Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz MasterMark #4045 üzenetére

    Itt a hiba! Ms mindig okosabb akar lenni, mint a sok ezer felhasználója, el se tudja képzelni, hogy windows szervert használ valaki, de nem az a dhcp szerver. Ergo, amikor ő azt mondja, hogy lekér 10 ip címet a dhcp szervertől akkor ezen csak a saját dhcp szerverét értheti. :)

    Utoljára 2003-as r2 windows szerveren csináltam ilyet, ott ezt a 10-t tényleg jó előre lefoglalta, de azért állítani lehetett, hogy 10 legyen v. kevesebb, vagy melyik 10, mert azt amit így lefoglalt, azt ki is kellett zárni még (ha emlékeim nem csalnak) a dinamikusan kiosztott ip címek közül. (lehet automatikusan megcsinálta, mert olyan intelligens volt :D ) Ms egyébként mindig is tojt a teljes szabvány leírásokra, nem véletlen sokszor az inkompatibilitás.

    Mikrotikéknál nem így megy a dolog, ha létrehozol egy pool-t, onnan kaphatnak ip-t a vpn kliensek. De itt egy rendes routeren vagy, nem vagy kötve egy alhálózathoz, lehet több pool, több alhálózat, stb. A vpn klienseknek nem kell feltétlenül ugyanabba az alhálózatba lenni, stb. , egy név/jelszó párral többször is lehet csatlakozni, ha olyan a beállítás és mindig új ip-t kap, stb.

    Hogy milyen router kell otthonra, azt nem tudom, de én mostanában mindenhova a 3011-t veszem (ahol elég a pénz), sok memória, gyors, stb, viszont nincs benne a wifi, azt külön kell megoldani.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák