Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ekkold

    Topikgazda

    válasz Zwodkassy #5718 üzenetére

    Az EOIP-hez ha titkosítani akarod akkor meg kell adni a local és a remote addresst is, és mindkettő dinamikus IP. Viszont az EOIP csak a remote address mezőben kezel domain nevet, viszont a local address mezőben csak IP-t kezel. Ezt csak egy scripttel lehetne áthidalni, ami szükség esetén frissíti a IP címet. A másik (ami jelen esetben nem probléma), hogy a VPN-el ellentétben itt mindkét oldalon publikus cím kell.

    Azóta kipróbáltam a BCP Bridging-et is, működik az is, de itt is előjönnek számomra megmagyarázhatatlan vagy kezelhetetlen problémák. Ha a VPN mindkét végén beállítok IP címet, akkor nem jön át rajta a DHCP (és ez pont jó így), de a többi ethernet csomag átjön (tehát a mikrotik cuccok elérhetők MAC address alapon).
    Viszont a virtuális gépen futó XP esetében (de nem csak azzal) különféle anomáliák jönnek elő.
    Nem kap IP címet, azaz a log szerint a DHCP szerver oszt neki IP-t, de a kliens visszautasítja, erre oszt neki másik IP-t, azt is visszadobja. Ha bármilyen fix IP-t beállítok az XP-n, akkor sem működik, olyankor IP cím ütközésre hivatkozik (pedig nincs IP ütközés). Viszont ha a layer2 kapcsolatot megszüntetem, és csak a layer3 marad, akkor a probléma azonnal megszűnik. Jelenleg nem csak azt nem tudom hogyan szüntessem meg a problémát, hanem az sem teljesen világos, hogy pontosan mi, és hogyan okozza. Így csak kísérletezni tudok, de az eddig még nem vezetett eredményre. Nyilván ha azonos IP tartományban lenne a két LAN akkor jobb lenne a helyzet, de az egyik oldal 192.168.x.x a másik oldal 10.10.x.x

Új hozzászólás Aktív témák