Hirdetés
- 8000 mAh-s aksi a Kínában most bemutatott Honor 500-akban
- December 17-én érkeznek az új OnePlus készülékek
- Erőpróbán a Samsung Galaxy A57, és úgy tűnik, visszatér az A70-es sorozat
- Akciófigyelő: Jelentős kedvezménnyel érhető el a Honor Magic V5
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szofterfejlesztők kellenének
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Az iPhone 17e is várományosa a Center Stage kamerának
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Stalki
csendes tag
-
erről a remek ábráról csak a két legfontosabb adat maradt le: az lhg-5-ök ip címe.
szerk: meg azt is jó lenne tudni, hogy hány ethernet lába van a nasnak. mert ha véletlenül van még benne egy kihasználatlan láb, akkor azt a lhg-5-ökkel összebridge-lheted a másik hálózattal, és akkor nem kell semmi routingot faragni.
-
-
Kiratheonly
tag
Informatikai szemmel nézve, szerintem neked egy megfelelő routingra van szükséged. Sajnos még nagyon kezdő vagyok a Mikrotik világában, de logikusan route-olva (mindkét oldalon). Eltudod érni, hogy lássák egymást a gépek, illetve a NAS is elérhető legyen. Csak a virtaulizációban szerzett tapasztalataimra tudok hagyatkozni ezzel kapcsolatban.
-
bacus
őstag
Ha cinikus választ akarnék adni, akkor azt mondanám a hogyan kérdésre, hogy ügyesen.
Ha normál választ vársz, akkor azért ennél több info kellene, kis rajz, mi az általad felügyelt eszközök, kié az aki a dhcp-t osztja az egyik és a másik helyen, mi van összedrótozva mivel, hol vannak a hálózatban a mikrotik eszközök, ilyesmi.
Persze gondolom ismered az idevágó viccet, mikor az állatorvos elmegy a belgyógyászatra és ott a doktor megkérdezi, hogy mi a panasza?
Erre állatorvosunk: ja bakker, hát így könnyű..Ha erre gondolok, akkor joggal vársz segítséget, már csak meg kell várnod, amíg egy állatorvos is regisztrál ide

-
-
E.Kaufmann
veterán
Nekem PtP kapcsolatra a leggyorsabb az nstreme, a legstabilabb az nv2. Próba szemcsere, ptmt-re ami lesz neked később az nv2 kell. Az AP legyen NV2, a kliensek meg any ( vagy nv2-nstreme-802.11). Én 5GHz-n próbáltam 10 km-es távon. Az Nv2- höz külön kell beállítani a kulcsot a titkosításhoz, nem a profiloknál, mint az nstreme meg a 802.11 esetén.
-
feel2006
tag
Szia,
Nstreme : Mikrotik fejlesztés, csak mikrotikkel kompatibilis. Nem működik Nstreme kapcsolaton a WMM, és AP-k közti WDS.
NV2: Szintén mikrotik fejlesztés, csak mikrotikkel megy, TDMA protokoll.
802.11: nem kell magyarázni.
Táblázatban jobb lenne, de most így sikerült:
funkció | AP-oldali beállítás | KLIENS oldali megfelelője
unspecified | Nstreme, vagy 802.11 | 802.11 vagy Nstreme-es AP-ra csatlakozhat
any | unspecified-el megegyezik | Egy elérhető AP-t keres és felcsatlakozik rá bármilyen prokolollal is megy az.
802.11 | 802.11 | A kliens csak 802.11 -es AP-ra mehet fel
nstreme | nstreme | A kliens csak nstreme AP-ra mehet fel
NV2 | NV2 | A kliens csak nv2 AP-ra mehet fel
nv2-nstreme-802.11 | NV2 | A kliens előbb egy Nv2 AP-t keres, ha nem tud csatlakozni megy tovább nstreme majd 802.11 felé
Nv2-nstreme | Nv2 | A kliens előbb egy nv2 AP-t keres, ha nem tud csatlakozni megy tovább egy Nstreme AP -t keresve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7560 - NVIDIA RTX A2000 - Hu bill
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 , Több darab!!! NVIDIA RTX A2000!!!
- Dobozos ÚJ Asus Vivobook 15 Intel Core 7 150U 16 GB RAM 1 TB SSD FHD Garancia
- Xbox Series S 512 GB, Minden tartozékával kiváló állapotban
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4200U/8GB DDR3/Win 10Home/12,5" FHD/ !ÉRINTŐKÉP!/!!!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V14-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 100% Akkumulátor
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold