Aktív témák
-
TothMG
aktív tag
Aki látta már egymás melett a Green-t meg a Dell U2410-est az mesélje már el, hogy képminőségben és úgy egyeltalán mi a a különbség.
-
TothMG
aktív tag
válasz
Speeedfire #6730 üzenetére
Na meg a GREEN.
-
TothMG
aktív tag
Tud valaki esetleg olyan programról, melyben színprofilokat lehet készíteni fotóhoz, szöveghez, játékhoz és ezeket billentyűparanccsal lehet váltogatni? Az előző monitorom tudta ezt a HP nem és nem találtam hozzá külön programot, hogy a win alól meg lehessen oldani.
-
TothMG
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #2557 üzenetére
Köszönöm, de ezen kábelekkel a macbookkat lehet külső pc-s monitorra kötni, nekem pont fordított kellene, olyan csatlakozó, melybe belemegy a mini displayport és a másik oldala dvi, és ilyet viszont nem találtam.
-
TothMG
aktív tag
válasz
donpeter84 #2554 üzenetére
Amit én találtam az a HP LP2480zx, na annak van ára rendesen, a 220-230 egy rendes monitor ára Pl EIZO, a HP meg ennél sokkal drágább.
-
TothMG
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #2551 üzenetére
Hello
Átnéztem, de sajnos nem találtam meg. Nem tudnád esetleg belinkelni?
-
TothMG
aktív tag
Kevés fejlemény adódott eddig a monitorral, a két legfontosabb, hogy egyszer már sikerült 1600x1200-ban 4/3-as képarányban úgy 75 Hz-re tenni, hogy az OSD is ezt írta ki, de fixálni még nem sikerült, de tovább próbálkozom. A másik, hogy HDMI bemeneten, ha film módot küldtem a monitorra, akkor be lehet kapcsolni dinamikus kontrasztot is, mert megjelenik egy új menüpont a image manager-ben. Játékban is kipróbáltam, 60 Hz-en is nagyon jól teljesített, elég élesek maradtak a kontúrok, és 5 lépésben még a képélesség is állítható. Még az a gondom, hogy nem lehet színpofilokat definiálni a monitoron bár ez játékhoz jó lenne, de még a szoftverét nem tettem fel. Alig melegedett meg nálam a monitor máris továbblépésen gondolkodom. Nem tudja valaki, hogy a apple 24 coll-os LED cinema monitorát ami elméletileg IPS lehet-e valamilyen módon PC-vel használni? Nem olcsó, de megérné. Jelenleg is LED háttérvilágítású macbook air-en gépelek, és hiába TN+Film azért ez már más világ.
-
TothMG
aktív tag
Hello mindenkinek!
Ma sikerült monitort tesztelnem és választanom, köszönet ezért Hexaa-nak és old_artist-nak.
Előre vettítve nehéz döntés volt, a két versenyző megizzasztott, de remélem jól választottam.
Az LG W2600HP-BF monitor első látásra egy igen jó megjelenésű készülék, masszív és szép kidolgozással, szebb mint a HP és annál első ránézésre is nagyobb, bár bekapcsolás után azért nem akkora a méretbeli különbség, csak 1,4 coll, mert az LG-nek szélesebb a kávája. A monitor 2009 januári gyártású, zümmögést több fényességi beállításnál sem hallottunk. A fekete és a fehér homogén, a szinek élénkek voltak. A menürendszer nagyon, sőt azt mondhatnám túl egyszerű és szegényes, csak amire éppen szükség van.
Ezután került elő a másik versenyző a HP LP2475W személyében. Nem annyira szép mint az LG, de véleményem szerint legalább annyira igényes a kidolgozása, a talp masszivitása és ergonomiája viszont jobb.
Saját tesztgépet vittem, melyben egy Nvidia 8600GT található és a két monitort egymás mellett clone módba kötöttük és elkezdődött a teszt.
A feketéje mindkét monitornak nagyon szép, de az LG feketébbnek mutatta magát, de véleményem szerint ez csak ezért alakult így, mert a dinamikus kontrasztot hirtelen nem találtam hol lehet kikapcsolni és levette a fényerőt, ugyanezen ok miatt a fehér is jobbank tünt az LG-nél. A színekben viszont verhetetlen a HP a piros, kék, zöld élénkebb és szebb volt. Kalibrálva egyik monitor sem volt, az átmenetes teszteknél az LG jobban szerepelt, jobban látszottak az átmenetek, de old_artist szerint ez csak beállítás kérdése, és mivel nekem még sok dolgom volt arra most nem került sor.
A frissítési tesztnél a maximum felbontás amit hirtelen el lehetett érni az 1400x1050 volt 75 Hz-en, melyet mindkét monitor szépen megjelenített, és mindkettőt tudtuk 4/3-ba kapcsolni, de csak a HP-t 1:1-be, vagyis annak szebbre, bár kisebbre lehetett venni a képét, még az LG kissé mosott maradt, bár függőlegesen teljesen betölttötte a monitort. Ezt a HP is tudja mint kiderült, de a képe akkor annak is mosott. Nagyobb felbontásban nem sikerült elérni a 75 Hz-et ezzel a kártyával, de itthon a választottal még tovább próbálkozom a 280GTX-el, de még ki sem volt időm csomagoni a monitort.
Tesztprogrammal megnéztük, és szerintünk mindkét monitor valós 75Hz-en ment.
A képe mindkét monitornak szép windowsban, de a HP véleményem szerint élesebb és szebb képet adott és itt megjelentek a H-IPS előnyei. Hiába voltak nagyobbak a betűk az LG-n a HP mégis olvashatóbb volt. Az input lag mértéke a két monitornál szinte azonos.
A mai napon amíg nem tudtam, hogy a HP 4/3-ba kapcsolható az LG melett döntöttem, de miután kiderült, hogy tudja ezt a módott, sőt 1:1-ben is használható amit az LG nem tud mégis a HP-t hoztam haza.
Összefoglalva amiért a HP melett döntöttem:
- szebb és élesebb a képe.
- jobbak a csatlakozási lehetőségei
- sokkal jobb és több funkciót nyújt a menüje
- 1:1ben meg tudja jeleníteni a 75 Hz-es képet
- jobb a szervize
- ha a hozzáadott kábeleket is számoljuk akkor nem drágább, mivel jár hozzá HDMI és displayport kábel is.
- jobb az elektronikája és magasabb színvonalú, hiszen a displayport miatt kesőbb ha ilyen kimenetü videókártyát veszek lesz esélyem natívba 75 Hz-en járatni.Az LG 1 lényeges paraméterben jobb, nagyobb 1,4 collal, de ez véleményem szerint nem tudja ellensúlyozni a HP érdemeit. Akinél fontosabb a méret mint nálam az nyugodtan vegye meg az LG-t, mert egy jó monitort választ, nagyon megéri a pénzét mert a saját méretkategóriájában nagyon jó és jó áron van.
Ha valamit kihagytam elnézést.
ÜDV mindenkinek
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist #2537 üzenetére
Hello.
Holnap 11 óra, viszek gépet, Hexaa-val megbeszéltem.
Üdv
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist #2534 üzenetére
Hexaa-val akartam ma időpontot egyeztetni, de még nem értem el, mivel vidékről megyek vel nekem a 11 óra lenne jó, de még nem tudom, hogy akkor ott lesz-e. Ha sikerül megbeszélni vele akkor jelzem. Illetve ha későbbi időpont jó neked az is jó lehet.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist #2531 üzenetére
Lehet viszek fel gyári HDMI kimenetes Nvidia kártyával szerelt gépet tesztelésre.
Mit szólsz hozzá, ha nem is tudunk találkozni akkor is lehet jó lenne megnézni ha Hexaa megengedi. -
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist #2531 üzenetére
Sajnos ma nem jutok fel csak holnap, de várom a tesztet.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist #2518 üzenetére
Ha esetleg tudjátok, akkor nézzétek már meg, hogy 1600x1200-ban mi a legmagasabb frissítési érték amit bír, hátha úgy 4/3-ba kapcsolható 75 Hz-en.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist #2518 üzenetére
ÜDV
Én csak arra kérlek, hogy holnap ha hazaérsz a teszt után írd meg mit láttál, mert nem tudok majd aludni.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist #2514 üzenetére
Hello.
Én is várom a beszámolót az LG-vel kapcsolatban, legfőképp a natív 75Hz érdekelne. Én Szerdán megyek Hexaa-hoz, ha megjön a HP, de ha előtte kapok infót az LG-ről is, akkor nyugodtabb szívvel hozom el. Akkor van fejfájás ha az LG viszi a 75 Hz-et, bár erre nem igazán fogadnék.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist #2511 üzenetére
Jobbnak tűnik a H-IPS, a 75Hz-el meg majd kísérletezek, a jelenlegi monitoromnál is kellett szenvedni vele, és végül is 74,87-en viszi a HZ-et, amit az osd is már elfogad 74-nek, autómata 75HZ-en nem ment, de a GTX 280-nál ez állítható. A 8800 GTX-em után vettem egy ati 4870-et, azzal nem sikerült 75 Hz-en járatni, ezért kelett egy 280 GTX amivel viszont megy, csak meg kellett találni, hogy hogyan, de ez az Nvidia drivernél elég szépen állítható volt, úgy hogy még reménykedem.
Ha a héten érkezik a monitor Hexaa-hoz, akkor az remélhetőleg a legújabb rev-es.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist #2501 üzenetére
Hello, most akkor a HP H-IPS, az LG meg S-IPS?
-
TothMG
aktív tag
válasz
clayman #2499 üzenetére
Végigolvastam a hozzászólásokat, és mikor monitor mellett döntöttem, akkor nagyon is figyelembe vettem, hogy melyik mehet 75HZ-en natívban, ezért esett ki a W2600HP LG, mert annál esélyt sem láttam rá, bár nem tudom, hogy az menne-e 1600*1200 ban 75Hz-en, és 4/3 lehet kapcsolni. Az a baj, hogy jó lenne tudni, mert a héten dönteni kellene a monitorral kapcsolatban, és úgy tudom, hogy a HP-nél nincs 4/3-as mód. Megnézné nekem ezt valaki?
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist #2493 üzenetére
Hello, biztosan megy a HP 2475 GTX 280-al 75 HZ-en? Az osd is ezt írja ki?
Hexaa is ezt mondta, ezért is döntöttem ennél, de ha nem akkor gáz, mert nekem is nagyon kellene a 75 Hz. natívban.
-
TothMG
aktív tag
válasz
clayman #2410 üzenetére
Hello. Sikerült megoldani a 75 Hz-et, én is most gondolkodom, hogy veszek egy ilyen monitort. Jelenleg egy ASUS LS201-est használok, és NVIDIA 280 GTX-el tudom natívba hajtani 75 Hz-el, de saját felbontást kellett hozzá definiálni. Ha nem megy 75 Hz-en, akkor meg sem veszem a monitort, hanem várok még.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest