze téged se merlek megkérdőjelezni..és szívesen fogadom a tanácsokat.., meg bacsis is azt mondta... Én annyira nem vágom,ezért kérdezek inkább mindíg hozzáértőktől... Fx 8320 ról van szó nem írtam sry, jövő héten meglesz 99%
-
nofear2t
csendes tag
válasz
miresz #56746 üzenetére
Hello! Komolyabb tuninghoz kell majd nekem,azért kell..mert most "mezei" Kingmax 1333Mhz esek vannak a lapba... és azok tuninghoz hurkák... Lap még nem 100% hogy cserélve lessz, majd meglátjuk ha megjönnek a memóriák, 1 hét múlva.. hogy,mit bír ezzel a lappal a cpu.. és ha édes kevés lesz 5,2 Ghz a cél min..akkor lap is repül...
(Alpenföhl brocken 2 vel lesz hűtve.. )
-
jim bcs
nagyúr
-
vhw
addikt
válasz
miresz #56290 üzenetére
Hát... ha mindenáron ilyen elrendezés kell: ECS H81H3-M4
Sok sikert beszerezni
(amazonon egyébként van)
(egyébként én egy hasonló felépítésűvel szemezekek Asrockból, csak az 1155-ös foglalat, meg H61; H61M-VG3, ezt mondjuk épp kapható nálunk is)
-
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #56290 üzenetére
Igen az AMD lapoknak kicsit más a felépítése ugye a nagy tülök borda miatt általában van/volt hely a kisebb méret esetén is .... Bár AMD oldalon meg mATX-es lap van kevés. FM2/FM2+ osak ugyan vannak de azoknál ugyancsak eltűnt a VGA feletti bővítő hely (ugye ezeken a lapokon is eltűnt az Északi híd és a bordázata is).
(#56291) BomiBoogie
Ahogy én tudom nem. Hanem csak a turbó órajelet lehet 4 magra beállítani. Anno linkeltem párszor ezt a cikket: [link]
De szerintem nem egyfolytában azon az órajelen fog járni. Nálam pl. (bár nem Haswell) hiába van kézzel belőve a szorzó ugyan úgy leveszi az órajeleket sőt ... 1600, 2000, 2200, 2500, .... 3500.
Viszont jobban belegondolva feleslegesen foglalja a helyet szóval kukába azzal a résszel. -
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #56284 üzenetére
Már azt hittem felnőttél az ATX mérethez!
Hát mATX méretben nem tudok a feltételeddel lapot. Miért nem jó az alsó PCI-E slot?(#56283) Tuki89
Szia!
Mindkettő jó választás lehet. Szerintem egyikkel sem fognál mellé. A CPU-val kapcsolatban előfordulhat hogy nem ismeri fel ha régebbi UEFI van a lapon, de ez elég ritkán fordul elő.
Az Asus lapja viszont rendelkezik USB BIOS Flashback nevű funkcióval amivel akár CPU nélkül is tudod frissíteni a BIOS-t (lap közepén [link]).(#56282) ctrlaltdel13
Hi!
Az ~50K-s árkategóriára gondolsz?(#56285) Dalzarus
Köszi a véleményt! És gratula a félsárkányodhoz! -
vhw
addikt
válasz
miresz #56277 üzenetére
Hirtelen egy ilyet találtam; Asrock H87 Pro4
Vagy van hasonló B85-ös chipsettel, az is Pro 4.De hogy olcsóbb kategóriában is van-e...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
miresz #55931 üzenetére
Milyen VGA legyen?
7790 és 7870 a két határ, előtte 7850-em volt, azt sem használtam ki teljesen,mert az új AAA címek nem is vonzanak, és időm sincs rájuk.Ezt már leírtam, elnézést, amiért ismétlem magam magam.
Viszont FHD-ra úgyis inkább a VGA számít, mint a proci, szóval csak kéne valami.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Kowi84
aktív tag
válasz
miresz #55750 üzenetére
i5 4570 lesz bele. Nem kell a sok SATA. 1 ssd, 1 hdd ,1 optika. Raid sem kell. ASRock H87M Pro4 és ez? Ezt nem nézted amikor keresgéltél? Még 2005-ben volt egy asrock alaplapom, de attól nem voltam hasra esve... Akkoriban még elég gatya volt a márka.
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
miresz #55600 üzenetére
Jah, DVI sem kell, mert valami alap VGA-t kell bele rakni, anélkül laggol a PS, legalábbis az Ivy i5 nem valami smooth PS CC-vel, bár arra sem esküdnék meg, h nem eztis elbaszcsizták Adobe-ék...
GIGABYTE GA-H81M-S1 is jó lehetne, a fura zöld kondikkal, nagyon ECO a kinézete
Vagy mégis DVI-vel, dVGA nélkül első körben, és ha panasz van, akkor fejlesztünk. Barátomnak lesz, szal. inkább az ár a para, lehet utólag még csiszolni rajta. -
ViZion
félisten
válasz
miresz #55597 üzenetére
Igazán elég 1 db sata3 az SSD-nek, vinyóknak mindegy. Ha van olcsóbb, az jó lenne 15 k körül, mert kicsit elszaladtam
i5 4570 kerülne bele... meg arra vmi nagyobb hűtő, pl. AC freezer, mert az én melós gépem is zajos lett egy év alatt. Vagy ezekre jobbat raknak?petya2012: nincs kitöltve az alaplapod... fent fórum, alaplapok és kereső.
g@bo: remélem hallássérült...
-
Apollo_21
addikt
-
geza844
aktív tag
válasz
miresz #55578 üzenetére
Proci nekünk szerintem elég lesz az, amit linkeltem.
Az alaplapot, amit kinéztem pont levették a PCX-ről (vakartam is a fejem, mire erre rájöttem, mert eltűnt a kosaramból, és nem találtam a keresőben...), ezt néztem most:Az Asus A88XM-PLUS miben jobb?
A 4 memóriafoglalat nem kell, az A55 FCH és az A88X chipset-ek között mi a különbség?
-
geza844
aktív tag
válasz
miresz #55574 üzenetére
Köszi!
A Sata3 kell az SSD miatt.
Ezt néztem ki: Asrock FM2A75M-DGS R2.0
Ez jó lehet?
Hozzá még ezeket:
AMD A8 5600K processzor
2 X Corsair 4GB DDR3 1600MHZ CMV4GX3M1A1600C11 memória
Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD meghajtó -
Pete55555
addikt
válasz
miresz #55464 üzenetére
Persze, nem is feltételeztem, hogy hülyeséget mond, csak ezek szerint vannak lapok, amik Z chipset nélkül is támogatják a tuningot. Nekem meg pont az említett kollega javasolta ezt a giga lapot az asrock helyett, ráadásul nekem pont mATX kell, úgyhogy úgy érzem megvan a lapom :-D
Már csak pénz kellene hozzá.A hsz-ed első részéhez :
Ez az igp-t használós dolog hogy működik?
Mondjuk van egy monitorom, és annak 2 bemenetére kötöm a dvga-t, meg az alaplapi portot, és úgy tudok a 2 között váltani?
Mondjuk én zero core-os radeont tervezek venni, és a lényeg az lenne, hogy éjszaka úgy hagyom a gépet, akkor meg úgyis lekapcsol, de azért jó tudni, hogy hasznalhatom mellette az igp-t is.
Amd-s apu igp-jét nem lehet így használni, vagy rosszul tudom? -
jocomen
aktív tag
válasz
miresz #55460 üzenetére
Prohardveren olvastam LOL ... még anno az első H, P, Z (6x) chipek megjelenésekor, úgy rémlik.
Amúgy akartam is kérdezni, h hogy lehet átváltani dvga és igp között? Ha átdugom a kábelt alaplapira, akkor minden esetben vált igp-re? Vagy továbbra is a dvga zabálna ??
Mit kell tenni, h lekapcsoljon a dvga anélkül, h kiszedném?
És milyen chip kell hozzá? -
Zsivaagoo
őstag
válasz
miresz #55012 üzenetére
Az ipari hulladékon van a haszon (itthon a forgalmazónál) és abból tudnak a
ferdeszemű sárga niggerekkínaiak rizst venni. Tisztességes üzlet max 2 k-t kérne értük és adnának mellé ajándékba egy Gaba billentyűt.Erről jut eszembe: 2003-ban vettem egy Gaba házat táppal, járt hozzá ajándék billentyű + egér is. Na, annak a háznak a rossz híre ellenére csak 1 baja volt. SORJÁS! Vérembe került az első szerelés.
De a jelenlegi ipari hulladékokhoz képest az egy "minőségi" ház volt, sok hellyel, könnyen szerelhetően, és nem papírvékony alufóliából gyártották.
Amiben a fő gépem van: egy Chieftech torony ház 2004-ből. Jobb, mint a mostaniak.
bluyoo: Na, aki az 50 K-s tuninglapot bele tudja szerelni az M-Tech FM12-be, az előtt kalapot emelek és meghívom Unikum + sörre.
Egy mATX-es Giga lapot (GA-880GM-UD2H) is csak cipőkanállal lehet belezsúfolni, de akkor beszorul a cipőkanál.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #54906 üzenetére
Esetleg kérdezz rá az ASUS (Z87/H87/Q87/B85) LGA1150 alaplapok topic-ban. Hátha van még olyan elvetemült mint te , aki B85-ös lappal tuningol!
Hozzáteszem alkalmasabbnak tartom a Vanguard-ot a tuningra mint a legtöbb olcsó Z87-es lapot. -
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #54901 üzenetére
Hát nem tudom mekkora a lélektani kereted (gondolom 30K alatt kellene) de pl. az említett GA-B85M-D3H végül is Z87-es chipset-el szerelt változata a GA-Z87M-D3H 26K környékén. Vagy valamivel drágábban az Asus Z87M-Plus már digitális tápkörrel.
Előlapi USB3 már minden Intel lapon van (kivéve egyes ocsósított H81-es lapot) a PCI-E 1X eszközök meg működnek a PCI-E x16 slot-ban is.
Az Asus is engedélyezte ezt a funkciót Az ASUS is engedélyezte H87-es és B85-ös alaplapjain a tuningot. Viszont ez a B85 és H87 -es chipset-el való tuning elég nagy kérdőjel. Ugye egy két lapgyártó megengedte majd az Intel fenyegetőzött és most a fene sem tudja hogy az adott/szállított lap képes lesz vagy nem az órajelemelésre .... Szóval szerintem a legegyszerűbb a ténylegesen tuningra szánt lapokkal számolni. -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #54896 üzenetére
Intel konfog?
Mi lesz itt ha kitudódik!
Asus Gryphon Z87 plusz ha szükségét érzed az Gryphon Armor Kit. -
pittbaba
aktív tag
válasz
miresz #49440 üzenetére
Új gép építésben vagyok, és a videókarit veszem meg előbb úgy döntöttem, de csak akkor ha belemegy a régebbi configomba is, mert így legalább darabokban veszem meg, de egy részét már tudom is kamatoztatni, nem kell összevárni az utolsó alkatrészt is
Köszönöm szépen a segítségeiteket.(Igazából azt nem értem, hogy PCI express 3.0 van írva a kártya leírásában, az alaplapéban pedig PCI express 1, és x16, és nem vagyok biztos már semmiben mi kompatibilis... régi ISA, PCI AGP korszakban leragadtam alaplapi csatlakozó fronton... )
-
regener
veterán
válasz
miresz #46806 üzenetére
Általánosságban értettem a SATA3 és a Samu SATA2 vinyók kapcsolatára.
Egyik HA-s hirdetésben olvastam, rákérdeztem mivel azt énis tudom hogy visszafelé kompatibilis, de kifejtette a tulaj hogy neki is pont HD103SJ-je van, de a 990fx extreme 3-ban nem indult neki a vinyó.
bluyoo:
Benéztem a topicba és rákeresve a HD103SJ kifejezésre elég sok embernek van gondja az EVO R2.0-nél is, illetve a 950 és a 970 chipsetnél is.
Firmware frissítésnél nem vesznek el a fájljaim? Mert nem tudok kimenteni közel 500gigát sehova :/ -
a1200
aktív tag
válasz
miresz #46315 üzenetére
Pont ez az, hogy több összeállítást is kaptam, amik ellent mondtak egymásnak. Ez a gond. Egyedül is ellent tudok mondani magamnak, ehhez nem kell idejönnöm.
Világosan leírtam hogy most milyen cuccom van, mi a gond, most hogyan, mire használom a gépet, hogy az új cuccnak is ennek kell megfelelni, de úgy, hogy még maradjon tartalék ereje a következő pár évre.
Miért olyan nehéz ezt megérteni? Írtok 5-6 féle lapot+CPU-t? Minek?
A 2 márkában 3-3 db Z77-es lap van, de CPU-ból sokkal több féle van. Sok a kombináció.Nem érdekelnek a sértéseitek, a röhögésetek, stb., ezek lepattognak rólam.
Ti vagytok olyanok, mint amiket rám mondotok. Minden visszapattan rátok.Az országban min. 4-5 millió ember használ valamilyen szg-et, ebből kb. pár 10e a profi. Összesen 10-20 ember írkált itt nekem. Nem hiszem hogy ti lennétek az országban a 10-20 legprofibb hozzáértő a témában.
Ha teljes konfigiot akarnék venni, ha kéne még ház, táp, HDD, SSD, monitor, DVD író, billzet, lézer egér, hangszórók, egyebek, akkor mindenről ennyit írnánk itt, és ilyen eredménnyel?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
miresz #46306 üzenetére
nem,
de muszály volt valami olyat írni ami sokáig bírja, aránylag olcsó, jól bírja a terhelést, kevésbé kopik és erősebb mint a fa, a modernebbek már szegecseltek és a fogantyút gumival látták el a könnyebb szállíthatóság érdekében(#46307) a1200 nem nállunk nincs ilyen, nállunk a kondíció 70% alá csökkent és 3 bad sector keletkezett ebből egy áthelyezésre került
viccet picit mellőzve szerintem sok is ezért mondtam hogy H77-M Pro ebbe 3570 vagy 3570k és! 2x4GB CL9 1600mhz-es ram, ehhez egy 120-as ssd vagy 7200rpm-es hdd akár 2,5"-es laptop plussz egy minőségi minimum Bronz szériás táp, mire a h-s lap is kevés lesz ez a géped se lesz már meg most kicsit gyorsabban pörögnek az események mint 5 éve és ez nemhogy lassulna még gyorsul jós nem vagyok de ha saccolnom kéne akkor az 5 év jelen esetben csak 3
-
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #46158 üzenetére
(#46156) Mahrenburg
+1(#46159) Mahrenburg
Nem működik kézzel is beíratod:
Asus M5A97 EVO R2.0 -
törölt tag
válasz
miresz #45081 üzenetére
Köszönöm szépen Neked is
Azért gondoltam külön videokártyára, mert egyrészt sok embertől hallottam, hogy macerás beállítani a HD lejátszáshoz. Másrészt az illetőnek fogalma sincsen ezekről a dolgokról, így ha olyan kártyát kap, mint az enyém, vagy hasonlót, akkor fél szemmel telón keresztül is tudok hibát elhárítani (jobb esetben), ha valamihez mégis hozzányúlna...
Harmadrészt meg valamiért én mindig is inkább a különálló kártyákhoz húztam, mint az integráltakhoz, nem tudom miértmATX lapokkal nincsen még tapasztalatom, de gondolom semmi hátránya nincsen a sima ATX lapokhoz képest?
-
miresz
veterán
válasz
miresz #45081 üzenetére
Lejárt a szerk idö: A második linkelt APU ez akart lenni: AMD A10 5800K
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest