- Samsung Z Fold7 vs. Honor Magic V5 - melyik a jobb?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
Ötletet szeretnék kapni, hogy mi lehet a megoldás, mert ma előjött egy régi ügyfelemnél (2 éve mikrotik routert használ, amit én konfiguráltam, teljesen alap tűzfal, UPC szolgáltató) is az a probléma, hogy az mnb.hu illetve az ügyfélkapu-s oldal nem elérhető.
Csütörtökön még ment, elvileg semmi változás nem történt, pénteken voltam kint nála ahol mondta, hogy nem megy ez a két oldal, biztos megint karbantartanak..
Ma még mindig nem elérhető, elkezdtem nézegetni, de még csak ötletem sincs, mi történhetett.
Talán emlékeztek, hogy decemberben volt egy ilyen esetem, ott dual wan került beállításra egy ügyfélnél, ráadásul mobil internettel, gondoltam valamit mégis én rontottam el, ezért alkalmaztam egy kerülő megoldást, a belső hálózatból csináltam egy pptp vpn-t a routerre, azon keresztül a két honlap már működött.
Ez a kerülő megoldás itt is működik !!!, de nem értem, hogy mi változott, hogyan lehetséges mindez.Kínomban próbálkoztam sok mindennel, pl dns-t a gép ne a routertől kérje, de nyilvánvalóan nem ez a megoldás.
tehát
- wan az ether1 lesz, dhcp-n kap UPC-től egy publikus ip címet (modem bridge üzemmódban)
- egy átjáró
- src nat az alhálózatra, kifele nincs tiltás
- win7 és linux szerverről sem megy
- fasttrack itt aktív (a másik helyen nem)tls handshake környékén akad el timeout-al.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest