- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MediaTek alapokon a Honor Magic8 Mini?
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
norbinator #9692 üzenetére
pár gondolat:
- legutóbb, amikor néztem, a mikrotiknél az volt a szokás, hogy a gyári firmware +1 főverziót lehet rá telepíteni. tehát ha most veszel valamit, akkor minden rámegy a 8.0 előtt. szerintem annak az esélye, hogy ne kapj firmware update-t addig, amíg él a routered, eléggé közelít a nullához
- nem hiszem, hogy a cég csődbe menne...
- nekem még sose szállt el nand csak úgy magától. persze a beállításokhoz érteni kell, mert lehet, hogy én is be tudnám úgy állítani, hogy egy hét alatt kinyírja. nálam ha nand elszállt, annak gyakorlatilag mindig sztatikus feltöltődés volt az oka, igaz, olyankor jellemzően vitte magával az alaplap egyéb részeit is. nekem sok cuccom van időjárásnak kitett helyeken, ott azért előfordul, hogy becsap egy villám, és akkor repül vele pár hardver
- a mikrotiknek saját oprendszere van, saját korlátozott shellel.
- nekem itthon egy rb600a az ap, annak sincs semmi baja, pedig elég koros már.
- sms-es authot vagy nem lehet megcsinálni rajta, vagy akkora szenvedés, hogy én inkább elkerülném.
szerk: - a 10 gigás sfp-nek ne örülj, egy csomó sfp modult nem támogat, ami felmerül az emberben. pl. gpon onu-t meg rezes ethernetet sem támogat, gyakorlatilag csak optikát rakhatsz belea másik oldalról:
- én azért rohadtul nagyon erősen elgondolkodnék a választáskor, ha az egyik cuccon van esata port... merugye az ördög nem alszik, előbb-utóbb úgyis torrentezni meg fájlmegosztani akar mindenki...
- az openwrt-nek szabadabb a shellje. az egy komplett linux, azt raksz rá, amit akarsz. szerintem dyndns-t lehet csinálni a mikrotikkel is, max. nem úgy, ahogy te leírtad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest