- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
melkah
tag
válasz
juhiati #2168 üzenetére
Kiprobaltam mindent amit irtal, kiveve capsman. Egy ap-ra kicsit overkillnek erzem.
Betettem a mikrotiket legutolso channelre amit nem hasznal a "sok szemet", semmi valtozas.
Tovabbra is max 15mbit/sec 3-5 meterrol, ugy, hogy ralatok az ap-ra.Velemenyem szerint oke oke, hogy zajos a kornyek es lat a mikrotik 105db wifit a kornyeken, de amikor ezek csak broadcastolnak akkor velemenyem szerint nekem is jol kellene, hogy mukodjon a wifi. Marpedig nem hiszem, hogy a 105db mind egyszerre sugaroz full sebessegen. Ezt a velemenyemet az is erositi, -amit mar korabban is irtam-, hogy ubiquiti ap-val teszteltem a mikrotik mellett. Ugyanazokkal a parameterekkel ubiquitin siman mertem 80 mbit/sec-et, de meg a gagyi doboz aljabol kiszedett tplinkel is megvolt a 40mbit/sec.
Innentol szamomra valalhatatlan a mikrotik teljesitmenye es egyre jobban azt erzem, hogy ezzel a peldannyal belenyultam.Minden eddigi otletet koszonok.
-
melkah
tag
válasz
juhiati #2162 üzenetére
[admin@MikroTik] > /interface wireless export
# jul/12/2016 18:37:42 by RouterOS 6.36rc37
# software id = L9LM-1RB7
#
/interface wireless
set [ find default-name=wlan1 ] band=2ghz-b/g/n channel-width=20/40mhz-Ce \
country=hungary disabled=no distance=indoors frequency=auto mode=\
ap-bridge ssid=MikroTik-4B2635 wireless-protocol=802.11
set [ find default-name=wlan2 ] band=5ghz-a/n/ac channel-width=\
20/40/80mhz-Ceee disabled=no distance=indoors frequency=auto mode=\
ap-bridge ssid=MikroTik-4B2634 wireless-protocol=802.11 -
melkah
tag
2ghz b/g/n default esetben, de probaltam only-n-el is. Semmi kulonbseg.
Es amit meg elfelejtettem, hogy belso halon pingelve az mikrotiken keresztul:
Packets: Sent = 41, Received = 41, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 3115ms, Average = 354msAmeddig a ubiquiti teszt eszkozon keresztul:
Packets: Sent = 40, Received = 40, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 125ms, Average = 69ms -
melkah
tag
Udv!
Vasaroltam egy mikrotik wap ac tipusu eszkozt.
Elotte is volt mar tapasztalatom mikrotik eszkozokkel es mindig az volt a tapasztalat, hogy nagyon jol mukodo, megbizhato eszkozok.
wap ac-val abba futottam bele, hogy teljesen default gyari beallitasokkal elinditom, beallitok neki egy 2.4ghz-es wifin mukodo sima bridget, majd tesztelem 2 kulonbozo eszkozzel a wifin atmeno sebesseget, ami legjobb esetben is 2-10mbit/sec kozott van. A tavolsag az eszkoztol 3-5 meter szoban belul. Probalgattam kezzel allitani, tettem masik chanelre (kornyeken nagyon sok wifi eszkoz van), probalkoztam kulonboz mhz beallitasokkal, de semmi nem segitett Ennel jobb eredmenyt nem sikerult elernem.
Leraktam a wap ac melle egy ubiquiti unifi ap-t amivel ugyanugy teszteltem az eszkozok sebesseget. Ezzel 60-80mbit/sec kozotti sebesseget sikerult mernem N-es wifin.Elkepzelhetonek tartjatok, hogy a mikrotik gyari beallitasa ilyen rossz lenne es csak nem latom, hogy mit kellene atallitanom, vagy siman belefutottam egy hibas eszkozbe ?
Koszi a segitseget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest