- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Netfone
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Google Pixel topik
- A Bugatti Veyron megleckéztetésére készül a Dreame első villanyautója
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
RouterOs-t akartam telepíteni egy kis PC-re. Régebben valami régebbi verziót próbáltam ugyanilyen PC-n és úgy emlékszem, hogy gond nélkül ment, most viszont több problémába is beleütköztem. Hátha valaki tud tippeket adni, vagy találkozott hasonlóval:
1, A telepítéshez az ISO fájlt Rufus-al kiírtam egy pendrájvra, majd erről bootoltam. Boot után felajánlotta az elérhető meghajtókat többek között a belső SSD-t is. Ok, kiválasztom, majd egy idő után kiírja hogy CD rom nem található... Végül egy másik PC-t használva tettem fel a rendszert az SSD-re, majd visszaraktam az SSD-t a kis PC-be. Mi lehetett gond? Mindenféle BIOS beállítást végigpróbáltam, de nem segített..
2, A rendszer szépen működik az (1 megoldása után) viszont a shutdown vagy a reboot esetén, a konzolra kidob egy not VM image üzenetet és lefagy. Ekkor kihúzom a tápot, majd visszadugom -> és szépen bebootol és működik... De azért ez hosszabb távon nem járható megoldás, hogy minden újraindításhoz fizikailag resetelni kelljen. Ötlet?Csak érdekességképpen az 1. hiba esetén azzal is próbálkoztam, hogy az x86-netinstallt használjam. Ez elvileg egy windowsos PC-n elindítva felmásolja a RouterOS-t egy csatlakoztatott HDD-re vagy SSD-re. Próbáltam egy USB3-SATA átalakítóval rádugni a PC-re az SSD-t, de sajnos erre nem volt hajlandó telepíteni.
Próbáltam a NAS-on TFTP-re feltenni az ISO fájlt, és LAN-ról bootolni a mikrotikkel. Ez mindenféle OS esetén szokott működni, de itt is ugyanaz történ mint amikor pendrájvról bootoltam: CDrom nem található... Azért ezt majd valamikor másik PC-vel is kipróbálom.Van egy "elfekvő" kis ARK1123H-m és ebből szeretnék csinálni egy kicsi "játszós routert". Jelenleg működik is, csak a 2. probléma áll fenn.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Proxmox VE
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest