- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
TechN7ne #95020 üzenetére
A Z390 Prime-A amúgy nem rossz deszka, csak éppen leragadt a Z370 érában a vrm rész, de ugye ott csak 8700k volt amihez elég is, viszontegy jól megsedert i9 rendesen megmelegíti a vrm részt (ami orvosolható ham made megoldásokkal pl egy a bordára irányított ventivel).
Persze ettől még nem rossz csak van jobb befektetés is tőle -
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #95017 üzenetére
Visszaolvasva rájöttem a Gaming X ajánlottabb.
Most kaptam visszaigazolást ,hogy Gaming X re még várni kell az adott boltban ,készleten van ASUS PRIME Z390-A ,olvastam hogy jobban melegszik a vram és drágább is a lap a Gaming X nél legalább 20k val ,érdemes így is megvennem ,vagy várjak inkább ebben a fránya koronavírusban?Köszöntem skacok
-
Milka 78
nagyúr
válasz
TechN7ne #93997 üzenetére
Esetleg egy ASUS PRIME Z370-A II és hozzá egy ASUS ThunderboltEX 3. Ideális 8700k alá akár oc-val is, viszont ha i9-el akarod hajtani (előtte bios frissítés kötelező) akkor egy picit alul kéne feszelni/megszellőztetni a vrm bordákat, mert szeret melegedni, de a fentiekkel kordában tartható. Elég kedvelt lap volt és nem nagyon volt nyűgje és megfontolandó ajánlat a kezdeti 8700-as beszerzési terveidet figyelembevéve.
Ez így 68 ropiból megvan és sanszosan tudod tovább vinni a bővítő kártyádat, mert állítólag nem csak asus lapokkal kompatibilis, de ennek utána kéne nézni...kis olvasnivaló.
Viszont egyértelmű, hogy a Designer és a fenti kombó nem egy kategória az a Giga jóval komolyabb lap, de az Asus is simán válaható út bizonyos korlátok között. -
-
válasz
TechN7ne #93991 üzenetére
I9-t szeretnéd majd overclockolni is? Mert akkor min GigaByte Z390 Aorus Pro sorozat tagjait neznem. Ha csak alapon jaratnad, simán jó lesz a Z390 gaming X is. Mennyit szansz a feladatra?
Amúgy szvsz melos felhasznalas esetén megéri elgondolkozni egy 2700x-en (röhej áron van...), s később akár 4th gen Ryzen7-re váltani. Talán racionalisabb is az AM4 út
-
RM1
aktív tag
válasz
TechN7ne #91296 üzenetére
Nekem is UAD kártya miatt kell. Külföldi fórumokat olvasgatva talán eGPU mellett ez a 2. leggyakoribb ok, miért kell a TB3 port.
A korábbi hozzászólásomban említettem kettőt, amin biztosan van:
Gigabyte Z390 Designare
Asrock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX/ac
Az Asrock árban egész baráti, bár a mini ITX formátum miatt csak 1 PCI-e bővítője van. Én szerintem a Giga-t veszem, ha nem találok hasonló árban, vagy olcsóbban egy Asus-t, de amiket eddig láttam mind csak Type C volt 100 alatt. -
Milka 78
nagyúr
válasz
TechN7ne #90937 üzenetére
Nem nagyon van arra a foglaltra elérhető/forgalomban lévő lap ha meg van az elég drága. Az Asus-nak és az Asrock-nak voltok olyan lapjai ami külső bővítő kártya támogatást kínáltak és a Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac amin van rendes kivezetés,de az meg nem kapható. Kb hasonló a helyzet Coffee Lake alatt is
Bevallom etéren igen hiányos a tudásom
Esetleg pcie-es bővítő kártya? Ha jól rémlik a HP-nek is van valami ilyesmilye, de nem tudom jó e az neked. -
Milka 78
nagyúr
válasz
TechN7ne #90265 üzenetére
Azt nem tudom, hogy megéri e és e téren ez a te döntésed lesz, de értem a szándékot.
Az Asus lap azért egy budget Z-s deszka, de egy értelmes feszen hajtott 7700k alá akár elég is lehet, csak ne akarj tőle túl sokat (pl koppig feszelt, delidelt, pontvadász üzemmód és egyébb gyilkos beállítások).
A memória oc-t adom arra simán okés.lajosx : Igen arra
-
VTom
veterán
válasz
TechN7ne #89787 üzenetére
Nekem sem volt az, de most hétvégén röffentettem be a Z390M Gaminget, és eddig kellemes csalódás.
Simán felveszi a versenyt az előző Asus Z170i Pro gaming lapommal minőségben, talán még meg is haladja. A BIOS-tól tartottam, de semmiben nem marad el az sem, szerintem. Jó kis lap ez.
Az app centert kicsit sokáig tartott feltenni (szerintem rossze verziókkal próbálkoztam), de sikerült, most már boldogság van. -
Milka 78
nagyúr
válasz
TechN7ne #89785 üzenetére
Pedig az UD-n elgondolkodnék,mert vrm terén az összes felsoroltnál jobb választás. A fent felsoroltak elbuktak a 9900k alatt. Pl ha az UD-n usb a kevés akkor csak venni kell hozzá egy 800ft-s hátlapi kivezetést. Viszonr ha kicsivel többet rászánsz akkor
alternatívaként atx-ben a GIGABYTE Z390 GAMING X-et, matx-ben meg a GIGABYTE Z390 M GAMING-et ajánlanám. Mindkettő jó választás, kategórián belül talán a legjobbak ( jobbak mint a Mortar és az UD). -
Milka 78
nagyúr
válasz
TechN7ne #89773 üzenetére
Az I9 alapon is kivégzi a gyengébb deszkákat (auto feszen). Mint fent is említettem egy Giga Z390 UD sem nagyon kultiválta az auto beállításokat egy rosszul szellőző környezetben, de ha alulfeszeked,beállítgatod akkor jó lehet. Ez a legalja amit mernék ajánlani feltételesen.
A felsoroltakból a Mortart emelném ki a többi közül és elbírna egy OC-8700k-val, persze értelmes feszen és sanszosan egy 9700k is elketyegne szerintem benne,de az picivel többet kér a laptól mint a 8700k és igazság szerint ez irányú tapasztalatok ben nagyon vannak (gondolva itt a 9700k-ra).
A Giga melegszik és véleményem szerint nem túl acélos a 370-es sorozata.
Az Asrockon meg bár egész jó kis vrm van, de azzal a pöttöm vrm bordával elcseszték az egészet és hajlamos elmelegedni. -
MongolZ
addikt
válasz
TechN7ne #81532 üzenetére
Áruld már el, az i3 6100 miben tér el egy G4560-tól? Mind a kettő 2 mag, 4 szál. Ez az egyetlen Pentium, ami HT-s. Érted most már? Lásd Passmark melléklet, ahol multithread teszten 7% különbség van, kb. annyi, amennyit az órajeleltérés mutat.
Nem azt mondtam, hogy a G4560 tuti jó vétel, hanem hogy az i3 6100 helyett sokkal okosabb választás lett volna, mert itt tudott volna fogni 20e forintot. (De egyébként megkockáztatom, hogy a 18-19e forintos G4560 mellett az összes többi Cerka, Pentium, i3 totál értelmetlen, de ha nincs kihasználva mind a 4 mag, akkor a K nélküli i5-ök is.)Lehet rosszul fogalmazok, de ez a 3. hozzászólásom ebben témában, az első 2 után nem voltál képes felfogni, hogy a G4560 és az i3 6100 között az a különbség, hogy az első 3,5, a második 3,7 GHz-es, egyébként szögugyanaz. (Na meg az egyikben a használhatatlan 610, a másikban a kicsit kevésbé használhatatlan 530 van.)
-
MongolZ
addikt
válasz
TechN7ne #81527 üzenetére
Miért ne rakjunk? 2C 4T mindkettő.
i3-6100 passmark
Pentium G4560 passmarkÉn sem építenék újonnan DDR3/DDR3L 1151-et, ez igaz, de attól még működnek. DDR3-mal nem ajánlott használni, DDR3L-lel nem látom, hogy mi lenne a baj.
-
Bosco01
tag
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
TechN7ne #81290 üzenetére
Most frankón érdekelne a dolog,mert hihetetlennek tűnik,hogy 2-3 év garanciával árúlt lapok nem mennek el majd kb 5 évig Van valami statisztika,vagy valakinek van átfogó képe erről a témakörröl?Mondjuk 3 évet elmegy 20 ért,akkor már azt mondom elmegy,max lecserélem egy z270 re 😁
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
TechN7ne #81286 üzenetére
Köszi
Nagy igényem nincs,mind csatlakozók,mind egyebek terén.Működjön rendessen,a lehető legtovább.Néztem az álltalad említett lapot,igen komolyabban néz ki már ránézésre is.De ha abból indulok ki,hogy az elmúlt években megfordúlt már a kezeim között jó pár FOS giga g31-es,945- ös,478- as ezeréves FOS lap és 8-10 évessen vagy még időssebben is működnek,akkor anyira nem vagyok beszarva 😀
-
zodes
aktív tag
válasz
TechN7ne #81213 üzenetére
Nem hallgattam a kollegámra! Tudod, már rég foglalkoztam gépépítéssel. Most megint megütött a barkácsolás szele
Anno még úgy emlékeztem (nem most vót), hogy az asus az minőség. Sajnos nem olvastam utána.
A tanuló pénzt Én is megfizettem, de soha többet Asus az biztos.Góliát: Köszönöm!
Találtam egy oldalt, ahol össze lehet hasonlítani a lapokat, ott is a Gigabyte jött ki jobbra.
-
dewil666
őstag
válasz
TechN7ne #79480 üzenetére
Köszönöm!
Neked is (#79481) =HG=
Az Msi jobban tetszik ár/ felszereltségben.
Már csak el kell döntenem, hogy
1; Msi B 150M Mortar
2; Msi B 150 PC Mate legyen?1; - kevés fan csatlakozó (nekem 3db kell igaz ezt meg tudom oldani)
- Vga Black plate borzasztó közel van a memória rögzítő fülekhez (amit most eladtam az konkrétan hozzá ért). Ezzel nem tudom mi lenne a helyzet.Lehet a második lesz a befutó.
Esetleg ha valaki tud előnyt és hátrányt az leírhatja
Milyen ramot érdemes bele venni? 4x4Gb vagy 2x8Gb.
Illetve néztem a memória listában elég sok fajta van. Esetleg konkrétan van tapasztalata ezzel valakinek milyet vegyek bele? Fő szempont sajnos most az ára. -
cashback
őstag
válasz
TechN7ne #79173 üzenetére
Köszönöm.
Memóriát és proci hűtést is rendelek... Így Ipon esetén ~43600 (most éppen nem számol szállítási díjat) - Aqua-nál ~45300 + 990 szállítási díj.
Ha csak az egér a plusz nyereség akkor nem görcsölök vele.
Az MSI regisztráció gondolom nem függ össze a bolttal ahol vettem... -
Milka 78
nagyúr
válasz
TechN7ne #79129 üzenetére
Ne lovagoljunk a szavakon,de innentől nem használom a kamut csak a nem valósat.Úgy látom sikerült belegázolni a leki világodba tuti Mortarod van.
Hoztak vissza ide már Mortart az M2 és az USB 3.1-es kifejezések miatt ami finoman szólva is félreérthető,igaz az apróbetüst is el kéne olvasni.
Ez megint nézőpont kérdése,mert ezen az alapon a "vakulj paraszt" ledsort is felhozhattuk volna (mondjuk ez is opció).Sok embernek prioritás a +2 usb és a teljes értékű M2 és nem tétel az optikai kivezetés a hangkarin.
Félreértés végett a Pro Gaming egy túlárazottdesign lap én pl tuti nem tenném párba a Mortar-al,főleg ,hogy más alternatívát adtam meg Asus téren is amit minden téren jobbnak tartok házon belül.
Nálunk pl az Asrock Z170 Pro4v lett céges szinten telepítve,mert ragaszkodtak a teljes értékű csatihoz és a kedvező árhoz így a Mortar szóba sem került mint opció.Minden csak nézőpont kérdése.
Az meg hogy az MSI/ASUS miben minőségibb/gagyibb az barokkos túlzás,álltalánosítás,ráadásul a nagykeres/szervizes adatok sem támasztják alá (fogalmazzunk úgy én is értek a témához). -
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #78550 üzenetére
Időközben Gigabyte GA-B150-HD3P szemezgetek ,bajok vannak a Gigákkal 1151-es téren?
Nem volt még bios frissítés ,honnan tudom ,van Windows-os exe telepítő?
Nem volt még MSI lapom újonnan ,de anyagminőségileg ,felszereltségben nincs vele gond ,jól is néz ki.
Viszont tegnap este óta egyfolytában megy ,minden szépen sorba feltelepítve és nem az igazi ,minimum elvárom azt amit kaptam egy 4570/Curcial páros géptől ,de még olyan sem ,nem az igazi. -
Milka 78
nagyúr
válasz
TechN7ne #78535 üzenetére
QVL-t nézd azért meg.
Ha benne van a listába akkor nagy baj nem lehet.A B150-es MSI-k pl gond nélkül kezelik őket (HyperX Savage 2133).
Asrockba Ripjaws V-t életlenul sem (perpill nem 100%-ik kompatibilis,de megy),Trident mehet és igen komoly tartalék van benne.Corsair lpx jó választás és abban is van egy kicsi tartalék. -
-FLY->
őstag
válasz
TechN7ne #78488 üzenetére
Nem volna olcsóbb egy 6700 alap ram és lap? HT-t nem fogod tudni belehúzni egy i5-be, másrészt amit manapság felárért adnak, ez nem tuning. Könyörgöm 4GHz körüli procikról beszélünk, sacc 500-600MHz-ért érdemes k-z kombót venni? Ez nem hasznos, ez hobbi inkább, már nem az az időszak van mikor a 2GHz-ből hármat csinálsz, pl a régi C2D időszakban és nem fizettél érte többet. Ki lehet okítani engem most nyugodtan, utoljára az előbb említett érában foglalkoztam tuninggal, de ott levegővel 50%-al túl tudtam hajtani a cókmókot, most ezt valaki egyáltalán kapirgálja %-ban?
-
giornalista
senior tag
válasz
TechN7ne #78484 üzenetére
néhány hete volt szó erről a Non-K CPU húzásról. és azért nem teljesen magától értetődő a történet.
ha jól emlékszem, olyasmiről volt szó, hogy a BIOS-ban minden indításnál be kell állítani, hogy "ezerrel" pörögjön a CPU, tehát játék előtt átállítod a BIOS-t, aztán ha már nem játszol, akkor újra restart és visszaállítod. nálam sokkal okosabb emberek beszélgettek akkor erről és végül ha jól emlékszem az lett a történet vége, hogy "létező, de nem feltétlen ajánlott" dolog ez a Non-K CPU húzás.
ha húzni akarod, akkor 6600K, LEC-nél annyiért kapod, mint máshol a K nélkülit (boltban sem sokkal több egyébként) és tiszta sor.
-
Májkii
senior tag
válasz
TechN7ne #78480 üzenetére
Ha visszarakod a Non-K OC BIOS-t akkor igen.
-
Milka 78
nagyúr
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
TechN7ne #76067 üzenetére
Volt aki hirdetett aprón egy B85M-D3H-t. És ő neki is Aqua-s volt. Azt írta neki se a ramjai se a Seagate 4TB-os HDD-je nem volt hajlandó jól üzemelni vele mert kékhalálozott stb.. És az Aqua vissza adta neki hogy náluk nem tapasztalták ezt a hibát stb...
Na most hasonló gariból visszaküldésről olvastam párszor már ezért parázok csak.
Na mind1 alszok még rá akkor hogy honnan is legyen.
-
thomeef
őstag
-
bluyoo
nagyúr
-
thomeef
őstag
válasz
TechN7ne #75597 üzenetére
Általánosságban már a régi rev.-es alaplapokat nem is lehet kapni. So ez a veszély nem fog fenyegetni. De pl. LEC (én tőle szoktam vásárolni) mindig a legújabb revíziós alaplapot küldi, de kérésre le is csekkolja. A legsegítőkészebb kereskedő akit ismerek.
Webshoptól rendelve be lehet cumizni, mert ők mindig a legrégebbit próbálják kisöpörni raktárról.
-
KisApám
addikt
válasz
TechN7ne #75599 üzenetére
Ezt mondod: Gigabyte B85M-D3H alaplap?
-
válasz
TechN7ne #75206 üzenetére
Frissítettem egy biost. Az előbb meg több mint egy órát ment a játék és nem fagyott. Nem értem már ezt a gépet. Hőmérséklet szerintem rendben. 50 fok fölött még nem láttam a procit 100%-on se. ramot teszteltem, nem írt hibát. Most bios frissítés óta nem volt fagyás. De ez nem jelent semmit.
-
-
-
-
-
válasz
TechN7ne #75166 üzenetére
Én is a lapra gyanakszom, de amíg nem kerül be a gépembe egy új lap, 100%-ig nem tudhatom, hogy biztos a lap miatt volt instabil.
Innen a fórumról van a lap, hétfőn megy vissza gariba. Viszont holnap venni szeretnék egy másikat, mert a gépre szükségem van, aztán majd ha visszajön gariból a csere darab, el lesz adva.Nekem ez szimpatikus nagyon: ASRock B150M Pro4
Szerinted? 30k a max amit kiadnék alaplapért. -
Milka 78
nagyúr
válasz
TechN7ne #75028 üzenetére
Köszönjük,hogy leírtad.Én meg tényeket közlök a 1151-es lapokról.A Gigát messziről kerülöm,magasan a legproblémásabb lap ezen a platformon.Az Asrock több szériája is kerülendő,pl AMD-s fronton (8xx nagyon rendben volt,9xx meg bűn rossz),de ez más gyártókra is igaz.Nálam 3 Gigalap is döglött meg és a bios-uk csapnivaló volt,ellenben nem általánosítok még sem.Ha jó lett volna a 1151-es szériájuk akkor azt ajánlanám.
Minden nap jön valaki,hogy nem indul,nem szereti a memóriát,nem megy annyin...valóban minőségi.players : GIGABYTE GA-Z170X-UD3,meghibásodási arány 5.9%,no comment!
-
abdulka1
őstag
válasz
TechN7ne #75016 üzenetére
Én is így gondolom, de a sebesség miatt az UEFI alatt GPT partíciót javasolnak, de ezt nem szeretném mert közel 1 TB adatot kellene költöztetnem. Szóval hagyományos módon szeretnék hetest telepíteni egy meglévő partícióra UEFI alól, de erről csak vázlatos leírásokat találok, illetve ahol kérdeztem csak ötleteket adtak, olyan mintha még senki nem csinált volna ilyet.
Orgi: Azt olvastam, hogy a 8.1 telepítése nem olyan problémás UEFI alatt, de én a hetesnél leragadtam.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
TechN7ne #73630 üzenetére
(#73630) TechN7ne
Egy pindurkát, de bőven elvan azzal is, ellenben jobb audio kondikat kapott. Egyebekben rásegít a digitális tápellátás is, így nem gond ha 1-el kevesebb vrm-et látsz. Nyugodtan mehet a GIGABYTE GA-B85M-D3H-A vagy esetleg az MSI B85M-G43, a vrm borda hiánya meg ne izgasson. Árban picit fölötte ott az ASUS B85M-GAMER, GIGABYTE GA-H97M-D3H, MSI H97M-G43.
Most pedig ellent mondok magamnak, nincs ínyemre de az ASROCK B85M Pro4 még számításba jöhet, 5 hónapig teszteltem, nincs vele gond.(#73641) dafuq
GIGABYTE GA-Z170M-D3H
MSI Z170M MORTAR
GIGABYTE GA-Z170XP-SLI
GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 3
MSI Z170 KRAIT GAMING
MSI Z170A KRAIT GAMING
MSI Z170A GAMING M3
MSI Z170A GAMING PRO
ASUS Z170-A
ASUS Z170 PRO GAMING
Egyébként meg rogyásig elég lenne egy sima proci is és akkor olcsóbban kijössz egy jó lappal -->
MSI H170 GAMING M3
ASUS H170 PRO GAMING
GIGABYTE GA-H170-Gaming 3
GIGABYTE G1.Sniper B7
MSI B150M NIGHT ELF
MSI B150 GAMING M3
MSI B150A GAMING PRO
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest