Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ekkold

Topikgazda

válasz norbinator #9694 üzenetére

Az RB2011-nek gyenge a processzora, gigabites netet esély sincs elnatolni vele. Emiatt elavult, és a tudásához képest túlárazott típusnak tartom.

DDNS megoldható.

Frissítések: a legrégebbi típusokra is vannak. Volt egy régi RB1000-es routerem 3.0-ás routerOS-el. Több lépésben ugyan, de sikerült megfrissíteni a legújabb szoftver verzióra!

Stabilitás és élettartam: a nagyon régi eszközök is működnek, legfeljebb mára kissé elavultak, és mai szemmel nézve lassúak. Pár éve bontottunk egy maréknyi RB411-et (>100db) egy része jó volt, a hibásakban a kondikat kicseréltünk és megjavultak. Pedig legalább 5...10 évet szolgáltak egy szállodában mint AP-k.

Lehet ügyes scripteket írni a routerre, csak meg kell ismerni hozzá egy kicsit.

Szerintem is az RB4011 + cAPac az egyik legjobb kombináció, de valószínűleg már javították a wifis verziók problémáit. A mikrotik wifi szempontjából stabil ugyan, de sebességben nem túl acélos... ha ez fontos szempont akkor wifire ne mikrotiket használj. Mint router viszont szerintem a legjobbak között van.

Új hozzászólás Aktív témák