- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0dl
addikt
Abban lehet bízni, hogy valamilyen ingyenes mindig lesz. Aztán a saját domain cname mutathat a dinamikusra. Ez is csak azért kell, mert a legtöbb domain szolgáltató nem/nehezen kezelhető szkriptből.
Egyébként engem már az zavar, ha az okos villanykapcsoló/légkondi stb. csak úgy szabadon bóklászhat a net, és az én lanom közt. Ezért is van külön vlan a kütyüknek. Vagy internet vagy lan.
És a legkevésbé tesz boldogabbá, ha a kínai, vagy orosz ügynökség helyett az amerikai matat nálam. -
E.Kaufmann
veterán
Péntek óta itt is 6.42.3. (három féle architektúrával)
Bár az egyik eszköz utána távolról elérhetetlenné vált, de ott az alapkonfig volt a hibás és sima újraindítás után is elérhetetlen lett volna, csak menet közben nem volt hatása még a rossz beállításnak.Odamentem, homlokomra csaptam, beírtam egy IP címet a megfelelő helyre, azóta müxik.
-
bambano
titán
ez mindig kérdés, de jól láthatóan eljött az az idő, hogy akinek kevés a gigás link, de nem akar intel áron 10 gigákat, az drótozhat magának elfogadható áron 2.5 vagy 5 gigát, vagy akár 10-et is.
az asusnak van olyan kártyája, amelyik 1/2.5/5/10 Gbps kompatibilis, és pont egy százassal olcsóbb, mint az intel 10Gbps. ha a mikrotik csinál hozzá normális áron switchet, akkor ezzel le lehet tarolni a piacot, mert igény lesz rá szerintem.
meg lesz értelme cat6-tal kábelezni. höhö
-
Greenbook
tag
Mostanság tervezem én is egy linkemet átrakni az említett eszközpárra, megosztanál némi tapasztalatot a sebességről/stabilitásról?
-
bambano
titán
ha betéglázta a routerét azáltal, hogy a boothoz használt fájlrendszert csak félig sikerült az agyába tölteni, akkor hiába resetelget meg hallgatózik a wifin.
ez úgynevezett jobbkéz-balváll helyzet. fogja a routerét, és a jobb kezével a bal válla fölött kihajítja.
egyéb javítási lehetőség lenne a processzor soros portját megtalálni, megnézni, hogy a first stage boot megvan-e, és ha igen, akkor kermittel feltölteni a second stage loadert. ha sikerült, és el is indul, akkor a second stage loaderrel lehet netbootoltatni a cuccot.ha ezeket fejbecsapta azzal, hogy flash írás közben elszállt a berendezés, akkor ytong.
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Mikrotik routerrel + Unifi AP-kkal szeretnék beállítani egy plusz Guest SSID-t az irodában.
Addig el is jutottam, hogy létrehoztam az ether2 (Ez az interface megy a switch-be, amin lógnak az AP-k és minden egyéb.) interface-hez egy VLAN-t, csináltam rá dhcp-t, poolt, NAT-oltam a tűzfalon, stb.
Unifi Controlleren belül is létrehoztam egy másik SSID-t, engedélyeztem rajta a Guest Policy-t és beállítottam a VLAN ID-t.Annyit elértem, hogy ha rámegyek a Guest wifi-re, abból a subnetből kapok IP-t, amelyiket a VLAN-ban állítottam be, viszont ugyan úgy látom a többi subnetben lévő gépet és eszközt.
A MikroTik-en automatikusan létrejön egy Route szabály, amit nem tudok kitörölni és így belelátok a Guestről az irodai LAN-ba.
Mi lehet erre a megoldás?
-
-
melkah
tag
2ghz b/g/n default esetben, de probaltam only-n-el is. Semmi kulonbseg.
Es amit meg elfelejtettem, hogy belso halon pingelve az mikrotiken keresztul:
Packets: Sent = 41, Received = 41, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 3115ms, Average = 354msAmeddig a ubiquiti teszt eszkozon keresztul:
Packets: Sent = 40, Received = 40, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 125ms, Average = 69ms
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest